Subota, 21.09.2019.

08:49

Koštunica: Imao sam rešenje za Kosovo

Bivši predsednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je imao predlog za rešenje pitanje KiM.

Izvor: Tanjug

Koštunica: Imao sam rešenje za Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Nbc

pre 4 godine

U odnosu Srpskog naroda prema ovom čovjeku se vidi sva glupost i tragedija tog naroda. Jedini čovjek a političar koga je Srbija imala u ovom vijeku. Porediti njega sa lopužama i izdajnicima koji su vodili ovu državu poslednjih 20 godina je sramota. Koštunica je bio jedan od rijetkih Srpskih intelektualaca koji se pobunio i 1974. Zamjeram mu jedino što nije imao hrabrosti da počisti šljam koji je vladao sa njim.

Smuleco

pre 4 godine

Odsutnost svake prisutnosti. Eto to si ti u jednoj rečenici.
(Kinšasa, 21. septembar 2019 09:47)

Ha, ha, ha, kralju! :)
U sred srede! Bravo!

Никола87

pre 4 godine

Како сам ја стекао утисак, Коштуници су руке везали ДС и Тадић, а потом и СПС/СНС, које је Тадић рехабилитовао и који су притисли Коштуницу да буде, као и они, безидејни патријота каквим га махом знамо (исту матрицу данас, уместо њега, обнављају Милош Јовановић и братија). Мислим да је Коштуница био добромислећи, па и способан државник, али није могао сам против удружене клике Милошевићевих и жутих. Треба у тој малој бари пуној крокодила умети пливати, и утолико често бити нечастан и дволичан, какви су били Тадић или Ђинђић. Ја гарантујем да је, конкретно, Ђинђић далеко одговорнији за одсуство лустрације од Коштунице.

Alan Ford sa Kosova

pre 4 godine

pa nije losa ideja. autonomija slicna 1974. onda dodje jedan milosevic i to ukine. izbije rat. onda se vraca. kasnije neko opet ukine. malo rata. onda....

А. Петров

pre 4 godine

Srbija nije kapitulirala 99te, kapitulacija znaci da Americka vojska posedne svaki grad u Srbiji, i da nasa vojska preda svo naoruzanje Amerikancima, da li se to desilo ? Oruzje nije predato ni na Kosovu, a kamoli u celoj Srbiji.
(seljadin, 21. septembar 2019 14:11)

>>>

Ма немој? Значи ни Немачка није капитулирала 1918, пошто савезници нису заузели сваки град у Немачкој, него само Сарску област?

Drug Ostoja

pre 4 godine

Drug Ostoja
Evo da podsetim tebe i ostale:
Za vreme Kostunice:
Uhapsena stecajna mafija na celu sa predsednikom trovinskog suda
Pohapsena duvanska mafija
Carinska mafija
Pohapseni svi iz afere index sa prodajom ispita
(Kiza, 21. septembar 2019 15:07)

Nije sprovedena lustracija ! Nisu otpecaceni dokumenti ! OStao trulez iz prethodne garniture,koji je i dan danas tu.. Ta sitna hapsenja likova koji su smetali vlasti su presmesna.. Ponavljam : 100 godina najmanje nismo imali normalnu vlast,a ti zivi u iluziciji.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Prodavac magle! Bolje da uživa u penzionerskim danima i da se što manje eksponira. Da ne govorim o tome da ga niko nije dirao po pitanju paljenja američke i nemačke ambasade a trebao je jer je bio na čelu Vlade RS kad s to zbilo. Da ne govorim o tome što je usporavao evrointegracije besmislicom da Srbija hoće u EU ali po svojim pravilima. Podugačak je spisak njegovih "dela".

Oberyn

pre 4 godine

To da se živelo bolje u njegovo vreme je isključivo posledica Djindjiceve politike i otvaranje zemlje prema svetu.Kralo se u svačije vreme i tada kod njega kao i sada

Branislav B. Stojanovic

pre 4 godine

Jedini politicar koga svi u srbiji i dan danas mogu i smeju da pogledaju u oci.
Kada samo pogledam sve one koji su mu se smejali, rugali, od njega pravili mister Bina, vezivali ga za sve i svasta, na celu sa Cedom Jovanovicem, Čankom, Zoranom Zivkovicem, Bebom Popovicem i ostalim likovima koji nikad nisu odgovarili nizasta, ja Kostunicu volim jos vise iako nikad nisam glasao za njega.
Covek je zeleo da zakon bude iznad svih i svakoga, da legalizam bude standard i forma nase drzave, svi su mu se smejali.

Kiza

pre 4 godine

Drug Ostoja
Evo da podsetim tebe i ostale:
Za vreme Kostunice:
Uhapsena stecajna mafija na celu sa predsednikom trovinskog suda
Pohapsena duvanska mafija
Carinska mafija
Pohapseni svi iz afere index sa prodajom ispita

Branimir

pre 4 godine

Kostunica - jedini pravi, posteni politicar u Srbiji jos od 1941. godine,
Covek koji se preko vlasti nije bogatio, nije sticao niti koristio privilegije, koji je iskreno postovao demokratiju, zakone, slobodu. Na zalost za njegovo stranacko okruzenje se to ne moze reci.

Demar Derosan

pre 4 godine

Tacno je da Kostunica nije ima hrabrosti mnoge stvari da uradi kada je dosao na vlast, smatrajuci da je to tada bilo preuranjeno. Ali je takodje cinjenica da je on bio jedini u stanju da 2000. pobedi Milosevica, sto je i Djindjic kao pragmatican politicar podrzao svojim predlogom da bude zajedicki kandidat DOS-a, i svojim aktivnim ucescem u kampanji. Steta sto je Avramovic preminuo nesto pre 2000. jer su on i Zoran ujedinili opoziciju i Avramovic je trebao da bude zajednicki kandidat opozicije jer je imao podrsku za pobedu nad Milosevicem. I kada je bio slabijeg zdravlja i svestan da ne moze dalje izrazavao je Djindjicu skepsu povodom Kostunicine kandidature. Ali drugog izbora nije bilo. Mislim da bi kombinacija Avramovic-Djindjic uradila dosta dobrog za zemlju, ali nije se dalo, steta, mozda je to bila poslednja sansa za neki ozbiljniji oporavak i razvoj.

V. B

pre 4 godine

U Kini i u Hong Kongu živi isti narod, tako da nije isto(Proka, 21. septembar 2019 13:39)Jeste to nekada bio isti narod, ali je decenijama bio podeljen i mržnja je velika. To pokazuju i višemesečne demonstracije na kojima učestvuju stotine hiljada građana Hongkonga. Naravno kao i Albanci 80-ih oni traže veće slobode i prava. Samo za razliku od kosovskih Albanaca Hongkong je na neuporedivo višem civilizacijskom i tehnološkom nivou.

Prohujalo sa vihorom

pre 4 godine

Vidim da ovde komentarisu samo prilicno mladi, koji izgleda znaju samo sta se desilo 1999. E pa dragi moji sve je pocelo i pre otvaranja Kuce cveca, pitajte starije kad su pocele prve demonstracije na KiM,, pitajte sta znaci BUS, pa sta se desilo u kasarni u Paracinu. E na svemu tome je drzavni apartcik dojahao i bankar preko bare, rekao Niko ne sme da vas bije i od onda nas svi samo tamburaju i sve je otislo gde je otislo, tj u propast.

seljadin

pre 4 godine

Srbija nije kapitulirala 99te, kapitulacija znaci da Americka vojska posedne svaki grad u Srbiji, i da nasa vojska preda svo naoruzanje Amerikancima, da li se to desilo ? Oruzje nije predato ni na Kosovu, a kamoli u celoj Srbiji.

BUMERANG

pre 4 godine

Treba svima da bude jasno da su Albanci želeli da odvoje Kosovo i ugrade ga u projekat velike Albanije.U taj projekat su ulozili godine i godine lobiranja,potplacivanja političara,novinskih agecija...Ogromne novce su dobili mnogi zapadni političari za guranje projekta Velike Albanije.
Ko god misli da bi Albanci sa Kosova prihvatili bilo kakav drugi plan ,vara se.
(Boban)

A onda im je Milosevic servirao na tacni "legitimitet" sa svojom politikom od 1986 pa nadalje sve do bombardovanja ....sa istim "izvodjacima radova" i "projektantima" iz 90tih. Sada bojim se nama povratka na pre-Milosevica kada su neke variante kao alternativa nasilju i opresiji mozda postojale

Dragan Jočić

pre 4 godine

Kostunica - jedini pravi, posteni politicar u Srbiji jos od 1941. godine,
Covek koji se preko vlasti nije bogatio, nije sticao niti koristio privilegije, koji je iskreno postovao demokratiju, zakone, slobodu. Na zalost za njegovo stranacko okruzenje se to ne moze reci.
(Branimir, 21. septembar 2019 14:07)
---
Pa evo Branimire, i ja sam pošten, štedim, poštujemo zakone, ali nemam para. Jel mi zbog toga treba dati da upravljam bankom?
Čovek je možda i prepošten (njegova stranka siogurno nije), ali nije sposoban ni za kakvu funkciju. Iz razloga koje ste naveli gore su ga i gurnuli u prvi plan, samo je tada on pomislio da je sam dobio izbore.

Biba

pre 4 godine

"da se srbija za nesto pita, moze se kosovu dati svasta, ali se srbija ne pita nista"

Da se Srbija ne pita bas nista ne bismo bili u pregovorima i nakon priznanja Kosova niti bi nas toliko pritiskali da ih priznamo. Srbija nema vlast nad teritorijom ali ipak jeste neki faktor jer da nije Kosovske vlasti bi pregovarale s Nemackom i Amerikom oko integrisanja u medjunarodne zajednice a ne bi se godinama natezali sa Beogradom. Kapitulirala je i Austrougarska i izgubila teritorije ali je medjunarodna zajednica jasno stala iza novih granica i to su priznale i druge zemlje a i zemlja gubitnik tih istih teritorija. Srbiji je Kosovo uzeto na silu a ono sto je najvece ponizenje jeste sto ga nismo izgubili u obracunu sa kosovskim ili albanskim vojskama nego zbog agresije NATOa koji je bombardovao po celoj Srbiji posle cega ne samo da ne mozemo da vratimo Kosovo nego ni da izgradimo i uredimo ostatak Srbije. Nama je treci oteo da bi dao drugom tako da je Srbija danas kao dete kojem je slabiji hteo da otme igracku pa posto nije uspeo pozvao starijeg brata da ga isprebija a sada od nas traze da priznamo kako igracka nije ni bila nasa. Postoje valjda neki principi i postovanje predaka koji su polozili zivote na tom Kosovu kroz celu nasu istoriju, da bismo im dada dali potpis o priznaju tek tako a da nam se zauzvrat ne da ama bas nista, a pola sveta ih nije priznalo a veliko je pitanje i da li bi ih priznali sve da ih prizna i Srbija.

Kole

pre 4 godine

Da bi opstala Jugoslavija svi njeni zagovornici koji su bili na vlasti su se trudili da što više osakate i smanje Srbiju i broj Srba u toj Jugoslaviji. Razlog je što su svi drugi navodno bili frustrirani veličinom Srbije i što su se osećali potčinjeni i nedovoljno uticajni na pocitička zbivanja u toj tvorevini. Ja sam siguran da bi i danas svaki Jugosloven iz redova srpskog naroda pristao da se Srbi svedu na 3-3.5 miliona stanovnika samo da bi YU uspostavljena ponovo. Kako stvari teku, na dobrom smo putu da im ispunimo planove.

salemm

pre 4 godine

dali je moguce da u ovoj drzavi ljudi nisu svesni da je srbija kapitulirala 99te i da je kosovo otislo i da se jedino i iskljucivo ratom moze vratiti u politicko, bezbedonosno i ekonomsko okrilje srbije!? dokle ce narod zaglupljivati razni doktori nauka sa ovakvim izjavama? status hongkonga je srbija mogla kosovu dati negde 1998... danas je nemogce jer druga strana ima vise.
da se srbija za nesto pita, moze se kosovu dati svasta, ali se srbija ne pita nista... srbija jedino sto moze da cini je ovo sto radi - a, to je, da otezava svakodnevnicu malim gradjanima sa obe strane teritorija.

