Četvrtak, 18.08.2005.

10:12

Bubalo: Iliću žao

Ministar privrede Predrag Bubalo kazao je da je Velimiru Iliću žao ako je svojom izjavom povredio novinarku B92 na Kopaoniku.

Izvor: B92

Bubalo: Iliæu žao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Miroslav Cicak

pre 18 godina

Sve je to dobro za nas. Novinari treba da pitaju. Loši političari treba da se ofiraju. Mediji treba da objavljuju njihove greške Da li treba da ih tuže? To baš i ne znam, ali mislim da treba biti hladan i profesionalan.

max

pre 18 godina

Gospodo novinari!!
Molim vas proverite da li isto vazi i za ostale gradjane drzave. Da li i ja mogu da uradim nesto za sta bih trebao biti kaznjen a onda kada odem do suda kazem "Izvinite... Zao mi je!" i sudija me pusti?
Samo da znam da i kada napravim saobracajni prekrsaj da li mogu da kazem "Mnooogo mi je zao!!!" i nikom nista?
Ili ima izglasan zakon o poslanicima i ministrima koji kaze da ni jedan drugi zakon ne vazi za njih i brata Radovana Karadzica?
(mozda taj zakon nikada nije ni prestao da vazi kada je donesen pocetkom devedesetih??)

nesa

pre 18 godina

Iako smatram da u sadasnjoj Vladi Srbije postoji nekoliko ministara koji korektno obavljaju svoj posao (tu pre svega mislim na Bubala i Dimitrijevica), o Vladi, na zalost, imam misljenje da je gora od svih onih SPSovskih vlada (od Zelenovica pa do Marjanovica). Da sam kojim nesrecnim slucajem clan sadasnje Vlade, i da mi je Velja Ilic kolega, sednicu (poput juce odrzane) koja bi sledila nakon skandala jednog od ministara, bih zavrsio tako sto bih ili ja, ili taj "skandalozni" ministar napustio mesto u Vladi. Ovako izgleda, da mu kolege, u neku ruku, daju podrsku - blaga reakcija Vuksanovica, Dinkica, malo zesca Kojadinovica, premijer se ne oglasava. Sve u svemu, bice da je u Vladi po onoj narodnoj "s kim si takav si...". Verovatno vecina ministara misli o B92 isto sto i Velja, ali da nema hrabrosti da se javno izrazi na taj nacin - sada u sebi likuju jer je konacno neko rekao "istinu" o B92.

Velika podrska medijskoj kuci B92 - nastavite da se borite za istinu, ima nas mnogo koji smo uz Vas.

dragan

pre 18 godina

I sve se odigralo kao sto smo mogli i da pretpostavimo, vlast je zaista slatka. Velja a sada i ostali sa njim po ko zna koji put pokazuju svoje pravo lice, pa cak i pojedine poznate licenosti (Boro nisko si pao kad ti je idol Kostunica a podrzavas Velju, najnize). Resenje=novi izbori , pa ko koliko dobije, posle svih ispada ove vlade mnogi nece imati ni 1% glasova. A posle toga slede prebrojavanja dogovori i pregovori, mada je mozda najlakse lepo napustiti zemlju i ostaviti ove koji su je upropastili da vladaju svojom pustosi.

Mikan

pre 18 godina

Velja Ilic ima mogucnost da kaze ono sto veliki broj gradjana Srbije misli ali nema priliku reci. Nazalost, to je neravnopravna bitka koju on ne moze dobiti.
Demokratija je stigla a to se tesko prihvaca ako ona puca preko vlastitih ledja. Jer, ako vi mozete od Velje Ilica praviti budalu, on ima puno pravo da vam uzvrati istom merom. Demokratija vazi za sve, zar ne?

Zoran - Johanezburg

pre 18 godina

Suze mi krenule na oci - jadan covek, svi su protiv njega, a on stoji na braniku Srpstva, gord i stamen. I lepo iskreno kaze da mu je zao...
Dirljivo...

Peđa Veselinović

pre 18 godina

U situaciji u kojoj je skoro kompletna Vlada i vladajuća ekipa povezana međusobnim političkim i, što je još važnije, raznoraznim "dilovima", sasvim je normalno da će ovako reagovati. Mnogo znaju jedni o drugima da bi rizikovali da im jedan brbljivac ostane na vetrometini i ispadne iz igre. Treba njima još ovakav Velja. Ovim stavom Vlade se potvrđuje da je vladajuća ekipa u Srbiji teška greška nas glasača sa verovatno dugoročnim katastrofalnim posledicama. Poslednji je momenat da se pokrenu sve moguće progresivne snage ovog društva da izbegnemo ispadanje iz igre.

sale

pre 18 godina

Sve i jedna afera u ovoj državi se završila sa nekakvim
"DILOM". Samo je pitanje kolika je cena postignuta, tako da nam ostaje samo da trućamo po kojekakvim forumima a oni samo guraju napred ili ko zna gde. Na kraju krajeva možda smo svi mi blesavi a oni normalni. Ili je to u pitanju ili je ovo jedna zona sumraka iz koje nikako da izađemo.

Тврдица

pre 18 godina

Kaже- жао му је није имао намеру да повреди новинара-
Али је имао намеру ДА НЕ ОДГОВОРИ НА НОВИНАРСКО ПИТАЊЕ!!!И ту је настао проблем, како избећи одговор о малом Марку? Процес размишљања изискује интелектуални напор, коме министар ретко прибегава. И што би, боље му иду ниски ударци, новинарка остане без ваздуха и без питања, а публика у трансу скандира-Ниже, Вељо, ниже-Сутрадан цела Влада рашири леђа за свог министра! Мали Марко ће позвати Вељу да свечано отвори сабор "Златна моторка" наравно у Пожаревцу.
Жао ми једино новинарке, што се "неће се удати".

Dejan T.

pre 18 godina

Poslednji dogadjaji sa V. Ilicem su u stvari samo zaokrugljivanje uspostavljanja bahatog ponasanja u svim oblastima zivota: vec uspostavljenom u oblastima ekonomije, pravosudja i policije, na ovaj se nacin, amnestiranjem, ovakvo ponasanje prosiruje i na oblast javnog ponasanja i komuniciranja.
Mozda se varam, ali kao gradjanin se ponovo osecam kao manjina - odnosno, s obzirom na mlake reakcije javnosti, mislim da je vecini, ovakav - srpski, "domacinsk"i nacin komuniciranja sasvim prihvatljiv; a ko je osetljiv, uvredljiv i ne voli da ga sutiraju - ukoliko se bas pozali, pa dobro - domacinski je i izviniti se.
Dejan T.
PS Zamislite: u studiju gosti jedan drugom kazu sve i svasta, posle emisije razmene pisma u kojima se jedan drugom izvinjavaju, pa na konferenciju za novinare sa novim pismom...

London Calling

pre 18 godina

Najgore u svem ovome, je sto ce narod da zaboravi razlog svega ovoga a to je po meni skandalozno vracanje Marka Milosevica u zemlju bez ikakvog hapsenja, jednog od naj vecih kriminalaca na prostoru Balkana a i coveka koji je opro i pokro silne pare od vas Srba tamo!UZAS!!!
Zato ko sto sam vec reko Molim sve Beogradjane da izadju na ulice i protestuju jer ste vi jedini spas Srpskom narodu! Ne zelim da vredjam slucajno ljude iz Cacka a i iz ostale Srbije koji glasaju za njega, ali moram ih kritikovati jer ocigledno nisu dovoljno obrazovani i demokratski usmereni cim stalno glasaju za ovakvog coveka! Mozda je on uradio dosta stvari za Cacak i Srbiju, ali ne mogu da verujem da ne postoje neki drugi pametniji kandidati koji bi iste te stvari uradili za njihov grad a i za Srbiju! Zalosno je pomisliti da je on jedini politicar koji vam odgovara, jer po meni lici na najprostiju seljacinu! Opametite se Srbi uzmi te knjige i raspitajte se kako stvari funkcionisu u drugim Evropskim zemljama! Mora te se ugledati na njih ako zeli te stvarno da budete deo Evrope!
Pozdrav iz Londona svim pametnim Srbima.

SRBIN

pre 18 godina

Nisu mi jasni svi PRAVI novinari u Srbiji.Svako se bori onim "oruzijem" koje posjeduje. Ilic ima svoj primitivizam, kao i kolega mu Jocic. Pa zasto onda ti isti novinari, mislim PRAVI, ne okrenu ledja i ignorisu sve sto takvi kreteni rade ili tacnije nerade.Davali su publicitet prije Seselju, vise od bilo koga. Sad to rade isto tom Selji, Jocicu, Stojkovicu. Nek te obijace trafika, najvece lopuze prate oni iz Kurira i slicni novina. Vi normalne TV i novine, nadjite i pisite o Srbima koji su za uzor. Pisite feljtone o VATERPOLISTIMA, bolje to nego pridavat znacaj jednom ortodoksnom divljaku i istoj takvoj Vladi.
P.S.Koja je bila velicina Djindjica i po ovome se vidi. Opirao se do smrti da primi tog lika u Vladu.Ovaj MM nije sigurno Mladen nego Marko Milosevic.

Zwonko Drazewichs

pre 18 godina

Sve je isto samo njega nema! I dalje nikoga nije briga za bilo kakve promene na bolje, vazno je samo da se ostane na vlasti kao sto se videlo na danasnjoj sednici.S obzirom ko im pruza podrsku za ostanak na vlasti nije ni cudo.Dobro je to sto ce izbori biti do kraja ove godine ( ili pocetkom iduce) lose je to sto covek nema za koga da glasa.

didi

pre 18 godina

Sada je rasprava o Velji skrenula temu sa Marka Milosevica. Eto, nikako da se izborimo sa tim blesavim politickim igrama u Srbiji.
Nije mi samo jasno- zar Vlada ne moze da opstane bez jednog Velje? Jadno ako Kostunica misli da vlada ne moze da stoji bez njega...Jadna je ta zemlja sa takvom vladom gde Velja preko drugih porucuje "zao mi je ako sam povredio". To nije ni neko izvinjenje, on pod jedan- nije izasao sam, i nije se licno izvinio novinarima koje je uvredio,i medijima uopste, drugo- nije priznao da ono sto je rekao je gnusno i neprihvatljivo- kao on je rekao nesto, i povredio novinarku totalno nenamerno (a sta je mislio kada je rekao- da li su ga to spopali neki zli dusi, pa nije bio svestan?) Pod 3 nisu on i novinari prijatelji ili momak i devojka pa da se radi o povredi osecanja. Prava rec- na srpskom, da Veljo razumes- ako si pismen, je UVREDA, a da ne pricamo o gusenju slobode novinarima koju je u tom momentu cedni, nevini i nesvesni Velja ustvari najavio svojim delima! Uz to, on je postupio, u svojoj ulozi, totalno neprofesionalno, bahato, i vulgarno- prostakluk sa kojim se mi nosimo vec duze vremena- i tu nema izvinjenja, pogotovo ne takvog o kakvom se sada prica- ta spodoba treba da podnese ostavku, da mu je to kraj politike karijere uopste- neka bude kocijas, ako uopste i prilici takvoj osobi da bude kocijas.
I, na kraju, najvaznije- ko je sad pa Toma Nikolic, zar on misli da mozemo ozbiljno da prihvatimo njegovu izjavu, kada iz SRSa konstantno ispadaju najuzasnije provale (ili su to "izjave nedelje")??? On i Velja mora malo da se sprdaju. Izgleda da je nasa vlast puna nekih saljivdjzija, a mi izgleda nemamo njihov smisao za humor!
Tako se oni dodaju loptice, svako pokusava da odvuce i skrene paznju na nesto drugo, samo ne na sebe. Prvo paznju sa Marka Milosevica, jer su tu ocigledno nesto zamutili, onda paznju sa Velje Ilica (govorom Bubala o "povredi"), a onda dodje i Toma da opere ruke od svojih prostakluka. I niko nije kriv, niko nista ne zna, niko nije nista lose uradio niti mislio. Ludilo!

Mixajlon

pre 18 godina

I tako je zavrsena jos jedna predstava Velje Ilica. I mi treba da poverujemo da je zadnja - pa dokle ce da nam se ovako podsmevaju.
Jedina ispravna stvar koju je Velja trebalo da uradi je upravo ona koju nije ucinio tj. da ode na press konferenciju i da novinare pogleda u oci i javno im se izvini. Ovako to je samo mrtvo slovo na papiru.

dosledan

pre 18 godina

Postovani urednici sajta B92, dajevam punu podsku u svim osudima prostackog ponasanja ministra Ilica, medjutim moram da primetim da ste napravili omanju gresku u izvestaju - Bora Dordjevic nije zamenik, vec savetnik ministra Kojadinovica.

Maja

pre 18 godina

Mogu samo da zamislim koliko mu je zao...Sa druge strane ne mogu da razumem kako covek moze da zali zbog svoje prirode, to nije njegov ispad, to je on 100%.

Velja Ceda

pre 18 godina

Ovo samo pokazuje koliko je ova vlada nedemokratska, kad se cak i radikali protive ovakvim potezima doticnog ministarcica. Zato su se i pojavili plakati po Beogradu "TU SMO! 6. OKTOBAR". Pa narodu je dosta da slusa price o uspesnoj demokratskoj vladi, a da zivi u gorem strahu i materijalno gorem polozaju nego za vreme Milosevica. Ako se uskoro nesto ne dogodi legalnim putem, sve mi se cini da ce ponovo doci do neke revolucije ili neceg slicnog, jer ova vlada sa ovakvim ministrima jednostavno ne sme da bude Vlada Srbije. Samo napred B92!

Miskec

pre 18 godina

Ma da bas mu je zao, a i zabole ga onako bas, toliko mu je zao da nije mogao to licno da izjavi nego je, eto Bubalo ucinio za njega.
Ilic je u teskom psihickom stanju, zbog svega i eto, ako bi ikako moglo da se zaboravi.
Evo on ce i PROJEKAT da uradi za zaborav, mislim, on ume sa tim projektima, pa magistar je maja mu stara.
On je najgora vrsta ljudi, ona koja polako izlazi iz zadnjeg dela DSS-a, i isto tako, polako ulazi u zadnji deo PSS-a, ali nije ceo izasao, nego pola, a gornjom polovinom je vec unutra.
Pa da li je iko ozbiljan mislio da će nešto da se desi na Vladi?
Da neće možda neko da ga smeni?

Arch

pre 18 godina

Mi mozemo da se dopisujemo ovde koliko hocemo, podrzavamo i gadimo se....nazalost vlast je uzela sve poluge iz nasih ruku, ne pada im na pamet da je koriste odgovorno jer im se moze, ne postojwe standardi, SVE prolazi. Da li postoji kulminacija i koja je to tacka?
verovatno zavisi od mnogo faktora, a jedan od njih je nepismenost. I pri tome ne smatram da su pismeni samo oni koji imaju diplome. bar ne u Srbiji....

