Subota, 14.09.2019.

13:53

Incident zbog peronske karte? Putnica udarala, radnik upotrebio silu da je savlada VIDEO

Policija je uhapsila 65-godišnjeg M.T, radnika fizičko-tehničkog obezbeđenja na autobuskoj stanici u Kragujevcu.

Izvor: B92

Incident zbog peronske karte? Putnica udarala, radnik upotrebio silu da je savlada VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

ulaz za izlaz

pre 4 godine

Ako žena može da objasni kako je mislila da ne plati peronsku kartu a da uđe na peron, tada bi trebalo kazniti radnika obezbeđenja. Jednostavo, razapinju čoveka koji je pokušao da radi svoj posao. Nasilnica! Rodna ravnopravnost. Ili je bolje siledžijka?
(Moša, 14. septembar 2019 20:56)

Sve to stoji, ali po kom osnovu i zasto i za sta se placa ta peronska karta?! Platis kartu koliko kosta, ili na salteru ili u autobusu, za relaciju gde se ide i to je to, sto se placa to prolazenje kroz rampu?

Sarkazam

pre 4 godine

Peronska karta je glupost ali to na radniku nije da odlucuje. Radnik je korektno obavljao posao. Zena je napala lice na sluzbenoj duznosti i mislim da bi je trebalo uputiti na psihijatrijski pregled jer deluje histericno.

Maja

pre 4 godine

pex

A kako bi bilo da odgledaš snimak? Bahata žena viče, gura se, šamara čoveka. Životno ugrožena?! Ne lupetaj. Čovek samo radi svoj posao, ne može se svakom ludaku dozvoliti da prođe tuda, upravo tome i služi obezbeđenje.

Petar

pre 4 godine

Drzava/Grad treba da propise/regulise kako se pruzanje usluga prevoza obavlja.Karta mora biti i peronska propusnica, postoji bar kod, QR kod, odstampan na karti i prolazite.Opet krajnje je vreme da se u vozilima i na stanicama, aerodromima istakne obavestenje kao u NYC u metrou, "Assaulting an MTA employee is a Class D felony punishable by up to seven years in prison."Dakle ako napadnete sluzbenika mozete biti osudjeni do 7g zatvora.Vrlo jednostavno i kraj diskusije.Ali vrlo malo je pravne i uredjene drzave, a mnogo vise bezakonja i korupcije u Srbiji.Ne moze i jedno i drugo.

stara skola

pre 4 godine

Pa jeli bilo još koga na stanici, ima li ljudi, muškaraca da zaštite slabije, kakva je lobotomirana, bezosećajna, samoživa masa ovaj narod postao!?
(kunta bez kinte, 14. septembar 2019 17:19)

Pre nekih 35 godina, u vreme dok smo jos uvek bili kakva-takva drzava, moj drugar s fakulteta je cekajuci bus video lika koji se fizicki izivljava nad svojom devojkom. U jednom trenutku mu je pukao film i ocitao je lekciju siledziji. Nazalost, prica se tu nije zavrsila, jer su ga pronasli, uhapsili i optuzili za nanosenje laksih povreda. Sto ja najgore na sudu je devojka branila svog decka i rekla kako ih je on bez ikakvog povoda napao (?!). Heroj je zavrsio na robiji. Godinu dana. Ok, nije mnogo. Ali ta kazna mu je upisana u dosije i uprkos sjajnim ocenama na studijama koje je zavrsio po izlasku sa robije, nikada nije mogao da se zaposli u struci. Potvrda o neosudjivanju je obavezna za svaki konkurs. Pokusao je da ode i u Belgiju, dobio je tamo posao, ali pomenuta potvrda je jedna od stvari koja ti je potrebna za radnu vizu, za koju je zbog toga odbijen. Upropastio je sebe do kraja zivota. Toliko o tome. A u ovom konkretnom slucaju da se bilo ko umesao stvar bi bila gora, jer je taj cuvar bio na svom radnom mestu, pa bi "superheroj" bio optuzen za napad na zaposleno lice tokom vrsenja sluzbe, za sta su predvidjene mnogo ostrije kazne nego za napad na obicnog coveka. A taj siledzija bi se izvukao samo tako. Zivot nije fer, shvatite to!

Predrag

pre 4 godine

Jedno pitanje za sve pametnjakoviće: Zašto se na autobuskoj stanici naplaćuje ulazak na peron a ne naplaćuje se na železničkoj? Pa nema odgovora, u pitanju je alavost autobuskih stanica koje su osmislile tu pljačku.

robokap

pre 4 godine

Nije njegov posao da bilo kome zavrce ruke. On može samo da pozove policiju i to je sve. A o “peronskoj karti” i da ne govorim. Znaci svaki mufljuz može da ponižava običnog smrtnika države Srbije i da ga šiša kao ovcu, ali zato narod to mora da toleriše da ne bi dobio batine. Ma nikad se u tu Srbiju ne bi vratio. Loš narod do zla boga. Bolju vlast i ne zaslužuje. Čast pojedincima, ali većina je za pećinu. A vi sto podržavate nasilje ovog matorca sto samo obavlja svoju dužnost, sutra će isti takav matorac da vam maltretira ženu sestru majku za nešto drugo. Ako je to vama ok, onda i niste za bolje.
(Ray Donovan, 15. septembar 2019 05:57) Ma nemoj?? Pa moja sestra i majka su na prvom mestu kulturne zene i nikada se ne bi dovele u ovakvu situaciju da ih radnik obezbedjenje cak i opomene zbog nemanja peronske karte a kamoli jos da upotrebljava fizicku silu nad njima. Radnik je fizicki napadnut a reagovao je u skladu sa propisima i pravilima svog posla. Procitajte zakon o obezbedjenju. Red treba da se zna a ne da se ponasa svako kako mu dune u glavu jer zamislja da je iznad zakona. Ma ajde bre... zavrsila bi ona meni u zatvoru za napad na sluzbeno lice u sprecavanju obavljanja duznosti na radnom mestu i nanosenje teskih telesnih povreda i pokusaj istih(vidni pokusaj udarca u medjunozje muskarca) pa bi se posle cesala po toj njenoj pametnoj glavi i zapitala se sta je to uradila ako ima imalo mozga i pameti.

Goran

pre 4 godine

Radnik obezbedjenja je postupio pravilno, skolski.Sve pohvale za reakciju. Protiv doticne bi trebala biti podneta prijava za narusavanje javnog reda i mira.

pex

pre 4 godine

Koliko dublje se citaju komentari toliko se vise vidi stepen civilizacije i intelekta naseg naroda koji se ogleda u tome sto ne razumete procitano. USA spominjem ne zato sto tamo zivim nego zato sto imate na interneut primera smrnih slucajva bas u ovakim situacijama i to je dokaz da je situaicja opasna a zena zivotno ugrozena.USA je poslednja civilazijcka rupa,jos gori mentalitet nego kod nas,nastala na nasilju,zivi nasilje,ekonomiju pokrece istom.2,2 miliona ljudi sedi u zatvorima a stepen smrtnih slucajeva vatrenim oruzjem je pri najvisim u svetu, odmah iza divljackih zemalja u juznoj americi i africi. USA je drzava sa dobrim ekonmskim slobodama,ali jeziv represivni sistem koji je iznedrio najgore stvari na svetu,a jednu upravo i gledamo ovde.Ali sad obajsnjavati se oko ovakvih stvari sa ljudima zeljnim krvi i koji pronalaze bilo kakvo opravdanje za ovo, identicno je kada naucinici pokusavaju da pridju amazonskom plemenu a ovi napadnu kamenicama i strelama.Jednostavno ih ostavite da zive u svom primitivizmu.Ponovicu,zato ziviti kako zivite jer kao sto je vise njih dole reko,jednostavno ne zasluzujete bolje.Gazite se ,ubijajte, sakatite,pretite,korumpirajte i provedite tako zivotni vec u 21 om veku,prokockani zivoti ogranicene svesti.O stanju morala gde ljudsko dostojanstvo i telo vrede manje nego 100 ak dinara (to je ona novcanica koju dajemo prosjacima na semaforu). Jos jedna stvar mi je nejasna,tolika servilnost i pasivnost prolanzika koji ne odgurnu ili obore nasilnika

nenad

pre 4 godine

Evo zasto niko ne sme ili nece da vas odbrani u prevozu ( posto u poslednje vreme ima toga dosta ) ako ste zrtva maltretiranja. Izmedju ostalog zato sto cak i u slucaju da postoji snimak mozete biti optuzeni da ste prekoracili ovlascenja ( sta li onda mozete da ocekujete kada naletite na manipulatora a snimka nema )
Pretrazite internet , procitajte clanke.

DBZ

pre 4 godine

2019. godina, u Srbiji jos uvek postoji "peronska karta"! Bez preterivanja, ta peronska karta je jedan od razloga koji su me naterali da odem iz Srbije. Skolska 1998/99 godina, ja apsolvent u Beogradu, putujem 3 puta nedeljno u provinciju da radim u srednjoj skoli na nekoj zameni. Skola platila mesecnu kartu, ali peronsku kartu sam morala ja da placam, da cekam u redu samo za to, da jurim da ne zakasnim na autobus. Gde god sam posle toga u EU putovala vozom ili autobusom, pristup peronu je bio uracunat u cenu karte, tj sama vozna karta je davala pristup peronu. Ali ne, mi smo ipak mnogo pametniji od svih tih zemalja.

Matori Kesa

pre 4 godine

Licencirani sam sluzbenik obezbedjenja ( izmedju ostalog ) -posto vecina brani kolegu - Preterana upotreba sile Ne srazmerna opasnosti ! Tako da je s pravom priveden !

Peđa

pre 4 godine

I ako sam veliki protivnik bilo kakvog nasilja ovde je radnik obezbedjenja postupio potpuno ispravno. Devojka se oglusila o njegove instrukcije i isteruje pravdu na pogresnom mestu pred pogresnom osobom. Drugo, i jos gore po nju je to sto ga je fizicki napala i pokusala na silu da prodje. On je upotrebio silu koja je dovoljna da je neutralise, nista preterano. Zavrtanje ruke i obaranje na pod su nacini da se zaustavi napad i primenjuju ih sva obezbedjenja na svetu.