Никола

pre 4 godine

Зашто да се борим за то Косово? Не занима ме, никада тамо нисам ни био, шта ја имам од Косова...рече либерал.

Нисам ни ја никада био у твом стану па стојим испред и трудим се, браним твоје право, твоју имовину, дедовину, твоју тапију да ти не упадну алави извршитељи зато што три године ниси платио инфостан па због 3000 евра хоће да ти отму имовину вредну 200.000. Зато што ми је стало да се зна шта је право и правда, да се зна шта је чије и са чиме се може трговати и отимати а чиме не јер је некоме зинула гузица и жели само да се окористи на твоју, моју, нечију штету. Имам и подрум у који НИКАДА нисам ушао али не дозвољавам да се у њега неко бесправно усели и да за пет година каже ТО ЈЕ МОЈЕ. Није буразеру. ТО ЈЕ МОЈЕ!!!! И док се ја не сложим да ти га дам, подрум припада МЕНИ без обзира да ли уопште и знам где се налази!

Тачка!

Boban

pre 4 godine

Treba svima da bude jasno da su Albanci želeli da odvoje Kosovo i ugrade ga u projekat velike Albanije.U taj projekat su ulozili godine i godine lobiranja,potplacivanja političara,novinskih agecija...Ogromne novce su dobili mnogi zapadni političari za guranje projekta Velike Albanije.
Ko god misli da bi Albanci sa Kosova prihvatili bilo kakav drugi plan ,vara se.

da ne bude zablude

pre 4 godine

Ne možeš nekome ponuditi manje od onoga što ima a da to prihvata. Kosovo još u pregovorima u Beč u godinama 2005 - 2007 bilo potpuno odvojeno od Srbije i praktično uživalo svojevrsnu nezavisnost od Srbije.

U 2008 proglašena nezavisnost i prihvaćena od velikog broja država a što je NAJVAZNIJE - od TRI stalnih člnaica Saveta Bezbednosti UN koje imaju PRAVO VETA.

Te tri stalne članice SB UN neće dozvoliti da se Kosovu radi bilo šta i tako će biti u nedogled.

Dakle, Kosovu se ne može apsolutno nametnuti neko rešenje bilo sada bilo posle 20, 50 ili 100 godina.

Sve u svemu, kosovsku nezavisnost jednostavno je nemoguće vratiti nazad.

pa ja

pre 4 godine

Bio si na vlasti, a to rešenje nisi predložio nikad. Niti si pregovarao sa ljudima koji su živeli i bili vlast na Kosovu.

Nakon što si indirektno kriv za dolazak Vučića i što ti je stranka propala, sad pokazuješ neku svoju mudrost. Tvoja jadna stranka od Evropske narodne stranke u okviru EPP, morala da promeni političko opredeljenje i uđe u koaliciju sa desnim ekstremistima da bi prebacila na mišiće 5%.

1992. Referendum na Kosovu, Albanci proglasili nezavisnost
1999. Kapitulacija Srbije. Srpska vojska i policija se povlače sa Kosova. Kosovo postaje de facto nezavisno.

Nije Kosovo 2001. bilo manje nezavisno nego danas, ali su pregovaračke pozicije bile mnogo bolje.
(Ostin A, 21. septembar 2019 11:26)

Bio je na vlasti u manjinskoj vladi.

Paola

pre 4 godine

Za sve sto je DOS trebao i morao da uradi, a nije smeo ili nije hteo odgovoran je Kostunica, stopirao je svaku akciju koja bi nam danas dosta znacila, neposredno je odgovoran za to gde smo danas, maksimalno je usporavao, otezao,prolongirao, i zamajavao za stvari koje su morale biti odradjene pre ili kasnije a odradjivane su 10-20godina kasnije, sto se danas sve lepo vidi,i tako dok se on dogovori sam sa sobom, prodje nam mladost, a toliko smo se radovali demokratskoj promeni u drustvu.Tako da bolje da nista ne govori, gospodin i nije za politicara, a cudom narod toliko voli da ga...ostatak price znate.

Bojan011

pre 4 godine

To sto neki pišu da smo super živeli pod Kostunicom jeste tačno , ali ne njegovom zaslugom nego zaslugom Djindjica koji je nešto napravio pre njega. Političke posledice ili lagan život protezu se dugi niz godina, posle nekog ko je vladao. To se svuda zna, samo Srbi sa pilecim mozgovima ne znaju i zaboravljaju brzo. Tako smo zaboravili i I svetski rat i Ii i Jasenovac, a kamoli 90 sete. Ne znamo ni juče šta je bilo. U ostalom Tito je umro 80 te godine, dovukli smo se do 90 tih sa boljim životom uz pomoć njegovog zaduživanja.
Prošle nedelje je bila informacija da silne milione vraćamo od Tita.
Samo hoću da kažem Koštunica je bio nesposoban političar i sto neko napisa pre mene, trebao je da raskrsti sa Milosevicevim i ostalima, ali nije imao petlju. A sto se tiče Albanaca, oni politiku kroje 100 godina u napred, korak po korak
Pozdrav

Dule

pre 4 godine

Danas Albanci na Kosovu imaju nezavisnost i podršku najmoćnijih zemalja sveta.Nema razloga da pristanu na bilo šta manje od pune nezavisnosti.Cilj im je da ih mi priznamo u postojećim granicama.

crvenilo

pre 4 godine

Štetočina koja je zaštitila udbaški režim i ratne zločince i udaljila nas od EU za 20 godina (sa svim posledicama).
Doduše komunizam i korupcija su tako jako ukorenjeni kod nas, da se pitam i da je hteo, dal bi nešto uradio bolje.

Bokan

pre 4 godine

Buk Drašković bi bio najbolji I on bi mogao da Srbiji povrati ugled u svetu kao premier I kao pedsednik.
(London 94, 21. septembar 2019 12:32)
Aha. Pokazao se kad je imao prilike. Zanimala ga je samo samoreklama, i bogaćenje hercegovačke ekipe koju je doveo. Isto sada radi Vučić, samo na državnom nivou.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Da samo sto u Hongkongu zive 93% etnickih kineza a na KiM su 93% etnicki Albanci koji su veoma neprijateljski raspolozeni prema Srbiji i sve sto je Srpsko,tako da svaki pokusaj o bilo kakvom dogovoru je osudjen na propast pa i cuveni Kostunicin dr vojislava vise od autonomije manje od nezavisnosti ha ha ha ha

Dragoljub

pre 4 godine

Aha, a oni bi se složili. Gde živi ovaj? 2 miliona ljudi neće da im ja i meni slični - dakle Srbi - odredjuju. I to je to. Gotova priča.

Jugoslav

pre 4 godine

Gledajuci u nazad od 2000 na ovamo , jedino smo poceli da licimo na drzavu za vreme Kostunice ... bar je vreme pokazalo tako ... posle njega samo sunovrat i ako nisam glasao za njega imao sam simpatije ... medjutim i danas ne bi bio njegov povratak los na politicku scenu srbije !

Drug Ostoja

pre 4 godine

I dalje jedini sme da vas pogleda u OČI!

I dalje zivi u stanu u kojem je ziveo i pre politike, po gradu se seta bez obezbedjenja, dzipova, mercedesa. Familija mu nema firme.
Nikakve veze nema sa kriminalnim krugovima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sale, 21. septembar 2019 09:17)
To sto nista nema i sto nista vervatno nije ukrao,ne znaci da je bio dobar. Mozda nije lopov,ali je definitivno bio nesposoban,tako da je bio samim tim i stetan ! Kad je vodja nesposoban drzava i njeni gradjani ispastaju. Nije nikoga uhapsio,nije sproveo lustraciju,nije otvorio tajna dokumenta,samo je pricao prazne price.. Recimo,on je bleda verzija ovih danas politicara u smislu korupcije,kradje itd. Niko na nasoj politickoj sceni u poslednjih 100 godina nije valjao,to utuvite u glavu,jer vas svake izbore preveslaju,pa glasate za iste likove i opet se zaglavimo na 10 godina.

Ostin A

pre 4 godine

Bio si na vlasti, a to rešenje nisi predložio nikad. Niti si pregovarao sa ljudima koji su živeli i bili vlast na Kosovu.

Nakon što si indirektno kriv za dolazak Vučića i što ti je stranka propala, sad pokazuješ neku svoju mudrost. Tvoja jadna stranka od Evropske narodne stranke u okviru EPP, morala da promeni političko opredeljenje i uđe u koaliciju sa desnim ekstremistima da bi prebacila na mišiće 5%.

1992. Referendum na Kosovu, Albanci proglasili nezavisnost
1999. Kapitulacija Srbije. Srpska vojska i policija se povlače sa Kosova. Kosovo postaje de facto nezavisno.

Nije Kosovo 2001. bilo manje nezavisno nego danas, ali su pregovaračke pozicije bile mnogo bolje.

Dr Ifter

pre 4 godine

Svi mi imamo plan za Kosovo...evo na primer Seselj bi sve Albance preko Prokletija...ali nemamo plan koji bi Albanci prihvatili niti nacina da ih nateramo da silom prihvate. To sto je Kostunica nudio Albanci su imali do 89te a u trenutku kad je nudio imali su znatno vise pa dal' je iko normalan mislio da ce da prihvate.

uhbaš

pre 4 godine

da vas ja sve pitam: Sta bi ste vi trazili/pruzili da ste vi Albanci sa Kosova posle svga sta se tamo desilo od 1989-1999?
A oni koji ne znaju....neka se iskreno i objektivno zaintersuju!!!
(HONGKOS, 21. septembar 2019 10:39) # Link komentara

A sta su Albanci radili Srbima i ostalima krajem 90tih, pa se opet ocekuje od Srba da zive na Kosovu i doprinose "mulitkulturalnosti"? Zanimljivo kako se od Srba vecito ocekuje da se uklope u tudje drzave i da "teze pomirenju" dok svi ostali mogu da rade sta hoce.

Royal

pre 4 godine

Koliko se ja sećam tvoje jedino rešenje je bilo organizovanje mitinga "kosovo za patike" kada si na bini bio sa radikalima a vaši sledbenici obijali izloge i palili ambasade. Mnogi od njih su sada na vlasti. Ovi sa bine su na najvažnijim funkcijama a mnogi od sledbenika su ili ministri, direktori ili nešto slično...

Dragan RS

pre 4 godine

Tek ce za 200 god ako budemo postojali kao nacija ( mozda nas ostane 2,5 miliona u Srbiji , od toga u Bgu milion) pisati u udzbenicima da smo zbog Slobodana Milosevica izgubili Kosovo.

kapetan Mickey

pre 4 godine

Čovek je doktor nauka, nije političar nikad ni bio. Došao na vlast jer opozicija nije imala čoveka od integriteta nego sitne prevarant i kriminalce sa sumnivom prošlošću pa je on zaista jedini likom i delom mogao da slomi Miloševića. Posle nikad nije imao nijednu aferu u kojoj bi se obogatio. On je profesor prava kao i njegova pokojna supruga. Na žalost posle su došli svi ostali koji su toliko očajni i odvratni da im se i ime pominje a pogotovo da oni smeju uzimati u usta ime ovog čoveka.