MA

pre 18 godina

Ne znam da le se Velja Ilic izvinio vasoj novinartki ali evo upravo zavrsava emisiju na kragujevackoj tv9 gde je maltene ponovio sve optuzbe protiv novinarke a i kuce b92..Ako je neko zaista ocekivao od ovakvog coveka promenu silno je pogresio..naravno javila se arhitekta sa Kopaonika koja ga je glete u svemu podrzala a ponasanje novinarke nazval skandaloznim??ima nas moze nam se.."Da je svako u svom okruzenju,ispravljao ono sto je pogresno i pogresne ljude zaustavljao na njihovom putu,da smo ih sprecavali da cine lose stvari ne bi se te lose stvari dogadjale"Djindjic..kao i uvek bio je u pravu a kao i uvek niko to u Srbiji ne cini.

sekimeki

pre 18 godina

Pojeo vuk magarca, nas narod bi reko! Jos jedan u nizu izuzetno ohrabrujucih primera mladima da kada dodju na neke odgovorne funkcije u drzavi mogu slobodno da napusavaju sve redom, pocev od obicnog sveta pa sve do svojih kolega. Strahovita je cinjenica da zivimo u zemlji gde oktobarska revolucija jos nije zavrsena, samo fale Mirko i Slavko da se pojave i potpuni orgazam nacije da nastupi. Pa zar je moguce da zarad svojih stolica navodni vrli demokrati dopustaju da ih kojekakva komunisticka bagra terorise, a kako se to terorisanje odrazava na nas zivot, i sami ste svedoci

hrvoje

pre 18 godina

Teofil Pancic je dao dobar predlog da novinari B92 i sve kolege koje su im lojalne, ignorisu Ilica kao sto su ranije radili i u slucaju radikala. Njegova primitivna kreveljenja i jezik neprimeran i za obicnog gradjanina ane za ministra bar ne bi morala da se gledaju jedno vreme na civilizovanim TV stanicama kakve smatram B92 i studio B. Nereagovanje Tijanica me ne cudi jer i on ima slican vokabular kao i Ilic mada nesto perfidniji jer je i inteligen

laik

pre 18 godina

Ljudi,je l neko čuo ono "izvinjenje" ministra Ilića?Bilo u drugom dnevniku RTS,pišurija jedna...Deo gde se novinari smeju na izjavu g.Bubala uredno isečen...Posle Bojane Lekić,još jedno časno ime novinarstva tone sve dublje-Nenad Lj. Stefanović-kakav vodvilj u pola 8 uveče,kao u stara dobra vremena

Zoran

pre 18 godina

Pre verujem da Velja nije ništa od iznešenog rekao, niti da mu je žao ili tome slično. Biće da je rekao svima da mu mogu p... i tačka, to je stil Velje Ilića.

vojnik Markovic Marko

pre 18 godina

Da li iz ovog treba da izvedemo zakljucak kako je Troglavi Velja, zbog prostackog i nasilnickog ponasanja, otpustio svog savetnika za stampu, Perta Lazovica? Kad sad, eto, valjda dok se ne nadje neko drugo resenje, Ministar Provrede mora, u slobodno vreme, honorarno, da obavlja i poslove i radne zadatke iz opisa radnog mesta portparola Ministra za Kapitalne Investicije.
Ili je to bila ona najavljena 'neka vrsta sankcija', koje je, eto, vec pocela? Ako nije to - sta je? Da nece da mu daju prekoredno pozarstvo? Da riba WC?

gnev

pre 18 godina

A, pa ja sam siguran da i Zorica Brunclik, nesudjena JUL-ova ministarka kulture podrzava cobaninov postupak. JUL bar nije imao obraza da je postavi na to mesto, a ovi 'ladno postavljaju Boru Djordjevica.
Sledi da je Kostunica gori od Slobe i Mire, a vi, narode, samo cekajte da vam ovi slinavci sada slupaju jos 10-15 godina zivota

Zoran

pre 18 godina

Ne zna se kome je vise zao - da li gospon Velji sto se ..., ili nama sto imamo takvu individuu za ministra. Pa da je bar gospon Velja jedini.

Maki

pre 18 godina

Ovo je postalo sasvim degutantno. Ministri Dinkić i Bubalo govore u ime V. Ilića da bi opravdali dalji opstanak svoje vlade, a uverena sam da V. Iliću uopšte nije žao zbog izrečenih uvreda na račun novinara B92. Možda mu je samo žao što mu se drma ministarska fotelja!

Sladjana

pre 18 godina

U svakoj normalnoj zemlji ovako nevaspitan,netolerantan i uvredljiv covek do sada bi vec brzopotezno bio smenjen.Ali mi na zalost ne zivimo u takvoj zemlji.Vrlo je interesantno da se osim G 17 i SPO-a niko do sada nije izjasnio.Jos interesantnije je da ni predsednik,ni Kostunica nisu ni osvrnuli na slucaj Ilic.Verovatno stoga sto su DSS-u koji nastavlja da paktira sa najgorim delom SPS-a tako preko potrebni glasovi jednog Velje.A on rovari li,rovari.

Milan Rakic

pre 18 godina

Mora da ja alkohol popio Bori Djordjevic sav mozak!!!
Ponekad se pitam vredi li slati poruke na ovakve teme kada je to pucanje u prazno?
Socijalisti vladaju ponovo, i to mu je.

I.B.

pre 18 godina

Ministar Ilic se ne ponasa onako kako bi jednom ministru prilicilo a recnik mu je porazavajuci! Ovoga puta cu ostaviti po strani psovke i ostalo ali obratiti se na takav nacin jednoj dami jednoj zeni!? Jedan pravi muskarac, dzentlmen jedan kavaljer se nikada tako ne bi obratio ni jednoj zeni. Pokazao je svoje kavaljerstvo na delu, prava muskost nema sta! Medjutim plasi me to sto smo u celoj ovoj prici zaboravili na Miru i Marka jer od toga je sve ovo pocelo. Zasto su ti ljudi pomilovani, cime su to zasluzili?! Pa valjda mi (narod) zasluzujemo bar polovicnu istinu o svemu tome! I trece niko ali niko pa ni sam neukusni ministar Ilic se ne mogu uporediti sa radikalima i Seseljom!!! Niko nije i ne moze biti gori od njih i iskoristicu ovu priliku da iznesem moje apsolutno razocaranje sto ovoj partiji nije zabranjen rad! Sta se vise ceka od 2000. pa naovamo dosta je bilo vremena da se fasistima zabrani delovanje!

kentaur

pre 18 godina

Vi ljudi niste ni svesni koliko ova "stvar" oko M.Milosevica i V.Ilica kvari kakav-takav imidz Srbije u inostranstvu.
Ovde u Holandiji su prvo danima izvestavali o sramoti i lakrdiji koja je pratila povlacenje optuznice protiv M.Milosevica, i bavili se razlozima tog povlacenja. A onda je, povrh svega, "g".Ilic sve zacinio svojim socnim komentarima i napadima na novinare, tako da su se sada ukljucila i medjunarodna udruzenja novinara da zastite svoju koleginicu.A Premijer se pravi gluv i lud kao i ranije, i grdno se vara ako misli da ce sve to proci, i da ce sve to narod pozlatiti, samo ako se on pravi da se to nije ni desilo. Slika o Srbiji se ponovo menja, i to ne na bolje!! Ako ista mislimo da uradimo, vreme je da menjamo ovu garnituru da konacno dovedemo nekoga ko moze i hoce nesto iskreno da uradi za ovaj narod i zemlju. Najgore je, sto takav neko ne postoji, tj. postojao je ali smo ga ubili! Mislite o tome!!!

teta jela

pre 18 godina

Jedan Seselj je otisao u Hag. Ovaj drugi, nista manje bahatog i nekulturnog ponasanja, zari i pali po Srbiji. Ako je to slika moderne Srbije, onda savetujem svim mladima da idu gde god mogu odavde jer im tamo ne moze biti gore. Mahniti ministri koji psuju, vredjaju, fizicki napadaju novinare i njihovi saradnici bolje da idu da se lece nego da se ovako ponasaju. Postoje ustanove za to. Sad ce cike u belom...

Jagoda iz Njegoseve

pre 18 godina

Ta rasprava na vladi je najobicnija farsa, koja nicemu ne sluzi. Sram vas bilo Kostunice docepali ste se vlasti i ne pada vam na pamet da je ispustite. Sram bilo sve one koji su u ovoj vladi. Nadam se da ih posle narednih izbora vise NIKADA necemo videti. Poslednji je cas, tu pre svega mislim na Vuka, da se pojedinci rasveste.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

G. Ilic mora da odgovara za pocinjena krivicna dela, pocev od nasrtanja na novinara TV-Apolo pa do priznatog uticanja na tok pravnog postupka koji se vodi protiv sina bivseg srpskog diktatora Milosevica. Ako zelimo da dokazemo da je Srbija pravna drzava u kojoj funcionisu drzavne institucije nezavisno od politicke boje stranaka na vlasti onda bi trebalo da bude normalno da se pokrene krivicni postupak protiv g. Ilica, dokaze smo svi culi i videli a ne samo njegove zrtve, pored toga bi trebao da se zavrsi proces protiv sina bivseg diktatora, po mogucnosti da se pokrenu dodatni procesi protiv "carske" porodice zbog ostalih sumnji......Ali to je stvarnost u pravnoj drzavi...Ono sto je vazno za drzavu moze da se radi nezavisno od bilo koje licnosti, tuzilastvo moze paralelno da zavrsi istragu i da se pokrene tuzba pred sudom. Ovi postupci su vazni zbog kredibiliteta srpskih institucija i pravde, ne zaboravimo, nije Marko zrtva 90-ih vec sa svojim klanom uzrok, zrtva je narod.

Stamatovic Svetlana

pre 18 godina

Mene zabrinjava to sto se Kostunica ne oglasava. Velju Ilica moze zameniti neki drugi Velja Ilic, to nije problem jer takvih kao Velja Ilic ima na svakom koraku i oni su samo orudje u rukama vlastodrzaca, nego da se prisetimo one nase :- riba smrdi od glave - Milosevic je imao Seselja, ovaj sadasnji, Velju Ilica.

Harun Al Rashid

pre 18 godina

Covek je uticao na tok sudjenja, umesao se u rad pravosudja, izvrsio pritisak na optuzenog da promeni iskaz, a sada svi kukaju jer je opsovao novinarku. Vidim ja da se sustina da se Velja spasi zatvora i da se sve zavrsi izvinjenjem za uvredu. Neverovatno je sta se desava, a ucestvuje li u tome i B92???

Stevan Živković

pre 18 godina

Naša Vlada je odraz kolektivne svesti našeg naroda. Kakav nam je narod, Vlada je idealna. Intelektualna elita je ili umrla ili napustila ovu tužnu i jadnu zemlju a oni koji nisu verovatno se pakuju. Car je go.....

taki

pre 18 godina

Mislim da bojkot i nije neko resenje. Bas njih briga, mozda ce im to i dobro doci, moci ce da rade i dalje sta hoce a niko im nece biti za vratom. Ja sam pre za varijantu "BIG BROTHER". Na kraju krajeva mi moramo da znamo sta se desava.

Dacha

pre 18 godina

Vlada Vojislava Kostunice zavisi od glasova Velimira Ilica, tako da je toboznja rasprava najobicnija farsa i zamazivanje ociju gradjanima. Sumnjam da ce G17 plus hteti da se odrekne finansijske moci samo zbog Velje Ilica. Uostalom, kakva vlada takav i ministar.... Gorak ukus u ustima...

Vuk Samotnjak

pre 18 godina

Kostunice, verujem da shvatas da je ovakvo ponasanje jednog ministra neprihvatljivo. Tvoja duznost kao predsednika je da ne dozvolis ovakve gluposti i u tvojoj moci je da ga smenis. Izadji i jasno i glasno to ucini. U suprotnom se svrstavas na njegovu stranu nasilja (nad slabijima naravno) i primitivizma. Cutanje od nedelju dana, put na neku konferenciju i rasprava u skupstini ne mogu da sakriju sustinu, a to je da si TI KAO PREDSEDNIK ODGOVORAN ZA PONASANJE SVOJIH MINISTARA.
A sta uradis (ili ne uradis) ima posledice ne samo po tvoj polozaj kao predsednika/politicara, vec i na nas a bogami i tebe kao coveka. Ako si pravi covek, tako i postupi.

Darko

pre 18 godina

Poslednji je trenutak da se premijer i Vlada izjasne o ispadima ministra Ilica. U svakoj Vladi na svetu ministar koji tako otvoreno i bahato preti novinarima mora da bude smenjen. Ovako, ovo je losa poruka i signal da se ZLO na velika vrata vraca u Srbiju!

Bittersweet

pre 18 godina

Ministri SPO ce traziti neku vrstu sankcija?! Sta im znaci to neku vrstu...? Velju treba po hitnom postupku smeniti i resena stvar. Jos taj dan kad je pretio trebalo ga je odmah suspendovati, zabraniti mu pojavljivanje u medijima i danas otkaz. Ali nazalost to koliko vidim nece se dogoditi jer pobogu kako Mladja rece on fantasticno radi i sta ima veze sto je covek opsovao malo?!

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Eto tako, gospodin Ilić, koji je bio perjanica i jedan od prvoboraca "Našega OKTOBRA", postade saučesnik i drug, doduše ne Slobin već, Markov. Meni je gospodin Velja bio još onda sumnjiv. Kao, krio se po po pećinama i šumama i gorama naše zemlje ponosne, od Slobinih "zunzara" a, u stvari, gradio je budući imidž radi infiltriranja u, već naziruće, "demokratske strukture", novih vlasti. Koje sada neumoljivo podriva. Da nije tužno bilo bi zaista veoma smešno. I sada, gospodin Velja, kao kakav loš djačić, biva predmet rasprave "nastavničkog veća" samo, organizovanog u Vladi R . Srbije. Organi, kojima po nadležnosti pripada ovaj "greh", ćute i prave se nemušti. Njihov posao je, zbog ozbiljnosti ili zbog nemanja drugog posla, preuzela lično Vlada. Da li će gospodin Ilić dobiti lošu ocenu iz vladanja ili možda ukor pred isključenje ? Sa Zorana Milovanovića smo prešli na Tužilaštvo pa, na Marka a sada konačno "zajahasmo" i "glavno grlo" gospodina Ilića. Kada će se krug zatvoriti, sam Bog zna. Šta mi ustvari želimo ? Da Marko ,za svoja "zlodela", odgovara ili ne ? Normalno ako ta "zlodela" mogu biti dokazana. Ili bismo radije, da primenimo Markov "stil rada". Neki već "oštre" testere. Osveta medju civilizovanima i pismenima nije dozvoljena. Pa nije Marko Kralj, niti Jovan Dučić pa, da mu se zabrani dolazak u svoju zemlju. Ko, ustvari, može da izrekne takvu kaznu ? I da li je takva kazna uopšte predvidjena ? Zašto se konačno pred istražne organe ne "prospu" ti silni dokazi, kojima mašemo u našim komentarima ? Kako protiv Marka tako i bilo koga drugog. Zašto bojazan od njegovog povratka ? Da li je on zaista toliko "jak" ? Ili smo mi, odnosno oni, koji se njega boje, toliko slabi. Mnogo je glupo i nepotrebno ovo "talasanje", koje može da zabavi narodne mase ali koje ništa ne produkuje. Osim što možda tačno oslikava "kroki" našeg mentaliteta.

Sasa S

pre 18 godina

sacekajmo jos malo pa da vidimo koliko je Kostunica spreman da se uhvati u "kostac" sa svojom desnom rukom...ali mislim da mu SPO ovo nece oprostiti, oteo im je poslanike, i eto sanse za "udarac"..Veljo, obro si bostan:)

zabranjeno pusenje

pre 18 godina

Ma ja bih ovog kapitalca kaznio samo zbog toga sto propagira pusenje na javnom mestu. Kazna; mesto ministra obrazovanja i kulture. Ovaj narod i ne zasluzuje nista bolje kad dozvoljava da ga vec dugo, isuvise dugo vode kvazipoliticari. Pitam se samo sta bi se desilo da im je postavio pitanje neko koje invalid, druge boje koze ili bilo ko drugi kome su vazniji
komad kruha i buducnost ove zemlje ...

ruska

pre 18 godina

Svaki dan sve je vishe komentara koji zavrshavaju vapajem za organizovanim otporom ovom javashluku i haosu u Srbiji. Boga mi cini mi se da ce 'devedesetdvojka' biti 'spiritus muvens' naroda. Samo napred, ljudi probudite se, vidite shta vam rade!!! Kad vec opozicija kohabitira i spava u naruchju Kostunice i SPS-a i kad su vashi glasovi uludo straceni na izborima, imate par glasila i novinara koji vam polako ali sigurno otvaraju ochi-budi se Srbija, izgleda blizu je 6.Oktobar!

