Sreda, 17.04.2019.

06:53

"Nediplomatska izjava srpskog ambasadora, Drvar nikad neće biti srpski"

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić komentarisao je izjavu ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da je Drvar uvek bio srpski grad.

Izvor: Tanjug

"Nediplomatska izjava srpskog ambasadora, Drvar nikad neæe biti srpski" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Cebzanin

pre 5 godina

Čoveče, ala je njima, a vidim i vama jako dosadno - od toliko problema, bavimo se zaludnim radnjima... jeste srpski, nije srpski... pa još malo pa će biti grad duhova pošto mladi iz sve tri države (HR, BIH, SRB) beže iz ovih krajeva jer nemaju od čega da žive.
Stara fora je čim počne neko da kopa po ekonomskim temama, iz fioke se izvlače patriotske teme ustaša, četnika, balija i koješta.

Lala na kvadrat

pre 5 godina

@savitur

Druze, ista prica je i ovde. Oni su veliki rodoljubi,nista bez njih, a juce su dosli u nasu zemlju. I najveca je fora sto jako lose pricaju o Bosnjacima i Hrvatima iz BiH, a ne shvataju da su svi isti, i da izmedju njih nema razlika.

Kosmos

pre 5 godina

Drvar, Banja Luka, Doboj, Bijeljina, Tuzla, Zenica, Sarajevo, Mostar, Livno, Trebinje, Foca, Gorazde, Srebrenica.... sve Bosansko Hercegovacki gradovi, gdje je ustavom zagarantovano pravo zivljenja, doseljavanja, rada i odrastanja djece bez nacionalnih i etnickih predznaka i imaju sva prava koje im garantuje drzava.
Ni jedan ne moze niti moze imati "srpski" "bosnjacki" "hrvatski" predznak. To samo mogu fasisti reci i niko drugi.

Janko

pre 5 godina

Komsic se ovakvim izjavama dodvorava Izetbegovicu savrseno je jasno da je ekselencija mislila na procenat stanovnistva od 99% po popisu iz 1991.g a i sada je 85% Srba i pored hrvatske akcije Maestral koja je ubijala i progonila srpske civile kojom je rukovodio aktualni ministar u Vladi hrvatske Krsticevic.

mali radojica

pre 5 godina

Ovaj Komsic je ili nepismen ili je malko popio ili je sto je ocigledno razlog izuzetno maliciozan ali i jako anti srpski orijentisan kao i njegov pajtas Izetbegovic. Ja ne znam dobro Bosnjacki niti Hrvatski jezik(mad je svima EU lepo objasnila da su to sve Jugoslaovenski jezici)ali u srpskom postoji nesto sto se zove PRIDEV. Znaci ako u nekom gradu zivi 90 % nekog stanovnistva onda taj grad dobija PRIDEV po narodu koji tu zivi a u vecini je. Tako npr. Dimitrovgrad NIJE Srpski vec Bugarski grad u Srbiji. Isto tako Presevo je Albanski grad u Srbiji a ne u Albaniji jer tammo zivi vecina Albanaca.No ja licno mislim da ovaj lik to dobro zna ali hoce svugde i u svakom trenutku da se mesa i unosi nemir. Treba mu objasniti da on nije ocigledno dobrodosao ni u Hrvatske gradove i mesta(ponovo pridev za nepismene) u Federaciji jer je kako se vidi i iz prilozenog produzena ruka Izetbegovica.

grandiozo

pre 5 godina

Perspektiva za mir na Balkanu je nova Jugoslavija,to je isti narod,izmešan u svakoj bivšoj republici tako da je to svačija po malo i Bosna i Hrvatska i Srbija i Makedonija i CG,narod je prevaren i iskoriščen od grupe ambicioznih idiota koji su uništili neßto najlepše u svim našim životima,naßu zemlju Jugoslaviju u kojoj smo svi udobno živeli i lepo se slagali se dok vlast nije preuzela spomenuta struktura ljudi

T

pre 5 godina

Like je teze opterecen Srbima, Drvar po njemu nikada nece biti srpski iako su Srbi vecina, partizani su "Bosanci" iako su vecinom bili Srbi a ne tako davno je izjavljivao kako je Kosovo albansko zato sto su Albanci tamo vecina i kako on priznaje albansku paradrzavu na Kosovu. To je diplomatski? Kao prvo ne postuje politiku BiH koja ne priznaje tu albansku paradrzavu, ne postuje Srbe sa kojima zajedno zivi u BiH, ne postuje Srbiju i gradjane Srbije i onda ce takav lik da ovde drzi predavanja? Nije ni cudo da mu je Cedica savetnik.

NQ

pre 5 godina

Cista glupost. Pa sta je Beograd, Novi Sad, Zagreb ili Sarajevo? Naravno da je Drvar bosanski grad i to nema veze koliko u drvaru zivi srba, hrvata ili bosnjaka.
Stalno neko svojetaanje, srpska planina, hrvatska rijeka itd. itd.

Ostoja

pre 5 godina

Drvar nije ni srpski, ni hrvatski, ni bosanski - Drvar je MRTAV grad. Neko je vec u komentaru napisao da tamo ne zivi ni 1000 dusa. Istu sudbinu cega i Grahovo, Glamoc, Jezero, mozda cak i Sipovo. Jeli neko prosao od Livna prema BL - pa u Mlinistima zivi 5 ljudi, ej. U Baracima ih nema ni 300, a 60-tih bila opstina sa skoro 11000 stanovnika. Krajevi umiraju, a oni se prepiru cije je sta. O otvaranju predstavnistva Srbije u mjestu koje broji manje od 1000 ljudi necu dati komentar.