123

pre 4 godine

USA je bilo upravo ovakvih slucajeva koji su se zavrsavali smrcu. Zrtva se zali da ne moze da dise,a sadista iznad nalazi satisfakciju u tome oslanjajuci se na neku kvazi nadleznost.Zato je i optuzen za torturu cak i u ovom nase raspalom pravnom sistemu. A sve to zbog 0,8 EUR
(pex, 14. septembar 2019 23:45)

evo ga jos jedan koji nam soli pamet iz xyz drzave kako i sta treba uraditi a pljuje po profesiji o kojoj pojma nema. bitno da si ti internet white knight.

radnik obezbedjenja je postupio dobro iz vise razloga koji tebi verovatno nikada nece biti jasni, a to sto je to 100 dinara je apsolutno irelevatno, i za 10 dinara treba red da se zna, a ovoj zeni bi sad trebalo zabraniti voznju autobusima narednih 5 godina...mada pitanje je da li bi i tada izukla pouku

Plati svoju kartu

pre 4 godine

Prvo ju je rijecimo upozorio da ne ulazi bez karte, onda ju je telom izgurao vani, dakle bezprimene sile. Onda je ona pocela da ga udara i sutira. Vidi se da radnik to stoicki podnosi i pritom suti. Zena vidi se na snimku vi e celo vreme. Sledi ponovni napad zene i pokusaj neovlascenog ulaska i udarci, nakon cega je on pasivizuje.
Za vas koji pricate “kod nas samo” mogu vam reci kao radnik metroa u Stokholmu, da ovo lici na video kojim se kontrolori obucavaju kako se korektno ponasati prema putnicima koji nemaju kartu. Nakon pasiviziranja se ceka policija i na uvidjaj joj se pruzi snimak i izjava.

D. M.

pre 4 godine

Zalosna je to zemlja.
Ne zaboravite da se ovo gleda svugde ne samo kod nas.
Ne znam kolika je cifra u pitanju ali verovatno ne prelazi 1 euro...
I sad svi gledaju ovo i sta onda da misle?
Ne sme tako da se postupa sa ljudima bez obzira a narocito ako je jedan euro u pitanju.
Ovo je velika sramota.

Смрда

pre 4 godine

У САД би добила метак да је само дигла руку на обезбеђење, а чувар би отишао кући.

Ray Donovan

pre 4 godine

Nije njegov posao da bilo kome zavrce ruke. On može samo da pozove policiju i to je sve. A o “peronskoj karti” i da ne govorim. Znaci svaki mufljuz može da ponižava običnog smrtnika države Srbije i da ga šiša kao ovcu, ali zato narod to mora da toleriše da ne bi dobio batine. Ma nikad se u tu Srbiju ne bi vratio. Loš narod do zla boga. Bolju vlast i ne zaslužuje. Čast pojedincima, ali većina je za pećinu. A vi sto podržavate nasilje ovog matorca sto samo obavlja svoju dužnost, sutra će isti takav matorac da vam maltretira ženu sestru majku za nešto drugo. Ako je to vama ok, onda i niste za bolje.

Koyote

pre 4 godine

Za sve one koji nisu upoznati, postoji zakon o fizicko-tehnickom obezbedjenju. Clanom 46 tog zakona je utvrdjeno sta sluzbenik obezbedjenja sme a sta ne i vidi tamo pise da sme da upotrebi fizicku silu i da privremeno zadrzi lice do dolaska policije. Covek je sve uradio po zakonu o FTO.

dejants

pre 4 godine

Nejasno, makar sa snimka, zasto su uhapsili radnika na perinu, a nju nisu, kada je ona orva krenula da udata njega rukom po glavi? Jos se vraca, preti, na silu pokusava da udje? Poenta price je sta je uopste zaduzenje ljudi koji rade na peronu? Ds li da ne dozvole ds neko prodje ko nije dao 100 dinara za peron, ili samo da stoje i gledaju? I zasto ne uracunaju tu kartu za peron kada prodaju kartu za BUS?

dejan76

pre 4 godine

(Leviathan, 14. septembar 2019 22:51)

Peron ne postoji da bi naplaćivali ulaz 100 dinara već da bi sprečili prisustvo lica kojima tu nije mesto: slučajnim prolaznicima, skitnicama, prosjacima i lopovima.

Ako ti je mnogo da platiš 100 dinara, sa osobom koju ispraćaš možeš da se pozdraviš pre nego što ona uđe na peron.

Dragan

pre 4 godine

Da je u pitanju muskarac, a ne devojka, niko ne bi komentarisao. Zenama je dozovljeno da vredjaju, da udaraju, da budu nepristojne, bukvalno sve. A cim reagujes onda je nasilje nad zenama.

klm

pre 4 godine

(pex, 14. septembar 2019 23:45)
Druze, nisi mrdnuo ni iz svog sela, a kamoli tvoja svest. Posto spominjes USA, raspitaj se, 21. vek, informacije su dostupne svuda - kako bi doticna IZ BEOGRADA sa ovakvim ponasanjem prosla tamo! Razumem ja da je zensko, ali brate, zakon je isti za sve. Odgledaj i drugi video, sta je prethodilo ovome. Mozda sam slep, ali ja nasilje vidim samo prema coveku, drugacije je kad pogledas samo prvi klip. Stanica je inace, privatna svojina, medjutim to kod nas ne funkcionise, jer ako i provalnika docekas pesnicama u tvojoj kuci odgovaras ti, ne on...

Markus Bulatus

pre 4 godine

Gde su li ti radnici obezbeđenja u ozbiljnim situacijama kao kad je u Pančevu na autobuskoj stanici napadnuta žena od strane bivšeg muža, koja je kasnije preminula. Ova ženu je dovoljno bilo legitimisati i poslati joj novčanu kaznu umesto ovakvog ponižavanja.

Ej

pre 4 godine

Trebao je pustiti da prodje u bus, zatim da kaze vozacu da ne krece dok ne stigne policija. Onda su je oni trebali privesti kod sudije za preksaje da joj odredni kaznu prvo sto nije platila peronsku kartu, a onda i da isplati obestecenje svim putnicima koji su kasnili zbog nje.
(E da je vidim kako bi onda disala..., 14. septembar 2019 22:41)

Da je pusti da prođe u bus?? Jel slušaš ti sebe? Da napusti radno mesto i da špijunira neku lujku u koji bus će da uđe, a onda traži šofera da mu kaže da ne polazi dok ne dođe policija i sve to zbog jedne lujke?? Pa jel veruješ da mu je to u opisu posla ili je postupio kako mu je naredio poslodavac? Ja mislim ovo drugo.

Penzija od EU 100

pre 4 godine

Postupio je ispravno. Trebalo je posle njenog prvog samara da je imobilise. Jos nesto, pitajte svakog lekara, osoba koja se gusi, koja “ne moze da dise” ne moze ni da govori a kamoli da vice. A ova deset puta iz sveg glasa “ne mogu da disem”. A ovaj pex sto pise o Americi i americkoj policiji je Ameriku video samo na filmu za razliku od mene koji tu zivim. Osamariti americkog policajca moze samo budala ili gangster. I u jednom i dragon slucaju bice upucani.

...

pre 4 godine

"Da još 100 dinara naplaćuješ za peron, gde se ljudi poslednji put pred odlazak grle, ljube, rastaju - to je prosto strašno."

Slažem se da je peronska karta idiotizam, ali zar je toliki problem da se ljudi "grle, ljube, rastaju" celih dvadeset metara dalje, pre izlaza na peron? Umesto peronske, na peron treba izlaziti kartom za autobus/voz. Tako je u svetu, i nigde vas familija ne može ispratiti do vrata autobusa/voza, zato što bi onda morali da plaćaju konduktere da proveravaju da li svi zaista imaju kartu. Kad smo kod toga, da li i na aerodromu prošetate do stepenica aviona ili tunela da se izljubite? Ne vidim razliku

Kragujevcanin

pre 4 godine

Hajdete prvo svi koji komentarisete da obidjete ovu "stanicu". Da vidite ko sve tamo radi, kako radi, kakvi su toaleti, peroni.. I da Vam onda kazu koju tu uslugu naplacuju. Pljacka, Jos jedna pod okriljem drzave. Bilo je samo pitanje kada ce ovo da se desi.

pex

pre 4 godine

Volim komentare jer vas uvek podsete gde zivite cak iako iz nekog razloga pomislite da postoji sansa za bolje sutra. Vecina komentatora ne razume sta je problem, sto govori o primitivnom stanju svesti, dubokom sadizmu i nasilnosti koja je sastavni deo zivota na Balkanu.Pri tome se ovde skupljaju iole svesniji slojevi stanovnistva, tako da je situacija mnogo gora. Dal se lemaju zene, dal LGBT, dal poneki bratoubilacki rat ili mozda trening borilackih vestina, nebitno je, bitno je da je sadizam ukorenjen u genima populacije na i da se on ne moze iskoreniti. Zato smo tu gde jesmo,destruktivni,nazadni i poslednji u evropi po kvalitetu zivota i uvek spremni da nadjemo opravdanje za nasilje.Takav narod nema aposlutno nikakve sanse za civilizovanu buducnost. Elem, nije nadlezan da nikome ogranicava kretanje i zato je uhapsen. Sta on brani i koga brani? Zna se kako se odbija napad, a oni koji misle da je ova zena ozbiljan napadac,njih ne vredi komentarisati. Postoji policija koja je skolovana da resava ovakve situacije na odgovarajuci nacin, znaci pisanjem prijava i prethodnim smirivanjem situacije.Mene bi bilo sramota da drzim zenu ili bilo koga, doduse bilo bi me sramota i da se bavim tim "poslom". Inace , u USA je bilo upravo ovakvih slucajeva koji su se zavrsavali smrcu. Zrtva se zali da ne moze da dise,a sadista iznad nalazi satisfakciju u tome oslanjajuci se na neku kvazi nadleznost.Zato je i optuzen za torturu cak i u ovom nase raspalom pravnom sistemu. A sve to zbog 0,8 EUR

Крле

pre 4 godine

Што ти је наш човек... Огромна већина подржава насиље ако је насиље од "власти", било да је то полиција, параполиција, само да је "одозго"... а онај ко се успротиви, увек је то "заслужио"... Због тог робовског менталитета нам већ вековима на грбачи седе што Курта, што Мурта,... и колико видим, ништа се ту неће променити. Залужили смо ама баш СВЕ што нам се током историје издешавало.

Ivan

pre 4 godine

Kragujevac je još i dobar, u Beogradu sa BAS-a samo što ne dođe do 200 kinti, a verujem da će uskoro. Da da, toliko se vrednuje rezervisano mesto i kao neoo osiguranje. Dranje pravo, a o tome niko ni reči.

Sremac

pre 4 godine

Pokušaj da uđeš bez karte na utakmicu, u bioskop, ... i pri tome napadni radnika obezbeđenja zato što ti ograničava pravo kretanja!
Naravno da ti neće dozvoliti a u samodbrani će, naravno, primeniti i silu. Iz priloženog snimka se vidi da gospođa udara, a radnik obezbeđenja samo ne prihvata da bude bijen na radnom mestu!

Baranin

pre 4 godine

sramotno je da hapse covjeka koji ovako vrsi svoju duznost.Ovo je stvarno vrhunac profesionalizma ljudi,mozda jer je stariji covjek i smiren,ili je svasta prosao u zivotu pa moze da trpi da ga vredjaju i udaraju u glavu.Ali vecina radnika obezbjedjenja bi nakon prvog udarca slozila napadaca.Da nije bilo snimka sa video kamera ispalo bi da je ovo neki siledzija koji bije zene,ja prvi bi to pomislio. A "gospodju"jedno pola godine na robiju(minimum)zbog fizickog napada na sluzbeno lice,vredjanje istoga na radnom mjestu i nepostovanja propisa na javnom mjestu,i zaista nece ta vise nikog vise sutirati.Sramota da se jedna zena ponasa ovako.

sasa

pre 4 godine

prvo, silu je ovlascena da sprovodi policija, drugo koristio je nesrazmernu silu, a trece ogranicio joj je slobodu kretanja. Morao je da je pusti, i da pozove policiju, jer je policija nadlezna za to, ovako svaki sudija ce postupiti po zakonu i doneti presudu da je kriv, a njoj ce ici prekrsajna prijava.

