1. Sve sto znamo o ovom virusu stoji, tu nema diskusije. Ali problem je sto, globalno gledano, ne postoji plan za resavanje krize. Moramo biti realni da vakcine nece biti bar do 2022 a to nam je jedina nada. Ocigledno je da se svim ovim merama samo odlaze neminovno, tj zarazivanje ogromnog procenta stanovnistva. Po meni mere imaju smisla samo da se ne preoptereti bolnicki kapacitet (ovo jako varira od zemlje do zemlje). Sve ostalo je cisto odlaganje neminovnog. I onda se pitam zasto bi to sebi radili, ziveli u paranoji i ogranicenjima svih vrsta. Ako je plan da naredne 2 godine ovako zivimo ja mislim da je to katastrofalno losa ideja jer ostecenja koje ce ovo stanje ostaviti na ekonomijama i demokratiji ima da saniramo decenijama... Deluje mi da je trenutan pristup dosta pod uticajem politike, tj politickih snaga koje trenutno imaju vlast i koje ne zele da im se posledice korone olupaju o rejting za sledece izbore. Meni je to potpuno razumljivo ali za nas obicne ljude to stvara zivot koji nije vredan zivljenja.
  (Bojan, 21. oktobar 2020 22:43)

  # Link komentara

 2. Italija 15000 zarazenih na 60 miljona stanovnika. A slovenija 1500 na 2 miljona stanovnika.
   (rodjo ljubljana, 21. oktobar 2020 18:14)

  # Link komentara

 3. Kako god najavljivali senzacijalno mere u drugim drzavama, one su mali miš za ono što smo mi imali.I sami ste napisali da je u Ceskoj oštrije mere ali i dalje mogu na posao, u prodavnice, da posete rođake, da se bave sportom i putuju u inostranstvu. Znaci manje vise normalno osim kafana, kluba o itd. A setite se kod nas, vojska sa puškama, kućni pritvor po nekoliko dana itd. Nadam se da su dovoljno pametni da to ne ponove u Srbiji jer i ovako ćemo tek osetiti koronu po novčaniku. Jos jednom ako primene mere po receptu iz Kine uništice nas skroz.
   (coa, 21. oktobar 2020 18:03)

  # Link komentara

 4. A kako se brzo širi kad svi nose maske i drze distancu ?
  Kolekitvno ispiranje mozga .
   (hoćeš iskreno ?!, 21. oktobar 2020 12:51)

  # Link komentara

 5. Vežite se,polećemo.A dokle ćemo stići,to niko ne zna.
   (Posmatrac, 21. oktobar 2020 12:46)

  # Link komentara

 6. Добро, и? 1500, 6500, каква је разлика? Немојте да ме схватите погрешно, нисам теоретичар завере, пишем из кућне изолације као, од прекјуче, ковид позитиван! Дакле вирус постоји, дакле дешава се да се заразите јер је у огромној циркулацији... Неког погоди теже, неког лакше, у осталом као и све у животу, индивидуално је. Ја имам пар неких симптома, да нисам потпуно изгубио чуло мириса и укуса у комбинацији са озбиљно јаком главобољом, не бих ни ишао на тестирање јер се осећам нормално. Отишао сам због друштвене одговорности и због других, не због себе. Суштина, нећемо сви помрети, неће нам бити мала гробља, неће бити апокалипсе, а бројке које се објављују и медијска пропаганда су потпуно бесмислени! Да не причамо о некаквим лок даунима и ко зна каквим мерама које смо имали март/април, па ево сад у октобру видимо резултате. Затворите све у новембру смириће се док се опет све не отвори, па испочетка... Једина права мера би била забрана медијског извештавања о бројкама и статистикама!
  (бартендер, 21. oktobar 2020 12:46)

  # Link komentara

 7. Ljudi nosite maske i drzite distancu. Za 3-4 nedelje ce ovaj talas polako poceti da se smiruje kako to obicno bude, strpljenje i pamet u glavu.
  (Externus, 21. oktobar 2020 12:46)

  # Link komentara

 8. Grka vala
  (ggmu, 21. oktobar 2020 12:20)

  # Link komentara