Četvrtak, 14.11.2019.

09:17

Stravičan snimak nesreće u Sloveniji: Kamion pao s nadvožnjaka, vozač poginuo VIDEO

Teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo 53-godišnji mađarski vozač kamiona dogodila se jutros na ljubljanskoj obilaznici ispred tunela Golovec.

Izvor: Nezavisne novine

Stravièan snimak nesreæe u Sloveniji: Kamion pao s nadvožnjaka, vozaè poginuo VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

autobahn

pre 4 godine

Samo da je dao gas kamiondzija , preziveo bi. Ovako zbog ne prilagodjene brzine uslovima na putu a mozda i tehničke ne ispravnosti korse, apsolutna krivica je kod vozača malog automobila

Ja

pre 4 godine

Pa nije vozač kamiona uopšte pokušao da izbegne, instiktivno da reaguje ili bilo šta drugo da uradi. Lepo se vidi da ga Corsa udara u levu stranu i kamion usled sile inercije ispada iz svoje putanje tj trake kojom je išao. Pitanje je šta se Corsi desilo, okretanje usled klizavosti, pucanje gume ili je možda čak i zaspao...

Anica

pre 4 godine

Na stranu sto sam potrosila 20 minuta analizirajuci usporen snimak na YT. Mislim da je za nas najzanimljivije da vozacu opel corse preti 8 godina zatvora...

Patriota bez J

pre 4 godine

Problemi za korsu poceli su 1-2 sekunde pre pocetka snimka. Pošto je krivina u levo, očigledno je da se zaneo u levo, pa panično dao preveliku “kontru” (verovatno upalio usput i brisace) i okrenuo se na suprotnu stranu, pravo pod točkove kamiona. Vozač kamiona je krajnje ljudski, mozda malo preterano reagovao u želju da ne pregazi ovog retarda, ali nažalost iz ove perspektive vidi se da ga je to kostalo zivota. Ni zastitna ograda na inace solidnim putevima u Sloveniji se nije proslavila, a kako mi ne deluje da se korsa kretala ogromnom brzinom, moguce da gume, amortizeri, trapovi nisu 100% ispravni. Po mom misljenju akcenat i treba da bude na znatno strozijoj kontroli ispravnosti i prilagodjenosti vozila vremenskim uslovima, ali i drasticnom unapredjenju obuke buducih i postojecih vozaca ako treba (prakticne i teorijske), a ne na tome da li moze da se ispravnim kolima, na pravom i suvom putu vozi 150, licno mislim da moze.

A.

pre 4 godine

Koliko me je potresao snimak (kao kada se nekom detetu desi neka tragedija). Laka mu zemlja.

@ ... te ograde ne sluze nicemu ...
(sasa, 14. novembar 2019 10:55)

Ne znam da li bi u ovakvoj krivini, veliku masu u brzini mogla da zaustavi i ograda koja liči na galeriju u Grdelici. Ova ograda bi trebalo pre da deluje psihološki na vozača, da zna da je iza nje provalija i da prilagodi brzinu da je uopšte ne bi dotakao.
Da li mi se samo čini (zbog perspektive) da je ovde ograda viša na unutrašnjoj strani krivine, nego na spoljnoj? Ako je zaista tako, bilo bi mi logičnije da je obrnuto, ali možda grešim.

singerrr

pre 4 godine

neverovatno! corsa udara u prednji tocak, prednji deo kamiona pocinje da ,pliva', prikolica po inerciji nastavlja putanju, izvrce se i povlaci sve, sa soferom, u ambis... da nije tragicno, delovalo bi kao sudar igracaka...nazalost, tragedija kamiondzije... saucesce onima, koji ga nisu docekali kod kuce.

kraja

pre 4 godine

...pogledajte snimak maximalno usporeno...
...ne deluje da su se kretali velikom brzinom...
...u pravu je neko da nedostaje frame iuli dva u trenutku udara, ali meni se ucinilo da je corsa naglo skrenula kao da joj je pukla prednja desna guma...
...uz duzno postovanje vozacu kamiona, mislim da je njegova reakcija bila pogresna i da nije smeo da skrene desno u najgoram delu krivine, sto je rezultiralo udarom u zid i onim sto gledamo na snimku...
...njegova reakcija je instinktivna, a ne profesionalna...
...tek ce istraga pokazati sta se zapravo dogodilo...
...cini mi se da kamera postoji i na stubu iznad mesta gde je doslo do kontakta...

neko

pre 4 godine

Preticanje preko pune u krivini... (Kibo, 14. novembar 2019 10:25)

Preko koje pune linije? Pa ovo je autoput čoveče! Lepo se vidi isprekidana traka po sredini. To što ti misliš da je puna linija je zaustavna traka autoputa.