E da je vidim kako bi onda disala...

pre 4 godine

Trebao je pustiti da prodje u bus, zatim da kaze vozacu da ne krece dok ne stigne policija. Onda su je oni trebali privesti kod sudije za preksaje da joj odredni kaznu prvo sto nije platila peronsku kartu, a onda i da isplati obestecenje svim putnicima koji su kasnili zbog nje.

Markos

pre 4 godine

Komentatori,jeste vi normalni ili slepi.Jel niste videli da je on nju prvi poceo da vuce kao krpu.Ne opravdavam nju,realno i ona je zasluzila kaznu ali ako se i malo razumete u zakon znali bi da je on u ovom slucaju trebalo da zove miliciju.Njegova duznost je da samo verbalno upozori.Nije mi jasno zasto 90 posto vas na isti ovakav dogadjaj kad kontrolor pokusava da zadrzi putnika bez karte u busu,tada kazete kako sme da ga dira.Zasto je ova situacija drugacija.Ukljucite malo mozak

Leviathan

pre 4 godine

Dovoljno prevoznici uzimaju na karte. Dovoljno stanica uzima od prevoznika. Da još 100 dinara naplaćuješ za peron, gde se ljudi poslednji put pred odlazak grle, ljube, rastaju - to je prosto strašno. Nije stvar u tih 100 kinti. Stvar je u direknosti i drskosti naplate tih 100 kinti: "Ako hoćeš da ispratiš majku/sestru/dečka/devojku plati 100 kinti, evo žeton." To je sadizam. Lako može stanica tih 100 kinti da naplati prevozniku, a prevoznik da ih uračuna u cenu karte i niko se ne bi bunio. Ne bi ni osetio. Ali ne, nećemo mi tako. Hoćemo ovako, da zaboli. Fuj

maxzsa

pre 4 godine

" peronska karta " !? pitam se da li sudski moze da se odbrani .....kupite kartu za prevoz autobusom ali vam zabrane pristup autobusu dok ne kupite i pristupnu kartu ?

Боки

pre 4 godine

Не могу да судим ко је у праву али ме занима због чега су скраћени снимци и избачени делови догађаја... Ако је обезбеђење обрисало делове снимка, онда је јасно ко је крив и поклапа се с тим да је радника обезбеђења привела полиција.

KRAGUJEVCANIN

pre 4 godine

Ja stvarno ne znam koga su trebali da zaštite? Ne znamo šta je prethodilo svemu, ali mene čudi na iznad automata piše "izlaz", pa ispada da je ona htjela izaći a on joj nije dao. Po meni se ponio profesionalno, barem na ovim snimcima.
Tu gde pise IZLAZ je jedini krug gde su ovi ringispili nisu zablokirani i tu putnici koji su dosli izlaze iz kruga autobuske stanice, na ostale ubacis zeton i udjes. Inace ljudi su krajne fer i korektni, cesto za firmu saljem posiljke autobusom i nikad mi nisu ni dinar trazili da dodjem do vozaca na peronu i predam mu paket ( a vozace moras malo da podmazes)/

Miks ultramoderne retrospektive

pre 4 godine

Ja ne razumem zašto je ovaj čovek priveden? Zar njegov posao nije da spreči ljude koji bez peronske karte pokušaju uči na peron? Ili je prekoračio svoja ovlašćenja?

Ko je izmislio "peronske kartu" ??????????

pre 4 godine

1. "Peronska karta" se primenjuje kao da je autobuska stanica neka posebna teritorija u državi Srbiji, gde ako želim da uđem treba da platim.!!!? Ovo plaćenje "peronske karte" samo u Srbiji postoji i nigde drugde na svetu a da se uzmu još dodatno para. Za tu cenu od peronske karte, nemaš mogućnosti ni da odeš na toalet!!!!

2. Obezbeđenje perona je dobra institucija da se obezbedi red i bezbednost same stanice, putnika kao i vozni park.

3. Gospodin iz obezbeđenja u delokrugu svog posla i ovlašćenja delovao i bio u potpunosti u pravu i snimci njega dokazuju na kojima se vidi da je žena prvo nije ispoštovala reči obezbeđenja i ona je prva obezbeđenje napala zbog neplaćanja peronske karte. Nema tu šta policija niti sud da se uvlačio u ovaj događaj, koji se vidi čisto na kameri.

ddd

pre 4 godine

Ne sme on nikog da bije. Mozda je osoba sa posebnim potrebama, mozda je nastupio napad panike kod nje, mozda je trudnica...Koliko sam procitao ona je samo izasla na pauzu koju je autobus pravio u Kragujevcu, nebulozno je da mora da plati peronsku kartu... Ako je ona napravila prekrsaj, upotrebila fizicku silu zove se policija, ako nije platila kartu a trebalo je jednostavno autobus ne moze da izadje iz stanice dok policija ne dodje, prosto je...

Abrakadabra

pre 4 godine

Policija je trebala da uhapsi i nju, a ne samo njega...
Nakon saslušanja i pregleda snimljenog materijala, sasvim je lako odrediti za koga je pritvor neophodan.
Na snimcima se jasno vidi da je ONA bila nasilna, a ON je samo savesno radio svoj posao, za koji je plaćen.

Nbgd

pre 4 godine

A sto zena ne lezi u zatvoru zbog napada na lice koje obavlja svoja zaduzenja? Koliko sam procitao, radnik obezbedjenja se branio od lica koje misli da je iznad zakona i propisa?!

U zatvor, na sud, pa nek nadlezni utvrde ko je prekrsio zakon. Ako NASILNICIMA dozvolimo da rade sta hoce (bez obzira da li su M ili Z), cemu svi zakoni i ovaj skup ljudi koje zovemo drzava???

kele®

pre 4 godine

(kunta bez kinte, 14. septembar 2019 17:19)
Ja stvarno ne znam koga su trebali da zaštite? Ne znamo šta je prethodilo svemu, ali mene čudi na iznad automata piše "izlaz", pa ispada da je ona htjela izaći a on joj nije dao. Po meni se ponio profesionalno, barem na ovim snimcima.

Moša

pre 4 godine

Ako žena može da objasni kako je mislila da ne plati peronsku kartu a da uđe na peron, tada bi trebalo kazniti radnika obezbeđenja. Jednostavo, razapinju čoveka koji je pokušao da radi svoj posao. Nasilnica! Rodna ravnopravnost. Ili je bolje siledžijka?

Stanislav

pre 4 godine

Zamisli tragediju da si penzioner a moraš još i da radiš za 25000 da bi preziveo, da te biju i vređaju na poslu koji strogo profesionalno obavljas i posle te još i uhapse.

Petar

pre 4 godine

Pa jeli bilo još koga na stanici, ima li ljudi, muškaraca da zaštite slabije, kakva je lobotomirana, bezosećajna, samoživa masa ovaj narod postao!?
(kunta bez kinte, 14. septembar 2019 17:19)

Kad je bio drugačiji?

kunta bez kinte

pre 4 godine

Pa jeli bilo još koga na stanici, ima li ljudi, muškaraca da zaštite slabije, kakva je lobotomirana, bezosećajna, samoživa masa ovaj narod postao!?

Nbgd

pre 4 godine

A sto zena ne lezi u zatvoru zbog napada na lice koje obavlja svoja zaduzenja? Koliko sam procitao, radnik obezbedjenja se branio od lica koje misli da je iznad zakona i propisa?!

U zatvor, na sud, pa nek nadlezni utvrde ko je prekrsio zakon. Ako NASILNICIMA dozvolimo da rade sta hoce (bez obzira da li su M ili Z), cemu svi zakoni i ovaj skup ljudi koje zovemo drzava???

Stanislav

pre 4 godine

Zamisli tragediju da si penzioner a moraš još i da radiš za 25000 da bi preziveo, da te biju i vređaju na poslu koji strogo profesionalno obavljas i posle te još i uhapse.

Abrakadabra

pre 4 godine

Policija je trebala da uhapsi i nju, a ne samo njega...
Nakon saslušanja i pregleda snimljenog materijala, sasvim je lako odrediti za koga je pritvor neophodan.
Na snimcima se jasno vidi da je ONA bila nasilna, a ON je samo savesno radio svoj posao, za koji je plaćen.

Moša

pre 4 godine

Ako žena može da objasni kako je mislila da ne plati peronsku kartu a da uđe na peron, tada bi trebalo kazniti radnika obezbeđenja. Jednostavo, razapinju čoveka koji je pokušao da radi svoj posao. Nasilnica! Rodna ravnopravnost. Ili je bolje siledžijka?

Miks ultramoderne retrospektive

pre 4 godine

Ja ne razumem zašto je ovaj čovek priveden? Zar njegov posao nije da spreči ljude koji bez peronske karte pokušaju uči na peron? Ili je prekoračio svoja ovlašćenja?

kele®

pre 4 godine

(kunta bez kinte, 14. septembar 2019 17:19)
Ja stvarno ne znam koga su trebali da zaštite? Ne znamo šta je prethodilo svemu, ali mene čudi na iznad automata piše "izlaz", pa ispada da je ona htjela izaći a on joj nije dao. Po meni se ponio profesionalno, barem na ovim snimcima.

Sremac

pre 4 godine

Pokušaj da uđeš bez karte na utakmicu, u bioskop, ... i pri tome napadni radnika obezbeđenja zato što ti ograničava pravo kretanja!
Naravno da ti neće dozvoliti a u samodbrani će, naravno, primeniti i silu. Iz priloženog snimka se vidi da gospođa udara, a radnik obezbeđenja samo ne prihvata da bude bijen na radnom mestu!

Baranin

pre 4 godine

sramotno je da hapse covjeka koji ovako vrsi svoju duznost.Ovo je stvarno vrhunac profesionalizma ljudi,mozda jer je stariji covjek i smiren,ili je svasta prosao u zivotu pa moze da trpi da ga vredjaju i udaraju u glavu.Ali vecina radnika obezbjedjenja bi nakon prvog udarca slozila napadaca.Da nije bilo snimka sa video kamera ispalo bi da je ovo neki siledzija koji bije zene,ja prvi bi to pomislio. A "gospodju"jedno pola godine na robiju(minimum)zbog fizickog napada na sluzbeno lice,vredjanje istoga na radnom mjestu i nepostovanja propisa na javnom mjestu,i zaista nece ta vise nikog vise sutirati.Sramota da se jedna zena ponasa ovako.