Laza

pre 18 godina

Ma kakav Ilić, SPO i G17 treba da postave pitanje kako su Mira i Marko AMNESTIRANI. Ako su te dve stranke SRPSKE (a ja mislim da jesu) onda ukoliko se ta amnestija ne povuče moraju izaći iz vlade - isto važi za DS (mora izaći iz parlamenta) - to pitanje je GRANIČNA LINIJA - ili je ova vlada koliko toliko autonomna - ili je marionetska - a konce tih marioneta povlači Milošević iz Haga.

BC

pre 18 godina

Gospodin Ilic nek' lepo bude razresen duznosti, pa da vidimo kada ce sledeci put on i njemu slicni ovako da nastupaju. Ukoliko vlada nista ne odluci, onda BOJKOT.

Ko je ugasio svetlo???

pre 18 godina

Ako ministar jedne vlade i njegov PR moze ovako otvoreno da preti jednom novinaru i vlasniku jednog velikog i priznatog nezavisnog medija, zamislite kako tek onda ministar (to jest vlada) mogu da prete i manipulisu drzavne sluzbenike u drzavnoj (to jest republickoj i lokalnoj) upravi, vojsci, policiji, tuzilastvu, sudstvu i zdravstvu. Kako mogu da drze u saci i ucenjuju sve direktore i rukovodioce javnih preduzeca, strucnjake u javnim preduzecima (na primer inzenjere u JAT-u ili NIS-u). Kakva je tek sigurnost obicnog, nekog javnosti malo znanog gradjanina drzave Srbije? Tog jadnicka i dalje moze da pojede mrak, da nestane, da ga nema, isto kao sto je bilo 90-tih godina proslog veka.
Matematicki receno:
Ljudska prava = 0

Alexia

pre 18 godina

Pokusavam da se setim, ali mi se cini da cak ni Milosevicevi ministri nisu sebi dopustali da takvim recima, pred kamerama, izvredjaju novinare. Velja, covek koji izgleda i prica kao najsiroviji nakupac sa Kalenica, pomera granice primitivizma u ovoj jadnoj zemlji gde vlada odvaja 5 miliona evra za Gucu, dok se sve oko nas raspada. Srbija - zemlja trube, lazi, spricera i psovki...

Hronika

pre 18 godina

"Ozbiljna prtnje svim novinarima", "Ozbiljna poruka novinarima", "Udar na slobodu medija". Molim one koji nisu slusali Iliceve izjave sa serijom socnih izraza i vredjanja, eksplozije psovki, uvreda, i pretnji, uopste recnikom, molim ih da preslusaju ponovo. I najprostiji medju nama bi se morali sloziti: on ne bi smeo da bude ni kocijas a kamoli ministar - da smo u iole normalnoj zemlji. Cak i da samo sebe i svoju decu ovako pljuje i psuje a ne medije i gradjane koje predstavlja, samo u filmovima strave i uzasa mogao bi biti Ministar. U IOLE normalnoj zemlji mocne poluge vlasti od kojih zavisi citava nacija mogu imati samo oni koji odaju integritet, odgovornost, moral,samo-kontrolu itd. Jer neodgovorni, nekulturni, bez-integriteta, i samokontrole, vlast mogu koristiti samo na siledjiski nacin (kao sto i jeste - Marko Milosevica, na primer i povlacenje tuzbe, prizemljivanje aviona itd.). I pojedinac kao Velja vise nije ni vazan - Gubljenjem kriterijuma u vlast daje prolaz svakakvim primitivcima
- jednom smo prosli kroz to a nazalost i nekoliko miniliona ljudi - razoreni gradovi do temelja, popaljene svetinje, i stotine hiljada pobijenih, masovne grobnice, u sponzorstvu jednog predsednika drzave i njenih ministara.
Sve to ima veze sa recnikom jednog ministra - i te kako....

prolece 99

pre 18 godina

Naravno, imamo ponovo Srbiju 90-tih, Milosevica u Kostunici, Seselja u Velji Ilicu...jadni mi, zar cemo opet prolaziti sve te strahote. Mislim da je Kostunica najvece razocarenje za sve nas koji smo bili na ulicama 96/97 i 05.Oktobra ispred Skupstine!! Pa taj covek niti smrti niti mirise. Pokojni Premijer Djindjic je imao toliko morala i licne hrabrosti da otvoreno kaze i uradi ono sto MISLI !

Sladjana

pre 18 godina

Može Velja da opovrgava i negira šta hoće, vaš snimak od sinoć govori da je Milovanović bio ugrožen od malog Marka i da Velja izmislja. Obožavam B92 kada argumentima doskoči raznim političkim likovima. Sankcija za Velju je jedino smena. Svuda u svetu političari veoma vode računa kako se ophode prema medijima i kakvu će sliku o njima imati javnost. Jedino se kod nas političari ponašaju bahato, neodgovorno, lažu, nisu obavešteni, itd. Smena je jedina odgovarajuća sankcija za ovakvo ponašanje i kao takva bi trebalo da bude upozorenje ostalima da vode računa o ponašanju i vokabularu.

ruzica

pre 18 godina

Vidim da se podigla velika prashina povodom uvreda i pretnji koje su ministar V.Ilic i njegov savetnik P.Lazovic uputili novinarki i uredniku 'Devedesetdvojke'. Nazalost digla se prashina samo u stranim organizacijama i sredstvima informisanja. U Srbiji policija cuti, vlada cuti, premijer cuti...kladim se da ce na sednici vlade gospodin Ilic dobiti 'ukor pred iskljucenje'i da ce se sve na tome zavrshiti.
E, narode-vatajte sherpe i pishtaljke dok je josh toplo vreme. Kako cete zimus na minus 20 da protestvujete - jer to vam je jedini spas!

jelena

pre 18 godina

Uvrede koje je Ilic naneo B92 i novinarki treba da dobiju epilog na sudu. Vlada prvo treba da raspravlja o tome kako njen ministar moze sebi da dozvoli da utice na sudstvo!

Drzavni sluzbenik

pre 18 godina

Treba znati jedno. A to je da svi drzavni funkcioneri su u sluzbi drzave to jest naroda. Oni su placeni od naroda. Tako da trebaju UVEK da imaju u vidu u svakom trenutku da SVE STO IZJAVE I KAZU - GDE GOD BILO - da su te izjave kao da je narod izjavio. Oni predstavlaju zemlju i narod - a ne privatno misljenje. STA GOD IZJAVE TO JE STAV VLADE U KOJOJ RADE. Tako je bilo gde u svetu kad su u pitanju drzavnici. Taj kodeks se nikad ne sme preksiti. Ovde se u Srbiji cak ne zna ni sta je to. Strasno. Ja sam drzavni sluzbenik strane zemlje, i mi smo u samom pocetku karijere, pod zakletvom da cemo uvek sluziti zemlji i narodu. Sta god rekli i izjavili, to se smatra stavom zemlje koje predstavljamo. Ako samo jedno napravimo "prekrsaj" kao sto je ministar Ilic uradio, odmah sledi po kratkom postupku. Otkaz - i zamena novim.

Dragana

pre 18 godina

Ovo je gore od sapunske opere. Ne zna se ko vise laze, spletkari itd.
Slazem se sa cinjenicom da vlascu g.Kostunice, Srbija ponovo vraca tamna vremena Milosevicevaca, mislili smo da je to gotovo, ali ocigledno, jos jednom je narod bio jako naivan.
Dobili smo "novog Seselja"(Ilic) koji ide okolo i preti, mlati i radi sve ono sto nije dostojno ni najnecivilizovanijem coveku. Pored toga i ne govori istinu, kao sto smo procitali, ako njegov "sticenik" ne govori istinu, bar su trebali lepo da se dogovore sta ce koji da prica u javnosti, ovako jedan vice toga nije bilo, dok Ilic vice "pa ja sam njega skrivao zbog toga"? I sta radi milicija po ovakvim slucajevima, narocito gde se javno nekome preti smrcu?
Zar je vlast u Srbiji toliko slatka i da li je jos uvek jako popularno biti bezdusan i posedovati halapljivo celu drzavu?
Mislim da je vreme za ogromne promene, da je dosta bilo da svako ko je na vlasti moze da radi sta hoce jer narod cuti, i da je vise vreme da se svi vec jednom izjasne na koju stranu zele - ka EU ili i dalje da zivimo sa rusofilima?

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Kostunica je uvek tvrdio da je za vladavinu zakona i funkcionisanje institucija, zalio se da to kod dr. Djindjica nije bio slucaj, pa sad da vidimo Kostunicinu vladu na delu...Neka dokaze svoje "ubedjenje" koje je sirio tokom predizborne kampanje. Marko M je morao izgleda da isplati Ilica i Milovanovica, pa je ostao kratak za struju...Srbija je nezrela i neozbiljna drzava ako se ovakva afera politicki zataska, sad se vidi koliko nam je falio 6. oktobar i kolika je Kostunicina politika da nema revansizma jedna prljava politicka obmana.

pesimista

pre 18 godina

i opet ce sve lepo da se zataska i nikom nista a za nas obicne smrtnike ih bas briga i tako svaki put... Boze kad ce vise ta nocna mora da se zavrsi i kad ce domaci politicari poceti da imaju obzira prema narodu koji ih je doveo na vlast? izgleda da je stvarno neophodan jos jedan 5. oktobar...

Sremac

pre 18 godina

Nazalost, i ako, eventulno bude rasprave na Vladi, nece se nista pozitivno dogoditi. Vec su zamenjene teze, raspravljace se o Veljinoj bahatosti, a ne o Marku Milosevicu i njegovom oslobadjanju od vec donete prvostepene presude. Niko u Vladi nema snage da principijelno postavi ovo pitanje. To se ne ocekuje od Kostunice, a stranke u Vladi ce slediti svoj partijski cilj, opstanak Vlade. To je razumljivo za Novu Srbiju, jasno je za G17, ali je ipak cudno za SPO. Ako SPO, po pitanju ocigledne sprege vlasti sa interesima porodice Milisevic, suprotno interesima svih ostalih gradjana Srbije i njihovih porodica, ne nastupi odlucno na Vladi, bojim se da gubi svaku sansu za politicki oporavak.

pesimista

pre 18 godina

i opet ce sve lepo da se zataska i nikom nista a za nas obicne smrtnike ih bas briga i tako svaki put... Boze kad ce vise ta nocna mora da se zavrsi i kad ce domaci politicari poceti da imaju obzira prema narodu koji ih je doveo na vlast? izgleda da je stvarno neophodan jos jedan 5. oktobar...

Sremac

pre 18 godina

Nazalost, i ako, eventulno bude rasprave na Vladi, nece se nista pozitivno dogoditi. Vec su zamenjene teze, raspravljace se o Veljinoj bahatosti, a ne o Marku Milosevicu i njegovom oslobadjanju od vec donete prvostepene presude. Niko u Vladi nema snage da principijelno postavi ovo pitanje. To se ne ocekuje od Kostunice, a stranke u Vladi ce slediti svoj partijski cilj, opstanak Vlade. To je razumljivo za Novu Srbiju, jasno je za G17, ali je ipak cudno za SPO. Ako SPO, po pitanju ocigledne sprege vlasti sa interesima porodice Milisevic, suprotno interesima svih ostalih gradjana Srbije i njihovih porodica, ne nastupi odlucno na Vladi, bojim se da gubi svaku sansu za politicki oporavak.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Kostunica je uvek tvrdio da je za vladavinu zakona i funkcionisanje institucija, zalio se da to kod dr. Djindjica nije bio slucaj, pa sad da vidimo Kostunicinu vladu na delu...Neka dokaze svoje "ubedjenje" koje je sirio tokom predizborne kampanje. Marko M je morao izgleda da isplati Ilica i Milovanovica, pa je ostao kratak za struju...Srbija je nezrela i neozbiljna drzava ako se ovakva afera politicki zataska, sad se vidi koliko nam je falio 6. oktobar i kolika je Kostunicina politika da nema revansizma jedna prljava politicka obmana.

Dragana

pre 18 godina

Ovo je gore od sapunske opere. Ne zna se ko vise laze, spletkari itd.
Slazem se sa cinjenicom da vlascu g.Kostunice, Srbija ponovo vraca tamna vremena Milosevicevaca, mislili smo da je to gotovo, ali ocigledno, jos jednom je narod bio jako naivan.
Dobili smo "novog Seselja"(Ilic) koji ide okolo i preti, mlati i radi sve ono sto nije dostojno ni najnecivilizovanijem coveku. Pored toga i ne govori istinu, kao sto smo procitali, ako njegov "sticenik" ne govori istinu, bar su trebali lepo da se dogovore sta ce koji da prica u javnosti, ovako jedan vice toga nije bilo, dok Ilic vice "pa ja sam njega skrivao zbog toga"? I sta radi milicija po ovakvim slucajevima, narocito gde se javno nekome preti smrcu?
Zar je vlast u Srbiji toliko slatka i da li je jos uvek jako popularno biti bezdusan i posedovati halapljivo celu drzavu?
Mislim da je vreme za ogromne promene, da je dosta bilo da svako ko je na vlasti moze da radi sta hoce jer narod cuti, i da je vise vreme da se svi vec jednom izjasne na koju stranu zele - ka EU ili i dalje da zivimo sa rusofilima?

Drzavni sluzbenik

pre 18 godina

Treba znati jedno. A to je da svi drzavni funkcioneri su u sluzbi drzave to jest naroda. Oni su placeni od naroda. Tako da trebaju UVEK da imaju u vidu u svakom trenutku da SVE STO IZJAVE I KAZU - GDE GOD BILO - da su te izjave kao da je narod izjavio. Oni predstavlaju zemlju i narod - a ne privatno misljenje. STA GOD IZJAVE TO JE STAV VLADE U KOJOJ RADE. Tako je bilo gde u svetu kad su u pitanju drzavnici. Taj kodeks se nikad ne sme preksiti. Ovde se u Srbiji cak ne zna ni sta je to. Strasno. Ja sam drzavni sluzbenik strane zemlje, i mi smo u samom pocetku karijere, pod zakletvom da cemo uvek sluziti zemlji i narodu. Sta god rekli i izjavili, to se smatra stavom zemlje koje predstavljamo. Ako samo jedno napravimo "prekrsaj" kao sto je ministar Ilic uradio, odmah sledi po kratkom postupku. Otkaz - i zamena novim.

