Eide: Procesi na Kosovu i bez Srba

Beograd -- Bivši specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Kosovo, Kai Eide, boravio je u Beogradu i za B92 govorio o Kosovu.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Ova treca faza bi se zvala nezavisno Kosovo. To je cista igra svrsenog cina. Vlast u Beogradu je svesna te igre ali nema snage ili nezna kako da se suprostavi istoj. Crno nam se pise. Ali nada na kraju umire. Turci su bili 400 godina a gde su sad. I ovaj zeman ce proci. Vidimo se kod poslednjeg obracuna. Cuvajte zivce i snagu.
  (bato, 30. novembar 2004 16:39)

  # Link komentara

 2. Pa, naravno. Ko ovo nije ocekivao? "Necete da ucestvujete? Ucenjujete? Hoho-ho! OK, ionako nismo znali sta bi smo s vama, jedan problem manje." Jedino sto smo mogli da uradimo je da budemo VRLOOO kooperativni i da se s voljom i nadom potrudimo ... Ovako, ode sve i bez nas. Stvarno se pitam koga bi trebalo obesiti zbog ovakve situacije!
  (Posledice stizu, 30. novembar 2004 16:41)

  # Link komentara

 3. Na Kosovu se radi bez Srba od 1999, sto je vec 5 godina, dakle "jaka stvar". Ideja koju "velesila" (EU) zastupa kroz svoje "dobronamerne ambasadore" je da se tako nastavi i na dalje - znaci napraviti veliku Albaniju (to lepo rekose i Albanci na "Danu zastave" u Bujanovcu). Zato su ovakve "bolje bi vam bilo" ili "bolje vam je bilo" izjave u najmanju ruku cinicne i licemerne, te nepotrebne (prikladnije su nekom Albancu nego "neutralnom" te "objektivnom" zvanicniku iz EU-a). Ako cemo pravo, Srbima je najbolje bilo da nisu ni pravili zajednicku drzavu ni sa kime.
  (Vlada, NL, 30. novembar 2004 17:41)

  # Link komentara