Protest taksista kao podrška vladi

Beograd -- Beogradski taksisti izašli su na ulice kako bi podržali vladin zakon, kojim se predviđa ograničenje broja taksi vozila.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Malo ironičan protest.. podrška vladi. bitno je samo da se protestvuje i napravi kolaps u centru grada. Na stranu to, ja zaista neznam šta oni hoće. Da li bi sada i trgovci trebali da traže da se ograniči broj trgovina, pekari broj pekara itd. Svako ima pravo da radi ono za šta je sposoban i šta mu je volja, a vama gospodo bih savetovao da se borite kvalitetom usluge koju nudite. Zaista je mizerno videti gomilu taksista koji te na aerodromu kao u ružna stara vremena vuku za rukav. Pa i kad ti dodje vozilo, kofer ne možeš da staviš u gepek jer je tamo boca sa plinom. Vozač koji odmah zapali cigaru i ne pita da li tebi smeta. Da ne spominjem da na kratke relacije niko nije spreman da vozi i sl. Radno vreme po želji itd. Da je policija umesto da reguliše saobračaj danas izašla sa dva tri bagera i smrskala par krševa taksista, verujem da za duže vreme ne bi bilo nikakvog pokušaja protesta i blokiranja grada
  (s, 13. oktobar 2005 17:17)

  # Link komentara

 2. Radikali uvek izvode neke krivine.Oni su valjda mislili da ce time privuci taksiste.Kao stite ustavna prava gradjana.Ali su se eto prevarili.Broj vozila treba ograniciti iz prostog razloga sto mnogi taksisti rade po 24 sata dnevno, cime ugrozavaju zivot onih koji koriste njihove usluge i uopste bezbednost u saobracaju.
  (Francuskinja, 13. oktobar 2005 17:47)

  # Link komentara

 3. Šta se tiče Vlade broj taksista? Dokle će ti naši uvaženi i ne uvek kulturni i poslovni taksisti rešenje za sve svoje probleme da traže od drugoga? Što ne koriste svoje poslovno udruženje, ne naprave specijalne nalepnice i registre za članove koji se drže nekog kodeksa ponašanja i opreme vozila, kao naprimer da ne puše u vozilu, da ne sviraju narodnjake ako nekoga voze na groblje, da se ponašaju uljudno, čak i kada je kratka vožnja, da im kola budu čista spolja i iznutra, pa da naviknu narod da gleda na tako obeležena vozila i time će lakše eliminisati divlju konkurenciju. Čest sam korisnik taksija u Beogradu i ne mogu da se pohvalim da sam imao dobre usluge, ma da ima vrlo čestitih taksista. Oslobodite Vladu tih briga i oslobodite narod Vladinih briga!
  (SVD, 13. oktobar 2005 17:54)

  # Link komentara

 4. Bravo, taksisti. Napolje sa divljacima i onima koji taksiraju iz zezanja
  (Milenko Pajtic, 13. oktobar 2005 17:54)

  # Link komentara

 5. ово је само изговор за нове монополе. када ја у 9 ујутру по кишном дану пола сата редом зовем сва такси удружења, и сваки пут добијем информацију да нема слободних возила - нико ме не може убедити да таксиста има превише!
  а и овај веља илић - "нема довољно капацитета" - па проширите капацитет, немојте ограничавати број возила!
  (александар, 13. oktobar 2005 18:15)

  # Link komentara

 6. Bilo bi bolje da se postavi uslov da taxi vozilo ne sme da bude starije od 6 godina i da mora da zadovolji visoke tehnicke i higijenske standarde.
  a ne ovako - gospodin taksista u svom prljavom krshu vrednom cirka 1000 evra ocekuje da ga vlast zastiti od konkurencije, dok on sam predstavlja opasnost za sve ucesnike u saobracaju.
  (marija, 14. oktobar 2005 06:11)

  # Link komentara