Sladjana

pre 18 godina

Može Velja da opovrgava i negira šta hoće, vaš snimak od sinoć govori da je Milovanović bio ugrožen od malog Marka i da Velja izmislja. Obožavam B92 kada argumentima doskoči raznim političkim likovima. Sankcija za Velju je jedino smena. Svuda u svetu političari veoma vode računa kako se ophode prema medijima i kakvu će sliku o njima imati javnost. Jedino se kod nas političari ponašaju bahato, neodgovorno, lažu, nisu obavešteni, itd. Smena je jedina odgovarajuća sankcija za ovakvo ponašanje i kao takva bi trebalo da bude upozorenje ostalima da vode računa o ponašanju i vokabularu.

jelena

pre 18 godina

Uvrede koje je Ilic naneo B92 i novinarki treba da dobiju epilog na sudu. Vlada prvo treba da raspravlja o tome kako njen ministar moze sebi da dozvoli da utice na sudstvo!

ruzica

pre 18 godina

Vidim da se podigla velika prashina povodom uvreda i pretnji koje su ministar V.Ilic i njegov savetnik P.Lazovic uputili novinarki i uredniku 'Devedesetdvojke'. Nazalost digla se prashina samo u stranim organizacijama i sredstvima informisanja. U Srbiji policija cuti, vlada cuti, premijer cuti...kladim se da ce na sednici vlade gospodin Ilic dobiti 'ukor pred iskljucenje'i da ce se sve na tome zavrshiti.
E, narode-vatajte sherpe i pishtaljke dok je josh toplo vreme. Kako cete zimus na minus 20 da protestvujete - jer to vam je jedini spas!

prolece 99

pre 18 godina

Naravno, imamo ponovo Srbiju 90-tih, Milosevica u Kostunici, Seselja u Velji Ilicu...jadni mi, zar cemo opet prolaziti sve te strahote. Mislim da je Kostunica najvece razocarenje za sve nas koji smo bili na ulicama 96/97 i 05.Oktobra ispred Skupstine!! Pa taj covek niti smrti niti mirise. Pokojni Premijer Djindjic je imao toliko morala i licne hrabrosti da otvoreno kaze i uradi ono sto MISLI !

zabranjeno pusenje

pre 18 godina

Ma ja bih ovog kapitalca kaznio samo zbog toga sto propagira pusenje na javnom mestu. Kazna; mesto ministra obrazovanja i kulture. Ovaj narod i ne zasluzuje nista bolje kad dozvoljava da ga vec dugo, isuvise dugo vode kvazipoliticari. Pitam se samo sta bi se desilo da im je postavio pitanje neko koje invalid, druge boje koze ili bilo ko drugi kome su vazniji
komad kruha i buducnost ove zemlje ...

Laza

pre 18 godina

Ma kakav Ilić, SPO i G17 treba da postave pitanje kako su Mira i Marko AMNESTIRANI. Ako su te dve stranke SRPSKE (a ja mislim da jesu) onda ukoliko se ta amnestija ne povuče moraju izaći iz vlade - isto važi za DS (mora izaći iz parlamenta) - to pitanje je GRANIČNA LINIJA - ili je ova vlada koliko toliko autonomna - ili je marionetska - a konce tih marioneta povlači Milošević iz Haga.

BC

pre 18 godina

Gospodin Ilic nek' lepo bude razresen duznosti, pa da vidimo kada ce sledeci put on i njemu slicni ovako da nastupaju. Ukoliko vlada nista ne odluci, onda BOJKOT.

Hronika

pre 18 godina

"Ozbiljna prtnje svim novinarima", "Ozbiljna poruka novinarima", "Udar na slobodu medija". Molim one koji nisu slusali Iliceve izjave sa serijom socnih izraza i vredjanja, eksplozije psovki, uvreda, i pretnji, uopste recnikom, molim ih da preslusaju ponovo. I najprostiji medju nama bi se morali sloziti: on ne bi smeo da bude ni kocijas a kamoli ministar - da smo u iole normalnoj zemlji. Cak i da samo sebe i svoju decu ovako pljuje i psuje a ne medije i gradjane koje predstavlja, samo u filmovima strave i uzasa mogao bi biti Ministar. U IOLE normalnoj zemlji mocne poluge vlasti od kojih zavisi citava nacija mogu imati samo oni koji odaju integritet, odgovornost, moral,samo-kontrolu itd. Jer neodgovorni, nekulturni, bez-integriteta, i samokontrole, vlast mogu koristiti samo na siledjiski nacin (kao sto i jeste - Marko Milosevica, na primer i povlacenje tuzbe, prizemljivanje aviona itd.). I pojedinac kao Velja vise nije ni vazan - Gubljenjem kriterijuma u vlast daje prolaz svakakvim primitivcima
- jednom smo prosli kroz to a nazalost i nekoliko miniliona ljudi - razoreni gradovi do temelja, popaljene svetinje, i stotine hiljada pobijenih, masovne grobnice, u sponzorstvu jednog predsednika drzave i njenih ministara.
Sve to ima veze sa recnikom jednog ministra - i te kako....

Ko je ugasio svetlo???

pre 18 godina

Ako ministar jedne vlade i njegov PR moze ovako otvoreno da preti jednom novinaru i vlasniku jednog velikog i priznatog nezavisnog medija, zamislite kako tek onda ministar (to jest vlada) mogu da prete i manipulisu drzavne sluzbenike u drzavnoj (to jest republickoj i lokalnoj) upravi, vojsci, policiji, tuzilastvu, sudstvu i zdravstvu. Kako mogu da drze u saci i ucenjuju sve direktore i rukovodioce javnih preduzeca, strucnjake u javnim preduzecima (na primer inzenjere u JAT-u ili NIS-u). Kakva je tek sigurnost obicnog, nekog javnosti malo znanog gradjanina drzave Srbije? Tog jadnicka i dalje moze da pojede mrak, da nestane, da ga nema, isto kao sto je bilo 90-tih godina proslog veka.
Matematicki receno:
Ljudska prava = 0

Sasa S

pre 18 godina

sacekajmo jos malo pa da vidimo koliko je Kostunica spreman da se uhvati u "kostac" sa svojom desnom rukom...ali mislim da mu SPO ovo nece oprostiti, oteo im je poslanike, i eto sanse za "udarac"..Veljo, obro si bostan:)

Alexia

pre 18 godina

Pokusavam da se setim, ali mi se cini da cak ni Milosevicevi ministri nisu sebi dopustali da takvim recima, pred kamerama, izvredjaju novinare. Velja, covek koji izgleda i prica kao najsiroviji nakupac sa Kalenica, pomera granice primitivizma u ovoj jadnoj zemlji gde vlada odvaja 5 miliona evra za Gucu, dok se sve oko nas raspada. Srbija - zemlja trube, lazi, spricera i psovki...

ruska

pre 18 godina

Svaki dan sve je vishe komentara koji zavrshavaju vapajem za organizovanim otporom ovom javashluku i haosu u Srbiji. Boga mi cini mi se da ce 'devedesetdvojka' biti 'spiritus muvens' naroda. Samo napred, ljudi probudite se, vidite shta vam rade!!! Kad vec opozicija kohabitira i spava u naruchju Kostunice i SPS-a i kad su vashi glasovi uludo straceni na izborima, imate par glasila i novinara koji vam polako ali sigurno otvaraju ochi-budi se Srbija, izgleda blizu je 6.Oktobar!

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Eto tako, gospodin Ilić, koji je bio perjanica i jedan od prvoboraca "Našega OKTOBRA", postade saučesnik i drug, doduše ne Slobin već, Markov. Meni je gospodin Velja bio još onda sumnjiv. Kao, krio se po po pećinama i šumama i gorama naše zemlje ponosne, od Slobinih "zunzara" a, u stvari, gradio je budući imidž radi infiltriranja u, već naziruće, "demokratske strukture", novih vlasti. Koje sada neumoljivo podriva. Da nije tužno bilo bi zaista veoma smešno. I sada, gospodin Velja, kao kakav loš djačić, biva predmet rasprave "nastavničkog veća" samo, organizovanog u Vladi R . Srbije. Organi, kojima po nadležnosti pripada ovaj "greh", ćute i prave se nemušti. Njihov posao je, zbog ozbiljnosti ili zbog nemanja drugog posla, preuzela lično Vlada. Da li će gospodin Ilić dobiti lošu ocenu iz vladanja ili možda ukor pred isključenje ? Sa Zorana Milovanovića smo prešli na Tužilaštvo pa, na Marka a sada konačno "zajahasmo" i "glavno grlo" gospodina Ilića. Kada će se krug zatvoriti, sam Bog zna. Šta mi ustvari želimo ? Da Marko ,za svoja "zlodela", odgovara ili ne ? Normalno ako ta "zlodela" mogu biti dokazana. Ili bismo radije, da primenimo Markov "stil rada". Neki već "oštre" testere. Osveta medju civilizovanima i pismenima nije dozvoljena. Pa nije Marko Kralj, niti Jovan Dučić pa, da mu se zabrani dolazak u svoju zemlju. Ko, ustvari, može da izrekne takvu kaznu ? I da li je takva kazna uopšte predvidjena ? Zašto se konačno pred istražne organe ne "prospu" ti silni dokazi, kojima mašemo u našim komentarima ? Kako protiv Marka tako i bilo koga drugog. Zašto bojazan od njegovog povratka ? Da li je on zaista toliko "jak" ? Ili smo mi, odnosno oni, koji se njega boje, toliko slabi. Mnogo je glupo i nepotrebno ovo "talasanje", koje može da zabavi narodne mase ali koje ništa ne produkuje. Osim što možda tačno oslikava "kroki" našeg mentaliteta.

Darko

pre 18 godina

Poslednji je trenutak da se premijer i Vlada izjasne o ispadima ministra Ilica. U svakoj Vladi na svetu ministar koji tako otvoreno i bahato preti novinarima mora da bude smenjen. Ovako, ovo je losa poruka i signal da se ZLO na velika vrata vraca u Srbiju!

Bittersweet

pre 18 godina

Ministri SPO ce traziti neku vrstu sankcija?! Sta im znaci to neku vrstu...? Velju treba po hitnom postupku smeniti i resena stvar. Jos taj dan kad je pretio trebalo ga je odmah suspendovati, zabraniti mu pojavljivanje u medijima i danas otkaz. Ali nazalost to koliko vidim nece se dogoditi jer pobogu kako Mladja rece on fantasticno radi i sta ima veze sto je covek opsovao malo?!

Vuk Samotnjak

pre 18 godina

Kostunice, verujem da shvatas da je ovakvo ponasanje jednog ministra neprihvatljivo. Tvoja duznost kao predsednika je da ne dozvolis ovakve gluposti i u tvojoj moci je da ga smenis. Izadji i jasno i glasno to ucini. U suprotnom se svrstavas na njegovu stranu nasilja (nad slabijima naravno) i primitivizma. Cutanje od nedelju dana, put na neku konferenciju i rasprava u skupstini ne mogu da sakriju sustinu, a to je da si TI KAO PREDSEDNIK ODGOVORAN ZA PONASANJE SVOJIH MINISTARA.
A sta uradis (ili ne uradis) ima posledice ne samo po tvoj polozaj kao predsednika/politicara, vec i na nas a bogami i tebe kao coveka. Ako si pravi covek, tako i postupi.

taki

pre 18 godina

Mislim da bojkot i nije neko resenje. Bas njih briga, mozda ce im to i dobro doci, moci ce da rade i dalje sta hoce a niko im nece biti za vratom. Ja sam pre za varijantu "BIG BROTHER". Na kraju krajeva mi moramo da znamo sta se desava.

Dacha

pre 18 godina

Vlada Vojislava Kostunice zavisi od glasova Velimira Ilica, tako da je toboznja rasprava najobicnija farsa i zamazivanje ociju gradjanima. Sumnjam da ce G17 plus hteti da se odrekne finansijske moci samo zbog Velje Ilica. Uostalom, kakva vlada takav i ministar.... Gorak ukus u ustima...

Stevan Živković

pre 18 godina

Naša Vlada je odraz kolektivne svesti našeg naroda. Kakav nam je narod, Vlada je idealna. Intelektualna elita je ili umrla ili napustila ovu tužnu i jadnu zemlju a oni koji nisu verovatno se pakuju. Car je go.....

teta jela

pre 18 godina

Jedan Seselj je otisao u Hag. Ovaj drugi, nista manje bahatog i nekulturnog ponasanja, zari i pali po Srbiji. Ako je to slika moderne Srbije, onda savetujem svim mladima da idu gde god mogu odavde jer im tamo ne moze biti gore. Mahniti ministri koji psuju, vredjaju, fizicki napadaju novinare i njihovi saradnici bolje da idu da se lece nego da se ovako ponasaju. Postoje ustanove za to. Sad ce cike u belom...

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

G. Ilic mora da odgovara za pocinjena krivicna dela, pocev od nasrtanja na novinara TV-Apolo pa do priznatog uticanja na tok pravnog postupka koji se vodi protiv sina bivseg srpskog diktatora Milosevica. Ako zelimo da dokazemo da je Srbija pravna drzava u kojoj funcionisu drzavne institucije nezavisno od politicke boje stranaka na vlasti onda bi trebalo da bude normalno da se pokrene krivicni postupak protiv g. Ilica, dokaze smo svi culi i videli a ne samo njegove zrtve, pored toga bi trebao da se zavrsi proces protiv sina bivseg diktatora, po mogucnosti da se pokrenu dodatni procesi protiv "carske" porodice zbog ostalih sumnji......Ali to je stvarnost u pravnoj drzavi...Ono sto je vazno za drzavu moze da se radi nezavisno od bilo koje licnosti, tuzilastvo moze paralelno da zavrsi istragu i da se pokrene tuzba pred sudom. Ovi postupci su vazni zbog kredibiliteta srpskih institucija i pravde, ne zaboravimo, nije Marko zrtva 90-ih vec sa svojim klanom uzrok, zrtva je narod.

Harun Al Rashid

pre 18 godina

Covek je uticao na tok sudjenja, umesao se u rad pravosudja, izvrsio pritisak na optuzenog da promeni iskaz, a sada svi kukaju jer je opsovao novinarku. Vidim ja da se sustina da se Velja spasi zatvora i da se sve zavrsi izvinjenjem za uvredu. Neverovatno je sta se desava, a ucestvuje li u tome i B92???

Stamatovic Svetlana

pre 18 godina

Mene zabrinjava to sto se Kostunica ne oglasava. Velju Ilica moze zameniti neki drugi Velja Ilic, to nije problem jer takvih kao Velja Ilic ima na svakom koraku i oni su samo orudje u rukama vlastodrzaca, nego da se prisetimo one nase :- riba smrdi od glave - Milosevic je imao Seselja, ovaj sadasnji, Velju Ilica.

Jagoda iz Njegoseve

pre 18 godina

Ta rasprava na vladi je najobicnija farsa, koja nicemu ne sluzi. Sram vas bilo Kostunice docepali ste se vlasti i ne pada vam na pamet da je ispustite. Sram bilo sve one koji su u ovoj vladi. Nadam se da ih posle narednih izbora vise NIKADA necemo videti. Poslednji je cas, tu pre svega mislim na Vuka, da se pojedinci rasveste.

kentaur

pre 18 godina

Vi ljudi niste ni svesni koliko ova "stvar" oko M.Milosevica i V.Ilica kvari kakav-takav imidz Srbije u inostranstvu.
Ovde u Holandiji su prvo danima izvestavali o sramoti i lakrdiji koja je pratila povlacenje optuznice protiv M.Milosevica, i bavili se razlozima tog povlacenja. A onda je, povrh svega, "g".Ilic sve zacinio svojim socnim komentarima i napadima na novinare, tako da su se sada ukljucila i medjunarodna udruzenja novinara da zastite svoju koleginicu.A Premijer se pravi gluv i lud kao i ranije, i grdno se vara ako misli da ce sve to proci, i da ce sve to narod pozlatiti, samo ako se on pravi da se to nije ni desilo. Slika o Srbiji se ponovo menja, i to ne na bolje!! Ako ista mislimo da uradimo, vreme je da menjamo ovu garnituru da konacno dovedemo nekoga ko moze i hoce nesto iskreno da uradi za ovaj narod i zemlju. Najgore je, sto takav neko ne postoji, tj. postojao je ali smo ga ubili! Mislite o tome!!!