Rajber

pre 5 godina

Nit je ambasador kompetentan a tek Željko nije kompetentan da određuje šta je Srpsko a šta nije.
Lepo organizuješ neku anketu u Drvaru i zasnaćeš čiji je grad.

Dane

pre 5 godina

Popis iz 1991. godine pokazao je da u Drvaru živi preko 98% srpskog življa. Ostali su se izjasnili kao Jugosloveni, odnosno bilo je nekoliko hrvatskih i muslimanskih porodica.
Kao Drvarčanin i Srbin, napomenuo bih da je u Drvaru pokrenut i ustanak 27.jula 1941. godine protiv nacističkog režima i posebno protiv hrvatskih ustaša koje su u periodu od aprila 1941 do polovine jula 1941 već po uhodanom receptu iz Like i Hercegovine, da hapse viđenije Drvarčane i bacaju ih u jame. Zahvaljujući ustanicima iz Drvara kao i Trubarskom gerilskom odredu i ostalim frakcijama, Drvar je u dobrom dijelu II svjetskog rata bio slobodna teritorija, koju nisu mogli kontrolisati čak ni Nemci a kamoli ustaše.
Srpski je Drvar bio i tokom građanskog rata 90-tih a 1995. godine nismo odande kukavički pobjegli nego smo prodati na papiru - dogovorno iseljeni od strane političara, kao i cijela ta zapadna Bosanska Krajina, kako bi se za potrebe Dejtonskog sporazuma došlo do procenutalnog omjera 51%-49%.
Komšić bi mogao imati više poštovanja prema žrtvama koje je Drvar dao u borbi protiv fašizma 1941-1945 kao i u borbi protiv okupacije od strane hrvatske vojske tokom zločinačke Oluje.

savitur

pre 5 godina

Neznam kako je kod vas u Srbiji ali kod nas u RH, Hrvati iz Bosne su veći Hrvati od nas koji smo ovdje , zapravo imaju privilegije od do , 2 pasoša isl. mi domicilni smo manjina u vlastitoj državi :) , svi neki veliki Hrvati , Veliki Srbi , Veliki Bošnjaci ?

gkhhhh

pre 5 godina

U Drvaru je skoro kompletno stanovništvo bilo srpsko uz nekoliko procenata onih koji su se na popisima izjašnjavali kao Jugosloveni. Ne znam zašto Komšić posebno naglašava da je bio partizanski grad kad su bosansko - hercegovačke partizane činili mahom Srbi pobjegli od ustaškog noža. Inače, grad je okupiran u poslednjem ratu. Stanovništvo je bilo u izbjeglištvu, a u njihove kuće je bilo useljeno hrvatsko stanovništvo. Danas su šume u okolini grada eksploatišu i uništavaju od strane hrvatskih kantonalnih vlasti,a bilo je i sječe od strane firmi iz Hrvatske. Kantonalne vlasti u Livnu gdje uglavnom nema šume žive od šumskog bogatstva srpskih krajeva koji su ušli u njihov kanton. Mnoga preduzeća su devastirana i izmještena. Čak su i vodopadi na Uni administrativno premješteni iz drvarske opštine u bihaćku. Drvar je očerupan, opljačkan i devastiran, a bestidni klovn dinastije Izetbegović Komšić brine o nekakvim izjavama da je Drvar srpski grad.

analiticar_ amater

pre 5 godina

DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...
(suzana, 17. april 2019 07

Dimitrovgrad i jeste bugarski grad jer tamo živi većinsko bugarsko stanovnistvo a ne zato sto pripada Bugarskoj. Isto tako je Preševo albanski grad jer tamo žive preko 90% Albanaca a ne jer pripada Albaniji. Isto tako je i Drvar srpski grad jer su tamo ubedljiva većina Srbi a ne jer grad pripada Srbiji. Pridev srpski se ne vezuje iskljucivo za državu Srbiju nego i za srpski narod koji živo u više država. Ti sa jedne strane to ne možeš da razumeš dok Komsic sa druge strane to razume ali negira postojanje Srba u BiH.

H2O

pre 5 godina

Kao i obično, Komšić se pravi naivan, da ne kažem nešto gore. Svakome, iole inteligentnom čoveku, je jasno da je ambasador mislio na strukturu stanovništva u gradu,a znamo da u Drvaru živi većinski Srpski narod, tako da je razmišljanje izvan ovog konteksta, krajnje maliciozno.

vanja

pre 5 godina

Za vreme jugoslavije u sloveniji, hrvatskoj i bosni slovenci su bili slovenci hrvati su bili hrvati ili katolici, bosnjaci su bili muslimani ili bosanci a srbi su bili ili jugosloveni, pravoslavci i bosanci. To se odrazava i dan danas.

Vladimir

pre 5 godina

Pošto sam poreklom iz okoline Drvara moram da napomenem onima koji ne znaju. Drvar, Grahovo, a donekle i Glamoč, su gotovo čisto srpski. Drvar, Grahovo 99%. Sva sela u okolini su srpska. Mislim da do rata možda samo poslastičar u Drvaru nije bio Srbin. Ujedno do rata je to bila jedna od najčistije srpskih teritorija u celom svetu. I sad Komšić odvaljuje! Da li si ti Komšiću pre rata bio ikad u Grahovu, Glamoču ili Drvaru????

dule

pre 5 godina

DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...
(suzana, 17. april 2019 07:15)

Srbi su u BiH konstitutivni narod, Mađari, Bošnjaci, Bugari i Hrvati u Srbiji nisu. Ogromna razlika.