Niko nikoga nije preticao, nego je vozač Corse izgubio kontrolu u krivini, jer je verovatno kasno i jako skrenuo prvo u levo (kako ide krivina), pa onda kada je osetio da je izgubio kontrolu, cimnuo volan na drugu stranu - u desno, prema cisterni i tada se okrenuo za 180 stepeni, udario u cisternu i podvukao se pod nju... Samo par sekundi nepažnje i eto katastrofe.

Kole

pre 4 godine

Fijesta teska tonu velikom brzinom udara u zadnju osovinu kamiona silom od 10 tona, točkovi proklizaju, kamion se prepreči, a prikolica nastavi pravo i odgura kamion u provaliju. To se događa uvek kad se kamion postavi pod velikim uglom u odnosu na prikolicu. Oni moraju da budu u osi pri velikim brzinama,na kad se menja ugao kamikna i prikolice smanjuje se brzina zavisno od ugla skretanja.

Coyote

pre 4 godine

Koliko vidim na snimku, ovde padaju u vodu sva drobljenja o bezbednosti i brzini. Mora da se menja edukacija u auto školama. Vozacka dozvola ne sme da se dobije dok kandidat ne savlada voznju autoputem i trkackom stazom. Ako cete voziti automobil 130kmh, prvo morate da naučite da vladate njim na većim brzinama, a to moze samo na trkačkoj stazi. Covek je proširio krivinu bez ikakvog razloga, povukao pod tocak kamiona i prevrnuo ga u ambis. Za verovali ili ne.

Marko

pre 4 godine

Da li se meni cini ili fali kljucna sekunda snimka? Kao da je snimak progutao jednu sekundu, onu kada korsa udara u njega. Nije nikakva teorija zavere, ozbiljno pitanje.

posmatrac

pre 4 godine

Stvarno mi je zao vozaca, tezak je to posao i zivot. Nisam strucnjak pa pitam ako neko zna da li postoji opcija da se cisterna sama otkaci u ovim situacijama. Jer koliko vidim ona je povukla kabinu u provaliju. Nesreca je veca jer je najvisoj tacki propao...
Inace SLo mediji su javili da je u cisterni bio plasticni granulat koji je nije nesto preterano tezak.

Građanin

pre 4 godine

Poznajem mesto. Na toj deonici je klizav kolovoz i oštra krivina pa je brzina ograničena svetlosnim signalima na 80km/h a ne retko i na 60! Dosta njih se ne pridržava toga i dolazi do ovakvih nesreća. Kolega neka su ti čisti putevi nebeski.

cojle

pre 4 godine

Šta ti je sudbina, samo da se još nekih 5-10m tj 2-3 sekunde...zadržao na mostu, pao bi na brdo i najverovantije preživeo,pogotovo jer bi mu sedište bilo sa suprotne strane udara.

ljAXE

pre 4 godine

Ili, nema smrti bez sudnjega dana. Ljudi, prilagodite brzinu i drzite stalno otvorene oci. Bio sam svedok slicne situacije gde sam pukom srecom ostao ziv. Cetvorica momaka u SUV, izgubila su kontrolu nad vozilom i krenula da se nekontrolisano okrecu. Slicno ovome, na krivini prometnog auto-puta. Sve se odigralo u sekundi. Samo zahvaljujuci prisebnosti vozaca kamiona koji mi je dolazio iza ledja u punoj brzini, ostao sam ziv. Posto nije mogao da zakoci, proleteo je izmedju mene i drugog auta. Promasio nas je za par centimetara!!! Mi smo bili nemocni. Sve se odigralo u delicu sekunde. Neverovatno kako jedna sekunda i jedna budala mogu nekome presuditi. Ovom vozacu kamiona, neka je laka zemlja. Strasno.

Proleter

pre 4 godine

Corsa je udarila u prednji lijevi kotac i probila gumu, sto je uzrokovalo nekontrolirano skretanje kamiona prema bankini i tragicnu posljedicu.

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Nemoguce je formirati valjano misljenje o tome sta se zapravo dogodilo jer video ne sadrzi kljucne sekunde pred uletanje Corsa pod tockove cisterne. Koliko mogu da zakljucim, Corsa je proklizala, vozac je izgubio kontrolu, napravio trostruki aksl i zabio se pod tockove cisterne, posle cega je vozac cisterne teglio Corsu jedno desetak metara a zatim izgubio kontrolu, zatim izgubio ravnotezu i konacno probio ogradu. Nisam ubedjen da je "neprilagodjena brzina" krivac. Vozilo moze da prokliza na vlaznoj poledici vozeci i 8 km/sat. Licno iskusio, znam iz prve ruke.

Veliki brat

pre 4 godine

O kakvom preticanju pričate kad se radi o deonici AUTOPUTA sa 2 trake za saobraćaj i zaustavnom trakom sa desne strane (u odnosu na smer kretanja).

Korsa je jednostavno prebrzo ušla u krivinu, a vozač je izgubio kontrolu, na snimku se praktično vidi kao da je namerno išao pravo i udario u prednji točak kamiona (a ne u cisternu kako piše u tekstu).

