Razorni požar u Kaliforniji

Sakramento -- Dva nova šumska požara u američkoj saveznoj državi Kalifornija do sinoć su zahvatila velike površine zemljišta.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Jedan od razloga za stalne pozare u Kaliforniji je i ekstremna ekologija. Vlasti su zabranile da se od siblja i rastinja cisti prostor ispod dalekovoda. Da se ne bi unistavala priroda. Sada, pri svakoj varnici bukne pozar jer ima gomile suvog goriva ispod.
  A inace, pozari su korisni za prirodu to zna svako ko je isao u osnovnu skolu. Sumama su potrebni pozari i oni su prirodni ciklusi. Kada se decenijama gusi svaki pozar, na kraju on mora da esklodira na ovakav nacin.
  Rekao bih, upravo ovi ekstremni levicari negiraju nauku. Oni su osobe koje svoje odluke vode ideologijom a ne naukom i zdravim razumom.
  (Zoki, 28. septembar 2020 16:34)

  # Link komentara

 2. Svi ovi požari nisu slučajnost, već namerno izazvana katastrofa da bi se zemljište što više devastiralo i izgubilo na ceni. Zna se da je Kaliforniju najjača ekonomski država u sastavu SAD, zato treba devastirati zemljište da bi ga zainteresovane strane kupile što jeftinije. Sada to zemljište ima jako visoku cenu.
   (očajno pero, 28. septembar 2020 15:14)

  # Link komentara