E da je vidim kako bi onda disala...

pre 4 godine

Trebao je pustiti da prodje u bus, zatim da kaze vozacu da ne krece dok ne stigne policija. Onda su je oni trebali privesti kod sudije za preksaje da joj odredni kaznu prvo sto nije platila peronsku kartu, a onda i da isplati obestecenje svim putnicima koji su kasnili zbog nje.

Ko je izmislio "peronske kartu" ??????????

pre 4 godine

1. "Peronska karta" se primenjuje kao da je autobuska stanica neka posebna teritorija u državi Srbiji, gde ako želim da uđem treba da platim.!!!? Ovo plaćenje "peronske karte" samo u Srbiji postoji i nigde drugde na svetu a da se uzmu još dodatno para. Za tu cenu od peronske karte, nemaš mogućnosti ni da odeš na toalet!!!!

2. Obezbeđenje perona je dobra institucija da se obezbedi red i bezbednost same stanice, putnika kao i vozni park.

3. Gospodin iz obezbeđenja u delokrugu svog posla i ovlašćenja delovao i bio u potpunosti u pravu i snimci njega dokazuju na kojima se vidi da je žena prvo nije ispoštovala reči obezbeđenja i ona je prva obezbeđenje napala zbog neplaćanja peronske karte. Nema tu šta policija niti sud da se uvlačio u ovaj događaj, koji se vidi čisto na kameri.

maxzsa

pre 4 godine

" peronska karta " !? pitam se da li sudski moze da se odbrani .....kupite kartu za prevoz autobusom ali vam zabrane pristup autobusu dok ne kupite i pristupnu kartu ?

Leviathan

pre 4 godine

Dovoljno prevoznici uzimaju na karte. Dovoljno stanica uzima od prevoznika. Da još 100 dinara naplaćuješ za peron, gde se ljudi poslednji put pred odlazak grle, ljube, rastaju - to je prosto strašno. Nije stvar u tih 100 kinti. Stvar je u direknosti i drskosti naplate tih 100 kinti: "Ako hoćeš da ispratiš majku/sestru/dečka/devojku plati 100 kinti, evo žeton." To je sadizam. Lako može stanica tih 100 kinti da naplati prevozniku, a prevoznik da ih uračuna u cenu karte i niko se ne bi bunio. Ne bi ni osetio. Ali ne, nećemo mi tako. Hoćemo ovako, da zaboli. Fuj

Ivan

pre 4 godine

Kragujevac je još i dobar, u Beogradu sa BAS-a samo što ne dođe do 200 kinti, a verujem da će uskoro. Da da, toliko se vrednuje rezervisano mesto i kao neoo osiguranje. Dranje pravo, a o tome niko ni reči.

Kragujevcanin

pre 4 godine

Hajdete prvo svi koji komentarisete da obidjete ovu "stanicu". Da vidite ko sve tamo radi, kako radi, kakvi su toaleti, peroni.. I da Vam onda kazu koju tu uslugu naplacuju. Pljacka, Jos jedna pod okriljem drzave. Bilo je samo pitanje kada ce ovo da se desi.

Markos

pre 4 godine

Komentatori,jeste vi normalni ili slepi.Jel niste videli da je on nju prvi poceo da vuce kao krpu.Ne opravdavam nju,realno i ona je zasluzila kaznu ali ako se i malo razumete u zakon znali bi da je on u ovom slucaju trebalo da zove miliciju.Njegova duznost je da samo verbalno upozori.Nije mi jasno zasto 90 posto vas na isti ovakav dogadjaj kad kontrolor pokusava da zadrzi putnika bez karte u busu,tada kazete kako sme da ga dira.Zasto je ova situacija drugacija.Ukljucite malo mozak

Petar

pre 4 godine

Pa jeli bilo još koga na stanici, ima li ljudi, muškaraca da zaštite slabije, kakva je lobotomirana, bezosećajna, samoživa masa ovaj narod postao!?
(kunta bez kinte, 14. septembar 2019 17:19)

Kad je bio drugačiji?

ddd

pre 4 godine

Ne sme on nikog da bije. Mozda je osoba sa posebnim potrebama, mozda je nastupio napad panike kod nje, mozda je trudnica...Koliko sam procitao ona je samo izasla na pauzu koju je autobus pravio u Kragujevcu, nebulozno je da mora da plati peronsku kartu... Ako je ona napravila prekrsaj, upotrebila fizicku silu zove se policija, ako nije platila kartu a trebalo je jednostavno autobus ne moze da izadje iz stanice dok policija ne dodje, prosto je...

kunta bez kinte

pre 4 godine

Pa jeli bilo još koga na stanici, ima li ljudi, muškaraca da zaštite slabije, kakva je lobotomirana, bezosećajna, samoživa masa ovaj narod postao!?

Боки

pre 4 godine

Не могу да судим ко је у праву али ме занима због чега су скраћени снимци и избачени делови догађаја... Ако је обезбеђење обрисало делове снимка, онда је јасно ко је крив и поклапа се с тим да је радника обезбеђења привела полиција.

sasa

pre 4 godine

prvo, silu je ovlascena da sprovodi policija, drugo koristio je nesrazmernu silu, a trece ogranicio joj je slobodu kretanja. Morao je da je pusti, i da pozove policiju, jer je policija nadlezna za to, ovako svaki sudija ce postupiti po zakonu i doneti presudu da je kriv, a njoj ce ici prekrsajna prijava.

Крле

pre 4 godine

Што ти је наш човек... Огромна већина подржава насиље ако је насиље од "власти", било да је то полиција, параполиција, само да је "одозго"... а онај ко се успротиви, увек је то "заслужио"... Због тог робовског менталитета нам већ вековима на грбачи седе што Курта, што Мурта,... и колико видим, ништа се ту неће променити. Залужили смо ама баш СВЕ што нам се током историје издешавало.

pex

pre 4 godine

Volim komentare jer vas uvek podsete gde zivite cak iako iz nekog razloga pomislite da postoji sansa za bolje sutra. Vecina komentatora ne razume sta je problem, sto govori o primitivnom stanju svesti, dubokom sadizmu i nasilnosti koja je sastavni deo zivota na Balkanu.Pri tome se ovde skupljaju iole svesniji slojevi stanovnistva, tako da je situacija mnogo gora. Dal se lemaju zene, dal LGBT, dal poneki bratoubilacki rat ili mozda trening borilackih vestina, nebitno je, bitno je da je sadizam ukorenjen u genima populacije na i da se on ne moze iskoreniti. Zato smo tu gde jesmo,destruktivni,nazadni i poslednji u evropi po kvalitetu zivota i uvek spremni da nadjemo opravdanje za nasilje.Takav narod nema aposlutno nikakve sanse za civilizovanu buducnost. Elem, nije nadlezan da nikome ogranicava kretanje i zato je uhapsen. Sta on brani i koga brani? Zna se kako se odbija napad, a oni koji misle da je ova zena ozbiljan napadac,njih ne vredi komentarisati. Postoji policija koja je skolovana da resava ovakve situacije na odgovarajuci nacin, znaci pisanjem prijava i prethodnim smirivanjem situacije.Mene bi bilo sramota da drzim zenu ili bilo koga, doduse bilo bi me sramota i da se bavim tim "poslom". Inace , u USA je bilo upravo ovakvih slucajeva koji su se zavrsavali smrcu. Zrtva se zali da ne moze da dise,a sadista iznad nalazi satisfakciju u tome oslanjajuci se na neku kvazi nadleznost.Zato je i optuzen za torturu cak i u ovom nase raspalom pravnom sistemu. A sve to zbog 0,8 EUR

DBZ

pre 4 godine

2019. godina, u Srbiji jos uvek postoji "peronska karta"! Bez preterivanja, ta peronska karta je jedan od razloga koji su me naterali da odem iz Srbije. Skolska 1998/99 godina, ja apsolvent u Beogradu, putujem 3 puta nedeljno u provinciju da radim u srednjoj skoli na nekoj zameni. Skola platila mesecnu kartu, ali peronsku kartu sam morala ja da placam, da cekam u redu samo za to, da jurim da ne zakasnim na autobus. Gde god sam posle toga u EU putovala vozom ili autobusom, pristup peronu je bio uracunat u cenu karte, tj sama vozna karta je davala pristup peronu. Ali ne, mi smo ipak mnogo pametniji od svih tih zemalja.

Koyote

pre 4 godine

Za sve one koji nisu upoznati, postoji zakon o fizicko-tehnickom obezbedjenju. Clanom 46 tog zakona je utvrdjeno sta sluzbenik obezbedjenja sme a sta ne i vidi tamo pise da sme da upotrebi fizicku silu i da privremeno zadrzi lice do dolaska policije. Covek je sve uradio po zakonu o FTO.

Sarkazam

pre 4 godine

Peronska karta je glupost ali to na radniku nije da odlucuje. Radnik je korektno obavljao posao. Zena je napala lice na sluzbenoj duznosti i mislim da bi je trebalo uputiti na psihijatrijski pregled jer deluje histericno.

Dragan

pre 4 godine

Da je u pitanju muskarac, a ne devojka, niko ne bi komentarisao. Zenama je dozovljeno da vredjaju, da udaraju, da budu nepristojne, bukvalno sve. A cim reagujes onda je nasilje nad zenama.

Plati svoju kartu

pre 4 godine

Prvo ju je rijecimo upozorio da ne ulazi bez karte, onda ju je telom izgurao vani, dakle bezprimene sile. Onda je ona pocela da ga udara i sutira. Vidi se da radnik to stoicki podnosi i pritom suti. Zena vidi se na snimku vi e celo vreme. Sledi ponovni napad zene i pokusaj neovlascenog ulaska i udarci, nakon cega je on pasivizuje.
Za vas koji pricate “kod nas samo” mogu vam reci kao radnik metroa u Stokholmu, da ovo lici na video kojim se kontrolori obucavaju kako se korektno ponasati prema putnicima koji nemaju kartu. Nakon pasiviziranja se ceka policija i na uvidjaj joj se pruzi snimak i izjava.

stara skola

pre 4 godine

Pa jeli bilo još koga na stanici, ima li ljudi, muškaraca da zaštite slabije, kakva je lobotomirana, bezosećajna, samoživa masa ovaj narod postao!?
(kunta bez kinte, 14. septembar 2019 17:19)

Pre nekih 35 godina, u vreme dok smo jos uvek bili kakva-takva drzava, moj drugar s fakulteta je cekajuci bus video lika koji se fizicki izivljava nad svojom devojkom. U jednom trenutku mu je pukao film i ocitao je lekciju siledziji. Nazalost, prica se tu nije zavrsila, jer su ga pronasli, uhapsili i optuzili za nanosenje laksih povreda. Sto ja najgore na sudu je devojka branila svog decka i rekla kako ih je on bez ikakvog povoda napao (?!). Heroj je zavrsio na robiji. Godinu dana. Ok, nije mnogo. Ali ta kazna mu je upisana u dosije i uprkos sjajnim ocenama na studijama koje je zavrsio po izlasku sa robije, nikada nije mogao da se zaposli u struci. Potvrda o neosudjivanju je obavezna za svaki konkurs. Pokusao je da ode i u Belgiju, dobio je tamo posao, ali pomenuta potvrda je jedna od stvari koja ti je potrebna za radnu vizu, za koju je zbog toga odbijen. Upropastio je sebe do kraja zivota. Toliko o tome. A u ovom konkretnom slucaju da se bilo ko umesao stvar bi bila gora, jer je taj cuvar bio na svom radnom mestu, pa bi "superheroj" bio optuzen za napad na zaposleno lice tokom vrsenja sluzbe, za sta su predvidjene mnogo ostrije kazne nego za napad na obicnog coveka. A taj siledzija bi se izvukao samo tako. Zivot nije fer, shvatite to!

