1. Kolka plata profesionalnog vojnika jedva 40.000 pa ko koga za****va 😂
  (Luka, 17. jul 2019 19:18)

  # Link komentara

 2. najmanji problem je vojni rok...
  Mi kao narod moramo da prelomimo neke stvari, vreme je.
  Moramo da delujemo umesto što samo pričamo ili pišemo.
  Ne mislim samo na vlast, već uopšte, na naše ponašanje, vrednosti koje imamo danas, na kulturu, na mentalitet... postali smo sami sebi najveći neprijatelji.
  (Vaše ime, 16. jul 2019 18:11)

  # Link komentara

 3. Obavezan vojni rok, ko se izvlači a nisu zdravstveni razlozi oduzeti mu vozačku dozvolu i pasoš, pa da vidiš hoćeš ili nećeš.
  (Nikola, 16. jul 2019 17:16)

  # Link komentara

 4. Neka bude dobrovoljno. Radno vreme 8 sati dnevno uključujući pauzu za plaćen topli obrok, dolazak u kasarnu u 09:00, presvlačenje iz civilke u uniformu u garderobi, smotra, odlazak na obuku, ..., na kraju radnog dana spuštanje državne zastave, slušanje himne (Republike Srbije), presvlačenje u civilno odelo i odlazak kući u 17:00, subota i nedelja neradni, državni praznici neradni, krsna slava neradna, plaćen godišnji odmor, plaćeno bolovanje, plata 1500+ evra mesečno, priznavanje trostrukog radnog staza za vreme provedeno na služenju vojnog roka, obezbeđen besplatan parking, plaćena mesečna pretplata za mobilni telefon, gorivo ili markica za prevoz ako vojnik nema automobil, plaćeni dodatni troškovi i prekovremeni rad u slučaju uzbune, poštovanje dostojanstva i ličnog integriteta vojnika od strane oficira prilikom komunikacije i davanja radnih zadataka, besplatna pravna pomoć u slučaju radnog spora, savremena, moderna, funkcionalna i čista uniforma i obuća, naoružanje i oprema, ...

  Mnogi će pristati a ima i onih koji će nekoliko puta stati u red da se prijave. Jadna je država u kojoj mladi nemaju opravdan razlog odnosno motiv da idu u vojsku jer ta ista država ništa ne čini za njih.
  (Dragan Popović, 16. jul 2019 17:09)

  # Link komentara

 5. Polako, ići ćete svi u vojsku, samo da se donese zakon. Jedan po jedan.
  (Dragan, 16. jul 2019 16:53)

  # Link komentara

 6. Samo je naivan mogao pomisliti da će vratiti vojni rok. Nema od toga ništa. Kasarne su ili srušene ili prodate, oprema poput odeće i obuće je rasprodata po buvljacima.

  Da je država imala para da hrani i oblači vojsku ne bi ni ukidali redovan vojni rok.
  (Locutus, 16. jul 2019 16:13)

  # Link komentara

 7. Ovaj što podržava služenje vojnog roka neka slobodno pošalje svoju decu. Zakon mu i sad to omogućava. Ja mog ne dam i tačka
  (JON SNOW, 16. jul 2019 15:39)

  # Link komentara

 8. Pripreme za odbranu drzave - tako bi trebalo da se zove ova obuka.

  Treba je organizovati za sve maturante (oba pola) u trajanju od 30 do 45 dana. Mozda najbolje posle upisnih rokova na fakultetima.

  Treba ponuditi nekoliko programa, vojna obuka, civilna zastita i prva pomoc.

  Tu treba napraviti selekciju i najboljim i najmotivisanijim ponuditi dalju obuku i razne vrste stipendije za studente, a za ostale aktivu sluzbu u vojsci ili sektoru za vanredne situacije ili u aktivnoj rezervi VS. To naravno treba i placati.
  Pored ovog treba ponuditi i druge podsticaje za mlade - recimo prednost u/ili obavezu da su zavrsili neki od ova dva programa da bi bili primljeni u drzavnu sluzbu itd itd.
  Tako bi se dobio dovoljan broj ljudi koji su prosli osnovnu ili napredniju obuku za sektor odbarane i zastite.
  (ns posmatrac, 16. jul 2019 15:31)

  # Link komentara

 9. Stalno se hvale kako imaju rekordan broj prijava za dobrovoljno služenje roka. Ko voli nek izvoli, moje dete neće ni u kakav rat da ide. S kim mi to tačno treba da ratujemo? Oko nas je NATO, već smo ratovali sa celim svetom, videli ste svi kako je to prošlo.
  (Milan, 16. jul 2019 15:30)

  # Link komentara

 10. Koliko ova vojska smara...Te im trebaju profesionalci, te dobrovoljci, te pod ugovorom, te neka obuka od 15 dana, te obavezni vojni rok, te ovaj model, te onaj model...
  A kada bi doslo do rata, mogli bi da se bijemo samo 1 na 1, sa nekom zemljom oko nas..A vecina tih zemalja je u NATO...Tako i ta opcija polako otpada...
  Imajte profesionalce, lepo ih platite i gotovo...Ko bas voli da proba, ima dobrovoljno...
  ($$$, 16. jul 2019 15:07)

  # Link komentara

 11. Ma ne treba nama ništa. Ni Vojska, ni Policija, ni Vatrogasci, ni Hitna pomoć. Šta će nam?
  (maSi, 16. jul 2019 15:05)

  # Link komentara

 12. pod hitno vratiti služenje vojnog roka
  (7528, 16. jul 2019 14:55)

  # Link komentara

 13. Prvo puste probni balon pa kad vide da se sprema kuka i motika odma demantuju.
  (U zemlji mita i korupcije, 16. jul 2019 14:46)

  # Link komentara

 14. Sluzenje vojnog roka mora biti obavezno i to sa oruzjem. Dovoljno je sest meseci. Tri obuka i tri dok se ne obuci sledeca generacija.
  (wc, 16. jul 2019 14:39)

  # Link komentara