Utorak, 07.07.2020.

07:40

239 naučnika iz 39 zemalja pisalo SZO: Ako je ovo tačno...

Ukoliko je tačno da se koronavirus prenosi vazduhom, to će značajno uticati na mere za njegovo obuzdavanje, piše "Njujork tajms".

Izvor: Tanjug

239 nauènika iz 39 zemalja pisalo SZO: Ako je ovo taèno... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Leteca podmornica

pre 3 godine

Pa divno, braco naucnici, a da se neko setio da istrazuje kako da ovaj ili bilo koji slican virus unisti pre nego nas napadne? `ILjade milijardi se trosi na oruzje, kako da se utepamo svi, po nekoliko puta, a ne znamo da napravimo masku, precistac, nekakvo svetlo, sta vec.koji ce da odstrani ovaj virus? E braco majmuni, dzabe ste krecili, onomad kad ste postali ljudi....

je-bote

pre 3 godine

Lepo kaze u filmu Good Will Hunting - dali ste stotine hiljada dolara na knjige i znanje da bi dobili diplome, a mogli ste sve te knjige da procitate za dolar ili dva u javnoj biblioteci.

Date pare se moraju opravdati. U to je uracunato i lupanje gluposti.

toba

pre 3 godine

Dakle jos uvek nisu sigurni oko 99% stvari oko ovog virusa, ali zato svakog ko govori nesto drugacije odmah cenzurisu. Kazu zbog panike. Pa paniku stvaraju upravo zvanicnici koji apsolutno nista konkretno ne govore, sta vise cesto su kontradiktorni u svojim izlaganjima. Nauka funkcionise malo drugacije, ovo cega smo nazalost svedoci je politika infiltrirana u medicinu.

@helios

pre 3 godine

eto u ovom tekstu se navodi nekoliko naucnih studija ako znas engleski

https://www.ucsf.edu/news/2020/06/417906/still-confused-about-masks-heres-science-behind-how-face-masks-prevent

Boki

pre 3 godine

Ako je u nauci koja se zove "Medicina" sve ovako kako čitamo poslednjih par meseci onda nam ni dragi Bog ne može pomoći.

Jedan jedini zaključak je ispravan, oni nemaju pojma šta se dešava!

shpile

pre 3 godine

vazduhom je mogla da se nosi radioaktivnost od eksplozije cernobila, a sto covek izdahne i iskaslje na otvorenom, jako tesko da ce vetar da mi ga nabaci. u zatvorenom prostoru ima smisla prica, kao i svaka gripa i prehlada sto se prenosi u bliskim kontaktima...

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 3 godine

Све више мислим да нас трују неким бојним отровима. Немам доказ али немам доказ и да није тако.

Dane

pre 3 godine

1.Pošto se radi o više desetina naučnika iz 39 zemalja koji razgovaraju argumentima, a ne pretpostavkama i spekulacijama, dokazi će sasvim sigurno biti publikovani u referentnim naučnim časopisima.
2.To što se virus nalazi u vazduhu ne znači da se on nalazi u svim delovima prostora idealno raspoređen i u istoj koncentraciji.
3. Više puta je istaknuto da je za širenje Korone kod pojedinca i nivo mogućih komplikacija odgovorna ,,kritična masa (količina)'' unetih virusa. Ne znači da obavezno moramo dobiti Koronu ako udahnemo samo jednu jedinicu virusa. Figurativno rečeno, ako udahnemo 10 jedinica virusa možda će naš imuni sistem još biti u mogućnosti da ih savlada ali ako ih udahnemo 1000 onda naše odbrambene ćelije neće biti u mogućnosti da nas zaštite.
4. Nošenje maski je IZUZETNO VAŽNO jer po istraživanjima (kada ih svi nosimo) maske smanjuju mogućnost prenosa virusa na manje od 1%. Kada udišemo, ne prolaze sve jedinice virusa kroz mikrootvore na masci. Fizički je ,,armatura rešetke maske'' neuporedivo veća od mikrootvora na masci i najveći deo virusa tu biva zadržan. (Napravite mali eksperiment i sipajte naglo kašiku šećera ili soli kroz cediljku sa manjim otvorima i videćete da bez obzira što svako zrno pojedinačno može da prođe kroz cediljku, ipak prolazi samo manji deo, a najveći deo ostaje na cediljci).
5. U Pekingu, gradu koji ima oko 3 puta više stanovnika nego što ima Srbija ali u kome svi nose maske, danas nema ni jednog novootkrivenog slučaja Korone!

