1. Pa divno, braco naucnici, a da se neko setio da istrazuje kako da ovaj ili bilo koji slican virus unisti pre nego nas napadne? `ILjade milijardi se trosi na oruzje, kako da se utepamo svi, po nekoliko puta, a ne znamo da napravimo masku, precistac, nekakvo svetlo, sta vec.koji ce da odstrani ovaj virus? E braco majmuni, dzabe ste krecili, onomad kad ste postali ljudi....
  (Leteca podmornica, 7. jul 2020 15:18)

  # Link komentara

 2. eto u ovom tekstu se navodi nekoliko naucnih studija ako znas engleski

  [link]
  (@helios, 7. jul 2020 14:27)

  # Link komentara

 3. Dakle jos uvek nisu sigurni oko 99% stvari oko ovog virusa, ali zato svakog ko govori nesto drugacije odmah cenzurisu. Kazu zbog panike. Pa paniku stvaraju upravo zvanicnici koji apsolutno nista konkretno ne govore, sta vise cesto su kontradiktorni u svojim izlaganjima. Nauka funkcionise malo drugacije, ovo cega smo nazalost svedoci je politika infiltrirana u medicinu.
  (toba, 7. jul 2020 14:21)

  # Link komentara

 4. Lepo kaze u filmu Good Will Hunting - dali ste stotine hiljada dolara na knjige i znanje da bi dobili diplome, a mogli ste sve te knjige da procitate za dolar ili dva u javnoj biblioteci.

  Date pare se moraju opravdati. U to je uracunato i lupanje gluposti.
   (je-bote, 7. jul 2020 14:19)

  # Link komentara

 5. Ako je u nauci koja se zove "Medicina" sve ovako kako čitamo poslednjih par meseci onda nam ni dragi Bog ne može pomoći.

  Jedan jedini zaključak je ispravan, oni nemaju pojma šta se dešava!
  (Boki, 7. jul 2020 14:18)

  # Link komentara

 6. vazduhom je mogla da se nosi radioaktivnost od eksplozije cernobila, a sto covek izdahne i iskaslje na otvorenom, jako tesko da ce vetar da mi ga nabaci. u zatvorenom prostoru ima smisla prica, kao i svaka gripa i prehlada sto se prenosi u bliskim kontaktima...
   (shpile, 7. jul 2020 13:03)

  # Link komentara

 7. Kako obuzdati one koji obuzdavaju!?
  (Obuzdivač iz Nadzirača(Watchmen), 7. jul 2020 12:45)

  # Link komentara

 8. Све више мислим да нас трују неким бојним отровима. Немам доказ али немам доказ и да није тако.
   (СОССД.ГИХСБпмг.амин, 7. jul 2020 12:20)

  # Link komentara

 9. Toliko novca se ulaže, a nikakav stabilan zaključak.
  Ovo je samo hodnik budućih distopijskih scenarija na planeti.
  (vrli novi svet, 7. jul 2020 12:17)

  # Link komentara

 10. 1.Pošto se radi o više desetina naučnika iz 39 zemalja koji razgovaraju argumentima, a ne pretpostavkama i spekulacijama, dokazi će sasvim sigurno biti publikovani u referentnim naučnim časopisima.
  2.To što se virus nalazi u vazduhu ne znači da se on nalazi u svim delovima prostora idealno raspoređen i u istoj koncentraciji.
  3. Više puta je istaknuto da je za širenje Korone kod pojedinca i nivo mogućih komplikacija odgovorna ,,kritična masa (količina)'' unetih virusa. Ne znači da obavezno moramo dobiti Koronu ako udahnemo samo jednu jedinicu virusa. Figurativno rečeno, ako udahnemo 10 jedinica virusa možda će naš imuni sistem još biti u mogućnosti da ih savlada ali ako ih udahnemo 1000 onda naše odbrambene ćelije neće biti u mogućnosti da nas zaštite.
  4. Nošenje maski je IZUZETNO VAŽNO jer po istraživanjima (kada ih svi nosimo) maske smanjuju mogućnost prenosa virusa na manje od 1%. Kada udišemo, ne prolaze sve jedinice virusa kroz mikrootvore na masci. Fizički je ,,armatura rešetke maske'' neuporedivo veća od mikrootvora na masci i najveći deo virusa tu biva zadržan. (Napravite mali eksperiment i sipajte naglo kašiku šećera ili soli kroz cediljku sa manjim otvorima i videćete da bez obzira što svako zrno pojedinačno može da prođe kroz cediljku, ipak prolazi samo manji deo, a najveći deo ostaje na cediljci).
  5. U Pekingu, gradu koji ima oko 3 puta više stanovnika nego što ima Srbija ali u kome svi nose maske, danas nema ni jednog novootkrivenog slučaja Korone!
  (Dane, 7. jul 2020 12:13)

