1. Dragi komentatori dali vam je jasno da dete,deca ,devojcice,mladez, mogu biti pokvareni,(sigurno neki jesu).

  Nekada su mladi u javnom saobracaju ustupali svoje mesto starijim osobama.
  Danas oni sede jer su hitriji u zauzimanju sedala.Nekada je bilo bolje a vi sto se ne slazete molim argumente.Eto, samo jedan konkretan primer.

  Odgojeni su kao da su " pupak"sveta a posle se po njima brisu noge.
  (komsija, 19. april 2019 06:40)

  # Link komentara

 2. Uzasno je da se na sva zvona udara PRAVIMA a gde su nestale OBAVEZE. Tuzno je da nam deca rastu bez kulture,radnih navika. Izvinjavam se roditeljima vredne dece,dobre,vaspitane dece jer vecina roditelja decu vaspitava davanjem materijalnog,gajeci lose vaspitanu decu,zapravo bahatu,bezobraznu i nadasve glupu decu. Bravo za profesora,PRAVDA ZA PROSVETU I PROSVETNE RADNIKE!!
  (Mama, 19. april 2019 00:00)

  # Link komentara

 3. bruka
   (grrr, 18. april 2019 23:40)

  # Link komentara

 4. Podrska za profesora.
  Raznoraznim zakonima su veoma ogranicili autoritet profesora. Cak su i roditelji uglavnom protiv profesora, a zele da im ovi nauce decu. Posle se pitamo zasto smo kao drustvo ovde gde jesmo!
  (Marko, 18. april 2019 23:35)

  # Link komentara

 5. Srpski junacki zivalj zastupa nasilje nad tudjom decom. Ako su vas gospodo vaspitavali nasiljem to je zato sto su vam roditelji bili agresivni nasilnici koji su to nasilje nazivali vaspitanjem. I zato vi danas smatrate da ste vaspitani. Niste, samo ste primitivni
   (neka, 18. april 2019 23:33)

  # Link komentara

 6. Normalna komunikacija jednog srednjoskolca podrazumeva arogantno ponasanje prema autoritetima. U normalnim zemljama pozicija autoriteta stice se znanjem iz kog proizilazi postovanje. Kod nas se sve postavlja naopako pa ucenik, nedozreo i adolescentnog ponasanja i zakljucivanja, smatra da moze da gazi svog profesora, roditelja, tj one autoritete koji se nekaznjeno gaze i u javnom mnjenju. Postovanje mu je amputirano jos u ranom uzrastu kad je besno sutirao babu u koleno, mrzeo vaspitacicu i pljuvao uciteljicu. Jos je i gore nego sto mislite.
   (prava lola, 18. april 2019 23:11)

  # Link komentara

 7. u moje vreme kada sam isao u skolu ovo nebi bila nikakva vest,nas su mlatili cime su stigli,to vam je bilo kao dobar dan
   (neko, 18. april 2019 23:06)

  # Link komentara

 8. Decak koji je uskocio za drugaricu ima sve postovanje od mene. Ne znaima me ni razlog za svadju ni nista, SVETA DUZNOST svakog muskarca je da stiti slabije od sebe, a narocito zene.
  Ja sam mojoj deci (pored toga da NIKAD ne smeju da dignu ruku na zensko) rekao: "Ako te neko napada i ugrozava, imas puno pravo da bezis. Ako neko napada nekoga tvog sa kim si tu zajedno, NEMOJ DA TI JE PALO NA PAMET ni da pomislis da bezis."
  A za sve ovo, kao i uvek u zivotu, najbolje je najpre u celosti saslusati pricu obe strane.
  (Sone, 18. april 2019 22:17)

  # Link komentara

 9. Sistem.To je ono sto Srbija nema,niti je ikada imala.
  (nina, 18. april 2019 22:08)

  # Link komentara

 10. Verujem vise nastavniku bez obzira sto ne opravdavam samare.
  Situacija u obrazovanju je katastrofalna jer ucenici znaju da imaju pravo da rade sta hoce i da nikakve mere protiv djaka nmg da budu preduzete,svaka se ev.mera odmah doceka na noz a pri tom citava javnost zna da su nastavnici najmanje placena profesija u Srbiji,zato nastavnici vise nemaju nikakvog autoriteta,i ok,ako je to ono sto smo hteli,super onda..cak mislim i da nema razloga da deca idu u skole,sta ce im?
  Ali posle ne treba niko da kuka jer mota kablove po ceo dan jer je NK ili sto nema vise nastavnika fizike i matematike u Srbiji..
   (C i n i k, 18. april 2019 21:19)

  # Link komentara

 11. Malo informacija imamo da bi presudili. Sigurno da ne treba primenjivati fizičku silu, treba biti iznad toga. A onda ide logično pitanje, do kada? Šta sve treba da trpe profesori, učenici, roditelji, a da pritom ostanu prisebni. Ne znamo šta je učenica, rekla profesoru. Nije trebao tako reagovati, ali uzrok je u atmosferi i ambijentu u kom živimo. Svi kratkog fitilja, niko da prvo izbroji do 10, a onda reaguje. Profesori degradirani i isfrustrirani, deca u roditeljskom i društvenom vakumu sa trendom rijaliti vaspitavanja, roditelji u večnoj borbi za egzistenciju gube osećaj realnosti i ne primete kakva im deca stasavaju. Naravno, ima lepih primera, ali su manjina. Deca se vaspitavaju kod kuće, pa u školi, a tek onda u društvu, a neretko je preskočeno, ne redosled, nego vaspitavanje uopšte. Profesor je sigurno shvatio da je kriv, ma šta da mu je rekla, ali i one trebaju biti kažnjene od roditelja, pa od škole. Ako ih samo škola kazni, a ne i roditelji, ili niko, roditelji će i dalje imati problem.
  (realno, 18. april 2019 19:32)

