1. Zato Albanci ne vole rec "Metohija" jer "metoh" znaci "manastirski posed". Bacili oko na manastirsku zemlju i ne odustaju.
  (pfuj, 21. maj 2019 20:19)

  # Link komentara

 2. Treba podsetiti da je po Ahtisarijevom planu, koji je temelj kosovskog ustava, predvidjeno prosirivanje zasticenih zona oko manastira na KiM. Niko od zvanicnika sadasnje i bivse vlasti u Srbiji nije trazio primenu Ahtisarijevog plana po ovom pitanju. Zvanicni Beograd je taj plan odbio. Ocigledno da je inicijativa za razgranicenje propala, pa se zvanicni Beograd mora skoncentrisati na diplomatsku ofanzivu za poboljsanje statusa srpskog naroda i crkve u okviru Kosova. Nazalost svako priblizavanje sa Kremljom i prepucavanje sa zapadnim silama moze samo napraviti stetu Srbiji i kosmetskim Srbima.
  (Zemun grad SPO, 21. maj 2019 20:16)

  # Link komentara

 3. Divljaci i plemena. Uvek bili i ostali. Nikada KOSOVO ne moze biti njihovo
   (evropa, 21. maj 2019 19:53)

  # Link komentara

 4. Ne treba nista da nam vrate,mi Srbi ne priznajemo kosovski ustavni sud. Jel' tako braco Srbi?!
  (Mile Dodik, 21. maj 2019 19:41)

  # Link komentara

 5. Kosovu je priznata nezavisnost zbog Američke vojne baze Bondstil, kao i Američkog pozicioniranja u ovom delu Evrope prema Rusiji, sada je na Srpskoj diplomatiji da sa Amerikancima izdejstvuje najbolji mogući položaj i zaštitu Srba nažalost drugih opcija u ovom trenutku za sada nema jer Rusija objektivno nema tu snagu da nas realno zaštiti. U tom svetlu gledam i ovu poziciju Amerike kada je u pitanju crkvena imovina.
   (monarhista protiv republikanaca, 21. maj 2019 19:35)

  # Link komentara