1. Vidim da mnogi pravdaju Rusiju navodeći Pašinjanovu anti rusku politiku. To je netačno. Jermenska obojena revolucija nije imala primarno anti ruski karakter kao u Ukrajini. Akcenat je bio na obračunu sa diktaturom, kriminalom, korupcijom i oligarsima. Ako je rusima jedini način održavanja uticaja u savezničkim zemljama putem takvih režima onda je krajnje vreme da se zapitaju. Maestralni potezi Rusije u oslanjanju na Janukoviča, Sarkasijana i takve likove dovode do toga da se stavlja znak jednakosti između takvog oblika vlasti i ruskog uticaja a krajnji ishod je da Rusija gubi uporište u stanovništvu tih zemalja dugoročno! Sa Jermenijom je kao sa Srbijom stvar još tužnija jer se i jedni i drugi nalazimo u neprijateljskom okruženju. Koliko god nas Rusi prodali i jedni i drugi znamo da smo bez njihove kakve takve podrške osuđeni na nove genocide. Utoliko je njihova dozirana podrška jezivija jer stvara osećaj osuđenosti na pat poziciju koja je zapravo lagano ali sigurno nestajanje bez nade da ikakav trzaj može da bude svrsishodan. Rusi čekaju da situacija dogori do nokata, onda će se umešati dozirano. Azeri dobijaju dovoljno da im se žrtve isplate, Jermeni bivaju spašeni od "Oluje" i biva im stavljeno do znanja da je povodac jako kratak i da tu nema ni najmanjeg vrdanja jer su "besni psi" svuda okolo. Jadan Jermenski narod osuđen na takve neprijatelje i takve prijatelje. Neka im je Bog u pomoći.
  (Milos Sekulic, 31. oktobar 2020 15:56)

  # Link komentara

 2. Pomažu im isto kao i nama što su pomogli. Ah da, na dan početka NATO bombardovanja 1999-te tadašnji ruski ministar spoljnih poslova Evgenij Primakov koji je putovao tog dana u Brisel, okrenuo je avion iz protesta i vratio se nazad u Moskvu. Njemu hvala i za toliko, ali to je nivo pomoći koji od Rusije mogu da očekuju. Uzdati se u Rusiju je strateška greška.
  (Zemljoradnik, 31. oktobar 2020 14:46)

  # Link komentara

 3. sad se vise nece okretat ka zapadu....
   (rex, 31. oktobar 2020 14:33)

  # Link komentara

 4. Cccc i sami rusi se sebi rugaju kakav stav su zauzeli u tom sukobu i da su otvoreno Jermeniji rekli da su nezakonito na teritoriji Nagorno Karabaha i da se oni neće mešati u tom sukobu jer Jermenija krši međunarodno pravo. Drugo Rusija sedi na tri 'đengi (novac) stolice' Jermenija, Azerbejdžan i Turska i od svakoga bi da profitira. Zato takvu situaciju aktivno koristi Turska te otvoreno podržava Azerbejdžan dok kad je Erdogan bio u Ukrajini otvoreno je rekao da je Krim ukrajinski i da će ako treba Turska i vojno pomoći vraćanje Krima pod okrilje Ukrajine. Naravno sada imamo i da rusi pišu kako navode i o kapitulaciji Donbasa i prihvatanju da razgovaraju sa ukrajinskim vlastima o vraćanju pod suverenitet Ukrajine.
   (XXL, 31. oktobar 2020 14:20)

  # Link komentara

 5. Svi pljuju po Rusima, a onda mole za pomoć. Pobornik sam teorije da su Rusi bolji prema ostalima, nego sto su svi ti ostali (Srbi, Jermeni, Sirijci, Crnogorci, Bugari, Ukrajinci, Azeri...) prema Rusima. Svi pricaji hoce na Zapad, to je nasa politika, a onda se zale kako im Rusi nisu dovoljno pomogli... Paradoks.
   (plucky, 31. oktobar 2020 14:15)

