1. Goce Delčev je Makedonac i borio se za samostojnu državu Makedonija. Njegova unuka je dala video intervju moźda pre 10 godina gde je potvrdila taj fakt pošto ga je pamtila kao mala. Zato su Bugari dozvolili da se Gocetove mošte prenesu u MKD mislim 1946 god. iz Sofije.Pozdrav svima.
  (Sparrow, 6. decembar 2019 21:14)

  # Link komentara

 2. Mesto rodjenja Krkus drzava Grcka.
  (humanista, 6. decembar 2019 20:57)

  # Link komentara

 3. Kad je u srednjem veku makedonija bila deo bugsrske?
   (PFC, 6. decembar 2019 20:33)

  # Link komentara

 4. Goce Delcev je čistokrvni Makedonec iz Kukuša iz Egejske Makedonije, koju su Velike sile poklonile Grckoj. On nema nikakve veze sa Bugarskom. Borio se u VMRO - Vnatresna Makedonska Revolucionarna Organizacija, za objedinjavanje cele Makedonije: Egejske, Pirinske, Vardarske i deo koji je dat Albaniji. Makedonija je rasparčana na 4 dela, kao što su htele Velike svetske sile i to ceo Svet zna! Sada to isto rade i sa Srbijom, prvo Kosovo i Metohija, pa će doći na red i Vojvodina i tako dalje... i ponovo će cepati i ovu malu Makedoniju. Svetski krojači ne miruju nikad, kroje i seku kako njima odgovara.
  (Miki, 6. decembar 2019 20:13)

  # Link komentara

 5. Pa čovek se izjašnjavao kao Bugarin - nije bio nacionalno osvešćen kao današnji Makedonci. Smešno da danas neko pokušava da Delčeva prikaže kao Makedonca koji to nikada nije bio! To je velki problem sa tim nacijama koje su nastajale po kojekakvim političkim komitetima, bez ikakvog uporišta u istoriji, tradiciji, kulturi...
  (batko, 6. decembar 2019 18:09)

  # Link komentara