1. (Svasta)

  Pa zato što su njihovi razlozi licemerni u želji da se predstave navodnom žrtvom.
  To bi isto bilo kao kada bi Nemačka digla spomenik recimo Ruzveltu jer je on navodno sprečio da se posle rata rasparča Nemačka između Engleza Francuza i Rusa.
   (dakiliz, 2. decembar 2020 09:52)

  # Link komentara

 2. (Svasta, 2. decembar 2020 08:22)

  Tuto, čitaj bolje - shvataj razumnije. Nije problem Vilson i spomenik nego otvorena fašistička retorika Bugara, i njima sličnih. Osim Vojvodine koja još uvek nije deo NDH politička mapa Balkana je gotovo identična onoj za vreme okupacije Nemaca, Hrvata (Ustaše), Bošnjaka (Handžar divizije), Bugara i Šiptara (Nezavisno Kosovo) u Drugom svetskom ratu. Fašizam se više ne vraća samo na mala vrata, ulazi na glavnu kapiju. Takvi kao ti, koji to ne vide, ili se prave da ne vide, su saučesnici u tome. Na tvoju žalost, svi znamo kako će da se završi na kraju. Na moju žalost, uz žrtve.
  Džaba se nama istorija ponavlja...
  (istorijaa se ponavlja, 2. decembar 2020 09:51)

  # Link komentara

 3. Pa valjda Bugari bolje znaju od Ristica kome imaju da zahvale za opstanak drzave. Vilson je u svom govoru kada je izneo plan u 14 tacaka doslovno rekao "Vreme osvajanja i uvelicavanja teritorija je proslo", pa onda u tacki 11 plana doslovno "Srbija, Crna Gora i Rumunija moraju da se povuku". Sta nije jasno Risticu, da li je on istoricar ili politikant. Uostalom i Srbija isto slavi Vilsona, prosle godine bulevar u Beogradu na vodi dobio je ime po njemu. Kakva je to opasnost po nas onda ako mu Bugari dizu spomenik.
  (Svasta, 2. decembar 2020 08:22)

  # Link komentara