1. Pa i mi kazemo vodjama na Kosovu i Metohiji da se manu rdjava posla i da udju u pregovore sa normalizaciju situacije na okupiranim teritorijama. Evo obecavamo im da cemoim dati prava kao sto oni trenutno daju Srbima i ostalim manjinama. Ovo sa kosovom mi se cak i svidja jer ce prava albanaca da budu vracena na normalu. Mogu da pricaju srpski , da pisu cirilicu, dobice popust za poreze i ostale namete ako dugove iymire na vreme. Moci ce da okrece kucu (kad dobiju odobrenje od opstine) itd
  (Nikola, 20. jul 2021 20:59)

  # Link komentara

 2. Pa nismo mi ratovali sa susednom zemljom pa da sklapamo kojekakav mirovni sporazum. Sprovodili smo antiterotisticku operaciju, i pristali na obustavu operacija pod pritiskom stranih sila.
  Albanci da se vrate u realnost, da zahvale srpskim vlastima na ustupcima od 2013. i pocnu da se ponasaju politicki odgovorno.
  (trajkoni018, 18. jul 2021 22:12)

  # Link komentara

 3. Srbija priznaje: Da je Kosovo najsiromašniji deo Evrope, da je NATO rasuo tone uranijuma koji kosi stanovništvo na Kosovu, da celo Kosovo zavisi od reke Ibar koja dolazi iz centralne Srbije, da je Albancima natalitet na nivou srpskog i da dalje pada, da je najveći broj ekonomskih migranata upravo s Kosova, da su kosovski političari zarobljenici prošlosti u koju su zarobili čitavu naciju.
  Srbija priznaje da na Kosovu ne funkcioniše zdravstvo, školstvo, sudstvo ništa osim korupcije.
  Eto priznali smo.
  (Edgar Alan, 18. jul 2021 20:37)

  # Link komentara

 4. Nema vlasnik stana sta da pregovara sa podstanarom.Zna se cije je vlasnistvo
  (Daki, 18. jul 2021 20:21)

  # Link komentara

 5. A što na primer za Kipar nisu bili isti aršini, zašto nije grči deo Kipra ucenjen da prizna turski deo Kipra kao posebnu državu da bi zajedno oba dela ušla u EU?
  Nego je bio referendum i pošto je većina bila protiv okupirani deo Kipra je izvisio za pridruživanje EU, što se i očekivalo.

  Aj' sad isto Srbiji da omoguće da blokiraju okupirano Kosovo da se sutra pridruži EU, osim ako prvo priznaju da budu sastavni deo Srbije sa širokom autonomijom!

  Nego, svugde dvostruki aršini - jedan aršin za Kipar, drugi za Kosovo, treći za Kataloniju, četvrti za Krim...
  (Veliki brat, 18. jul 2021 19:32)

  # Link komentara

 6. Nije problem , svi koji su priznali Kosovo povući će priznanje i gotova stvar .
  (Paor, 18. jul 2021 19:22)

  # Link komentara

 7. (BG, 18. jul 2021 17:57)

  Kao da je prvi put okupirano?

  I kao da bi zemlja ušla u Eden ako ga se odreknemo!

  Vidi ja ovde ne bi oko časti, dostojanstva, emocija, Boga, vaseljene, tendencija metafizičkih, fizičkih, ljudskih, neljudskih, iluzija, realnosti... osnovna i najveća komponenta koja čoveka čini uzvišenim bićem jeste SLOBODA!

  NA PRVOM MESTU, pa bezbroj mesta praznih pa ljubav i ostalo dolaze!

  E ta i takva SLOBODA, nude čoveku takav spektar izbora, da može da prkosi i jačem, a može i da tlači slabije. Ne samo iz interesa, može iz puke obesti, iz KAPRICA!

  Sad ima tu ipak začkoljica za vas operisane od pobožnosti, jer vi mislite da SLOBODA može da bude bez Boga!

  A zapravo ne da nije tako, nego je BOG JEDINA SLOBODA! Otud je to najveća vrednost čovekova!