Sladjana

pre 18 godina

U svakoj normalnoj zemlji ovako nevaspitan,netolerantan i uvredljiv covek do sada bi vec brzopotezno bio smenjen.Ali mi na zalost ne zivimo u takvoj zemlji.Vrlo je interesantno da se osim G 17 i SPO-a niko do sada nije izjasnio.Jos interesantnije je da ni predsednik,ni Kostunica nisu ni osvrnuli na slucaj Ilic.Verovatno stoga sto su DSS-u koji nastavlja da paktira sa najgorim delom SPS-a tako preko potrebni glasovi jednog Velje.A on rovari li,rovari.

Milan Rakic

pre 18 godina

Mora da ja alkohol popio Bori Djordjevic sav mozak!!!
Ponekad se pitam vredi li slati poruke na ovakve teme kada je to pucanje u prazno?
Socijalisti vladaju ponovo, i to mu je.

Zoran

pre 18 godina

Ne zna se kome je vise zao - da li gospon Velji sto se ..., ili nama sto imamo takvu individuu za ministra. Pa da je bar gospon Velja jedini.

Maki

pre 18 godina

Ovo je postalo sasvim degutantno. Ministri Dinkić i Bubalo govore u ime V. Ilića da bi opravdali dalji opstanak svoje vlade, a uverena sam da V. Iliću uopšte nije žao zbog izrečenih uvreda na račun novinara B92. Možda mu je samo žao što mu se drma ministarska fotelja!

I.B.

pre 18 godina

Ministar Ilic se ne ponasa onako kako bi jednom ministru prilicilo a recnik mu je porazavajuci! Ovoga puta cu ostaviti po strani psovke i ostalo ali obratiti se na takav nacin jednoj dami jednoj zeni!? Jedan pravi muskarac, dzentlmen jedan kavaljer se nikada tako ne bi obratio ni jednoj zeni. Pokazao je svoje kavaljerstvo na delu, prava muskost nema sta! Medjutim plasi me to sto smo u celoj ovoj prici zaboravili na Miru i Marka jer od toga je sve ovo pocelo. Zasto su ti ljudi pomilovani, cime su to zasluzili?! Pa valjda mi (narod) zasluzujemo bar polovicnu istinu o svemu tome! I trece niko ali niko pa ni sam neukusni ministar Ilic se ne mogu uporediti sa radikalima i Seseljom!!! Niko nije i ne moze biti gori od njih i iskoristicu ovu priliku da iznesem moje apsolutno razocaranje sto ovoj partiji nije zabranjen rad! Sta se vise ceka od 2000. pa naovamo dosta je bilo vremena da se fasistima zabrani delovanje!

vojnik Markovic Marko

pre 18 godina

Da li iz ovog treba da izvedemo zakljucak kako je Troglavi Velja, zbog prostackog i nasilnickog ponasanja, otpustio svog savetnika za stampu, Perta Lazovica? Kad sad, eto, valjda dok se ne nadje neko drugo resenje, Ministar Provrede mora, u slobodno vreme, honorarno, da obavlja i poslove i radne zadatke iz opisa radnog mesta portparola Ministra za Kapitalne Investicije.
Ili je to bila ona najavljena 'neka vrsta sankcija', koje je, eto, vec pocela? Ako nije to - sta je? Da nece da mu daju prekoredno pozarstvo? Da riba WC?

gnev

pre 18 godina

A, pa ja sam siguran da i Zorica Brunclik, nesudjena JUL-ova ministarka kulture podrzava cobaninov postupak. JUL bar nije imao obraza da je postavi na to mesto, a ovi 'ladno postavljaju Boru Djordjevica.
Sledi da je Kostunica gori od Slobe i Mire, a vi, narode, samo cekajte da vam ovi slinavci sada slupaju jos 10-15 godina zivota

Zoran

pre 18 godina

Pre verujem da Velja nije ništa od iznešenog rekao, niti da mu je žao ili tome slično. Biće da je rekao svima da mu mogu p... i tačka, to je stil Velje Ilića.

laik

pre 18 godina

Ljudi,je l neko čuo ono "izvinjenje" ministra Ilića?Bilo u drugom dnevniku RTS,pišurija jedna...Deo gde se novinari smeju na izjavu g.Bubala uredno isečen...Posle Bojane Lekić,još jedno časno ime novinarstva tone sve dublje-Nenad Lj. Stefanović-kakav vodvilj u pola 8 uveče,kao u stara dobra vremena

hrvoje

pre 18 godina

Teofil Pancic je dao dobar predlog da novinari B92 i sve kolege koje su im lojalne, ignorisu Ilica kao sto su ranije radili i u slucaju radikala. Njegova primitivna kreveljenja i jezik neprimeran i za obicnog gradjanina ane za ministra bar ne bi morala da se gledaju jedno vreme na civilizovanim TV stanicama kakve smatram B92 i studio B. Nereagovanje Tijanica me ne cudi jer i on ima slican vokabular kao i Ilic mada nesto perfidniji jer je i inteligen

MA

pre 18 godina

Ne znam da le se Velja Ilic izvinio vasoj novinartki ali evo upravo zavrsava emisiju na kragujevackoj tv9 gde je maltene ponovio sve optuzbe protiv novinarke a i kuce b92..Ako je neko zaista ocekivao od ovakvog coveka promenu silno je pogresio..naravno javila se arhitekta sa Kopaonika koja ga je glete u svemu podrzala a ponasanje novinarke nazval skandaloznim??ima nas moze nam se.."Da je svako u svom okruzenju,ispravljao ono sto je pogresno i pogresne ljude zaustavljao na njihovom putu,da smo ih sprecavali da cine lose stvari ne bi se te lose stvari dogadjale"Djindjic..kao i uvek bio je u pravu a kao i uvek niko to u Srbiji ne cini.

sekimeki

pre 18 godina

Pojeo vuk magarca, nas narod bi reko! Jos jedan u nizu izuzetno ohrabrujucih primera mladima da kada dodju na neke odgovorne funkcije u drzavi mogu slobodno da napusavaju sve redom, pocev od obicnog sveta pa sve do svojih kolega. Strahovita je cinjenica da zivimo u zemlji gde oktobarska revolucija jos nije zavrsena, samo fale Mirko i Slavko da se pojave i potpuni orgazam nacije da nastupi. Pa zar je moguce da zarad svojih stolica navodni vrli demokrati dopustaju da ih kojekakva komunisticka bagra terorise, a kako se to terorisanje odrazava na nas zivot, i sami ste svedoci

Arch

pre 18 godina

Mi mozemo da se dopisujemo ovde koliko hocemo, podrzavamo i gadimo se....nazalost vlast je uzela sve poluge iz nasih ruku, ne pada im na pamet da je koriste odgovorno jer im se moze, ne postojwe standardi, SVE prolazi. Da li postoji kulminacija i koja je to tacka?
verovatno zavisi od mnogo faktora, a jedan od njih je nepismenost. I pri tome ne smatram da su pismeni samo oni koji imaju diplome. bar ne u Srbiji....

Maja

pre 18 godina

Mogu samo da zamislim koliko mu je zao...Sa druge strane ne mogu da razumem kako covek moze da zali zbog svoje prirode, to nije njegov ispad, to je on 100%.

Miskec

pre 18 godina

Ma da bas mu je zao, a i zabole ga onako bas, toliko mu je zao da nije mogao to licno da izjavi nego je, eto Bubalo ucinio za njega.
Ilic je u teskom psihickom stanju, zbog svega i eto, ako bi ikako moglo da se zaboravi.
Evo on ce i PROJEKAT da uradi za zaborav, mislim, on ume sa tim projektima, pa magistar je maja mu stara.
On je najgora vrsta ljudi, ona koja polako izlazi iz zadnjeg dela DSS-a, i isto tako, polako ulazi u zadnji deo PSS-a, ali nije ceo izasao, nego pola, a gornjom polovinom je vec unutra.
Pa da li je iko ozbiljan mislio da će nešto da se desi na Vladi?
Da neće možda neko da ga smeni?

Velja Ceda

pre 18 godina

Ovo samo pokazuje koliko je ova vlada nedemokratska, kad se cak i radikali protive ovakvim potezima doticnog ministarcica. Zato su se i pojavili plakati po Beogradu "TU SMO! 6. OKTOBAR". Pa narodu je dosta da slusa price o uspesnoj demokratskoj vladi, a da zivi u gorem strahu i materijalno gorem polozaju nego za vreme Milosevica. Ako se uskoro nesto ne dogodi legalnim putem, sve mi se cini da ce ponovo doci do neke revolucije ili neceg slicnog, jer ova vlada sa ovakvim ministrima jednostavno ne sme da bude Vlada Srbije. Samo napred B92!

Mixajlon

pre 18 godina

I tako je zavrsena jos jedna predstava Velje Ilica. I mi treba da poverujemo da je zadnja - pa dokle ce da nam se ovako podsmevaju.
Jedina ispravna stvar koju je Velja trebalo da uradi je upravo ona koju nije ucinio tj. da ode na press konferenciju i da novinare pogleda u oci i javno im se izvini. Ovako to je samo mrtvo slovo na papiru.

didi

pre 18 godina

Sada je rasprava o Velji skrenula temu sa Marka Milosevica. Eto, nikako da se izborimo sa tim blesavim politickim igrama u Srbiji.
Nije mi samo jasno- zar Vlada ne moze da opstane bez jednog Velje? Jadno ako Kostunica misli da vlada ne moze da stoji bez njega...Jadna je ta zemlja sa takvom vladom gde Velja preko drugih porucuje "zao mi je ako sam povredio". To nije ni neko izvinjenje, on pod jedan- nije izasao sam, i nije se licno izvinio novinarima koje je uvredio,i medijima uopste, drugo- nije priznao da ono sto je rekao je gnusno i neprihvatljivo- kao on je rekao nesto, i povredio novinarku totalno nenamerno (a sta je mislio kada je rekao- da li su ga to spopali neki zli dusi, pa nije bio svestan?) Pod 3 nisu on i novinari prijatelji ili momak i devojka pa da se radi o povredi osecanja. Prava rec- na srpskom, da Veljo razumes- ako si pismen, je UVREDA, a da ne pricamo o gusenju slobode novinarima koju je u tom momentu cedni, nevini i nesvesni Velja ustvari najavio svojim delima! Uz to, on je postupio, u svojoj ulozi, totalno neprofesionalno, bahato, i vulgarno- prostakluk sa kojim se mi nosimo vec duze vremena- i tu nema izvinjenja, pogotovo ne takvog o kakvom se sada prica- ta spodoba treba da podnese ostavku, da mu je to kraj politike karijere uopste- neka bude kocijas, ako uopste i prilici takvoj osobi da bude kocijas.
I, na kraju, najvaznije- ko je sad pa Toma Nikolic, zar on misli da mozemo ozbiljno da prihvatimo njegovu izjavu, kada iz SRSa konstantno ispadaju najuzasnije provale (ili su to "izjave nedelje")??? On i Velja mora malo da se sprdaju. Izgleda da je nasa vlast puna nekih saljivdjzija, a mi izgleda nemamo njihov smisao za humor!
Tako se oni dodaju loptice, svako pokusava da odvuce i skrene paznju na nesto drugo, samo ne na sebe. Prvo paznju sa Marka Milosevica, jer su tu ocigledno nesto zamutili, onda paznju sa Velje Ilica (govorom Bubala o "povredi"), a onda dodje i Toma da opere ruke od svojih prostakluka. I niko nije kriv, niko nista ne zna, niko nije nista lose uradio niti mislio. Ludilo!

dosledan

pre 18 godina

Postovani urednici sajta B92, dajevam punu podsku u svim osudima prostackog ponasanja ministra Ilica, medjutim moram da primetim da ste napravili omanju gresku u izvestaju - Bora Dordjevic nije zamenik, vec savetnik ministra Kojadinovica.

SRBIN

pre 18 godina

Nisu mi jasni svi PRAVI novinari u Srbiji.Svako se bori onim "oruzijem" koje posjeduje. Ilic ima svoj primitivizam, kao i kolega mu Jocic. Pa zasto onda ti isti novinari, mislim PRAVI, ne okrenu ledja i ignorisu sve sto takvi kreteni rade ili tacnije nerade.Davali su publicitet prije Seselju, vise od bilo koga. Sad to rade isto tom Selji, Jocicu, Stojkovicu. Nek te obijace trafika, najvece lopuze prate oni iz Kurira i slicni novina. Vi normalne TV i novine, nadjite i pisite o Srbima koji su za uzor. Pisite feljtone o VATERPOLISTIMA, bolje to nego pridavat znacaj jednom ortodoksnom divljaku i istoj takvoj Vladi.
P.S.Koja je bila velicina Djindjica i po ovome se vidi. Opirao se do smrti da primi tog lika u Vladu.Ovaj MM nije sigurno Mladen nego Marko Milosevic.

Zwonko Drazewichs

pre 18 godina

Sve je isto samo njega nema! I dalje nikoga nije briga za bilo kakve promene na bolje, vazno je samo da se ostane na vlasti kao sto se videlo na danasnjoj sednici.S obzirom ko im pruza podrsku za ostanak na vlasti nije ni cudo.Dobro je to sto ce izbori biti do kraja ove godine ( ili pocetkom iduce) lose je to sto covek nema za koga da glasa.

London Calling

pre 18 godina

Najgore u svem ovome, je sto ce narod da zaboravi razlog svega ovoga a to je po meni skandalozno vracanje Marka Milosevica u zemlju bez ikakvog hapsenja, jednog od naj vecih kriminalaca na prostoru Balkana a i coveka koji je opro i pokro silne pare od vas Srba tamo!UZAS!!!
Zato ko sto sam vec reko Molim sve Beogradjane da izadju na ulice i protestuju jer ste vi jedini spas Srpskom narodu! Ne zelim da vredjam slucajno ljude iz Cacka a i iz ostale Srbije koji glasaju za njega, ali moram ih kritikovati jer ocigledno nisu dovoljno obrazovani i demokratski usmereni cim stalno glasaju za ovakvog coveka! Mozda je on uradio dosta stvari za Cacak i Srbiju, ali ne mogu da verujem da ne postoje neki drugi pametniji kandidati koji bi iste te stvari uradili za njihov grad a i za Srbiju! Zalosno je pomisliti da je on jedini politicar koji vam odgovara, jer po meni lici na najprostiju seljacinu! Opametite se Srbi uzmi te knjige i raspitajte se kako stvari funkcionisu u drugim Evropskim zemljama! Mora te se ugledati na njih ako zeli te stvarno da budete deo Evrope!
Pozdrav iz Londona svim pametnim Srbima.

Dejan T.

pre 18 godina

Poslednji dogadjaji sa V. Ilicem su u stvari samo zaokrugljivanje uspostavljanja bahatog ponasanja u svim oblastima zivota: vec uspostavljenom u oblastima ekonomije, pravosudja i policije, na ovaj se nacin, amnestiranjem, ovakvo ponasanje prosiruje i na oblast javnog ponasanja i komuniciranja.
Mozda se varam, ali kao gradjanin se ponovo osecam kao manjina - odnosno, s obzirom na mlake reakcije javnosti, mislim da je vecini, ovakav - srpski, "domacinsk"i nacin komuniciranja sasvim prihvatljiv; a ko je osetljiv, uvredljiv i ne voli da ga sutiraju - ukoliko se bas pozali, pa dobro - domacinski je i izviniti se.
Dejan T.
PS Zamislite: u studiju gosti jedan drugom kazu sve i svasta, posle emisije razmene pisma u kojima se jedan drugom izvinjavaju, pa na konferenciju za novinare sa novim pismom...

