Koje su posledice odluke Ustavnog suda BiH?

Uz ugrožavanje statusa RS, odluka Ustavnog suda ima za želju centalizaciju nadležnosti u BiH, menja tumačenje Dejtonskog sporazuma, kaže prof. Vladan Kutlešić.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Nema kredita, nema movca, tako'- ako se produži ova blokada na par mjeseci, Republika Srpska je bankrot, jer ovisi o zaduživanju, Federacija BiH je par puta bogatija i razvijenija, i svaki Kanton ima vlastitu Ekonomsku politiku.., lakše opstaju- u tom slučaju..
   (aa, 14. februar 2020 16:20)

  # Link komentara

 2. Dakle, navedeni primer žalbe RS je iz SAD i tiče se prava Indijanaca koja nikad nisu sprovedena u delo...
  Treba samo neko da objasni Srbima u tzv BiH da su oni u stvari Indijanci na sopstvenoj zemlji
  (čovek, 14. februar 2020 15:25)

  # Link komentara

 3. Gos. Zlatko Knežević kao predsjednik ustavnog suda BiH u prošlogodišnjem intervjuu lijepo kaže da je 99% odluka ustavnog suda doneseno jednoglasno, o kakvom preglasavanju se ovdje konstantno govori?
  (jok bre, 14. februar 2020 13:13)

  # Link komentara

 4. Republika Srpska nije drzava, i to svima mora biti jasno.To sto rezim u Srbiji i Didik pricaju je samo demagogija i laz. BiH je drzava sa dva entiteta koji nemaju drzavnost.
  (Zoran, 14. februar 2020 13:05)

  # Link komentara

 5. Zamolio bih komentatore da izbjegavaju termine bosanski Hrvati i bosansli Srbi jer su to jednostavno odrednice koje ne postoje tj. fikcije koje vrijedjaju zdrav razum, istorijat i nacionalni ponos Hrvata i Srba!
   (Arch Enemy, 14. februar 2020 12:14)

  # Link komentara

 6. Igore, Republici Srpskoj i dalje ostaje 49% teritorije kako je propisano Dejtonom jer i poljoprivredno zemljište u Federaciji pripada državi BiH. Niko nije oštećen, kriza je nastala jer neko želi krizu. Neko.
   (Pravnik, 14. februar 2020 11:47)

  # Link komentara

 7. Bih treba da bude bezgranicna konfederacija. Kao Peloponeski savez. Svaka centralizacija je, u multikulturalnim drustvima, protivna duhu politicke slobode i uvek na stetu neke strane.
  (Federalizam, 14. februar 2020 11:47)

  # Link komentara

 8. Koliko filozofije i analiza,a svo vreme se pominje Republika Srpska. Ne postoji,po Dejtonu taj naziv,vec entitet Srpska kao i entitet Federacija BIH. Republika -medjunarodno pravno gledano - ima prava na samostalnost i nezavisnost,a to u BiH ne moze da vazi.Zatezanje,trapavost i brzopletost obice se o glavu upravo Bosancima-Srbima. Cinjenica da je BiH strateska tacka Suadijske Arabije (glavnog finansijera Zapada) i Turske,a BiH Srbi imaju samo Srbiju,najlosijeg djaka Evrope i ,videcete,lazno- Rusiju (jer ce lako sklopiti pakt sa Turskom,a i oznacena je kao destabilizacioni faktor u Evropi),znaci da ce strateski i bilo kako drukcije-izgubiti . Posle cemo se svi drzati za glavu,uz dalje zaostajanje.
  (Paja, 14. februar 2020 11:46)

  # Link komentara

 9. Malo je neobično da odluka bilo kojeg suda Dodiku ne odgovara, ni onaj u Hagu ni domaći mu se ne sviđa, on bi da sve sudije budu Srbi koje ON postavi. Hmmm...
   (Maja, 14. februar 2020 11:42)

  # Link komentara

 10. UStav, zamisli drugi vic, predsednik Nemačke kaže da mrzi svoju zemlju i da ona u stvari ne postoji, a i dalje ostane na mestu predsednika i nastavi primati platu...
  .
   (ZAkon, 14. februar 2020 11:33)

