Sreda, 28.04.2021.

08:53

Burno u Sarajevu: Komšić napustio sastanak; "Ako može Kosovo, što ne i Republika Srpska"

Članovi Predsedništva BiH održali su sinoć onlajn sastanak sa šefom diplomatije Evropske unije Žosepom Boreljom, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

Izvor: B92

Burno u Sarajevu: Komšiæ napustio sastanak; "Ako može Kosovo, što ne i Republika Srpska" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Darko

pre 2 godine

Dodik lupa gluposti i on sam zna da se RS nikda ne moze odvojiti od BiH ali kada god idu izbori on prica ovakve price za malu decu.

Bosanac

pre 2 godine

Nije moguce praviti se lud u ovakvim situacijama. Ovo sto Dodik govori je da narodi nemogu zivjeti zajedno u istoj drzavi. E sada, ako je to tako, onda treba vidjeti i koji dijelovi Srbije i Crne Gore ce se predati BiH, jer svi treba da zive u svojoj maticnoj drzavi, jel tako. Jel ako mogu Srbi, onda treba svim narodima to omoguciti.

Ili je ipak bolje uvidjeti da takve ideje zasigurno vode u rat, ne u BiH, nego na citavom Balkanu i prestati sa nacionalistickim podjelama?

071

pre 2 godine

Neki komentarišu, a ne poznaju elementarne stvari. Dakle, entiteti NEMAJU suverenitet, ima ga samo država BiH, tako da niko ne može ni braniti ono čega nema, tako stoji u Dejtonskom sporazumu.

Babajaga

pre 2 godine

Nijedan predsednik republike na svetu ne ide u drugu drzavu da prisustvuje raznim proslavama te republike, i nijedan ne pokazuje da mrzi drzavu ciji je predsednik i zeli njen raspad. Ali zato uredno uzima ogromnu platu i koristi privilegije koje ima. To je nonsens i cudi me da niko ne reaguje. Navalio je 'ko mutav' da se odcepi pa se postavlja pitanje da li ga neko na to nagovara. I dok penzioneri zive od 100 €, siromastvo sve vece, on gleda kako bi sto vise strpao u dzep. A ko je kriv sto je on u Predsednistvu? Pa ti isti penzioneri i sirotinja koji su glasali za njega. Zakljucak. Ovim drzavicicama na Balkanu ne treba demokratija, nego sistem Kim Jong Un-a. Ili bar sistem Jugoslavije iz 60-tih. Radis svoj posao, imas desetine povlastica, mirno zivis. Progovoris nesto protiv nekog funkcionera ili drzave, zatvor, oduzimanje pasosa, izbacivanje iz Partije, i jos svasta sto bi se moglo primeniti na danasnje zvanicnike.

Neko sa strane

pre 2 godine

Izgleda da bi Dodik dao Kosovo za Republiku Srbsku. Sto se tice BiH kao drzave i entiteta jasno je da sada kada Srbi Hrvati i Bosnjaci zive i rade odvojeno nemogu da prigovaraju da im ne ide dobro jer im oni drugi smetaju, ili ta prica jos uvek moze da se proda zatucanim glasacima. Sta imaju Bosnjaci sa problemima u Banja Luci ili Srbi i Hrvati sa Sarajevom, dali neko zivi bolje zato sto mu njegovi kradu ili im smeta kada to rade drugi. Problem je kako to podeliti da svi budu zadovoljni, a valjda se svi slazu da svi moraju biti zadovoljni ili cemo se vratiti u 90 - kada su Srbi bili nezadovoljni i videli smo kako se zavrsilo. Znaci neko treba da izadje sa nekim podelama u kojim bi svi nesto dobili ali i zgubili. Pa ako narod to zeli i na referendumu odobri neka se i podeli iako je moje misljenje da je resenje u udruzenjima a ne u podelama, ali sta mali Perica zna.

Niker

pre 2 godine

U odbrani suvereniteta RS je uvijek bio tu i neprikosnoven. Nije nikad gurao pod tepih i precutkivao, sve ono kako su radili komunisti u bivsoj Jugoslaviji. Pokusaj stvaranja neke nove male Jugoslavije u BIH nikad nece proci i to je stav svih naroda u BIH, izuzev politicara u Federaciji BIH. Mogla je BIH biti fina drzava da su iz Sarajeva dolazili tonovi priznanja RS kao dijela Bosne i da drugarski igramo prijateljske meceve u fudbalu jednom godisnje Republika Srpska protiv Federacije BIH, u prkos svima! Ali to nece nikad biti naravno... Steta... U RS izuzev nazovimo 'dobre spoljne politike' mnogo toga skripi. Politika odredjuje i dan i noc odn. vladajuca partija. Sansu nemate gotovo nikakvu taman i da imate talenat Nikole Tesle. Nepotizam i stranacki strucnjaci su svuda i to traje vec dugo pa se stvorio ambijent duboke netrpeljivosti koja tinja. Pitanje je kako ce sve ovo izaci kad propricaju ovi ucutkani, a ima ih mnogo. Dva fakulteta imam, oba van granica, a nikad nisam dobio sansu. Ne samo dobio sansu vec sistematski unistavan i omalovazen u rodjenom gradu kao potencijalna konkurencija i neko ko razmislja svojom glavom. RS sve najbolje, a dok god je ovakav nacin politiziranja povlascenih porodica i kumova, bice vukoj...

