Utorak, 22.10.2019.

11:45

"Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne" FOTO

U Zadru je osvanuo degutantan grafit kojim se poziva na klanje Srba i hranjenje mačaka njihovim organima.

Izvor: Zadar njuz

"Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu maèke gladne" FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

nn

pre 4 godine

ok,općenito Srbe se neobožava u Hrvatskoj ali velika većina ih ni nemrzi nego su ravnodušni.Ili je napisao neki klinjo,buntovnik bez razloga,ili oni iz braniteljske populacije kome se isplati držati tu tenziju izmedu dvije drzave,ja bih to sve ignorirao pa bi njihova piskaranja izgubila smisao,dok mi poklanjamo pažnju takvima ,oni ce i piskarat

sasa

pre 4 godine

(petrica kerempuh, 22. oktobar 2019 13:56)

Samo se ti tesi. Ja grafita u kome se pominiju hrvati video nisam a kamoli ovoliko bolestne!
Nego ono sto mene najvise sokira uvek iznova su komentari na ovake stvari. Nekih 10% osudjuju, 40% odobrava a 40% pravda. Hrvati rat je zavrsio 95. Srba u Hrvatskoj ima za statisicku gresku. Podrucja gde su ziveli Srbi zive vasi sunarodnici iz Bih ili su opusteli i prerasli u sumu. Cemu vise tolika mrznja?! Dosanjali ste tisucletni san. Uzivajte u svojoj drzavci i manite se srba jednom za uvek. Ovi iz statisticke greske vratili su se samo tu da umru, potomci su im daleko od vase lijepe pa nemate o cemu da brinite. opustite se ljudi, frustracije lecite kod psihiatra a decu umesto mrznje ucite nemacki. Vise koristi ce imati od toga.

sofronije

pre 4 godine

zaista je istinita ona uzrecica "Vreme leci sve".
iz ove sad perspektive ne mogu da verujem kakav bes i bol sam osecao svojevremeno kad sam bio primoran da napustim svoj rodni grad...a danas vidim da je to bila najbolja stvar koja mi se mogla desiti. Zadar je oduvek bio grad prelepe arhitekture, poluotok okruzen zidinama, danas cak i ljepsi nego onda jer su rijesili problem gradske luke tj uvale koju smo nekad u slengu zvali "fonjica" s obzirom koliko je smdela. Danas je sa te strane i ljepsi nego nekad, ali sa druge to je oduvijek bila mala, zatucana sredina i ocigledno to se nikad nece promjeniti. I oni sami koji su otisli to su uvideli...negde u svet, ili makar do Zagreba, cak i Rijeke...Zadar, tako lep i u istom tako jadan...tema iz clanka - ocekivano, i nazalost, bez sumnje, ponovice se...Zadar je to.

Gole

pre 4 godine

Autor je neki klinac.odrastao slusajuci da su Srbi uzrok svih problema.sirota dusa zadojena mrznjom.Bog daje zivot i uzima.Steta za Zadar.Lep grad.Duso.ostavi se ustaske ideologije
Radi nesto lepo.slusaj muziku.citaj.zaljubi se.pomoli se Bogu.mnogo jada u tebi sa ovakvim mislima.

Vedran

pre 4 godine

Huliganizam, nacionalizam, kriminal, korupcija, narkomanija, alkoholizam, nacizam, fasizam, obiteljsko nasilje, pedofilija, silovanja, i ostale negativne karike drustva se lako mogu staviti pod kontrolu ili sasvim iskoreniti SAMO ako drzavni vrh to zeli i uhvati se s tim problemima ozbiljno u kostac. Problem je sto su ljudi utuceni, obespravljeni, razbijenog duha, zabrinuti za osnovne licne egzistecijalne probleme. Pa im ne pada na pamet da se zaista pobune i pritisnu vlast na drasticne promene. Nemaju snage za borbu. Zele samo da slave sportske pobede i nekakve izmisljene praznike, a za ostalo ih nije briga. Drugi problem je sto je inteligencija davno napustila ove prostore. Ostalo je mnogo kukolja, a jako malo zita. Ako se taj trend nastavi, bice nazalost sve gore i gore.

Balkanac

pre 4 godine

"Izvaditi DNK autoru grafita. Ako nema srpske krvi, poješću mobilni telefon"

Ne može se dokazati nečija nacionalnost putem DNK! DNK ne govori da li je netko Srbin, Hrvat, bosanac, katolik, pravoslavac....