  # Link komentara

 6. Ne mogu Rusi mnogo da pomognu jer Jermeniju niko neće da napadne. NATO se širi na istok preko neoosmanizma - Azerbejdžan, Turkmenistan, Kazahstan... Sve će to sutradan u NATO preko Turske. Jermeni su se našli na putu i cunami ih udario. Nauk nama.
  (Simke, 31. oktobar 2020 14:00)

  # Link komentara

 7. Sto dalje od Rusije i vremenom,naravno ne preko noci,sledi napredak.Litvanija,Letonija,Estonija,Poljska,Ceska.......
  (ovde, 31. oktobar 2020 13:24)

  # Link komentara

 8. Čemu Jermenima služe sistemi Iskander ako se plaše da ih upotrebe?
  (Vladimir, 31. oktobar 2020 12:45)

  # Link komentara

 9. Šta je očekivao Pašinijan? Postao je premijer na antruskoj retorici s čim je nastavio kao premijer. Ruska pomoć će biti takva da će ruske granične jedinice stati na granicu i onemogućiti prebacivanje ljudstva i tehnike u Azerbejdžan i NK. Azeri nisu budale i nisu pokrenuli sve ovo bez Rusa. Pašinijan treba da shvati da Rusima mnogo važniji odnos sa svim ostalim bivšim republikama kao što je Kazakhstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgistan koji su članice tog saveza pa i sa Azerbejdžanom nego sa prevrtljivimm Pašinijanom. Vreme je da se rat zaustavi ali pod uslovima koji se neće svideti Pašnijanu. NK lokalna autonomija potpuno razoružanje. Ostali distrikti pod potpunom direktnom upravom Azera. Pašinijan će biti skinut sa vlasti verovatno kombinacijom državnog udara i/ili dešavanja naroda. Zašto? Pa da bude primer svima onima koji misle da je moguće igrati za dva tima.
  (TangoBravo, 31. oktobar 2020 12:44)

  # Link komentara

 10. Zanima me samo šta je Rusija dobila od Turske da bi pustila Nagorno-Karabah niz vodu? Gledajte i pamtite Srbi, ovako će da puste i Kosovo.

  Čekaj, zar ga nisu već pustili... :)))
  (Blokić, 31. oktobar 2020 12:43)

  # Link komentara

 11. znaci nista od pomoci...
   (manko, 31. oktobar 2020 12:43)

  # Link komentara

 12. Pa zar ništa niste naučili od Ukrajine.Postali ste prozapadno orjentisani a sads tražite pomoć od Rusa.
   (MRMOT, 31. oktobar 2020 12:42)

  # Link komentara

 13. Турцима не треба оправдање,дају помоћ азерима,терористима нема калкулација.
  Не могу руси бити већи срби од срба,већи јермени од јермена,бла бла...
  Те био јељцин на власти,те не дају бугари прелет...
  Па тај Јељцин какав год да је био довео је макар русе у приштину,а зна се ко их је повукао.
  (Мирабо, 31. oktobar 2020 12:41)

  # Link komentara

 14. Ni toliko nisu zaslužili. Pre neku godinu su pljuvali po rusima, a sada traže pomoć. Za Rusiju bi bilo najbolje da štiti isključivo svoje granice i interese, a ne da pomaže kojekakvu "braću", koja se kasnije prodaju zapadu i zabiju im nož u leđa. Uključujući i nas....
  (Dule, 31. oktobar 2020 12:39)

  # Link komentara

 15. Zašto Jermeni pišu Moskvi?
  Izabrali su Zapad
  Izveli obojenu revoluciju
  Treba da traže pomoć od Berlina,Pariza ,Londona.
  (zeljko, 31. oktobar 2020 12:30)