Ako je pogrešno reći da je Drvar srpski grad, onda je pogrešno reći i da je Sarajevo bošnjački grad. E sad, to je u liniji sa onim što zagovara ovaj političar - on bi da svi oni postanu Bosanci. Nacionalno. Ali, nažalost po njega i njegovu politiku postoji ugrubo 50% stanovnika te iste BiH koji se sa tim uopšte ne slažu. A on nema veća prava na ideje i aspiracije od njih.

jbg u pravu sam

pre 5 godina

Imali u svetu negde slična izjava, koji je dao budući ambasador u zemlji domaćina?

Komšić je u pravu, jer ne smeš dati ovakve izjave makar u celoj BiH ne bilo ni jednog Hrvata ili Bošnjaka.

Ovako možeš govoriti privatno a nikako u javnost.

Srbovanje nije ambasadorov posao i tačka.

Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime

pre 5 godina

Ne postoji grad koji je srpski, bosanski ili sta vec. Postoji samo uredan i cist grad s normalnim ljudima, ili ono drugo!

boro

pre 5 godina

To je onaj Komsic koji je nakon odbacivanja tuzbe BiH protiv Srbije rekao da ce on svoju djecu uciti neku drugu istoriju,to je onaj koji se hvali ordenom zlatnog ljiljana koji je dobio za ubijanje srba.I jos prica o partizanima,svi srbi iz bos.krajine su bili u partizanima,neka posjeti Kozaru pa procita hiljade imena na spomeniku,na prste nabrojati muslimane i hrvate.Isto tako je i na Sutjesci u i u Drvaru.Sve ofanzive u Bosni su bile na srpskim podrucjima i u njima su iskljucivo srbi ginuli.Tako da ta probosnjacka partizanska prica ne prolazi.A zamolio bi i komentatore da konacno pocnu razlikovati izraze bosanski i bosnjacki,kao i upotrebu izraza bosanac,jer ja sam bosanac i srbin,kao sto su neki od vas sumadinci i srbi,ili vojvodjani i srbi.

igor

pre 5 godina

Pa vi Suzana zivite izgleda na Marsu. Srbi u BiH su konstitutivan narod, kao i bosnjaci i hrvati. A Bugari, hrvati i bosnjaci su manjine u Srbiji. Valjda bi toliko trebali da znate kada pisete komentare po portalima.

ters

pre 5 godina

jako bitno cija je selendra zvana Drvar...cinjenica da tamo nema 1000 ljudi ispod 30 godina, da nema posla, novca, nicega..e to je poanta !! na kraju kad matorci pomru ostace pustahija

zoran

pre 5 godina

Vrlo je neintelegentno osporavajući nečiji stav uz navođenje činjenica koje kasnije još više produbljuju prethodno izneto. Inače, reakcija je više neprimerena nego izjava na koju je, ovaj "političar", reagovao.

Petar

pre 5 godina

Wikipedia na hrvatskom jeziku za grad Drvar pise o popisu stanovnistva iz 2013 godine. Srba ima 91,25%. Podaci za ranije godine 1991, 1981, 1971 srba ima od 85% do 95%. E sada ciji je grad to je pravo pitanje?

schlyamm

pre 5 godina

Koje kompleksasko izigravanje veceg Bosnjaka od Bosnjaka. Da li je Komsic svestan koliko je tragikomican? I ko je bio vecina u tim patrizanima?

Maksić

pre 5 godina

ne dirajte mi Drvar.... i jedni u drugi i treći, u njemu se živjelio u sreći dok Vi političari i probisveti, hulje niste počeli da se petljte...
volim Drvar

Milan

pre 5 godina

Gospodine, tamo su oduvek ziveli ljudi kojima je u rubrici koje su nacionalnosti pisalo da su Srbi a ne Bosanci. Koliko ja znam i Vi ste Hrvatski, ne Bosanski, clan predsednistva BiH.

Deda Kreza

pre 5 godina

Srbija stiti svoj narod koji zivi u BIH, i nista vise. Uvek ce tako i da bude. Jedine pretenzije koje postoje su one bosnjacke da cela Bosna bude pod njihovom kontrolom. Zna se sta se desilo zbog toga, ali nazalost nije se jos ni zavrsilo.

suzana

pre 5 godina

DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...

schlyamm

pre 5 godina

Koje kompleksasko izigravanje veceg Bosnjaka od Bosnjaka. Da li je Komsic svestan koliko je tragikomican? I ko je bio vecina u tim patrizanima?

Petar

pre 5 godina

Wikipedia na hrvatskom jeziku za grad Drvar pise o popisu stanovnistva iz 2013 godine. Srba ima 91,25%. Podaci za ranije godine 1991, 1981, 1971 srba ima od 85% do 95%. E sada ciji je grad to je pravo pitanje?

Milan

pre 5 godina

Gospodine, tamo su oduvek ziveli ljudi kojima je u rubrici koje su nacionalnosti pisalo da su Srbi a ne Bosanci. Koliko ja znam i Vi ste Hrvatski, ne Bosanski, clan predsednistva BiH.

Maksić

pre 5 godina

ne dirajte mi Drvar.... i jedni u drugi i treći, u njemu se živjelio u sreći dok Vi političari i probisveti, hulje niste počeli da se petljte...
volim Drvar

suzana

pre 5 godina

DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...

Deda Kreza

pre 5 godina

Srbija stiti svoj narod koji zivi u BIH, i nista vise. Uvek ce tako i da bude. Jedine pretenzije koje postoje su one bosnjacke da cela Bosna bude pod njihovom kontrolom. Zna se sta se desilo zbog toga, ali nazalost nije se jos ni zavrsilo.