  # Link komentara

 11. Ostavite se vise te price da Srbi hoce samo po njihovom. Ta mutljavina vise ne prolazi. Ta laz je uzrok svih problema na prostorima bivse SFRJ.
  Prestanite da ukidate Srbe. Srbi nista ne zele osim da budu jednako postovani kao I svi sto treba da budu. Problema I rata be bi bilo da nije bilo zelje da se Srbi ukinu. Imaju Srbi pravo da misle drugacije I da se to uzme u obzir. Namerno se sprovodi laz da ako Srbi nesto traze, da mora da bude samo po njihovom. Srbi Imaju pravo da nesto ne zele kao sto I svako drugi ima. Uvek su otvoreni za dogovor, ako ima razumevanja sa druge strane. Sve sto dobijamo je nametanje. Pravljenje nekompletnih zakona, koji ne uzimaju u obzir sve strane. To je problem.
  BiH je drzava, to nikom be smeta, ni Srbiji ni RS. Ali prljave politicke odluke, igre iza kulisa, to smeta. Kako ne vidite da zbog uvodjenja ovakvih relativizama, svet ide sve vise u primenu gole sile. BiH je zrtva sopstvenog sistema. Jer je stvorena na nacin da se uvedu nove relacije u medjunarodne odnose. Srbi, Bosnjaci, Hrvati, jednom recju ljudi, nemaju nista jedni protiv drugih. Zive svoj zivot, i uzivaju u svojoj BiH. Da imate pameti napravili biste uredjenje koje vam i nudi da zivite bez medjusobnog optuzivanja. BiH je Uvek bila primer sirokog duha, narocito Sarajevo.
  (Svi volimo BiH, 14. februar 2020 11:29)

  # Link komentara

 12. Meni je neverovatno da smo u lošim odnosima sa svim našim komšijama, zar je moguće da nam toliko dobro ide da je jedini razlog njihova ljubomora?
   (Gagi, 14. februar 2020 11:26)

  # Link komentara

 13. Zanimljivo. Ustavni sud donosi odluke koje su u suprotnosti sa Ustavom. Po Ustavu RS ima 49% teritorije BIH. Kako oduzeti hiljade hektara poljoprivrednog zemljista, a ne prekrsiti Ustav?
  Ista stvar je i u Federaciji BH i u entitetu RS,radi se o zemljistu i objektima vojske BH, a ona je u nadležnosti države, a ne entiteta.
  Osim toga i RS je u "vlasništvu" države BH tako da je ova priča besmislena.Kršenjem dejtonskog ustava BH se vraća na ustav Republike BH a to znači ukidanje entiteta.
  (Info, 14. februar 2020 11:12)

  # Link komentara

 14. Da li je iko naivan, da Mile ovoliku dramu dize za dobrobit naroda i vaskolikog srBstva? Naravno, da mu je lakse manimulisati drustvenom svojinom u nadleznosti RS, gdje je prisvojio i uzurpirao sve institucije, nego necim sto je van njegovih nadleznosti. Pa razdijelili su sve zemlju i imovinu izmedju sebe, sume, potoke, rijeke..., kao da im je djedovina..., a narod kao kmetovi, bune se i ratuju za svoje feudalce i popove.
  (danguba, 14. februar 2020 11:03)

  # Link komentara

 15. Zapad će doneti odluku o sudbini Bosne. Ona nije stvorena voljom naroda nego velikih sila, USA pre svega. Dok je oni podržavaju opstaće. Do tada će je političari koristiti da zavade narod, a dok se narod svadja oni se bogate.
  (Danny Crane, 14. februar 2020 10:45)

  # Link komentara

 16. Sud ima 7 članova od kojih su 3 stranca koji sa 2 Muslimana preglasaju preostalo 4 Srba i Hrvata. Nije to nikakvo pravo već obično etničko glasanje gde Muslimani imaju 5 glasova. Ne postoji po dejtonsokom sporazumu nikakvo ministarstvo poljoprivrede BiH. Čak su i vojska, poreska uprava i sudstvo u nadležnosti entiteta po Dejtonu.

  Da li je sledeće da će to isto da primene na šume, škole, bolnice, vodovode, elektroprivredu i sve javne ustanove ? Šta bi ostalo od Republike Srpske ?