  # Link komentara

 12. Nedopustiv je svaki oblik zlostavljanja. Kolega je, blago rečeno, preterao. Da li imam razumevanja? Da, ali to ne skida odgovornost za njega. Izgleda da je o ovome duže razmišljao, ili “kuvao”, čim je dao tako brzo otkaz. Problem je što za svako negativno ponašanje dece, sistem (direktori, pedagozi, psiholozi) nađe izgovor, tipa bio isprovociran i sl. Na taj način negujemo divljake. I trpimo maltretiranja na radnom mestu, i opet smo mi odgovorni. Koga može da iznenadi “pucanje” na radnom mestu! Jedan poznanik koji radi u śkoli, a u procesu je promene posla, kaže da će “opaliti koju vaspitnu ćušku” kada bude napustio školu. Naravno da to neće raditi, ali je dosta rekao o stresu. I nemoći sistema.
  (Ana, 18. april 2019 18:50)

  # Link komentara

 13. Ucitelji i nastavnici su na zalost dovedeni u neprirodne situacije, gde gde im je zakon pojeo autoritet i treba biti veliki smeker i odreagovati uvek na pravi nacin u ovakvim situacijama. Secam se, u osnovnoj skoli pre 20ak godina, nastavnik biologije bi nam lepio samare ako ne znamo za dvojku, a nas je bilo pred roditeljima sramota sto nismo naucili.
  (Zbl, 18. april 2019 18:45)

  # Link komentara

 14. Da je obrnuta situacija, odnosno da je učenik/učenica udario/la profesora, maksimalna kazna bi bila smanjena ocena iz vladanja. Pa se zapitajte gde mi živimo.
  (011, 18. april 2019 18:28)

  # Link komentara

 15. Šta sam se ja nadobijao batina od moje pokojne učiteljice, pa šta mi fali, postao sam čovek, i fakultet završio.
   (Dragi, 18. april 2019 18:28)

  # Link komentara

 16. Skoro svaki komentar do sad podrzava profesora.Prosto ne mogu da vjerujem da odobravate fizicko nasilje odrasle osobe nad maloljetnom, a i ne samo to, nego i fizicko nasilje uopste s izgovorom da je ona to zasluzila.Zamislite da vi udjete u diskusiju s drugom osobom, i taj neko vas udari, ili obrnuto. Potpuno nenormalna situacija.A, onda se bunite kad muskarac pretuce zenu. Mozda je i ona «zasluzila»?Strasno!Zato ste tu gdje jeste.Pozdrav iz Norveske.
  (Stranac, 18. april 2019 14:33)
  19370

  Psihicko nasilje je gore od mnogih oblika fizickog. Tacka.
  (blabla, 18. april 2019 18:27)

  # Link komentara

 17. 1. Nedopustiva reakcije, šta god da mu je rekla.
  2. Ako mu je stvarno rekla nešto "grdno", što je uvredilo "njegovu personu", zna se šta se i kako se radi onda.
  3. Velika junačina, uradio dete/devojku od 15-16 godina. Pitam se šta li radi svojoj kući...
  4. Dečku svaka čast. Tako se brani slabiji. Žensko naročito.
  5. Poštovanje se stiče i zaslužuje se, a ne pripada po definiciji i "by default"
  6. Kakvo društvo takva i škola. Svi se ovde bune zbog nečega bilo da imaju osnova, bilo da nemaju. Deca nisu uradila ništa što odrasli ne rade godinama pa i decenijama.
  7. Pričate "kako je bilo nekad". Pa, zahvaljujući vama iz tog "nekad" smo i stigli do ovoga sada.
  8. Vidim, neko ironično napisao da je baš kompetentna da proceni spostveno znanje... Što i da nije, evo pune vesti raznih koji misle da se bolje razumeju u arhitekturu, građevinu, urbanizam, saobraćaj... i ko zna šta sve ne od onih kojima je to struka. E, to vam ne smeta, što se po glasovima i vidi. A smeta vam ovo dete koje se bori za sebe.

  PODRŠKA ZA DECU
  (John, 18. april 2019 18:26)

  # Link komentara

 18. Ne krivim ni profesora, ni decu. Krivim sistem koji omogućava deci da rade šta god žele bez ikakvih posledica i roditelje koji ih ohrabruju u tome i ne bave se dovoljno svojom decom.
  (jadno, 18. april 2019 18:23)

  # Link komentara

 19. (!, 18. april 2019 17:42)
  Kao prvo, mi nemamo pojma sta mu je devojcica rekla i kako mu se obratila. A kao drugo, lepo ste rekli: ne moze da mu parira po godinama, sto bi znacilo da je on trebalo da se postavi kao odrastao covek i pedagog, a ne da resava situaciju na nivou zivotinje. Opravdanje prosvetnog radnika koji udara decu, ravno je istom tom cinu nasilja.
  (Fuj, 18. april 2019 18:21)

  # Link komentara

 20. Хајде да прво сазнамо детаље. Али, апсурдно је то што су професори обесправљени, а деца презаштићена. Треба померити границу пунолетства, па да видимо.
   (Јабучило, 18. april 2019 18:20)

  # Link komentara

 21. Знам да никоме ништа не значи и да нема везе са темом, али сам срећан што сам прочитао ове коментаре и видео да није све изгубљено. Поздрав свим коментаторима.
   (Вукосав, 18. april 2019 18:14)

  # Link komentara

 22. Ko je ona da preslisava coveka u vezi kontrolonog zadatka?! Da li moze da mu parira obrazovanjem, iskustvom, godinama?!
  Deca, s svi su deca do 18 god moraju da znaju za hijerarhiju, jer tako funkcionise drustvo i ovaj svet. Nije sve relativno i ne porede se babe i zabe.
  (!, 18. april 2019 17:42)

  # Link komentara

 23. Ne opravdavam kolegu, ali mogu da ga razumem. Pukao mu film. Sad ce zasluzeno da odgovara.
  Roditelji često nisu svesni u kakve monstrume su im se pretvorila deca.
  Sva sreća, pa su 95% srednjoškolaca u stvari divni mladi ljudi. Problem je u ovih 5%, kojima sistem posvećuje veću pažnju nego dobroj deci.
   (Aleksandar, 18. april 2019 17:06)

  # Link komentara

 24. Obe strane su lose odreagovale, i nevaspitana ucenica i labilni/nekompetentni profesor.
   (dzo-badza, 18. april 2019 16:21)

  # Link komentara

 25. Fizicko kaznjavanje (na koje NIKO nema prava, pa ni roditelj) je odraz nemoci (i agresije). Za stagod da je ucenica rekla ili uradila postoji drugacija procedura. Ovako ce profesor, koliko god da su ucenice bili bezobrazne, na kraju da ispadne odgovoran.