Mangal

pre 3 godine

Kada su isto to rekli naucnici i Nobelovci pre 3-4 meseca, onda su neki drugi naucnici puni sebe se smejali i rekli da je to lazna vest. Sada su se setili da je to mozda istina. Ono sto danasnja tzv. "nauka" radi je cista smejurija, laz, i glupost. Ali stado je dovoljno veliko, mnogi ce poverovati tim "naucnicima" i politicarima. U medjuvremenu psihoza, strah ce dalje rasti, pa ce biti lakse manipulisati ljudima. Zivi bili i videli kroz godinu, najvise dve, sta se u stvari krije iza svega toga...

dr

pre 3 godine

Pratim medije u Svedskoj pa zelim da prenesem neke interesantne cinjenice. Izbijanjem pandemije u Evropi, svedski naucnici su trazili od WHO da navedu neku naucnu studiju koja pokazije da se ovaj virus ne siri vazduhom. Po njima, tek tada bi mere koje WHO preporuce mogle da daju znacajne rezultate. Nisu dobili odgovor. Svedjani su krenuli nekim svojim putem i polako se ispostavlja da nisu pogresili.

Zika

pre 3 godine

Величина Корона вируса се креће од 0,06 до 0,14 микрона. Хируршке маске пропуштају све честице које су мање од два микрона. Дакле не пружају вам физичку заштиту већ само служе као психолошка штака.
(Предраг, 7. jul 2020 08:44)
I sve to što ste napisali pada u vodu jer virus ne ide jedan po jedan. Nalazi se u kapljici ili uz neku česticu.

Stojan

pre 3 godine

Najbolja mjera je da doktori ne šalju bolesne da rade, dok potpuno ne ozdrave. Dati placeno bolovanje i nezaposlenim. Treba testirati sve ljude u državi. To neke države u EU vec rade. Prvo testirati one koji rade, zatim rizične grupe (bolesne, zatvorenike, brezkucnike, bjegunce, sirotinju i one sto nemaju šta obuci. Najbitnije je otkriti uzrok za korona virus. To je prvi korak da napravimo promjenu. Prihvatimo da smo negdje pogriješili. Sve što radimo ima posledice (dobre ili slabe). Previše smo otrovali zemlju, zrak i vodu. Promijenimo se. Budimo dobri ljudi.

GHM

pre 3 godine

Infiltrira se u vazduhu ali koliko vremenski moze biti "ziv" u takvom okruzenju? U nekim ranijim radovima je navedeno oko 9 minuta! Da li iko zivi ima makar jednu valjanu i istinitu studiju o virusu?

Kalif umesto Kalifa

pre 3 godine

Ovo postaje pravi rialiti show, sve je na nivou - moz' da bude al ne mora da znaci...kad ti kazem, majke mi tako je...svaki dan nove teorije, naucnici i "naucnici" ispaljuju svakodnevno nove corke a sve po principu nema veze jer gluposti se vec sutra zaborave a ako slucajno ubodem nesto sto vredi, e onda postajem priznati strucnjak...jer, lepo sam vam rekao a niste me slusali...

K.G.

pre 3 godine

još kad bi maske mogle da zadrže viruse koji su u vazduhu to bi i moglo nešto da pomogne. Ovako je to kao da ste postavili žičanu ogradu da zaustavite komarce.