HONGKOS

pre 4 godine

da vas ja sve pitam: Sta bi ste vi trazili/pruzili da ste vi Albanci sa Kosova posle svga sta se tamo desilo od 1989-1999?
A oni koji ne znaju....neka se iskreno i objektivno zaintersuju!!!

realnost

pre 4 godine

Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi.
(Rastko, 21. septembar 2019 09:53)

Ko god je čitao rezoluciju 1244 zna da nije tako. U toj rezoluciji, kada dođe vreme o STATUSU Kosova, piše SAMO na osnovu Sporazuma iz Rambujea (član 11 rezolucije, stavka e.). Dakle, sporazum kojeg Srbija ODBILA.

Prema tom sporazumu STATUS Kosova se rešava na OSNOVU VOLJE naroda na Kosovo.

Drugim rečima, ako po rezoluciji 1244 STATUS Kosova se rešava na osnovu Sporazuma iz Rambujea onda to znači prema VOLJI naroda na Kosovo.

kad

pre 4 godine

Kostunica je bio jedini politicar koji je branio SRJ do kraja jer je znao da ce raspad SRJ dovesti do otcepljenja Kosova. Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi. Drugo, Kostunica je sve vreme svog mandata ponavljao recenicu “vise od autonomije, manje od nezavisnosti”. Medjutim, Ameri su Albancima savetovali da sacekaju referendum u Crnoj Gori 2006 i da nakon raspada SRJ proglase nezavisnost. Posle smo se mi glupirali s onim obracanjem MSP a za to je kriv covek koga danas hvale kao uspesnog “strucnjaka” za medjunarodne odnose i ozbiljnog opozicionara ... problem naseg naroda je sto ima pamcenje na nivou kokoske!
(Rastko, 21. septembar 2019 09:53)

Nije istina, referendum u CG nema veze sa otcjepljenjem Kosova. Srbija je naslijedila sva medjunarodna prava od SRJ i to pitanje prelaska sa SRJ na Srbiju nikada nije sporno bilo i niko nije osporio rezoluciju 1244 radi toga.

Straight Outta München

pre 4 godine

Standard je bio najbolji, plate najvece upravo za vreme Kostunice. Nije on nista posebno radio, jednostavno samo nije krao kao svi ostali.

goran

pre 4 godine

Definitivno najposteniji politicar, patriota pre svega... zato su ga prijatelji sa zapada i domaci politicari svi redom lopovi i nistaci sklonili. Potpuno se slazem sa jednim od komentara ovde- I danas moze da vas pogkeda u oci.

Niks feršten

pre 4 godine

Ovaj covek kad je trebalo posle 5. oktobra da se raskrstimo sa Slobinom zaostavstinom on je to zaustavio i dozvolio da se oni povrate i pregrupisu (Sps, radikali) . Jedna od katastrofalnih gresaka koju je napravila opozicija i dovela do ovoga danas.
(Boki, 21. septembar 2019 08:59)

Kao prvo, šta je on mogao sam da uradi, evo već 6-7 godina na svakim izborima i na svim nivoima birate Slobine relikvije s čak dvotrećinskom većinom, ko da ste za Vučića i Dačića prvi put čuli 2012. godine.
A drugo, ova "bivša vlast" kakva god da je bila je po svakom parametru nemjerljivo bolja od ove.
BDP po stanovniku 2000. je bio 870 dolara a 2008. 6700 dolara, 2000. dinar je bio bezvrijedan a danas je njihovom aslugom relativno stabilan, a državni dug je danas uvećan za 14 milijardi dolara, plus ovo šta predstavljaju kao investicije i zbrajaju u BDP, ovi "bivši" su napravili takvu ekonomsku revoluciju i renesansu da su zaslužili Nobela za ekonomiju.
Aovaj je velikim dijelom dobio izbore jer su "žuti" zatvarali nerentabilne firme koje su proizvodile samo dugove, pa ovi to rade još intenzivnije, svaki dan barem neki "gigant" ode na doboš i rasprodaje nekretnine i imovinu, sitno se objavljuju o tome vijesti i brzo nestaju, a onda kad neki "investitor" uz državno sponzorstvo najavi neku fabriku onda to bude senzacija o kojoj se danima piše, a ajde malo izguglajte koji je procenat Vučićevih realizovanih obećanja.

Milan

pre 4 godine

Honkong je danas dobio sasma drugu sliku nego što je bilo još za vreme Koštunice pa nema neke osnove za poređenje ili za primer rešenja da ne govorimo da to Albanci nikada ne bi prihvatili.

sale

pre 4 godine

I dalje jedini sme da vas pogleda u OČI!

I dalje zivi u stanu u kojem je ziveo i pre politike, po gradu se seta bez obezbedjenja, dzipova, mercedesa. Familija mu nema firme.
Nikakve veze nema sa kriminalnim krugovima.

Rastko

pre 4 godine

@miki mali

Kostunica je bio jedini politicar koji je branio SRJ do kraja jer je znao da ce raspad SRJ dovesti do otcepljenja Kosova. Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi. Drugo, Kostunica je sve vreme svog mandata ponavljao recenicu “vise od autonomije, manje od nezavisnosti”. Medjutim, Ameri su Albancima savetovali da sacekaju referendum u Crnoj Gori 2006 i da nakon raspada SRJ proglase nezavisnost. Posle smo se mi glupirali s onim obracanjem MSP a za to je kriv covek koga danas hvale kao uspesnog “strucnjaka” za medjunarodne odnose i ozbiljnog opozicionara ... problem naseg naroda je sto ima pamcenje na nivou kokoske!

Drug Ostoja

pre 4 godine

Svi generali posle bitke,a dok je bio na vlasti bio je jedno veliko nista.. Odbio da izvrsi lustraciju,a pod izgovorom da nema revansizma. Zato nam je i ostalo trulo pravosudje,policija itd. Ostali Slobini ljudi,koji su nastavili gde su stali..

Данијел

pre 4 godine

Ово јесте најближе компромису, јер који би компромис био за нас ако би КиМ било признато са столицом у УН, како би то умирило Србе на дужи период. На крају крајева Албанци су узели наше а не ми њихово, то што живе тамо не значи да је њихово.

Muškarac38

pre 4 godine

"Što ga nisi onda predložio nego si terao inat celom svetu i naciji.
(miki mali, 21. septembar 2019 09:03)"

Zašto ga nije predložio? Naravno da ga je predložio i to je bio zvaničan predlog Republike Srbije, koji je Vlada zastupala na pregovorima o statusu, koji su propali, jer Albanci i zapadne zemlje nisu hteli da ga prihvate. Da te informišem, suština tog predloga je bila više od autonomije, a manje od nezavisnosti za AP KiM.

Αρτεμισία

pre 4 godine

Pravo naroda na samoopredeljenje spominje se dva puta u povelji o kojoj govori Koštunica, pa ne znam kako ona ide u prilog Srbiji, posebno nakon Ahtisarijeve argumentacije i mišljenja Međunarodnog suda pravde.

A Hong Kong, prema sporazumu između Kine i V. Britanije, gubi autonomiju 2047. g. iako, kako vidimo, Peking namerava da skrati taj rok.

I sad bi Srbija trebala dati "hongkonšku" autonomiju (koji ima carine prema Kini, posebnu valutu, zakone...) Kosovu, iako je Kosovu ukinula drugi tip autonomije 1989. g., pretvarati se da se 90-ih ništa nije dogodilo i očekivati pristanak Albanaca? Takav je scenario - naučna fantastika.

Boki

pre 4 godine

Ovaj covek kad je trebalo posle 5. oktobra da se raskrstimo sa Slobinom zaostavstinom on je to zaustavio i dozvolio da se oni povrate i pregrupisu (Sps, radikali) . Jedna od katastrofalnih gresaka koju je napravila opozicija i dovela do ovoga danas. Nije on jedini krivac naravno, mislim da covek nije imao lose namere ali nije bio dorastao u toj situaciji. Toliku energiju naroda i i tolika volja da se krene u buducnost je bacena nepovratno. Nema vise toga niti ce ikad biti.
A sto se tice plana za Kosovo je prica za domacu javnost, i to je prokockano i prodano za vreme Miloseviceve vladavine kao i Krajina bez ispaljenog metka, zlocinac kakvog nema za srpski narod. Tu Kostunica ni niko posle njega nemoze nista, nazalost.

sale

pre 4 godine

I dalje jedini sme da vas pogleda u OČI!

I dalje zivi u stanu u kojem je ziveo i pre politike, po gradu se seta bez obezbedjenja, dzipova, mercedesa. Familija mu nema firme.
Nikakve veze nema sa kriminalnim krugovima.

Boki

pre 4 godine

Ovaj covek kad je trebalo posle 5. oktobra da se raskrstimo sa Slobinom zaostavstinom on je to zaustavio i dozvolio da se oni povrate i pregrupisu (Sps, radikali) . Jedna od katastrofalnih gresaka koju je napravila opozicija i dovela do ovoga danas. Nije on jedini krivac naravno, mislim da covek nije imao lose namere ali nije bio dorastao u toj situaciji. Toliku energiju naroda i i tolika volja da se krene u buducnost je bacena nepovratno. Nema vise toga niti ce ikad biti.
A sto se tice plana za Kosovo je prica za domacu javnost, i to je prokockano i prodano za vreme Miloseviceve vladavine kao i Krajina bez ispaljenog metka, zlocinac kakvog nema za srpski narod. Tu Kostunica ni niko posle njega nemoze nista, nazalost.

kapetan Mickey

pre 4 godine

Čovek je doktor nauka, nije političar nikad ni bio. Došao na vlast jer opozicija nije imala čoveka od integriteta nego sitne prevarant i kriminalce sa sumnivom prošlošću pa je on zaista jedini likom i delom mogao da slomi Miloševića. Posle nikad nije imao nijednu aferu u kojoj bi se obogatio. On je profesor prava kao i njegova pokojna supruga. Na žalost posle su došli svi ostali koji su toliko očajni i odvratni da im se i ime pominje a pogotovo da oni smeju uzimati u usta ime ovog čoveka.

Straight Outta München

pre 4 godine

Standard je bio najbolji, plate najvece upravo za vreme Kostunice. Nije on nista posebno radio, jednostavno samo nije krao kao svi ostali.

goran

pre 4 godine

Definitivno najposteniji politicar, patriota pre svega... zato su ga prijatelji sa zapada i domaci politicari svi redom lopovi i nistaci sklonili. Potpuno se slazem sa jednim od komentara ovde- I danas moze da vas pogkeda u oci.

Muškarac38

pre 4 godine

"Što ga nisi onda predložio nego si terao inat celom svetu i naciji.
(miki mali, 21. septembar 2019 09:03)"

Zašto ga nije predložio? Naravno da ga je predložio i to je bio zvaničan predlog Republike Srbije, koji je Vlada zastupala na pregovorima o statusu, koji su propali, jer Albanci i zapadne zemlje nisu hteli da ga prihvate. Da te informišem, suština tog predloga je bila više od autonomije, a manje od nezavisnosti za AP KiM.