  A to sto mi zivimo u drustvo gde je uobicajeno da su deca nevaspitana (a da roditelji koriste batine kao vapsitno sredstvo), je drugo pitanje.

  Rodjena sam krajem sedamdesetih. Zivela u drustvu koje je do rata bilo, kako tako uredjeno, od tad pa nadalje ja ne mogu da razumem ovaj (nas) svet, jer ni sa jim ne mogu da se identifikujem.

  Trenutno su na vlasti OPET oni koji su nas u ovu rupu i gurnuli.

  Mislite o tome...
  (Anja, 18. april 2019 16:10)

  # Link komentara

 26. drugar mi se nedavno zaposlio kao profesor. danadnja deca/tinejdzeri su uzas...
   (Mirko, 18. april 2019 15:31)

  # Link komentara

 27. Treba razlikovati nasilje od vaspitne mere. Podrška profesoru.
  (Caslav, 18. april 2019 15:29)

  # Link komentara

 28. Otkaz profesoru istog momenta
  (mik, 18. april 2019 15:25)

  # Link komentara

 29. preterala i deca i on
   (peki, 18. april 2019 15:22)

  # Link komentara

 30. @Stranac
  Radim dugo u norveskoj prosveti, razredni sam.
  Da, ucenici se ne udaraju, ali svako nasilje, verbalno ili fizicko, se odmah prijavljuje. Prijavljuje se digitalno, direktno opstini i kad se prikupi dovoljan broj, dolazi do reakcije sistema. Onda nije ugodno ni uceniku ni ucenikovoj porodici.
  Svi treba da budu zasticeni.
  Pozdrav iz Osla.
  (bla bla, 18. april 2019 15:22)

  # Link komentara

 31. Kad deca znaju samo svoja prava a ne obaveze, a ljudi koji vam uce decu rade za 300 evra dobijete ovakve situacije. Ne treba niko nikoga da bije. Kod nas je prosvetni sistem toliko devastiran i to cini mi se sve sa ciljem odgajanja zombi generacija kojima ce lako da se manipulise. Krivi su svi, roditelji, nastavnici, drzava, jednostavno citav sistem. I bice jos gore.
  (Deni boy, 18. april 2019 15:10)

  # Link komentara

 32. Kakav primjer daje profesor samaranjem ucenika?
  Da se problemi rjesavaju nasiljem?
  Odvratno od strane pedagoga.
   (LorD, 18. april 2019 15:10)

  # Link komentara

 33. Vi ste bolesni sto opravdavate profesora,nema opravdanja da udaris dete,valjda si zreliji i iskusniji i u radu sa decom i ma ne znam kako da te je uvredilo dete svestan si da ne smes da se spustas na taj nivo(na nivo deteta),a ucenica bi bila sankcionisana ukorom ili izbacenjem iz skole..cuj onda posle prvog samara ni trunka savesti nego udari i drugaricu koja je ustala da je brani..
  (Vegas, 18. april 2019 15:08)

  # Link komentara

 34. Tek po komentarima shvatis jos jasnije u kakvoj zemlji zivis i kakva je svest ljudi koje sreces svakodnevno. Cuj, podrska odraslom coveku zato sto je samarao maloletne devojcice !? Da li ste realni ljudi, kako mozete da dajete opravdanje nasilju nad decom, na kom ste vi to stupnju civilizacijskom ?
   (Ljubisa livac, 18. april 2019 15:06)

  # Link komentara

 35. Sve ovo je Samo odraz naseg zivljenja u Srbiji.Svi su nervozni,kratkog fitilja.Deca su mnogo opterecenija nego pre 20 ,30 godina.Porodice se raspadaju,roditelji su cesto nemocni da se uhvate u kostac sa problemima .Profesori su nazalost Samo obicni ljudi koji I Sami cesto zive na ivici egzistencije.Sve to dovodi do ovakvih situacija.
  (Hanna, 18. april 2019 15:06)

  # Link komentara

 36. mogu da zamislim sta mu je sve rekla kad je tako reagovao profesor
   (bojan, 18. april 2019 15:06)

  # Link komentara

 37. Imam 38 godina. Ne znam kako ste vi koji podržavate šamaranje učenika i hvalite se time što su vas profesori šamarali vaspitavani, ali meni je otac sa nekih 14 godina rekao da kad me neko prvi udari imam svako pravo da se branim.
  Šta god da sam rekao, šta god da sam uradio, ako te neko prvi udari ti mu vrati istom merom. Da mi je profesor u gimnaziji pukao šamar, verujte mi da bih mu vratio. Može da me izbaci sa časa, može da mi da ukor, može da me obori na popravni ako ne znam, može da mi smanji ocenu iz vladanja i da me izbaci iz škole, ali da me šamara baš, to ne bih dozvolio prvo ja, a verujte ni moji roditelji.

  Ne znam šta se ovde desilo, ali ako je prvi udario devojčice, iz bilo kog razloga, njihove psovke, nepoštovanja, ma bilo čega osim ako se nije branio, tom profesoru nije mesto u školi. A vi što mislite da je šamaranje momaka i devojaka OK kao vaspitna mera, slobodno ih tako vaspitavajte kod kuće. Profesori imaju svoje metode, ne stavljajte njima batinu u ruke, jer vi ne znate kako da obuzdate svoju decu.
   (Reziel, 18. april 2019 15:04)

  # Link komentara

 38. Pa sta ako je profesor.? Ima mnogo mnogo profesora koji su jednostavno ''losi ljudi'' da ne kazem nesto drugo.
   (fizikalac, 18. april 2019 15:04)

  # Link komentara

 39. Au, pucaju ljudi po savovima
  (Vilana, 18. april 2019 15:04)

  # Link komentara

 40. Cim cujes eufemizam "ucenica je samo malo burnije odreagovala"...
  (Sale, 18. april 2019 15:03)

  # Link komentara

 41. Sve je tu jasno. Podrska profesorima bez daljneg. Danasnji djaci su sve sem onoga sto treba da budu.
   (M. Radosavljevic, 18. april 2019 15:01)