Наивко

pre 3 godine

Где је списак тих лекара и докази тврдњи. Овако може да буде обично ширење панике.

aham kako da ne

pre 3 godine

PRoblem sa ovom tezom je sto kada su se nosile maske napolju i kad je bio karantin sirenje nije bilo na ovom nivou.
Tako da mogu pisati sta oce. Svi znamo sta je izazvalo ovo kod nas

Ben Dover

pre 3 godine

Koliko smo nemoćni tek će pokazati neki naredni virus koji će biti mnogo agresivniji od ovog. Najgore je što nas neće pobiti sve odmah, već će napraviti haos civilizaciji i pokazati da možemo jedni prema drugima da budemo još mnogo gori nego što smo do sada bili. Ako prouzrokuje vojne intervencije, eto nama hepi enda. Planeta nam je pružila sve, a mi joj baš lepo vraćamo. Otarasiće nas se čas (u trenu, gledano po njenoj vremenskoj liniji).

Предраг

pre 3 godine

Величина Корона вируса се креће од 0,06 до 0,14 микрона. Хируршке маске пропуштају све честице које су мање од два микрона. Дакле не пружају вам физичку заштиту већ само служе као психолошка штака. Мислите да сте заштићени, а нисте. Респиратори (маске) са ознаком Н, ФФП1, ФФП2 такође не пружају потпуну заштиту пошто пропуштају све честице мање од 0,3 микрона. Једино што има смисла да се користи су респиратори са ознаком ФФП3 и П. Они пропуштају честице мање од 0,02 микрона.

Helios

pre 3 godine

1. Maske, aman, ne štite ako nisu sa nano-filterima. I zna se da ne štite a naročito ne od ovako malih virusa. Naveo sam New Walles australijance i njihovu super-studiju svih studija maski u XXI veku. Rezime: nema dokaza da štite pri ovakvoj javnoj upotrebi. Svakoga pozivam da egzaktno navede naučnu studiju koja dokazuje suprotno.

2. Maske su štetne i štetne i štetne. Otežano disanje je manje kiseonika i kardio opterećenje - odmah i stalno. A nakon nekog vremena maske su retorte patogena. Oni su napolju napadnuti od ambijenta a u telu od imunog sistema. Međutim u međuzoni maske i lica nisu napadnuti ničim a hranjeni su toplotom, vlagom i organskom materijom non-stop. To znači da je ometeni respiratorni sistem maskama plus sekundarno napadnut većom količinom patogena. Upravao sad nam udvostručuje 2. talas!

3. Izdisanje se ipak dešava. I to čak uvećanog fluksa jer se nadoknađuje ometanje maske. Sav taj - i to podgrejan! - vazduh izilazi i sa sobom nosi mikro-kapsule svega pa i korone, i to u umnoženoj količini, šaljući ih sitnije i toplije na VEĆE rastojanje nego bez maski! Maske tako - POVEĆAVAJU širenje epidemije?!

Maske su iluzija kao nekih "mera" i da lekarska sekta "ima kontrolu" a uspaničena masa se prima "jer su zaštićeni". To što nema veze ni s mozgom ni naukom - to u psihozi masi ne dolazi do svesti.

Ovo leti vazduhom. Ali napolju smo skoro svi OK a nema bolesnih vozača autobusa i prodavačica! Normalno ponašanje, ne "mere", hlorokin davati rano, O2...

Helios

pre 3 godine

1. Maske, aman, ne štite ako nisu sa nano-filterima. I zna se da ne štite a naročito ne od ovako malih virusa. Naveo sam New Walles australijance i njihovu super-studiju svih studija maski u XXI veku. Rezime: nema dokaza da štite pri ovakvoj javnoj upotrebi. Svakoga pozivam da egzaktno navede naučnu studiju koja dokazuje suprotno.

2. Maske su štetne i štetne i štetne. Otežano disanje je manje kiseonika i kardio opterećenje - odmah i stalno. A nakon nekog vremena maske su retorte patogena. Oni su napolju napadnuti od ambijenta a u telu od imunog sistema. Međutim u međuzoni maske i lica nisu napadnuti ničim a hranjeni su toplotom, vlagom i organskom materijom non-stop. To znači da je ometeni respiratorni sistem maskama plus sekundarno napadnut većom količinom patogena. Upravao sad nam udvostručuje 2. talas!

