1. Svedoci iz Rusije su izvanredni i objektivni, Rusija je sigurno obavestavala i Milosevica da bi prilagodio politiku i nikada nije obecala da ce uci u rat sa NATO zbog Srbije, jer za rat nije spremna, niti smo dovoljan razlog. Rusija je nas izdala kada nije stavila veto na sankcije. Ali ovde nije rec o tome: treba dokazati da Milosevic, JNA i Republika Srbija nisu krive za genocid i etnicko ciscenje na Kosovu i drugde. Gradjanski rat su izazvali secesionisti.
  (Zivkovic, 23. novembar 2004 21:40)

  # Link komentara

 2. NAJBOLJI I NAJSAZETIJI komentar ovog sudjenja je dao onaj ko se potpisao sa Willibald Hemmerich: "Vrednost aktivnosti ovoga suda je upravo u prikupljanju relevanthih detalja i cinjenica vezanih za ratove na tlu bivse Jugoslovenske drzave. Objektivnost i pravichnost je kompromitovana cinjenicom da je sud finansiran jednom od strana u sukobu. Ipak, sama cinjenica da ce se na osnovu ovih i drugih sudskih beleski, svedocenja i interviua u buducnosti moci, sa istoriske distance, mozda mnogo bolje analizirati citav sukob - je mnogo vrednije za medjunarodnu zajednicu - nego cinjenica da se pojedinac osudi na 1 ili 99 zivotnih kazni. Iz tog razloga su iskazi gospodina Rishkova i generala Ivashkova dragoceni. "
  Zbog toga, bez obzira na razlike u misljenjima o Milosevicu, svi treba da "navijamo" i da se nadamo da ce on na ovom sudjenju uspjeti da iznese sto vise cinjenica koje idu u korist Srba i Srbije.
  Podaci i cinjenice iznesene na ovom sudjenju ce biti jedan od glavnih izvora kada se budu pravile analize svih ovih dogadjaja i odredjivala istorijska uloga naroda sa ovih prodrucja u tim dogadjajima, za nekih 10, 20 i 50 godina.
  Ako je Milosevic ikada trebao da ima nepodijeljenu podrsku Srba i onih koji nam misle dobro, to je sada. Ponavljam, bez obzira sta ko od nas misli o njemu i vremenu njegove vladavine, ukljucujuci mene prvog.
  Radovan
  (Radovan, 23. novembar 2004 20:37)

  # Link komentara

 3. Ovo je divna prilika za opkladu. Evo kladim se da niko ali niko nece naci ama niti jednu rec o svedocenju ruskih svedoka na zapadnim medijima racunajuci i internet. Ovo svedocenje bi trebalo da bude glavna vest na svim medijima. Toliko o zapadnoj demokratiji. A i trenutno su veoma zauzeti uspostavljanjem "demokratske" prozapadne vlade u Ukrajini.
  (Dusan, 23. novembar 2004 19:04)

  # Link komentara

 4. Sloba je pobrkao loncice kao i uvek. Ne sudi mu se za to ko je poceo rat i zasto, nego za zlocine koji su pocinjeni u ratu, zasto ih nije sprecio i eventualne pocinioce priveo pravdi!
  (aca, 23. novembar 2004 17:47)