Niks feršten

pre 4 godine

Ovaj covek kad je trebalo posle 5. oktobra da se raskrstimo sa Slobinom zaostavstinom on je to zaustavio i dozvolio da se oni povrate i pregrupisu (Sps, radikali) . Jedna od katastrofalnih gresaka koju je napravila opozicija i dovela do ovoga danas.
(Boki, 21. septembar 2019 08:59)

Kao prvo, šta je on mogao sam da uradi, evo već 6-7 godina na svakim izborima i na svim nivoima birate Slobine relikvije s čak dvotrećinskom većinom, ko da ste za Vučića i Dačića prvi put čuli 2012. godine.
A drugo, ova "bivša vlast" kakva god da je bila je po svakom parametru nemjerljivo bolja od ove.
BDP po stanovniku 2000. je bio 870 dolara a 2008. 6700 dolara, 2000. dinar je bio bezvrijedan a danas je njihovom aslugom relativno stabilan, a državni dug je danas uvećan za 14 milijardi dolara, plus ovo šta predstavljaju kao investicije i zbrajaju u BDP, ovi "bivši" su napravili takvu ekonomsku revoluciju i renesansu da su zaslužili Nobela za ekonomiju.
Aovaj je velikim dijelom dobio izbore jer su "žuti" zatvarali nerentabilne firme koje su proizvodile samo dugove, pa ovi to rade još intenzivnije, svaki dan barem neki "gigant" ode na doboš i rasprodaje nekretnine i imovinu, sitno se objavljuju o tome vijesti i brzo nestaju, a onda kad neki "investitor" uz državno sponzorstvo najavi neku fabriku onda to bude senzacija o kojoj se danima piše, a ajde malo izguglajte koji je procenat Vučićevih realizovanih obećanja.

kad

pre 4 godine

Kostunica je bio jedini politicar koji je branio SRJ do kraja jer je znao da ce raspad SRJ dovesti do otcepljenja Kosova. Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi. Drugo, Kostunica je sve vreme svog mandata ponavljao recenicu “vise od autonomije, manje od nezavisnosti”. Medjutim, Ameri su Albancima savetovali da sacekaju referendum u Crnoj Gori 2006 i da nakon raspada SRJ proglase nezavisnost. Posle smo se mi glupirali s onim obracanjem MSP a za to je kriv covek koga danas hvale kao uspesnog “strucnjaka” za medjunarodne odnose i ozbiljnog opozicionara ... problem naseg naroda je sto ima pamcenje na nivou kokoske!
(Rastko, 21. septembar 2019 09:53)

Nije istina, referendum u CG nema veze sa otcjepljenjem Kosova. Srbija je naslijedila sva medjunarodna prava od SRJ i to pitanje prelaska sa SRJ na Srbiju nikada nije sporno bilo i niko nije osporio rezoluciju 1244 radi toga.

Dragan RS

pre 4 godine

Tek ce za 200 god ako budemo postojali kao nacija ( mozda nas ostane 2,5 miliona u Srbiji , od toga u Bgu milion) pisati u udzbenicima da smo zbog Slobodana Milosevica izgubili Kosovo.

Drug Ostoja

pre 4 godine

Svi generali posle bitke,a dok je bio na vlasti bio je jedno veliko nista.. Odbio da izvrsi lustraciju,a pod izgovorom da nema revansizma. Zato nam je i ostalo trulo pravosudje,policija itd. Ostali Slobini ljudi,koji su nastavili gde su stali..

Royal

pre 4 godine

Koliko se ja sećam tvoje jedino rešenje je bilo organizovanje mitinga "kosovo za patike" kada si na bini bio sa radikalima a vaši sledbenici obijali izloge i palili ambasade. Mnogi od njih su sada na vlasti. Ovi sa bine su na najvažnijim funkcijama a mnogi od sledbenika su ili ministri, direktori ili nešto slično...

Rastko

pre 4 godine

@miki mali

Kostunica je bio jedini politicar koji je branio SRJ do kraja jer je znao da ce raspad SRJ dovesti do otcepljenja Kosova. Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi. Drugo, Kostunica je sve vreme svog mandata ponavljao recenicu “vise od autonomije, manje od nezavisnosti”. Medjutim, Ameri su Albancima savetovali da sacekaju referendum u Crnoj Gori 2006 i da nakon raspada SRJ proglase nezavisnost. Posle smo se mi glupirali s onim obracanjem MSP a za to je kriv covek koga danas hvale kao uspesnog “strucnjaka” za medjunarodne odnose i ozbiljnog opozicionara ... problem naseg naroda je sto ima pamcenje na nivou kokoske!

Milan

pre 4 godine

Honkong je danas dobio sasma drugu sliku nego što je bilo još za vreme Koštunice pa nema neke osnove za poređenje ili za primer rešenja da ne govorimo da to Albanci nikada ne bi prihvatili.

Bokan

pre 4 godine

Buk Drašković bi bio najbolji I on bi mogao da Srbiji povrati ugled u svetu kao premier I kao pedsednik.
(London 94, 21. septembar 2019 12:32)
Aha. Pokazao se kad je imao prilike. Zanimala ga je samo samoreklama, i bogaćenje hercegovačke ekipe koju je doveo. Isto sada radi Vučić, samo na državnom nivou.

Данијел

pre 4 godine

Ово јесте најближе компромису, јер који би компромис био за нас ако би КиМ било признато са столицом у УН, како би то умирило Србе на дужи период. На крају крајева Албанци су узели наше а не ми њихово, то што живе тамо не значи да је њихово.

HONGKOS

pre 4 godine

da vas ja sve pitam: Sta bi ste vi trazili/pruzili da ste vi Albanci sa Kosova posle svga sta se tamo desilo od 1989-1999?
A oni koji ne znaju....neka se iskreno i objektivno zaintersuju!!!

Prohujalo sa vihorom

pre 4 godine

Vidim da ovde komentarisu samo prilicno mladi, koji izgleda znaju samo sta se desilo 1999. E pa dragi moji sve je pocelo i pre otvaranja Kuce cveca, pitajte starije kad su pocele prve demonstracije na KiM,, pitajte sta znaci BUS, pa sta se desilo u kasarni u Paracinu. E na svemu tome je drzavni apartcik dojahao i bankar preko bare, rekao Niko ne sme da vas bije i od onda nas svi samo tamburaju i sve je otislo gde je otislo, tj u propast.

Αρτεμισία

pre 4 godine

Pravo naroda na samoopredeljenje spominje se dva puta u povelji o kojoj govori Koštunica, pa ne znam kako ona ide u prilog Srbiji, posebno nakon Ahtisarijeve argumentacije i mišljenja Međunarodnog suda pravde.

A Hong Kong, prema sporazumu između Kine i V. Britanije, gubi autonomiju 2047. g. iako, kako vidimo, Peking namerava da skrati taj rok.

I sad bi Srbija trebala dati "hongkonšku" autonomiju (koji ima carine prema Kini, posebnu valutu, zakone...) Kosovu, iako je Kosovu ukinula drugi tip autonomije 1989. g., pretvarati se da se 90-ih ništa nije dogodilo i očekivati pristanak Albanaca? Takav je scenario - naučna fantastika.

uhbaš

pre 4 godine

da vas ja sve pitam: Sta bi ste vi trazili/pruzili da ste vi Albanci sa Kosova posle svga sta se tamo desilo od 1989-1999?
A oni koji ne znaju....neka se iskreno i objektivno zaintersuju!!!
(HONGKOS, 21. septembar 2019 10:39) # Link komentara

A sta su Albanci radili Srbima i ostalima krajem 90tih, pa se opet ocekuje od Srba da zive na Kosovu i doprinose "mulitkulturalnosti"? Zanimljivo kako se od Srba vecito ocekuje da se uklope u tudje drzave i da "teze pomirenju" dok svi ostali mogu da rade sta hoce.

Branimir

pre 4 godine

Kostunica - jedini pravi, posteni politicar u Srbiji jos od 1941. godine,
Covek koji se preko vlasti nije bogatio, nije sticao niti koristio privilegije, koji je iskreno postovao demokratiju, zakone, slobodu. Na zalost za njegovo stranacko okruzenje se to ne moze reci.

Branislav B. Stojanovic

pre 4 godine

Jedini politicar koga svi u srbiji i dan danas mogu i smeju da pogledaju u oci.
Kada samo pogledam sve one koji su mu se smejali, rugali, od njega pravili mister Bina, vezivali ga za sve i svasta, na celu sa Cedom Jovanovicem, Čankom, Zoranom Zivkovicem, Bebom Popovicem i ostalim likovima koji nikad nisu odgovarili nizasta, ja Kostunicu volim jos vise iako nikad nisam glasao za njega.
Covek je zeleo da zakon bude iznad svih i svakoga, da legalizam bude standard i forma nase drzave, svi su mu se smejali.

Dr Ifter

pre 4 godine

Svi mi imamo plan za Kosovo...evo na primer Seselj bi sve Albance preko Prokletija...ali nemamo plan koji bi Albanci prihvatili niti nacina da ih nateramo da silom prihvate. To sto je Kostunica nudio Albanci su imali do 89te a u trenutku kad je nudio imali su znatno vise pa dal' je iko normalan mislio da ce da prihvate.

Никола

pre 4 godine

Зашто да се борим за то Косово? Не занима ме, никада тамо нисам ни био, шта ја имам од Косова...рече либерал.

Нисам ни ја никада био у твом стану па стојим испред и трудим се, браним твоје право, твоју имовину, дедовину, твоју тапију да ти не упадну алави извршитељи зато што три године ниси платио инфостан па због 3000 евра хоће да ти отму имовину вредну 200.000. Зато што ми је стало да се зна шта је право и правда, да се зна шта је чије и са чиме се може трговати и отимати а чиме не јер је некоме зинула гузица и жели само да се окористи на твоју, моју, нечију штету. Имам и подрум у који НИКАДА нисам ушао али не дозвољавам да се у њега неко бесправно усели и да за пет година каже ТО ЈЕ МОЈЕ. Није буразеру. ТО ЈЕ МОЈЕ!!!! И док се ја не сложим да ти га дам, подрум припада МЕНИ без обзира да ли уопште и знам где се налази!

Тачка!

А. Петров

pre 4 godine

Srbija nije kapitulirala 99te, kapitulacija znaci da Americka vojska posedne svaki grad u Srbiji, i da nasa vojska preda svo naoruzanje Amerikancima, da li se to desilo ? Oruzje nije predato ni na Kosovu, a kamoli u celoj Srbiji.
(seljadin, 21. septembar 2019 14:11)

>>>

Ма немој? Значи ни Немачка није капитулирала 1918, пошто савезници нису заузели сваки град у Немачкој, него само Сарску област?

Drug Ostoja

pre 4 godine

Drug Ostoja
Evo da podsetim tebe i ostale:
Za vreme Kostunice:
Uhapsena stecajna mafija na celu sa predsednikom trovinskog suda
Pohapsena duvanska mafija
Carinska mafija
Pohapseni svi iz afere index sa prodajom ispita
(Kiza, 21. septembar 2019 15:07)

Nije sprovedena lustracija ! Nisu otpecaceni dokumenti ! OStao trulez iz prethodne garniture,koji je i dan danas tu.. Ta sitna hapsenja likova koji su smetali vlasti su presmesna.. Ponavljam : 100 godina najmanje nismo imali normalnu vlast,a ti zivi u iluziciji.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Prodavac magle! Bolje da uživa u penzionerskim danima i da se što manje eksponira. Da ne govorim o tome da ga niko nije dirao po pitanju paljenja američke i nemačke ambasade a trebao je jer je bio na čelu Vlade RS kad s to zbilo. Da ne govorim o tome što je usporavao evrointegracije besmislicom da Srbija hoće u EU ali po svojim pravilima. Podugačak je spisak njegovih "dela".

Alan Ford sa Kosova

pre 4 godine

pa nije losa ideja. autonomija slicna 1974. onda dodje jedan milosevic i to ukine. izbije rat. onda se vraca. kasnije neko opet ukine. malo rata. onda....

salemm

pre 4 godine

dali je moguce da u ovoj drzavi ljudi nisu svesni da je srbija kapitulirala 99te i da je kosovo otislo i da se jedino i iskljucivo ratom moze vratiti u politicko, bezbedonosno i ekonomsko okrilje srbije!? dokle ce narod zaglupljivati razni doktori nauka sa ovakvim izjavama? status hongkonga je srbija mogla kosovu dati negde 1998... danas je nemogce jer druga strana ima vise.
da se srbija za nesto pita, moze se kosovu dati svasta, ali se srbija ne pita nista... srbija jedino sto moze da cini je ovo sto radi - a, to je, da otezava svakodnevnicu malim gradjanima sa obe strane teritorija.

Jugoslav

pre 4 godine

Gledajuci u nazad od 2000 na ovamo , jedino smo poceli da licimo na drzavu za vreme Kostunice ... bar je vreme pokazalo tako ... posle njega samo sunovrat i ako nisam glasao za njega imao sam simpatije ... medjutim i danas ne bi bio njegov povratak los na politicku scenu srbije !