3. Izdisanje se ipak dešava. I to čak uvećanog fluksa jer se nadoknađuje ometanje maske. Sav taj - i to podgrejan! - vazduh izilazi i sa sobom nosi mikro-kapsule svega pa i korone, i to u umnoženoj količini, šaljući ih sitnije i toplije na VEĆE rastojanje nego bez maski! Maske tako - POVEĆAVAJU širenje epidemije?!

Maske su iluzija kao nekih "mera" i da lekarska sekta "ima kontrolu" a uspaničena masa se prima "jer su zaštićeni". To što nema veze ni s mozgom ni naukom - to u psihozi masi ne dolazi do svesti.

Ovo leti vazduhom. Ali napolju smo skoro svi OK a nema bolesnih vozača autobusa i prodavačica! Normalno ponašanje, ne "mere", hlorokin davati rano, O2...

Ben Dover

pre 3 godine

Koliko smo nemoćni tek će pokazati neki naredni virus koji će biti mnogo agresivniji od ovog. Najgore je što nas neće pobiti sve odmah, već će napraviti haos civilizaciji i pokazati da možemo jedni prema drugima da budemo još mnogo gori nego što smo do sada bili. Ako prouzrokuje vojne intervencije, eto nama hepi enda. Planeta nam je pružila sve, a mi joj baš lepo vraćamo. Otarasiće nas se čas (u trenu, gledano po njenoj vremenskoj liniji).

K.G.

pre 3 godine

još kad bi maske mogle da zadrže viruse koji su u vazduhu to bi i moglo nešto da pomogne. Ovako je to kao da ste postavili žičanu ogradu da zaustavite komarce.

Наивко

pre 3 godine

Где је списак тих лекара и докази тврдњи. Овако може да буде обично ширење панике.

Kalif umesto Kalifa

pre 3 godine

Ovo postaje pravi rialiti show, sve je na nivou - moz' da bude al ne mora da znaci...kad ti kazem, majke mi tako je...svaki dan nove teorije, naucnici i "naucnici" ispaljuju svakodnevno nove corke a sve po principu nema veze jer gluposti se vec sutra zaborave a ako slucajno ubodem nesto sto vredi, e onda postajem priznati strucnjak...jer, lepo sam vam rekao a niste me slusali...

Предраг

pre 3 godine

Величина Корона вируса се креће од 0,06 до 0,14 микрона. Хируршке маске пропуштају све честице које су мање од два микрона. Дакле не пружају вам физичку заштиту већ само служе као психолошка штака. Мислите да сте заштићени, а нисте. Респиратори (маске) са ознаком Н, ФФП1, ФФП2 такође не пружају потпуну заштиту пошто пропуштају све честице мање од 0,3 микрона. Једино што има смисла да се користи су респиратори са ознаком ФФП3 и П. Они пропуштају честице мање од 0,02 микрона.

GHM

pre 3 godine

Infiltrira se u vazduhu ali koliko vremenski moze biti "ziv" u takvom okruzenju? U nekim ranijim radovima je navedeno oko 9 minuta! Da li iko zivi ima makar jednu valjanu i istinitu studiju o virusu?

aham kako da ne

pre 3 godine

PRoblem sa ovom tezom je sto kada su se nosile maske napolju i kad je bio karantin sirenje nije bilo na ovom nivou.
Tako da mogu pisati sta oce. Svi znamo sta je izazvalo ovo kod nas

Zika

pre 3 godine

Величина Корона вируса се креће од 0,06 до 0,14 микрона. Хируршке маске пропуштају све честице које су мање од два микрона. Дакле не пружају вам физичку заштиту већ само служе као психолошка штака.
(Предраг, 7. jul 2020 08:44)
I sve to što ste napisali pada u vodu jer virus ne ide jedan po jedan. Nalazi se u kapljici ili uz neku česticu.

dr

pre 3 godine

Pratim medije u Svedskoj pa zelim da prenesem neke interesantne cinjenice. Izbijanjem pandemije u Evropi, svedski naucnici su trazili od WHO da navedu neku naucnu studiju koja pokazije da se ovaj virus ne siri vazduhom. Po njima, tek tada bi mere koje WHO preporuce mogle da daju znacajne rezultate. Nisu dobili odgovor. Svedjani su krenuli nekim svojim putem i polako se ispostavlja da nisu pogresili.

