DPS prihvata 55 odsto

Brisel -- Demokratska partija socijalista prihvatila predlog EU za referendum o 55 odsto izašlih birača.

Izvor: B92, FoNet, Beta
Pošaljite komentar
 1. Pa ko je ozbiljan mogao nesto drugo i ocekivati?
  Evropsaka Unija je stala iza svog ambasadora i svojih stavova koji su jasni i nedvosmisleni, pa svidjali se kome ili ne svidjali.Oni su svoje rekli pa cik sada da se to ne prihvati. Ponavljam jos jednom da je predlog od 55% veoma dobro izbalansiran, malo je nepravedni za ove sto su za zajednicku drzavu, ali sta se tu moze predlog je pao i moramo preduzeti sve sto je u nasoj moci i izvesti sve sto hodati moze i drzati olovku da izadje na izbore i glasa, pa Milo moj kom opanci kom obojci. A ja licno mislim ! MILO dosta je bilo".
  (Maksim Vasojevic, 27. februar 2006 15:02)

  # Link komentara

 2. Ovaj zakljucak Savjeta Ministara je veoma slican izvjestaju Venecijanske komisije.
  Sto bi nas narod rekao:
  "Ni luk jeli ni luk mirisali"
  Evropo stidi se!
  (Carlitos PG, 27. februar 2006 15:06)

  # Link komentara

 3. Morace Djukanovic i rasturaci Srbije da se pomuce i dokazu da narod stoji iza njih.
  (trpko, 27. februar 2006 15:10)

  # Link komentara

 4. Vlast koja je za nezavisnost MORA da pristane na zahteve EU inace bi bilo koja odluka bila neprihvatljiva. Zato mora da stavi osmeh na lice i da govori da je taj procenat, iako nepravedan, lako ostvariv, sa time dobija nekoliko procenata kad bi se usprotivila onda bi isti broj izgubila.
  Ako se izglasa nezavisnost svi ce biti zadovoljni, i opozicija i oni na vlasti jer je sve ispalo legitimno. Ako pobedi unitaristicki blok sve se nastavlja po starom, dve drzave u jednoj i naravno osudivanje EU koja je blokirala demokratski proces.
  Usput razna podmentanja i opanjakavanja, niski udarci i laganje, sa obe strane.
  (Z, 27. februar 2006 17:52)

  # Link komentara

 5. Ma ovo je palo ko kec na desetku Djukanovicu koji je izbegao stav Venecijanske komisije od 50% upisanih biraca i izbegao da da pravo Crnogorcima privremeno nastanjenim u Srbiji da glasaju.TO je vec oko 100.000 glasova manje za CG opoziciju koja je hendikepirana pristajanjem na ovakve uslove.AKo pri tome dodamo ljude koji su registrovani u birackim spiskovima a odavno su otisli u inostranstvo plus procenat koji ce Djukanovic da pokrade eto CG nezavisnost sa nesto vise od 100.000 realnih glasaca od kojih ce bar 30% da bude albanskih.Braco Crnogorski pravoslavci,razmislite dobro pre nego sto glasate za nezavisnost,Bosna vam je primer a i blizu je,Makedonija takodje.Lako je glasati,sta ako zbog vaseg glasa izbije gradjanski rat?
  (D.Savic,Paris, 27. februar 2006 18:40)

  # Link komentara

 6. Ma bice Crna Gora nezavisna 100%.U Niksicu je na nedavnim lokalnim izborima procentualni zbir partija koje su za nezavisnost(DPS,SDP,LDP,GP) bio 58%.Toliko ce imati i opcija nezavisnosti na majskom referendumu.A Niksic je cak i blago ispod prosjeka podrske nezavisnosti na nivou drzave.
  (marko von niksic, 27. februar 2006 19:13)