Kamion se možda i ne bi onako prevrnuo preko ograde da je ona betonska ograda vertikalna, nego je praktično proširena nekih 10-20cm od osnoce asfalta na koso tako da gume praktično u ovom slučaju udaraju u bazu ograde, što dovodi do prevrtanja čak i ako bi cisterna bila prazna. Da je taj betonski zid vertikalan, točak bi udario celom visinom, odnosno na prvom mestu svojim centrom koji je u pravcu osovine, pa bi verovatnoća prevrtanja bila daleko manja.

Ova nesreća je za nauk putarima kako treba da izgleda ta betonska ograda. Takođe, i ta staza za pešake je problematičnča na spoljnoj krivini u odnosu na kretanje vozila, zamislite da se tu našla grupa pešaka, i oni bi stradali.

XXL

pre 4 godine

Užas nastrada vozač kamiona zbog kompletnog idiota u Korsi umesto da je svojim kamionom odgurao taj automobil i sebe zaštitio od pada u provaliju. Ko zna koga je stradalnik iza sebe ostavio decu, suprugu, familiju koja ga čeka nakon svakog puta. Bog da mu dušu 'prosti.

sasa

pre 4 godine

Krv mi se sledila gledajuci ovo. Ovaj snimak treba da pustaju na polaganju vozacke i u svim mogucim emisijama o saobracaju. Druga stvar - te ograde ne sluze nicemu ozbiljan posao za putare. slovenci ce ovde nesto drugo da smisle ima novinari nadleznima da probiju mozak ovim snimkom.

C i n i k

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da mala Corsa može da izgura cisternu sa auto-puta kroz zaštitnu ogradu, bez obzira koliko brzo ide!!!
(Ne morate da objavite komentar, 14. novembar 2019 09:32)

Ne kupuje se Corsa radi prestiza nego zbog svoje stabilnosti na putu.

Budak

pre 4 godine

Od udara u gumu do pada preko ograde je prošlo 6 sekundi. Praktično za prve dve sekunde je bilo sve gotovo. Sta je jadnik mogao da uradi za dve sekunde?

Aca

pre 4 godine

Nije nepaznja i neprilagodjena brzina, nego bahato preticanje preko pune linije! Dozivotna za diletanta.
(mile rizik, 14. novembar 2019 09:38)

ovo je, valjda, autoput... ovo je zaustavna traka...

Mare

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da mala Corsa može da izgura cisternu sa auto-puta kroz zaštitnu ogradu, bez obzira koliko brzo ide!!!
(Ne morate da objavite komentar, 14. novembar 2019 09:32)

Mislim da je ovde korsa imala minimalan uticaj. Tezina kamiona i bankina je odradila svoje.

Andrej

pre 4 godine

Ma odlicne su te zastitne ograde, nema sta! Koja je poenta njih tako jadnjikavih i niskih kada se ove stvari mogu ovako tragicno lako desiti??

@Ne morate da objavite komentar

pre 4 godine

Vozac kamiona stalno skrece ka desno, da bi sto vise izbegao budalu u korsi, potom udara u zid koji je prenizak za kamion, a sila kojom kamion udara u malu prepreku je velika zbog mase kamiona. Ne mozete gledati jednu tacku od 30 i onda se javno pitati. Malo razmislite, pa onda izlazite u javnost.

Ne morate da objavite komentar

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da mala Corsa može da izgura cisternu sa auto-puta kroz zaštitnu ogradu, bez obzira koliko brzo ide!!!

ljAXE

pre 4 godine

Ili, nema smrti bez sudnjega dana. Ljudi, prilagodite brzinu i drzite stalno otvorene oci. Bio sam svedok slicne situacije gde sam pukom srecom ostao ziv. Cetvorica momaka u SUV, izgubila su kontrolu nad vozilom i krenula da se nekontrolisano okrecu. Slicno ovome, na krivini prometnog auto-puta. Sve se odigralo u sekundi. Samo zahvaljujuci prisebnosti vozaca kamiona koji mi je dolazio iza ledja u punoj brzini, ostao sam ziv. Posto nije mogao da zakoci, proleteo je izmedju mene i drugog auta. Promasio nas je za par centimetara!!! Mi smo bili nemocni. Sve se odigralo u delicu sekunde. Neverovatno kako jedna sekunda i jedna budala mogu nekome presuditi. Ovom vozacu kamiona, neka je laka zemlja. Strasno.

XXL

pre 4 godine

Užas nastrada vozač kamiona zbog kompletnog idiota u Korsi umesto da je svojim kamionom odgurao taj automobil i sebe zaštitio od pada u provaliju. Ko zna koga je stradalnik iza sebe ostavio decu, suprugu, familiju koja ga čeka nakon svakog puta. Bog da mu dušu 'prosti.