Dane

pre 5 godina

Popis iz 1991. godine pokazao je da u Drvaru živi preko 98% srpskog življa. Ostali su se izjasnili kao Jugosloveni, odnosno bilo je nekoliko hrvatskih i muslimanskih porodica.
Kao Drvarčanin i Srbin, napomenuo bih da je u Drvaru pokrenut i ustanak 27.jula 1941. godine protiv nacističkog režima i posebno protiv hrvatskih ustaša koje su u periodu od aprila 1941 do polovine jula 1941 već po uhodanom receptu iz Like i Hercegovine, da hapse viđenije Drvarčane i bacaju ih u jame. Zahvaljujući ustanicima iz Drvara kao i Trubarskom gerilskom odredu i ostalim frakcijama, Drvar je u dobrom dijelu II svjetskog rata bio slobodna teritorija, koju nisu mogli kontrolisati čak ni Nemci a kamoli ustaše.
Srpski je Drvar bio i tokom građanskog rata 90-tih a 1995. godine nismo odande kukavički pobjegli nego smo prodati na papiru - dogovorno iseljeni od strane političara, kao i cijela ta zapadna Bosanska Krajina, kako bi se za potrebe Dejtonskog sporazuma došlo do procenutalnog omjera 51%-49%.
Komšić bi mogao imati više poštovanja prema žrtvama koje je Drvar dao u borbi protiv fašizma 1941-1945 kao i u borbi protiv okupacije od strane hrvatske vojske tokom zločinačke Oluje.

H2O

pre 5 godina

Kao i obično, Komšić se pravi naivan, da ne kažem nešto gore. Svakome, iole inteligentnom čoveku, je jasno da je ambasador mislio na strukturu stanovništva u gradu,a znamo da u Drvaru živi većinski Srpski narod, tako da je razmišljanje izvan ovog konteksta, krajnje maliciozno.

analiticar_ amater

pre 5 godina

DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...
(suzana, 17. april 2019 07

Dimitrovgrad i jeste bugarski grad jer tamo živi većinsko bugarsko stanovnistvo a ne zato sto pripada Bugarskoj. Isto tako je Preševo albanski grad jer tamo žive preko 90% Albanaca a ne jer pripada Albaniji. Isto tako je i Drvar srpski grad jer su tamo ubedljiva većina Srbi a ne jer grad pripada Srbiji. Pridev srpski se ne vezuje iskljucivo za državu Srbiju nego i za srpski narod koji živo u više država. Ti sa jedne strane to ne možeš da razumeš dok Komsic sa druge strane to razume ali negira postojanje Srba u BiH.

Vladimir

pre 5 godina

Pošto sam poreklom iz okoline Drvara moram da napomenem onima koji ne znaju. Drvar, Grahovo, a donekle i Glamoč, su gotovo čisto srpski. Drvar, Grahovo 99%. Sva sela u okolini su srpska. Mislim da do rata možda samo poslastičar u Drvaru nije bio Srbin. Ujedno do rata je to bila jedna od najčistije srpskih teritorija u celom svetu. I sad Komšić odvaljuje! Da li si ti Komšiću pre rata bio ikad u Grahovu, Glamoču ili Drvaru????

gkhhhh

pre 5 godina

U Drvaru je skoro kompletno stanovništvo bilo srpsko uz nekoliko procenata onih koji su se na popisima izjašnjavali kao Jugosloveni. Ne znam zašto Komšić posebno naglašava da je bio partizanski grad kad su bosansko - hercegovačke partizane činili mahom Srbi pobjegli od ustaškog noža. Inače, grad je okupiran u poslednjem ratu. Stanovništvo je bilo u izbjeglištvu, a u njihove kuće je bilo useljeno hrvatsko stanovništvo. Danas su šume u okolini grada eksploatišu i uništavaju od strane hrvatskih kantonalnih vlasti,a bilo je i sječe od strane firmi iz Hrvatske. Kantonalne vlasti u Livnu gdje uglavnom nema šume žive od šumskog bogatstva srpskih krajeva koji su ušli u njihov kanton. Mnoga preduzeća su devastirana i izmještena. Čak su i vodopadi na Uni administrativno premješteni iz drvarske opštine u bihaćku. Drvar je očerupan, opljačkan i devastiran, a bestidni klovn dinastije Izetbegović Komšić brine o nekakvim izjavama da je Drvar srpski grad.

boro

pre 5 godina

To je onaj Komsic koji je nakon odbacivanja tuzbe BiH protiv Srbije rekao da ce on svoju djecu uciti neku drugu istoriju,to je onaj koji se hvali ordenom zlatnog ljiljana koji je dobio za ubijanje srba.I jos prica o partizanima,svi srbi iz bos.krajine su bili u partizanima,neka posjeti Kozaru pa procita hiljade imena na spomeniku,na prste nabrojati muslimane i hrvate.Isto tako je i na Sutjesci u i u Drvaru.Sve ofanzive u Bosni su bile na srpskim podrucjima i u njima su iskljucivo srbi ginuli.Tako da ta probosnjacka partizanska prica ne prolazi.A zamolio bi i komentatore da konacno pocnu razlikovati izraze bosanski i bosnjacki,kao i upotrebu izraza bosanac,jer ja sam bosanac i srbin,kao sto su neki od vas sumadinci i srbi,ili vojvodjani i srbi.

dule

pre 5 godina

DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...
(suzana, 17. april 2019 07:15)

Srbi su u BiH konstitutivni narod, Mađari, Bošnjaci, Bugari i Hrvati u Srbiji nisu. Ogromna razlika.