Drug Ostoja

pre 4 godine

I dalje jedini sme da vas pogleda u OČI!

I dalje zivi u stanu u kojem je ziveo i pre politike, po gradu se seta bez obezbedjenja, dzipova, mercedesa. Familija mu nema firme.
Nikakve veze nema sa kriminalnim krugovima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sale, 21. septembar 2019 09:17)
To sto nista nema i sto nista vervatno nije ukrao,ne znaci da je bio dobar. Mozda nije lopov,ali je definitivno bio nesposoban,tako da je bio samim tim i stetan ! Kad je vodja nesposoban drzava i njeni gradjani ispastaju. Nije nikoga uhapsio,nije sproveo lustraciju,nije otvorio tajna dokumenta,samo je pricao prazne price.. Recimo,on je bleda verzija ovih danas politicara u smislu korupcije,kradje itd. Niko na nasoj politickoj sceni u poslednjih 100 godina nije valjao,to utuvite u glavu,jer vas svake izbore preveslaju,pa glasate za iste likove i opet se zaglavimo na 10 godina.

crvenilo

pre 4 godine

Štetočina koja je zaštitila udbaški režim i ratne zločince i udaljila nas od EU za 20 godina (sa svim posledicama).
Doduše komunizam i korupcija su tako jako ukorenjeni kod nas, da se pitam i da je hteo, dal bi nešto uradio bolje.

realnost

pre 4 godine

Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi.
(Rastko, 21. septembar 2019 09:53)

Ko god je čitao rezoluciju 1244 zna da nije tako. U toj rezoluciji, kada dođe vreme o STATUSU Kosova, piše SAMO na osnovu Sporazuma iz Rambujea (član 11 rezolucije, stavka e.). Dakle, sporazum kojeg Srbija ODBILA.

Prema tom sporazumu STATUS Kosova se rešava na OSNOVU VOLJE naroda na Kosovo.

Drugim rečima, ako po rezoluciji 1244 STATUS Kosova se rešava na osnovu Sporazuma iz Rambujea onda to znači prema VOLJI naroda na Kosovo.

Dragan Jočić

pre 4 godine

Kostunica - jedini pravi, posteni politicar u Srbiji jos od 1941. godine,
Covek koji se preko vlasti nije bogatio, nije sticao niti koristio privilegije, koji je iskreno postovao demokratiju, zakone, slobodu. Na zalost za njegovo stranacko okruzenje se to ne moze reci.
(Branimir, 21. septembar 2019 14:07)
---
Pa evo Branimire, i ja sam pošten, štedim, poštujemo zakone, ali nemam para. Jel mi zbog toga treba dati da upravljam bankom?
Čovek je možda i prepošten (njegova stranka siogurno nije), ali nije sposoban ni za kakvu funkciju. Iz razloga koje ste naveli gore su ga i gurnuli u prvi plan, samo je tada on pomislio da je sam dobio izbore.

V. B

pre 4 godine

U Kini i u Hong Kongu živi isti narod, tako da nije isto(Proka, 21. septembar 2019 13:39)Jeste to nekada bio isti narod, ali je decenijama bio podeljen i mržnja je velika. To pokazuju i višemesečne demonstracije na kojima učestvuju stotine hiljada građana Hongkonga. Naravno kao i Albanci 80-ih oni traže veće slobode i prava. Samo za razliku od kosovskih Albanaca Hongkong je na neuporedivo višem civilizacijskom i tehnološkom nivou.

Paola

pre 4 godine

Za sve sto je DOS trebao i morao da uradi, a nije smeo ili nije hteo odgovoran je Kostunica, stopirao je svaku akciju koja bi nam danas dosta znacila, neposredno je odgovoran za to gde smo danas, maksimalno je usporavao, otezao,prolongirao, i zamajavao za stvari koje su morale biti odradjene pre ili kasnije a odradjivane su 10-20godina kasnije, sto se danas sve lepo vidi,i tako dok se on dogovori sam sa sobom, prodje nam mladost, a toliko smo se radovali demokratskoj promeni u drustvu.Tako da bolje da nista ne govori, gospodin i nije za politicara, a cudom narod toliko voli da ga...ostatak price znate.

BUMERANG

pre 4 godine

Treba svima da bude jasno da su Albanci želeli da odvoje Kosovo i ugrade ga u projekat velike Albanije.U taj projekat su ulozili godine i godine lobiranja,potplacivanja političara,novinskih agecija...Ogromne novce su dobili mnogi zapadni političari za guranje projekta Velike Albanije.
Ko god misli da bi Albanci sa Kosova prihvatili bilo kakav drugi plan ,vara se.
(Boban)

A onda im je Milosevic servirao na tacni "legitimitet" sa svojom politikom od 1986 pa nadalje sve do bombardovanja ....sa istim "izvodjacima radova" i "projektantima" iz 90tih. Sada bojim se nama povratka na pre-Milosevica kada su neke variante kao alternativa nasilju i opresiji mozda postojale

Ostin A

pre 4 godine

Bio si na vlasti, a to rešenje nisi predložio nikad. Niti si pregovarao sa ljudima koji su živeli i bili vlast na Kosovu.

Nakon što si indirektno kriv za dolazak Vučića i što ti je stranka propala, sad pokazuješ neku svoju mudrost. Tvoja jadna stranka od Evropske narodne stranke u okviru EPP, morala da promeni političko opredeljenje i uđe u koaliciju sa desnim ekstremistima da bi prebacila na mišiće 5%.

1992. Referendum na Kosovu, Albanci proglasili nezavisnost
1999. Kapitulacija Srbije. Srpska vojska i policija se povlače sa Kosova. Kosovo postaje de facto nezavisno.

Nije Kosovo 2001. bilo manje nezavisno nego danas, ali su pregovaračke pozicije bile mnogo bolje.

Oberyn

pre 4 godine

To da se živelo bolje u njegovo vreme je isključivo posledica Djindjiceve politike i otvaranje zemlje prema svetu.Kralo se u svačije vreme i tada kod njega kao i sada

Biba

pre 4 godine

"da se srbija za nesto pita, moze se kosovu dati svasta, ali se srbija ne pita nista"

Da se Srbija ne pita bas nista ne bismo bili u pregovorima i nakon priznanja Kosova niti bi nas toliko pritiskali da ih priznamo. Srbija nema vlast nad teritorijom ali ipak jeste neki faktor jer da nije Kosovske vlasti bi pregovarale s Nemackom i Amerikom oko integrisanja u medjunarodne zajednice a ne bi se godinama natezali sa Beogradom. Kapitulirala je i Austrougarska i izgubila teritorije ali je medjunarodna zajednica jasno stala iza novih granica i to su priznale i druge zemlje a i zemlja gubitnik tih istih teritorija. Srbiji je Kosovo uzeto na silu a ono sto je najvece ponizenje jeste sto ga nismo izgubili u obracunu sa kosovskim ili albanskim vojskama nego zbog agresije NATOa koji je bombardovao po celoj Srbiji posle cega ne samo da ne mozemo da vratimo Kosovo nego ni da izgradimo i uredimo ostatak Srbije. Nama je treci oteo da bi dao drugom tako da je Srbija danas kao dete kojem je slabiji hteo da otme igracku pa posto nije uspeo pozvao starijeg brata da ga isprebija a sada od nas traze da priznamo kako igracka nije ni bila nasa. Postoje valjda neki principi i postovanje predaka koji su polozili zivote na tom Kosovu kroz celu nasu istoriju, da bismo im dada dali potpis o priznaju tek tako a da nam se zauzvrat ne da ama bas nista, a pola sveta ih nije priznalo a veliko je pitanje i da li bi ih priznali sve da ih prizna i Srbija.

Demar Derosan

pre 4 godine

Tacno je da Kostunica nije ima hrabrosti mnoge stvari da uradi kada je dosao na vlast, smatrajuci da je to tada bilo preuranjeno. Ali je takodje cinjenica da je on bio jedini u stanju da 2000. pobedi Milosevica, sto je i Djindjic kao pragmatican politicar podrzao svojim predlogom da bude zajedicki kandidat DOS-a, i svojim aktivnim ucescem u kampanji. Steta sto je Avramovic preminuo nesto pre 2000. jer su on i Zoran ujedinili opoziciju i Avramovic je trebao da bude zajednicki kandidat opozicije jer je imao podrsku za pobedu nad Milosevicem. I kada je bio slabijeg zdravlja i svestan da ne moze dalje izrazavao je Djindjicu skepsu povodom Kostunicine kandidature. Ali drugog izbora nije bilo. Mislim da bi kombinacija Avramovic-Djindjic uradila dosta dobrog za zemlju, ali nije se dalo, steta, mozda je to bila poslednja sansa za neki ozbiljniji oporavak i razvoj.

Dragoljub

pre 4 godine

Aha, a oni bi se složili. Gde živi ovaj? 2 miliona ljudi neće da im ja i meni slični - dakle Srbi - odredjuju. I to je to. Gotova priča.

Kiza

pre 4 godine

Drug Ostoja
Evo da podsetim tebe i ostale:
Za vreme Kostunice:
Uhapsena stecajna mafija na celu sa predsednikom trovinskog suda
Pohapsena duvanska mafija
Carinska mafija
Pohapseni svi iz afere index sa prodajom ispita

Boban

pre 4 godine

Treba svima da bude jasno da su Albanci želeli da odvoje Kosovo i ugrade ga u projekat velike Albanije.U taj projekat su ulozili godine i godine lobiranja,potplacivanja političara,novinskih agecija...Ogromne novce su dobili mnogi zapadni političari za guranje projekta Velike Albanije.
Ko god misli da bi Albanci sa Kosova prihvatili bilo kakav drugi plan ,vara se.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Da samo sto u Hongkongu zive 93% etnickih kineza a na KiM su 93% etnicki Albanci koji su veoma neprijateljski raspolozeni prema Srbiji i sve sto je Srpsko,tako da svaki pokusaj o bilo kakvom dogovoru je osudjen na propast pa i cuveni Kostunicin dr vojislava vise od autonomije manje od nezavisnosti ha ha ha ha

Dule

pre 4 godine

Danas Albanci na Kosovu imaju nezavisnost i podršku najmoćnijih zemalja sveta.Nema razloga da pristanu na bilo šta manje od pune nezavisnosti.Cilj im je da ih mi priznamo u postojećim granicama.

da ne bude zablude

pre 4 godine

Ne možeš nekome ponuditi manje od onoga što ima a da to prihvata. Kosovo još u pregovorima u Beč u godinama 2005 - 2007 bilo potpuno odvojeno od Srbije i praktično uživalo svojevrsnu nezavisnost od Srbije.

U 2008 proglašena nezavisnost i prihvaćena od velikog broja država a što je NAJVAZNIJE - od TRI stalnih člnaica Saveta Bezbednosti UN koje imaju PRAVO VETA.

Te tri stalne članice SB UN neće dozvoliti da se Kosovu radi bilo šta i tako će biti u nedogled.

Dakle, Kosovu se ne može apsolutno nametnuti neko rešenje bilo sada bilo posle 20, 50 ili 100 godina.

Sve u svemu, kosovsku nezavisnost jednostavno je nemoguće vratiti nazad.

Никола87

pre 4 godine

Како сам ја стекао утисак, Коштуници су руке везали ДС и Тадић, а потом и СПС/СНС, које је Тадић рехабилитовао и који су притисли Коштуницу да буде, као и они, безидејни патријота каквим га махом знамо (исту матрицу данас, уместо њега, обнављају Милош Јовановић и братија). Мислим да је Коштуница био добромислећи, па и способан државник, али није могао сам против удружене клике Милошевићевих и жутих. Треба у тој малој бари пуној крокодила умети пливати, и утолико често бити нечастан и дволичан, какви су били Тадић или Ђинђић. Ја гарантујем да је, конкретно, Ђинђић далеко одговорнији за одсуство лустрације од Коштунице.

