Reakcije na osnivanje "Vlade RSK"

Zagreb -- Osnivačka sednica "Skupštine Republike Srpske Krajine" održana u subotu izazvala je očekivane reakcije u Hrvatskoj.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. Ovo bi nazvao bitkom za privilegije, a ne za prava Srba u Hrvatskoj. Malo po malo se smiruju strasti u HR i ocito da to nekome ne odgovara i njima bi porucio samo jedno, a to je da nema sanse da se opet dogodi povijest. Srbi u HR ce svoja prava osigurati preko svojih izabranih predstavnika i imati prava koja im pripadaju po ustavu, a to je da su ravnopravni sa svima narodima koji zive na teritoriju RH. Jedino dobro u svemu tome sto je u RH sazrila donekle svijest i svima koji tu zive je bitno (budala ce uvijek biti) da osiguraju svoju egzistenciju (posao, obitelj...), a ne da se opet hvataju necega sto nema buducnosti. Time bi pozvao sve dobronamjerne koji se zele vratiti da to i ucine, ipak je to i njihova domovina u kojoj su proveli svoj dosadasnji zivot i u kojoj imaju i svoju buducnost.
  Hvala.
  (Dejan, 28. februar 2005 14:20)

  # Link komentara

 2. Podosta neodgovoran potez koji nece pomoci Srbima u Hrvatskoj. Bice da se radi o jos jednoj radikalskoj ujdurmi u godini u kojoj se ocekuju izbori u Srbiji.
  (Alexandar, 28. februar 2005 14:35)

  # Link komentara

 3. Ovaj skup treba iskoristiti da bi se sastavio popis osoba koje su odgovorne za protjerivanje Hrvata, Rusina, madjara i ostalog nesrpskog stanovnistva sa tada okupiranih dijelova Hrvatske. Gospoda su se sad dobrovoljno javila pa je red da im se ispostavi racun za pocinjeno.
  (Cinjenica, 28. februar 2005 15:32)

  # Link komentara

 4. Ja jos nisam procitala niti jednu jedinu reakciju nasih vlasti!? Meni licno se cini da je njima to nekako drago, iako ne smeju to naglas da kazu. Zato podlo cute, iako bi, da je imalo necega u njihovim glavama, morali barem, da osude ovu skupinu. A nasi dragi parlamentarci su nasli vremena da diskutuju o tome, kako da se omoguci povratak porodici kriminalaca, Milosevicima. Eto to je Srbija 2005!
  Ja verujem da vecina ljudi u Srbiji zeli normalan zivot, normalne susede i da sve strahote vec jednom ostavi iza sebe. Takodje, bolje je da rade diplomatski kanali koji bi ovakve dogadjaje smirili, umesto sto ce ga se docepati stampa i politicari za dnevnu upotrebu.
  (GuC, 28. februar 2005 15:52)

  # Link komentara

 5. Pitam se, da li se gosp. Simurdzic, ambasador SCG u Zagrebu crveni zbog ove najnovije provokacije iz Beograda ili je samo odmahnuo rukom uz smijeh na ovu bizarnu glupost Srba "precana"? Pitam se?
  (Vedran, 28. februar 2005 16:25)

  # Link komentara

 6. Hrvatima u Republici Srpskoj je vraceno pravo da budu narod i u Republici Srpskoj. Srbima je 1990 oduzet status naroda i to je jedan od problema koji i dalje ostaje aktuelan. Dok god se Srbima ne vrate sva prava naravno da se mogu ocekivati kojekakvi ekstremni potezi.
  (D.Karpovic, 28. februar 2005 16:36)

  # Link komentara

 7. Srbi u Hrvatskoj ne mogu imati status naroda (iako suštinski ne znam što bi to bitno promijenilo u njihovom položaju), već isključivo manjine. Ne može se uspoređivati političkopravni položaj Hrvata u BiH, odnosno jednom njenom dijelu, sa onim Srba u RH. Hrvati su, zajedno sa druga dva naroda, konstitutivni u BiH, dočim je RH nacionalna država hrvatskog naroda i svih njenih građana, pa i Srba. Položaj Srba u RH može se jedino dovoditi u recipročnu vezu sa onim Hrvata u SCG, bez obzira na zastupljenost jednih ili drugih. Pa bar to bi trebalo biti jasno...
  Pozdrav!
  (Marinero, 28. februar 2005 17:21)

  # Link komentara

 8. ovo je teznja Srpskog naroda da sacuva svoj nacionalni indentitet i secanje na ono sto su najvise volieli na svetu "svoj rodni kraj".
  (Prijatelj, 28. februar 2005 20:31)

  # Link komentara

 9. Imaju vladu u izbeglistvu - da li to znaci da ce uskoro imati i vojsku u otadzbini?!
  (sjappie, 28. februar 2005 23:22)

  # Link komentara