  Te kao takva, SLOBODA nema istu vrednost ako tlačiš slabijeg ili prkosiš jačem, Bog ipak jedno voli drugo ne.

  Ima Lao Ceova na tu temu lepo izrečena:
  "Evo dva smrtnika, jedan se muči, drugi mu sa na to podsmeva. I ko bi ga znao zašto je to tako, ali Nebo ipak voli ovog prvog, više nego onog drugog."

  Dakle nije ovde borba za Kosovo, nego za SIMBOL, za DUŠE! Ne trebaju ni Bogu ni onom drugom zemlja niti teritorije, i one su kao i sve samo plod misli!

  Pošetaj i pitaj drveće i planine i reke i nebo i more i životinje i ptice priznaju li granice? Ne priznaju! To je IZ UMA LOŠ TRIP!

  Ali ima svoju svrhu, kao i svaka misaona spletka i klupko - da na tom ZADATKU đavo uzme slabe, a BOG JAKE!
  (Rešili mi Kosovo ili ne, OSTAJE MUKA OVOG SVETA SA SRBIJOM, uživaj u tom daru!, 18. jul 2021 19:07)

  # Link komentara

 8. Izgleda da neki kvazi politički analitičari misle da nama stalno trebajuneki "dobronamerni" saveti.
  (gogabre, 18. jul 2021 19:05)

  # Link komentara

 9. Србија мора ревидирати политички став, установити принципе и ускладити их са резолуцијом 1244!
  Први конкретан предлог садржао би платформу у којој би постојао званичан захтев да се из преговора искључе косовски Албанци и да преговоре настављамо са вашингтонском администрацијом.
  Доста смо се играли глувих телефона, Албанци немају никакав кредибилитет за преговоре, иза свега стоје САД и зато преговарати искључиво са Вашингтоном!
  (Црвена звезда 1913, 18. jul 2021 19:04)

  # Link komentara

 10. Nama je manje više dobro i ovako. Ekonomski smo se stabilizovali i guramo dalje. U EU ne moramo na kraju da uđemo. Samo da usaglasimo većinu propisa sa EU, da bi obuzdali domaće feudalce i omogućili vladavinu prava i normalno demokratsko funkcionisanje. Rešenje sa Kosovom, možemo da sačekamo, da se među Albancima pojave neki novi lideri koji stvarno žele sporazum u zajedničkom interesu. Trenutno među albanskom političkom elitom nema ličnosti koja može i želi da postigne stabilan dogovor. Izjave i nastupi ovih i sličnih analitičara i političara su obično bacanje prašine u oči. Nema šta vi da preporučujete Srbiji šta da radi. Nema šta vi da uslovljavate, hoću ovu ličnost, neću onu. Da želite bilo kakav pomak u rešavanju sudbine nestalih lica dogovorili biste se ma ko da je na čelu da druge strane. Jer je to najmanje bitno. Prioritet i fokus je rešavanje sudbina nestalih lica. A ovo je dokaz da vi u stvari to ne želite. Samo fingirate želju za dijalogom. A onda ćete sutra izmisliti novi uslov, pa prekosutra novi i tako do beskonačnosti. U suštini Albanci ne žele sporazum. I ne smeju javno to da kažu da bi izbegli osudu međunarodne javnosti. Pa ako je tako, ako vi možete da čekate i razvlačite sve, možemo i mi. Nećemo vas moliti.
  (ZigZagler, 18. jul 2021 19:02)

  # Link komentara

 11. Albanci na KiM imaju maksimalisticke zahteve, a Zapad zeli dve stvari, da Srbija prizna Kosovo,da bi iz svog nelegalnog akta izasli na neki nacin i da bi bio kakav-takav mir jer bi zeleli da odu jednog dana.Albanci ni ekonomski, ni pravno, ni vojno ne mogu da odbrane ovakvo Kosovo.Kosovo ne postoji i nikad nije postojalo, to nije nikakva nacija niti može biti.Moze biti deo Albanije ili deo Srbije.Bez stranog faktora i stalnog vojnog prisustva, oni to Kosovo ne mogu zadržati.To znaju i oni, zato traze da priznamo Kosovo.
  (Petar, 18. jul 2021 19:01)