  # Link komentara

 5. Pretpostavljam da će mnogi, zatvarajući oči pred činjenicama, osporiti kredibilitet svedočenja gospodina Rižkova. Člana Ruske dume i predsedavajućeg Specijalne komisije za Jugoslaviju. Gospodin Rižkov je, neizostavno, veoma dobro "potkovan" znanjem i upućen u intencije "zapada", kada je u pitanju bivša Jugoslavija. Nema sumnje da mu je poznato kako se "igra" kreirala i u medijima pripremao alibi. Za "savršeno ubistvo", jedne zemlje. Nadam se da će u svom svedočenju izneti još neke dokaze, koji do sada nisu bili poznati široj javnosti. Jako je interesantno zapažanje sudije Džefri Najsa prilikom osporavanja kredibiliteta ovog svedoka. Očito je da ovaj "nepristrasni" sudija uvažava svedočenje samo onih, koji imaju pozitivno odnosno lepo mišljenje o ovom sudu i, što je još važnije, kreatorima tog suda. Na osnovu ove opaske, postaje jasnija briga suda za Miloševićevu odbranu i njegovo zdravlje. Ukoliko sudjenje zapadne u škripac ili svedoci postanu "bezobrazni", očekujem naglo pogoršanje zdravlja našeg bivšeg predsednika. I aktiviranje samozaštitnog mehanizma suda odnosno, da se ponovo "pomogne" otuženom i dodeli se advokat. Jer ne "ume" da se brani.
  (Slavica, NS, 23. novembar 2004 16:54)

  # Link komentara

 6. Meni je drago da barem sada mozemo da cujemo Milosevicu verziju desavanja, pa da uporedimo sve sa ostalim stvarima koji smo culi. Inace da znate, Rusija, za vreme 98-99' god, jeste stavila Veto na napad na SRJ, ali Amerika i Engleska ipak su otisli (kao sto su ovog puta Ameri sa Irakom uradili). Nazalost kad je Americi stalo do necega, nema sanse da ih sprecis (politicki).
  I dobro cak ovde u UK se zna da Ameri vec od kad su hteli da skinu Milosevica, Kosovo je samo bio razlog da iskoriste.
  (Ogi UK, 23. novembar 2004 16:20)

  # Link komentara

 7. Slobu treba da Hag oslobodi svih optuznica i da mu mi u Srbiji sudimo za sve zlo koje nam je naneo.
  (bojan marjanovic, 23. novembar 2004 16:13)

  # Link komentara

 8. Posto ce Milosevicevi svedoci sada mesecima da pricaju o politickim temama i o tome ko je zbog cega ratovao, trebalo bi od pocetka imati na umu sledece: sve to moze biti zanimljivo brojnim nasim patriotama, ali je potpuno irelevantno za ono za sta je Milosevic optuzen. A to su konkretni zlocini i njegova komandna odgovornost, ili odgovornost kao ucensnika u zajednickom zlocinackom poduhvatu, za te zlocine.
  (Rade, 23. novembar 2004 15:29)

  # Link komentara

 9. Vrednost aktivnosti ovoga suda je upravo u prikupljanju relevanthih detalja i cinjenica vezanih za ratove na tlu bivse Jugoslovenske drzave. Objektivnost i pravichnost je kompromitovana cinjenicom da je sud finansiran jednom od strana u sukobu. Ipak, sama cinjenica da ce se na osnovu ovih i drugih sudskih beleski, svedocenja i interviua u buducnosti moci, sa istoriske distance, mozda mnogo bolje analizirati citav sukob - je mnogo vrednije za medjunarodnu zajednicu - nego cinjenica da se pojedinac osudi na 1 ili 99 zivotnih kazni. Iz tog razloga su iskazi gospodina Rishkova i generala Ivashkova dragoceni.
  S postovanjem,
  Wilibald Hemmerich
  (Wilibald Hemmerich, 23. novembar 2004 15:26)

  # Link komentara

 10. Nije teško dokazati istinu koja je toliko očigledna. Ono što je teško prezentirati je drugima. Kroz zapadnu propagandu, teško se probiti. Tako da je Milošević ispao kao neko kukavičije jaje, koje su sami sebi podmetnuli. Za očekivati je jak pritisak na SiCG da se isporuče Karađić i Mladić, jer im treba nešto da skrene pažnju sa suđenja Miloševiću, i da baci u sijenku događanja na ovom procesu. To su pokušali nametanjem branioca, pošto im to nije pošlo za rukom, kola će se slomiti na Mladiću ili Karadžiću.
  (cara, 23. novembar 2004 14:33)

