1. @savitur

  Druze, ista prica je i ovde. Oni su veliki rodoljubi,nista bez njih, a juce su dosli u nasu zemlju. I najveca je fora sto jako lose pricaju o Bosnjacima i Hrvatima iz BiH, a ne shvataju da su svi isti, i da izmedju njih nema razlika.
  (Lala na kvadrat, 17. april 2019 13:45)

  # Link komentara

 2. Drvar, Banja Luka, Doboj, Bijeljina, Tuzla, Zenica, Sarajevo, Mostar, Livno, Trebinje, Foca, Gorazde, Srebrenica.... sve Bosansko Hercegovacki gradovi, gdje je ustavom zagarantovano pravo zivljenja, doseljavanja, rada i odrastanja djece bez nacionalnih i etnickih predznaka i imaju sva prava koje im garantuje drzava.
  Ni jedan ne moze niti moze imati "srpski" "bosnjacki" "hrvatski" predznak. To samo mogu fasisti reci i niko drugi.
  (Kosmos, 17. april 2019 13:09)

  # Link komentara

 3. Sve ok...nego ga treba pitati da li on Novi Pazar ili Presevo moze nazvati srpskim gradom. Ajd u 20 marki da nece.
  (ampera, 17. april 2019 13:06)

  # Link komentara

 4. Čoveče, ala je njima, a vidim i vama jako dosadno - od toliko problema, bavimo se zaludnim radnjima... jeste srpski, nije srpski... pa još malo pa će biti grad duhova pošto mladi iz sve tri države (HR, BIH, SRB) beže iz ovih krajeva jer nemaju od čega da žive.
  Stara fora je čim počne neko da kopa po ekonomskim temama, iz fioke se izvlače patriotske teme ustaša, četnika, balija i koješta.
  (Cebzanin, 17. april 2019 13:05)

  # Link komentara

 5. Perspektiva za mir na Balkanu je nova Jugoslavija,to je isti narod,izmešan u svakoj bivšoj republici tako da je to svačija po malo i Bosna i Hrvatska i Srbija i Makedonija i CG,narod je prevaren i iskoriščen od grupe ambicioznih idiota koji su uništili neßto najlepše u svim našim životima,naßu zemlju Jugoslaviju u kojoj smo svi udobno živeli i lepo se slagali se dok vlast nije preuzela spomenuta struktura ljudi
  (grandiozo, 17. april 2019 12:55)

  # Link komentara

 6. Radi li ovaj Komšić išta osim što podiže tenzije svađalačkim komentarima.
  (nnn, 17. april 2019 12:53)

  # Link komentara

 7. Ovaj Komsic je ili nepismen ili je malko popio ili je sto je ocigledno razlog izuzetno maliciozan ali i jako anti srpski orijentisan kao i njegov pajtas Izetbegovic. Ja ne znam dobro Bosnjacki niti Hrvatski jezik(mad je svima EU lepo objasnila da su to sve Jugoslaovenski jezici)ali u srpskom postoji nesto sto se zove PRIDEV. Znaci ako u nekom gradu zivi 90 % nekog stanovnistva onda taj grad dobija PRIDEV po narodu koji tu zivi a u vecini je. Tako npr. Dimitrovgrad NIJE Srpski vec Bugarski grad u Srbiji. Isto tako Presevo je Albanski grad u Srbiji a ne u Albaniji jer tammo zivi vecina Albanaca.No ja licno mislim da ovaj lik to dobro zna ali hoce svugde i u svakom trenutku da se mesa i unosi nemir. Treba mu objasniti da on nije ocigledno dobrodosao ni u Hrvatske gradove i mesta(ponovo pridev za nepismene) u Federaciji jer je kako se vidi i iz prilozenog produzena ruka Izetbegovica.
  (mali radojica, 17. april 2019 12:51)