Mladen

pre 4 godine

Tipični uličarsko-šovinistički rečnik huligana tinejdžerskog uzrasta, koji su o Srbima negativno slušali u poridici i neposrednom okruženju, pa sad sprejom po fasadama zgrada dokazuju svoju vernost "njihovoj lipoj". Primitivizam do bola!

Milo

pre 4 godine

Ja zivim u Zadru i tu osobu koja je to napisala bi stavio na stup srama i da ocisti sve grafite po cijelom gradu. Neprihvatljivo za normalnu osobu. Sramota za drzavu/.

Rade

pre 4 godine

@Dragorad
A ja kao Srbin sam u školi posle Hej Sloveni pevao i Lijepa naša, jer u CRO je obavezno išla i ta himna posle federativne. Sećam se jednom 1979. godine imao sam devet godina, bio nam je gost na času jedan stariji gospodin, bilo je nešto u vezi plesa, na kraju smo pevali himne, ali on je insistirao da hrvatsku himnu svi otpevamo do kraja i sav je bio u zanosu kad smo došli do "da svoj narod Hrvat ljubi". Svi smo pevali, a bilo nas je barem 25% srpske dece u odeljenju, nismo ništa razumeli niti su naknadno bilo čiji roditelji reagovali na bilo koji način.

ime

pre 4 godine

Vi što odmah govorite loše o Hrvatskoj pogledajte naše dvorište. Od "navijača" pa ostalo. Nemoj odmah po njima, to je jedan ili dva pojedinca koji se prave pametni. Kod nas na Balkanu, kamere i kazne ali kazne da odplaćuješ par godina ovakvu glupost. Pa da vidimo ko će šta da piše po ulici.

БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико"

pre 4 godine

Normalnom coveku ovo ne bi palo na pamet !!! Iskreno se nadam da ovo ne podrzava niko inace imamo epidemiju ...

Olja

pre 4 godine

Mozda bi se vise trebalo cuditi ovima sto su pisali komentare i koji to minimiziraju kao, eto, izolovan slucaj, a niko se ne obzire na ono sto je najbitnije: da je taj grafit danima na zidu i ne bode oci onima koji su na vlasti, a cija je obaveza da stite sve gradjane nad kojima imaju vlast.

psiho Delija

pre 4 godine

Kakav primitivizam!!!
Kako su uopšte ušli u EU, sa takvom moralnom unakaženošću!
Čast izuzecima, ali država Hrvatska je bruka za EU!
Mi nismo za pohvalu, ali smo sa mnogo aspekata moderniji i liberalniji od te EVROPSKE HRVATSKE.

Dragica

pre 4 godine

Mene ne cudi grafit, jer psihopata ima svugde. Cudi me sto to nikome ko pored njega prolazi ne smeta i sto se niko nije potrudio da ga ukloni. To je ono sto me ustvari brine i rastuzuje, jer ko ce ovaj svet uciniti boljim ako ne covek.

дабар

pre 4 godine

Не разумем зашто се диже толика галама када је ово само још један “изолиран” инцидент. Како ли васпитавају ту децу када је ово постало свакодневница?

Dragorad

pre 4 godine

Da podsetim “branitelje” na ovaj stih koji smo svi znali:
Mi stojimo postojano, ka(n)o klisurine.
Proklet bio izdajica svoje domovine.

Svi su oni stajali mirno i p(j)evali ovo kao jedan sa nama.

A onda su tu državu i nas ostale zajedno sa njom - izdali. Nas su klali i proterivali, mučili i mučki ubijali. Tako da jedan grafit u Zadru... nije bitno.

Ante

pre 4 godine

Vjerovatno neki mulac, navijač, zna da će mu grafit sutra osvanuti u novinama, pa će postati "slavan" među svojim kvartovskim budalama.
Idioti.
Inače odgovor ovom Marku, o 500.000 penzija branitelja. Ili lažeš, ili nemaš pojma. 90% branitelja nema nikakvih privilegija, osim besplatnog sistematskog pregleda i slično, penzija nema više od 60.000, i to su većinom manje penzije, kao dodatak na invalidnosti (PTSP). Malo se informiraj. Nema 500.000 branitelja, nego 500.000 sudionika rata s najmanje 1 danom staža, u to ulaze i pozadina, uredi, itd. Borbeni sektor je drugo.

petrica kerempuh

pre 4 godine

Stvarno se trudite da zatrujete odnose do maximuma.
Kladim se da prošećem periferijom bilo kojeg većeg srpskog grada da bi pronašao nešto slično.
I odmahnuo rukom i prošao dalje, jer znam da je to napisala jedna budala, kakvih ima svugdje.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Gadno je kada sopstveni identitet gradiš na negaciji. Ovakvi primerci jutro počinju sa - "Nisi Srbin, nisi Srbin..." U Zadru Srba gotovo da i nema i opet su problem. Sutra će Srbe tražiti među svojim komšijama ili rodbinom, bilo kime kome tok misli nije kao sa ovog grafita.