Građanin

pre 4 godine

Poznajem mesto. Na toj deonici je klizav kolovoz i oštra krivina pa je brzina ograničena svetlosnim signalima na 80km/h a ne retko i na 60! Dosta njih se ne pridržava toga i dolazi do ovakvih nesreća. Kolega neka su ti čisti putevi nebeski.

sasa

pre 4 godine

Krv mi se sledila gledajuci ovo. Ovaj snimak treba da pustaju na polaganju vozacke i u svim mogucim emisijama o saobracaju. Druga stvar - te ograde ne sluze nicemu ozbiljan posao za putare. slovenci ce ovde nesto drugo da smisle ima novinari nadleznima da probiju mozak ovim snimkom.

Mare

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da mala Corsa može da izgura cisternu sa auto-puta kroz zaštitnu ogradu, bez obzira koliko brzo ide!!!
(Ne morate da objavite komentar, 14. novembar 2019 09:32)

Mislim da je ovde korsa imala minimalan uticaj. Tezina kamiona i bankina je odradila svoje.

Veliki brat

pre 4 godine

O kakvom preticanju pričate kad se radi o deonici AUTOPUTA sa 2 trake za saobraćaj i zaustavnom trakom sa desne strane (u odnosu na smer kretanja).

Korsa je jednostavno prebrzo ušla u krivinu, a vozač je izgubio kontrolu, na snimku se praktično vidi kao da je namerno išao pravo i udario u prednji točak kamiona (a ne u cisternu kako piše u tekstu).

Kamion se možda i ne bi onako prevrnuo preko ograde da je ona betonska ograda vertikalna, nego je praktično proširena nekih 10-20cm od osnoce asfalta na koso tako da gume praktično u ovom slučaju udaraju u bazu ograde, što dovodi do prevrtanja čak i ako bi cisterna bila prazna. Da je taj betonski zid vertikalan, točak bi udario celom visinom, odnosno na prvom mestu svojim centrom koji je u pravcu osovine, pa bi verovatnoća prevrtanja bila daleko manja.

Ova nesreća je za nauk putarima kako treba da izgleda ta betonska ograda. Takođe, i ta staza za pešake je problematičnča na spoljnoj krivini u odnosu na kretanje vozila, zamislite da se tu našla grupa pešaka, i oni bi stradali.

Andrej

pre 4 godine

Ma odlicne su te zastitne ograde, nema sta! Koja je poenta njih tako jadnjikavih i niskih kada se ove stvari mogu ovako tragicno lako desiti??

@Ne morate da objavite komentar

pre 4 godine

Vozac kamiona stalno skrece ka desno, da bi sto vise izbegao budalu u korsi, potom udara u zid koji je prenizak za kamion, a sila kojom kamion udara u malu prepreku je velika zbog mase kamiona. Ne mozete gledati jednu tacku od 30 i onda se javno pitati. Malo razmislite, pa onda izlazite u javnost.

Budak

pre 4 godine

Od udara u gumu do pada preko ograde je prošlo 6 sekundi. Praktično za prve dve sekunde je bilo sve gotovo. Sta je jadnik mogao da uradi za dve sekunde?

Aca

pre 4 godine

Nije nepaznja i neprilagodjena brzina, nego bahato preticanje preko pune linije! Dozivotna za diletanta.
(mile rizik, 14. novembar 2019 09:38)

ovo je, valjda, autoput... ovo je zaustavna traka...

Coyote

pre 4 godine

Koliko vidim na snimku, ovde padaju u vodu sva drobljenja o bezbednosti i brzini. Mora da se menja edukacija u auto školama. Vozacka dozvola ne sme da se dobije dok kandidat ne savlada voznju autoputem i trkackom stazom. Ako cete voziti automobil 130kmh, prvo morate da naučite da vladate njim na većim brzinama, a to moze samo na trkačkoj stazi. Covek je proširio krivinu bez ikakvog razloga, povukao pod tocak kamiona i prevrnuo ga u ambis. Za verovali ili ne.

Proleter

pre 4 godine

Corsa je udarila u prednji lijevi kotac i probila gumu, sto je uzrokovalo nekontrolirano skretanje kamiona prema bankini i tragicnu posljedicu.

cojle

pre 4 godine

Šta ti je sudbina, samo da se još nekih 5-10m tj 2-3 sekunde...zadržao na mostu, pao bi na brdo i najverovantije preživeo,pogotovo jer bi mu sedište bilo sa suprotne strane udara.

posmatrac

pre 4 godine

Stvarno mi je zao vozaca, tezak je to posao i zivot. Nisam strucnjak pa pitam ako neko zna da li postoji opcija da se cisterna sama otkaci u ovim situacijama. Jer koliko vidim ona je povukla kabinu u provaliju. Nesreca je veca jer je najvisoj tacki propao...
Inace SLo mediji su javili da je u cisterni bio plasticni granulat koji je nije nesto preterano tezak.