Bojan011

pre 4 godine

To sto neki pišu da smo super živeli pod Kostunicom jeste tačno , ali ne njegovom zaslugom nego zaslugom Djindjica koji je nešto napravio pre njega. Političke posledice ili lagan život protezu se dugi niz godina, posle nekog ko je vladao. To se svuda zna, samo Srbi sa pilecim mozgovima ne znaju i zaboravljaju brzo. Tako smo zaboravili i I svetski rat i Ii i Jasenovac, a kamoli 90 sete. Ne znamo ni juče šta je bilo. U ostalom Tito je umro 80 te godine, dovukli smo se do 90 tih sa boljim životom uz pomoć njegovog zaduživanja.
Prošle nedelje je bila informacija da silne milione vraćamo od Tita.
Samo hoću da kažem Koštunica je bio nesposoban političar i sto neko napisa pre mene, trebao je da raskrsti sa Milosevicevim i ostalima, ali nije imao petlju. A sto se tiče Albanaca, oni politiku kroje 100 godina u napred, korak po korak
Pozdrav

pa ja

pre 4 godine

Bio si na vlasti, a to rešenje nisi predložio nikad. Niti si pregovarao sa ljudima koji su živeli i bili vlast na Kosovu.

Nakon što si indirektno kriv za dolazak Vučića i što ti je stranka propala, sad pokazuješ neku svoju mudrost. Tvoja jadna stranka od Evropske narodne stranke u okviru EPP, morala da promeni političko opredeljenje i uđe u koaliciju sa desnim ekstremistima da bi prebacila na mišiće 5%.

1992. Referendum na Kosovu, Albanci proglasili nezavisnost
1999. Kapitulacija Srbije. Srpska vojska i policija se povlače sa Kosova. Kosovo postaje de facto nezavisno.

Nije Kosovo 2001. bilo manje nezavisno nego danas, ali su pregovaračke pozicije bile mnogo bolje.
(Ostin A, 21. septembar 2019 11:26)

Bio je na vlasti u manjinskoj vladi.

Smuleco

pre 4 godine

Odsutnost svake prisutnosti. Eto to si ti u jednoj rečenici.
(Kinšasa, 21. septembar 2019 09:47)

Ha, ha, ha, kralju! :)
U sred srede! Bravo!

seljadin

pre 4 godine

Srbija nije kapitulirala 99te, kapitulacija znaci da Americka vojska posedne svaki grad u Srbiji, i da nasa vojska preda svo naoruzanje Amerikancima, da li se to desilo ? Oruzje nije predato ni na Kosovu, a kamoli u celoj Srbiji.

Kole

pre 4 godine

Da bi opstala Jugoslavija svi njeni zagovornici koji su bili na vlasti su se trudili da što više osakate i smanje Srbiju i broj Srba u toj Jugoslaviji. Razlog je što su svi drugi navodno bili frustrirani veličinom Srbije i što su se osećali potčinjeni i nedovoljno uticajni na pocitička zbivanja u toj tvorevini. Ja sam siguran da bi i danas svaki Jugosloven iz redova srpskog naroda pristao da se Srbi svedu na 3-3.5 miliona stanovnika samo da bi YU uspostavljena ponovo. Kako stvari teku, na dobrom smo putu da im ispunimo planove.

Nbc

pre 4 godine

U odnosu Srpskog naroda prema ovom čovjeku se vidi sva glupost i tragedija tog naroda. Jedini čovjek a političar koga je Srbija imala u ovom vijeku. Porediti njega sa lopužama i izdajnicima koji su vodili ovu državu poslednjih 20 godina je sramota. Koštunica je bio jedan od rijetkih Srpskih intelektualaca koji se pobunio i 1974. Zamjeram mu jedino što nije imao hrabrosti da počisti šljam koji je vladao sa njim.

Boki

pre 4 godine

Ovaj covek kad je trebalo posle 5. oktobra da se raskrstimo sa Slobinom zaostavstinom on je to zaustavio i dozvolio da se oni povrate i pregrupisu (Sps, radikali) . Jedna od katastrofalnih gresaka koju je napravila opozicija i dovela do ovoga danas. Nije on jedini krivac naravno, mislim da covek nije imao lose namere ali nije bio dorastao u toj situaciji. Toliku energiju naroda i i tolika volja da se krene u buducnost je bacena nepovratno. Nema vise toga niti ce ikad biti.
A sto se tice plana za Kosovo je prica za domacu javnost, i to je prokockano i prodano za vreme Miloseviceve vladavine kao i Krajina bez ispaljenog metka, zlocinac kakvog nema za srpski narod. Tu Kostunica ni niko posle njega nemoze nista, nazalost.

realnost

pre 4 godine

Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi.
(Rastko, 21. septembar 2019 09:53)

Ko god je čitao rezoluciju 1244 zna da nije tako. U toj rezoluciji, kada dođe vreme o STATUSU Kosova, piše SAMO na osnovu Sporazuma iz Rambujea (član 11 rezolucije, stavka e.). Dakle, sporazum kojeg Srbija ODBILA.

Prema tom sporazumu STATUS Kosova se rešava na OSNOVU VOLJE naroda na Kosovo.

Drugim rečima, ako po rezoluciji 1244 STATUS Kosova se rešava na osnovu Sporazuma iz Rambujea onda to znači prema VOLJI naroda na Kosovo.

sale

pre 4 godine

I dalje jedini sme da vas pogleda u OČI!

I dalje zivi u stanu u kojem je ziveo i pre politike, po gradu se seta bez obezbedjenja, dzipova, mercedesa. Familija mu nema firme.
Nikakve veze nema sa kriminalnim krugovima.

Drug Ostoja

pre 4 godine

Svi generali posle bitke,a dok je bio na vlasti bio je jedno veliko nista.. Odbio da izvrsi lustraciju,a pod izgovorom da nema revansizma. Zato nam je i ostalo trulo pravosudje,policija itd. Ostali Slobini ljudi,koji su nastavili gde su stali..

Royal

pre 4 godine

Koliko se ja sećam tvoje jedino rešenje je bilo organizovanje mitinga "kosovo za patike" kada si na bini bio sa radikalima a vaši sledbenici obijali izloge i palili ambasade. Mnogi od njih su sada na vlasti. Ovi sa bine su na najvažnijim funkcijama a mnogi od sledbenika su ili ministri, direktori ili nešto slično...

komnen barjaktar

pre 4 godine

Prodavac magle! Bolje da uživa u penzionerskim danima i da se što manje eksponira. Da ne govorim o tome da ga niko nije dirao po pitanju paljenja američke i nemačke ambasade a trebao je jer je bio na čelu Vlade RS kad s to zbilo. Da ne govorim o tome što je usporavao evrointegracije besmislicom da Srbija hoće u EU ali po svojim pravilima. Podugačak je spisak njegovih "dela".

goran

pre 4 godine

Definitivno najposteniji politicar, patriota pre svega... zato su ga prijatelji sa zapada i domaci politicari svi redom lopovi i nistaci sklonili. Potpuno se slazem sa jednim od komentara ovde- I danas moze da vas pogkeda u oci.

Straight Outta München

pre 4 godine

Standard je bio najbolji, plate najvece upravo za vreme Kostunice. Nije on nista posebno radio, jednostavno samo nije krao kao svi ostali.

HONGKOS

pre 4 godine

da vas ja sve pitam: Sta bi ste vi trazili/pruzili da ste vi Albanci sa Kosova posle svga sta se tamo desilo od 1989-1999?
A oni koji ne znaju....neka se iskreno i objektivno zaintersuju!!!

seljadin

pre 4 godine

Srbija nije kapitulirala 99te, kapitulacija znaci da Americka vojska posedne svaki grad u Srbiji, i da nasa vojska preda svo naoruzanje Amerikancima, da li se to desilo ? Oruzje nije predato ni na Kosovu, a kamoli u celoj Srbiji.

crvenilo

pre 4 godine

Štetočina koja je zaštitila udbaški režim i ratne zločince i udaljila nas od EU za 20 godina (sa svim posledicama).
Doduše komunizam i korupcija su tako jako ukorenjeni kod nas, da se pitam i da je hteo, dal bi nešto uradio bolje.

Αρτεμισία

pre 4 godine

Pravo naroda na samoopredeljenje spominje se dva puta u povelji o kojoj govori Koštunica, pa ne znam kako ona ide u prilog Srbiji, posebno nakon Ahtisarijeve argumentacije i mišljenja Međunarodnog suda pravde.

A Hong Kong, prema sporazumu između Kine i V. Britanije, gubi autonomiju 2047. g. iako, kako vidimo, Peking namerava da skrati taj rok.

I sad bi Srbija trebala dati "hongkonšku" autonomiju (koji ima carine prema Kini, posebnu valutu, zakone...) Kosovu, iako je Kosovu ukinula drugi tip autonomije 1989. g., pretvarati se da se 90-ih ništa nije dogodilo i očekivati pristanak Albanaca? Takav je scenario - naučna fantastika.

Rastko

pre 4 godine

@miki mali

Kostunica je bio jedini politicar koji je branio SRJ do kraja jer je znao da ce raspad SRJ dovesti do otcepljenja Kosova. Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi. Drugo, Kostunica je sve vreme svog mandata ponavljao recenicu “vise od autonomije, manje od nezavisnosti”. Medjutim, Ameri su Albancima savetovali da sacekaju referendum u Crnoj Gori 2006 i da nakon raspada SRJ proglase nezavisnost. Posle smo se mi glupirali s onim obracanjem MSP a za to je kriv covek koga danas hvale kao uspesnog “strucnjaka” za medjunarodne odnose i ozbiljnog opozicionara ... problem naseg naroda je sto ima pamcenje na nivou kokoske!

Jugoslav

pre 4 godine

Gledajuci u nazad od 2000 na ovamo , jedino smo poceli da licimo na drzavu za vreme Kostunice ... bar je vreme pokazalo tako ... posle njega samo sunovrat i ako nisam glasao za njega imao sam simpatije ... medjutim i danas ne bi bio njegov povratak los na politicku scenu srbije !

kapetan Mickey

pre 4 godine

Čovek je doktor nauka, nije političar nikad ni bio. Došao na vlast jer opozicija nije imala čoveka od integriteta nego sitne prevarant i kriminalce sa sumnivom prošlošću pa je on zaista jedini likom i delom mogao da slomi Miloševića. Posle nikad nije imao nijednu aferu u kojoj bi se obogatio. On je profesor prava kao i njegova pokojna supruga. Na žalost posle su došli svi ostali koji su toliko očajni i odvratni da im se i ime pominje a pogotovo da oni smeju uzimati u usta ime ovog čoveka.

Milan

pre 4 godine

Honkong je danas dobio sasma drugu sliku nego što je bilo još za vreme Koštunice pa nema neke osnove za poređenje ili za primer rešenja da ne govorimo da to Albanci nikada ne bi prihvatili.

Branimir

pre 4 godine

Kostunica - jedini pravi, posteni politicar u Srbiji jos od 1941. godine,
Covek koji se preko vlasti nije bogatio, nije sticao niti koristio privilegije, koji je iskreno postovao demokratiju, zakone, slobodu. Na zalost za njegovo stranacko okruzenje se to ne moze reci.