Ako je pogrešno reći da je Drvar srpski grad, onda je pogrešno reći i da je Sarajevo bošnjački grad. E sad, to je u liniji sa onim što zagovara ovaj političar - on bi da svi oni postanu Bosanci. Nacionalno. Ali, nažalost po njega i njegovu politiku postoji ugrubo 50% stanovnika te iste BiH koji se sa tim uopšte ne slažu. A on nema veća prava na ideje i aspiracije od njih.

igor

pre 5 godina

Pa vi Suzana zivite izgleda na Marsu. Srbi u BiH su konstitutivan narod, kao i bosnjaci i hrvati. A Bugari, hrvati i bosnjaci su manjine u Srbiji. Valjda bi toliko trebali da znate kada pisete komentare po portalima.

ters

pre 5 godina

jako bitno cija je selendra zvana Drvar...cinjenica da tamo nema 1000 ljudi ispod 30 godina, da nema posla, novca, nicega..e to je poanta !! na kraju kad matorci pomru ostace pustahija

Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime

pre 5 godina

Ne postoji grad koji je srpski, bosanski ili sta vec. Postoji samo uredan i cist grad s normalnim ljudima, ili ono drugo!

jbg u pravu sam

pre 5 godina

Imali u svetu negde slična izjava, koji je dao budući ambasador u zemlji domaćina?

Komšić je u pravu, jer ne smeš dati ovakve izjave makar u celoj BiH ne bilo ni jednog Hrvata ili Bošnjaka.

Ovako možeš govoriti privatno a nikako u javnost.

Srbovanje nije ambasadorov posao i tačka.

vanja

pre 5 godina

Za vreme jugoslavije u sloveniji, hrvatskoj i bosni slovenci su bili slovenci hrvati su bili hrvati ili katolici, bosnjaci su bili muslimani ili bosanci a srbi su bili ili jugosloveni, pravoslavci i bosanci. To se odrazava i dan danas.

Kosmos

pre 5 godina

Drvar, Banja Luka, Doboj, Bijeljina, Tuzla, Zenica, Sarajevo, Mostar, Livno, Trebinje, Foca, Gorazde, Srebrenica.... sve Bosansko Hercegovacki gradovi, gdje je ustavom zagarantovano pravo zivljenja, doseljavanja, rada i odrastanja djece bez nacionalnih i etnickih predznaka i imaju sva prava koje im garantuje drzava.
Ni jedan ne moze niti moze imati "srpski" "bosnjacki" "hrvatski" predznak. To samo mogu fasisti reci i niko drugi.

Ostoja

pre 5 godina

Drvar nije ni srpski, ni hrvatski, ni bosanski - Drvar je MRTAV grad. Neko je vec u komentaru napisao da tamo ne zivi ni 1000 dusa. Istu sudbinu cega i Grahovo, Glamoc, Jezero, mozda cak i Sipovo. Jeli neko prosao od Livna prema BL - pa u Mlinistima zivi 5 ljudi, ej. U Baracima ih nema ni 300, a 60-tih bila opstina sa skoro 11000 stanovnika. Krajevi umiraju, a oni se prepiru cije je sta. O otvaranju predstavnistva Srbije u mjestu koje broji manje od 1000 ljudi necu dati komentar.

savitur

pre 5 godina

Neznam kako je kod vas u Srbiji ali kod nas u RH, Hrvati iz Bosne su veći Hrvati od nas koji smo ovdje , zapravo imaju privilegije od do , 2 pasoša isl. mi domicilni smo manjina u vlastitoj državi :) , svi neki veliki Hrvati , Veliki Srbi , Veliki Bošnjaci ?

Cebzanin

pre 5 godina

Čoveče, ala je njima, a vidim i vama jako dosadno - od toliko problema, bavimo se zaludnim radnjima... jeste srpski, nije srpski... pa još malo pa će biti grad duhova pošto mladi iz sve tri države (HR, BIH, SRB) beže iz ovih krajeva jer nemaju od čega da žive.
Stara fora je čim počne neko da kopa po ekonomskim temama, iz fioke se izvlače patriotske teme ustaša, četnika, balija i koješta.

NQ

pre 5 godina

Cista glupost. Pa sta je Beograd, Novi Sad, Zagreb ili Sarajevo? Naravno da je Drvar bosanski grad i to nema veze koliko u drvaru zivi srba, hrvata ili bosnjaka.
Stalno neko svojetaanje, srpska planina, hrvatska rijeka itd. itd.

T

pre 5 godina

Like je teze opterecen Srbima, Drvar po njemu nikada nece biti srpski iako su Srbi vecina, partizani su "Bosanci" iako su vecinom bili Srbi a ne tako davno je izjavljivao kako je Kosovo albansko zato sto su Albanci tamo vecina i kako on priznaje albansku paradrzavu na Kosovu. To je diplomatski? Kao prvo ne postuje politiku BiH koja ne priznaje tu albansku paradrzavu, ne postuje Srbe sa kojima zajedno zivi u BiH, ne postuje Srbiju i gradjane Srbije i onda ce takav lik da ovde drzi predavanja? Nije ni cudo da mu je Cedica savetnik.

mali radojica

pre 5 godina

Ovaj Komsic je ili nepismen ili je malko popio ili je sto je ocigledno razlog izuzetno maliciozan ali i jako anti srpski orijentisan kao i njegov pajtas Izetbegovic. Ja ne znam dobro Bosnjacki niti Hrvatski jezik(mad je svima EU lepo objasnila da su to sve Jugoslaovenski jezici)ali u srpskom postoji nesto sto se zove PRIDEV. Znaci ako u nekom gradu zivi 90 % nekog stanovnistva onda taj grad dobija PRIDEV po narodu koji tu zivi a u vecini je. Tako npr. Dimitrovgrad NIJE Srpski vec Bugarski grad u Srbiji. Isto tako Presevo je Albanski grad u Srbiji a ne u Albaniji jer tammo zivi vecina Albanaca.No ja licno mislim da ovaj lik to dobro zna ali hoce svugde i u svakom trenutku da se mesa i unosi nemir. Treba mu objasniti da on nije ocigledno dobrodosao ni u Hrvatske gradove i mesta(ponovo pridev za nepismene) u Federaciji jer je kako se vidi i iz prilozenog produzena ruka Izetbegovica.

zoran

pre 5 godina

Vrlo je neintelegentno osporavajući nečiji stav uz navođenje činjenica koje kasnije još više produbljuju prethodno izneto. Inače, reakcija je više neprimerena nego izjava na koju je, ovaj "političar", reagovao.