  Otcepljenje. Gotovo je.
  (Srbin iz RS, 14. februar 2020 10:40)

  # Link komentara

 17. Drzi te se svog Kosova, šta se petljate u stvari druge države, nedate Kosovo a dio BiH koji je tu hiljadama godina bi otcjepili, niste fer...
  (veseli bosanac, 14. februar 2020 10:33)

  # Link komentara

 18. BiH opstaje samo zato jer Srbija koketira sa Rusijom i Kinom, a zapad to za sada toleriše jer ne postoji klima u EU za proširenjem. Kad se to promeni i Srbija udje u EU i NATO,BiH će početi da broji poslednje dane. Ako mogu Skotska i Kvebek na referendum o nezavisnosti, mogu i u Srpskoj.
  (Budimir Djokić, 14. februar 2020 10:32)

  # Link komentara

 19. (zlatiborac c c c, 14. februar 2020 09:32)

  U BiH ne postoji nikakav brak, pročitaj aneks 4 dejtonskog mirovnog sporazuma, najviše obrati pažnju na tačku 1.državni kontinuitet.
  (ti misliš tako, 14. februar 2020 10:32)

  # Link komentara

 20. Zanimljivo. Ustavni sud donosi odluke koje su u suprotnosti sa Ustavom. Po Ustavu RS ima 49% teritorije BIH. Kako oduzeti hiljade hektara poljoprivrednog zemljista, a ne prekrsiti Ustav?
  (xy, 14. februar 2020 10:29)

  # Link komentara

 21. Konstanto se pravi problem i stvara se privid da su Srbi ugroženi u BIH.To je apsolutna laž, imaju sve poluge blokada i odlučivanja i kada im odgovara to ističu.Pita li ko Bosnjake što im se uskraćuju prava u RS, ne dozvoljava se učenje jezika u školama, u Srebrenici u školama se slave četnici i provociraju povratnici.Nemaju nikakva prava da odlučuju...To Dodiku nije problem.BiH je bilo i prije Deytona i naravno da je imala svoju zemlju i teritoriju...RS je nastala ratnim osvajanjem.Ne odgovara ni Bosnjacimaa Deyton, milion stvari ali to je sporazum koji je donio mir, nepravedan ali ipak mir.Ako Dodik misli da bez rata misli raskopati BIH...grdno se vara.Ne valja mu sud BiH, ne valja Ustavni sud, ne valja Hag, ne valja OHR, ne valja USA, ne valja evropski sud za ljudska prava, ne valja BIH...Samo on pametan i sve zna
  (Ja, 14. februar 2020 10:26)

  # Link komentara

 22. Potpuno je jasno da pravo ne sme da "siluje" društvenu stvarnost i realne političke odnose. To se dogodilo pred raspad SFRJ, događa se i sada.
   (Iz drugog ugla, 14. februar 2020 10:18)

  # Link komentara

 23. Ustavni sud je dejtinska kategorija definisana u mirovnom sporazumu aneks 4,Tim aneksom je propisan i sastav suda u kojem učestvuju po dva člana iz svakog naroda i trojica stranih sudina.Preciziran je i način izbor tih sudija.Još jednom Aneks 4 Dejtonskog sporazuma, pročitajte.Tako je sve do današnjeg dana.U zadnjem dokumentu za pristup NATO-u države BiH(ANP,MAP) koji je potpisan pod imenom Program reformi potvrđuje se postojanje ustavnog suda i njegove nadležnosti.Potpisao Dodik gle čuda, potpis star mjesec dva dana.Pročitajte Program reformi i on je distupan na netu.Šta je sada.Tekst ovog profesora je isti kao Dodikov, politički pamflet bez pravnih argumenata,očigledno naručen.Ustavni sud je u bilo kojoj državi nedodirljiva kategorija, a odluke konačne i obavezujuća.Država je ponajprije vlasnik zemlje ,a onda niže instance.Šta nije tačno u ovoj priči.Dejton i ANP-Program reformi su dostupni na Netu.Pročitajte vjerujte svojim ušima i očima.
   (Nostradamus, 14. februar 2020 10:07)