I na će kraju sami sebe izjesti i nestati, jer na mržnji i negaciji ništa nije stvoreno.

Marko

pre 4 godine

Treba opravdati 500.000 penzija koje dobijaju branitelji. Svake godine ih je sve vise, nakon 24 godine se "sete" da su bili u ratu i da su ih "srbocetnici" jurili sumom, pucali iz tenka na njih i ostale lovacke price. Od njih pola miliona, mozda 100.000 zasluzuje penzije. Bilo ih je vise, ali mnogi su umrli do sada...

Hrvat bez zlobe

pre 4 godine

Ovo je prestrasno. Nazalost slicnih grafita uvek se nadje i to vise nije novost Prosto ko da vlastima odgovara ta stalna potencijalna erupcija mrznje i nacionalizma To mi je jasno jer politika misli samo na sebe Ono sto ipak nikako ne razumem kako to da su najstrasnije poruke najcesce i najstrasnije u sredinama koje su prepoznate kao one sa "najpoboznijim vernicima" Bili brig u Zd je cetvrt sa najpoboznijim hrvatima Jos jednom moje izvinjenje i pitanje za sve kako to da najbolesnije parole vlastima pa i prosecnim gradjanima ne smetaju.

ns boy

pre 4 godine

mene uopste ovo ne pogadja i ne vredja,ne treba od ovog praviti bauk i svadje.isto tako i kod nas kad se nesto slicno dogodi ne treba mu davati previse na znacaju.jednostavno ovakve stvari su uvek postojale sa obe strane,to je deo naseg odnosa

antiprotivan

pre 4 godine

Prošle nedelje sudija u Zadru oslobodio petoricu za višegodišnje silovanje maloletnice.
Prekjuče u Zadru pretukli dva Amerikanca jer su nisu bili javnoprihvatljivih seksualnih sklonosti.
Danas u Zadru antisrpski grafit.

Fin i simpatičan grad...

Патас

pre 4 godine

Ово је само један у низу разлога зашто млади и људи средње доби напуштају просторе Балкана. Сличан графит могао сам да прочитам и у једном српском граду, односи се на други народ "Млад балија трчи пољем, ја га стижем па га кољем". 25 година после завршетка рата у Хрватској, Србији и БиХ ми имамо овакве ствари. Кад се придода сиромаштво, реторика наших вођа, корупција и непоштовање закона од стране оних који их доносе - добијамо ово што данас имамо. Они и њихова дјеца живе све боље и лако се могу међусобно договорити кад се ради о расподјели пара и фотеља - а нас хушкају на међусобну мржњу. Изгледа да овде никад неће доћи боља времена.

Zlatko

pre 4 godine

U Zadru zive i bivsi Srbi. Ovo nije pisao neko od branitelja. Ovo pise podmladak nadojen retorikom politicara i medija, rodjeni posle rata. Molim vas objavite komentar.

antiprotivan

pre 4 godine

Prošle nedelje sudija u Zadru oslobodio petoricu za višegodišnje silovanje maloletnice.
Prekjuče u Zadru pretukli dva Amerikanca jer su nisu bili javnoprihvatljivih seksualnih sklonosti.
Danas u Zadru antisrpski grafit.

Fin i simpatičan grad...

Zlatko

pre 4 godine

U Zadru zive i bivsi Srbi. Ovo nije pisao neko od branitelja. Ovo pise podmladak nadojen retorikom politicara i medija, rodjeni posle rata. Molim vas objavite komentar.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Gadno je kada sopstveni identitet gradiš na negaciji. Ovakvi primerci jutro počinju sa - "Nisi Srbin, nisi Srbin..." U Zadru Srba gotovo da i nema i opet su problem. Sutra će Srbe tražiti među svojim komšijama ili rodbinom, bilo kime kome tok misli nije kao sa ovog grafita.

I na će kraju sami sebe izjesti i nestati, jer na mržnji i negaciji ništa nije stvoreno.

Marko

pre 4 godine

Treba opravdati 500.000 penzija koje dobijaju branitelji. Svake godine ih je sve vise, nakon 24 godine se "sete" da su bili u ratu i da su ih "srbocetnici" jurili sumom, pucali iz tenka na njih i ostale lovacke price. Od njih pola miliona, mozda 100.000 zasluzuje penzije. Bilo ih je vise, ali mnogi su umrli do sada...