Goran

pre 2 godine

Ako je mogla SFRJ da se podeli moze i BIH. U obe drzave zive isti narodi. Nisu mogli zajedno u SFRJ, jos manje mogu zajedno u manjoj drzavi.

pamet u glavu

pre 2 godine

Ovi padaju u Slobinu gresku, on je stalno ponavljao "cvrsta federacija" a Slovenci i Hrvati hoce napolje. Zar ne vide da im je proslo 25 godina u nista, i proci ce jos 100, umesto da se rese balasta i okrenu sami sebi.

Šiljak

pre 2 godine

BiH kao država nije priznala Kosovo, i kao takvo Kosovo ne može biti predmet poređenja. U BiH je potpisan dejtonski mirovni sporazum a unilateralno kršenje mirovnog sporazuma je veoma opasno.
Dodik je na zalasku poltičke karijere i to ga čini veoma nervoznim. Od svega ništa, RS je u velikim problemima svakojake vrste, bankrot je tu negdje, visi iznad glave. Dodik nema podršku ni u Srbiji.

Kad ti NATO, DE i USA daju iluziju da si ti nesto uradio

pre 2 godine

@BiH nije raskomadana ni kad je protiv sebe imala tada treću vojnu silu u Evropi, neće sigurno ni mirnim putem.
(Fakt, 28. april 2021 10:02)

Najgore od svega je sto ti stvarno verujes u to.

vuk dlaku...

pre 2 godine

Dobro mu je i argumentovano rekao!
(Zare)

Tacno nema razlike-samo je zaboravio detalj da su i RS i Kosovo odvojeno od Srbije rezutat ratova koje je Srbija izgubila (na Kosovu) i delimicno "dobila" u BiH (mada je apsurdno posto "nije ucestvovala". Rat je zavrsen i granice takodjer a ako se nastavi nikada kraja.

Bijeloplavi

pre 2 godine

Sad se vidi iz čije je kuhinje došao non-paper. Ja osobno podržavam ne podjelu, već unifikaciju Hrvatske, Srbije i Albanije, ali Zapadna Hercegovina nama Hrvatima nije dovoljna. Zašto bismo u ovo ušli uzimajući što je već naše. Treba tu dodati i Šamac, Brod i Derventu. Srbima Brčko. Muslimani dobivaju Bosnu s 4 velika urbana centra te dugoročni mir i stabilnost. Mi ćemo im dati koncesiju na Ploče, vi im dajte Srebrenice. Koga briga za tu rupu? Dajte im i Prijedorako treba. Time završavamo formiranje nacija i dugoročni mir. Podjela je izlaz iz varljivog mira i ne treba dopustiti glupim kaubojima da se kite Holbrookovskim neuspjelim eksperimentom. Ovo je preduvjet za mir i prijateljstvo. Inače će se naša djeca opet ćerati.

Bubisa

pre 2 godine

@Majakovski Ne zivis u RS i ostatak komentara je dobar dokaz da ne znas sta se u RS dogadja. A cinjenica je da se Dodik iskljucivo bori za vlast. U pojedinim gradovima, Dodikov SNSD je ulazio u koaliciju sa SDA da bi imali skupstinsku vecinu iznad srpske opozicije. Kako ono bi: "Srbi budimo slozni"? Druga stvar je katastrofalno stanje ekonomije. Do te mjere, da trenutna vlast pronalazi alternativne metode ubiranja novcanih sredstava. Npr. kroz instalaciju enormnog broja stacionarnih radara. Zatim, imamo jako veliko osipanje stanovnistva sto dodatno slabi trzisnu moc RS. Najezim se kad zamislim nezavisnu RS pod vlascu covjeka koji je spreman da kaznjava citave gradove ukoliko ne izglasaju povjerenje njegovoj stranci.

Chisho

pre 2 godine

Sa jedne strane ne priznajete Kosovo kao Drzavu a sa druge strane uzimate je kao primer?!
(faton, 28. april 2021 09:41)

Cinjenice su ti u redu ali nemas kapacitet da to pravilno shvatis.

Logika je, kad ne mozemo mi e ne mogu onda ni oni. A moze i obrnuto.

