1. to je to
  americka misija failed
  Kurdi napokon uz svoju zemlju,nadam se iskrenije nego pre.
   (relax, 13. oktobar 2019 22:49)

  # Link komentara

 2. Ne mogu nista da urade. Turci su jaci nego svi da se sastave. Oni mogu celu Siriju da zauzmu za kratko vreme pa da se udruze i Asad i Isil i Kurdi i svi ostali. Turci su vojno medju najjacim silama na svetu.
   (Replay, 13. oktobar 2019 22:40)

  # Link komentara

 3. @DzoNL Mislim da slabo pratis dogadjaje u Siriji. Nece doci do sukoba sirijske i turske vojske jer ce se doci do situacije gde su “i vuci siti i ovce na broju”. Sirija uspostavlja kontrolu na celokupnoj teritoriji. Turska ce biti zadovoljna jer ce se eliminisati kurdske teritorijalne pretenzije, a Kurdi ce nadam se biti postedjeni daljeg unistavanja. Kurdi su imali Asadovu ponudu da se reintegrisu, ali su poput krajiskih Srba igrali na kartu nezavisnosti sto Turska nije dopustila. Bilo je potrebno da se prolije krv da bi se doveli za pregovaracki sto. Amerikanci su digli ruke od njih i ostavili ih na cedilu. Kurdi i dalje ostaju brojan narod bez svoje drzave.
  (Levant, 13. oktobar 2019 22:16)

  # Link komentara

 4. Kako su se Rusi upecali na Americku klopku! Rusija podrzava Asadov rezim, vojsku koja ce najverovatnije da odreaguje na tursku ofanzivu. Dakle Rusi su stavljeni pred svrsen cin ili ce i dalje da podrzavaju Asadovu vojsku i tako se zameriti Turcima ili ce biti neutralni cime totalno slabe svoje uticaj u Siriji. Sve u svemu na delu su brutalne geopoliticke igre velikih sila, na kraju ce najacu da pobedi!
  (DzoNL, 13. oktobar 2019 21:21)

  Hhahahhahahaha jeste Care bas su Rusi upali u klopku tako sto ce preuzeti kontrolu i nad severom Sirije i tako faktički preuzeti sa Asadom celu Siriju, a odatle ih niko pomeriti nece.
   (Mare, 13. oktobar 2019 21:55)

  # Link komentara

 5. Nema od toga ništa. Rusi i Asad nemaju nameru da se mešaju u ovaj sukob i biće verovatno neutralni kao što su i uglavnom bili njhovi odnosi tokom celog rata. Čak i u nekim gradovima u kurdskoj državi dele vlast kao na primer u Kišmilu. Rusi su da kažem "pustili niz vodu Kurde" još prošle godine kada su se povukli iz oblasti Afrina i time pustili Turke da okupiraju tu kurdsku oblast. Sirjska vojska i saveznici su takođe kontrolisani od Rusije koja ih je zaustavia kada su krenuli prošle godine u septembru na oblast Idliba prema turskoj. To je zato što je Putin u međuvremenu postao dobar sa Erdoganom i sklopili su dosta povoljne međudržavne ugovore. A počeo je da kupuje i rusko oružje.
  (Aron, 13. oktobar 2019 21:49)

  # Link komentara

 6. Znaci dobar im sada Asad. Nek se toga sete kad ih sledeci put ameri huskaju protiv njihove drzave
  (Miladin, 13. oktobar 2019 21:15) 

  Znaci losi im sad turci...a ja mislio da su se dogovorili da im turci ociste kurde. Nek se sledeci puta sete da im turci nisu prijatelji.
  (Brate moj, 13. oktobar 2019 21:38)

  # Link komentara

 7. Kako su se Rusi upecali na Americku klopku! Rusija podrzava Asadov rezim, vojsku koja ce najverovatnije da odreaguje na tursku ofanzivu. Dakle Rusi su stavljeni pred svrsen cin ili ce i dalje da podrzavaju Asadovu vojsku i tako se zameriti Turcima ili ce biti neutralni cime totalno slabe svoje uticaj u Siriji. Sve u svemu na delu su brutalne geopoliticke igre velikih sila, na kraju ce najacu da pobedi!
   (DzoNL, 13. oktobar 2019 21:21)

  # Link komentara

 8. Kurdi su pristali na bezuslovnu reintegraciju. SAA preuzima severoistok. Kobane, Manbij, Kamišli, Haseka su mahom preuzeti. SAA sutra izlazi na granicu sa Turskom. Kampanja traje i oko Eufrata u okolini Rake/Tabke, kao i DeZ naftna&gasna polja. Rusi će preduzeti sve da sukob sa Turskom što pre deeskalira. Veliki dan za Siriju! Čestitke!
  (Gospodar Zarin, 13. oktobar 2019 21:20)

  # Link komentara

 9. Znaci dobar im sada Asad. Nek se toga sete kad ih sledeci put ameri huskaju protiv njihove drzave
  (Miladin, 13. oktobar 2019 21:15)

  # Link komentara

 10. Tako je to uvek kad ameri predvode mirovne misije. Prvo te uvuku u rat pa te onda ostave na cedilu.
  Sad je jedini dobitnik tzv. Islamska Drzava, teroristicka organizacija porotiv koje su se toboze svi borili dok su ih ameri naoruzavali a uistovremeno im objavljivali rat.
  Nikoga tu ne interesuje Mir jer ako se zaracene strane pomire onda nema biznisa za trgovce oruzja a svi znamo ko najvise zaradjuje na ovim terenima.
  Jedino mi je zao tog jadnog naroda koji tamo pati.
  (Miro, 13. oktobar 2019 21:04)

  # Link komentara

 11. kurdi dobijaju pvo i ulaze u vladu sirije uz široku autonomiju.
  povratak bašira na celoj teritoriji.
  (ende, 13. oktobar 2019 21:01)

  # Link komentara