Патас

pre 4 godine

Ово је само један у низу разлога зашто млади и људи средње доби напуштају просторе Балкана. Сличан графит могао сам да прочитам и у једном српском граду, односи се на други народ "Млад балија трчи пољем, ја га стижем па га кољем". 25 година после завршетка рата у Хрватској, Србији и БиХ ми имамо овакве ствари. Кад се придода сиромаштво, реторика наших вођа, корупција и непоштовање закона од стране оних који их доносе - добијамо ово што данас имамо. Они и њихова дјеца живе све боље и лако се могу међусобно договорити кад се ради о расподјели пара и фотеља - а нас хушкају на међусобну мржњу. Изгледа да овде никад неће доћи боља времена.

Dragica

pre 4 godine

Mene ne cudi grafit, jer psihopata ima svugde. Cudi me sto to nikome ko pored njega prolazi ne smeta i sto se niko nije potrudio da ga ukloni. To je ono sto me ustvari brine i rastuzuje, jer ko ce ovaj svet uciniti boljim ako ne covek.

Dragorad

pre 4 godine

Da podsetim “branitelje” na ovaj stih koji smo svi znali:
Mi stojimo postojano, ka(n)o klisurine.
Proklet bio izdajica svoje domovine.

Svi su oni stajali mirno i p(j)evali ovo kao jedan sa nama.

A onda su tu državu i nas ostale zajedno sa njom - izdali. Nas su klali i proterivali, mučili i mučki ubijali. Tako da jedan grafit u Zadru... nije bitno.

Hrvat bez zlobe

pre 4 godine

Ovo je prestrasno. Nazalost slicnih grafita uvek se nadje i to vise nije novost Prosto ko da vlastima odgovara ta stalna potencijalna erupcija mrznje i nacionalizma To mi je jasno jer politika misli samo na sebe Ono sto ipak nikako ne razumem kako to da su najstrasnije poruke najcesce i najstrasnije u sredinama koje su prepoznate kao one sa "najpoboznijim vernicima" Bili brig u Zd je cetvrt sa najpoboznijim hrvatima Jos jednom moje izvinjenje i pitanje za sve kako to da najbolesnije parole vlastima pa i prosecnim gradjanima ne smetaju.

Olja

pre 4 godine

Mozda bi se vise trebalo cuditi ovima sto su pisali komentare i koji to minimiziraju kao, eto, izolovan slucaj, a niko se ne obzire na ono sto je najbitnije: da je taj grafit danima na zidu i ne bode oci onima koji su na vlasti, a cija je obaveza da stite sve gradjane nad kojima imaju vlast.

psiho Delija

pre 4 godine

Kakav primitivizam!!!
Kako su uopšte ušli u EU, sa takvom moralnom unakaženošću!
Čast izuzecima, ali država Hrvatska je bruka za EU!
Mi nismo za pohvalu, ali smo sa mnogo aspekata moderniji i liberalniji od te EVROPSKE HRVATSKE.

дабар

pre 4 godine

Не разумем зашто се диже толика галама када је ово само још један “изолиран” инцидент. Како ли васпитавају ту децу када је ово постало свакодневница?

Rade

pre 4 godine

@Dragorad
A ja kao Srbin sam u školi posle Hej Sloveni pevao i Lijepa naša, jer u CRO je obavezno išla i ta himna posle federativne. Sećam se jednom 1979. godine imao sam devet godina, bio nam je gost na času jedan stariji gospodin, bilo je nešto u vezi plesa, na kraju smo pevali himne, ali on je insistirao da hrvatsku himnu svi otpevamo do kraja i sav je bio u zanosu kad smo došli do "da svoj narod Hrvat ljubi". Svi smo pevali, a bilo nas je barem 25% srpske dece u odeljenju, nismo ništa razumeli niti su naknadno bilo čiji roditelji reagovali na bilo koji način.