Da je se radilo po zakonu, bio bi isti za sve. S KiM je bilo sve mimo svih zakona i medjunarodnih pravila.

BL

pre 2 godine

Baja iz Laktasa samo pravi guzve i konflikte.
Vredja ljude i pljuje po svima koji ne klimaju glavom.
Dok se on obogatio i ima bar 60 firmi.
A gradjani napustaju RS ko god moze.
Zatvoreni sistem u kojem radi sta hoce.
Jer kontrolise sve a zakon ne vredi za njega.
Tako vec 20 godina.

Marko

pre 2 godine

RS ima najvecu smrtnost od virusa u svijetu.
Neispravni respiratori i ocajan zdrastveni sistem.
Dok ovaj prica o otcjepljenju vec 15 godina.
Potpuno besmislena prica da skrene paznju od problema.
Predstava bez kraja na kojoj se odrzava i bogati.

ivan

pre 2 godine

A sto bi gradjansko uredjenje bilo nemoguce u BIH? Gradjansko uredjenje znaci da su svi gradjani jednaki, da nije preterano bitno ko je koje nacionalnosti i kako se ko oseca (posto je nacija pitanje osecanja a ne krvnih zrnaca ili gena, posebno ne ako se radi o bosancima, srbima i hrvatima). Uz svo postovanje licnih i grupnih sloboda i prava na posebnu kulturu, obicaje, pismo, veru itd. Kako izgleda takva BIH? Tako sto ljudi gledaju svoja posla, idu na posao imaju neke realne probleme a ne da li su Srbi ili Hrvati. Vlast je leva ili desna, progresivna ili konzervativna. Bira se izmedju ovakve ili onakve politike i ekonomije, a ne Srba, Hrvata, Muslimana, Bosnjaka, Crnaca i Goraca. Problem je sto pojedini politicari nece to da puste. Nece dodik da bude riba u velikoj zemlji, nego ajkula u maloj bari. Nisu to hteli ni Milosevic, ni Tudjman. I onda pujdaju narod jedne na druge i kriju se iza nekakvog nacionalizma. Briga Dodika za Srbe. Kad mu je trebalo da se dodvori EU onda je bio za NATO, kad je prigrabio vlast onda galami i Srbuje. A nezavisnoj Republici Srpskoj moze da bude samo gore ekonomski nego lepo u BIH. Komsic je tu jedini normalan.

Вук Караџић

pre 2 godine

Косово никако не може, нема потребе да РС користи тај "аргумент". Глуперде.

Majakovski

pre 2 godine

Ne zivim u RS i ne znam koliko je Dodik uspesan politicar sto se tice unutrasnje politike, ali sam siguran da se odlicno bori za RS kada je Bosna u pitanju. Pokusaji Bakira da napravi unitarnu Bosnu pod njegovom kontrolom unistio bi Hrvate i Srbe u toj nazovi drzavi. Zelim mu da uspe u odbrani granica RS, inace ce nestati kao sto su nestali u Sarajevu.

Berkut Orao

pre 2 godine

Mile,Mile... sve u službi opstanka na vlasti.

Smetaju ti Bošnjaci i celovita Bosna a ne smeta ti koalicija sa SDA u Bijeljini.

Stanivuković ti diše za vatom džaba ti sve na sledećim izborima odlaziš u penziju.

Vlado

pre 2 godine

Počinjen i presuđen genocid, ubijeni i bagerima zatrpani oni koji bi bili protiv, etnički očišćena teritorija i onda se pozivaš na "pravo na opredeljenje", ma ne ide to...

Majakovski

pre 2 godine

Ne zivim u RS i ne znam koliko je Dodik uspesan politicar sto se tice unutrasnje politike, ali sam siguran da se odlicno bori za RS kada je Bosna u pitanju. Pokusaji Bakira da napravi unitarnu Bosnu pod njegovom kontrolom unistio bi Hrvate i Srbe u toj nazovi drzavi. Zelim mu da uspe u odbrani granica RS, inace ce nestati kao sto su nestali u Sarajevu.

Vlado

pre 2 godine

Počinjen i presuđen genocid, ubijeni i bagerima zatrpani oni koji bi bili protiv, etnički očišćena teritorija i onda se pozivaš na "pravo na opredeljenje", ma ne ide to...

