1. Koji je to apsurd, ponistavaju se presude nacistima koji su bili krivi za smrt 50 miliona ljudi, jer nisu im ispostovana prava i procedure, ma nije valjda?
  A gde su bila prava njihovih zrtava koje su streljali, vesali, bacali besnim kerovima, bacali u gasne komore i krematorijume,..., gde su bila prava beba i dece, zena i muskaraca, starica i staraca?
  Ovo licemerje trazenja prava za naciste, ali samo u komunistickim zemljama, mi stvarno ide na polni organ, pa Amerikanci su u logoru Buhenvald streljali citavu logorsku strazu bez sudjenja, pa hocemo li sada za tim monstrumima plakati, a te americke vojnike proglasiti zlocincima?
  Jel ovaj danasnji svet skroz poludeo? O cemu se ovde radi?
  (bigserb, 17. januar 2020 16:21)

  # Link komentara

 2. Sto volim ove koji brane rehabilitacije nacista i njihovih saradnika ako se sprovode na zapadu ali cim se nesto slicno desi u Srbiji, pa makar obrazlozenje bilo kao ovo sada u Sloveniji, odmah ospu paljbu po Srbima i Srbiji kako velicaju fasizam i nacizam, kako su pristalice istih ideja i slicno...
  (dosta licemerja, 15. januar 2020 21:00)

  # Link komentara

 3. Kad onaj sto je nefer sudio trazi fer sudjenje :( Oko za oko,zub za zub,to je fer sudjenje !
   (glava za glavu, 15. januar 2020 18:48)

  # Link komentara

 4. Nije Rupnik rehabilitovan ni istorijski ni politicki, samo je utvrdjeno da sudjenje koje je imao nije bilo fer, nije bilo u skladu ni sa tada vazecim propisima, i zbog toga se presuda ponistava.
  Ameri su to znali, pa su u Nirnbergu organizovali fer sudjenje, gde su optuzeni imao prava na advokata, na svedoke odbrane i sl.
  Komunisti, koji su dosli na vlast u Jugi nisu tako razmisljali, bilo im je bitno da brze-bolje narave nekakvo sudjenje, gde su na mesto sudija bili kojekakvi politicki komeari, a neretko je i masa iz publike uzvikivala presedu, niko od optuzenih nije imao prava na izvodjenje dokaza u svoju odbranu, na to da dovede svedoke, a neretko su i advokati optuzenih bili nametani od strane komunista. Ako i nisi, kao u slucaju Draze Mihailovica, tada su odmah nakon sudjenje uhapisli i osudili advokata.
  (Dejan, 15. januar 2020 12:35)

  # Link komentara

 5. Geni su cudo. u nemackoj ih zakon koci,inace bi bilo njih mnogo. u austriji isto. o hrvatima da i ne pricam
   (AlenBor2, 15. januar 2020 11:17)

  # Link komentara