Ante

pre 4 godine

Vjerovatno neki mulac, navijač, zna da će mu grafit sutra osvanuti u novinama, pa će postati "slavan" među svojim kvartovskim budalama.
Idioti.
Inače odgovor ovom Marku, o 500.000 penzija branitelja. Ili lažeš, ili nemaš pojma. 90% branitelja nema nikakvih privilegija, osim besplatnog sistematskog pregleda i slično, penzija nema više od 60.000, i to su većinom manje penzije, kao dodatak na invalidnosti (PTSP). Malo se informiraj. Nema 500.000 branitelja, nego 500.000 sudionika rata s najmanje 1 danom staža, u to ulaze i pozadina, uredi, itd. Borbeni sektor je drugo.

petrica kerempuh

pre 4 godine

Stvarno se trudite da zatrujete odnose do maximuma.
Kladim se da prošećem periferijom bilo kojeg većeg srpskog grada da bi pronašao nešto slično.
I odmahnuo rukom i prošao dalje, jer znam da je to napisala jedna budala, kakvih ima svugdje.

ime

pre 4 godine

Vi što odmah govorite loše o Hrvatskoj pogledajte naše dvorište. Od "navijača" pa ostalo. Nemoj odmah po njima, to je jedan ili dva pojedinca koji se prave pametni. Kod nas na Balkanu, kamere i kazne ali kazne da odplaćuješ par godina ovakvu glupost. Pa da vidimo ko će šta da piše po ulici.

ns boy

pre 4 godine

mene uopste ovo ne pogadja i ne vredja,ne treba od ovog praviti bauk i svadje.isto tako i kod nas kad se nesto slicno dogodi ne treba mu davati previse na znacaju.jednostavno ovakve stvari su uvek postojale sa obe strane,to je deo naseg odnosa

sasa

pre 4 godine

(petrica kerempuh, 22. oktobar 2019 13:56)

Samo se ti tesi. Ja grafita u kome se pominiju hrvati video nisam a kamoli ovoliko bolestne!
Nego ono sto mene najvise sokira uvek iznova su komentari na ovake stvari. Nekih 10% osudjuju, 40% odobrava a 40% pravda. Hrvati rat je zavrsio 95. Srba u Hrvatskoj ima za statisicku gresku. Podrucja gde su ziveli Srbi zive vasi sunarodnici iz Bih ili su opusteli i prerasli u sumu. Cemu vise tolika mrznja?! Dosanjali ste tisucletni san. Uzivajte u svojoj drzavci i manite se srba jednom za uvek. Ovi iz statisticke greske vratili su se samo tu da umru, potomci su im daleko od vase lijepe pa nemate o cemu da brinite. opustite se ljudi, frustracije lecite kod psihiatra a decu umesto mrznje ucite nemacki. Vise koristi ce imati od toga.

БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико"

pre 4 godine

Normalnom coveku ovo ne bi palo na pamet !!! Iskreno se nadam da ovo ne podrzava niko inace imamo epidemiju ...

Milo

pre 4 godine

Ja zivim u Zadru i tu osobu koja je to napisala bi stavio na stup srama i da ocisti sve grafite po cijelom gradu. Neprihvatljivo za normalnu osobu. Sramota za drzavu/.

Mladen

pre 4 godine

Tipični uličarsko-šovinistički rečnik huligana tinejdžerskog uzrasta, koji su o Srbima negativno slušali u poridici i neposrednom okruženju, pa sad sprejom po fasadama zgrada dokazuju svoju vernost "njihovoj lipoj". Primitivizam do bola!

Vedran

pre 4 godine

Huliganizam, nacionalizam, kriminal, korupcija, narkomanija, alkoholizam, nacizam, fasizam, obiteljsko nasilje, pedofilija, silovanja, i ostale negativne karike drustva se lako mogu staviti pod kontrolu ili sasvim iskoreniti SAMO ako drzavni vrh to zeli i uhvati se s tim problemima ozbiljno u kostac. Problem je sto su ljudi utuceni, obespravljeni, razbijenog duha, zabrinuti za osnovne licne egzistecijalne probleme. Pa im ne pada na pamet da se zaista pobune i pritisnu vlast na drasticne promene. Nemaju snage za borbu. Zele samo da slave sportske pobede i nekakve izmisljene praznike, a za ostalo ih nije briga. Drugi problem je sto je inteligencija davno napustila ove prostore. Ostalo je mnogo kukolja, a jako malo zita. Ako se taj trend nastavi, bice nazalost sve gore i gore.

sofronije

pre 4 godine

zaista je istinita ona uzrecica "Vreme leci sve".
iz ove sad perspektive ne mogu da verujem kakav bes i bol sam osecao svojevremeno kad sam bio primoran da napustim svoj rodni grad...a danas vidim da je to bila najbolja stvar koja mi se mogla desiti. Zadar je oduvek bio grad prelepe arhitekture, poluotok okruzen zidinama, danas cak i ljepsi nego onda jer su rijesili problem gradske luke tj uvale koju smo nekad u slengu zvali "fonjica" s obzirom koliko je smdela. Danas je sa te strane i ljepsi nego nekad, ali sa druge to je oduvijek bila mala, zatucana sredina i ocigledno to se nikad nece promjeniti. I oni sami koji su otisli to su uvideli...negde u svet, ili makar do Zagreba, cak i Rijeke...Zadar, tako lep i u istom tako jadan...tema iz clanka - ocekivano, i nazalost, bez sumnje, ponovice se...Zadar je to.