  # Link komentara

 8. Komsic se ovakvim izjavama dodvorava Izetbegovicu savrseno je jasno da je ekselencija mislila na procenat stanovnistva od 99% po popisu iz 1991.g a i sada je 85% Srba i pored hrvatske akcije Maestral koja je ubijala i progonila srpske civile kojom je rukovodio aktualni ministar u Vladi hrvatske Krsticevic.
   (Janko, 17. april 2019 12:32)

  # Link komentara

 9. Drvar nije ni srpski, ni hrvatski, ni bosanski - Drvar je MRTAV grad. Neko je vec u komentaru napisao da tamo ne zivi ni 1000 dusa. Istu sudbinu cega i Grahovo, Glamoc, Jezero, mozda cak i Sipovo. Jeli neko prosao od Livna prema BL - pa u Mlinistima zivi 5 ljudi, ej. U Baracima ih nema ni 300, a 60-tih bila opstina sa skoro 11000 stanovnika. Krajevi umiraju, a oni se prepiru cije je sta. O otvaranju predstavnistva Srbije u mjestu koje broji manje od 1000 ljudi necu dati komentar.
  (Ostoja, 17. april 2019 12:26)

  # Link komentara

 10. Cista glupost. Pa sta je Beograd, Novi Sad, Zagreb ili Sarajevo? Naravno da je Drvar bosanski grad i to nema veze koliko u drvaru zivi srba, hrvata ili bosnjaka.
  Stalno neko svojetaanje, srpska planina, hrvatska rijeka itd. itd.
  (NQ, 17. april 2019 12:16)

  # Link komentara

 11. Like je teze opterecen Srbima, Drvar po njemu nikada nece biti srpski iako su Srbi vecina, partizani su "Bosanci" iako su vecinom bili Srbi a ne tako davno je izjavljivao kako je Kosovo albansko zato sto su Albanci tamo vecina i kako on priznaje albansku paradrzavu na Kosovu. To je diplomatski? Kao prvo ne postuje politiku BiH koja ne priznaje tu albansku paradrzavu, ne postuje Srbe sa kojima zajedno zivi u BiH, ne postuje Srbiju i gradjane Srbije i onda ce takav lik da ovde drzi predavanja? Nije ni cudo da mu je Cedica savetnik.
  (T, 17. april 2019 12:02)

  # Link komentara

 12. Neznam kako je kod vas u Srbiji ali kod nas u RH, Hrvati iz Bosne su veći Hrvati od nas koji smo ovdje , zapravo imaju privilegije od do , 2 pasoša isl. mi domicilni smo manjina u vlastitoj državi :) , svi neki veliki Hrvati , Veliki Srbi , Veliki Bošnjaci ?
  (savitur, 17. april 2019 11:55)

  # Link komentara

 13. Oj Drvaru tri put si gorio al’ se Švabi nisi pokorio.
  (Djuradj Kastriot, 17. april 2019 11:50)

  # Link komentara

 14. Hrvat prica o partizanima u Drvaru, a u to vreme BiH bila u sastavu NDH. Sigurno su ti partizani bili Hrvati.
  (sizofrenik, 17. april 2019 11:35)

  # Link komentara

 15. I danas je tamo skoro 90 posto Srba, na žalost istrgnut iz Republike Srpske Dejtonskim sporazumom.
   (The bot translator, 17. april 2019 11:26)

  # Link komentara

 16. Nit je ambasador kompetentan a tek Željko nije kompetentan da određuje šta je Srpsko a šta nije.
  Lepo organizuješ neku anketu u Drvaru i zasnaćeš čiji je grad.
  (Rajber, 17. april 2019 11:22)

  # Link komentara

 17. Kao i obično, Komšić se pravi naivan, da ne kažem nešto gore. Svakome, iole inteligentnom čoveku, je jasno da je ambasador mislio na strukturu stanovništva u gradu,a znamo da u Drvaru živi većinski Srpski narod, tako da je razmišljanje izvan ovog konteksta, krajnje maliciozno.
  (H2O, 17. april 2019 11:12)