Ne morate da objavite komentar

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da mala Corsa može da izgura cisternu sa auto-puta kroz zaštitnu ogradu, bez obzira koliko brzo ide!!!

singerrr

pre 4 godine

neverovatno! corsa udara u prednji tocak, prednji deo kamiona pocinje da ,pliva', prikolica po inerciji nastavlja putanju, izvrce se i povlaci sve, sa soferom, u ambis... da nije tragicno, delovalo bi kao sudar igracaka...nazalost, tragedija kamiondzije... saucesce onima, koji ga nisu docekali kod kuce.

neko

pre 4 godine

Preticanje preko pune u krivini... (Kibo, 14. novembar 2019 10:25)

Preko koje pune linije? Pa ovo je autoput čoveče! Lepo se vidi isprekidana traka po sredini. To što ti misliš da je puna linija je zaustavna traka autoputa.

Niko nikoga nije preticao, nego je vozač Corse izgubio kontrolu u krivini, jer je verovatno kasno i jako skrenuo prvo u levo (kako ide krivina), pa onda kada je osetio da je izgubio kontrolu, cimnuo volan na drugu stranu - u desno, prema cisterni i tada se okrenuo za 180 stepeni, udario u cisternu i podvukao se pod nju... Samo par sekundi nepažnje i eto katastrofe.

Patriota bez J

pre 4 godine

Problemi za korsu poceli su 1-2 sekunde pre pocetka snimka. Pošto je krivina u levo, očigledno je da se zaneo u levo, pa panično dao preveliku “kontru” (verovatno upalio usput i brisace) i okrenuo se na suprotnu stranu, pravo pod točkove kamiona. Vozač kamiona je krajnje ljudski, mozda malo preterano reagovao u želju da ne pregazi ovog retarda, ali nažalost iz ove perspektive vidi se da ga je to kostalo zivota. Ni zastitna ograda na inace solidnim putevima u Sloveniji se nije proslavila, a kako mi ne deluje da se korsa kretala ogromnom brzinom, moguce da gume, amortizeri, trapovi nisu 100% ispravni. Po mom misljenju akcenat i treba da bude na znatno strozijoj kontroli ispravnosti i prilagodjenosti vozila vremenskim uslovima, ali i drasticnom unapredjenju obuke buducih i postojecih vozaca ako treba (prakticne i teorijske), a ne na tome da li moze da se ispravnim kolima, na pravom i suvom putu vozi 150, licno mislim da moze.

Marko

pre 4 godine

Da li se meni cini ili fali kljucna sekunda snimka? Kao da je snimak progutao jednu sekundu, onu kada korsa udara u njega. Nije nikakva teorija zavere, ozbiljno pitanje.

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Nemoguce je formirati valjano misljenje o tome sta se zapravo dogodilo jer video ne sadrzi kljucne sekunde pred uletanje Corsa pod tockove cisterne. Koliko mogu da zakljucim, Corsa je proklizala, vozac je izgubio kontrolu, napravio trostruki aksl i zabio se pod tockove cisterne, posle cega je vozac cisterne teglio Corsu jedno desetak metara a zatim izgubio kontrolu, zatim izgubio ravnotezu i konacno probio ogradu. Nisam ubedjen da je "neprilagodjena brzina" krivac. Vozilo moze da prokliza na vlaznoj poledici vozeci i 8 km/sat. Licno iskusio, znam iz prve ruke.

C i n i k

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da mala Corsa može da izgura cisternu sa auto-puta kroz zaštitnu ogradu, bez obzira koliko brzo ide!!!
(Ne morate da objavite komentar, 14. novembar 2019 09:32)

Ne kupuje se Corsa radi prestiza nego zbog svoje stabilnosti na putu.

Anica

pre 4 godine

Na stranu sto sam potrosila 20 minuta analizirajuci usporen snimak na YT. Mislim da je za nas najzanimljivije da vozacu opel corse preti 8 godina zatvora...

Kole

pre 4 godine

Fijesta teska tonu velikom brzinom udara u zadnju osovinu kamiona silom od 10 tona, točkovi proklizaju, kamion se prepreči, a prikolica nastavi pravo i odgura kamion u provaliju. To se događa uvek kad se kamion postavi pod velikim uglom u odnosu na prikolicu. Oni moraju da budu u osi pri velikim brzinama,na kad se menja ugao kamikna i prikolice smanjuje se brzina zavisno od ugla skretanja.

kraja

pre 4 godine

...pogledajte snimak maximalno usporeno...
...ne deluje da su se kretali velikom brzinom...
...u pravu je neko da nedostaje frame iuli dva u trenutku udara, ali meni se ucinilo da je corsa naglo skrenula kao da joj je pukla prednja desna guma...
...uz duzno postovanje vozacu kamiona, mislim da je njegova reakcija bila pogresna i da nije smeo da skrene desno u najgoram delu krivine, sto je rezultiralo udarom u zid i onim sto gledamo na snimku...
...njegova reakcija je instinktivna, a ne profesionalna...
...tek ce istraga pokazati sta se zapravo dogodilo...
...cini mi se da kamera postoji i na stubu iznad mesta gde je doslo do kontakta...