KRAGUJEVCANIN

pre 4 godine

Ja stvarno ne znam koga su trebali da zaštite? Ne znamo šta je prethodilo svemu, ali mene čudi na iznad automata piše "izlaz", pa ispada da je ona htjela izaći a on joj nije dao. Po meni se ponio profesionalno, barem na ovim snimcima.
Tu gde pise IZLAZ je jedini krug gde su ovi ringispili nisu zablokirani i tu putnici koji su dosli izlaze iz kruga autobuske stanice, na ostale ubacis zeton i udjes. Inace ljudi su krajne fer i korektni, cesto za firmu saljem posiljke autobusom i nikad mi nisu ni dinar trazili da dodjem do vozaca na peronu i predam mu paket ( a vozace moras malo da podmazes)/

Maja

pre 4 godine

pex

A kako bi bilo da odgledaš snimak? Bahata žena viče, gura se, šamara čoveka. Životno ugrožena?! Ne lupetaj. Čovek samo radi svoj posao, ne može se svakom ludaku dozvoliti da prođe tuda, upravo tome i služi obezbeđenje.

Peđa

pre 4 godine

I ako sam veliki protivnik bilo kakvog nasilja ovde je radnik obezbedjenja postupio potpuno ispravno. Devojka se oglusila o njegove instrukcije i isteruje pravdu na pogresnom mestu pred pogresnom osobom. Drugo, i jos gore po nju je to sto ga je fizicki napala i pokusala na silu da prodje. On je upotrebio silu koja je dovoljna da je neutralise, nista preterano. Zavrtanje ruke i obaranje na pod su nacini da se zaustavi napad i primenjuju ih sva obezbedjenja na svetu.

robokap

pre 4 godine

Nije njegov posao da bilo kome zavrce ruke. On može samo da pozove policiju i to je sve. A o “peronskoj karti” i da ne govorim. Znaci svaki mufljuz može da ponižava običnog smrtnika države Srbije i da ga šiša kao ovcu, ali zato narod to mora da toleriše da ne bi dobio batine. Ma nikad se u tu Srbiju ne bi vratio. Loš narod do zla boga. Bolju vlast i ne zaslužuje. Čast pojedincima, ali većina je za pećinu. A vi sto podržavate nasilje ovog matorca sto samo obavlja svoju dužnost, sutra će isti takav matorac da vam maltretira ženu sestru majku za nešto drugo. Ako je to vama ok, onda i niste za bolje.
(Ray Donovan, 15. septembar 2019 05:57) Ma nemoj?? Pa moja sestra i majka su na prvom mestu kulturne zene i nikada se ne bi dovele u ovakvu situaciju da ih radnik obezbedjenje cak i opomene zbog nemanja peronske karte a kamoli jos da upotrebljava fizicku silu nad njima. Radnik je fizicki napadnut a reagovao je u skladu sa propisima i pravilima svog posla. Procitajte zakon o obezbedjenju. Red treba da se zna a ne da se ponasa svako kako mu dune u glavu jer zamislja da je iznad zakona. Ma ajde bre... zavrsila bi ona meni u zatvoru za napad na sluzbeno lice u sprecavanju obavljanja duznosti na radnom mestu i nanosenje teskih telesnih povreda i pokusaj istih(vidni pokusaj udarca u medjunozje muskarca) pa bi se posle cesala po toj njenoj pametnoj glavi i zapitala se sta je to uradila ako ima imalo mozga i pameti.

Penzija od EU 100

pre 4 godine

Postupio je ispravno. Trebalo je posle njenog prvog samara da je imobilise. Jos nesto, pitajte svakog lekara, osoba koja se gusi, koja “ne moze da dise” ne moze ni da govori a kamoli da vice. A ova deset puta iz sveg glasa “ne mogu da disem”. A ovaj pex sto pise o Americi i americkoj policiji je Ameriku video samo na filmu za razliku od mene koji tu zivim. Osamariti americkog policajca moze samo budala ili gangster. I u jednom i dragon slucaju bice upucani.

123

pre 4 godine

USA je bilo upravo ovakvih slucajeva koji su se zavrsavali smrcu. Zrtva se zali da ne moze da dise,a sadista iznad nalazi satisfakciju u tome oslanjajuci se na neku kvazi nadleznost.Zato je i optuzen za torturu cak i u ovom nase raspalom pravnom sistemu. A sve to zbog 0,8 EUR
(pex, 14. septembar 2019 23:45)

evo ga jos jedan koji nam soli pamet iz xyz drzave kako i sta treba uraditi a pljuje po profesiji o kojoj pojma nema. bitno da si ti internet white knight.

radnik obezbedjenja je postupio dobro iz vise razloga koji tebi verovatno nikada nece biti jasni, a to sto je to 100 dinara je apsolutno irelevatno, i za 10 dinara treba red da se zna, a ovoj zeni bi sad trebalo zabraniti voznju autobusima narednih 5 godina...mada pitanje je da li bi i tada izukla pouku

klm

pre 4 godine

(pex, 14. septembar 2019 23:45)
Druze, nisi mrdnuo ni iz svog sela, a kamoli tvoja svest. Posto spominjes USA, raspitaj se, 21. vek, informacije su dostupne svuda - kako bi doticna IZ BEOGRADA sa ovakvim ponasanjem prosla tamo! Razumem ja da je zensko, ali brate, zakon je isti za sve. Odgledaj i drugi video, sta je prethodilo ovome. Mozda sam slep, ali ja nasilje vidim samo prema coveku, drugacije je kad pogledas samo prvi klip. Stanica je inace, privatna svojina, medjutim to kod nas ne funkcionise, jer ako i provalnika docekas pesnicama u tvojoj kuci odgovaras ti, ne on...

nenad

pre 4 godine

Evo zasto niko ne sme ili nece da vas odbrani u prevozu ( posto u poslednje vreme ima toga dosta ) ako ste zrtva maltretiranja. Izmedju ostalog zato sto cak i u slucaju da postoji snimak mozete biti optuzeni da ste prekoracili ovlascenja ( sta li onda mozete da ocekujete kada naletite na manipulatora a snimka nema )
Pretrazite internet , procitajte clanke.

Petar

pre 4 godine

Drzava/Grad treba da propise/regulise kako se pruzanje usluga prevoza obavlja.Karta mora biti i peronska propusnica, postoji bar kod, QR kod, odstampan na karti i prolazite.Opet krajnje je vreme da se u vozilima i na stanicama, aerodromima istakne obavestenje kao u NYC u metrou, "Assaulting an MTA employee is a Class D felony punishable by up to seven years in prison."Dakle ako napadnete sluzbenika mozete biti osudjeni do 7g zatvora.Vrlo jednostavno i kraj diskusije.Ali vrlo malo je pravne i uredjene drzave, a mnogo vise bezakonja i korupcije u Srbiji.Ne moze i jedno i drugo.

Смрда

pre 4 godine

У САД би добила метак да је само дигла руку на обезбеђење, а чувар би отишао кући.

Matori Kesa

pre 4 godine

Licencirani sam sluzbenik obezbedjenja ( izmedju ostalog ) -posto vecina brani kolegu - Preterana upotreba sile Ne srazmerna opasnosti ! Tako da je s pravom priveden !

Predrag

pre 4 godine

Jedno pitanje za sve pametnjakoviće: Zašto se na autobuskoj stanici naplaćuje ulazak na peron a ne naplaćuje se na železničkoj? Pa nema odgovora, u pitanju je alavost autobuskih stanica koje su osmislile tu pljačku.

dejan76

pre 4 godine

(Leviathan, 14. septembar 2019 22:51)

Peron ne postoji da bi naplaćivali ulaz 100 dinara već da bi sprečili prisustvo lica kojima tu nije mesto: slučajnim prolaznicima, skitnicama, prosjacima i lopovima.

Ako ti je mnogo da platiš 100 dinara, sa osobom koju ispraćaš možeš da se pozdraviš pre nego što ona uđe na peron.

Goran

pre 4 godine

Radnik obezbedjenja je postupio pravilno, skolski.Sve pohvale za reakciju. Protiv doticne bi trebala biti podneta prijava za narusavanje javnog reda i mira.

dejants

pre 4 godine

Nejasno, makar sa snimka, zasto su uhapsili radnika na perinu, a nju nisu, kada je ona orva krenula da udata njega rukom po glavi? Jos se vraca, preti, na silu pokusava da udje? Poenta price je sta je uopste zaduzenje ljudi koji rade na peronu? Ds li da ne dozvole ds neko prodje ko nije dao 100 dinara za peron, ili samo da stoje i gledaju? I zasto ne uracunaju tu kartu za peron kada prodaju kartu za BUS?

Ej

pre 4 godine

Trebao je pustiti da prodje u bus, zatim da kaze vozacu da ne krece dok ne stigne policija. Onda su je oni trebali privesti kod sudije za preksaje da joj odredni kaznu prvo sto nije platila peronsku kartu, a onda i da isplati obestecenje svim putnicima koji su kasnili zbog nje.
(E da je vidim kako bi onda disala..., 14. septembar 2019 22:41)

Da je pusti da prođe u bus?? Jel slušaš ti sebe? Da napusti radno mesto i da špijunira neku lujku u koji bus će da uđe, a onda traži šofera da mu kaže da ne polazi dok ne dođe policija i sve to zbog jedne lujke?? Pa jel veruješ da mu je to u opisu posla ili je postupio kako mu je naredio poslodavac? Ja mislim ovo drugo.

...

pre 4 godine

"Da još 100 dinara naplaćuješ za peron, gde se ljudi poslednji put pred odlazak grle, ljube, rastaju - to je prosto strašno."

