1. Znači, sve što je smetalo Britaniji i zbog čega je izašla, ne postoji i zato ništa ne treba mijenjati? Mislim da će tek sada problemi Njemačke dominacije Unijom kao i ograničavanje suvereniteta članica eskalirati. Ne treba zaboraviti da nije sve što je Britanija prigovarala bez osnova.
  (obi van, 3. januar 2021 11:58)

  # Link komentara

 2. Svi oni koji misle da je Englezi su pametni kao Dzems Bond i da stalno idu par koraka isred svih varaju se i da znaju da je to samo na filmu.

  EU ih sije 10x. Cim se pojavio virus novog soja, EU im je zatvorila granice i na taj nacin im pokazala sta ih ceka ako izadju bez sporazuma ( hiljade i hiljade kamiona cekalo je u Doveru).

  Drugo na prolece ce Skotska da proglasi ponovni referendum za otcepljenje od Ujedinjenog Kraljevstva. Prosli put im je malo falilo. A sada definitvno ce preci tu granicu od 51%. Skoti hoce da budu deo EU.

  Trece . Severna Irska ce odma po otcepljenju Skotske da krene po istom putu jer nece da ima granicu sa Irskom.

  Cetvrto. U tim i takvim trenucima funta mora da padne, cene nekretnina ce samo u Londonu pasti minimum za 30-40% u ovoj godini.

  Peto. Privreda ce se smanjiti barem ona proizvodna jer niko nece smanjeno trziste u kome je inace skupa radna snaga.

  Sesto. Za one koji ne poznaju ekonomska desavanja neka samo citaju i britansku i francusku stampu ekonomski deo i videce koliko je banaka i osiguranja promenilo centrale tj otislo iz Lndona i preslo u Frankfurt, u Paris,...

  Sedmo. Angela Merkel je prepustila vodjstvo Makronu u EU, da joj neko nebi rekao da Nemacka vodi glavnu rec u EU, i da je nebi svojom dominacijom naveli sa vekovnim zeljama dominacijama nad ostalima u Evropi.
  (Slepac Vidoje, 3. januar 2021 11:55)

  # Link komentara

 3. Nemogu da verujem koliko ljudi u Srbiji prizeljkuju da komsiji crkne krava, u ovom slucaju se prizeljkuje raspad EU. Zasto? Koje vi dobro to nama donelo? Pa koliko samo bezpovratnog novca je Srbija dobila iz iste te EU, Rusija (jer predpostavljam da ovi koji su za raspad EU, Amerike i ostalih su za majcicu Rusiju) toliko nece pomoci Srbiju sledecih 200 godina, onako iskreno. I da dodje do ”raspada” EU nemojte misliti da ce se to desiti kao u SFRJ, jednostavno svi ce se razici administrativno uz milion ugovora i to je to, jer ovde nema ”heroja” koji ce braniti neku drzavu. Doduse nas narod predvidja raspad Amerike od kad ista ta postoji a oni nikad jaci pa sta god mi mislili.
  (Zijad, 3. januar 2021 11:47)

  # Link komentara

 4. Neka se u bliskoj buducnosti ,,rodi,, nekakav problem slican Bregzitu,Koroni ili nesto poput ,,zemljotresa ili poplava,,opet bi EU ,,pokazala,, svu svoju usporenost, konfrontaciju misljenja i ne blagovremeno delovanje.EU je poput ,,friske penzionerke,, koja bi u casovima dokolice da ,,ide,, na polu maraton.
  (humanista, 3. januar 2021 11:40)

  # Link komentara

 5. @Za deset godina je EU proslost.
  (British, 3. januar 2021 09:53)

  Hahhahaha kako da ne! EU će duuugoooo nadživeti prvo britaniju (kojoj ne gine ekonomska propast, otcepljenje Škotske i pripajanje S. Irske matici) a zatim i rusku "federaciju" koja će se raspasti u krvavom građanskom ratu tipa SFRJ. Na očaj skudoumnih populističkih jadnika. Živi bili pa videli!
  (neutralno zapažanje, 3. januar 2021 11:28)