Тврдица

pre 18 godina

Kaже- жао му је није имао намеру да повреди новинара-
Али је имао намеру ДА НЕ ОДГОВОРИ НА НОВИНАРСКО ПИТАЊЕ!!!И ту је настао проблем, како избећи одговор о малом Марку? Процес размишљања изискује интелектуални напор, коме министар ретко прибегава. И што би, боље му иду ниски ударци, новинарка остане без ваздуха и без питања, а публика у трансу скандира-Ниже, Вељо, ниже-Сутрадан цела Влада рашири леђа за свог министра! Мали Марко ће позвати Вељу да свечано отвори сабор "Златна моторка" наравно у Пожаревцу.
Жао ми једино новинарке, што се "неће се удати".

Peđa Veselinović

pre 18 godina

U situaciji u kojoj je skoro kompletna Vlada i vladajuća ekipa povezana međusobnim političkim i, što je još važnije, raznoraznim "dilovima", sasvim je normalno da će ovako reagovati. Mnogo znaju jedni o drugima da bi rizikovali da im jedan brbljivac ostane na vetrometini i ispadne iz igre. Treba njima još ovakav Velja. Ovim stavom Vlade se potvrđuje da je vladajuća ekipa u Srbiji teška greška nas glasača sa verovatno dugoročnim katastrofalnim posledicama. Poslednji je momenat da se pokrenu sve moguće progresivne snage ovog društva da izbegnemo ispadanje iz igre.

Mikan

pre 18 godina

Velja Ilic ima mogucnost da kaze ono sto veliki broj gradjana Srbije misli ali nema priliku reci. Nazalost, to je neravnopravna bitka koju on ne moze dobiti.
Demokratija je stigla a to se tesko prihvaca ako ona puca preko vlastitih ledja. Jer, ako vi mozete od Velje Ilica praviti budalu, on ima puno pravo da vam uzvrati istom merom. Demokratija vazi za sve, zar ne?

Zoran - Johanezburg

pre 18 godina

Suze mi krenule na oci - jadan covek, svi su protiv njega, a on stoji na braniku Srpstva, gord i stamen. I lepo iskreno kaze da mu je zao...
Dirljivo...

sale

pre 18 godina

Sve i jedna afera u ovoj državi se završila sa nekakvim
"DILOM". Samo je pitanje kolika je cena postignuta, tako da nam ostaje samo da trućamo po kojekakvim forumima a oni samo guraju napred ili ko zna gde. Na kraju krajeva možda smo svi mi blesavi a oni normalni. Ili je to u pitanju ili je ovo jedna zona sumraka iz koje nikako da izađemo.

dragan

pre 18 godina

I sve se odigralo kao sto smo mogli i da pretpostavimo, vlast je zaista slatka. Velja a sada i ostali sa njim po ko zna koji put pokazuju svoje pravo lice, pa cak i pojedine poznate licenosti (Boro nisko si pao kad ti je idol Kostunica a podrzavas Velju, najnize). Resenje=novi izbori , pa ko koliko dobije, posle svih ispada ove vlade mnogi nece imati ni 1% glasova. A posle toga slede prebrojavanja dogovori i pregovori, mada je mozda najlakse lepo napustiti zemlju i ostaviti ove koji su je upropastili da vladaju svojom pustosi.

max

pre 18 godina

Gospodo novinari!!
Molim vas proverite da li isto vazi i za ostale gradjane drzave. Da li i ja mogu da uradim nesto za sta bih trebao biti kaznjen a onda kada odem do suda kazem "Izvinite... Zao mi je!" i sudija me pusti?
Samo da znam da i kada napravim saobracajni prekrsaj da li mogu da kazem "Mnooogo mi je zao!!!" i nikom nista?
Ili ima izglasan zakon o poslanicima i ministrima koji kaze da ni jedan drugi zakon ne vazi za njih i brata Radovana Karadzica?
(mozda taj zakon nikada nije ni prestao da vazi kada je donesen pocetkom devedesetih??)

nesa

pre 18 godina

Iako smatram da u sadasnjoj Vladi Srbije postoji nekoliko ministara koji korektno obavljaju svoj posao (tu pre svega mislim na Bubala i Dimitrijevica), o Vladi, na zalost, imam misljenje da je gora od svih onih SPSovskih vlada (od Zelenovica pa do Marjanovica). Da sam kojim nesrecnim slucajem clan sadasnje Vlade, i da mi je Velja Ilic kolega, sednicu (poput juce odrzane) koja bi sledila nakon skandala jednog od ministara, bih zavrsio tako sto bih ili ja, ili taj "skandalozni" ministar napustio mesto u Vladi. Ovako izgleda, da mu kolege, u neku ruku, daju podrsku - blaga reakcija Vuksanovica, Dinkica, malo zesca Kojadinovica, premijer se ne oglasava. Sve u svemu, bice da je u Vladi po onoj narodnoj "s kim si takav si...". Verovatno vecina ministara misli o B92 isto sto i Velja, ali da nema hrabrosti da se javno izrazi na taj nacin - sada u sebi likuju jer je konacno neko rekao "istinu" o B92.

Velika podrska medijskoj kuci B92 - nastavite da se borite za istinu, ima nas mnogo koji smo uz Vas.

Miroslav Cicak

pre 18 godina

Sve je to dobro za nas. Novinari treba da pitaju. Loši političari treba da se ofiraju. Mediji treba da objavljuju njihove greške Da li treba da ih tuže? To baš i ne znam, ali mislim da treba biti hladan i profesionalan.

pesimista

pre 18 godina

i opet ce sve lepo da se zataska i nikom nista a za nas obicne smrtnike ih bas briga i tako svaki put... Boze kad ce vise ta nocna mora da se zavrsi i kad ce domaci politicari poceti da imaju obzira prema narodu koji ih je doveo na vlast? izgleda da je stvarno neophodan jos jedan 5. oktobar...

Sremac

pre 18 godina

Nazalost, i ako, eventulno bude rasprave na Vladi, nece se nista pozitivno dogoditi. Vec su zamenjene teze, raspravljace se o Veljinoj bahatosti, a ne o Marku Milosevicu i njegovom oslobadjanju od vec donete prvostepene presude. Niko u Vladi nema snage da principijelno postavi ovo pitanje. To se ne ocekuje od Kostunice, a stranke u Vladi ce slediti svoj partijski cilj, opstanak Vlade. To je razumljivo za Novu Srbiju, jasno je za G17, ali je ipak cudno za SPO. Ako SPO, po pitanju ocigledne sprege vlasti sa interesima porodice Milisevic, suprotno interesima svih ostalih gradjana Srbije i njihovih porodica, ne nastupi odlucno na Vladi, bojim se da gubi svaku sansu za politicki oporavak.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Kostunica je uvek tvrdio da je za vladavinu zakona i funkcionisanje institucija, zalio se da to kod dr. Djindjica nije bio slucaj, pa sad da vidimo Kostunicinu vladu na delu...Neka dokaze svoje "ubedjenje" koje je sirio tokom predizborne kampanje. Marko M je morao izgleda da isplati Ilica i Milovanovica, pa je ostao kratak za struju...Srbija je nezrela i neozbiljna drzava ako se ovakva afera politicki zataska, sad se vidi koliko nam je falio 6. oktobar i kolika je Kostunicina politika da nema revansizma jedna prljava politicka obmana.

Dragana

pre 18 godina

Ovo je gore od sapunske opere. Ne zna se ko vise laze, spletkari itd.
Slazem se sa cinjenicom da vlascu g.Kostunice, Srbija ponovo vraca tamna vremena Milosevicevaca, mislili smo da je to gotovo, ali ocigledno, jos jednom je narod bio jako naivan.
Dobili smo "novog Seselja"(Ilic) koji ide okolo i preti, mlati i radi sve ono sto nije dostojno ni najnecivilizovanijem coveku. Pored toga i ne govori istinu, kao sto smo procitali, ako njegov "sticenik" ne govori istinu, bar su trebali lepo da se dogovore sta ce koji da prica u javnosti, ovako jedan vice toga nije bilo, dok Ilic vice "pa ja sam njega skrivao zbog toga"? I sta radi milicija po ovakvim slucajevima, narocito gde se javno nekome preti smrcu?
Zar je vlast u Srbiji toliko slatka i da li je jos uvek jako popularno biti bezdusan i posedovati halapljivo celu drzavu?
Mislim da je vreme za ogromne promene, da je dosta bilo da svako ko je na vlasti moze da radi sta hoce jer narod cuti, i da je vise vreme da se svi vec jednom izjasne na koju stranu zele - ka EU ili i dalje da zivimo sa rusofilima?

Drzavni sluzbenik

pre 18 godina

Treba znati jedno. A to je da svi drzavni funkcioneri su u sluzbi drzave to jest naroda. Oni su placeni od naroda. Tako da trebaju UVEK da imaju u vidu u svakom trenutku da SVE STO IZJAVE I KAZU - GDE GOD BILO - da su te izjave kao da je narod izjavio. Oni predstavlaju zemlju i narod - a ne privatno misljenje. STA GOD IZJAVE TO JE STAV VLADE U KOJOJ RADE. Tako je bilo gde u svetu kad su u pitanju drzavnici. Taj kodeks se nikad ne sme preksiti. Ovde se u Srbiji cak ne zna ni sta je to. Strasno. Ja sam drzavni sluzbenik strane zemlje, i mi smo u samom pocetku karijere, pod zakletvom da cemo uvek sluziti zemlji i narodu. Sta god rekli i izjavili, to se smatra stavom zemlje koje predstavljamo. Ako samo jedno napravimo "prekrsaj" kao sto je ministar Ilic uradio, odmah sledi po kratkom postupku. Otkaz - i zamena novim.

Sladjana

pre 18 godina

Može Velja da opovrgava i negira šta hoće, vaš snimak od sinoć govori da je Milovanović bio ugrožen od malog Marka i da Velja izmislja. Obožavam B92 kada argumentima doskoči raznim političkim likovima. Sankcija za Velju je jedino smena. Svuda u svetu političari veoma vode računa kako se ophode prema medijima i kakvu će sliku o njima imati javnost. Jedino se kod nas političari ponašaju bahato, neodgovorno, lažu, nisu obavešteni, itd. Smena je jedina odgovarajuća sankcija za ovakvo ponašanje i kao takva bi trebalo da bude upozorenje ostalima da vode računa o ponašanju i vokabularu.

jelena

pre 18 godina

Uvrede koje je Ilic naneo B92 i novinarki treba da dobiju epilog na sudu. Vlada prvo treba da raspravlja o tome kako njen ministar moze sebi da dozvoli da utice na sudstvo!

ruzica

pre 18 godina

Vidim da se podigla velika prashina povodom uvreda i pretnji koje su ministar V.Ilic i njegov savetnik P.Lazovic uputili novinarki i uredniku 'Devedesetdvojke'. Nazalost digla se prashina samo u stranim organizacijama i sredstvima informisanja. U Srbiji policija cuti, vlada cuti, premijer cuti...kladim se da ce na sednici vlade gospodin Ilic dobiti 'ukor pred iskljucenje'i da ce se sve na tome zavrshiti.
E, narode-vatajte sherpe i pishtaljke dok je josh toplo vreme. Kako cete zimus na minus 20 da protestvujete - jer to vam je jedini spas!

prolece 99

pre 18 godina

Naravno, imamo ponovo Srbiju 90-tih, Milosevica u Kostunici, Seselja u Velji Ilicu...jadni mi, zar cemo opet prolaziti sve te strahote. Mislim da je Kostunica najvece razocarenje za sve nas koji smo bili na ulicama 96/97 i 05.Oktobra ispred Skupstine!! Pa taj covek niti smrti niti mirise. Pokojni Premijer Djindjic je imao toliko morala i licne hrabrosti da otvoreno kaze i uradi ono sto MISLI !

zabranjeno pusenje

pre 18 godina

Ma ja bih ovog kapitalca kaznio samo zbog toga sto propagira pusenje na javnom mestu. Kazna; mesto ministra obrazovanja i kulture. Ovaj narod i ne zasluzuje nista bolje kad dozvoljava da ga vec dugo, isuvise dugo vode kvazipoliticari. Pitam se samo sta bi se desilo da im je postavio pitanje neko koje invalid, druge boje koze ili bilo ko drugi kome su vazniji
komad kruha i buducnost ove zemlje ...

Laza

pre 18 godina

Ma kakav Ilić, SPO i G17 treba da postave pitanje kako su Mira i Marko AMNESTIRANI. Ako su te dve stranke SRPSKE (a ja mislim da jesu) onda ukoliko se ta amnestija ne povuče moraju izaći iz vlade - isto važi za DS (mora izaći iz parlamenta) - to pitanje je GRANIČNA LINIJA - ili je ova vlada koliko toliko autonomna - ili je marionetska - a konce tih marioneta povlači Milošević iz Haga.

BC

pre 18 godina

Gospodin Ilic nek' lepo bude razresen duznosti, pa da vidimo kada ce sledeci put on i njemu slicni ovako da nastupaju. Ukoliko vlada nista ne odluci, onda BOJKOT.

Hronika

pre 18 godina

"Ozbiljna prtnje svim novinarima", "Ozbiljna poruka novinarima", "Udar na slobodu medija". Molim one koji nisu slusali Iliceve izjave sa serijom socnih izraza i vredjanja, eksplozije psovki, uvreda, i pretnji, uopste recnikom, molim ih da preslusaju ponovo. I najprostiji medju nama bi se morali sloziti: on ne bi smeo da bude ni kocijas a kamoli ministar - da smo u iole normalnoj zemlji. Cak i da samo sebe i svoju decu ovako pljuje i psuje a ne medije i gradjane koje predstavlja, samo u filmovima strave i uzasa mogao bi biti Ministar. U IOLE normalnoj zemlji mocne poluge vlasti od kojih zavisi citava nacija mogu imati samo oni koji odaju integritet, odgovornost, moral,samo-kontrolu itd. Jer neodgovorni, nekulturni, bez-integriteta, i samokontrole, vlast mogu koristiti samo na siledjiski nacin (kao sto i jeste - Marko Milosevica, na primer i povlacenje tuzbe, prizemljivanje aviona itd.). I pojedinac kao Velja vise nije ni vazan - Gubljenjem kriterijuma u vlast daje prolaz svakakvim primitivcima
- jednom smo prosli kroz to a nazalost i nekoliko miniliona ljudi - razoreni gradovi do temelja, popaljene svetinje, i stotine hiljada pobijenih, masovne grobnice, u sponzorstvu jednog predsednika drzave i njenih ministara.
Sve to ima veze sa recnikom jednog ministra - i te kako....