Kiza

pre 4 godine

Drug Ostoja
Evo da podsetim tebe i ostale:
Za vreme Kostunice:
Uhapsena stecajna mafija na celu sa predsednikom trovinskog suda
Pohapsena duvanska mafija
Carinska mafija
Pohapseni svi iz afere index sa prodajom ispita

kad

pre 4 godine

Kostunica je bio jedini politicar koji je branio SRJ do kraja jer je znao da ce raspad SRJ dovesti do otcepljenja Kosova. Ko god je citao Rezoluciju 1244 on zna da tamo pise da bilo kakvo resenje statusa Kosova mora da postuje suverenitet SRJ. Da, SRJ, ne Srbije! U trenutku kada se SRJ raspala taj clan Rezolucije je prestao da vazi. Drugo, Kostunica je sve vreme svog mandata ponavljao recenicu “vise od autonomije, manje od nezavisnosti”. Medjutim, Ameri su Albancima savetovali da sacekaju referendum u Crnoj Gori 2006 i da nakon raspada SRJ proglase nezavisnost. Posle smo se mi glupirali s onim obracanjem MSP a za to je kriv covek koga danas hvale kao uspesnog “strucnjaka” za medjunarodne odnose i ozbiljnog opozicionara ... problem naseg naroda je sto ima pamcenje na nivou kokoske!
(Rastko, 21. septembar 2019 09:53)

Nije istina, referendum u CG nema veze sa otcjepljenjem Kosova. Srbija je naslijedila sva medjunarodna prava od SRJ i to pitanje prelaska sa SRJ na Srbiju nikada nije sporno bilo i niko nije osporio rezoluciju 1244 radi toga.

Dragan RS

pre 4 godine

Tek ce za 200 god ako budemo postojali kao nacija ( mozda nas ostane 2,5 miliona u Srbiji , od toga u Bgu milion) pisati u udzbenicima da smo zbog Slobodana Milosevica izgubili Kosovo.

Drug Ostoja

pre 4 godine

I dalje jedini sme da vas pogleda u OČI!

I dalje zivi u stanu u kojem je ziveo i pre politike, po gradu se seta bez obezbedjenja, dzipova, mercedesa. Familija mu nema firme.
Nikakve veze nema sa kriminalnim krugovima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sale, 21. septembar 2019 09:17)
To sto nista nema i sto nista vervatno nije ukrao,ne znaci da je bio dobar. Mozda nije lopov,ali je definitivno bio nesposoban,tako da je bio samim tim i stetan ! Kad je vodja nesposoban drzava i njeni gradjani ispastaju. Nije nikoga uhapsio,nije sproveo lustraciju,nije otvorio tajna dokumenta,samo je pricao prazne price.. Recimo,on je bleda verzija ovih danas politicara u smislu korupcije,kradje itd. Niko na nasoj politickoj sceni u poslednjih 100 godina nije valjao,to utuvite u glavu,jer vas svake izbore preveslaju,pa glasate za iste likove i opet se zaglavimo na 10 godina.

Данијел

pre 4 godine

Ово јесте најближе компромису, јер који би компромис био за нас ако би КиМ било признато са столицом у УН, како би то умирило Србе на дужи период. На крају крајева Албанци су узели наше а не ми њихово, то што живе тамо не значи да је њихово.

Branislav B. Stojanovic

pre 4 godine

Jedini politicar koga svi u srbiji i dan danas mogu i smeju da pogledaju u oci.
Kada samo pogledam sve one koji su mu se smejali, rugali, od njega pravili mister Bina, vezivali ga za sve i svasta, na celu sa Cedom Jovanovicem, Čankom, Zoranom Zivkovicem, Bebom Popovicem i ostalim likovima koji nikad nisu odgovarili nizasta, ja Kostunicu volim jos vise iako nikad nisam glasao za njega.
Covek je zeleo da zakon bude iznad svih i svakoga, da legalizam bude standard i forma nase drzave, svi su mu se smejali.

uhbaš

pre 4 godine

da vas ja sve pitam: Sta bi ste vi trazili/pruzili da ste vi Albanci sa Kosova posle svga sta se tamo desilo od 1989-1999?
A oni koji ne znaju....neka se iskreno i objektivno zaintersuju!!!
(HONGKOS, 21. septembar 2019 10:39) # Link komentara

A sta su Albanci radili Srbima i ostalima krajem 90tih, pa se opet ocekuje od Srba da zive na Kosovu i doprinose "mulitkulturalnosti"? Zanimljivo kako se od Srba vecito ocekuje da se uklope u tudje drzave i da "teze pomirenju" dok svi ostali mogu da rade sta hoce.

Никола87

pre 4 godine

Како сам ја стекао утисак, Коштуници су руке везали ДС и Тадић, а потом и СПС/СНС, које је Тадић рехабилитовао и који су притисли Коштуницу да буде, као и они, безидејни патријота каквим га махом знамо (исту матрицу данас, уместо њега, обнављају Милош Јовановић и братија). Мислим да је Коштуница био добромислећи, па и способан државник, али није могао сам против удружене клике Милошевићевих и жутих. Треба у тој малој бари пуној крокодила умети пливати, и утолико често бити нечастан и дволичан, какви су били Тадић или Ђинђић. Ја гарантујем да је, конкретно, Ђинђић далеко одговорнији за одсуство лустрације од Коштунице.

Oberyn

pre 4 godine

To da se živelo bolje u njegovo vreme je isključivo posledica Djindjiceve politike i otvaranje zemlje prema svetu.Kralo se u svačije vreme i tada kod njega kao i sada

Paola

pre 4 godine

Za sve sto je DOS trebao i morao da uradi, a nije smeo ili nije hteo odgovoran je Kostunica, stopirao je svaku akciju koja bi nam danas dosta znacila, neposredno je odgovoran za to gde smo danas, maksimalno je usporavao, otezao,prolongirao, i zamajavao za stvari koje su morale biti odradjene pre ili kasnije a odradjivane su 10-20godina kasnije, sto se danas sve lepo vidi,i tako dok se on dogovori sam sa sobom, prodje nam mladost, a toliko smo se radovali demokratskoj promeni u drustvu.Tako da bolje da nista ne govori, gospodin i nije za politicara, a cudom narod toliko voli da ga...ostatak price znate.

Ostin A

pre 4 godine

Bio si na vlasti, a to rešenje nisi predložio nikad. Niti si pregovarao sa ljudima koji su živeli i bili vlast na Kosovu.

Nakon što si indirektno kriv za dolazak Vučića i što ti je stranka propala, sad pokazuješ neku svoju mudrost. Tvoja jadna stranka od Evropske narodne stranke u okviru EPP, morala da promeni političko opredeljenje i uđe u koaliciju sa desnim ekstremistima da bi prebacila na mišiće 5%.

1992. Referendum na Kosovu, Albanci proglasili nezavisnost
1999. Kapitulacija Srbije. Srpska vojska i policija se povlače sa Kosova. Kosovo postaje de facto nezavisno.

Nije Kosovo 2001. bilo manje nezavisno nego danas, ali su pregovaračke pozicije bile mnogo bolje.

Bojan011

pre 4 godine

To sto neki pišu da smo super živeli pod Kostunicom jeste tačno , ali ne njegovom zaslugom nego zaslugom Djindjica koji je nešto napravio pre njega. Političke posledice ili lagan život protezu se dugi niz godina, posle nekog ko je vladao. To se svuda zna, samo Srbi sa pilecim mozgovima ne znaju i zaboravljaju brzo. Tako smo zaboravili i I svetski rat i Ii i Jasenovac, a kamoli 90 sete. Ne znamo ni juče šta je bilo. U ostalom Tito je umro 80 te godine, dovukli smo se do 90 tih sa boljim životom uz pomoć njegovog zaduživanja.
Prošle nedelje je bila informacija da silne milione vraćamo od Tita.
Samo hoću da kažem Koštunica je bio nesposoban političar i sto neko napisa pre mene, trebao je da raskrsti sa Milosevicevim i ostalima, ali nije imao petlju. A sto se tiče Albanaca, oni politiku kroje 100 godina u napred, korak po korak
Pozdrav

Dragan Jočić

pre 4 godine

Kostunica - jedini pravi, posteni politicar u Srbiji jos od 1941. godine,
Covek koji se preko vlasti nije bogatio, nije sticao niti koristio privilegije, koji je iskreno postovao demokratiju, zakone, slobodu. Na zalost za njegovo stranacko okruzenje se to ne moze reci.
(Branimir, 21. septembar 2019 14:07)
---
Pa evo Branimire, i ja sam pošten, štedim, poštujemo zakone, ali nemam para. Jel mi zbog toga treba dati da upravljam bankom?
Čovek je možda i prepošten (njegova stranka siogurno nije), ali nije sposoban ni za kakvu funkciju. Iz razloga koje ste naveli gore su ga i gurnuli u prvi plan, samo je tada on pomislio da je sam dobio izbore.

Niks feršten

pre 4 godine

Ovaj covek kad je trebalo posle 5. oktobra da se raskrstimo sa Slobinom zaostavstinom on je to zaustavio i dozvolio da se oni povrate i pregrupisu (Sps, radikali) . Jedna od katastrofalnih gresaka koju je napravila opozicija i dovela do ovoga danas.
(Boki, 21. septembar 2019 08:59)

Kao prvo, šta je on mogao sam da uradi, evo već 6-7 godina na svakim izborima i na svim nivoima birate Slobine relikvije s čak dvotrećinskom većinom, ko da ste za Vučića i Dačića prvi put čuli 2012. godine.
A drugo, ova "bivša vlast" kakva god da je bila je po svakom parametru nemjerljivo bolja od ove.
BDP po stanovniku 2000. je bio 870 dolara a 2008. 6700 dolara, 2000. dinar je bio bezvrijedan a danas je njihovom aslugom relativno stabilan, a državni dug je danas uvećan za 14 milijardi dolara, plus ovo šta predstavljaju kao investicije i zbrajaju u BDP, ovi "bivši" su napravili takvu ekonomsku revoluciju i renesansu da su zaslužili Nobela za ekonomiju.
Aovaj je velikim dijelom dobio izbore jer su "žuti" zatvarali nerentabilne firme koje su proizvodile samo dugove, pa ovi to rade još intenzivnije, svaki dan barem neki "gigant" ode na doboš i rasprodaje nekretnine i imovinu, sitno se objavljuju o tome vijesti i brzo nestaju, a onda kad neki "investitor" uz državno sponzorstvo najavi neku fabriku onda to bude senzacija o kojoj se danima piše, a ajde malo izguglajte koji je procenat Vučićevih realizovanih obećanja.

da ne bude zablude

pre 4 godine

Ne možeš nekome ponuditi manje od onoga što ima a da to prihvata. Kosovo još u pregovorima u Beč u godinama 2005 - 2007 bilo potpuno odvojeno od Srbije i praktično uživalo svojevrsnu nezavisnost od Srbije.

U 2008 proglašena nezavisnost i prihvaćena od velikog broja država a što je NAJVAZNIJE - od TRI stalnih člnaica Saveta Bezbednosti UN koje imaju PRAVO VETA.

Te tri stalne članice SB UN neće dozvoliti da se Kosovu radi bilo šta i tako će biti u nedogled.

Dakle, Kosovu se ne može apsolutno nametnuti neko rešenje bilo sada bilo posle 20, 50 ili 100 godina.

Sve u svemu, kosovsku nezavisnost jednostavno je nemoguće vratiti nazad.

Drug Ostoja

pre 4 godine

Drug Ostoja
Evo da podsetim tebe i ostale:
Za vreme Kostunice:
Uhapsena stecajna mafija na celu sa predsednikom trovinskog suda
Pohapsena duvanska mafija
Carinska mafija
Pohapseni svi iz afere index sa prodajom ispita
(Kiza, 21. septembar 2019 15:07)

Nije sprovedena lustracija ! Nisu otpecaceni dokumenti ! OStao trulez iz prethodne garniture,koji je i dan danas tu.. Ta sitna hapsenja likova koji su smetali vlasti su presmesna.. Ponavljam : 100 godina najmanje nismo imali normalnu vlast,a ti zivi u iluziciji.

