1. Nakon rata ta imovina je pripala Poljskoj i SSSR-u umesto da bude vracena zakonitim vlasnicima. Samim tim Poljska i pravne naslednice SSSR-a koje su koristile/koriste spornu imovinu treba da snose teret restitucije.
   (jasdf, 12. maj 2019 12:31)

  # Link komentara

 2. Zasto bi poljaci trebalo da placaju za nemacke zlocine?

  Nek im nemci vrate oduzeto.
  (..., 12. maj 2019 08:09)

  # Link komentara

 3. Пољаци су пре другог светског рата били како слични Немачкој, и они су водили антијеврејску политику и учествовали у подели Чехословачке са Немачком и Мађарском...
   (унклија, 12. maj 2019 04:33)

  # Link komentara

 4. Slažem se, nije Poljska dužna da da Jevrejima ono što su im Nemci oteli, ali ipak Poljska je njihova zemlja i tako bi trebalo da se ponaša, stradali su i jedni i drugi za tu državu i na žalost, Poljska je danas poznatija po nacističkim logorima koji su se u njoj nalazili nego po celokupnoj svojoj istoriji pre i posle Drugog Svetskog rata. Prema tome, da, Poljska treba da izvrši restituciju i vrati Jevrejima oteto, a tu restituciju treba da finansira Nemačka, koja je i na kraju Drugog Svetskog rata, ali i pri ujedinjenju izbegla plaćanje ratne odštete zemljama pobednicama. I Srbija treba da insistira na tome, Jevreji i svi drugi narodi zaslužuju to.
   (sk, 12. maj 2019 02:51)

  # Link komentara