1. danima setam vrnjackom banjom. 90% automobila je na starim i ispucalim zimskim gumama a ostalih 10% na jeftinim letnjim. mogu samo da zamislim u kakvom su stanju upravljacki i kocioni sistemi. e kad takav auto naleti na neravninu ili rupu sa 100km/h sta moze vozad da ocekuje osim sigurne saobracajne nesrece.
   (top gear, 27. jun 2019 15:51)

  # Link komentara

 2. Da bi se utvrdilo dali put prouzrokuje saobracajne nesrece MORA se voditi precizna statistika o lokacijama svih nesreca (utvrdjena geodetski) na jednom putu.

  Velika koncentracija saobracajnih nesreca na pojedinim lokacijama, pojedinih puteva u Srbiji (kao npr. Ibarska Magistrala), moze ukazivati da je jedan od uzroka Los dizajn tog puta.
  I shodno tome uraditi projekat re-dizajna tog dela outa.
  (Petar S., 27. jun 2019 15:45)

  # Link komentara

 3. Meni ovde nešto nije jasno. Upravljač puta bira nezavisnu komisiju koja utvrđuje da li je put uticao na nezgodu. Dakle, onaj ko je možda doprineo nesreći, (jer nije održavao put kako treba) sada sam bira komisiju koja treba da oceni njegovu krivicu...šta bi sa nezavisnišću i objektivnošću?
  (driver, 27. jun 2019 15:45)

  # Link komentara

 4. Pre više godina kod Boljevca, put prema Zaječaru, sam sleteo sa puta i totalno se slupao, kola izgorela. Na putu sam vozio 90 km/h, bilo dozvoljeno 80 km/h, ali sam upao u ulegnuće od klizišta koje me bacilo kao žabicu. Policajac koji me vozio do Doma zdravlja bio se slupao na istom mestu, i rekao mi da kad im jave za nesreću, oni i ne pitaju gde je, već pravo idu na tu dugačku krivinu na nizbrdici gde je bilo klizište. Naravno, kasko platilo štetu, ja platio kaznu, srećom bio sam vezan i prošao samo sa tri šava na glavi. JP Putevi Srbije nisu platili ništa, niti ih je bilo briga što nisu označili opasan i oštećen deo puta. A najbolji je istražni sudija koji je napravio neku skicu totalno bez veze, od svega je tačno bilo da je pogodio samo smer iz koga sam dolazio, a na kojoj se nigde ne navodi ulegnuće od klizišta duboko pola točka. Zašto? Pa jer mu je tako najlakše, i najbrže završi slučaj. Mislite da će sada biti drugačije?
  (Pera Kojot, 27. jun 2019 15:38)

  # Link komentara