  # Link komentara

 24. Dejtonski ustav su napisali stranci nije izvorno narodni ustav kao onaj što je nastao iz odluka ZAVNOBiH-a. Logično je da oni koji su ga nametnuli pod pritiskom svim stranama i popravljaju nelogičnosti i nesuglasice koje proizlaze iz njega a to su ti stranci pisci tog ustava. A to bi ovaj stručnjak za ustavno pravo itekako morao znati ali vješto zaobilazi tu činjenicu.
   (bo_sana_c, 14. februar 2020 10:03)

  # Link komentara

 25. Posljedice su još brže iseljavanje normalnog svijeta bez obzira na vjeru i naciju, eto šta su posljedice.

  Političari su bez ikakve sumnje najveći krpelji koji postoje u državama bivše Jugoslavije, a narod neće više da ih nosi na leđima.

  BH. bara je sve manja, a u njoj je sve više gladnih krokodila koji će zarad svog komfora progutati sve pa i svoje narode... Mali čovjek je dobio pasoš i konačno shvatio da je njegova moć odlučivanja u odlasku, a ne u izlasku na izbore kako su mu političari poručivali godinama...
  (Posljedice, 14. februar 2020 10:01)

  # Link komentara

 26. Kako znam za sebe tako znam da se kaže da je neka zemlja ili šuma "privatna ili državna".Entiteti nisu države a država je BiH.Ne vidim šta je problem?
  (sarajlija, 14. februar 2020 10:01)

  # Link komentara

 27. Циљ је да БиХ уђе у НАТО и зато се гледају путеви како да се то оствари.
  (sitno, 14. februar 2020 10:00)

  # Link komentara

 28. Republika Srpska ne treba više da bilo šta objašnjava ni Bošnjacima, ni njihovim zapadnim pokroviteljima.RS treba konačno da izadje iz te dejtonske skalamerije koju urušavaju najviše oni koji su tu skalameriju nekako sastavili. Ne može to niko zaustaviti ni milom ni silom. Ovo više nisu devedesete. Srbija treba da se pripremi za svaki mogući scenario, a najpametnije bi bilo da zamoli Rusku federaciju da se umeša u sve što se trenutno dešava u BiH. Ako Izetbegović i Bošnjaci žele mir, odlično, a ako žele da pokore Srbe i RS, dakle rat, šta da se radi osim odbrane. Kao što kaže izreka - ko seje vetar, požnjece buru.
  (Milan, 14. februar 2020 09:59)

  # Link komentara

 29. Ako je istina da je Ustavni sud BiH doneo ovakvu odluku (po meni diskriminatorsku), onda je juce Mile bio u pravu.
  A ne prenosenje tacne vesti moze da izazove ne shvatanje problema.
  (velikomuslimani, 14. februar 2020 09:55)

  # Link komentara

 30. Nemojmo da se lažemo, krajnji cilj je prisajedinjenje i Dodik odrađuje posao
  Nije mi samo jasno kako mislite prisajediniti zapadni dio entiteta i kako mislite riješiti distrikt Brčko. Ovaj dio uz Drinu mogu još razumjeti ali
  ovaj uz Hrvatsku granicu ne razumijem.Kako čuvati granicu te nakaradne strukture. Ovo ne može ići bez krvi,ovo ne odgovara niti Hrvatima niti Bošnjacima.Ne treba govoriti da ova ideja razjedinjuje Hrvate i Bošnjake.
  Baš naprotiv ujedinjuje ih.Onaj ko misli da Hrvatskoj odgovara rasparčavanje Bosne u velikoj je zabludi. Napravite konfederaciju i živite u miru.
  Da smo napravili konfederaciju od Juge rata ne bi bilo i bili bi svi danas u EU. Nemojte se zanositi raspadom Bosne jer to će donijeti smrt i mnogo patnje. Ako je Jugoslavija mogla opstati kao konfederacija,a mogla je ali političari joj nisu dali priliku.Onda dajmo priliku Bosni neka nam međunarodna zajednica pomogne stvoriti konfederaciju u kojoj bi svi bili ravnopravni i zaštićeni,jer će u protivnom biti krvi do koljena. Ne može se Bosna rastočiti samo tako, rat bi mogao eskalirati na drugim nemirnim područjima.
  Oni koji kažu se Bosna može rastočiti bez rata lažu.I neka odmah počinju spremati svoju djecu za blagostanje koje će nastati poslije tog čina jer naša neće ratovati.
  (icko, 14. februar 2020 09:50)

