Neki fakulteti ne žele da se odreknu prijemnih

Beograd -- Novosti u današnjem izdanju pišu da neki fakulteti traže uvođenje prijemnih ispita, jer smatraju da polaganje državne mature nije dovoljan test znanja.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Bravo za "neke" fakultete!
  (Gradjanin, 17. april 2019 12:57)

  # Link komentara

 2. Prijemni je neophodan. Treba ga i prosiriti na intervju sa profesorima.
   (jasdf, 17. april 2019 09:50)

  # Link komentara

 3. Znala sam!
  Znate koliko novca fakulteti zarade od prijemnih ispita !
  Nece se oni tako lako odreci toga.
  (natasa, 17. april 2019 08:27)

  # Link komentara

 4. Naravno da ce fakulteti zadrzati prijemne ispite l. Prvo zato sto od njih dobro zaradjuju.Drugo zato sto isti ispit za sve fakultete nije ni racionalno ni normalno resenje. Deca u gimnazijama ne uce po istom.programu i ne mogu polagati iste ispite. (npr gradivo matematike i srpskog se razlikuje i po obimu i po broju casova, pri tom filolozi matematiku imaju dve godine dva puta nedeljno, a srpski sve cetiri pet puta , plus razlika u matematickim i racunarskim odeljenjima).Ko je ovo smislio.pojma nema sta deca i koliko uce.
   (ss, 17. april 2019 07:57)

  # Link komentara

 5. JAdna deca!
  (natasa, 17. april 2019 07:56)

  # Link komentara

 6. Ne da nije dovoljan test znanja, nego da ce biti nekontrolisanog varanja, pogotovo u losijim skolama, pa ce prvorangirani za fakultete biti losi ucenici umesto dobrih.
  Kao sto vec problem postoji sa malom maturom.
  Sem toga opsta matura nije adekvatna kvalifikacija za sve fakultete, jer su fakultetima vazna ona znanja i vestine koja su vazna za njihov studijski program, a ne opste poznavanje svega.
  (v, 17. april 2019 07:38)

  # Link komentara