BL

pre 2 godine

Baja iz Laktasa samo pravi guzve i konflikte.
Vredja ljude i pljuje po svima koji ne klimaju glavom.
Dok se on obogatio i ima bar 60 firmi.
A gradjani napustaju RS ko god moze.
Zatvoreni sistem u kojem radi sta hoce.
Jer kontrolise sve a zakon ne vredi za njega.
Tako vec 20 godina.

ivan

pre 2 godine

A sto bi gradjansko uredjenje bilo nemoguce u BIH? Gradjansko uredjenje znaci da su svi gradjani jednaki, da nije preterano bitno ko je koje nacionalnosti i kako se ko oseca (posto je nacija pitanje osecanja a ne krvnih zrnaca ili gena, posebno ne ako se radi o bosancima, srbima i hrvatima). Uz svo postovanje licnih i grupnih sloboda i prava na posebnu kulturu, obicaje, pismo, veru itd. Kako izgleda takva BIH? Tako sto ljudi gledaju svoja posla, idu na posao imaju neke realne probleme a ne da li su Srbi ili Hrvati. Vlast je leva ili desna, progresivna ili konzervativna. Bira se izmedju ovakve ili onakve politike i ekonomije, a ne Srba, Hrvata, Muslimana, Bosnjaka, Crnaca i Goraca. Problem je sto pojedini politicari nece to da puste. Nece dodik da bude riba u velikoj zemlji, nego ajkula u maloj bari. Nisu to hteli ni Milosevic, ni Tudjman. I onda pujdaju narod jedne na druge i kriju se iza nekakvog nacionalizma. Briga Dodika za Srbe. Kad mu je trebalo da se dodvori EU onda je bio za NATO, kad je prigrabio vlast onda galami i Srbuje. A nezavisnoj Republici Srpskoj moze da bude samo gore ekonomski nego lepo u BIH. Komsic je tu jedini normalan.

Marko

pre 2 godine

RS ima najvecu smrtnost od virusa u svijetu.
Neispravni respiratori i ocajan zdrastveni sistem.
Dok ovaj prica o otcjepljenju vec 15 godina.
Potpuno besmislena prica da skrene paznju od problema.
Predstava bez kraja na kojoj se odrzava i bogati.

Berkut Orao

pre 2 godine

Mile,Mile... sve u službi opstanka na vlasti.

Smetaju ti Bošnjaci i celovita Bosna a ne smeta ti koalicija sa SDA u Bijeljini.

Stanivuković ti diše za vatom džaba ti sve na sledećim izborima odlaziš u penziju.

Bijeloplavi

pre 2 godine

Sad se vidi iz čije je kuhinje došao non-paper. Ja osobno podržavam ne podjelu, već unifikaciju Hrvatske, Srbije i Albanije, ali Zapadna Hercegovina nama Hrvatima nije dovoljna. Zašto bismo u ovo ušli uzimajući što je već naše. Treba tu dodati i Šamac, Brod i Derventu. Srbima Brčko. Muslimani dobivaju Bosnu s 4 velika urbana centra te dugoročni mir i stabilnost. Mi ćemo im dati koncesiju na Ploče, vi im dajte Srebrenice. Koga briga za tu rupu? Dajte im i Prijedorako treba. Time završavamo formiranje nacija i dugoročni mir. Podjela je izlaz iz varljivog mira i ne treba dopustiti glupim kaubojima da se kite Holbrookovskim neuspjelim eksperimentom. Ovo je preduvjet za mir i prijateljstvo. Inače će se naša djeca opet ćerati.

Goran

pre 2 godine

Ako je mogla SFRJ da se podeli moze i BIH. U obe drzave zive isti narodi. Nisu mogli zajedno u SFRJ, jos manje mogu zajedno u manjoj drzavi.

Вук Караџић

pre 2 godine

Косово никако не може, нема потребе да РС користи тај "аргумент". Глуперде.

Kad ti NATO, DE i USA daju iluziju da si ti nesto uradio

pre 2 godine

@BiH nije raskomadana ni kad je protiv sebe imala tada treću vojnu silu u Evropi, neće sigurno ni mirnim putem.
(Fakt, 28. april 2021 10:02)

Najgore od svega je sto ti stvarno verujes u to.

Chisho

pre 2 godine

Sa jedne strane ne priznajete Kosovo kao Drzavu a sa druge strane uzimate je kao primer?!
(faton, 28. april 2021 09:41)

Cinjenice su ti u redu ali nemas kapacitet da to pravilno shvatis.

Logika je, kad ne mozemo mi e ne mogu onda ni oni. A moze i obrnuto.

Da je se radilo po zakonu, bio bi isti za sve. S KiM je bilo sve mimo svih zakona i medjunarodnih pravila.

pamet u glavu

pre 2 godine

Ovi padaju u Slobinu gresku, on je stalno ponavljao "cvrsta federacija" a Slovenci i Hrvati hoce napolje. Zar ne vide da im je proslo 25 godina u nista, i proci ce jos 100, umesto da se rese balasta i okrenu sami sebi.