Janko

pre 5 godina

Komsic se ovakvim izjavama dodvorava Izetbegovicu savrseno je jasno da je ekselencija mislila na procenat stanovnistva od 99% po popisu iz 1991.g a i sada je 85% Srba i pored hrvatske akcije Maestral koja je ubijala i progonila srpske civile kojom je rukovodio aktualni ministar u Vladi hrvatske Krsticevic.

Lala na kvadrat

pre 5 godina

@savitur

Druze, ista prica je i ovde. Oni su veliki rodoljubi,nista bez njih, a juce su dosli u nasu zemlju. I najveca je fora sto jako lose pricaju o Bosnjacima i Hrvatima iz BiH, a ne shvataju da su svi isti, i da izmedju njih nema razlika.

grandiozo

pre 5 godina

Perspektiva za mir na Balkanu je nova Jugoslavija,to je isti narod,izmešan u svakoj bivšoj republici tako da je to svačija po malo i Bosna i Hrvatska i Srbija i Makedonija i CG,narod je prevaren i iskoriščen od grupe ambicioznih idiota koji su uništili neßto najlepše u svim našim životima,naßu zemlju Jugoslaviju u kojoj smo svi udobno živeli i lepo se slagali se dok vlast nije preuzela spomenuta struktura ljudi

Rajber

pre 5 godina

Nit je ambasador kompetentan a tek Željko nije kompetentan da određuje šta je Srpsko a šta nije.
Lepo organizuješ neku anketu u Drvaru i zasnaćeš čiji je grad.

suzana

pre 5 godina

DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...

schlyamm

pre 5 godina

Koje kompleksasko izigravanje veceg Bosnjaka od Bosnjaka. Da li je Komsic svestan koliko je tragikomican? I ko je bio vecina u tim patrizanima?

Deda Kreza

pre 5 godina

Srbija stiti svoj narod koji zivi u BIH, i nista vise. Uvek ce tako i da bude. Jedine pretenzije koje postoje su one bosnjacke da cela Bosna bude pod njihovom kontrolom. Zna se sta se desilo zbog toga, ali nazalost nije se jos ni zavrsilo.

Milan

pre 5 godina

Gospodine, tamo su oduvek ziveli ljudi kojima je u rubrici koje su nacionalnosti pisalo da su Srbi a ne Bosanci. Koliko ja znam i Vi ste Hrvatski, ne Bosanski, clan predsednistva BiH.

Petar

pre 5 godina

Wikipedia na hrvatskom jeziku za grad Drvar pise o popisu stanovnistva iz 2013 godine. Srba ima 91,25%. Podaci za ranije godine 1991, 1981, 1971 srba ima od 85% do 95%. E sada ciji je grad to je pravo pitanje?

jbg u pravu sam

pre 5 godina

Imali u svetu negde slična izjava, koji je dao budući ambasador u zemlji domaćina?

Komšić je u pravu, jer ne smeš dati ovakve izjave makar u celoj BiH ne bilo ni jednog Hrvata ili Bošnjaka.

Ovako možeš govoriti privatno a nikako u javnost.

Srbovanje nije ambasadorov posao i tačka.

Dane

pre 5 godina

Popis iz 1991. godine pokazao je da u Drvaru živi preko 98% srpskog življa. Ostali su se izjasnili kao Jugosloveni, odnosno bilo je nekoliko hrvatskih i muslimanskih porodica.
Kao Drvarčanin i Srbin, napomenuo bih da je u Drvaru pokrenut i ustanak 27.jula 1941. godine protiv nacističkog režima i posebno protiv hrvatskih ustaša koje su u periodu od aprila 1941 do polovine jula 1941 već po uhodanom receptu iz Like i Hercegovine, da hapse viđenije Drvarčane i bacaju ih u jame. Zahvaljujući ustanicima iz Drvara kao i Trubarskom gerilskom odredu i ostalim frakcijama, Drvar je u dobrom dijelu II svjetskog rata bio slobodna teritorija, koju nisu mogli kontrolisati čak ni Nemci a kamoli ustaše.
Srpski je Drvar bio i tokom građanskog rata 90-tih a 1995. godine nismo odande kukavički pobjegli nego smo prodati na papiru - dogovorno iseljeni od strane političara, kao i cijela ta zapadna Bosanska Krajina, kako bi se za potrebe Dejtonskog sporazuma došlo do procenutalnog omjera 51%-49%.
Komšić bi mogao imati više poštovanja prema žrtvama koje je Drvar dao u borbi protiv fašizma 1941-1945 kao i u borbi protiv okupacije od strane hrvatske vojske tokom zločinačke Oluje.