  # Link komentara

 12. Kad smo kod dobre volje, hajde vi dozvolite severu da se otcepi i pripoji Srbiji? Ne može? Onda ništa.
  (izhlapjeli starac, 18. jul 2021 18:27)

  # Link komentara

 13. Hajde najpre da se držimo reda - Briselski pregovori su "statusno neutralni" i može se razgovarati samo o tehničkim pitanjima koja se tiču kvaliteta života običnih ljudi. Neki "mirovni sporazum" nije moguća tema, to može samo preko Saveta bezbednosti UN.

  Suštinski - svima je jasno da Kosovo jeste nezavisno od Srbije, ali cela ova drama je oko toga pod kojim uslovima će Srbija pristati na to.

  Dakle, evo uslova:
  - deo teritorije ostaje Srbiji;
  - Kosovo je vojno i političko neutralno, tj ne može biti član nekog saveza bez saglasnosti Srbije;
  - Kosovo je demilitarizovano, što znači da ne može imati ništa osim policije, niti može ostati NATO;
  - imanja i objekti SPC imaju poseban pravni status dogovoren sa Srbijom;
  - nijedan deo ovog sporazuma se ne primenjuje dok se ne usaglase svi detalji.

  Pozdrav
  (Leopold, 18. jul 2021 18:21)

  # Link komentara

 14. Nikada nećemo rešiti Kosovo !
  (BG, 18. jul 2021 17:57)

  # Link komentara

 15. Ne postoji ni teoretska mogućnost da sve zemlje EU priznaju KIM , a tamo se odluke donose konsenzusom ,a o UN ni da govorimo pa g. Karti treba ovo da ima na umu i još da kakva god rezolucija 1244 jeste ona je na snazi , a ona kaže da je KIM sastavni deo Srbije. I još ko tvrdi da Srbija hoće u EU pod takvim uslovom ?
  (joda, 18. jul 2021 17:39)

  # Link komentara

 16. Da li je ovaj lik normalan?
  (vlado, 18. jul 2021 17:37)

  # Link komentara

 17. ZSO za pocetak, pa idemo dalje.
  (neko iz mase, 18. jul 2021 17:36)

  # Link komentara

 18. Kakva Demagogija, pa i vi ste zabarikirali da ste nezavisni I vas ne priznaje pola Sveta I pet clanica EU. A prica da Srbija nece da napreduje ka EU bez dogovora vazi I za vas isto. Sto se tice Odalovica ko ste vi da kadrujete Srbiji pa vi ste slalili na pregovore ljude poput Haradinija I Tacija. Koji su optuzeni u Hagu I da nisu pobijeni svedoci verovatno bi bili I optuzeni za ratne zlocine . Hocete da glumite drzavu a ne postujete osnovne postolate drzava da kada se nesto potpise to mora da se postuje potpisali ste Szo za uzvrat ste dobili gomilu ustupaka a sada se pravite ludi. Sve u svemu jedan neozbiljan populisticki tekst I analiza
  (Pedja 44, 18. jul 2021 17:35)

  # Link komentara

 19. Ajde da se pomirimo, ali kako???
  (dekili 7, 18. jul 2021 17:32)

  # Link komentara

 20. Ko nama prica o pristupu?
  Neko ti otme deo imanja i ocekuje da imas "konstruktivni" pristup prema njemu!? Dobro susedske odnose?
  Ovo kao da slusas neke bolesnike iz ludare kako nesto lupetaju.
  Jednostavnije je da krenu da pricaju kako zapravo jeste, oteli smo vam i naviknite se na to, jer imamo saveznike, koji nas podrzavaju u tome. To je realan pristup!
  (Conte Leone, 18. jul 2021 17:30)