  # Link komentara

 6. Sto se politike tice,Englezi su tu majstori.Nisu oni izasli bez razloga.
  (PAOK, 3. januar 2021 10:47)

  # Link komentara

 7. Jos nisu propali? Dok deo ovdasnjeg zovlja ceka i nada se njihovom raspadu, raspadose se SSSR, SFRJ, SRJ, SCG...
  (maya., 3. januar 2021 10:27)

  # Link komentara

 8. Opet propadaju ili nesto drugo?
  (aca, 3. januar 2021 10:25)

  # Link komentara

 9. EU je puna love
  (Nikola, 3. januar 2021 10:15)

  # Link komentara

 10. EU ce demolirati Britaniju ekonomski zivi bili pa vidjeli.
  (Www Globalnet, 3. januar 2021 09:53)

  # Link komentara

 11. Za deset godina je EU proslost.
  (British, 3. januar 2021 09:53)

  # Link komentara

 12. Lepo!
  Lepa ideja, ta EU.
  Totalno razliciti, al' opet nekako svi jednaki ! Jeli ?
  Samo, odakle pare za sve to, zaposleni politicari, investicije, donacije ?
  Internacionala na delu?
  Odvajaju clanice od usta za opste dobro, i neclanice ?
  Od ,clanarine' ?
  Stampaju ?
  Ako, ako, 'visi interesi'...
  (Desa, 3. januar 2021 09:49)

  # Link komentara

 13. SUDECI...

  Citajuci ovaj clanak covek bi pomislio da je EU sretna sto je VB izasla iz bloka? Jer Britanci su eto kocnicari slobodnog trzista?!
  Istina je da su Britanci otisli jer su Britanci se umorili od EU trgovine gde da bi prodao litru mleka EU,moras ispuniti 12 hiljada zakona.
  Dojadilo im da u EU budzet uplacuju svake godine vise od 15 EU zemalja skupa,a ne pitaju se nizasta. Dojadilo im to sto za EU rade 10 000 cinovnika koji imaju vecu platu od premijera Engleske, sto cak dele besplatnu viagru EU parlamentarcima,i sto svaki put kad se EU parlamentarci odluce da dodju na sedncu,dobiju cak 200 funti za to sto se odlucili da dodju na posao taj dan...
  (sasha the red Baron..., 3. januar 2021 09:19)

  # Link komentara

 14. Ako želite (i mi mukice sa vama) da EU bude nezavisna, jasno je da mora vojska EU da se napravi, a tome se ne bi samo Rusija usprotivila, nego i SAD (Turska, Kina...). Ali to mora da se uradi...
  (Partizanovac, 3. januar 2021 09:08)

  # Link komentara

 15. Konformizam je istrebio realpolitičare, koji više ne postoje, kao pravi intelektualci zrelog samosvesnog i savesnog društva.
  Ostala je samo slepa optimistička poltronska vera u bolje sutra, oslanjajući se na sposobnost veritikale iznad, koja rešava i "vlada situacijom" ... I sve tako redom...
  Nema realkritike, jer bi njome shvatili na kojim baržama se svi ovi globalistički balans baloni šlepaju bez ideje o smeru, već samo željni komfora koji je veštačka tvorevina štampanog keša.
  Bilo je bitno da jedna generacija samozadovoljnih lobista poltrona, premosti vreme njihovim sebičlukom, i genijalnom opijenošću na račun čovečanstva koje je trulo, bez negovane zdrave mediokritetske kritike i hezgra kao osnove demokratije...
  A'jd...
  Može ova "barža" još da pluta slepo, ne bi li se odložio haos, samo inercija od 8 milijardi nesvesnih ne može nikuda ni da nastavi, niti da se skrasi, niti da se osvesti...
  A haos nuklearno preti brisanjem života...
  (Mediocritical, 3. januar 2021 08:55)

  # Link komentara

 16. Pukli su..
  (Balkan brale, 3. januar 2021 08:38)

  # Link komentara