Ko je ugasio svetlo???

pre 18 godina

Ako ministar jedne vlade i njegov PR moze ovako otvoreno da preti jednom novinaru i vlasniku jednog velikog i priznatog nezavisnog medija, zamislite kako tek onda ministar (to jest vlada) mogu da prete i manipulisu drzavne sluzbenike u drzavnoj (to jest republickoj i lokalnoj) upravi, vojsci, policiji, tuzilastvu, sudstvu i zdravstvu. Kako mogu da drze u saci i ucenjuju sve direktore i rukovodioce javnih preduzeca, strucnjake u javnim preduzecima (na primer inzenjere u JAT-u ili NIS-u). Kakva je tek sigurnost obicnog, nekog javnosti malo znanog gradjanina drzave Srbije? Tog jadnicka i dalje moze da pojede mrak, da nestane, da ga nema, isto kao sto je bilo 90-tih godina proslog veka.
Matematicki receno:
Ljudska prava = 0

Sasa S

pre 18 godina

sacekajmo jos malo pa da vidimo koliko je Kostunica spreman da se uhvati u "kostac" sa svojom desnom rukom...ali mislim da mu SPO ovo nece oprostiti, oteo im je poslanike, i eto sanse za "udarac"..Veljo, obro si bostan:)

Alexia

pre 18 godina

Pokusavam da se setim, ali mi se cini da cak ni Milosevicevi ministri nisu sebi dopustali da takvim recima, pred kamerama, izvredjaju novinare. Velja, covek koji izgleda i prica kao najsiroviji nakupac sa Kalenica, pomera granice primitivizma u ovoj jadnoj zemlji gde vlada odvaja 5 miliona evra za Gucu, dok se sve oko nas raspada. Srbija - zemlja trube, lazi, spricera i psovki...

ruska

pre 18 godina

Svaki dan sve je vishe komentara koji zavrshavaju vapajem za organizovanim otporom ovom javashluku i haosu u Srbiji. Boga mi cini mi se da ce 'devedesetdvojka' biti 'spiritus muvens' naroda. Samo napred, ljudi probudite se, vidite shta vam rade!!! Kad vec opozicija kohabitira i spava u naruchju Kostunice i SPS-a i kad su vashi glasovi uludo straceni na izborima, imate par glasila i novinara koji vam polako ali sigurno otvaraju ochi-budi se Srbija, izgleda blizu je 6.Oktobar!

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Eto tako, gospodin Ilić, koji je bio perjanica i jedan od prvoboraca "Našega OKTOBRA", postade saučesnik i drug, doduše ne Slobin već, Markov. Meni je gospodin Velja bio još onda sumnjiv. Kao, krio se po po pećinama i šumama i gorama naše zemlje ponosne, od Slobinih "zunzara" a, u stvari, gradio je budući imidž radi infiltriranja u, već naziruće, "demokratske strukture", novih vlasti. Koje sada neumoljivo podriva. Da nije tužno bilo bi zaista veoma smešno. I sada, gospodin Velja, kao kakav loš djačić, biva predmet rasprave "nastavničkog veća" samo, organizovanog u Vladi R . Srbije. Organi, kojima po nadležnosti pripada ovaj "greh", ćute i prave se nemušti. Njihov posao je, zbog ozbiljnosti ili zbog nemanja drugog posla, preuzela lično Vlada. Da li će gospodin Ilić dobiti lošu ocenu iz vladanja ili možda ukor pred isključenje ? Sa Zorana Milovanovića smo prešli na Tužilaštvo pa, na Marka a sada konačno "zajahasmo" i "glavno grlo" gospodina Ilića. Kada će se krug zatvoriti, sam Bog zna. Šta mi ustvari želimo ? Da Marko ,za svoja "zlodela", odgovara ili ne ? Normalno ako ta "zlodela" mogu biti dokazana. Ili bismo radije, da primenimo Markov "stil rada". Neki već "oštre" testere. Osveta medju civilizovanima i pismenima nije dozvoljena. Pa nije Marko Kralj, niti Jovan Dučić pa, da mu se zabrani dolazak u svoju zemlju. Ko, ustvari, može da izrekne takvu kaznu ? I da li je takva kazna uopšte predvidjena ? Zašto se konačno pred istražne organe ne "prospu" ti silni dokazi, kojima mašemo u našim komentarima ? Kako protiv Marka tako i bilo koga drugog. Zašto bojazan od njegovog povratka ? Da li je on zaista toliko "jak" ? Ili smo mi, odnosno oni, koji se njega boje, toliko slabi. Mnogo je glupo i nepotrebno ovo "talasanje", koje može da zabavi narodne mase ali koje ništa ne produkuje. Osim što možda tačno oslikava "kroki" našeg mentaliteta.

Darko

pre 18 godina

Poslednji je trenutak da se premijer i Vlada izjasne o ispadima ministra Ilica. U svakoj Vladi na svetu ministar koji tako otvoreno i bahato preti novinarima mora da bude smenjen. Ovako, ovo je losa poruka i signal da se ZLO na velika vrata vraca u Srbiju!

Bittersweet

pre 18 godina

Ministri SPO ce traziti neku vrstu sankcija?! Sta im znaci to neku vrstu...? Velju treba po hitnom postupku smeniti i resena stvar. Jos taj dan kad je pretio trebalo ga je odmah suspendovati, zabraniti mu pojavljivanje u medijima i danas otkaz. Ali nazalost to koliko vidim nece se dogoditi jer pobogu kako Mladja rece on fantasticno radi i sta ima veze sto je covek opsovao malo?!

Vuk Samotnjak

pre 18 godina

Kostunice, verujem da shvatas da je ovakvo ponasanje jednog ministra neprihvatljivo. Tvoja duznost kao predsednika je da ne dozvolis ovakve gluposti i u tvojoj moci je da ga smenis. Izadji i jasno i glasno to ucini. U suprotnom se svrstavas na njegovu stranu nasilja (nad slabijima naravno) i primitivizma. Cutanje od nedelju dana, put na neku konferenciju i rasprava u skupstini ne mogu da sakriju sustinu, a to je da si TI KAO PREDSEDNIK ODGOVORAN ZA PONASANJE SVOJIH MINISTARA.
A sta uradis (ili ne uradis) ima posledice ne samo po tvoj polozaj kao predsednika/politicara, vec i na nas a bogami i tebe kao coveka. Ako si pravi covek, tako i postupi.

taki

pre 18 godina

Mislim da bojkot i nije neko resenje. Bas njih briga, mozda ce im to i dobro doci, moci ce da rade i dalje sta hoce a niko im nece biti za vratom. Ja sam pre za varijantu "BIG BROTHER". Na kraju krajeva mi moramo da znamo sta se desava.

Dacha

pre 18 godina

Vlada Vojislava Kostunice zavisi od glasova Velimira Ilica, tako da je toboznja rasprava najobicnija farsa i zamazivanje ociju gradjanima. Sumnjam da ce G17 plus hteti da se odrekne finansijske moci samo zbog Velje Ilica. Uostalom, kakva vlada takav i ministar.... Gorak ukus u ustima...

Stevan Živković

pre 18 godina

Naša Vlada je odraz kolektivne svesti našeg naroda. Kakav nam je narod, Vlada je idealna. Intelektualna elita je ili umrla ili napustila ovu tužnu i jadnu zemlju a oni koji nisu verovatno se pakuju. Car je go.....

teta jela

pre 18 godina

Jedan Seselj je otisao u Hag. Ovaj drugi, nista manje bahatog i nekulturnog ponasanja, zari i pali po Srbiji. Ako je to slika moderne Srbije, onda savetujem svim mladima da idu gde god mogu odavde jer im tamo ne moze biti gore. Mahniti ministri koji psuju, vredjaju, fizicki napadaju novinare i njihovi saradnici bolje da idu da se lece nego da se ovako ponasaju. Postoje ustanove za to. Sad ce cike u belom...

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

G. Ilic mora da odgovara za pocinjena krivicna dela, pocev od nasrtanja na novinara TV-Apolo pa do priznatog uticanja na tok pravnog postupka koji se vodi protiv sina bivseg srpskog diktatora Milosevica. Ako zelimo da dokazemo da je Srbija pravna drzava u kojoj funcionisu drzavne institucije nezavisno od politicke boje stranaka na vlasti onda bi trebalo da bude normalno da se pokrene krivicni postupak protiv g. Ilica, dokaze smo svi culi i videli a ne samo njegove zrtve, pored toga bi trebao da se zavrsi proces protiv sina bivseg diktatora, po mogucnosti da se pokrenu dodatni procesi protiv "carske" porodice zbog ostalih sumnji......Ali to je stvarnost u pravnoj drzavi...Ono sto je vazno za drzavu moze da se radi nezavisno od bilo koje licnosti, tuzilastvo moze paralelno da zavrsi istragu i da se pokrene tuzba pred sudom. Ovi postupci su vazni zbog kredibiliteta srpskih institucija i pravde, ne zaboravimo, nije Marko zrtva 90-ih vec sa svojim klanom uzrok, zrtva je narod.

Harun Al Rashid

pre 18 godina

Covek je uticao na tok sudjenja, umesao se u rad pravosudja, izvrsio pritisak na optuzenog da promeni iskaz, a sada svi kukaju jer je opsovao novinarku. Vidim ja da se sustina da se Velja spasi zatvora i da se sve zavrsi izvinjenjem za uvredu. Neverovatno je sta se desava, a ucestvuje li u tome i B92???

Stamatovic Svetlana

pre 18 godina

Mene zabrinjava to sto se Kostunica ne oglasava. Velju Ilica moze zameniti neki drugi Velja Ilic, to nije problem jer takvih kao Velja Ilic ima na svakom koraku i oni su samo orudje u rukama vlastodrzaca, nego da se prisetimo one nase :- riba smrdi od glave - Milosevic je imao Seselja, ovaj sadasnji, Velju Ilica.

Jagoda iz Njegoseve

pre 18 godina

Ta rasprava na vladi je najobicnija farsa, koja nicemu ne sluzi. Sram vas bilo Kostunice docepali ste se vlasti i ne pada vam na pamet da je ispustite. Sram bilo sve one koji su u ovoj vladi. Nadam se da ih posle narednih izbora vise NIKADA necemo videti. Poslednji je cas, tu pre svega mislim na Vuka, da se pojedinci rasveste.

kentaur

pre 18 godina

Vi ljudi niste ni svesni koliko ova "stvar" oko M.Milosevica i V.Ilica kvari kakav-takav imidz Srbije u inostranstvu.
Ovde u Holandiji su prvo danima izvestavali o sramoti i lakrdiji koja je pratila povlacenje optuznice protiv M.Milosevica, i bavili se razlozima tog povlacenja. A onda je, povrh svega, "g".Ilic sve zacinio svojim socnim komentarima i napadima na novinare, tako da su se sada ukljucila i medjunarodna udruzenja novinara da zastite svoju koleginicu.A Premijer se pravi gluv i lud kao i ranije, i grdno se vara ako misli da ce sve to proci, i da ce sve to narod pozlatiti, samo ako se on pravi da se to nije ni desilo. Slika o Srbiji se ponovo menja, i to ne na bolje!! Ako ista mislimo da uradimo, vreme je da menjamo ovu garnituru da konacno dovedemo nekoga ko moze i hoce nesto iskreno da uradi za ovaj narod i zemlju. Najgore je, sto takav neko ne postoji, tj. postojao je ali smo ga ubili! Mislite o tome!!!

Sladjana

pre 18 godina

U svakoj normalnoj zemlji ovako nevaspitan,netolerantan i uvredljiv covek do sada bi vec brzopotezno bio smenjen.Ali mi na zalost ne zivimo u takvoj zemlji.Vrlo je interesantno da se osim G 17 i SPO-a niko do sada nije izjasnio.Jos interesantnije je da ni predsednik,ni Kostunica nisu ni osvrnuli na slucaj Ilic.Verovatno stoga sto su DSS-u koji nastavlja da paktira sa najgorim delom SPS-a tako preko potrebni glasovi jednog Velje.A on rovari li,rovari.

Milan Rakic

pre 18 godina

Mora da ja alkohol popio Bori Djordjevic sav mozak!!!
Ponekad se pitam vredi li slati poruke na ovakve teme kada je to pucanje u prazno?
Socijalisti vladaju ponovo, i to mu je.

Zoran

pre 18 godina

Ne zna se kome je vise zao - da li gospon Velji sto se ..., ili nama sto imamo takvu individuu za ministra. Pa da je bar gospon Velja jedini.

Maki

pre 18 godina

Ovo je postalo sasvim degutantno. Ministri Dinkić i Bubalo govore u ime V. Ilića da bi opravdali dalji opstanak svoje vlade, a uverena sam da V. Iliću uopšte nije žao zbog izrečenih uvreda na račun novinara B92. Možda mu je samo žao što mu se drma ministarska fotelja!

I.B.

pre 18 godina

Ministar Ilic se ne ponasa onako kako bi jednom ministru prilicilo a recnik mu je porazavajuci! Ovoga puta cu ostaviti po strani psovke i ostalo ali obratiti se na takav nacin jednoj dami jednoj zeni!? Jedan pravi muskarac, dzentlmen jedan kavaljer se nikada tako ne bi obratio ni jednoj zeni. Pokazao je svoje kavaljerstvo na delu, prava muskost nema sta! Medjutim plasi me to sto smo u celoj ovoj prici zaboravili na Miru i Marka jer od toga je sve ovo pocelo. Zasto su ti ljudi pomilovani, cime su to zasluzili?! Pa valjda mi (narod) zasluzujemo bar polovicnu istinu o svemu tome! I trece niko ali niko pa ni sam neukusni ministar Ilic se ne mogu uporediti sa radikalima i Seseljom!!! Niko nije i ne moze biti gori od njih i iskoristicu ovu priliku da iznesem moje apsolutno razocaranje sto ovoj partiji nije zabranjen rad! Sta se vise ceka od 2000. pa naovamo dosta je bilo vremena da se fasistima zabrani delovanje!

vojnik Markovic Marko

pre 18 godina

Da li iz ovog treba da izvedemo zakljucak kako je Troglavi Velja, zbog prostackog i nasilnickog ponasanja, otpustio svog savetnika za stampu, Perta Lazovica? Kad sad, eto, valjda dok se ne nadje neko drugo resenje, Ministar Provrede mora, u slobodno vreme, honorarno, da obavlja i poslove i radne zadatke iz opisa radnog mesta portparola Ministra za Kapitalne Investicije.
Ili je to bila ona najavljena 'neka vrsta sankcija', koje je, eto, vec pocela? Ako nije to - sta je? Da nece da mu daju prekoredno pozarstvo? Da riba WC?

gnev

pre 18 godina

A, pa ja sam siguran da i Zorica Brunclik, nesudjena JUL-ova ministarka kulture podrzava cobaninov postupak. JUL bar nije imao obraza da je postavi na to mesto, a ovi 'ladno postavljaju Boru Djordjevica.
Sledi da je Kostunica gori od Slobe i Mire, a vi, narode, samo cekajte da vam ovi slinavci sada slupaju jos 10-15 godina zivota

Zoran

pre 18 godina

Pre verujem da Velja nije ništa od iznešenog rekao, niti da mu je žao ili tome slično. Biće da je rekao svima da mu mogu p... i tačka, to je stil Velje Ilića.

laik

pre 18 godina

Ljudi,je l neko čuo ono "izvinjenje" ministra Ilića?Bilo u drugom dnevniku RTS,pišurija jedna...Deo gde se novinari smeju na izjavu g.Bubala uredno isečen...Posle Bojane Lekić,još jedno časno ime novinarstva tone sve dublje-Nenad Lj. Stefanović-kakav vodvilj u pola 8 uveče,kao u stara dobra vremena

hrvoje

pre 18 godina

Teofil Pancic je dao dobar predlog da novinari B92 i sve kolege koje su im lojalne, ignorisu Ilica kao sto su ranije radili i u slucaju radikala. Njegova primitivna kreveljenja i jezik neprimeran i za obicnog gradjanina ane za ministra bar ne bi morala da se gledaju jedno vreme na civilizovanim TV stanicama kakve smatram B92 i studio B. Nereagovanje Tijanica me ne cudi jer i on ima slican vokabular kao i Ilic mada nesto perfidniji jer je i inteligen

MA

pre 18 godina

Ne znam da le se Velja Ilic izvinio vasoj novinartki ali evo upravo zavrsava emisiju na kragujevackoj tv9 gde je maltene ponovio sve optuzbe protiv novinarke a i kuce b92..Ako je neko zaista ocekivao od ovakvog coveka promenu silno je pogresio..naravno javila se arhitekta sa Kopaonika koja ga je glete u svemu podrzala a ponasanje novinarke nazval skandaloznim??ima nas moze nam se.."Da je svako u svom okruzenju,ispravljao ono sto je pogresno i pogresne ljude zaustavljao na njihovom putu,da smo ih sprecavali da cine lose stvari ne bi se te lose stvari dogadjale"Djindjic..kao i uvek bio je u pravu a kao i uvek niko to u Srbiji ne cini.

sekimeki

pre 18 godina

Pojeo vuk magarca, nas narod bi reko! Jos jedan u nizu izuzetno ohrabrujucih primera mladima da kada dodju na neke odgovorne funkcije u drzavi mogu slobodno da napusavaju sve redom, pocev od obicnog sveta pa sve do svojih kolega. Strahovita je cinjenica da zivimo u zemlji gde oktobarska revolucija jos nije zavrsena, samo fale Mirko i Slavko da se pojave i potpuni orgazam nacije da nastupi. Pa zar je moguce da zarad svojih stolica navodni vrli demokrati dopustaju da ih kojekakva komunisticka bagra terorise, a kako se to terorisanje odrazava na nas zivot, i sami ste svedoci

Arch

pre 18 godina

Mi mozemo da se dopisujemo ovde koliko hocemo, podrzavamo i gadimo se....nazalost vlast je uzela sve poluge iz nasih ruku, ne pada im na pamet da je koriste odgovorno jer im se moze, ne postojwe standardi, SVE prolazi. Da li postoji kulminacija i koja je to tacka?
verovatno zavisi od mnogo faktora, a jedan od njih je nepismenost. I pri tome ne smatram da su pismeni samo oni koji imaju diplome. bar ne u Srbiji....