Maksić

pre 5 godina

ne dirajte mi Drvar.... i jedni u drugi i treći, u njemu se živjelio u sreći dok Vi političari i probisveti, hulje niste počeli da se petljte...
volim Drvar

H2O

pre 5 godina

Kao i obično, Komšić se pravi naivan, da ne kažem nešto gore. Svakome, iole inteligentnom čoveku, je jasno da je ambasador mislio na strukturu stanovništva u gradu,a znamo da u Drvaru živi većinski Srpski narod, tako da je razmišljanje izvan ovog konteksta, krajnje maliciozno.

analiticar_ amater

pre 5 godina

DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...
(suzana, 17. april 2019 07

Dimitrovgrad i jeste bugarski grad jer tamo živi većinsko bugarsko stanovnistvo a ne zato sto pripada Bugarskoj. Isto tako je Preševo albanski grad jer tamo žive preko 90% Albanaca a ne jer pripada Albaniji. Isto tako je i Drvar srpski grad jer su tamo ubedljiva većina Srbi a ne jer grad pripada Srbiji. Pridev srpski se ne vezuje iskljucivo za državu Srbiju nego i za srpski narod koji živo u više država. Ti sa jedne strane to ne možeš da razumeš dok Komsic sa druge strane to razume ali negira postojanje Srba u BiH.

Kosmos

pre 5 godina

Drvar, Banja Luka, Doboj, Bijeljina, Tuzla, Zenica, Sarajevo, Mostar, Livno, Trebinje, Foca, Gorazde, Srebrenica.... sve Bosansko Hercegovacki gradovi, gdje je ustavom zagarantovano pravo zivljenja, doseljavanja, rada i odrastanja djece bez nacionalnih i etnickih predznaka i imaju sva prava koje im garantuje drzava.
Ni jedan ne moze niti moze imati "srpski" "bosnjacki" "hrvatski" predznak. To samo mogu fasisti reci i niko drugi.

Vladimir

pre 5 godina

Pošto sam poreklom iz okoline Drvara moram da napomenem onima koji ne znaju. Drvar, Grahovo, a donekle i Glamoč, su gotovo čisto srpski. Drvar, Grahovo 99%. Sva sela u okolini su srpska. Mislim da do rata možda samo poslastičar u Drvaru nije bio Srbin. Ujedno do rata je to bila jedna od najčistije srpskih teritorija u celom svetu. I sad Komšić odvaljuje! Da li si ti Komšiću pre rata bio ikad u Grahovu, Glamoču ili Drvaru????

boro

pre 5 godina

To je onaj Komsic koji je nakon odbacivanja tuzbe BiH protiv Srbije rekao da ce on svoju djecu uciti neku drugu istoriju,to je onaj koji se hvali ordenom zlatnog ljiljana koji je dobio za ubijanje srba.I jos prica o partizanima,svi srbi iz bos.krajine su bili u partizanima,neka posjeti Kozaru pa procita hiljade imena na spomeniku,na prste nabrojati muslimane i hrvate.Isto tako je i na Sutjesci u i u Drvaru.Sve ofanzive u Bosni su bile na srpskim podrucjima i u njima su iskljucivo srbi ginuli.Tako da ta probosnjacka partizanska prica ne prolazi.A zamolio bi i komentatore da konacno pocnu razlikovati izraze bosanski i bosnjacki,kao i upotrebu izraza bosanac,jer ja sam bosanac i srbin,kao sto su neki od vas sumadinci i srbi,ili vojvodjani i srbi.

gkhhhh

pre 5 godina

U Drvaru je skoro kompletno stanovništvo bilo srpsko uz nekoliko procenata onih koji su se na popisima izjašnjavali kao Jugosloveni. Ne znam zašto Komšić posebno naglašava da je bio partizanski grad kad su bosansko - hercegovačke partizane činili mahom Srbi pobjegli od ustaškog noža. Inače, grad je okupiran u poslednjem ratu. Stanovništvo je bilo u izbjeglištvu, a u njihove kuće je bilo useljeno hrvatsko stanovništvo. Danas su šume u okolini grada eksploatišu i uništavaju od strane hrvatskih kantonalnih vlasti,a bilo je i sječe od strane firmi iz Hrvatske. Kantonalne vlasti u Livnu gdje uglavnom nema šume žive od šumskog bogatstva srpskih krajeva koji su ušli u njihov kanton. Mnoga preduzeća su devastirana i izmještena. Čak su i vodopadi na Uni administrativno premješteni iz drvarske opštine u bihaćku. Drvar je očerupan, opljačkan i devastiran, a bestidni klovn dinastije Izetbegović Komšić brine o nekakvim izjavama da je Drvar srpski grad.

dule

pre 5 godina

DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...
(suzana, 17. april 2019 07:15)

Srbi su u BiH konstitutivni narod, Mađari, Bošnjaci, Bugari i Hrvati u Srbiji nisu. Ogromna razlika.

Ako je pogrešno reći da je Drvar srpski grad, onda je pogrešno reći i da je Sarajevo bošnjački grad. E sad, to je u liniji sa onim što zagovara ovaj političar - on bi da svi oni postanu Bosanci. Nacionalno. Ali, nažalost po njega i njegovu politiku postoji ugrubo 50% stanovnika te iste BiH koji se sa tim uopšte ne slažu. A on nema veća prava na ideje i aspiracije od njih.

igor

pre 5 godina

Pa vi Suzana zivite izgleda na Marsu. Srbi u BiH su konstitutivan narod, kao i bosnjaci i hrvati. A Bugari, hrvati i bosnjaci su manjine u Srbiji. Valjda bi toliko trebali da znate kada pisete komentare po portalima.

mali radojica

pre 5 godina

Ovaj Komsic je ili nepismen ili je malko popio ili je sto je ocigledno razlog izuzetno maliciozan ali i jako anti srpski orijentisan kao i njegov pajtas Izetbegovic. Ja ne znam dobro Bosnjacki niti Hrvatski jezik(mad je svima EU lepo objasnila da su to sve Jugoslaovenski jezici)ali u srpskom postoji nesto sto se zove PRIDEV. Znaci ako u nekom gradu zivi 90 % nekog stanovnistva onda taj grad dobija PRIDEV po narodu koji tu zivi a u vecini je. Tako npr. Dimitrovgrad NIJE Srpski vec Bugarski grad u Srbiji. Isto tako Presevo je Albanski grad u Srbiji a ne u Albaniji jer tammo zivi vecina Albanaca.No ja licno mislim da ovaj lik to dobro zna ali hoce svugde i u svakom trenutku da se mesa i unosi nemir. Treba mu objasniti da on nije ocigledno dobrodosao ni u Hrvatske gradove i mesta(ponovo pridev za nepismene) u Federaciji jer je kako se vidi i iz prilozenog produzena ruka Izetbegovica.

