Marović: Evropsko rešenje problema

Beograd -- Svetozar Marović, kaže da je pitanje Kosova važno za čitav region i da može biti rešeno jedino na evropski način.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. Naravno da je licemeran. Da su hteli da zive sa Srbima ne bi ih proterivali na prvom mestu, niti bi ih na sve moguce nacine zlostavljali i trazili nezavisnost! Haradinaj je medju prvima kao pripadnik teroristicke bande OVK ubijao te iste Srbe! Srbi takvome ne mogu da veruju a i na sopstvenim iskustvima su naucili da pod ovakvim okolnostima ne mogu ziveti na Kosovu!
  (I.B., 28. februar 2005 14:42)

  # Link komentara

 2. Citajuci sve komentare na prethodne vesti samo je jedan bio na tragu buducnosti ka kojoj navodno svi tezimo.
  Evropa, ujedinjena je stvorena na rusevinama najmonstruoznijeg rata u istoriji covecanstva, Na Kosovu jos uvek dominiraju rusevine. Licemeran ili ne, poziv je poziv, a bilo bi interesantno kako bi se snasle institucije na Kosovu kada bi se svi Srbi odazvali tom Pozivu. Uzgred, dok nas poziva Haradinaj njegovi bliski saradnici zive u stanovima koji su uzuropirani Srbima uzmimo za primer stan u Istoku, Solunskh Boraca 40/a/6, porodicu Berisha koja se doselila u Istok 1999 godine. Jedan od clanova porodice je u bliskim kontaktima sa Premijerom. Sto se tice ukljucenja u institucije, apsloutno to treba podrzati, ali i pozvati Albance da se za pocetak ukljuce u institucije Republike Srbije kao sto su to ucinili sunarodnici iz Pcinjskog okruga i time doprinesu demokratizaciji regiona i zaustavili neiskrena optuzivanja sa svih strana i kako bi demokratska Srbija mogla da u njima, sto zeli, vidi partnera za evropsku buducnost i oprosti to sto tokom citavih 90tih (95 i 96) nisu pomogli svojim glasovima da se srusi Milosevic sto dovoljno govori o iskrenosti i ciljevima!!!
  (Aleksandar Milovanovic, 28. februar 2005 15:09)

  # Link komentara

 3. Ja ipak mislim da je ovaj poziv iskren i Srbi bi trebalo da iskoriste. Ili gospoda neka kazu sta albanske vodje treba da urade, a da ujedno bude prihvatljivo i za vecinu stanovnistva Kosova.
  (Gledano iz daleka, 28. februar 2005 15:40)

  # Link komentara

 4. Licemeran ili ne mi nismo u njegovoj dusi! Bolje za Ivanovica bi bilo da i on pozove Albance da se vrate na severu Mitrovice cak i ako to bude licemerno! Doduse ne mislim da vecina Albanaca zeli povratak Srba na Kosovu. Isto tako mislim da vecina Srba ne zeli Kosovsku Republiku. Razlika izmedju srpskih i albanskih politicara je da albanski politicari govore (i rade) sta moraju (sto je dobro), a srpski politicari govore (i rade) sta zele (sto nije dobro)! Albanski politicari "junacki" rade i govore "protiv" albanske zelje, jer razumeju da politicari moraju da budu "lekari" naroda, suprotno sto rade i govore srpski pioliticari "za srpsku zelju" sto napravi od bolesnika veceg bolesnika. Ponekada mi ne zelimo ukus leka ali moramo. Srpski politicari kaze srpskom narodu da: ako ne zelis ukus leka onaj nije dobar! Narod kaze: Jao kako veliki doktor taj covek: "On zna sta ja zelim". U sustini to je najveca licemernost jer je protiv istine...
  (Albanac, 28. februar 2005 17:28)

  # Link komentara

 5. Ako je neko licemeran onda je Ivanovic, doktor za to.Medicinski centar u Kos.Mitrovici,gde Ivanovic i Jaksic cine "avangardu"bio je i ostao centar najmracnijih velikosrpskih sovena.Da li su bili protiv progona vecinskog naroda iz ovog grada '99?Sta je(su) preduzeo(li) vajni doktor-i da se ne dogodi "februar 2000"kada je stampedo "cuvara mosta" i druge organizovane rulje pobili i gazili preko leseva 13 preostalih stanovnika-Albanaca severne Mitrovice?Oni koji vide samo svoje zrtve,koji bi sve grozote '98,'99 i pre toga izjednacili sa 17.i18.martom imaju vrlo "kratko pamcenje".
  Mi progonjeni sa Kosova,ocekivali smo jedan takav "licemeran"poziv na povratak kucama.Dogodio se onog dana kada je Rugova priveden Milosevicu da bi se "Mirotvorac sa Balkana" slikao sa njim,ne bi li zavarao svet kako eto sasvim opusteno caska sa svojim "ljutim neprijateljem".Sutradan je poziv povucen jer,"nije jos vreme"Kada smo se konacno vratili,oni koji su izvukli zivu glavu,umesto nasih "ognjista"nasli smo zgarista.Mogli smo samo setno seti ti se "Dome moj,opet sam tu na pragu tvom..."
  (Sait Berisha Pec, 28. februar 2005 19:45)

  # Link komentara