Maja

pre 18 godina

Mogu samo da zamislim koliko mu je zao...Sa druge strane ne mogu da razumem kako covek moze da zali zbog svoje prirode, to nije njegov ispad, to je on 100%.

Miskec

pre 18 godina

Ma da bas mu je zao, a i zabole ga onako bas, toliko mu je zao da nije mogao to licno da izjavi nego je, eto Bubalo ucinio za njega.
Ilic je u teskom psihickom stanju, zbog svega i eto, ako bi ikako moglo da se zaboravi.
Evo on ce i PROJEKAT da uradi za zaborav, mislim, on ume sa tim projektima, pa magistar je maja mu stara.
On je najgora vrsta ljudi, ona koja polako izlazi iz zadnjeg dela DSS-a, i isto tako, polako ulazi u zadnji deo PSS-a, ali nije ceo izasao, nego pola, a gornjom polovinom je vec unutra.
Pa da li je iko ozbiljan mislio da će nešto da se desi na Vladi?
Da neće možda neko da ga smeni?

Velja Ceda

pre 18 godina

Ovo samo pokazuje koliko je ova vlada nedemokratska, kad se cak i radikali protive ovakvim potezima doticnog ministarcica. Zato su se i pojavili plakati po Beogradu "TU SMO! 6. OKTOBAR". Pa narodu je dosta da slusa price o uspesnoj demokratskoj vladi, a da zivi u gorem strahu i materijalno gorem polozaju nego za vreme Milosevica. Ako se uskoro nesto ne dogodi legalnim putem, sve mi se cini da ce ponovo doci do neke revolucije ili neceg slicnog, jer ova vlada sa ovakvim ministrima jednostavno ne sme da bude Vlada Srbije. Samo napred B92!

Mixajlon

pre 18 godina

I tako je zavrsena jos jedna predstava Velje Ilica. I mi treba da poverujemo da je zadnja - pa dokle ce da nam se ovako podsmevaju.
Jedina ispravna stvar koju je Velja trebalo da uradi je upravo ona koju nije ucinio tj. da ode na press konferenciju i da novinare pogleda u oci i javno im se izvini. Ovako to je samo mrtvo slovo na papiru.

didi

pre 18 godina

Sada je rasprava o Velji skrenula temu sa Marka Milosevica. Eto, nikako da se izborimo sa tim blesavim politickim igrama u Srbiji.
Nije mi samo jasno- zar Vlada ne moze da opstane bez jednog Velje? Jadno ako Kostunica misli da vlada ne moze da stoji bez njega...Jadna je ta zemlja sa takvom vladom gde Velja preko drugih porucuje "zao mi je ako sam povredio". To nije ni neko izvinjenje, on pod jedan- nije izasao sam, i nije se licno izvinio novinarima koje je uvredio,i medijima uopste, drugo- nije priznao da ono sto je rekao je gnusno i neprihvatljivo- kao on je rekao nesto, i povredio novinarku totalno nenamerno (a sta je mislio kada je rekao- da li su ga to spopali neki zli dusi, pa nije bio svestan?) Pod 3 nisu on i novinari prijatelji ili momak i devojka pa da se radi o povredi osecanja. Prava rec- na srpskom, da Veljo razumes- ako si pismen, je UVREDA, a da ne pricamo o gusenju slobode novinarima koju je u tom momentu cedni, nevini i nesvesni Velja ustvari najavio svojim delima! Uz to, on je postupio, u svojoj ulozi, totalno neprofesionalno, bahato, i vulgarno- prostakluk sa kojim se mi nosimo vec duze vremena- i tu nema izvinjenja, pogotovo ne takvog o kakvom se sada prica- ta spodoba treba da podnese ostavku, da mu je to kraj politike karijere uopste- neka bude kocijas, ako uopste i prilici takvoj osobi da bude kocijas.
I, na kraju, najvaznije- ko je sad pa Toma Nikolic, zar on misli da mozemo ozbiljno da prihvatimo njegovu izjavu, kada iz SRSa konstantno ispadaju najuzasnije provale (ili su to "izjave nedelje")??? On i Velja mora malo da se sprdaju. Izgleda da je nasa vlast puna nekih saljivdjzija, a mi izgleda nemamo njihov smisao za humor!
Tako se oni dodaju loptice, svako pokusava da odvuce i skrene paznju na nesto drugo, samo ne na sebe. Prvo paznju sa Marka Milosevica, jer su tu ocigledno nesto zamutili, onda paznju sa Velje Ilica (govorom Bubala o "povredi"), a onda dodje i Toma da opere ruke od svojih prostakluka. I niko nije kriv, niko nista ne zna, niko nije nista lose uradio niti mislio. Ludilo!

dosledan

pre 18 godina

Postovani urednici sajta B92, dajevam punu podsku u svim osudima prostackog ponasanja ministra Ilica, medjutim moram da primetim da ste napravili omanju gresku u izvestaju - Bora Dordjevic nije zamenik, vec savetnik ministra Kojadinovica.

SRBIN

pre 18 godina

Nisu mi jasni svi PRAVI novinari u Srbiji.Svako se bori onim "oruzijem" koje posjeduje. Ilic ima svoj primitivizam, kao i kolega mu Jocic. Pa zasto onda ti isti novinari, mislim PRAVI, ne okrenu ledja i ignorisu sve sto takvi kreteni rade ili tacnije nerade.Davali su publicitet prije Seselju, vise od bilo koga. Sad to rade isto tom Selji, Jocicu, Stojkovicu. Nek te obijace trafika, najvece lopuze prate oni iz Kurira i slicni novina. Vi normalne TV i novine, nadjite i pisite o Srbima koji su za uzor. Pisite feljtone o VATERPOLISTIMA, bolje to nego pridavat znacaj jednom ortodoksnom divljaku i istoj takvoj Vladi.
P.S.Koja je bila velicina Djindjica i po ovome se vidi. Opirao se do smrti da primi tog lika u Vladu.Ovaj MM nije sigurno Mladen nego Marko Milosevic.

Zwonko Drazewichs

pre 18 godina

Sve je isto samo njega nema! I dalje nikoga nije briga za bilo kakve promene na bolje, vazno je samo da se ostane na vlasti kao sto se videlo na danasnjoj sednici.S obzirom ko im pruza podrsku za ostanak na vlasti nije ni cudo.Dobro je to sto ce izbori biti do kraja ove godine ( ili pocetkom iduce) lose je to sto covek nema za koga da glasa.

London Calling

pre 18 godina

Najgore u svem ovome, je sto ce narod da zaboravi razlog svega ovoga a to je po meni skandalozno vracanje Marka Milosevica u zemlju bez ikakvog hapsenja, jednog od naj vecih kriminalaca na prostoru Balkana a i coveka koji je opro i pokro silne pare od vas Srba tamo!UZAS!!!
Zato ko sto sam vec reko Molim sve Beogradjane da izadju na ulice i protestuju jer ste vi jedini spas Srpskom narodu! Ne zelim da vredjam slucajno ljude iz Cacka a i iz ostale Srbije koji glasaju za njega, ali moram ih kritikovati jer ocigledno nisu dovoljno obrazovani i demokratski usmereni cim stalno glasaju za ovakvog coveka! Mozda je on uradio dosta stvari za Cacak i Srbiju, ali ne mogu da verujem da ne postoje neki drugi pametniji kandidati koji bi iste te stvari uradili za njihov grad a i za Srbiju! Zalosno je pomisliti da je on jedini politicar koji vam odgovara, jer po meni lici na najprostiju seljacinu! Opametite se Srbi uzmi te knjige i raspitajte se kako stvari funkcionisu u drugim Evropskim zemljama! Mora te se ugledati na njih ako zeli te stvarno da budete deo Evrope!
Pozdrav iz Londona svim pametnim Srbima.

Dejan T.

pre 18 godina

Poslednji dogadjaji sa V. Ilicem su u stvari samo zaokrugljivanje uspostavljanja bahatog ponasanja u svim oblastima zivota: vec uspostavljenom u oblastima ekonomije, pravosudja i policije, na ovaj se nacin, amnestiranjem, ovakvo ponasanje prosiruje i na oblast javnog ponasanja i komuniciranja.
Mozda se varam, ali kao gradjanin se ponovo osecam kao manjina - odnosno, s obzirom na mlake reakcije javnosti, mislim da je vecini, ovakav - srpski, "domacinsk"i nacin komuniciranja sasvim prihvatljiv; a ko je osetljiv, uvredljiv i ne voli da ga sutiraju - ukoliko se bas pozali, pa dobro - domacinski je i izviniti se.
Dejan T.
PS Zamislite: u studiju gosti jedan drugom kazu sve i svasta, posle emisije razmene pisma u kojima se jedan drugom izvinjavaju, pa na konferenciju za novinare sa novim pismom...

Тврдица

pre 18 godina

Kaже- жао му је није имао намеру да повреди новинара-
Али је имао намеру ДА НЕ ОДГОВОРИ НА НОВИНАРСКО ПИТАЊЕ!!!И ту је настао проблем, како избећи одговор о малом Марку? Процес размишљања изискује интелектуални напор, коме министар ретко прибегава. И што би, боље му иду ниски ударци, новинарка остане без ваздуха и без питања, а публика у трансу скандира-Ниже, Вељо, ниже-Сутрадан цела Влада рашири леђа за свог министра! Мали Марко ће позвати Вељу да свечано отвори сабор "Златна моторка" наравно у Пожаревцу.
Жао ми једино новинарке, што се "неће се удати".

Peđa Veselinović

pre 18 godina

U situaciji u kojoj je skoro kompletna Vlada i vladajuća ekipa povezana međusobnim političkim i, što je još važnije, raznoraznim "dilovima", sasvim je normalno da će ovako reagovati. Mnogo znaju jedni o drugima da bi rizikovali da im jedan brbljivac ostane na vetrometini i ispadne iz igre. Treba njima još ovakav Velja. Ovim stavom Vlade se potvrđuje da je vladajuća ekipa u Srbiji teška greška nas glasača sa verovatno dugoročnim katastrofalnim posledicama. Poslednji je momenat da se pokrenu sve moguće progresivne snage ovog društva da izbegnemo ispadanje iz igre.

Mikan

pre 18 godina

Velja Ilic ima mogucnost da kaze ono sto veliki broj gradjana Srbije misli ali nema priliku reci. Nazalost, to je neravnopravna bitka koju on ne moze dobiti.
Demokratija je stigla a to se tesko prihvaca ako ona puca preko vlastitih ledja. Jer, ako vi mozete od Velje Ilica praviti budalu, on ima puno pravo da vam uzvrati istom merom. Demokratija vazi za sve, zar ne?

Zoran - Johanezburg

pre 18 godina

Suze mi krenule na oci - jadan covek, svi su protiv njega, a on stoji na braniku Srpstva, gord i stamen. I lepo iskreno kaze da mu je zao...
Dirljivo...

sale

pre 18 godina

Sve i jedna afera u ovoj državi se završila sa nekakvim
"DILOM". Samo je pitanje kolika je cena postignuta, tako da nam ostaje samo da trućamo po kojekakvim forumima a oni samo guraju napred ili ko zna gde. Na kraju krajeva možda smo svi mi blesavi a oni normalni. Ili je to u pitanju ili je ovo jedna zona sumraka iz koje nikako da izađemo.

dragan

pre 18 godina

I sve se odigralo kao sto smo mogli i da pretpostavimo, vlast je zaista slatka. Velja a sada i ostali sa njim po ko zna koji put pokazuju svoje pravo lice, pa cak i pojedine poznate licenosti (Boro nisko si pao kad ti je idol Kostunica a podrzavas Velju, najnize). Resenje=novi izbori , pa ko koliko dobije, posle svih ispada ove vlade mnogi nece imati ni 1% glasova. A posle toga slede prebrojavanja dogovori i pregovori, mada je mozda najlakse lepo napustiti zemlju i ostaviti ove koji su je upropastili da vladaju svojom pustosi.

max

pre 18 godina

Gospodo novinari!!
Molim vas proverite da li isto vazi i za ostale gradjane drzave. Da li i ja mogu da uradim nesto za sta bih trebao biti kaznjen a onda kada odem do suda kazem "Izvinite... Zao mi je!" i sudija me pusti?
Samo da znam da i kada napravim saobracajni prekrsaj da li mogu da kazem "Mnooogo mi je zao!!!" i nikom nista?
Ili ima izglasan zakon o poslanicima i ministrima koji kaze da ni jedan drugi zakon ne vazi za njih i brata Radovana Karadzica?
(mozda taj zakon nikada nije ni prestao da vazi kada je donesen pocetkom devedesetih??)

nesa

pre 18 godina

Iako smatram da u sadasnjoj Vladi Srbije postoji nekoliko ministara koji korektno obavljaju svoj posao (tu pre svega mislim na Bubala i Dimitrijevica), o Vladi, na zalost, imam misljenje da je gora od svih onih SPSovskih vlada (od Zelenovica pa do Marjanovica). Da sam kojim nesrecnim slucajem clan sadasnje Vlade, i da mi je Velja Ilic kolega, sednicu (poput juce odrzane) koja bi sledila nakon skandala jednog od ministara, bih zavrsio tako sto bih ili ja, ili taj "skandalozni" ministar napustio mesto u Vladi. Ovako izgleda, da mu kolege, u neku ruku, daju podrsku - blaga reakcija Vuksanovica, Dinkica, malo zesca Kojadinovica, premijer se ne oglasava. Sve u svemu, bice da je u Vladi po onoj narodnoj "s kim si takav si...". Verovatno vecina ministara misli o B92 isto sto i Velja, ali da nema hrabrosti da se javno izrazi na taj nacin - sada u sebi likuju jer je konacno neko rekao "istinu" o B92.

Velika podrska medijskoj kuci B92 - nastavite da se borite za istinu, ima nas mnogo koji smo uz Vas.

Miroslav Cicak

pre 18 godina

Sve je to dobro za nas. Novinari treba da pitaju. Loši političari treba da se ofiraju. Mediji treba da objavljuju njihove greške Da li treba da ih tuže? To baš i ne znam, ali mislim da treba biti hladan i profesionalan.