  # Link komentara

 31. Sad nece Mile sa svojim tajkunima tako lako otimati drustvenu imovinu. Eto koje su posljedice
  (Banjaluka, 14. februar 2020 09:48)

  # Link komentara

 32. Posledice su da ce Dodik jos jednom dobiti sansu da odglumi veliku ljubav prema Srbiji!!
  (Lampi, 14. februar 2020 09:48)

  # Link komentara

 33. Kakav je to ustavni sud u kome su sudije UKrajinci, Makedonci i jos jedan. Ovde je problem u tumacenju drzave. Vlasnistvo nad teritorijom je koliko na BIH toliko i deo entiteta RS . Nemoze drzava BIH da ostvari to pravo direktno vec preko svog entiteta RS. Ovde je problem u funcionisanju sistema od Ustavnog suda koji ocito nije dobro postavljen i ne odrazava ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda. Bosna ceo sustem odlucivanja mora da postavi na konzensusu sva tri naroda a ne na preglasavanju jedino tako moze opstati kao celina. Muslimani ocito toga nisu svesni i dovesce do raspada.
  (Roko, 14. februar 2020 09:46)

  # Link komentara

 34. Super, evo rešenja za Kosovo. Ustavni sud Srbije proglasi da je sva zemlja na Kosovu vlasništvo Srboje i to je to!
  (Novosadjanin, 14. februar 2020 09:35)

  # Link komentara

 35. neka ubace par godina sudije iz Rusije
   (zlatiborac c c c, 14. februar 2020 09:34)

  # Link komentara

 36. Milorad Dodik Ima 10 savetnika, plata im je 3000 KM. Danas je doneo odluku da im poveca platu za 20%, tako da ce sada biti 3600 KM. Isto su uradili i Komsic i Dzaferovic. 3 clana predsednistva 30 savetnika. To nema ni Tramp ni Putin ni Angela Merkel. Za to vreme penzija u Srpskoj je 200 KM a u FBiH 350 KM. Plate radnicima oko 500-600 KM. I zato se nemojte cuditi zasto svako malo kriza u BiH. Dimne zavese da narod ne vidi stvarno stanje.
  (stranger, 14. februar 2020 09:33)

  # Link komentara

 37. zašto se pominje rat ? BiH je kao prinudni brak, bolje da svako pođe svojim putem nego da se večito svađaju
   (zlatiborac c c c, 14. februar 2020 09:32)

  # Link komentara

 38. Ustavni sud jeste Dejtonska kategorija ali nema legitimitet bez konsenzusa sva tri naroda. Posebno što je odluka politička, jer Sud&Tužilaštvo BiH nisu Dejtonska kategorija. RS treba da donese političku deklaraciju o nezavisnosti i primeni je ako BiH primeni odluku Ustavnog suda.
  (Gospodar Zarin, 14. februar 2020 09:21)

  # Link komentara

 39. Koje su posledice odluke Ustavnog suda BiH?

  Kakve god one bile, one su samo "posledice Dejtonskog mirovnog sporazuma" !