Niker

pre 2 godine

U odbrani suvereniteta RS je uvijek bio tu i neprikosnoven. Nije nikad gurao pod tepih i precutkivao, sve ono kako su radili komunisti u bivsoj Jugoslaviji. Pokusaj stvaranja neke nove male Jugoslavije u BIH nikad nece proci i to je stav svih naroda u BIH, izuzev politicara u Federaciji BIH. Mogla je BIH biti fina drzava da su iz Sarajeva dolazili tonovi priznanja RS kao dijela Bosne i da drugarski igramo prijateljske meceve u fudbalu jednom godisnje Republika Srpska protiv Federacije BIH, u prkos svima! Ali to nece nikad biti naravno... Steta... U RS izuzev nazovimo 'dobre spoljne politike' mnogo toga skripi. Politika odredjuje i dan i noc odn. vladajuca partija. Sansu nemate gotovo nikakvu taman i da imate talenat Nikole Tesle. Nepotizam i stranacki strucnjaci su svuda i to traje vec dugo pa se stvorio ambijent duboke netrpeljivosti koja tinja. Pitanje je kako ce sve ovo izaci kad propricaju ovi ucutkani, a ima ih mnogo. Dva fakulteta imam, oba van granica, a nikad nisam dobio sansu. Ne samo dobio sansu vec sistematski unistavan i omalovazen u rodjenom gradu kao potencijalna konkurencija i neko ko razmislja svojom glavom. RS sve najbolje, a dok god je ovakav nacin politiziranja povlascenih porodica i kumova, bice vukoj...

Babajaga

pre 2 godine

Nijedan predsednik republike na svetu ne ide u drugu drzavu da prisustvuje raznim proslavama te republike, i nijedan ne pokazuje da mrzi drzavu ciji je predsednik i zeli njen raspad. Ali zato uredno uzima ogromnu platu i koristi privilegije koje ima. To je nonsens i cudi me da niko ne reaguje. Navalio je 'ko mutav' da se odcepi pa se postavlja pitanje da li ga neko na to nagovara. I dok penzioneri zive od 100 €, siromastvo sve vece, on gleda kako bi sto vise strpao u dzep. A ko je kriv sto je on u Predsednistvu? Pa ti isti penzioneri i sirotinja koji su glasali za njega. Zakljucak. Ovim drzavicicama na Balkanu ne treba demokratija, nego sistem Kim Jong Un-a. Ili bar sistem Jugoslavije iz 60-tih. Radis svoj posao, imas desetine povlastica, mirno zivis. Progovoris nesto protiv nekog funkcionera ili drzave, zatvor, oduzimanje pasosa, izbacivanje iz Partije, i jos svasta sto bi se moglo primeniti na danasnje zvanicnike.

Bubisa

pre 2 godine

@Majakovski Ne zivis u RS i ostatak komentara je dobar dokaz da ne znas sta se u RS dogadja. A cinjenica je da se Dodik iskljucivo bori za vlast. U pojedinim gradovima, Dodikov SNSD je ulazio u koaliciju sa SDA da bi imali skupstinsku vecinu iznad srpske opozicije. Kako ono bi: "Srbi budimo slozni"? Druga stvar je katastrofalno stanje ekonomije. Do te mjere, da trenutna vlast pronalazi alternativne metode ubiranja novcanih sredstava. Npr. kroz instalaciju enormnog broja stacionarnih radara. Zatim, imamo jako veliko osipanje stanovnistva sto dodatno slabi trzisnu moc RS. Najezim se kad zamislim nezavisnu RS pod vlascu covjeka koji je spreman da kaznjava citave gradove ukoliko ne izglasaju povjerenje njegovoj stranci.

vuk dlaku...

pre 2 godine

Dobro mu je i argumentovano rekao!
(Zare)

Tacno nema razlike-samo je zaboravio detalj da su i RS i Kosovo odvojeno od Srbije rezutat ratova koje je Srbija izgubila (na Kosovu) i delimicno "dobila" u BiH (mada je apsurdno posto "nije ucestvovala". Rat je zavrsen i granice takodjer a ako se nastavi nikada kraja.

071

pre 2 godine

Neki komentarišu, a ne poznaju elementarne stvari. Dakle, entiteti NEMAJU suverenitet, ima ga samo država BiH, tako da niko ne može ni braniti ono čega nema, tako stoji u Dejtonskom sporazumu.

Šiljak

pre 2 godine

BiH kao država nije priznala Kosovo, i kao takvo Kosovo ne može biti predmet poređenja. U BiH je potpisan dejtonski mirovni sporazum a unilateralno kršenje mirovnog sporazuma je veoma opasno.
Dodik je na zalasku poltičke karijere i to ga čini veoma nervoznim. Od svega ništa, RS je u velikim problemima svakojake vrste, bankrot je tu negdje, visi iznad glave. Dodik nema podršku ni u Srbiji.