  # Link komentara

 42. Ovi sto se pozivaju na "dobra stara vremena", pa taj sistem je bio toliko dobar da danasnji ljudi (tadasnja deca) bez pogovora imaju skoro najnize plate u Evropi i stvorili su sistem koji kaznjava dobre, a nagradjuje muljatore. Eto obrazovnog sistema na delu. Ne mislim ni da danasnji sistem valja, ali ni pre nije valjao. Sankcije za bahato ponasanje dece moraju da postoje, ali ne da ih profesor po zelji fizicki kaznjava, nego da se sankcije znaju unapre. Bilo bi neophodno i uvrstiti u zakon koja pitanja i zadatke djaci dobijaju na kontrolnom, ovako su neki nastavnici blagi, a neki lece komplekse izigravajuci nastavnika iz pakla. Prosao sam sve obrazovne sisteme, od 90-ih do "Bolonje". Samo prema 20% profesora imam reci hvale, a bar 30% njih ne zasluzuju ni tu bednu platu koju imaju.
   (Marko, 18. april 2019 14:59)

  # Link komentara

 43. Pozvati profesora da da izjavu sta mu je ucenica tacno rekla. Tad bi mnogo toga bilo jasnije. Nema pravo da je samara, ali najgore je sto nema nikakva prava. A deca danas nemaju postovanja apsolutno ni prema kome. Imam samo 31 godinu, ali je kad sam ja bio klinac sve bilo mnogo mnogo drugacije.
  (John Doe, 18. april 2019 14:59)

  # Link komentara

 44. Ne podrzavam ovakve postupke profesora, ali coveku pukne film...Ovo je haos, ne samo u skolama nego svuda
  Zasluzuje sankciju ali ne i udaljenje sa posla, njega da nije briga za djake on se ne bi mnogo nervirao
   (nameless, 18. april 2019 14:58)

  # Link komentara

 45. poludeo....i one i on
  (made in serbia, 18. april 2019 14:58)

  # Link komentara

 46. Sama država divlji zapad, najveće pravo u ovoj drzavi ima dete... Pricam o bahatim I bezobraznim. Posle su drugi krivi?
   (Tihi, 18. april 2019 14:57)

  # Link komentara

 47. davno sve otislo u p.m.
   (nikola, 18. april 2019 14:57)

  # Link komentara

 48. Gospodo. Ja sam zavrsio osnovnu kao vukovac, srednju sa cetiri ocjene manje od 5, masinski fakultet od 9 semestara za 5,5 godina. Nadobijao sam se batina u osnovnoj isto koliko i oni dvicari, i kao sto ovdje neko rece, dobro je ako i kod kuce starci ne nastave da te mlave. U srednjoj skoli sam isao na takmicenje iz matematike i fizike, ali 5 sam jedva imao. Poklonjeno zbog uspjeha na takmicenju, i nisam smio da pisnem, inace bi bilo guravo. Danas svoju djecu ucim postovanju starijeg i kad bi cuo da mi dijete psuje nastavnika, zapitao bi se sledeci put da li ce. Sve je izgubilo smisao. Ovo postaje socioloski problem. U firmi u kojoj radim moras da bjezis od ovih od 18-20 godina da nebi dobio samaru, dobar dan da ti kazu kao starijem, ne nadredjenom, misaona imenica. Ali na platu od 500KM kupiti samsung s10 ili auto od 3000 kubika, to znaju. Ludilo, i bice sve gore i gore.
   (onako usput, 18. april 2019 14:56)

  # Link komentara

 49. Imam dve kćeri, ne znam šta me čeka od njih i šta će postati jednog dana. Napisaću nešto što se neće svideti mnogima ali je to za mene apsolutna svetinja. Sve kreće iz kuće i od kućnog, porodičnog vaspitanja. Skloni smo da branimo svoje dete bez obzira šta je učinilo i da li je krivo ili ne. Lako moguće je, da je i ova devojčica ili devojka rekla nešto krajnje neprimereno i isprovocirala nastavnika. Znamo dobro kakav im je rečnik i kakva su im merila vrednosti. Ne opravdavam postupak prosvetnog radnika, ali da današnja omladina ne poštuje autoritete je poznato svima. Izuzetno su slobodni u postupanju, skloni burnim reakcijama, pa čak i verbalnom deliktu a i fizičkom, pa ne treba da čudi što se ovo događa. Da povučem paralelu od vrha vlasti pa na dole. Predsednik države koristi rečnik kojim ponižava mnoge građane, ne bira način da dokaže da je to jedino ispravno, samo da bi ostao na vlasti, to je ogledalo u kojem sebe vide i mladi, pa kad već može on tako da se ponaša što ne bi oni. Mnogo toga je loše, nema načina da se promeni a verujem da će biti još gore. Setite se vi stariji kad smo mi bili mladi, išli u školu, kako smo se ophodili prema nastavnom osoblju. Mogla je muva da se čuje na času. Ako sam nešto uradio što ne spada u red i disciplinu, kad se na roditeljskom sastanku iznelo, znao sam šta me čeka od roditelja kad dođem kući. Nije bilo te kvazidemokratije i prava deteta, pa smo postali uzorni ljudi. Gde su njihove obaveze pitam ovo društvo,a onda o pravima da pričamo?
  (Zdenko, 18. april 2019 14:56)

  # Link komentara

 50. Šta pišete vi?? Bolesna nacija, definitivno!! Kako može neko da štiti profesora koji je primenio SILU prema maloletniku i još devojčici? Šta je devojčica ga je fizički ugrozila? Ljudi da li ste vi normalni? U zakonu, a i u normalnom sistemu vrednosti ne postoji opravdanje za primenu fizičke sile. Tužilaštvo mora goniti profesora po službenoj dužnosti za nasilničko ponašanje po zakonu. Vi očigledno želite da živite po "shvatanjima". Pa mene je skoro napala verbalno na ulici starija žena iz čista mira (očigledno psihički labilna), šta sam treboa da joj opalim par šamara? Samo sam se nasmejao i prošao dalje.
  (Ludi Milojko, 18. april 2019 14:55)