  # Link komentara

 18. ... e bas je lepa ova demokratija ... svako moze da kaze sta hoce ...
   (raca milosavljevic, 17. april 2019 11:09)

  # Link komentara

 19. DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...
  (suzana, 17. april 2019 07

  Dimitrovgrad i jeste bugarski grad jer tamo živi većinsko bugarsko stanovnistvo a ne zato sto pripada Bugarskoj. Isto tako je Preševo albanski grad jer tamo žive preko 90% Albanaca a ne jer pripada Albaniji. Isto tako je i Drvar srpski grad jer su tamo ubedljiva većina Srbi a ne jer grad pripada Srbiji. Pridev srpski se ne vezuje iskljucivo za državu Srbiju nego i za srpski narod koji živo u više država. Ti sa jedne strane to ne možeš da razumeš dok Komsic sa druge strane to razume ali negira postojanje Srba u BiH.
  (analiticar_ amater, 17. april 2019 11:07)

  # Link komentara

 20. Popis iz 1991. godine pokazao je da u Drvaru živi preko 98% srpskog življa. Ostali su se izjasnili kao Jugosloveni, odnosno bilo je nekoliko hrvatskih i muslimanskih porodica.
  Kao Drvarčanin i Srbin, napomenuo bih da je u Drvaru pokrenut i ustanak 27.jula 1941. godine protiv nacističkog režima i posebno protiv hrvatskih ustaša koje su u periodu od aprila 1941 do polovine jula 1941 već po uhodanom receptu iz Like i Hercegovine, da hapse viđenije Drvarčane i bacaju ih u jame. Zahvaljujući ustanicima iz Drvara kao i Trubarskom gerilskom odredu i ostalim frakcijama, Drvar je u dobrom dijelu II svjetskog rata bio slobodna teritorija, koju nisu mogli kontrolisati čak ni Nemci a kamoli ustaše.
  Srpski je Drvar bio i tokom građanskog rata 90-tih a 1995. godine nismo odande kukavički pobjegli nego smo prodati na papiru - dogovorno iseljeni od strane političara, kao i cijela ta zapadna Bosanska Krajina, kako bi se za potrebe Dejtonskog sporazuma došlo do procenutalnog omjera 51%-49%.
  Komšić bi mogao imati više poštovanja prema žrtvama koje je Drvar dao u borbi protiv fašizma 1941-1945 kao i u borbi protiv okupacije od strane hrvatske vojske tokom zločinačke Oluje.
  (Dane, 17. april 2019 11:02)

  # Link komentara

 21. U Drvaru je skoro kompletno stanovništvo bilo srpsko uz nekoliko procenata onih koji su se na popisima izjašnjavali kao Jugosloveni. Ne znam zašto Komšić posebno naglašava da je bio partizanski grad kad su bosansko - hercegovačke partizane činili mahom Srbi pobjegli od ustaškog noža. Inače, grad je okupiran u poslednjem ratu. Stanovništvo je bilo u izbjeglištvu, a u njihove kuće je bilo useljeno hrvatsko stanovništvo. Danas su šume u okolini grada eksploatišu i uništavaju od strane hrvatskih kantonalnih vlasti,a bilo je i sječe od strane firmi iz Hrvatske. Kantonalne vlasti u Livnu gdje uglavnom nema šume žive od šumskog bogatstva srpskih krajeva koji su ušli u njihov kanton. Mnoga preduzeća su devastirana i izmještena. Čak su i vodopadi na Uni administrativno premješteni iz drvarske opštine u bihaćku. Drvar je očerupan, opljačkan i devastiran, a bestidni klovn dinastije Izetbegović Komšić brine o nekakvim izjavama da je Drvar srpski grad.
  (gkhhhh, 17. april 2019 11:02)

  # Link komentara

 22. DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...
  (suzana, 17. april 2019 07:15)

  Srbi su u BiH konstitutivni narod, Mađari, Bošnjaci, Bugari i Hrvati u Srbiji nisu. Ogromna razlika.