Bosanac

pre 2 godine

Nije moguce praviti se lud u ovakvim situacijama. Ovo sto Dodik govori je da narodi nemogu zivjeti zajedno u istoj drzavi. E sada, ako je to tako, onda treba vidjeti i koji dijelovi Srbije i Crne Gore ce se predati BiH, jer svi treba da zive u svojoj maticnoj drzavi, jel tako. Jel ako mogu Srbi, onda treba svim narodima to omoguciti.

Ili je ipak bolje uvidjeti da takve ideje zasigurno vode u rat, ne u BiH, nego na citavom Balkanu i prestati sa nacionalistickim podjelama?

Neko sa strane

pre 2 godine

Izgleda da bi Dodik dao Kosovo za Republiku Srbsku. Sto se tice BiH kao drzave i entiteta jasno je da sada kada Srbi Hrvati i Bosnjaci zive i rade odvojeno nemogu da prigovaraju da im ne ide dobro jer im oni drugi smetaju, ili ta prica jos uvek moze da se proda zatucanim glasacima. Sta imaju Bosnjaci sa problemima u Banja Luci ili Srbi i Hrvati sa Sarajevom, dali neko zivi bolje zato sto mu njegovi kradu ili im smeta kada to rade drugi. Problem je kako to podeliti da svi budu zadovoljni, a valjda se svi slazu da svi moraju biti zadovoljni ili cemo se vratiti u 90 - kada su Srbi bili nezadovoljni i videli smo kako se zavrsilo. Znaci neko treba da izadje sa nekim podelama u kojim bi svi nesto dobili ali i zgubili. Pa ako narod to zeli i na referendumu odobri neka se i podeli iako je moje misljenje da je resenje u udruzenjima a ne u podelama, ali sta mali Perica zna.

Darko

pre 2 godine

Dodik lupa gluposti i on sam zna da se RS nikda ne moze odvojiti od BiH ali kada god idu izbori on prica ovakve price za malu decu.

Vlado

pre 2 godine

Počinjen i presuđen genocid, ubijeni i bagerima zatrpani oni koji bi bili protiv, etnički očišćena teritorija i onda se pozivaš na "pravo na opredeljenje", ma ne ide to...

ivan

pre 2 godine

A sto bi gradjansko uredjenje bilo nemoguce u BIH? Gradjansko uredjenje znaci da su svi gradjani jednaki, da nije preterano bitno ko je koje nacionalnosti i kako se ko oseca (posto je nacija pitanje osecanja a ne krvnih zrnaca ili gena, posebno ne ako se radi o bosancima, srbima i hrvatima). Uz svo postovanje licnih i grupnih sloboda i prava na posebnu kulturu, obicaje, pismo, veru itd. Kako izgleda takva BIH? Tako sto ljudi gledaju svoja posla, idu na posao imaju neke realne probleme a ne da li su Srbi ili Hrvati. Vlast je leva ili desna, progresivna ili konzervativna. Bira se izmedju ovakve ili onakve politike i ekonomije, a ne Srba, Hrvata, Muslimana, Bosnjaka, Crnaca i Goraca. Problem je sto pojedini politicari nece to da puste. Nece dodik da bude riba u velikoj zemlji, nego ajkula u maloj bari. Nisu to hteli ni Milosevic, ni Tudjman. I onda pujdaju narod jedne na druge i kriju se iza nekakvog nacionalizma. Briga Dodika za Srbe. Kad mu je trebalo da se dodvori EU onda je bio za NATO, kad je prigrabio vlast onda galami i Srbuje. A nezavisnoj Republici Srpskoj moze da bude samo gore ekonomski nego lepo u BIH. Komsic je tu jedini normalan.

Marko

pre 2 godine

RS ima najvecu smrtnost od virusa u svijetu.
Neispravni respiratori i ocajan zdrastveni sistem.
Dok ovaj prica o otcjepljenju vec 15 godina.
Potpuno besmislena prica da skrene paznju od problema.
Predstava bez kraja na kojoj se odrzava i bogati.

Bijeloplavi

pre 2 godine

Sad se vidi iz čije je kuhinje došao non-paper. Ja osobno podržavam ne podjelu, već unifikaciju Hrvatske, Srbije i Albanije, ali Zapadna Hercegovina nama Hrvatima nije dovoljna. Zašto bismo u ovo ušli uzimajući što je već naše. Treba tu dodati i Šamac, Brod i Derventu. Srbima Brčko. Muslimani dobivaju Bosnu s 4 velika urbana centra te dugoročni mir i stabilnost. Mi ćemo im dati koncesiju na Ploče, vi im dajte Srebrenice. Koga briga za tu rupu? Dajte im i Prijedorako treba. Time završavamo formiranje nacija i dugoročni mir. Podjela je izlaz iz varljivog mira i ne treba dopustiti glupim kaubojima da se kite Holbrookovskim neuspjelim eksperimentom. Ovo je preduvjet za mir i prijateljstvo. Inače će se naša djeca opet ćerati.