Muškarac38

pre 4 godine

"Što ga nisi onda predložio nego si terao inat celom svetu i naciji.
(miki mali, 21. septembar 2019 09:03)"

Zašto ga nije predložio? Naravno da ga je predložio i to je bio zvaničan predlog Republike Srbije, koji je Vlada zastupala na pregovorima o statusu, koji su propali, jer Albanci i zapadne zemlje nisu hteli da ga prihvate. Da te informišem, suština tog predloga je bila više od autonomije, a manje od nezavisnosti za AP KiM.

Никола

pre 4 godine

Зашто да се борим за то Косово? Не занима ме, никада тамо нисам ни био, шта ја имам од Косова...рече либерал.

Нисам ни ја никада био у твом стану па стојим испред и трудим се, браним твоје право, твоју имовину, дедовину, твоју тапију да ти не упадну алави извршитељи зато што три године ниси платио инфостан па због 3000 евра хоће да ти отму имовину вредну 200.000. Зато што ми је стало да се зна шта је право и правда, да се зна шта је чије и са чиме се може трговати и отимати а чиме не јер је некоме зинула гузица и жели само да се окористи на твоју, моју, нечију штету. Имам и подрум у који НИКАДА нисам ушао али не дозвољавам да се у њега неко бесправно усели и да за пет година каже ТО ЈЕ МОЈЕ. Није буразеру. ТО ЈЕ МОЈЕ!!!! И док се ја не сложим да ти га дам, подрум припада МЕНИ без обзира да ли уопште и знам где се налази!

Тачка!

Dragoljub

pre 4 godine

Aha, a oni bi se složili. Gde živi ovaj? 2 miliona ljudi neće da im ja i meni slični - dakle Srbi - odredjuju. I to je to. Gotova priča.

salemm

pre 4 godine

dali je moguce da u ovoj drzavi ljudi nisu svesni da je srbija kapitulirala 99te i da je kosovo otislo i da se jedino i iskljucivo ratom moze vratiti u politicko, bezbedonosno i ekonomsko okrilje srbije!? dokle ce narod zaglupljivati razni doktori nauka sa ovakvim izjavama? status hongkonga je srbija mogla kosovu dati negde 1998... danas je nemogce jer druga strana ima vise.
da se srbija za nesto pita, moze se kosovu dati svasta, ali se srbija ne pita nista... srbija jedino sto moze da cini je ovo sto radi - a, to je, da otezava svakodnevnicu malim gradjanima sa obe strane teritorija.

Biba

pre 4 godine

"da se srbija za nesto pita, moze se kosovu dati svasta, ali se srbija ne pita nista"

Da se Srbija ne pita bas nista ne bismo bili u pregovorima i nakon priznanja Kosova niti bi nas toliko pritiskali da ih priznamo. Srbija nema vlast nad teritorijom ali ipak jeste neki faktor jer da nije Kosovske vlasti bi pregovarale s Nemackom i Amerikom oko integrisanja u medjunarodne zajednice a ne bi se godinama natezali sa Beogradom. Kapitulirala je i Austrougarska i izgubila teritorije ali je medjunarodna zajednica jasno stala iza novih granica i to su priznale i druge zemlje a i zemlja gubitnik tih istih teritorija. Srbiji je Kosovo uzeto na silu a ono sto je najvece ponizenje jeste sto ga nismo izgubili u obracunu sa kosovskim ili albanskim vojskama nego zbog agresije NATOa koji je bombardovao po celoj Srbiji posle cega ne samo da ne mozemo da vratimo Kosovo nego ni da izgradimo i uredimo ostatak Srbije. Nama je treci oteo da bi dao drugom tako da je Srbija danas kao dete kojem je slabiji hteo da otme igracku pa posto nije uspeo pozvao starijeg brata da ga isprebija a sada od nas traze da priznamo kako igracka nije ni bila nasa. Postoje valjda neki principi i postovanje predaka koji su polozili zivote na tom Kosovu kroz celu nasu istoriju, da bismo im dada dali potpis o priznaju tek tako a da nam se zauzvrat ne da ama bas nista, a pola sveta ih nije priznalo a veliko je pitanje i da li bi ih priznali sve da ih prizna i Srbija.

А. Петров

pre 4 godine

Srbija nije kapitulirala 99te, kapitulacija znaci da Americka vojska posedne svaki grad u Srbiji, i da nasa vojska preda svo naoruzanje Amerikancima, da li se to desilo ? Oruzje nije predato ni na Kosovu, a kamoli u celoj Srbiji.
(seljadin, 21. septembar 2019 14:11)

>>>

Ма немој? Значи ни Немачка није капитулирала 1918, пошто савезници нису заузели сваки град у Немачкој, него само Сарску област?

Dule

pre 4 godine

Danas Albanci na Kosovu imaju nezavisnost i podršku najmoćnijih zemalja sveta.Nema razloga da pristanu na bilo šta manje od pune nezavisnosti.Cilj im je da ih mi priznamo u postojećim granicama.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Da samo sto u Hongkongu zive 93% etnickih kineza a na KiM su 93% etnicki Albanci koji su veoma neprijateljski raspolozeni prema Srbiji i sve sto je Srpsko,tako da svaki pokusaj o bilo kakvom dogovoru je osudjen na propast pa i cuveni Kostunicin dr vojislava vise od autonomije manje od nezavisnosti ha ha ha ha

Alan Ford sa Kosova

pre 4 godine

pa nije losa ideja. autonomija slicna 1974. onda dodje jedan milosevic i to ukine. izbije rat. onda se vraca. kasnije neko opet ukine. malo rata. onda....

Smuleco

pre 4 godine

Odsutnost svake prisutnosti. Eto to si ti u jednoj rečenici.
(Kinšasa, 21. septembar 2019 09:47)

Ha, ha, ha, kralju! :)
U sred srede! Bravo!

Dr Ifter

pre 4 godine

Svi mi imamo plan za Kosovo...evo na primer Seselj bi sve Albance preko Prokletija...ali nemamo plan koji bi Albanci prihvatili niti nacina da ih nateramo da silom prihvate. To sto je Kostunica nudio Albanci su imali do 89te a u trenutku kad je nudio imali su znatno vise pa dal' je iko normalan mislio da ce da prihvate.

V. B

pre 4 godine

U Kini i u Hong Kongu živi isti narod, tako da nije isto(Proka, 21. septembar 2019 13:39)Jeste to nekada bio isti narod, ali je decenijama bio podeljen i mržnja je velika. To pokazuju i višemesečne demonstracije na kojima učestvuju stotine hiljada građana Hongkonga. Naravno kao i Albanci 80-ih oni traže veće slobode i prava. Samo za razliku od kosovskih Albanaca Hongkong je na neuporedivo višem civilizacijskom i tehnološkom nivou.

BUMERANG

pre 4 godine

Treba svima da bude jasno da su Albanci želeli da odvoje Kosovo i ugrade ga u projekat velike Albanije.U taj projekat su ulozili godine i godine lobiranja,potplacivanja političara,novinskih agecija...Ogromne novce su dobili mnogi zapadni političari za guranje projekta Velike Albanije.
Ko god misli da bi Albanci sa Kosova prihvatili bilo kakav drugi plan ,vara se.
(Boban)

A onda im je Milosevic servirao na tacni "legitimitet" sa svojom politikom od 1986 pa nadalje sve do bombardovanja ....sa istim "izvodjacima radova" i "projektantima" iz 90tih. Sada bojim se nama povratka na pre-Milosevica kada su neke variante kao alternativa nasilju i opresiji mozda postojale

pa ja

pre 4 godine

Bio si na vlasti, a to rešenje nisi predložio nikad. Niti si pregovarao sa ljudima koji su živeli i bili vlast na Kosovu.

Nakon što si indirektno kriv za dolazak Vučića i što ti je stranka propala, sad pokazuješ neku svoju mudrost. Tvoja jadna stranka od Evropske narodne stranke u okviru EPP, morala da promeni političko opredeljenje i uđe u koaliciju sa desnim ekstremistima da bi prebacila na mišiće 5%.

1992. Referendum na Kosovu, Albanci proglasili nezavisnost
1999. Kapitulacija Srbije. Srpska vojska i policija se povlače sa Kosova. Kosovo postaje de facto nezavisno.

Nije Kosovo 2001. bilo manje nezavisno nego danas, ali su pregovaračke pozicije bile mnogo bolje.
(Ostin A, 21. septembar 2019 11:26)

Bio je na vlasti u manjinskoj vladi.

Kole

pre 4 godine

Da bi opstala Jugoslavija svi njeni zagovornici koji su bili na vlasti su se trudili da što više osakate i smanje Srbiju i broj Srba u toj Jugoslaviji. Razlog je što su svi drugi navodno bili frustrirani veličinom Srbije i što su se osećali potčinjeni i nedovoljno uticajni na pocitička zbivanja u toj tvorevini. Ja sam siguran da bi i danas svaki Jugosloven iz redova srpskog naroda pristao da se Srbi svedu na 3-3.5 miliona stanovnika samo da bi YU uspostavljena ponovo. Kako stvari teku, na dobrom smo putu da im ispunimo planove.

Demar Derosan

pre 4 godine

Tacno je da Kostunica nije ima hrabrosti mnoge stvari da uradi kada je dosao na vlast, smatrajuci da je to tada bilo preuranjeno. Ali je takodje cinjenica da je on bio jedini u stanju da 2000. pobedi Milosevica, sto je i Djindjic kao pragmatican politicar podrzao svojim predlogom da bude zajedicki kandidat DOS-a, i svojim aktivnim ucescem u kampanji. Steta sto je Avramovic preminuo nesto pre 2000. jer su on i Zoran ujedinili opoziciju i Avramovic je trebao da bude zajednicki kandidat opozicije jer je imao podrsku za pobedu nad Milosevicem. I kada je bio slabijeg zdravlja i svestan da ne moze dalje izrazavao je Djindjicu skepsu povodom Kostunicine kandidature. Ali drugog izbora nije bilo. Mislim da bi kombinacija Avramovic-Djindjic uradila dosta dobrog za zemlju, ali nije se dalo, steta, mozda je to bila poslednja sansa za neki ozbiljniji oporavak i razvoj.

Boban

pre 4 godine

Treba svima da bude jasno da su Albanci želeli da odvoje Kosovo i ugrade ga u projekat velike Albanije.U taj projekat su ulozili godine i godine lobiranja,potplacivanja političara,novinskih agecija...Ogromne novce su dobili mnogi zapadni političari za guranje projekta Velike Albanije.
Ko god misli da bi Albanci sa Kosova prihvatili bilo kakav drugi plan ,vara se.

Bokan

pre 4 godine

Buk Drašković bi bio najbolji I on bi mogao da Srbiji povrati ugled u svetu kao premier I kao pedsednik.
(London 94, 21. septembar 2019 12:32)
Aha. Pokazao se kad je imao prilike. Zanimala ga je samo samoreklama, i bogaćenje hercegovačke ekipe koju je doveo. Isto sada radi Vučić, samo na državnom nivou.

Prohujalo sa vihorom

pre 4 godine

Vidim da ovde komentarisu samo prilicno mladi, koji izgleda znaju samo sta se desilo 1999. E pa dragi moji sve je pocelo i pre otvaranja Kuce cveca, pitajte starije kad su pocele prve demonstracije na KiM,, pitajte sta znaci BUS, pa sta se desilo u kasarni u Paracinu. E na svemu tome je drzavni apartcik dojahao i bankar preko bare, rekao Niko ne sme da vas bije i od onda nas svi samo tamburaju i sve je otislo gde je otislo, tj u propast.

Nbc

pre 4 godine

U odnosu Srpskog naroda prema ovom čovjeku se vidi sva glupost i tragedija tog naroda. Jedini čovjek a političar koga je Srbija imala u ovom vijeku. Porediti njega sa lopužama i izdajnicima koji su vodili ovu državu poslednjih 20 godina je sramota. Koštunica je bio jedan od rijetkih Srpskih intelektualaca koji se pobunio i 1974. Zamjeram mu jedino što nije imao hrabrosti da počisti šljam koji je vladao sa njim.