  Svako normalan zna da je Dejtonski mirovni sporazum potpisan kako bi se zaustavilo krvoprolice u BiH i da taj sporazum niti je "idealan niti je pravedan" ali predstavlja osnovu za nekakav mir i suzivot na prostoru BiH koja je takva i priznata kao nezavisna drzava i kao takva je i clanica UN.
  Svako normalan zna da je RS zahvaljujuci tadasnjoj "okupaciji" veceg dela teritorije BiH, Dejtonskim mirovnim sporazumom "dobila" 49 odsto teritorije BiH iako je procenat Srba u BiH u to vreme iznosio samo 31 odsto pa je vec samim tim "nepravedan" u odnosu na ostale narode koji zive u BiH ali je kako vec rekoh prihvacen da bi rat u BiH bio zaustavljen i u NADI da ce se u miru "uz malo dobre volje" svih naroda koji zive u BiH lakse pronaci nacin kako BiH da funkcionise iako je sastavljena od tri konstitutivna naroda !
  I sve je to MOGLO da funkcionise, da je postojala ta "dobra volja" svih u BiH da BiH "naprave zajednickom funkcionalnom drzavom" ali nazalost to se nije dogodilo !
  A zasto se to "ne dogadja" i zasto je BiH "nefunkcionalna drzava" to verujem da nije ni potrebno objasnjavati, "srpska stampa" je prepuna izjava Milorada Dodika koji nikada nije ni skrivao tu zelju da BiH "ne opstane" i da se RS tj. POLOVINA BiH uz PODRSKU srpskih vlasti koje "vole RS iznad svega" nekada "ujedini sa Srbijom" !
  Da su drugi protiv toga mene licno ne CUDI !
  (Bucko razmišljam, 14. februar 2020 09:20)

  # Link komentara

 40. A koje su posljedice Dodikovih izjava i poziva na odcjepljenje? Ne predstavlja Dodiku problem sama odluka, vec cinjenica da u BiH jos uvijek ima institucija, koja ne igra po njegovom.
  (brko, 14. februar 2020 09:15)

  # Link komentara

 41. Milorade Dodice i Srbi iz Srpske - napustite institucije BIH! Sve dok se ne vrati na izvorni Dejton. Imate podrsku svih Srpskih patriota!
  (Kragujevcanin, 14. februar 2020 09:12)

  # Link komentara

 42. Posledice su da se svesno zadire u Dejtonski sporazum, te bespotrbno provocira Republika Srpska i srpski narod. Brojne odluke tog suda su donete na stetu RS sa ociglednom namerom. Neka nam taj sud da i ustavno pravo na samoopredeljenje, pa da vidimo.
   (Ljubisa Livaac, 14. februar 2020 09:06)

  # Link komentara

 43. Interesantno je kako se komentari 90% Srba razlikuju u zavisnosti kako se interpretira vijest. Dodik je, manje vise, rekao isto sto i profesor, a vecina je bila negativnih komentara. Znam da je Dodik demagog, profiter... jednom rijecju politicar, ali kako se boriti protiv asimilacije ako ga ne podrzim u ovoj prici. Znam da je to zacaran krug, ali ocigledno druga strana slicno razmislja. Mozda je to tesko razumjeti nekome iz Beograda ili Cacka. Srbi sa Kosova to najbolje znaju, mada je njima mnogo gore. Moramo biti jedinstveni i podrška jedni drugima ili nas nece biti.
  (Pera kojot, 14. februar 2020 09:01)

  # Link komentara

 44. Dodiku je mnogo porastao greben, pa mu ga je treba skratiti! Ovi mladi još nisu okusili rat, pa ako misle da je to fino, nek izvole!:(
  (samo da primetim, 14. februar 2020 08:58)

  # Link komentara

 45. Odje se niš' ne more dogovoriti. Osim dogovora da svi skupa kvalitetno, kontinuirano i nemilosrdno pljačkaju svoje stado. Frka će nastati ako se stado evakuira na njemačku livadu. Analize zbore o padu populacije na ispod 2 milinoa, u roku par godina. Koga onda šišati?
  (gost, 14. februar 2020 08:54)

  # Link komentara

 46. Pa šta reče crni profesore? Izgleda nista. Nasli još jednog demagoga.
  (Trso, 14. februar 2020 08:52)

  # Link komentara

 47. @asko
  Tačno, moraju se poštovati zakoni, alini Dejtonski sporazum prema kom Republika Srpska ima 49% teritorije. Prema tome, odluka ustavnog suda se možda ne može pravno osporavati, ali se može ukinuti jer je u suprotnosti sa Dejtonskim sporazumom i Incko će prije ili kasnije biti prisiljen na to ili će i ova odluka suda kao i mnoge prije nje biti na doživotnom čekanju.
   (Igor, 14. februar 2020 08:49)

  # Link komentara

 48. Bravo za Ustavni sud BIH. jedina ispravna odluka.
  ako tako tumacis odluke onda vojvodini prepisite svo zemljište.
   (Bratko, 14. februar 2020 08:49)