  # Link komentara

 7. Zivim u kanadi,Vankuveru poslednjih 11 godina.Jos mi je u secanju referendum za osamostaljenje Kvebeka i izdvajanje iz Kanade.
  Da bi osamostaljenje bilo usvojeno na referendumu u Kvebeku trebalo je da glasa 50% + 1 od ukupnog broja upisanih biraca,ali to nije sve.Pravo glasa imali su i svi oni rodjeni u Kvebeku,a ne samo oni koji tamo imaju mesto prebivalista.Kanadska drzava je onda davala besplatan prevoz autobusima,za sve koji zele da glasaju u Kvebeku,a za one koji zive daleko specijalni popust za avio prevoz.Eto za recept crnogorske nezavisnosti nesto poznato iz svetske prakse.
  Znaci svi gradjani rodjeni u Crnoj Gori da mogu da glasaju,plus 50% plus 1 od ukupnog birackog tela.I pored svega ovoga u Kvebeku je malo falilo da nezavisnost uspe (nesto vise od 1%).Sada na sledeci referendum treba da cekaju 50 godina.
  (Milan, 27. februar 2006 19:17)

  # Link komentara

 8. Mislim da je samo mrtvo slovo na papiru 55% jer evropa ce da prizna i sa 40%(ili glasom vise )po zakonu ali oni hoce da vide razliku izmedju one za i one protiv ,prema tome odavno je dogovoreno sa EUom zato prihvataju sve sto oni traze jer ni EU ne smiju u ne mogu da prekrse venecjansku komisiju ali oni rade to da bi smirili opozicijone stranke(domaci neprijatelji) koje prete (atomskom bombom)crnoj gori ali poslije referenduma kao i u druge bivse republike YUa, EU ce da prizna nezavisnos i udariti pecat na tu temu za sva vremena i.
  (Independista, 27. februar 2006 19:55)

  # Link komentara

 9. Sve mi se nestto cini da je Milo previse lako pristao na ove procente.Da se on,kao iskusni igrac i pregovarac nije dogovorio sa EU da oni traze veci procenat na glasanju od pristalica za nezavisnost da bi natjerao opoziciju da izadje na referendum i napravi ga legitimnim,a u slucaju da glasaju izmedju 50 i 55% da ih isto priznaju.Tesko da bi mogli da ne proglase nezavisnost ako 54 % bude za......
  (montenigger, 27. februar 2006 19:56)

  # Link komentara

 10. Ako su sve strane (i VLADA i OPOZICIJA) prihvatile predlog EU za referendum, onda tu nema nikakve, ama bas NIKAKVE, logike reci da ce izbiti gradjanski rat.
  (Pamet u glavu, 27. februar 2006 21:03)

  # Link komentara

 11. A šta li će sad da bude razlog za novo odlaganje referenduma?
  Đekna još nije umrla, a kad će...?
  (čika pera, 27. februar 2006 22:13)

  # Link komentara

 12. Naravno da ce CG narod glasati za svoju otadzbinu jer druge nema. Ochekujte da cete vidjeti rezultat od 90%za nezavisnost od svih izashlih. Referendum je jasan i ne radi se o nikakvim stranackim izborima nego o REFERENDUMU za samostalnu CG. Ocigledno da opozicija namjerno pokusava da 'zbuni' narod sa nekakvim budalastinama tipa "Milova CG" i slicno. Narod CG potcjenjuje i CG opozicija i Srbijanski rezim. Sve ce se pokazati na ovom referendumu na pravi nacin. Te fore i fazoni su mogli da prodju prevarom 92. godine. Sad je kasno za takve igrice sa CG narodom, jer CG narod ne glasa ni za Mila, ni za Pedju, vec za CG.
  Pozdrav 'bratski' narode, ostajte u vasem domu, u vasoj otadzbini gledajte da rijesite vase probleme sa vasim Srbijanskim 'legalno' izabranim rezimom (sa koliko ono bese %?).
  (Radikal, 28. februar 2006 01:33)

  # Link komentara