Slažem se da je peronska karta idiotizam, ali zar je toliki problem da se ljudi "grle, ljube, rastaju" celih dvadeset metara dalje, pre izlaza na peron? Umesto peronske, na peron treba izlaziti kartom za autobus/voz. Tako je u svetu, i nigde vas familija ne može ispratiti do vrata autobusa/voza, zato što bi onda morali da plaćaju konduktere da proveravaju da li svi zaista imaju kartu. Kad smo kod toga, da li i na aerodromu prošetate do stepenica aviona ili tunela da se izljubite? Ne vidim razliku

Ray Donovan

pre 4 godine

Nije njegov posao da bilo kome zavrce ruke. On može samo da pozove policiju i to je sve. A o “peronskoj karti” i da ne govorim. Znaci svaki mufljuz može da ponižava običnog smrtnika države Srbije i da ga šiša kao ovcu, ali zato narod to mora da toleriše da ne bi dobio batine. Ma nikad se u tu Srbiju ne bi vratio. Loš narod do zla boga. Bolju vlast i ne zaslužuje. Čast pojedincima, ali većina je za pećinu. A vi sto podržavate nasilje ovog matorca sto samo obavlja svoju dužnost, sutra će isti takav matorac da vam maltretira ženu sestru majku za nešto drugo. Ako je to vama ok, onda i niste za bolje.

pex

pre 4 godine

Koliko dublje se citaju komentari toliko se vise vidi stepen civilizacije i intelekta naseg naroda koji se ogleda u tome sto ne razumete procitano. USA spominjem ne zato sto tamo zivim nego zato sto imate na interneut primera smrnih slucajva bas u ovakim situacijama i to je dokaz da je situaicja opasna a zena zivotno ugrozena.USA je poslednja civilazijcka rupa,jos gori mentalitet nego kod nas,nastala na nasilju,zivi nasilje,ekonomiju pokrece istom.2,2 miliona ljudi sedi u zatvorima a stepen smrtnih slucajeva vatrenim oruzjem je pri najvisim u svetu, odmah iza divljackih zemalja u juznoj americi i africi. USA je drzava sa dobrim ekonmskim slobodama,ali jeziv represivni sistem koji je iznedrio najgore stvari na svetu,a jednu upravo i gledamo ovde.Ali sad obajsnjavati se oko ovakvih stvari sa ljudima zeljnim krvi i koji pronalaze bilo kakvo opravdanje za ovo, identicno je kada naucinici pokusavaju da pridju amazonskom plemenu a ovi napadnu kamenicama i strelama.Jednostavno ih ostavite da zive u svom primitivizmu.Ponovicu,zato ziviti kako zivite jer kao sto je vise njih dole reko,jednostavno ne zasluzujete bolje.Gazite se ,ubijajte, sakatite,pretite,korumpirajte i provedite tako zivotni vec u 21 om veku,prokockani zivoti ogranicene svesti.O stanju morala gde ljudsko dostojanstvo i telo vrede manje nego 100 ak dinara (to je ona novcanica koju dajemo prosjacima na semaforu). Jos jedna stvar mi je nejasna,tolika servilnost i pasivnost prolanzika koji ne odgurnu ili obore nasilnika

Markus Bulatus

pre 4 godine

Gde su li ti radnici obezbeđenja u ozbiljnim situacijama kao kad je u Pančevu na autobuskoj stanici napadnuta žena od strane bivšeg muža, koja je kasnije preminula. Ova ženu je dovoljno bilo legitimisati i poslati joj novčanu kaznu umesto ovakvog ponižavanja.

D. M.

pre 4 godine

Zalosna je to zemlja.
Ne zaboravite da se ovo gleda svugde ne samo kod nas.
Ne znam kolika je cifra u pitanju ali verovatno ne prelazi 1 euro...
I sad svi gledaju ovo i sta onda da misle?
Ne sme tako da se postupa sa ljudima bez obzira a narocito ako je jedan euro u pitanju.
Ovo je velika sramota.

ulaz za izlaz

pre 4 godine

Ako žena može da objasni kako je mislila da ne plati peronsku kartu a da uđe na peron, tada bi trebalo kazniti radnika obezbeđenja. Jednostavo, razapinju čoveka koji je pokušao da radi svoj posao. Nasilnica! Rodna ravnopravnost. Ili je bolje siledžijka?
(Moša, 14. septembar 2019 20:56)

Sve to stoji, ali po kom osnovu i zasto i za sta se placa ta peronska karta?! Platis kartu koliko kosta, ili na salteru ili u autobusu, za relaciju gde se ide i to je to, sto se placa to prolazenje kroz rampu?

kunta bez kinte

pre 4 godine

Pa jeli bilo još koga na stanici, ima li ljudi, muškaraca da zaštite slabije, kakva je lobotomirana, bezosećajna, samoživa masa ovaj narod postao!?

pex

pre 4 godine

Volim komentare jer vas uvek podsete gde zivite cak iako iz nekog razloga pomislite da postoji sansa za bolje sutra. Vecina komentatora ne razume sta je problem, sto govori o primitivnom stanju svesti, dubokom sadizmu i nasilnosti koja je sastavni deo zivota na Balkanu.Pri tome se ovde skupljaju iole svesniji slojevi stanovnistva, tako da je situacija mnogo gora. Dal se lemaju zene, dal LGBT, dal poneki bratoubilacki rat ili mozda trening borilackih vestina, nebitno je, bitno je da je sadizam ukorenjen u genima populacije na i da se on ne moze iskoreniti. Zato smo tu gde jesmo,destruktivni,nazadni i poslednji u evropi po kvalitetu zivota i uvek spremni da nadjemo opravdanje za nasilje.Takav narod nema aposlutno nikakve sanse za civilizovanu buducnost. Elem, nije nadlezan da nikome ogranicava kretanje i zato je uhapsen. Sta on brani i koga brani? Zna se kako se odbija napad, a oni koji misle da je ova zena ozbiljan napadac,njih ne vredi komentarisati. Postoji policija koja je skolovana da resava ovakve situacije na odgovarajuci nacin, znaci pisanjem prijava i prethodnim smirivanjem situacije.Mene bi bilo sramota da drzim zenu ili bilo koga, doduse bilo bi me sramota i da se bavim tim "poslom". Inace , u USA je bilo upravo ovakvih slucajeva koji su se zavrsavali smrcu. Zrtva se zali da ne moze da dise,a sadista iznad nalazi satisfakciju u tome oslanjajuci se na neku kvazi nadleznost.Zato je i optuzen za torturu cak i u ovom nase raspalom pravnom sistemu. A sve to zbog 0,8 EUR

Petar

pre 4 godine

Pa jeli bilo još koga na stanici, ima li ljudi, muškaraca da zaštite slabije, kakva je lobotomirana, bezosećajna, samoživa masa ovaj narod postao!?
(kunta bez kinte, 14. septembar 2019 17:19)

Kad je bio drugačiji?

Крле

pre 4 godine

Што ти је наш човек... Огромна већина подржава насиље ако је насиље од "власти", било да је то полиција, параполиција, само да је "одозго"... а онај ко се успротиви, увек је то "заслужио"... Због тог робовског менталитета нам већ вековима на грбачи седе што Курта, што Мурта,... и колико видим, ништа се ту неће променити. Залужили смо ама баш СВЕ што нам се током историје издешавало.

Markos

pre 4 godine

Komentatori,jeste vi normalni ili slepi.Jel niste videli da je on nju prvi poceo da vuce kao krpu.Ne opravdavam nju,realno i ona je zasluzila kaznu ali ako se i malo razumete u zakon znali bi da je on u ovom slucaju trebalo da zove miliciju.Njegova duznost je da samo verbalno upozori.Nije mi jasno zasto 90 posto vas na isti ovakav dogadjaj kad kontrolor pokusava da zadrzi putnika bez karte u busu,tada kazete kako sme da ga dira.Zasto je ova situacija drugacija.Ukljucite malo mozak

sasa

pre 4 godine

prvo, silu je ovlascena da sprovodi policija, drugo koristio je nesrazmernu silu, a trece ogranicio joj je slobodu kretanja. Morao je da je pusti, i da pozove policiju, jer je policija nadlezna za to, ovako svaki sudija ce postupiti po zakonu i doneti presudu da je kriv, a njoj ce ici prekrsajna prijava.

ddd

pre 4 godine

Ne sme on nikog da bije. Mozda je osoba sa posebnim potrebama, mozda je nastupio napad panike kod nje, mozda je trudnica...Koliko sam procitao ona je samo izasla na pauzu koju je autobus pravio u Kragujevcu, nebulozno je da mora da plati peronsku kartu... Ako je ona napravila prekrsaj, upotrebila fizicku silu zove se policija, ako nije platila kartu a trebalo je jednostavno autobus ne moze da izadje iz stanice dok policija ne dodje, prosto je...

Leviathan

pre 4 godine

Dovoljno prevoznici uzimaju na karte. Dovoljno stanica uzima od prevoznika. Da još 100 dinara naplaćuješ za peron, gde se ljudi poslednji put pred odlazak grle, ljube, rastaju - to je prosto strašno. Nije stvar u tih 100 kinti. Stvar je u direknosti i drskosti naplate tih 100 kinti: "Ako hoćeš da ispratiš majku/sestru/dečka/devojku plati 100 kinti, evo žeton." To je sadizam. Lako može stanica tih 100 kinti da naplati prevozniku, a prevoznik da ih uračuna u cenu karte i niko se ne bi bunio. Ne bi ni osetio. Ali ne, nećemo mi tako. Hoćemo ovako, da zaboli. Fuj

Baranin

pre 4 godine

sramotno je da hapse covjeka koji ovako vrsi svoju duznost.Ovo je stvarno vrhunac profesionalizma ljudi,mozda jer je stariji covjek i smiren,ili je svasta prosao u zivotu pa moze da trpi da ga vredjaju i udaraju u glavu.Ali vecina radnika obezbjedjenja bi nakon prvog udarca slozila napadaca.Da nije bilo snimka sa video kamera ispalo bi da je ovo neki siledzija koji bije zene,ja prvi bi to pomislio. A "gospodju"jedno pola godine na robiju(minimum)zbog fizickog napada na sluzbeno lice,vredjanje istoga na radnom mjestu i nepostovanja propisa na javnom mjestu,i zaista nece ta vise nikog vise sutirati.Sramota da se jedna zena ponasa ovako.

Kragujevcanin

pre 4 godine

Hajdete prvo svi koji komentarisete da obidjete ovu "stanicu". Da vidite ko sve tamo radi, kako radi, kakvi su toaleti, peroni.. I da Vam onda kazu koju tu uslugu naplacuju. Pljacka, Jos jedna pod okriljem drzave. Bilo je samo pitanje kada ce ovo da se desi.

Miks ultramoderne retrospektive

pre 4 godine

Ja ne razumem zašto je ovaj čovek priveden? Zar njegov posao nije da spreči ljude koji bez peronske karte pokušaju uči na peron? Ili je prekoračio svoja ovlašćenja?

Ko je izmislio "peronske kartu" ??????????

pre 4 godine

1. "Peronska karta" se primenjuje kao da je autobuska stanica neka posebna teritorija u državi Srbiji, gde ako želim da uđem treba da platim.!!!? Ovo plaćenje "peronske karte" samo u Srbiji postoji i nigde drugde na svetu a da se uzmu još dodatno para. Za tu cenu od peronske karte, nemaš mogućnosti ni da odeš na toalet!!!!

2. Obezbeđenje perona je dobra institucija da se obezbedi red i bezbednost same stanice, putnika kao i vozni park.

3. Gospodin iz obezbeđenja u delokrugu svog posla i ovlašćenja delovao i bio u potpunosti u pravu i snimci njega dokazuju na kojima se vidi da je žena prvo nije ispoštovala reči obezbeđenja i ona je prva obezbeđenje napala zbog neplaćanja peronske karte. Nema tu šta policija niti sud da se uvlačio u ovaj događaj, koji se vidi čisto na kameri.