Gole

pre 4 godine

Autor je neki klinac.odrastao slusajuci da su Srbi uzrok svih problema.sirota dusa zadojena mrznjom.Bog daje zivot i uzima.Steta za Zadar.Lep grad.Duso.ostavi se ustaske ideologije
Radi nesto lepo.slusaj muziku.citaj.zaljubi se.pomoli se Bogu.mnogo jada u tebi sa ovakvim mislima.

Balkanac

pre 4 godine

"Izvaditi DNK autoru grafita. Ako nema srpske krvi, poješću mobilni telefon"

Ne može se dokazati nečija nacionalnost putem DNK! DNK ne govori da li je netko Srbin, Hrvat, bosanac, katolik, pravoslavac....

nn

pre 4 godine

ok,općenito Srbe se neobožava u Hrvatskoj ali velika većina ih ni nemrzi nego su ravnodušni.Ili je napisao neki klinjo,buntovnik bez razloga,ili oni iz braniteljske populacije kome se isplati držati tu tenziju izmedu dvije drzave,ja bih to sve ignorirao pa bi njihova piskaranja izgubila smisao,dok mi poklanjamo pažnju takvima ,oni ce i piskarat

petrica kerempuh

pre 4 godine

Stvarno se trudite da zatrujete odnose do maximuma.
Kladim se da prošećem periferijom bilo kojeg većeg srpskog grada da bi pronašao nešto slično.
I odmahnuo rukom i prošao dalje, jer znam da je to napisala jedna budala, kakvih ima svugdje.

ns boy

pre 4 godine

mene uopste ovo ne pogadja i ne vredja,ne treba od ovog praviti bauk i svadje.isto tako i kod nas kad se nesto slicno dogodi ne treba mu davati previse na znacaju.jednostavno ovakve stvari su uvek postojale sa obe strane,to je deo naseg odnosa

ime

pre 4 godine

Vi što odmah govorite loše o Hrvatskoj pogledajte naše dvorište. Od "navijača" pa ostalo. Nemoj odmah po njima, to je jedan ili dva pojedinca koji se prave pametni. Kod nas na Balkanu, kamere i kazne ali kazne da odplaćuješ par godina ovakvu glupost. Pa da vidimo ko će šta da piše po ulici.

Ante

pre 4 godine

Vjerovatno neki mulac, navijač, zna da će mu grafit sutra osvanuti u novinama, pa će postati "slavan" među svojim kvartovskim budalama.
Idioti.
Inače odgovor ovom Marku, o 500.000 penzija branitelja. Ili lažeš, ili nemaš pojma. 90% branitelja nema nikakvih privilegija, osim besplatnog sistematskog pregleda i slično, penzija nema više od 60.000, i to su većinom manje penzije, kao dodatak na invalidnosti (PTSP). Malo se informiraj. Nema 500.000 branitelja, nego 500.000 sudionika rata s najmanje 1 danom staža, u to ulaze i pozadina, uredi, itd. Borbeni sektor je drugo.

Патас

pre 4 godine

Ово је само један у низу разлога зашто млади и људи средње доби напуштају просторе Балкана. Сличан графит могао сам да прочитам и у једном српском граду, односи се на други народ "Млад балија трчи пољем, ја га стижем па га кољем". 25 година после завршетка рата у Хрватској, Србији и БиХ ми имамо овакве ствари. Кад се придода сиромаштво, реторика наших вођа, корупција и непоштовање закона од стране оних који их доносе - добијамо ово што данас имамо. Они и њихова дјеца живе све боље и лако се могу међусобно договорити кад се ради о расподјели пара и фотеља - а нас хушкају на међусобну мржњу. Изгледа да овде никад неће доћи боља времена.

psiho Delija

pre 4 godine

Kakav primitivizam!!!
Kako su uopšte ušli u EU, sa takvom moralnom unakaženošću!
Čast izuzecima, ali država Hrvatska je bruka za EU!
Mi nismo za pohvalu, ali smo sa mnogo aspekata moderniji i liberalniji od te EVROPSKE HRVATSKE.