Dane

pre 3 godine

1.Pošto se radi o više desetina naučnika iz 39 zemalja koji razgovaraju argumentima, a ne pretpostavkama i spekulacijama, dokazi će sasvim sigurno biti publikovani u referentnim naučnim časopisima.
2.To što se virus nalazi u vazduhu ne znači da se on nalazi u svim delovima prostora idealno raspoređen i u istoj koncentraciji.
3. Više puta je istaknuto da je za širenje Korone kod pojedinca i nivo mogućih komplikacija odgovorna ,,kritična masa (količina)'' unetih virusa. Ne znači da obavezno moramo dobiti Koronu ako udahnemo samo jednu jedinicu virusa. Figurativno rečeno, ako udahnemo 10 jedinica virusa možda će naš imuni sistem još biti u mogućnosti da ih savlada ali ako ih udahnemo 1000 onda naše odbrambene ćelije neće biti u mogućnosti da nas zaštite.
4. Nošenje maski je IZUZETNO VAŽNO jer po istraživanjima (kada ih svi nosimo) maske smanjuju mogućnost prenosa virusa na manje od 1%. Kada udišemo, ne prolaze sve jedinice virusa kroz mikrootvore na masci. Fizički je ,,armatura rešetke maske'' neuporedivo veća od mikrootvora na masci i najveći deo virusa tu biva zadržan. (Napravite mali eksperiment i sipajte naglo kašiku šećera ili soli kroz cediljku sa manjim otvorima i videćete da bez obzira što svako zrno pojedinačno može da prođe kroz cediljku, ipak prolazi samo manji deo, a najveći deo ostaje na cediljci).
5. U Pekingu, gradu koji ima oko 3 puta više stanovnika nego što ima Srbija ali u kome svi nose maske, danas nema ni jednog novootkrivenog slučaja Korone!

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 3 godine

Све више мислим да нас трују неким бојним отровима. Немам доказ али немам доказ и да није тако.

Stojan

pre 3 godine

Najbolja mjera je da doktori ne šalju bolesne da rade, dok potpuno ne ozdrave. Dati placeno bolovanje i nezaposlenim. Treba testirati sve ljude u državi. To neke države u EU vec rade. Prvo testirati one koji rade, zatim rizične grupe (bolesne, zatvorenike, brezkucnike, bjegunce, sirotinju i one sto nemaju šta obuci. Najbitnije je otkriti uzrok za korona virus. To je prvi korak da napravimo promjenu. Prihvatimo da smo negdje pogriješili. Sve što radimo ima posledice (dobre ili slabe). Previše smo otrovali zemlju, zrak i vodu. Promijenimo se. Budimo dobri ljudi.

Boki

pre 3 godine

Ako je u nauci koja se zove "Medicina" sve ovako kako čitamo poslednjih par meseci onda nam ni dragi Bog ne može pomoći.

Jedan jedini zaključak je ispravan, oni nemaju pojma šta se dešava!

je-bote

pre 3 godine

Lepo kaze u filmu Good Will Hunting - dali ste stotine hiljada dolara na knjige i znanje da bi dobili diplome, a mogli ste sve te knjige da procitate za dolar ili dva u javnoj biblioteci.

Date pare se moraju opravdati. U to je uracunato i lupanje gluposti.

Mangal

pre 3 godine

Kada su isto to rekli naucnici i Nobelovci pre 3-4 meseca, onda su neki drugi naucnici puni sebe se smejali i rekli da je to lazna vest. Sada su se setili da je to mozda istina. Ono sto danasnja tzv. "nauka" radi je cista smejurija, laz, i glupost. Ali stado je dovoljno veliko, mnogi ce poverovati tim "naucnicima" i politicarima. U medjuvremenu psihoza, strah ce dalje rasti, pa ce biti lakse manipulisati ljudima. Zivi bili i videli kroz godinu, najvise dve, sta se u stvari krije iza svega toga...