  # Link komentara

 11. Kada su isto to rekli naucnici i Nobelovci pre 3-4 meseca, onda su neki drugi naucnici puni sebe se smejali i rekli da je to lazna vest. Sada su se setili da je to mozda istina. Ono sto danasnja tzv. "nauka" radi je cista smejurija, laz, i glupost. Ali stado je dovoljno veliko, mnogi ce poverovati tim "naucnicima" i politicarima. U medjuvremenu psihoza, strah ce dalje rasti, pa ce biti lakse manipulisati ljudima. Zivi bili i videli kroz godinu, najvise dve, sta se u stvari krije iza svega toga...
  (Mangal, 7. jul 2020 12:13)

  # Link komentara

 12. Величина Корона вируса се креће од 0,06 до 0,14 микрона. Хируршке маске пропуштају све честице које су мање од два микрона. Дакле не пружају вам физичку заштиту већ само служе као психолошка штака.
  (Предраг, 7. jul 2020 08:44)
  I sve to što ste napisali pada u vodu jer virus ne ide jedan po jedan. Nalazi se u kapljici ili uz neku česticu.
  (Zika, 7. jul 2020 11:38)

  # Link komentara

 13. Ovo je uvod u porez na vazduh!
  (Čitalac, 7. jul 2020 11:15)

  # Link komentara

 14. Pratim medije u Svedskoj pa zelim da prenesem neke interesantne cinjenice. Izbijanjem pandemije u Evropi, svedski naucnici su trazili od WHO da navedu neku naucnu studiju koja pokazije da se ovaj virus ne siri vazduhom. Po njima, tek tada bi mere koje WHO preporuce mogle da daju znacajne rezultate. Nisu dobili odgovor. Svedjani su krenuli nekim svojim putem i polako se ispostavlja da nisu pogresili.
  (dr, 7. jul 2020 11:02)

  # Link komentara

 15. Najbolja mjera je da doktori ne šalju bolesne da rade, dok potpuno ne ozdrave. Dati placeno bolovanje i nezaposlenim. Treba testirati sve ljude u državi. To neke države u EU vec rade. Prvo testirati one koji rade, zatim rizične grupe (bolesne, zatvorenike, brezkucnike, bjegunce, sirotinju i one sto nemaju šta obuci. Najbitnije je otkriti uzrok za korona virus. To je prvi korak da napravimo promjenu. Prihvatimo da smo negdje pogriješili. Sve što radimo ima posledice (dobre ili slabe). Previše smo otrovali zemlju, zrak i vodu. Promijenimo se. Budimo dobri ljudi.
  (Stojan, 7. jul 2020 10:35)

  # Link komentara

 16. Više nije težak, i pada posle jednog metra?
  (Vlajko, 7. jul 2020 09:45)

  # Link komentara

 17. @Helios eh, da je vise ovakvih strucnjaka poput tebe...
   (zmitjkoe, 7. jul 2020 09:45)

  # Link komentara

 18. Ovo postaje pravi rialiti show, sve je na nivou - moz' da bude al ne mora da znaci...kad ti kazem, majke mi tako je...svaki dan nove teorije, naucnici i "naucnici" ispaljuju svakodnevno nove corke a sve po principu nema veze jer gluposti se vec sutra zaborave a ako slucajno ubodem nesto sto vredi, e onda postajem priznati strucnjak...jer, lepo sam vam rekao a niste me slusali...
  (Kalif umesto Kalifa, 7. jul 2020 09:26)

  # Link komentara

 19. Infiltrira se u vazduhu ali koliko vremenski moze biti "ziv" u takvom okruzenju? U nekim ranijim radovima je navedeno oko 9 minuta! Da li iko zivi ima makar jednu valjanu i istinitu studiju o virusu?
  (GHM, 7. jul 2020 09:20)

  # Link komentara

 20. Ako je ovo tačno onda su svi zaraženi. Zar im nije dovoljno prosta logika da zaključe da to nije tačno?
   (ja, 7. jul 2020 09:11)

  # Link komentara

 21. " paznja,paznja, vazdusna opasnost..."
  (ne tako davno, 7. jul 2020 09:04)

  # Link komentara

 22. još kad bi maske mogle da zadrže viruse koji su u vazduhu to bi i moglo nešto da pomogne. Ovako je to kao da ste postavili žičanu ogradu da zaustavite komarce.
   (K.G., 7. jul 2020 09:04)

  # Link komentara

 23. Koliko smo nemoćni tek će pokazati neki naredni virus koji će biti mnogo agresivniji od ovog. Najgore je što nas neće pobiti sve odmah, već će napraviti haos civilizaciji i pokazati da možemo jedni prema drugima da budemo još mnogo gori nego što smo do sada bili. Ako prouzrokuje vojne intervencije, eto nama hepi enda. Planeta nam je pružila sve, a mi joj baš lepo vraćamo. Otarasiće nas se čas (u trenu, gledano po njenoj vremenskoj liniji).
   (Ben Dover, 7. jul 2020 08:49)