Berkut Orao

pre 2 godine

Mile,Mile... sve u službi opstanka na vlasti.

Smetaju ti Bošnjaci i celovita Bosna a ne smeta ti koalicija sa SDA u Bijeljini.

Stanivuković ti diše za vatom džaba ti sve na sledećim izborima odlaziš u penziju.

BL

pre 2 godine

Baja iz Laktasa samo pravi guzve i konflikte.
Vredja ljude i pljuje po svima koji ne klimaju glavom.
Dok se on obogatio i ima bar 60 firmi.
A gradjani napustaju RS ko god moze.
Zatvoreni sistem u kojem radi sta hoce.
Jer kontrolise sve a zakon ne vredi za njega.
Tako vec 20 godina.

Majakovski

pre 2 godine

Ne zivim u RS i ne znam koliko je Dodik uspesan politicar sto se tice unutrasnje politike, ali sam siguran da se odlicno bori za RS kada je Bosna u pitanju. Pokusaji Bakira da napravi unitarnu Bosnu pod njegovom kontrolom unistio bi Hrvate i Srbe u toj nazovi drzavi. Zelim mu da uspe u odbrani granica RS, inace ce nestati kao sto su nestali u Sarajevu.

Вук Караџић

pre 2 godine

Косово никако не може, нема потребе да РС користи тај "аргумент". Глуперде.

Šiljak

pre 2 godine

BiH kao država nije priznala Kosovo, i kao takvo Kosovo ne može biti predmet poređenja. U BiH je potpisan dejtonski mirovni sporazum a unilateralno kršenje mirovnog sporazuma je veoma opasno.
Dodik je na zalasku poltičke karijere i to ga čini veoma nervoznim. Od svega ništa, RS je u velikim problemima svakojake vrste, bankrot je tu negdje, visi iznad glave. Dodik nema podršku ni u Srbiji.

Babajaga

pre 2 godine

Nijedan predsednik republike na svetu ne ide u drugu drzavu da prisustvuje raznim proslavama te republike, i nijedan ne pokazuje da mrzi drzavu ciji je predsednik i zeli njen raspad. Ali zato uredno uzima ogromnu platu i koristi privilegije koje ima. To je nonsens i cudi me da niko ne reaguje. Navalio je 'ko mutav' da se odcepi pa se postavlja pitanje da li ga neko na to nagovara. I dok penzioneri zive od 100 €, siromastvo sve vece, on gleda kako bi sto vise strpao u dzep. A ko je kriv sto je on u Predsednistvu? Pa ti isti penzioneri i sirotinja koji su glasali za njega. Zakljucak. Ovim drzavicicama na Balkanu ne treba demokratija, nego sistem Kim Jong Un-a. Ili bar sistem Jugoslavije iz 60-tih. Radis svoj posao, imas desetine povlastica, mirno zivis. Progovoris nesto protiv nekog funkcionera ili drzave, zatvor, oduzimanje pasosa, izbacivanje iz Partije, i jos svasta sto bi se moglo primeniti na danasnje zvanicnike.

vuk dlaku...

pre 2 godine

Dobro mu je i argumentovano rekao!
(Zare)

Tacno nema razlike-samo je zaboravio detalj da su i RS i Kosovo odvojeno od Srbije rezutat ratova koje je Srbija izgubila (na Kosovu) i delimicno "dobila" u BiH (mada je apsurdno posto "nije ucestvovala". Rat je zavrsen i granice takodjer a ako se nastavi nikada kraja.

Niker

pre 2 godine

U odbrani suvereniteta RS je uvijek bio tu i neprikosnoven. Nije nikad gurao pod tepih i precutkivao, sve ono kako su radili komunisti u bivsoj Jugoslaviji. Pokusaj stvaranja neke nove male Jugoslavije u BIH nikad nece proci i to je stav svih naroda u BIH, izuzev politicara u Federaciji BIH. Mogla je BIH biti fina drzava da su iz Sarajeva dolazili tonovi priznanja RS kao dijela Bosne i da drugarski igramo prijateljske meceve u fudbalu jednom godisnje Republika Srpska protiv Federacije BIH, u prkos svima! Ali to nece nikad biti naravno... Steta... U RS izuzev nazovimo 'dobre spoljne politike' mnogo toga skripi. Politika odredjuje i dan i noc odn. vladajuca partija. Sansu nemate gotovo nikakvu taman i da imate talenat Nikole Tesle. Nepotizam i stranacki strucnjaci su svuda i to traje vec dugo pa se stvorio ambijent duboke netrpeljivosti koja tinja. Pitanje je kako ce sve ovo izaci kad propricaju ovi ucutkani, a ima ih mnogo. Dva fakulteta imam, oba van granica, a nikad nisam dobio sansu. Ne samo dobio sansu vec sistematski unistavan i omalovazen u rodjenom gradu kao potencijalna konkurencija i neko ko razmislja svojom glavom. RS sve najbolje, a dok god je ovakav nacin politiziranja povlascenih porodica i kumova, bice vukoj...