toba

pre 3 godine

Dakle jos uvek nisu sigurni oko 99% stvari oko ovog virusa, ali zato svakog ko govori nesto drugacije odmah cenzurisu. Kazu zbog panike. Pa paniku stvaraju upravo zvanicnici koji apsolutno nista konkretno ne govore, sta vise cesto su kontradiktorni u svojim izlaganjima. Nauka funkcionise malo drugacije, ovo cega smo nazalost svedoci je politika infiltrirana u medicinu.

shpile

pre 3 godine

vazduhom je mogla da se nosi radioaktivnost od eksplozije cernobila, a sto covek izdahne i iskaslje na otvorenom, jako tesko da ce vetar da mi ga nabaci. u zatvorenom prostoru ima smisla prica, kao i svaka gripa i prehlada sto se prenosi u bliskim kontaktima...

Leteca podmornica

pre 3 godine

Pa divno, braco naucnici, a da se neko setio da istrazuje kako da ovaj ili bilo koji slican virus unisti pre nego nas napadne? `ILjade milijardi se trosi na oruzje, kako da se utepamo svi, po nekoliko puta, a ne znamo da napravimo masku, precistac, nekakvo svetlo, sta vec.koji ce da odstrani ovaj virus? E braco majmuni, dzabe ste krecili, onomad kad ste postali ljudi....

@helios

pre 3 godine

eto u ovom tekstu se navodi nekoliko naucnih studija ako znas engleski

https://www.ucsf.edu/news/2020/06/417906/still-confused-about-masks-heres-science-behind-how-face-masks-prevent

Helios

pre 3 godine

1. Maske, aman, ne štite ako nisu sa nano-filterima. I zna se da ne štite a naročito ne od ovako malih virusa. Naveo sam New Walles australijance i njihovu super-studiju svih studija maski u XXI veku. Rezime: nema dokaza da štite pri ovakvoj javnoj upotrebi. Svakoga pozivam da egzaktno navede naučnu studiju koja dokazuje suprotno.

2. Maske su štetne i štetne i štetne. Otežano disanje je manje kiseonika i kardio opterećenje - odmah i stalno. A nakon nekog vremena maske su retorte patogena. Oni su napolju napadnuti od ambijenta a u telu od imunog sistema. Međutim u međuzoni maske i lica nisu napadnuti ničim a hranjeni su toplotom, vlagom i organskom materijom non-stop. To znači da je ometeni respiratorni sistem maskama plus sekundarno napadnut većom količinom patogena. Upravao sad nam udvostručuje 2. talas!

3. Izdisanje se ipak dešava. I to čak uvećanog fluksa jer se nadoknađuje ometanje maske. Sav taj - i to podgrejan! - vazduh izilazi i sa sobom nosi mikro-kapsule svega pa i korone, i to u umnoženoj količini, šaljući ih sitnije i toplije na VEĆE rastojanje nego bez maski! Maske tako - POVEĆAVAJU širenje epidemije?!

Maske su iluzija kao nekih "mera" i da lekarska sekta "ima kontrolu" a uspaničena masa se prima "jer su zaštićeni". To što nema veze ni s mozgom ni naukom - to u psihozi masi ne dolazi do svesti.

Ovo leti vazduhom. Ali napolju smo skoro svi OK a nema bolesnih vozača autobusa i prodavačica! Normalno ponašanje, ne "mere", hlorokin davati rano, O2...

Предраг

pre 3 godine

Величина Корона вируса се креће од 0,06 до 0,14 микрона. Хируршке маске пропуштају све честице које су мање од два микрона. Дакле не пружају вам физичку заштиту већ само служе као психолошка штака. Мислите да сте заштићени, а нисте. Респиратори (маске) са ознаком Н, ФФП1, ФФП2 такође не пружају потпуну заштиту пошто пропуштају све честице мање од 0,3 микрона. Једино што има смисла да се користи су респиратори са ознаком ФФП3 и П. Они пропуштају честице мање од 0,02 микрона.