grandiozo

pre 5 godina

Perspektiva za mir na Balkanu je nova Jugoslavija,to je isti narod,izmešan u svakoj bivšoj republici tako da je to svačija po malo i Bosna i Hrvatska i Srbija i Makedonija i CG,narod je prevaren i iskoriščen od grupe ambicioznih idiota koji su uništili neßto najlepše u svim našim životima,naßu zemlju Jugoslaviju u kojoj smo svi udobno živeli i lepo se slagali se dok vlast nije preuzela spomenuta struktura ljudi

Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime

pre 5 godina

Ne postoji grad koji je srpski, bosanski ili sta vec. Postoji samo uredan i cist grad s normalnim ljudima, ili ono drugo!

Lala na kvadrat

pre 5 godina

@savitur

Druze, ista prica je i ovde. Oni su veliki rodoljubi,nista bez njih, a juce su dosli u nasu zemlju. I najveca je fora sto jako lose pricaju o Bosnjacima i Hrvatima iz BiH, a ne shvataju da su svi isti, i da izmedju njih nema razlika.

Janko

pre 5 godina

Komsic se ovakvim izjavama dodvorava Izetbegovicu savrseno je jasno da je ekselencija mislila na procenat stanovnistva od 99% po popisu iz 1991.g a i sada je 85% Srba i pored hrvatske akcije Maestral koja je ubijala i progonila srpske civile kojom je rukovodio aktualni ministar u Vladi hrvatske Krsticevic.

NQ

pre 5 godina

Cista glupost. Pa sta je Beograd, Novi Sad, Zagreb ili Sarajevo? Naravno da je Drvar bosanski grad i to nema veze koliko u drvaru zivi srba, hrvata ili bosnjaka.
Stalno neko svojetaanje, srpska planina, hrvatska rijeka itd. itd.

ters

pre 5 godina

jako bitno cija je selendra zvana Drvar...cinjenica da tamo nema 1000 ljudi ispod 30 godina, da nema posla, novca, nicega..e to je poanta !! na kraju kad matorci pomru ostace pustahija

zoran

pre 5 godina

Vrlo je neintelegentno osporavajući nečiji stav uz navođenje činjenica koje kasnije još više produbljuju prethodno izneto. Inače, reakcija je više neprimerena nego izjava na koju je, ovaj "političar", reagovao.

vanja

pre 5 godina

Za vreme jugoslavije u sloveniji, hrvatskoj i bosni slovenci su bili slovenci hrvati su bili hrvati ili katolici, bosnjaci su bili muslimani ili bosanci a srbi su bili ili jugosloveni, pravoslavci i bosanci. To se odrazava i dan danas.

T

pre 5 godina

Like je teze opterecen Srbima, Drvar po njemu nikada nece biti srpski iako su Srbi vecina, partizani su "Bosanci" iako su vecinom bili Srbi a ne tako davno je izjavljivao kako je Kosovo albansko zato sto su Albanci tamo vecina i kako on priznaje albansku paradrzavu na Kosovu. To je diplomatski? Kao prvo ne postuje politiku BiH koja ne priznaje tu albansku paradrzavu, ne postuje Srbe sa kojima zajedno zivi u BiH, ne postuje Srbiju i gradjane Srbije i onda ce takav lik da ovde drzi predavanja? Nije ni cudo da mu je Cedica savetnik.

Cebzanin

pre 5 godina

Čoveče, ala je njima, a vidim i vama jako dosadno - od toliko problema, bavimo se zaludnim radnjima... jeste srpski, nije srpski... pa još malo pa će biti grad duhova pošto mladi iz sve tri države (HR, BIH, SRB) beže iz ovih krajeva jer nemaju od čega da žive.
Stara fora je čim počne neko da kopa po ekonomskim temama, iz fioke se izvlače patriotske teme ustaša, četnika, balija i koješta.

Rajber

pre 5 godina

Nit je ambasador kompetentan a tek Željko nije kompetentan da određuje šta je Srpsko a šta nije.
Lepo organizuješ neku anketu u Drvaru i zasnaćeš čiji je grad.

savitur

pre 5 godina

Neznam kako je kod vas u Srbiji ali kod nas u RH, Hrvati iz Bosne su veći Hrvati od nas koji smo ovdje , zapravo imaju privilegije od do , 2 pasoša isl. mi domicilni smo manjina u vlastitoj državi :) , svi neki veliki Hrvati , Veliki Srbi , Veliki Bošnjaci ?

Ostoja

pre 5 godina

Drvar nije ni srpski, ni hrvatski, ni bosanski - Drvar je MRTAV grad. Neko je vec u komentaru napisao da tamo ne zivi ni 1000 dusa. Istu sudbinu cega i Grahovo, Glamoc, Jezero, mozda cak i Sipovo. Jeli neko prosao od Livna prema BL - pa u Mlinistima zivi 5 ljudi, ej. U Baracima ih nema ni 300, a 60-tih bila opstina sa skoro 11000 stanovnika. Krajevi umiraju, a oni se prepiru cije je sta. O otvaranju predstavnistva Srbije u mjestu koje broji manje od 1000 ljudi necu dati komentar.