  # Link komentara

 49. Bosanski Srbi stalno govore kako je BiH nemoguća. Kako ništa ne valja,.. a nisu ponudili ni jedno rešenje čime bi je poboljšali. Naprotiv, samo traže načine i razloge za njeno rušenje. Mora se naglasiti da se to radi u tihu podršku Beograda i bojim se da će to sve jednog dana doći na naplatu. Ipak to nisu čista posla.
  (denis, 14. februar 2020 08:41)

  # Link komentara

 50. Nemoguci zivot za nacionaliste a narod je kriv
  Jer njega Njemacka interesuje kao i narod iz Srbije
  Kako narod zivi na zapadu i u Srbiji nema veze koje vere
  Donesi zakon za svakog isti i gotova prica
  (Soda, 14. februar 2020 08:30)

  # Link komentara

 51. БиХ немогућа држава...
   (Bob Rock, 14. februar 2020 08:21)

  # Link komentara

 52. Vama srbima ništa ne odgovara, pa ljudi shvatite već jednom mora da se poštuje ustav i zakoni BiH neznam u čemu je problem, ja samo znam da je problem samo u ovom Dodiku jer njemu ništa ne paše pa lepo druže ako ti ne paše ništa u BiH onda idi u Srbiju pa uživaj u njihovom ustavu i pravu. Kao što se poštuje ustav Srbije tako mora da se poštuje i ustav BiH.
   (asko, 14. februar 2020 08:21)

  # Link komentara

 53. Poslednja vijest da su se članovi predsjedništva dogovorili da povećaju plate zaposlenima u predsjedništvu za 20%.
  To sve govori.
   (Bosanac, 14. februar 2020 08:20)

  # Link komentara

 54. Dok ae oni dogovore čije je, poljoprivredno zemljište se pretvara u šumu. Onda će ae dogovaraju čija je šuma. Za to vrwme će narod (koji ostane!) poseći šumu, jerbo se ne zna čija je! I tako u krug, opet rasprava o poljoprivrednom zemljištu!
   (Oliver Nedeljković, zapamtite to ime, 14. februar 2020 08:18)

  # Link komentara

 55. Preglasavanje ovog suda koji nema zakon, i sudije stranci koji terorisu RS, doci ce glave tvorevini zvanoj bih... Konstantno krsenje zakona i laganje ovih monstruma je direktni uzrok svega u bih..
   (Banja Luka, 14. februar 2020 08:18)

  # Link komentara

 56. Zamislite vic: Bili jednom jedan Hrvat, Srbin i Bošnjak i imali presudnu ulogu u Ustavnom sudu Njemačke. E tako je, samo obrnuto, u BiH.
  (UStav, 14. februar 2020 08:15)

  # Link komentara

 57. Dodik se krsti u Dejton a ovim ga rusi
  Jer u Dejtonu su stranci sudije i SAD glavni igraci
  To je ugovor ako se nemogu dogovoriti ili postovati ustav BiH onda stranci resavaju problem
  Kome se to svidelo ili ne tako je potpisano 95‘
  (Mojito, 14. februar 2020 08:12)

  # Link komentara

 58. Muslimani odnosno bosnjaci su uspeli da postignu ono sta se do juce cinilo nemoguce i najvecim liberalima, a to je da ujedine Srbe i Hrvate skoro do bratske razine, kako politicki, tako narodno, doduse samo na teritoriji BiH ali i to je korak napred.
  (Zoran, 14. februar 2020 08:09)

  # Link komentara

 59. Profesor je sve objasnio, pa ko ne zna da čita - njegov problem. Taj nazovi ustav je ugovor koji nikada nigde nije pre toga bio isproban i apsolutno je bio nametnut, bez poštovanja karaktera i pravne klime područja. Za to neko mora da snosi odgovornost, jer pored politike, i te birokrate koje su ga sastavile, samo su stvorile buduće novo žarište i šansu da se i dalje mešaju u suverenitet zemlje. Puna podrška našima u ostvarivanju svoje slobode!
   (enfant terrible, 14. februar 2020 08:08)

  # Link komentara