Marko

pre 4 godine

Treba opravdati 500.000 penzija koje dobijaju branitelji. Svake godine ih je sve vise, nakon 24 godine se "sete" da su bili u ratu i da su ih "srbocetnici" jurili sumom, pucali iz tenka na njih i ostale lovacke price. Od njih pola miliona, mozda 100.000 zasluzuje penzije. Bilo ih je vise, ali mnogi su umrli do sada...

Dragorad

pre 4 godine

Da podsetim “branitelje” na ovaj stih koji smo svi znali:
Mi stojimo postojano, ka(n)o klisurine.
Proklet bio izdajica svoje domovine.

Svi su oni stajali mirno i p(j)evali ovo kao jedan sa nama.

A onda su tu državu i nas ostale zajedno sa njom - izdali. Nas su klali i proterivali, mučili i mučki ubijali. Tako da jedan grafit u Zadru... nije bitno.

Zlatko

pre 4 godine

U Zadru zive i bivsi Srbi. Ovo nije pisao neko od branitelja. Ovo pise podmladak nadojen retorikom politicara i medija, rodjeni posle rata. Molim vas objavite komentar.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Gadno je kada sopstveni identitet gradiš na negaciji. Ovakvi primerci jutro počinju sa - "Nisi Srbin, nisi Srbin..." U Zadru Srba gotovo da i nema i opet su problem. Sutra će Srbe tražiti među svojim komšijama ili rodbinom, bilo kime kome tok misli nije kao sa ovog grafita.

I na će kraju sami sebe izjesti i nestati, jer na mržnji i negaciji ništa nije stvoreno.

antiprotivan

pre 4 godine

Prošle nedelje sudija u Zadru oslobodio petoricu za višegodišnje silovanje maloletnice.
Prekjuče u Zadru pretukli dva Amerikanca jer su nisu bili javnoprihvatljivih seksualnih sklonosti.
Danas u Zadru antisrpski grafit.

Fin i simpatičan grad...

nn

pre 4 godine

ok,općenito Srbe se neobožava u Hrvatskoj ali velika većina ih ni nemrzi nego su ravnodušni.Ili je napisao neki klinjo,buntovnik bez razloga,ili oni iz braniteljske populacije kome se isplati držati tu tenziju izmedu dvije drzave,ja bih to sve ignorirao pa bi njihova piskaranja izgubila smisao,dok mi poklanjamo pažnju takvima ,oni ce i piskarat

дабар

pre 4 godine

Не разумем зашто се диже толика галама када је ово само још један “изолиран” инцидент. Како ли васпитавају ту децу када је ово постало свакодневница?

Hrvat bez zlobe

pre 4 godine

Ovo je prestrasno. Nazalost slicnih grafita uvek se nadje i to vise nije novost Prosto ko da vlastima odgovara ta stalna potencijalna erupcija mrznje i nacionalizma To mi je jasno jer politika misli samo na sebe Ono sto ipak nikako ne razumem kako to da su najstrasnije poruke najcesce i najstrasnije u sredinama koje su prepoznate kao one sa "najpoboznijim vernicima" Bili brig u Zd je cetvrt sa najpoboznijim hrvatima Jos jednom moje izvinjenje i pitanje za sve kako to da najbolesnije parole vlastima pa i prosecnim gradjanima ne smetaju.

Dragica

pre 4 godine

Mene ne cudi grafit, jer psihopata ima svugde. Cudi me sto to nikome ko pored njega prolazi ne smeta i sto se niko nije potrudio da ga ukloni. To je ono sto me ustvari brine i rastuzuje, jer ko ce ovaj svet uciniti boljim ako ne covek.

Olja

pre 4 godine

Mozda bi se vise trebalo cuditi ovima sto su pisali komentare i koji to minimiziraju kao, eto, izolovan slucaj, a niko se ne obzire na ono sto je najbitnije: da je taj grafit danima na zidu i ne bode oci onima koji su na vlasti, a cija je obaveza da stite sve gradjane nad kojima imaju vlast.

Balkanac

pre 4 godine

"Izvaditi DNK autoru grafita. Ako nema srpske krvi, poješću mobilni telefon"

Ne može se dokazati nečija nacionalnost putem DNK! DNK ne govori da li je netko Srbin, Hrvat, bosanac, katolik, pravoslavac....