Ben Dover

pre 3 godine

Koliko smo nemoćni tek će pokazati neki naredni virus koji će biti mnogo agresivniji od ovog. Najgore je što nas neće pobiti sve odmah, već će napraviti haos civilizaciji i pokazati da možemo jedni prema drugima da budemo još mnogo gori nego što smo do sada bili. Ako prouzrokuje vojne intervencije, eto nama hepi enda. Planeta nam je pružila sve, a mi joj baš lepo vraćamo. Otarasiće nas se čas (u trenu, gledano po njenoj vremenskoj liniji).

Наивко

pre 3 godine

Где је списак тих лекара и докази тврдњи. Овако може да буде обично ширење панике.

dr

pre 3 godine

Pratim medije u Svedskoj pa zelim da prenesem neke interesantne cinjenice. Izbijanjem pandemije u Evropi, svedski naucnici su trazili od WHO da navedu neku naucnu studiju koja pokazije da se ovaj virus ne siri vazduhom. Po njima, tek tada bi mere koje WHO preporuce mogle da daju znacajne rezultate. Nisu dobili odgovor. Svedjani su krenuli nekim svojim putem i polako se ispostavlja da nisu pogresili.

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 3 godine

Све више мислим да нас трују неким бојним отровима. Немам доказ али немам доказ и да није тако.

K.G.

pre 3 godine

još kad bi maske mogle da zadrže viruse koji su u vazduhu to bi i moglo nešto da pomogne. Ovako je to kao da ste postavili žičanu ogradu da zaustavite komarce.

Zika

pre 3 godine

Величина Корона вируса се креће од 0,06 до 0,14 микрона. Хируршке маске пропуштају све честице које су мање од два микрона. Дакле не пружају вам физичку заштиту већ само служе као психолошка штака.
(Предраг, 7. jul 2020 08:44)
I sve to što ste napisali pada u vodu jer virus ne ide jedan po jedan. Nalazi se u kapljici ili uz neku česticu.

Stojan

pre 3 godine

Najbolja mjera je da doktori ne šalju bolesne da rade, dok potpuno ne ozdrave. Dati placeno bolovanje i nezaposlenim. Treba testirati sve ljude u državi. To neke države u EU vec rade. Prvo testirati one koji rade, zatim rizične grupe (bolesne, zatvorenike, brezkucnike, bjegunce, sirotinju i one sto nemaju šta obuci. Najbitnije je otkriti uzrok za korona virus. To je prvi korak da napravimo promjenu. Prihvatimo da smo negdje pogriješili. Sve što radimo ima posledice (dobre ili slabe). Previše smo otrovali zemlju, zrak i vodu. Promijenimo se. Budimo dobri ljudi.

aham kako da ne

pre 3 godine

PRoblem sa ovom tezom je sto kada su se nosile maske napolju i kad je bio karantin sirenje nije bilo na ovom nivou.
Tako da mogu pisati sta oce. Svi znamo sta je izazvalo ovo kod nas

Dane

pre 3 godine

1.Pošto se radi o više desetina naučnika iz 39 zemalja koji razgovaraju argumentima, a ne pretpostavkama i spekulacijama, dokazi će sasvim sigurno biti publikovani u referentnim naučnim časopisima.
2.To što se virus nalazi u vazduhu ne znači da se on nalazi u svim delovima prostora idealno raspoređen i u istoj koncentraciji.
3. Više puta je istaknuto da je za širenje Korone kod pojedinca i nivo mogućih komplikacija odgovorna ,,kritična masa (količina)'' unetih virusa. Ne znači da obavezno moramo dobiti Koronu ako udahnemo samo jednu jedinicu virusa. Figurativno rečeno, ako udahnemo 10 jedinica virusa možda će naš imuni sistem još biti u mogućnosti da ih savlada ali ako ih udahnemo 1000 onda naše odbrambene ćelije neće biti u mogućnosti da nas zaštite.
4. Nošenje maski je IZUZETNO VAŽNO jer po istraživanjima (kada ih svi nosimo) maske smanjuju mogućnost prenosa virusa na manje od 1%. Kada udišemo, ne prolaze sve jedinice virusa kroz mikrootvore na masci. Fizički je ,,armatura rešetke maske'' neuporedivo veća od mikrootvora na masci i najveći deo virusa tu biva zadržan. (Napravite mali eksperiment i sipajte naglo kašiku šećera ili soli kroz cediljku sa manjim otvorima i videćete da bez obzira što svako zrno pojedinačno može da prođe kroz cediljku, ipak prolazi samo manji deo, a najveći deo ostaje na cediljci).
5. U Pekingu, gradu koji ima oko 3 puta više stanovnika nego što ima Srbija ali u kome svi nose maske, danas nema ni jednog novootkrivenog slučaja Korone!