Sremac

pre 4 godine

Pokušaj da uđeš bez karte na utakmicu, u bioskop, ... i pri tome napadni radnika obezbeđenja zato što ti ograničava pravo kretanja!
Naravno da ti neće dozvoliti a u samodbrani će, naravno, primeniti i silu. Iz priloženog snimka se vidi da gospođa udara, a radnik obezbeđenja samo ne prihvata da bude bijen na radnom mestu!

Abrakadabra

pre 4 godine

Policija je trebala da uhapsi i nju, a ne samo njega...
Nakon saslušanja i pregleda snimljenog materijala, sasvim je lako odrediti za koga je pritvor neophodan.
Na snimcima se jasno vidi da je ONA bila nasilna, a ON je samo savesno radio svoj posao, za koji je plaćen.

kele®

pre 4 godine

(kunta bez kinte, 14. septembar 2019 17:19)
Ja stvarno ne znam koga su trebali da zaštite? Ne znamo šta je prethodilo svemu, ali mene čudi na iznad automata piše "izlaz", pa ispada da je ona htjela izaći a on joj nije dao. Po meni se ponio profesionalno, barem na ovim snimcima.

Nbgd

pre 4 godine

A sto zena ne lezi u zatvoru zbog napada na lice koje obavlja svoja zaduzenja? Koliko sam procitao, radnik obezbedjenja se branio od lica koje misli da je iznad zakona i propisa?!

U zatvor, na sud, pa nek nadlezni utvrde ko je prekrsio zakon. Ako NASILNICIMA dozvolimo da rade sta hoce (bez obzira da li su M ili Z), cemu svi zakoni i ovaj skup ljudi koje zovemo drzava???

Ray Donovan

pre 4 godine

Nije njegov posao da bilo kome zavrce ruke. On može samo da pozove policiju i to je sve. A o “peronskoj karti” i da ne govorim. Znaci svaki mufljuz može da ponižava običnog smrtnika države Srbije i da ga šiša kao ovcu, ali zato narod to mora da toleriše da ne bi dobio batine. Ma nikad se u tu Srbiju ne bi vratio. Loš narod do zla boga. Bolju vlast i ne zaslužuje. Čast pojedincima, ali većina je za pećinu. A vi sto podržavate nasilje ovog matorca sto samo obavlja svoju dužnost, sutra će isti takav matorac da vam maltretira ženu sestru majku za nešto drugo. Ako je to vama ok, onda i niste za bolje.

Stanislav

pre 4 godine

Zamisli tragediju da si penzioner a moraš još i da radiš za 25000 da bi preziveo, da te biju i vređaju na poslu koji strogo profesionalno obavljas i posle te još i uhapse.

Matori Kesa

pre 4 godine

Licencirani sam sluzbenik obezbedjenja ( izmedju ostalog ) -posto vecina brani kolegu - Preterana upotreba sile Ne srazmerna opasnosti ! Tako da je s pravom priveden !

E da je vidim kako bi onda disala...

pre 4 godine

Trebao je pustiti da prodje u bus, zatim da kaze vozacu da ne krece dok ne stigne policija. Onda su je oni trebali privesti kod sudije za preksaje da joj odredni kaznu prvo sto nije platila peronsku kartu, a onda i da isplati obestecenje svim putnicima koji su kasnili zbog nje.

Moša

pre 4 godine

Ako žena može da objasni kako je mislila da ne plati peronsku kartu a da uđe na peron, tada bi trebalo kazniti radnika obezbeđenja. Jednostavo, razapinju čoveka koji je pokušao da radi svoj posao. Nasilnica! Rodna ravnopravnost. Ili je bolje siledžijka?

maxzsa

pre 4 godine

" peronska karta " !? pitam se da li sudski moze da se odbrani .....kupite kartu za prevoz autobusom ali vam zabrane pristup autobusu dok ne kupite i pristupnu kartu ?

pex

pre 4 godine

Koliko dublje se citaju komentari toliko se vise vidi stepen civilizacije i intelekta naseg naroda koji se ogleda u tome sto ne razumete procitano. USA spominjem ne zato sto tamo zivim nego zato sto imate na interneut primera smrnih slucajva bas u ovakim situacijama i to je dokaz da je situaicja opasna a zena zivotno ugrozena.USA je poslednja civilazijcka rupa,jos gori mentalitet nego kod nas,nastala na nasilju,zivi nasilje,ekonomiju pokrece istom.2,2 miliona ljudi sedi u zatvorima a stepen smrtnih slucajeva vatrenim oruzjem je pri najvisim u svetu, odmah iza divljackih zemalja u juznoj americi i africi. USA je drzava sa dobrim ekonmskim slobodama,ali jeziv represivni sistem koji je iznedrio najgore stvari na svetu,a jednu upravo i gledamo ovde.Ali sad obajsnjavati se oko ovakvih stvari sa ljudima zeljnim krvi i koji pronalaze bilo kakvo opravdanje za ovo, identicno je kada naucinici pokusavaju da pridju amazonskom plemenu a ovi napadnu kamenicama i strelama.Jednostavno ih ostavite da zive u svom primitivizmu.Ponovicu,zato ziviti kako zivite jer kao sto je vise njih dole reko,jednostavno ne zasluzujete bolje.Gazite se ,ubijajte, sakatite,pretite,korumpirajte i provedite tako zivotni vec u 21 om veku,prokockani zivoti ogranicene svesti.O stanju morala gde ljudsko dostojanstvo i telo vrede manje nego 100 ak dinara (to je ona novcanica koju dajemo prosjacima na semaforu). Jos jedna stvar mi je nejasna,tolika servilnost i pasivnost prolanzika koji ne odgurnu ili obore nasilnika

Боки

pre 4 godine

Не могу да судим ко је у праву али ме занима због чега су скраћени снимци и избачени делови догађаја... Ако је обезбеђење обрисало делове снимка, онда је јасно ко је крив и поклапа се с тим да је радника обезбеђења привела полиција.

D. M.

pre 4 godine

Zalosna je to zemlja.
Ne zaboravite da se ovo gleda svugde ne samo kod nas.
Ne znam kolika je cifra u pitanju ali verovatno ne prelazi 1 euro...
I sad svi gledaju ovo i sta onda da misle?
Ne sme tako da se postupa sa ljudima bez obzira a narocito ako je jedan euro u pitanju.
Ovo je velika sramota.

KRAGUJEVCANIN

pre 4 godine

Ja stvarno ne znam koga su trebali da zaštite? Ne znamo šta je prethodilo svemu, ali mene čudi na iznad automata piše "izlaz", pa ispada da je ona htjela izaći a on joj nije dao. Po meni se ponio profesionalno, barem na ovim snimcima.
Tu gde pise IZLAZ je jedini krug gde su ovi ringispili nisu zablokirani i tu putnici koji su dosli izlaze iz kruga autobuske stanice, na ostale ubacis zeton i udjes. Inace ljudi su krajne fer i korektni, cesto za firmu saljem posiljke autobusom i nikad mi nisu ni dinar trazili da dodjem do vozaca na peronu i predam mu paket ( a vozace moras malo da podmazes)/

Смрда

pre 4 godine

У САД би добила метак да је само дигла руку на обезбеђење, а чувар би отишао кући.

123

pre 4 godine

USA je bilo upravo ovakvih slucajeva koji su se zavrsavali smrcu. Zrtva se zali da ne moze da dise,a sadista iznad nalazi satisfakciju u tome oslanjajuci se na neku kvazi nadleznost.Zato je i optuzen za torturu cak i u ovom nase raspalom pravnom sistemu. A sve to zbog 0,8 EUR
(pex, 14. septembar 2019 23:45)

evo ga jos jedan koji nam soli pamet iz xyz drzave kako i sta treba uraditi a pljuje po profesiji o kojoj pojma nema. bitno da si ti internet white knight.

radnik obezbedjenja je postupio dobro iz vise razloga koji tebi verovatno nikada nece biti jasni, a to sto je to 100 dinara je apsolutno irelevatno, i za 10 dinara treba red da se zna, a ovoj zeni bi sad trebalo zabraniti voznju autobusima narednih 5 godina...mada pitanje je da li bi i tada izukla pouku

Markus Bulatus

pre 4 godine

Gde su li ti radnici obezbeđenja u ozbiljnim situacijama kao kad je u Pančevu na autobuskoj stanici napadnuta žena od strane bivšeg muža, koja je kasnije preminula. Ova ženu je dovoljno bilo legitimisati i poslati joj novčanu kaznu umesto ovakvog ponižavanja.

ulaz za izlaz

pre 4 godine

Ako žena može da objasni kako je mislila da ne plati peronsku kartu a da uđe na peron, tada bi trebalo kazniti radnika obezbeđenja. Jednostavo, razapinju čoveka koji je pokušao da radi svoj posao. Nasilnica! Rodna ravnopravnost. Ili je bolje siledžijka?
(Moša, 14. septembar 2019 20:56)

Sve to stoji, ali po kom osnovu i zasto i za sta se placa ta peronska karta?! Platis kartu koliko kosta, ili na salteru ili u autobusu, za relaciju gde se ide i to je to, sto se placa to prolazenje kroz rampu?

Koyote

pre 4 godine

Za sve one koji nisu upoznati, postoji zakon o fizicko-tehnickom obezbedjenju. Clanom 46 tog zakona je utvrdjeno sta sluzbenik obezbedjenja sme a sta ne i vidi tamo pise da sme da upotrebi fizicku silu i da privremeno zadrzi lice do dolaska policije. Covek je sve uradio po zakonu o FTO.

Peđa

pre 4 godine

I ako sam veliki protivnik bilo kakvog nasilja ovde je radnik obezbedjenja postupio potpuno ispravno. Devojka se oglusila o njegove instrukcije i isteruje pravdu na pogresnom mestu pred pogresnom osobom. Drugo, i jos gore po nju je to sto ga je fizicki napala i pokusala na silu da prodje. On je upotrebio silu koja je dovoljna da je neutralise, nista preterano. Zavrtanje ruke i obaranje na pod su nacini da se zaustavi napad i primenjuju ih sva obezbedjenja na svetu.

Plati svoju kartu

pre 4 godine

Prvo ju je rijecimo upozorio da ne ulazi bez karte, onda ju je telom izgurao vani, dakle bezprimene sile. Onda je ona pocela da ga udara i sutira. Vidi se da radnik to stoicki podnosi i pritom suti. Zena vidi se na snimku vi e celo vreme. Sledi ponovni napad zene i pokusaj neovlascenog ulaska i udarci, nakon cega je on pasivizuje.
Za vas koji pricate “kod nas samo” mogu vam reci kao radnik metroa u Stokholmu, da ovo lici na video kojim se kontrolori obucavaju kako se korektno ponasati prema putnicima koji nemaju kartu. Nakon pasiviziranja se ceka policija i na uvidjaj joj se pruzi snimak i izjava.

dejan76

pre 4 godine

(Leviathan, 14. septembar 2019 22:51)

Peron ne postoji da bi naplaćivali ulaz 100 dinara već da bi sprečili prisustvo lica kojima tu nije mesto: slučajnim prolaznicima, skitnicama, prosjacima i lopovima.