Rade

pre 4 godine

@Dragorad
A ja kao Srbin sam u školi posle Hej Sloveni pevao i Lijepa naša, jer u CRO je obavezno išla i ta himna posle federativne. Sećam se jednom 1979. godine imao sam devet godina, bio nam je gost na času jedan stariji gospodin, bilo je nešto u vezi plesa, na kraju smo pevali himne, ali on je insistirao da hrvatsku himnu svi otpevamo do kraja i sav je bio u zanosu kad smo došli do "da svoj narod Hrvat ljubi". Svi smo pevali, a bilo nas je barem 25% srpske dece u odeljenju, nismo ništa razumeli niti su naknadno bilo čiji roditelji reagovali na bilo koji način.

sasa

pre 4 godine

(petrica kerempuh, 22. oktobar 2019 13:56)

Samo se ti tesi. Ja grafita u kome se pominiju hrvati video nisam a kamoli ovoliko bolestne!
Nego ono sto mene najvise sokira uvek iznova su komentari na ovake stvari. Nekih 10% osudjuju, 40% odobrava a 40% pravda. Hrvati rat je zavrsio 95. Srba u Hrvatskoj ima za statisicku gresku. Podrucja gde su ziveli Srbi zive vasi sunarodnici iz Bih ili su opusteli i prerasli u sumu. Cemu vise tolika mrznja?! Dosanjali ste tisucletni san. Uzivajte u svojoj drzavci i manite se srba jednom za uvek. Ovi iz statisticke greske vratili su se samo tu da umru, potomci su im daleko od vase lijepe pa nemate o cemu da brinite. opustite se ljudi, frustracije lecite kod psihiatra a decu umesto mrznje ucite nemacki. Vise koristi ce imati od toga.

Milo

pre 4 godine

Ja zivim u Zadru i tu osobu koja je to napisala bi stavio na stup srama i da ocisti sve grafite po cijelom gradu. Neprihvatljivo za normalnu osobu. Sramota za drzavu/.

Mladen

pre 4 godine

Tipični uličarsko-šovinistički rečnik huligana tinejdžerskog uzrasta, koji su o Srbima negativno slušali u poridici i neposrednom okruženju, pa sad sprejom po fasadama zgrada dokazuju svoju vernost "njihovoj lipoj". Primitivizam do bola!

БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико"

pre 4 godine

Normalnom coveku ovo ne bi palo na pamet !!! Iskreno se nadam da ovo ne podrzava niko inace imamo epidemiju ...

Vedran

pre 4 godine

Huliganizam, nacionalizam, kriminal, korupcija, narkomanija, alkoholizam, nacizam, fasizam, obiteljsko nasilje, pedofilija, silovanja, i ostale negativne karike drustva se lako mogu staviti pod kontrolu ili sasvim iskoreniti SAMO ako drzavni vrh to zeli i uhvati se s tim problemima ozbiljno u kostac. Problem je sto su ljudi utuceni, obespravljeni, razbijenog duha, zabrinuti za osnovne licne egzistecijalne probleme. Pa im ne pada na pamet da se zaista pobune i pritisnu vlast na drasticne promene. Nemaju snage za borbu. Zele samo da slave sportske pobede i nekakve izmisljene praznike, a za ostalo ih nije briga. Drugi problem je sto je inteligencija davno napustila ove prostore. Ostalo je mnogo kukolja, a jako malo zita. Ako se taj trend nastavi, bice nazalost sve gore i gore.

sofronije

pre 4 godine

zaista je istinita ona uzrecica "Vreme leci sve".
iz ove sad perspektive ne mogu da verujem kakav bes i bol sam osecao svojevremeno kad sam bio primoran da napustim svoj rodni grad...a danas vidim da je to bila najbolja stvar koja mi se mogla desiti. Zadar je oduvek bio grad prelepe arhitekture, poluotok okruzen zidinama, danas cak i ljepsi nego onda jer su rijesili problem gradske luke tj uvale koju smo nekad u slengu zvali "fonjica" s obzirom koliko je smdela. Danas je sa te strane i ljepsi nego nekad, ali sa druge to je oduvijek bila mala, zatucana sredina i ocigledno to se nikad nece promjeniti. I oni sami koji su otisli to su uvideli...negde u svet, ili makar do Zagreba, cak i Rijeke...Zadar, tako lep i u istom tako jadan...tema iz clanka - ocekivano, i nazalost, bez sumnje, ponovice se...Zadar je to.

Gole

pre 4 godine

Autor je neki klinac.odrastao slusajuci da su Srbi uzrok svih problema.sirota dusa zadojena mrznjom.Bog daje zivot i uzima.Steta za Zadar.Lep grad.Duso.ostavi se ustaske ideologije
Radi nesto lepo.slusaj muziku.citaj.zaljubi se.pomoli se Bogu.mnogo jada u tebi sa ovakvim mislima.