  # Link komentara

 24. Isključiti im ventilaciju ,zatvoriti ih i staviti im flastere na nos i usta.garant se neće inficirati
  (Aura, 7. jul 2020 08:47)

  # Link komentara

 25. Definitivno nam treba revolucija .Ovomje vipe ne izdrživo.Sad se prenosi i vazduhom. Majjo božija kakva je ovo organizovana propaganda
   (deki187, 7. jul 2020 08:47)

  # Link komentara

 26. Sramota!
  (Zataškavanje, 7. jul 2020 08:46)

  # Link komentara

 27. Где је списак тих лекара и докази тврдњи. Овако може да буде обично ширење панике.
  (Наивко, 7. jul 2020 08:45)

  # Link komentara

 28. Kakvo sirenje panike...
   (Sale, 7. jul 2020 08:45)

  # Link komentara

 29. Величина Корона вируса се креће од 0,06 до 0,14 микрона. Хируршке маске пропуштају све честице које су мање од два микрона. Дакле не пружају вам физичку заштиту већ само служе као психолошка штака. Мислите да сте заштићени, а нисте. Респиратори (маске) са ознаком Н, ФФП1, ФФП2 такође не пружају потпуну заштиту пошто пропуштају све честице мање од 0,3 микрона. Једино што има смисла да се користи су респиратори са ознаком ФФП3 и П. Они пропуштају честице мање од 0,02 микрона.
  (Предраг, 7. jul 2020 08:44)

  # Link komentara

 30. Ok. Onda smo svi vec prelezali. U cemu je problem?
   (Bole, 7. jul 2020 08:24)

  # Link komentara

 31. vetar prenosi virus
  (zika djordjevic, 7. jul 2020 08:21)

  # Link komentara

 32. Pa znalo se i do sad da je opasno kad ga udahneš, a ne kad ga pojedeš
   (Danko, 7. jul 2020 08:18)

  # Link komentara

 33. 1. Maske, aman, ne štite ako nisu sa nano-filterima. I zna se da ne štite a naročito ne od ovako malih virusa. Naveo sam New Walles australijance i njihovu super-studiju svih studija maski u XXI veku. Rezime: nema dokaza da štite pri ovakvoj javnoj upotrebi. Svakoga pozivam da egzaktno navede naučnu studiju koja dokazuje suprotno.

  2. Maske su štetne i štetne i štetne. Otežano disanje je manje kiseonika i kardio opterećenje - odmah i stalno. A nakon nekog vremena maske su retorte patogena. Oni su napolju napadnuti od ambijenta a u telu od imunog sistema. Međutim u međuzoni maske i lica nisu napadnuti ničim a hranjeni su toplotom, vlagom i organskom materijom non-stop. To znači da je ometeni respiratorni sistem maskama plus sekundarno napadnut većom količinom patogena. Upravao sad nam udvostručuje 2. talas!

  3. Izdisanje se ipak dešava. I to čak uvećanog fluksa jer se nadoknađuje ometanje maske. Sav taj - i to podgrejan! - vazduh izilazi i sa sobom nosi mikro-kapsule svega pa i korone, i to u umnoženoj količini, šaljući ih sitnije i toplije na VEĆE rastojanje nego bez maski! Maske tako - POVEĆAVAJU širenje epidemije?!

  Maske su iluzija kao nekih "mera" i da lekarska sekta "ima kontrolu" a uspaničena masa se prima "jer su zaštićeni". To što nema veze ni s mozgom ni naukom - to u psihozi masi ne dolazi do svesti.

  Ovo leti vazduhom. Ali napolju smo skoro svi OK a nema bolesnih vozača autobusa i prodavačica! Normalno ponašanje, ne "mere", hlorokin davati rano, O2...
  (Helios, 7. jul 2020 08:18)

  # Link komentara

 34. još malo pa će i pogledom
   ($€rbi$ch€n B@ndit€n ®, 7. jul 2020 08:18)

  # Link komentara

 35. U potpisu proizvodjaci klime sa hepa filterom.
   (jovo, 7. jul 2020 08:16)

  # Link komentara

 36. PRoblem sa ovom tezom je sto kada su se nosile maske napolju i kad je bio karantin sirenje nije bilo na ovom nivou.
  Tako da mogu pisati sta oce. Svi znamo sta je izazvalo ovo kod nas
  (aham kako da ne, 7. jul 2020 08:15)

  # Link komentara

 37. Oni još ne znaju kako se prenosi,kamoli nešto drugo.
   (bojan, 7. jul 2020 08:12)

  # Link komentara

 38. Zar se ne prenosi preko 5G mreže, i preko šišmiša, prasića... ?
  Treba opravdati diplome, plate, status...
   (Lezi lebu da te jedem, 7. jul 2020 08:03)

  # Link komentara

 39. Doneti uredbu da se ne diše !!!
   (Dača, 7. jul 2020 07:51)

  # Link komentara