  # Link komentara

 51. 7. gimnazija, ha ha pa to je jedna od najgorih gimnazija u Bg vec godinama, sta ocekivati. A vecina tih ucenika je za mnogo ostrije sankcije od samara. Pazi molim te ne slaze se sa kriterijumom profesora. E da si naucila kako treba kriterijum ne bi bio problem. Profesor je pogresio sto se fizicki obracunao vec je trebalo da ih lepo posalje kod direktora, da neopravdani ili je pita odma na licu mesta na tabli sve sto nije znala i oko cega se bunila pa da joj omoguci jos jednog keca...
  (Sun Tzu, 18. april 2019 14:55)

  # Link komentara

 52. Poznajući današnje klince, mogu samo da zamislim na koji način je devojka negodovala. Ne volim naslepo da sudim, ali u šta današnje generacije dece izrastaju, ja ne verujem da je tek tako jedan profesor uzeo da šamara. Ne opravdavam ga, jer je on ipak prosvetni radnik, ali ovim današnjim klincima nedostaje kućnog vaspitanja.
   (kad ih već roditelji ne vaspitavaju..., 18. april 2019 14:54)

  # Link komentara

 53. Pre sada vec 20 godina, takođe čas fizike u OŠ u unutrašnjosti. Ja, šestak , nešto nemiran na času niti obraćam pažnju niti me interesuje. Prešao sam granicu, nastavnik je prišao povukao me za desni zuluf a na levom obrazu zviznuo takvu šamarčinu da ne mogu da vam opišem. Nisam bio ljut na nastavnika već pre svega ponižen jer sam slovio za odličnog đaka - ej to meni da se desi!!! Došao sam kući i rasplakao se. Šta je bilo ,pita me pokojni ćale. Ja mu kažem. Šta će on da uradi - lupi mi još jednu šamarčinu uz pojašnjenje: čim te je udario znači kriv si. Bilo je još šamara a nikada se više nisam žalio svojima. Danas ova derišta ne smeš krivo da pogledaš, znam nastavnike fizičkog koji se boje da pridrže devojčice dok rade vežbe kako ih ne bi optužile za sexualno zlostavljanje. Znam kolege koje drže privatne časove đacima uz video nadzor opet kako im ne bi smestili radnju. Imam kolege kojima klinke salju zahteve po dr.mrezama...Nekada sam padao na ovakve vesti i slepo verovao đacima. Sada - NE! Ne tvrdim da ima izuzetnih profesorskih moralnih veličina ali sam siguran da > 50% ovakvih slucajeva dolazi zbog đačke krivice, Vi ne možete da naslutite koliko se danjašnja deca razlikuju od nas (ja sam "85). Naročito tinejdžeri. Ne sudite profesoru pre kraja istrage.
  (teacher, 18. april 2019 14:54)

  # Link komentara

 54. Vecina komentatora se pita kako je ona negodovala, i svi aludiraju na neke psovke. Je l' vam samo to pada na pamet kada cujete da je neko negodovao? Navikli ste da trpite samovolju nastavnika, profesora, policije, sudija, poslodavca, pa na kraju i vlasti, i sada kada dodju neke nove generacije koje nece mirno trpeti nepravdu vama se u glavi stvara slika koju su vam tokom citavog zivota mocnici usadjivali, da su ta deca nevaspitana i da nemaju postovanja prema starijima. Toliko daleko idete da cete i eventualnim verbalnim napadom opravdati nasilje.
   (Nikola, 18. april 2019 14:54)

  # Link komentara

 55. Deca su bahata, ali niko nema pravo da fizicki povredi nekoga i tacka.
   (Saki, 18. april 2019 14:53)

  # Link komentara

 56. Ljudi sa najvise komleksa - prosvetni radnici. Covek, zavrsio fiziku, i umesto da radi u Vinci on se tu svadja sa nekom decom i samara ih.
  (miklos, 18. april 2019 14:53)

  # Link komentara

 57. Puna podrska profesoru fizike!!! Mogu da zamislim reakciju razmazenih ucenika...
  (hm!!, 18. april 2019 14:52)

  # Link komentara

 58. U jednoj osnovnoj skoli u centru Beograda, prosek iz fizike u prvom polugodistu je bio 2,3.

  Da li je do dece, ili do nastavnika?

  Od fizike, prelepog i logicnog predmeta, prave bauk nesposobni predavaci.
   (btw, 18. april 2019 14:51)

  # Link komentara

 59. Deca su sve gora, to je jasno svima, jer se ne boje ni batina, a ni losih ocena. Mozda je ipak ucenik koji je udario profesora zasluzio ukor, ali i 5 iz fizike, jer je dobro shvatio zakon akcije i reakcije :)
  (Trovach, 18. april 2019 14:51)

  # Link komentara

 60. Dobro je da profa nije upucan:-) Čitajući gdje se dogodio incident, tj u kojem kraju u Bg, apsolutna podrška profesoru. Ps Dobijao sam nekada batine i u školi, i još više kući.
   (stevo, 18. april 2019 14:50)

  # Link komentara

 61. Imam 26 god, diplomirani sam inženjer mašinstva, potpuno podržavam profesora. Učenici trebaju da poštuju profesore, ali sa druge strane ima i profesora kompleksaša, ali ima i za njih nadležni koji to trebaju da rešavaju ne učenici. I obavezno uniforma u školama.
   (brat Putin, 18. april 2019 14:50)

  # Link komentara

 62. Plašim se da će ovakvih stvari biti sve više i više. Godinama se urušava integritet profesora i nastavnika. Došli smo do toga da se u većini slučajeva profesori više plaše đaka, nego li đaci profesora. I onda su ovakve situacije logična posledica. Isfrustrirani profesori ne znaju kako da reše neku neprijatnu situaciju i reaguju agresijom.
  Ne branim ovog profesora. Treba da bude kažnjen za nedopustivo nasilničko ponašanje. Ali kada ćemo mi kao društvo uraditi nešto da pomognemo tim profesorima da povrate svoje poštovanje i profesionalni integritet?
  Moj predlog je jednostavan: uvesti jasna pravila i disciplinu koji će važiti za sve škole bez izuzetka. Zabraniti upotrebu mobilnih telefona, šminkanja, upadljivog oblačenja, nakita, itd.
  Uvesti jasna pravila i posledice za svako kršenje discipline. Izbacivati đake koji kontinuirano krše disciplinu, a ne kao do sada da se samo "presele" u drugu školu i postanu tuđi problem. Takvim đacima opcija treba da bude vanredno završavanje škole. Tek kada polože tu godinu vanredno i dobrim uspehom da mogu ponovo da se upišu. I naravno da prođu obavezno psihološko savetovanje, kao i da imaju obavezu psihološkog savetovanja u prvoj godini kada ih se ponovo primi u školu.
  Svako nasilje nad profesorima drastično kažnjavati. Svako nasilje roditelja nad profesorima krivično procesuirati.
  Da se malo vrati red i rad u školu. I prestane sa nasiljem - fizičkim i verbalnim, kako profesora, tako i đaka i roditelja.
  (Zabrinuti roditelj, 18. april 2019 14:50)