autobahn

pre 4 godine

Samo da je dao gas kamiondzija , preziveo bi. Ovako zbog ne prilagodjene brzine uslovima na putu a mozda i tehničke ne ispravnosti korse, apsolutna krivica je kod vozača malog automobila

Ja

pre 4 godine

Pa nije vozač kamiona uopšte pokušao da izbegne, instiktivno da reaguje ili bilo šta drugo da uradi. Lepo se vidi da ga Corsa udara u levu stranu i kamion usled sile inercije ispada iz svoje putanje tj trake kojom je išao. Pitanje je šta se Corsi desilo, okretanje usled klizavosti, pucanje gume ili je možda čak i zaspao...

A.

pre 4 godine

Koliko me je potresao snimak (kao kada se nekom detetu desi neka tragedija). Laka mu zemlja.

@ ... te ograde ne sluze nicemu ...
(sasa, 14. novembar 2019 10:55)

Ne znam da li bi u ovakvoj krivini, veliku masu u brzini mogla da zaustavi i ograda koja liči na galeriju u Grdelici. Ova ograda bi trebalo pre da deluje psihološki na vozača, da zna da je iza nje provalija i da prilagodi brzinu da je uopšte ne bi dotakao.
Da li mi se samo čini (zbog perspektive) da je ovde ograda viša na unutrašnjoj strani krivine, nego na spoljnoj? Ako je zaista tako, bilo bi mi logičnije da je obrnuto, ali možda grešim.

Ne morate da objavite komentar

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da mala Corsa može da izgura cisternu sa auto-puta kroz zaštitnu ogradu, bez obzira koliko brzo ide!!!

C i n i k

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da mala Corsa može da izgura cisternu sa auto-puta kroz zaštitnu ogradu, bez obzira koliko brzo ide!!!
(Ne morate da objavite komentar, 14. novembar 2019 09:32)

Ne kupuje se Corsa radi prestiza nego zbog svoje stabilnosti na putu.

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Nemoguce je formirati valjano misljenje o tome sta se zapravo dogodilo jer video ne sadrzi kljucne sekunde pred uletanje Corsa pod tockove cisterne. Koliko mogu da zakljucim, Corsa je proklizala, vozac je izgubio kontrolu, napravio trostruki aksl i zabio se pod tockove cisterne, posle cega je vozac cisterne teglio Corsu jedno desetak metara a zatim izgubio kontrolu, zatim izgubio ravnotezu i konacno probio ogradu. Nisam ubedjen da je "neprilagodjena brzina" krivac. Vozilo moze da prokliza na vlaznoj poledici vozeci i 8 km/sat. Licno iskusio, znam iz prve ruke.

kraja

pre 4 godine

...pogledajte snimak maximalno usporeno...
...ne deluje da su se kretali velikom brzinom...
...u pravu je neko da nedostaje frame iuli dva u trenutku udara, ali meni se ucinilo da je corsa naglo skrenula kao da joj je pukla prednja desna guma...
...uz duzno postovanje vozacu kamiona, mislim da je njegova reakcija bila pogresna i da nije smeo da skrene desno u najgoram delu krivine, sto je rezultiralo udarom u zid i onim sto gledamo na snimku...
...njegova reakcija je instinktivna, a ne profesionalna...
...tek ce istraga pokazati sta se zapravo dogodilo...
...cini mi se da kamera postoji i na stubu iznad mesta gde je doslo do kontakta...

Aca

pre 4 godine

Nije nepaznja i neprilagodjena brzina, nego bahato preticanje preko pune linije! Dozivotna za diletanta.
(mile rizik, 14. novembar 2019 09:38)

ovo je, valjda, autoput... ovo je zaustavna traka...

Andrej

pre 4 godine

Ma odlicne su te zastitne ograde, nema sta! Koja je poenta njih tako jadnjikavih i niskih kada se ove stvari mogu ovako tragicno lako desiti??

Mare

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da mala Corsa može da izgura cisternu sa auto-puta kroz zaštitnu ogradu, bez obzira koliko brzo ide!!!
(Ne morate da objavite komentar, 14. novembar 2019 09:32)

Mislim da je ovde korsa imala minimalan uticaj. Tezina kamiona i bankina je odradila svoje.

@Ne morate da objavite komentar

pre 4 godine

Vozac kamiona stalno skrece ka desno, da bi sto vise izbegao budalu u korsi, potom udara u zid koji je prenizak za kamion, a sila kojom kamion udara u malu prepreku je velika zbog mase kamiona. Ne mozete gledati jednu tacku od 30 i onda se javno pitati. Malo razmislite, pa onda izlazite u javnost.