Kalif umesto Kalifa

pre 3 godine

Ovo postaje pravi rialiti show, sve je na nivou - moz' da bude al ne mora da znaci...kad ti kazem, majke mi tako je...svaki dan nove teorije, naucnici i "naucnici" ispaljuju svakodnevno nove corke a sve po principu nema veze jer gluposti se vec sutra zaborave a ako slucajno ubodem nesto sto vredi, e onda postajem priznati strucnjak...jer, lepo sam vam rekao a niste me slusali...

Mangal

pre 3 godine

Kada su isto to rekli naucnici i Nobelovci pre 3-4 meseca, onda su neki drugi naucnici puni sebe se smejali i rekli da je to lazna vest. Sada su se setili da je to mozda istina. Ono sto danasnja tzv. "nauka" radi je cista smejurija, laz, i glupost. Ali stado je dovoljno veliko, mnogi ce poverovati tim "naucnicima" i politicarima. U medjuvremenu psihoza, strah ce dalje rasti, pa ce biti lakse manipulisati ljudima. Zivi bili i videli kroz godinu, najvise dve, sta se u stvari krije iza svega toga...

@helios

pre 3 godine

eto u ovom tekstu se navodi nekoliko naucnih studija ako znas engleski

https://www.ucsf.edu/news/2020/06/417906/still-confused-about-masks-heres-science-behind-how-face-masks-prevent

GHM

pre 3 godine

Infiltrira se u vazduhu ali koliko vremenski moze biti "ziv" u takvom okruzenju? U nekim ranijim radovima je navedeno oko 9 minuta! Da li iko zivi ima makar jednu valjanu i istinitu studiju o virusu?

je-bote

pre 3 godine

Lepo kaze u filmu Good Will Hunting - dali ste stotine hiljada dolara na knjige i znanje da bi dobili diplome, a mogli ste sve te knjige da procitate za dolar ili dva u javnoj biblioteci.

Date pare se moraju opravdati. U to je uracunato i lupanje gluposti.

toba

pre 3 godine

Dakle jos uvek nisu sigurni oko 99% stvari oko ovog virusa, ali zato svakog ko govori nesto drugacije odmah cenzurisu. Kazu zbog panike. Pa paniku stvaraju upravo zvanicnici koji apsolutno nista konkretno ne govore, sta vise cesto su kontradiktorni u svojim izlaganjima. Nauka funkcionise malo drugacije, ovo cega smo nazalost svedoci je politika infiltrirana u medicinu.

shpile

pre 3 godine

vazduhom je mogla da se nosi radioaktivnost od eksplozije cernobila, a sto covek izdahne i iskaslje na otvorenom, jako tesko da ce vetar da mi ga nabaci. u zatvorenom prostoru ima smisla prica, kao i svaka gripa i prehlada sto se prenosi u bliskim kontaktima...

Boki

pre 3 godine

Ako je u nauci koja se zove "Medicina" sve ovako kako čitamo poslednjih par meseci onda nam ni dragi Bog ne može pomoći.

Jedan jedini zaključak je ispravan, oni nemaju pojma šta se dešava!

Leteca podmornica

pre 3 godine

Pa divno, braco naucnici, a da se neko setio da istrazuje kako da ovaj ili bilo koji slican virus unisti pre nego nas napadne? `ILjade milijardi se trosi na oruzje, kako da se utepamo svi, po nekoliko puta, a ne znamo da napravimo masku, precistac, nekakvo svetlo, sta vec.koji ce da odstrani ovaj virus? E braco majmuni, dzabe ste krecili, onomad kad ste postali ljudi....