  # Link komentara

 63. ona je "burnije" odreagovala? sta znaci burnije?
   (mb011, 18. april 2019 14:48)

  # Link komentara

 64. Nije bitno “zbog cega je osamario”
  Fizicko nasilje je nedopustivo , mentalitet ovakvih komentara je uvod u “muz udario zenu al ona je zasluzila “
  (Daniel, 18. april 2019 14:43)

  # Link komentara

 65. Hitna da je pregleda zbog jedne ćuške? Sačuvaj bože..
   (Ratomir, 18. april 2019 14:42)

  # Link komentara

 66. Deca su danas u školi toliko užasna, da sam ja promenila radno mesto pre nego što se desilo da zaista ne mogu da odolim da nekoga od njih išamaram. To kažem kao nastavnik i kao majka.
  (a, 18. april 2019 14:42)

  # Link komentara

 67. "Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja..."
  Koji clan su prekrsili ucenica i onaj bilmez sto je udario profesora? Ne moze to ovako. Ucenike koji su ucestvovali u nasilju, verbalnom i fizickom, IZBACITI IZ SKOLE TRAJNO!
  (Pravda za profesora, 18. april 2019 14:41)

  # Link komentara

 68. Ja sam za to da se potegne diskusija i da se izvrsi pritisak da se uvedu stroge kazne za vredjanje profesora i nastavnika od strane ucenika.
  (Nenad, 18. april 2019 14:37)

  # Link komentara

 69. Koliko ružnih komentara, našao se pametnjaković da udari minimum 10 godina mlađu osobu, pa kad je druga pritekla u odbranu, udario i nju, a svima krive devojčice, strašno. Da je bila najbezobraznija, nek je udalji sa časa, odakle mu pravo da udara tuđe dete, pitam ja vas gospodo komentatori? Evo nek nečije dete prema meni bude bezobrazno, a ja ću da ga udarim, pa na šta bi to ličilo?! Nadam se da se svi samo šalite što prizivate opet klečanje na kukuruzu i gluposti! Roditelji treba više da se bave svojom decom, to je istina, ali kakav primer daje ovaj profesor koji na bezobrazluk đaka odgovara šamarima? Da se ja pitam suspendovala bih ga ili otpustila momentalno.
  (MastermindTaki, 18. april 2019 14:36)

  # Link komentara

 70. E државо...Ударна вест што је професор ошамарио ученицу.Па нас када су кажњавали у школи ниси смео да писнеш,а камоли да кажеш родитељима.Добио бих и од родитеља.Није из чиста мира професор урадио то, јер је сигурно имао разлога.Како се наша деца данас опходе према старијим људима и понашају на улици, школи,је васпитање које се носи из куће.Медији брже боље осули паљбу по професору.Подршка професору.
  (Nenad Lukic, 18. april 2019 14:34)

  # Link komentara

 71. Skoro svaki komentar do sad podrzava profesora.
  Prosto ne mogu da vjerujem da odobravate fizicko nasilje odrasle osobe nad maloljetnom, a i ne samo to, nego i fizicko nasilje uopste s izgovorom da je ona to zasluzila.
  Zamislite da vi udjete u diskusiju s drugom osobom, i taj neko vas udari, ili obrnuto. Potpuno nenormalna situacija.
  A, onda se bunite kad muskarac pretuce zenu. Mozda je i ona «zasluzila»?
  Strasno!
  Zato ste tu gdje jeste.
  Pozdrav iz Norveske.
  (Stranac, 18. april 2019 14:33)

  # Link komentara

 72. Sin mi ide u tu školu i tamo je bezmalo divlji zapad. Klinci se katastrofalno ponašaju. Profesori im ne mogu ništa, a dobri klinci su u drugom planu, nažalost, zbog opšte nemoći da se izbore sa problematičnima . Ovaj moj mali je obeshrabren i bez motivacije i sve manje želi da ide na časove, jer se tamo samo bore sa nesavladivima i to bez pravih sankcija, a gradivo učiš uglavnom sam!
   (Hasanaginica, 18. april 2019 14:28)

  # Link komentara

 73. kolektivna krivica.svi treba da odgovaraju a posebno ucenik koji je udario profesora.treba ga odstraniti iz skole
   (dejan, 18. april 2019 14:26)

  # Link komentara

 74. Sve ucionice pokriti sa audio-video nadzorom i skremblerima kad vec izmice sve kontroli...
   (MaStaJaZnam, 18. april 2019 14:25)

  # Link komentara

 75. Svi danas pricaju o pravima deteta, a niko o obavezama istog. Ne bih dalje.
   (Valkarin, 18. april 2019 14:24)

  # Link komentara

 76. Ohohoo, vracamo se starim izvornim vrednostima,vaspitnim i obrazovnim mehanizmima.
  (KIKI, 18. april 2019 14:16)

  # Link komentara

 77. Nije poznato kako je učenica reagovala. Profesor je neprimereno reagovao, a sve ostalo je odraz domaćeg vaspitanja i stanja u školstvu.
  (Velizar, 18. april 2019 14:16)

  # Link komentara

 78. Hocu da cujem i profesorovu verziju. Ne verujem klincima uopste! Vrlo dobro znam kakvi su i plasim se da i meni to lako moze da se desi, samo sto bi onda i roditelj dobio roditeljsku.
  (Steve G, 18. april 2019 14:15)