Ako ti je mnogo da platiš 100 dinara, sa osobom koju ispraćaš možeš da se pozdraviš pre nego što ona uđe na peron.

DBZ

pre 4 godine

2019. godina, u Srbiji jos uvek postoji "peronska karta"! Bez preterivanja, ta peronska karta je jedan od razloga koji su me naterali da odem iz Srbije. Skolska 1998/99 godina, ja apsolvent u Beogradu, putujem 3 puta nedeljno u provinciju da radim u srednjoj skoli na nekoj zameni. Skola platila mesecnu kartu, ali peronsku kartu sam morala ja da placam, da cekam u redu samo za to, da jurim da ne zakasnim na autobus. Gde god sam posle toga u EU putovala vozom ili autobusom, pristup peronu je bio uracunat u cenu karte, tj sama vozna karta je davala pristup peronu. Ali ne, mi smo ipak mnogo pametniji od svih tih zemalja.

Dragan

pre 4 godine

Da je u pitanju muskarac, a ne devojka, niko ne bi komentarisao. Zenama je dozovljeno da vredjaju, da udaraju, da budu nepristojne, bukvalno sve. A cim reagujes onda je nasilje nad zenama.

Goran

pre 4 godine

Radnik obezbedjenja je postupio pravilno, skolski.Sve pohvale za reakciju. Protiv doticne bi trebala biti podneta prijava za narusavanje javnog reda i mira.

Penzija od EU 100

pre 4 godine

Postupio je ispravno. Trebalo je posle njenog prvog samara da je imobilise. Jos nesto, pitajte svakog lekara, osoba koja se gusi, koja “ne moze da dise” ne moze ni da govori a kamoli da vice. A ova deset puta iz sveg glasa “ne mogu da disem”. A ovaj pex sto pise o Americi i americkoj policiji je Ameriku video samo na filmu za razliku od mene koji tu zivim. Osamariti americkog policajca moze samo budala ili gangster. I u jednom i dragon slucaju bice upucani.

robokap

pre 4 godine

Nije njegov posao da bilo kome zavrce ruke. On može samo da pozove policiju i to je sve. A o “peronskoj karti” i da ne govorim. Znaci svaki mufljuz može da ponižava običnog smrtnika države Srbije i da ga šiša kao ovcu, ali zato narod to mora da toleriše da ne bi dobio batine. Ma nikad se u tu Srbiju ne bi vratio. Loš narod do zla boga. Bolju vlast i ne zaslužuje. Čast pojedincima, ali većina je za pećinu. A vi sto podržavate nasilje ovog matorca sto samo obavlja svoju dužnost, sutra će isti takav matorac da vam maltretira ženu sestru majku za nešto drugo. Ako je to vama ok, onda i niste za bolje.
(Ray Donovan, 15. septembar 2019 05:57) Ma nemoj?? Pa moja sestra i majka su na prvom mestu kulturne zene i nikada se ne bi dovele u ovakvu situaciju da ih radnik obezbedjenje cak i opomene zbog nemanja peronske karte a kamoli jos da upotrebljava fizicku silu nad njima. Radnik je fizicki napadnut a reagovao je u skladu sa propisima i pravilima svog posla. Procitajte zakon o obezbedjenju. Red treba da se zna a ne da se ponasa svako kako mu dune u glavu jer zamislja da je iznad zakona. Ma ajde bre... zavrsila bi ona meni u zatvoru za napad na sluzbeno lice u sprecavanju obavljanja duznosti na radnom mestu i nanosenje teskih telesnih povreda i pokusaj istih(vidni pokusaj udarca u medjunozje muskarca) pa bi se posle cesala po toj njenoj pametnoj glavi i zapitala se sta je to uradila ako ima imalo mozga i pameti.

Sarkazam

pre 4 godine

Peronska karta je glupost ali to na radniku nije da odlucuje. Radnik je korektno obavljao posao. Zena je napala lice na sluzbenoj duznosti i mislim da bi je trebalo uputiti na psihijatrijski pregled jer deluje histericno.

klm

pre 4 godine

(pex, 14. septembar 2019 23:45)
Druze, nisi mrdnuo ni iz svog sela, a kamoli tvoja svest. Posto spominjes USA, raspitaj se, 21. vek, informacije su dostupne svuda - kako bi doticna IZ BEOGRADA sa ovakvim ponasanjem prosla tamo! Razumem ja da je zensko, ali brate, zakon je isti za sve. Odgledaj i drugi video, sta je prethodilo ovome. Mozda sam slep, ali ja nasilje vidim samo prema coveku, drugacije je kad pogledas samo prvi klip. Stanica je inace, privatna svojina, medjutim to kod nas ne funkcionise, jer ako i provalnika docekas pesnicama u tvojoj kuci odgovaras ti, ne on...

Maja

pre 4 godine

pex

A kako bi bilo da odgledaš snimak? Bahata žena viče, gura se, šamara čoveka. Životno ugrožena?! Ne lupetaj. Čovek samo radi svoj posao, ne može se svakom ludaku dozvoliti da prođe tuda, upravo tome i služi obezbeđenje.

Ivan

pre 4 godine

Kragujevac je još i dobar, u Beogradu sa BAS-a samo što ne dođe do 200 kinti, a verujem da će uskoro. Da da, toliko se vrednuje rezervisano mesto i kao neoo osiguranje. Dranje pravo, a o tome niko ni reči.

...

pre 4 godine

"Da još 100 dinara naplaćuješ za peron, gde se ljudi poslednji put pred odlazak grle, ljube, rastaju - to je prosto strašno."

Slažem se da je peronska karta idiotizam, ali zar je toliki problem da se ljudi "grle, ljube, rastaju" celih dvadeset metara dalje, pre izlaza na peron? Umesto peronske, na peron treba izlaziti kartom za autobus/voz. Tako je u svetu, i nigde vas familija ne može ispratiti do vrata autobusa/voza, zato što bi onda morali da plaćaju konduktere da proveravaju da li svi zaista imaju kartu. Kad smo kod toga, da li i na aerodromu prošetate do stepenica aviona ili tunela da se izljubite? Ne vidim razliku

dejants

pre 4 godine

Nejasno, makar sa snimka, zasto su uhapsili radnika na perinu, a nju nisu, kada je ona orva krenula da udata njega rukom po glavi? Jos se vraca, preti, na silu pokusava da udje? Poenta price je sta je uopste zaduzenje ljudi koji rade na peronu? Ds li da ne dozvole ds neko prodje ko nije dao 100 dinara za peron, ili samo da stoje i gledaju? I zasto ne uracunaju tu kartu za peron kada prodaju kartu za BUS?

nenad

pre 4 godine

Evo zasto niko ne sme ili nece da vas odbrani u prevozu ( posto u poslednje vreme ima toga dosta ) ako ste zrtva maltretiranja. Izmedju ostalog zato sto cak i u slucaju da postoji snimak mozete biti optuzeni da ste prekoracili ovlascenja ( sta li onda mozete da ocekujete kada naletite na manipulatora a snimka nema )
Pretrazite internet , procitajte clanke.

stara skola

pre 4 godine

Pa jeli bilo još koga na stanici, ima li ljudi, muškaraca da zaštite slabije, kakva je lobotomirana, bezosećajna, samoživa masa ovaj narod postao!?
(kunta bez kinte, 14. septembar 2019 17:19)

Pre nekih 35 godina, u vreme dok smo jos uvek bili kakva-takva drzava, moj drugar s fakulteta je cekajuci bus video lika koji se fizicki izivljava nad svojom devojkom. U jednom trenutku mu je pukao film i ocitao je lekciju siledziji. Nazalost, prica se tu nije zavrsila, jer su ga pronasli, uhapsili i optuzili za nanosenje laksih povreda. Sto ja najgore na sudu je devojka branila svog decka i rekla kako ih je on bez ikakvog povoda napao (?!). Heroj je zavrsio na robiji. Godinu dana. Ok, nije mnogo. Ali ta kazna mu je upisana u dosije i uprkos sjajnim ocenama na studijama koje je zavrsio po izlasku sa robije, nikada nije mogao da se zaposli u struci. Potvrda o neosudjivanju je obavezna za svaki konkurs. Pokusao je da ode i u Belgiju, dobio je tamo posao, ali pomenuta potvrda je jedna od stvari koja ti je potrebna za radnu vizu, za koju je zbog toga odbijen. Upropastio je sebe do kraja zivota. Toliko o tome. A u ovom konkretnom slucaju da se bilo ko umesao stvar bi bila gora, jer je taj cuvar bio na svom radnom mestu, pa bi "superheroj" bio optuzen za napad na zaposleno lice tokom vrsenja sluzbe, za sta su predvidjene mnogo ostrije kazne nego za napad na obicnog coveka. A taj siledzija bi se izvukao samo tako. Zivot nije fer, shvatite to!

Ej

pre 4 godine

Trebao je pustiti da prodje u bus, zatim da kaze vozacu da ne krece dok ne stigne policija. Onda su je oni trebali privesti kod sudije za preksaje da joj odredni kaznu prvo sto nije platila peronsku kartu, a onda i da isplati obestecenje svim putnicima koji su kasnili zbog nje.
(E da je vidim kako bi onda disala..., 14. septembar 2019 22:41)

Da je pusti da prođe u bus?? Jel slušaš ti sebe? Da napusti radno mesto i da špijunira neku lujku u koji bus će da uđe, a onda traži šofera da mu kaže da ne polazi dok ne dođe policija i sve to zbog jedne lujke?? Pa jel veruješ da mu je to u opisu posla ili je postupio kako mu je naredio poslodavac? Ja mislim ovo drugo.

Predrag

pre 4 godine

Jedno pitanje za sve pametnjakoviće: Zašto se na autobuskoj stanici naplaćuje ulazak na peron a ne naplaćuje se na železničkoj? Pa nema odgovora, u pitanju je alavost autobuskih stanica koje su osmislile tu pljačku.

Petar

pre 4 godine

Drzava/Grad treba da propise/regulise kako se pruzanje usluga prevoza obavlja.Karta mora biti i peronska propusnica, postoji bar kod, QR kod, odstampan na karti i prolazite.Opet krajnje je vreme da se u vozilima i na stanicama, aerodromima istakne obavestenje kao u NYC u metrou, "Assaulting an MTA employee is a Class D felony punishable by up to seven years in prison."Dakle ako napadnete sluzbenika mozete biti osudjeni do 7g zatvora.Vrlo jednostavno i kraj diskusije.Ali vrlo malo je pravne i uredjene drzave, a mnogo vise bezakonja i korupcije u Srbiji.Ne moze i jedno i drugo.