1. SAD su izgubile rat u Avgansitsanu protiv Talibana. Sada beze podvijena repa. Da li i jedan "slobodan" medij u SAD to smeje da OTVORENO kaze, osim sto smeju nekoliko odvaznih profesora univerziteta koji se akademski bave istorijom Americke Imperije. Ne smeju jer u SAD nema slobodnih medija koji imaju federalni doseg (na celoj teritoriji SAD). Sve je pod kontrolom oligarha koji novcem kontrolisu Kongres i Senant, kao i nekoliko politickih interesnih grupa.
  Potrazite sta o tome svemu kaze profesor Alfred MekKoj (McCoy). Pozdrav svima koji slobodno misle i kriticki procenjuju ono sto vide i citaju.
  (Kikiriki everi dej, 25. maj 2021 01:24)

  # Link komentara

 2. Jedan talibanski vodja je rekao "vi imate satove a mi vreme".
  (zumzar, 4. maj 2021 05:29)

  # Link komentara

 3. Šezdesetih godina prošlog veka Kabul je bio Pariz istoka!isto su se oblačili,mislili,hranili ...kao u Parizu... e onda su počeli da dolaze "oslobodioci"... završilo se ovako...sad je Avganistan u kamenom dobu!
  (šef, 19. april 2021 14:08)

  # Link komentara

 4. za sve je kriva Indija, koja je svojom kastifikacijom stvorila podele u drustvu , samim tim je nastao Pakistan kao zemlja slobodnih , slobodnih u islamskom svetu , a to se prelilo na Avganistan i radikalni islam koje je pronaslo pogodno tlo u podeljenom narodu kakvi su Avgani i Talibani ...
  (spalle, 19. april 2021 13:21)

  # Link komentara

 5. Onaj narod koji nema nista, njemu ni nemozes nista ni uzeti. U Avganistanu nemas nista osim golog zivota, a i za njega ne haju mnogo. Niko poraziti njih nece.
  (Bob, 19. april 2021 13:16)

  # Link komentara

 6. Avganistan je zemlja koju je nemoguce pokoriti ni umiriti. To nikome nije uspelo: ni Persiji, ni Aleksandrovom carstvu, ni arapskim kalifatima, ni Britaniji, ni SSSR-u, ni Americi. Svi oni su svojevremeno bili svetske supersile i svi su se na kraju povukli podvijenog repa. Ta zemlja i njeni stanovnici su stvarno fenomen kakav se retko vidja.
  (Ser Kokeza od FSS-a, 19. april 2021 12:41)

  # Link komentara