Kad ti NATO, DE i USA daju iluziju da si ti nesto uradio

pre 2 godine

@BiH nije raskomadana ni kad je protiv sebe imala tada treću vojnu silu u Evropi, neće sigurno ni mirnim putem.
(Fakt, 28. april 2021 10:02)

Najgore od svega je sto ti stvarno verujes u to.

Bubisa

pre 2 godine

@Majakovski Ne zivis u RS i ostatak komentara je dobar dokaz da ne znas sta se u RS dogadja. A cinjenica je da se Dodik iskljucivo bori za vlast. U pojedinim gradovima, Dodikov SNSD je ulazio u koaliciju sa SDA da bi imali skupstinsku vecinu iznad srpske opozicije. Kako ono bi: "Srbi budimo slozni"? Druga stvar je katastrofalno stanje ekonomije. Do te mjere, da trenutna vlast pronalazi alternativne metode ubiranja novcanih sredstava. Npr. kroz instalaciju enormnog broja stacionarnih radara. Zatim, imamo jako veliko osipanje stanovnistva sto dodatno slabi trzisnu moc RS. Najezim se kad zamislim nezavisnu RS pod vlascu covjeka koji je spreman da kaznjava citave gradove ukoliko ne izglasaju povjerenje njegovoj stranci.

Goran

pre 2 godine

Ako je mogla SFRJ da se podeli moze i BIH. U obe drzave zive isti narodi. Nisu mogli zajedno u SFRJ, jos manje mogu zajedno u manjoj drzavi.

Chisho

pre 2 godine

Sa jedne strane ne priznajete Kosovo kao Drzavu a sa druge strane uzimate je kao primer?!
(faton, 28. april 2021 09:41)

Cinjenice su ti u redu ali nemas kapacitet da to pravilno shvatis.

Logika je, kad ne mozemo mi e ne mogu onda ni oni. A moze i obrnuto.

Da je se radilo po zakonu, bio bi isti za sve. S KiM je bilo sve mimo svih zakona i medjunarodnih pravila.

Neko sa strane

pre 2 godine

Izgleda da bi Dodik dao Kosovo za Republiku Srbsku. Sto se tice BiH kao drzave i entiteta jasno je da sada kada Srbi Hrvati i Bosnjaci zive i rade odvojeno nemogu da prigovaraju da im ne ide dobro jer im oni drugi smetaju, ili ta prica jos uvek moze da se proda zatucanim glasacima. Sta imaju Bosnjaci sa problemima u Banja Luci ili Srbi i Hrvati sa Sarajevom, dali neko zivi bolje zato sto mu njegovi kradu ili im smeta kada to rade drugi. Problem je kako to podeliti da svi budu zadovoljni, a valjda se svi slazu da svi moraju biti zadovoljni ili cemo se vratiti u 90 - kada su Srbi bili nezadovoljni i videli smo kako se zavrsilo. Znaci neko treba da izadje sa nekim podelama u kojim bi svi nesto dobili ali i zgubili. Pa ako narod to zeli i na referendumu odobri neka se i podeli iako je moje misljenje da je resenje u udruzenjima a ne u podelama, ali sta mali Perica zna.

071

pre 2 godine

Neki komentarišu, a ne poznaju elementarne stvari. Dakle, entiteti NEMAJU suverenitet, ima ga samo država BiH, tako da niko ne može ni braniti ono čega nema, tako stoji u Dejtonskom sporazumu.

pamet u glavu

pre 2 godine

Ovi padaju u Slobinu gresku, on je stalno ponavljao "cvrsta federacija" a Slovenci i Hrvati hoce napolje. Zar ne vide da im je proslo 25 godina u nista, i proci ce jos 100, umesto da se rese balasta i okrenu sami sebi.

Bosanac

pre 2 godine

Nije moguce praviti se lud u ovakvim situacijama. Ovo sto Dodik govori je da narodi nemogu zivjeti zajedno u istoj drzavi. E sada, ako je to tako, onda treba vidjeti i koji dijelovi Srbije i Crne Gore ce se predati BiH, jer svi treba da zive u svojoj maticnoj drzavi, jel tako. Jel ako mogu Srbi, onda treba svim narodima to omoguciti.

Ili je ipak bolje uvidjeti da takve ideje zasigurno vode u rat, ne u BiH, nego na citavom Balkanu i prestati sa nacionalistickim podjelama?

Darko

pre 2 godine

Dodik lupa gluposti i on sam zna da se RS nikda ne moze odvojiti od BiH ali kada god idu izbori on prica ovakve price za malu decu.