  # Link komentara

 11. Razlog vise zasto je trebalo osuditi Milosevica je upravo ovo svedocenje. Sve je znao a nista nije uradio da spreci bombardovanje. Radio je samo da zastiti svoj polozaj ali na moju srecu nije mu uspelo. Pa naravno da su planirali, pa ne mislite da su pocetkom marta, izjutra, uz kafu napravili dogovor. Pa i ti isti Rusi su oslobadjajuci Berlin (da ne pominjem Beograd) ubijali sve sto se micalo, pa ih niko nije proglasio za ratne zlocince tj. cim ucestvujete u nekom ratu, na bilo kojoj strani, znaci da ste krivi, jedino ako ste pametni bicete na pobednickoj strani, a vi braco Srbi ste odavno prestali to da budete.
  (mail, 23. novembar 2004 12:36)

  # Link komentara

 12. ... Mislim da Sloba odlicno vodi postupak, a cini mi se da kada bi bilo moguce, da kaze: Sada ovi sto tuze OVK u susednoj prostoriji, neka izvole da u ovoj sudnicu kazu to sto tamo pricaju - i pala bi optuznica za Kosovo istog trenutka.
  Toliko!
  (Sasa, 23. novembar 2004 12:12)

  # Link komentara

 13. Ovde presuda Milosevicu za genocid cak i ne mora da bude u prvom planu: njemu je Zapad presudio cim je optuzen, a do tada bio glavni oslonac Zapada, potpisnik i garant sprovodjenja Dejtonskog sporazuma, cija sadrzina je suprotna ideji Velike Srbije. Ovde je vazno da svedoci, znaci ne grupa oko Milosevica, nego drzavnici sveta sa istoka i zapada kazu punu istinu: radi pune istine u istoriji i radi nasih potomaka, da ne misle da je Srbija bila genocidna, a Srbi kanibali. G. Riskova, koji svedoci istinito, ce zapadna javnost da proglasi komunistom ali sta ce sa svedocima iz svoje kuce? Lakse cu preboleti Kosovo ako se zabelezi istina.
  (Zivkovic, 23. novembar 2004 10:47)

  # Link komentara

 14. Pretpostavljam da će mnogi, zatvarajući oči pred činjenicama, osporiti kredibilitet svedočenja gospodina Rižkova. Člana Ruske dume i predsedavajućeg Specijalne komisije za Jugoslaviju. Gospodin Rižkov je, neizostavno, veoma dobro "potkovan" znanjem i upućen u intencije "zapada", kada je u pitanju bivša Jugoslavija. Nema sumnje da mu je poznato kako se "igra" kreirala i u medijima pripremao alibi. Za "savršeno ubistvo", jedne zemlje. Nadam se da će u svom svedočenju izneti još neke dokaze, koji do sada nisu bili poznati široj javnosti. Jako je interesantno zapažanje sudije Džefri Najsa prilikom osporavanja kredibiliteta ovog svedoka. Očito je da ovaj "nepristrasni" sudija uvažava svedočenje samo onih, koji imaju pozitivno odnosno lepo mišljenje o ovom sudu i, što je još važnije, kreatorima tog suda. Na osnovu ove opaske, postaje jasnija briga suda za Miloševićevu odbranu i njegovo zdravlje. Ukoliko sudjenje zapadne u škripac ili svedoci postanu "bezobrazni", očekujem naglo pogoršanje zdravlja našeg bivšeg predsednika. I aktiviranje samozaštitnog mehanizma suda odnosno, da se ponovo "pomogne" otuženom i dodeli se advokat. Jer ne "ume" da se brani.
  (Mladen Mladenovic, 23. novembar 2004 10:33)

  # Link komentara

 15. Ako je bila agresija NATO-a na bivsu Jugoslaviju, sto ste glasali gospodine Riskov da se Jugoslavija bombarduje. Sto tada niste stavili veto. Od vase pomoci i bratsva nam puca glava.
  (dragan, 23. novembar 2004 09:37)

  # Link komentara

 16. Taj Rizkov izgleda ima mrenu u ocima bas kao i SM i Seselj.
  (Tanja, 23. novembar 2004 08:48)

  # Link komentara