Veliki brat

pre 4 godine

O kakvom preticanju pričate kad se radi o deonici AUTOPUTA sa 2 trake za saobraćaj i zaustavnom trakom sa desne strane (u odnosu na smer kretanja).

Korsa je jednostavno prebrzo ušla u krivinu, a vozač je izgubio kontrolu, na snimku se praktično vidi kao da je namerno išao pravo i udario u prednji točak kamiona (a ne u cisternu kako piše u tekstu).

Kamion se možda i ne bi onako prevrnuo preko ograde da je ona betonska ograda vertikalna, nego je praktično proširena nekih 10-20cm od osnoce asfalta na koso tako da gume praktično u ovom slučaju udaraju u bazu ograde, što dovodi do prevrtanja čak i ako bi cisterna bila prazna. Da je taj betonski zid vertikalan, točak bi udario celom visinom, odnosno na prvom mestu svojim centrom koji je u pravcu osovine, pa bi verovatnoća prevrtanja bila daleko manja.

Ova nesreća je za nauk putarima kako treba da izgleda ta betonska ograda. Takođe, i ta staza za pešake je problematičnča na spoljnoj krivini u odnosu na kretanje vozila, zamislite da se tu našla grupa pešaka, i oni bi stradali.

Proleter

pre 4 godine

Corsa je udarila u prednji lijevi kotac i probila gumu, sto je uzrokovalo nekontrolirano skretanje kamiona prema bankini i tragicnu posljedicu.

Coyote

pre 4 godine

Koliko vidim na snimku, ovde padaju u vodu sva drobljenja o bezbednosti i brzini. Mora da se menja edukacija u auto školama. Vozacka dozvola ne sme da se dobije dok kandidat ne savlada voznju autoputem i trkackom stazom. Ako cete voziti automobil 130kmh, prvo morate da naučite da vladate njim na većim brzinama, a to moze samo na trkačkoj stazi. Covek je proširio krivinu bez ikakvog razloga, povukao pod tocak kamiona i prevrnuo ga u ambis. Za verovali ili ne.

Marko

pre 4 godine

Da li se meni cini ili fali kljucna sekunda snimka? Kao da je snimak progutao jednu sekundu, onu kada korsa udara u njega. Nije nikakva teorija zavere, ozbiljno pitanje.

Kole

pre 4 godine

Fijesta teska tonu velikom brzinom udara u zadnju osovinu kamiona silom od 10 tona, točkovi proklizaju, kamion se prepreči, a prikolica nastavi pravo i odgura kamion u provaliju. To se događa uvek kad se kamion postavi pod velikim uglom u odnosu na prikolicu. Oni moraju da budu u osi pri velikim brzinama,na kad se menja ugao kamikna i prikolice smanjuje se brzina zavisno od ugla skretanja.

XXL

pre 4 godine

Užas nastrada vozač kamiona zbog kompletnog idiota u Korsi umesto da je svojim kamionom odgurao taj automobil i sebe zaštitio od pada u provaliju. Ko zna koga je stradalnik iza sebe ostavio decu, suprugu, familiju koja ga čeka nakon svakog puta. Bog da mu dušu 'prosti.

Anica

pre 4 godine

Na stranu sto sam potrosila 20 minuta analizirajuci usporen snimak na YT. Mislim da je za nas najzanimljivije da vozacu opel corse preti 8 godina zatvora...

A.

pre 4 godine

Koliko me je potresao snimak (kao kada se nekom detetu desi neka tragedija). Laka mu zemlja.

@ ... te ograde ne sluze nicemu ...
(sasa, 14. novembar 2019 10:55)

Ne znam da li bi u ovakvoj krivini, veliku masu u brzini mogla da zaustavi i ograda koja liči na galeriju u Grdelici. Ova ograda bi trebalo pre da deluje psihološki na vozača, da zna da je iza nje provalija i da prilagodi brzinu da je uopšte ne bi dotakao.
Da li mi se samo čini (zbog perspektive) da je ovde ograda viša na unutrašnjoj strani krivine, nego na spoljnoj? Ako je zaista tako, bilo bi mi logičnije da je obrnuto, ali možda grešim.

autobahn

pre 4 godine

Samo da je dao gas kamiondzija , preziveo bi. Ovako zbog ne prilagodjene brzine uslovima na putu a mozda i tehničke ne ispravnosti korse, apsolutna krivica je kod vozača malog automobila

sasa

pre 4 godine

Krv mi se sledila gledajuci ovo. Ovaj snimak treba da pustaju na polaganju vozacke i u svim mogucim emisijama o saobracaju. Druga stvar - te ograde ne sluze nicemu ozbiljan posao za putare. slovenci ce ovde nesto drugo da smisle ima novinari nadleznima da probiju mozak ovim snimkom.