  # Link komentara

 21. А Косово се забарикадирало на позицији да је држава, што није.
  (мирков, 18. jul 2021 17:30)

  # Link komentara

 22. spisak želja.
  (ssasa, 18. jul 2021 17:28)

  # Link komentara

 23. Нема потребе да се Србија било чему прилагођава. Није нам први пут да нам неко, у том тренутку војно јачи од нас, отме Косово. И нисмо га једном враћали. Знамо како се то ради. А стрпљења имамо, као и вере у себе.
  (Pantagruel, 18. jul 2021 17:27)

  # Link komentara

 24. "Naveo je da Srbija nema realan pristup dijalogu, jer se “zabarikadirala na poziciji da je Kosovo sastavni deo Srbije”."

  Ono kada ti neprijatelj kaze da si nerealan znaci da si na pravom putu.
  (Perica, 18. jul 2021 17:24)

  # Link komentara

 25. Nikad Kosovo ne bi bilo ovo što je sad. Neka polusamostalna teritorija za koju se ne zna ni ko je tačno kontroliše. Da nije bilo NATO intervencije na SR Jugoslaviju i protivpravnog otcepljnja jednog dela teritorije suverne države, Kosovo nikada ne bi bilo ova nakardna kvazi država niti bi Albanci mogli da se ovako ponašaju. Ne znam samo koga i po kojoj političkoj ceni mi treba da priznamo? Kosovo koje je protiv medjunarodnog prava proglasilo otcepljnje?
  (Prodavac magle, 18. jul 2021 17:22)

  # Link komentara

 26. nama se prika ne zuri.
  uopste, cak stavise, sada smo u losoj poziciji,cekamo pa i 500 god da se promeni.
  A vi zapeli ko smrt na babu, priznanje, pa priznanje, 10 puta dnevno.
  Sta nama donosi priznanje KiM sada? Nit cemo uci u EU, niti nas clanstvo u NATO zanima. Nemamo nijedan razlog da ga priznamo, imamo samo razloge da cutimo i cekamo. Ako nekada i bidemo morali da ga damo, par ce to biti skupo, sada je to besplatno.
  (Ako su ruze, procvetace..., 18. jul 2021 17:22)

  # Link komentara

 27. E ako politicki analiticar iz Pristine kaze onda smo ga stvarno ugasili. Verovatno poznati strucnjak za neznanje.....
  (Kuća, 18. jul 2021 17:19)

  # Link komentara

 28. Podela,jedino resenje. Ako ste mogli da otmete uz pomoc 19 zemalja deo teritorije suverene drzave,I trazite da se ona zarad Mira odrekne svoje teritorije,zasto vi niste spremni da se zarad Mira odreknete Dela svoje tzv teritorije I nastavimo da gradimo komsijske odnose?
  (calipso, 18. jul 2021 17:15)

  # Link komentara

 29. Da ako se nasa politika zasniva na 10 godina unapred onda vas trebamo priznati.A ako se nasa poltika zasniva na 10 vekova unapred onda vas ne treba priznati.Potpis nikada necete dobiti pa i da ne udjemo u eu nikada.
  (boki89, 18. jul 2021 17:12)

  # Link komentara

 30. "ne postoji čak ni pravna mogućnost da neko prihvati Srbiju kao članicu Evropske unije sa Kosovom unutar njenog Ustava”.

  _____

  isto tako i za tzv. Kosovo.

  Nama se u EU i NATO ne zuri, a za kvazi drzavu je to vitalni interes. Tako da, deagi gospodine, ne mlatite praznu slamu
  (neko ko zna, 18. jul 2021 17:10)

  # Link komentara

 31. U rezoluciji UN piše da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, ali vi niste član i ne znate da je to najveći organ u svetu koji odlučuje.
  (Jovan, 18. jul 2021 16:57)

  # Link komentara

 32. Da se nije Priština zabarikadirala u poziciji da je nezavisna drzava?
  (Musa Pusa, 18. jul 2021 16:53)

  # Link komentara