  # Link komentara

 16. Nisam rusofil ali poštujem Rusiju kao veliku zemlju blisku nama i našoj kulturi (vijera,jezik) no ovi mi nisu jasni koji komentarišu tipa "uzdaj se u Ruse", "dalje od njih itd". Šta vam nije jasno? Rusija i Jermenija su u "istočnom NATO-u". I postoji ugovor kao i u NATO-u da ko napadne jednu članicu ova druga ima pravo da je odbrani. Rat se dešava na teritoriji Azerbejdžana koji nije u nikakvom vojnom savezu. Rusija nije obavezna da brani Jermeniju na teritoriji druge zemlje ako ista ta Jermenija i njezina teritorija nisu ugroženi. Svi pa čak i Srbija priznaju integritet Azerbejdžana a nagorno-karabah je dio te zemlje tako da su mi komentari potpuno nejasni jer se rat ne vodi na teritoriji međunarodno priznate Jermenije.
  (Peki, 31. oktobar 2020 12:27)

  # Link komentara

 17. Hahahhaa, prijatelji Rusi se ponovo pokazali.
  Jelcinja su mogli kriviti zbog alkohola i izuzetno katastrofalnog vojnog i ekonomskog stanja Rusije kada je nama trebalo pomoci.
  Medjutim, Putin nema izgovora.
  Samo se dokazuje iznova i iznova, sto dalje od Rusa i oslanjanja na njih. Ko se oslanja na njih prodje isto kao i onaj koji se oslanja na slomljenu trsku...
   (Zoku, 31. oktobar 2020 12:00)

  # Link komentara

 18. E moji Jermeni, jos niste naucili da od Rusije mozete da dobijete samo kredit od koga morate da kupite nesto od Rusije tipa lokomotive na naftu, a za uzvrat mozete da im date naftnu industriju za smesne pare i pustite ih da kopaju rudna bogatstva iz vase drzave bez da placaju rudnu rentu.
   (Xman, 31. oktobar 2020 11:59)

  # Link komentara

 19. Što nije poslao pismo u Brisel? Ne, ozbiljno pitam. Ja se sećam da je, kad je došao na vlast, neprestano pljuvao po Putinu i podvlačio kako "Evropa nema alternativu". Gde mu je sad Evropa? Da se razumemo, ja nisam rusofiil (štaviše, imam potpuno suprotne stavove), ali smatram da svaka zemlja mora da bira prijatelje u skladu sa izgledom njenog neposrednog okruženja. Isto onako kako Srbija treba da traži budućnost isključivo u EU i NATO (jer smo njima okruženi i ne možemo da se nadamo da će nam neko pomoći, ako se njima zamerimo), isto tako Ukrajina, Belorusija, Gruzija, i Jermenija ne mogu imati bolju opciju od Rusije, jer, ako se Rusiji zamere, od nje neće moći niko da ih odbrani. Svako ko misli drugačije je najobičniji naivac...
   (ja, 31. oktobar 2020 11:54)

  # Link komentara

 20. Da li sam ja to dobro razumeo:sad mu Rusi trebaju!? Pre godinu dana prijatelji su mu bili na zapadu, zasto od njih ne trazi pomoc?A, nece da mu pomognu! NATO ga je navukao na tanak led, upropastio je ceo Jermenski narod.
  (Zoran Dikanov, 31. oktobar 2020 11:31)

  # Link komentara

 21. Povucite svoju vojsku sa teritorije druge drzave i trazite medjunarodne mirovne snage, a ne jos oruzja od Putina.
  (TnT, 31. oktobar 2020 11:14)

  # Link komentara

 22. Nije problem al prvo smena vlade Pasinjan :)
   (ikac klisa, 31. oktobar 2020 10:33)

  # Link komentara

 23. Azeri su poceli da izazivaju pozare i masovno pale sume u koje su se Jermeni povukli od dronova. Na sceni je ostalo cisto i ogoljeno tursko zlo. Rusija mora da zaustavi ovaj masakr inace dovodi svoj kredibilitet pod ozbiljni znak pitanja.
  (Igor Gavran, 31. oktobar 2020 09:47)

  # Link komentara