Građanin

pre 4 godine

Poznajem mesto. Na toj deonici je klizav kolovoz i oštra krivina pa je brzina ograničena svetlosnim signalima na 80km/h a ne retko i na 60! Dosta njih se ne pridržava toga i dolazi do ovakvih nesreća. Kolega neka su ti čisti putevi nebeski.

Patriota bez J

pre 4 godine

Problemi za korsu poceli su 1-2 sekunde pre pocetka snimka. Pošto je krivina u levo, očigledno je da se zaneo u levo, pa panično dao preveliku “kontru” (verovatno upalio usput i brisace) i okrenuo se na suprotnu stranu, pravo pod točkove kamiona. Vozač kamiona je krajnje ljudski, mozda malo preterano reagovao u želju da ne pregazi ovog retarda, ali nažalost iz ove perspektive vidi se da ga je to kostalo zivota. Ni zastitna ograda na inace solidnim putevima u Sloveniji se nije proslavila, a kako mi ne deluje da se korsa kretala ogromnom brzinom, moguce da gume, amortizeri, trapovi nisu 100% ispravni. Po mom misljenju akcenat i treba da bude na znatno strozijoj kontroli ispravnosti i prilagodjenosti vozila vremenskim uslovima, ali i drasticnom unapredjenju obuke buducih i postojecih vozaca ako treba (prakticne i teorijske), a ne na tome da li moze da se ispravnim kolima, na pravom i suvom putu vozi 150, licno mislim da moze.

Ja

pre 4 godine

Pa nije vozač kamiona uopšte pokušao da izbegne, instiktivno da reaguje ili bilo šta drugo da uradi. Lepo se vidi da ga Corsa udara u levu stranu i kamion usled sile inercije ispada iz svoje putanje tj trake kojom je išao. Pitanje je šta se Corsi desilo, okretanje usled klizavosti, pucanje gume ili je možda čak i zaspao...

posmatrac

pre 4 godine

Stvarno mi je zao vozaca, tezak je to posao i zivot. Nisam strucnjak pa pitam ako neko zna da li postoji opcija da se cisterna sama otkaci u ovim situacijama. Jer koliko vidim ona je povukla kabinu u provaliju. Nesreca je veca jer je najvisoj tacki propao...
Inace SLo mediji su javili da je u cisterni bio plasticni granulat koji je nije nesto preterano tezak.

neko

pre 4 godine

Preticanje preko pune u krivini... (Kibo, 14. novembar 2019 10:25)

Preko koje pune linije? Pa ovo je autoput čoveče! Lepo se vidi isprekidana traka po sredini. To što ti misliš da je puna linija je zaustavna traka autoputa.

Niko nikoga nije preticao, nego je vozač Corse izgubio kontrolu u krivini, jer je verovatno kasno i jako skrenuo prvo u levo (kako ide krivina), pa onda kada je osetio da je izgubio kontrolu, cimnuo volan na drugu stranu - u desno, prema cisterni i tada se okrenuo za 180 stepeni, udario u cisternu i podvukao se pod nju... Samo par sekundi nepažnje i eto katastrofe.

ljAXE

pre 4 godine

Ili, nema smrti bez sudnjega dana. Ljudi, prilagodite brzinu i drzite stalno otvorene oci. Bio sam svedok slicne situacije gde sam pukom srecom ostao ziv. Cetvorica momaka u SUV, izgubila su kontrolu nad vozilom i krenula da se nekontrolisano okrecu. Slicno ovome, na krivini prometnog auto-puta. Sve se odigralo u sekundi. Samo zahvaljujuci prisebnosti vozaca kamiona koji mi je dolazio iza ledja u punoj brzini, ostao sam ziv. Posto nije mogao da zakoci, proleteo je izmedju mene i drugog auta. Promasio nas je za par centimetara!!! Mi smo bili nemocni. Sve se odigralo u delicu sekunde. Neverovatno kako jedna sekunda i jedna budala mogu nekome presuditi. Ovom vozacu kamiona, neka je laka zemlja. Strasno.

Budak

pre 4 godine

Od udara u gumu do pada preko ograde je prošlo 6 sekundi. Praktično za prve dve sekunde je bilo sve gotovo. Sta je jadnik mogao da uradi za dve sekunde?

singerrr

pre 4 godine

neverovatno! corsa udara u prednji tocak, prednji deo kamiona pocinje da ,pliva', prikolica po inerciji nastavlja putanju, izvrce se i povlaci sve, sa soferom, u ambis... da nije tragicno, delovalo bi kao sudar igracaka...nazalost, tragedija kamiondzije... saucesce onima, koji ga nisu docekali kod kuce.

cojle

pre 4 godine

Šta ti je sudbina, samo da se još nekih 5-10m tj 2-3 sekunde...zadržao na mostu, pao bi na brdo i najverovantije preživeo,pogotovo jer bi mu sedište bilo sa suprotne strane udara.