  # Link komentara

 79. Davno sam zavrsio sve nivoe obrazovanja, ali ne znam dal 10 profesora mogu da nazovem tako. Ove sve ostalo teska frustracija. Ponekad mi je zao sto nisam reagovao kao pomenuti decko iz teksta.
  (Milan, 18. april 2019 14:13)

  # Link komentara

 80. A niko da kaže ustvari zbog čega je ošamario ...
   (Mirko, 18. april 2019 14:12)

  # Link komentara

 81. Deca su sve bezobraznija i razmaženija. Dok su profesori vukli zulufe ovakvih stvari nije bilo. Podrška za profesore!
   (Milecar, 18. april 2019 14:12)

  # Link komentara

 82. Mogu da se kladim da su psovale profesora i sad ce on biti kriv sto je udelio koju vaspitnu...
  (clown world, 18. april 2019 14:08)

  # Link komentara

 83. Hoće li bar neko da pita profesora zašto je to uradio ili će ga odmah razapeti?
  (Deksa, 18. april 2019 14:08)

  # Link komentara

 84. Ne spominje se kakvim su se žargonom učenice kod negodovanja koristile? A i učenik fizički da se obračuna sa profesorom govori o strukturi tih učenika. No videćemo šta kaže policija i istraga tužilaštva jer su oni vaspitna organizacija dok je škola obrazovna.
   (XXL, 18. april 2019 14:00)

  # Link komentara

 85. Mediji: Profesor ošamario učenicu u Sedmoj beogradskoj gimnaziji

  U zatrovanoj atmosferi je ocekivano da se dogadjaju ovakvi incidenti. I vise nije vazno ko je prvi poceo, ko je vise kriv, a ko manje, jer cemo se svi vrteti u krug. Poenta je da se otklone najocigledniji uzroci za tu vrstu posledica. A to su pre svega katastrofalni mediji i skandalozno ponasanje javnih licnosti. Ima i dubljih uzroka, ali treba krenuti od necega...
  (korak po korak, 18. april 2019 13:55)

  # Link komentara

 86. u neko davno vreme..
  kad si dobio.losu ocenu,pa si jos i protestovao..bio.si srecan.ako si dobio samo od profesora.jer ako su roditelji jos saznali..i sta fali danas tim.ucenicima tj roditeljima?
  naravno..sad je.demokratija,koja se tumaci.kako se kome digne..
   (mozaks, 18. april 2019 13:55)

  # Link komentara

 87. Danas su deca stravicno nevaspitana, a profesorima su vezane ruke. U moje vreme nije bilo tako, kad si bezobrazan prvo te isamara ucitelj, a onda dobijes dodatne batine od oca, jer sigurno postoji dobar razlog zasto te je ucitelj tukao. Ako nastavis sa losim ponasanjem, letis iz skole, drugu ne mozes da upises, a lako mozes da zaglavis i popravni dom.
  (Stari Zemunac, 18. april 2019 13:54)

  # Link komentara

 88. Stari kov...sta ce naviko covek. Ima srece sto nije cucala na kukuruzu.
  (Joca, 18. april 2019 13:53)

  # Link komentara

 89. Клинци су постали превише бахати. Неоправдавам никако, али ко зна колико га је измалтретирала пре тога. Наставници немају никакав механизам одбране, свакодневно их ђаци и родитељи понижавају.
  (mravojed, 18. april 2019 13:52)

  # Link komentara

 90. a kako je izgledalo to negodovanje? moze da bude verbalno ali moze da bude i fizicko. moze da bude da je profa pomahnitao a moze i da se branio. nema ovde dovoljno informacija.
  (Jegulja, 18. april 2019 13:50)

  # Link komentara

 91. Da, inače ga je verovatno lepo zamolila da je pita opet i proveri ocenu.
  Ne bi je udario bez razloga, ako se glumi ludilo sa balavcima kojima je dozvoljeno svakodnevno da maltretiraju profesore i nastavnike, onda nema potrebe da se indirektno upire prstom u profesora kao glavnog krivca.
  (Darko, 18. april 2019 13:48)

  # Link komentara

 92. Šta će čovek, ne može više da izdrži da ga za 45000 maltretiraju i država i direktor i na kraju i đaci. Mogu samo da zamislim kako je izgledalo to negodovanje oko ocene. Ne pričam ovo kao neki čovek u godinama već kao čovek koji je srednju završio pre par godina... Đaci se užasno ponašaju prema profesorima, poštovanja nema ni malo... Ne odobravam naravno što je čovek udarao tu decu, ali mi je jasno zašto se to desilo. Prosto svaki čovek ima granicu dokle može da trpi neke stvari.
   (cisko, 18. april 2019 13:47)

  # Link komentara

 93. Nekada je tako bilo, i đaci su bili daleko bolji. Mislim da to treba vratiti u škole
  (Nemesis, 18. april 2019 13:42)

  # Link komentara

 94. Jako osetljiva tema i sve okolnosti treba dobro ispitati, obe strane price cuti. Pre dvadesetak godina naslov bi bio ucenik udario profesora, a danas je to totalno skrajnuto i cak nije ni u podnaslovu. Ja mislim da je to tuzno i pritom nikako ne opravdavam niti mislim da ucenike treba tući, ali prosto mora postojati odredjena doza poštovanja. Bitno je samo da napomenem da ja imam 21 godinu i da sam maltene juce izasao iz jedne beogradske gimnazije gde deca na sve moguce i nemoguce nacine bore za ocenu a ne za znanje. Obrazovanje kao primarni cilj svake skole na poslednjem je mestu većine učenika i ja sam lično prisustvovao kada djaci vredjaju profesore i prete profesorima zato sto jelte nisu zadovoljni potpuno adekvatnom ocenom zapravo jednaku njihovom znanju. Takodje bitno je napomenuti da sam isao u gimnaziju koju u 99% slucajeva upisuju vukovci i vazi za jednu od najboljih u gradu i zemlji. Ima kvalitetne dece ali ima i onih drugih koje necu nazvati nekvalitetnima vec prosto neadekvatno vaspitanima i drustveno razmazenima.
  Ozbiljno se treba pristupiti ovoj temi jer ovo ne predstavlja jedinačni problem vec se odnosi na celokupnu drustvenu struju koja vodi u propast. Sve je povezano a znanje i poznavanje odredjenih socioloskih i drustvenih segmenata kljucno je za zivot.
  (miki maus, 18. april 2019 13:41)

  # Link komentara

 95. Ovde je maksimum pola istine.
   (Dusan, 18. april 2019 13:39)

  # Link komentara

 96. Velika sramota i za učenike i za profesore. Jasno da je dotični profesor završio svoju karijeru kao nastavnik, sigurno će biti i sudski kažnjen. Gotovo je sigurno da se učenica nije kulturno bunila, što nije opravdanje za profesora, ali je pitanje kako se škola sa takvim ponašanjem bori. Škola ne sme da bude mesto gde se maltretiraju ni učenici ali ni profesori. Cela situacija u društvu se oslikava i u školstvu i nažalost ovakve situacije nisu neočekivane.
  (MadMax, 18. april 2019 13:36)

  # Link komentara

 97. Potpuno smo poludeli, ovo je vest?
  U teoriji svi se slažemo, apsolutno nedopustiva stvar!
  U praksi ... e tu je već malko drugačije. Zakon akcije i reakcije. Ionako su prosvetari potplaćeni, degradirani i poniženi, mizerno plaćeni, ionako nemaju nikakva prava ni prema direktorima, ni prema deci ni prema roditeljima. Ko zna koliko su ga maltretirali, kako je izgledalo to negodovanje, šta su mu sve klinci radili i na kraju mučeniku pukne film i ode sve do đavola. A povrh svega kao poslednja rečenica u tekstu je da je i on dobio udarac. Ne branim ga, nije smeo to da dozvoli ali dajte jednom malo širu sliku, šta je prethodilo i šta se zaista desilo??? Sad će opet njega mučenika da razapnu "konjima na repove" i za šta je kriv i za šta nije.
  Užas, u prosveti nam je čini mi se gore stanje nego u sudstvu.
  (srban, 18. april 2019 13:34)

  # Link komentara

 98. Mogu misliti kako je negodovala. Sigurno fino dete.
   (yugo, 18. april 2019 13:29)

  # Link komentara

 99. nije da pravdam profesora, ali nije opisano kako je učenica "negodovala"...
  možda ga psovala, ko zna šta mu rekla... čovek izgubio živce... današnja deca su užas, a profesori nemaju prava da neke stvari sankcionišu kao nekad... ne šamarom, ali u moje vreme se moglo desiti, i nikom ništa, još te roditelj napegla što nisi bio pristojan...
   (matori, 18. april 2019 13:28)

  # Link komentara

 100. Ko zna kako ga je uvredila pre nego što je dobila šamar. Daleko od toga da đake treba biti, ali deca daju sebi previše slobode tako da to prelazi u nepodnošljiv bezobrazluk.
  (eee, 18. april 2019 13:26)

  # Link komentara

 101. Заиста ружна вест, ко год да је крив. Мислим да се професор у сваком случају морао суздржати, па и уколико је био провоциран. Међутим, оно што је фрапантно је то да је позвана хитна помоћ због шамара. Да ли је заиста био само један шамар или је девојка пребијена? Па колико то има екипа хитне помоћи у Београду ако могу да се баве шамарима по школама?! Широм Србије људи умиру јер хитна помоћ не може да им стигне на време, а у Београду стигну да се баве хистеријама и огреботинама, изгледа...
   (зоркаптил, 18. april 2019 13:23)

  # Link komentara

 102. Ucenica je sigurno kompetentna da proceni sopstveno znanje.
  (Platon, 18. april 2019 13:21)

  # Link komentara

 103. Ne opravdavam profesora ali nisam baš sklon ni da ga osudim. Zašto? Pa, danas je učenicima sve dozvoljeno, mogu da rade šta hoće a profesor na sve to mora da se samo smeška i ćuti. Vest je da je on udario učenicu a šta je ona njemu rekla zato što je nezadovoljna ocenom to se ne govori.
  (Marko, 18. april 2019 13:20)

  # Link komentara

 104. Na nevidjeno stajem na stranu profesora.
  (Bp, 18. april 2019 13:16)

  # Link komentara

 105. Mora da je negodovala vrlo kulturno ?!
  Podrška profesorima.
   (Žak, 18. april 2019 13:15)

  # Link komentara

 106. Mogu misliti šta dovede do toga da se izgubiš i lupiš šamar.
  Pre desetak godina jedna profesorka iz Sedme je lupila učenici šamar na ekskurziji.
  (Prvi put ili, 18. april 2019 13:15)

  # Link komentara

 107. Voleo bih najpre cuti sve detalje pre pausalne ocene. Naravno da nije smeo to da uradi, ali me zanima da li je možda prethodilo maltertiranje profesora od strane djaka /roditelja pre osude.
  Plašim se da je situacija u društvu takva da ne bih isključio mogućnost da svi snose deo krivice i da treba za nju da odgovaraju.
   (vojin, 18. april 2019 13:12)

  # Link komentara

 108. U Školi se ne dobija se šamar bez razloga....
  (profa, 18. april 2019 13:09)

  # Link komentara

 109. Dok su učitelji, nastavnici i profesori delili po koju ćušku i znao se neki red. Ne odobravam takav gest, ali neka se svako od vas koji ćete da ospete paljbu po njemu stavi u njegov položaj i zamisli da predaje ovim današnjim generacijama. Ja živim pored škole i čujem i vidim šta rade na odmorima, takvi urlici i krici ni u džungli se ne mogu čuti, a verujem da nije puno bolje ni na časovima.
   (Džoni, 18. april 2019 13:07)

  # Link komentara

 110. Ovo nije smelo da se desi. Nikako!
  Upropastili ste nam prosvetu, upropastili porodicu, omladinu...Uspeli ste, dosli ste na korak da nam sahranite državu. Dok jos MOŽDA nije kasno, vratite profesorima prava, a đacima da moraju da slusaju prosvetne radnike. Ovo je sve otišlo predaleko. Pre 15 godina sam zavrsila školu. Bilo je dosta zdravije društvo. Naravno da je uvek bilo i ovakvih i onakvih i profesora i đaka, ali ovakve stvari i slicne koje se sada dešavaju svakodnevno su bile sporadične ili ih nije bilo.
   (qwerty, 18. april 2019 13:06)

  # Link komentara