  Ako je pogrešno reći da je Drvar srpski grad, onda je pogrešno reći i da je Sarajevo bošnjački grad. E sad, to je u liniji sa onim što zagovara ovaj političar - on bi da svi oni postanu Bosanci. Nacionalno. Ali, nažalost po njega i njegovu politiku postoji ugrubo 50% stanovnika te iste BiH koji se sa tim uopšte ne slažu. A on nema veća prava na ideje i aspiracije od njih.
  (dule, 17. april 2019 10:54)

  # Link komentara

 23. Izjava jeste nediplomatska isto koliko i tvoja opaska.
  (milvoki, 17. april 2019 10:52)

  # Link komentara

 24. Kaze partizanski grad, a 99% partizana iz Drvara su bili Srbi!
   (Igor, 17. april 2019 10:51)

  # Link komentara

 25. Pošto sam poreklom iz okoline Drvara moram da napomenem onima koji ne znaju. Drvar, Grahovo, a donekle i Glamoč, su gotovo čisto srpski. Drvar, Grahovo 99%. Sva sela u okolini su srpska. Mislim da do rata možda samo poslastičar u Drvaru nije bio Srbin. Ujedno do rata je to bila jedna od najčistije srpskih teritorija u celom svetu. I sad Komšić odvaljuje! Da li si ti Komšiću pre rata bio ikad u Grahovu, Glamoču ili Drvaru????
  (Vladimir, 17. april 2019 10:50)

  # Link komentara

 26. Za vreme jugoslavije u sloveniji, hrvatskoj i bosni slovenci su bili slovenci hrvati su bili hrvati ili katolici, bosnjaci su bili muslimani ili bosanci a srbi su bili ili jugosloveni, pravoslavci i bosanci. To se odrazava i dan danas.
  (vanja, 17. april 2019 10:49)

  # Link komentara

 27. Imali u svetu negde slična izjava, koji je dao budući ambasador u zemlji domaćina?

  Komšić je u pravu, jer ne smeš dati ovakve izjave makar u celoj BiH ne bilo ni jednog Hrvata ili Bošnjaka.

  Ovako možeš govoriti privatno a nikako u javnost.

  Srbovanje nije ambasadorov posao i tačka.
  (jbg u pravu sam, 17. april 2019 10:26)

  # Link komentara

 28. Šta lupa ovaj čovek, kakve mi Srbi pretenzije da imamo prema sopstvenoj državi???
   (Republika Srpska živi, 17. april 2019 09:57)

  # Link komentara

 29. Najbolje je bilo dok je taj grad bio jugoslovenski.
   (Zoran LFC, 17. april 2019 09:57)

  # Link komentara

 30. Drvar je srpski grad jer u njemu vecinski zive Srbi ali Drvar nije deo Srbije.
  (Dejan, 17. april 2019 09:48)

  # Link komentara

 31. Sta je problem? Kanjiza je madjarski, a Dimitrovgrad bugarski. Naravno sve je to Srbija. Drvar bio i bice srpski grad!
   (Ayala, 17. april 2019 09:43)

  # Link komentara

 32. Ne postoji grad koji je srpski, bosanski ili sta vec. Postoji samo uredan i cist grad s normalnim ljudima, ili ono drugo!
   (Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime, 17. april 2019 09:41)

  # Link komentara

 33. To je onaj Komsic koji je nakon odbacivanja tuzbe BiH protiv Srbije rekao da ce on svoju djecu uciti neku drugu istoriju,to je onaj koji se hvali ordenom zlatnog ljiljana koji je dobio za ubijanje srba.I jos prica o partizanima,svi srbi iz bos.krajine su bili u partizanima,neka posjeti Kozaru pa procita hiljade imena na spomeniku,na prste nabrojati muslimane i hrvate.Isto tako je i na Sutjesci u i u Drvaru.Sve ofanzive u Bosni su bile na srpskim podrucjima i u njima su iskljucivo srbi ginuli.Tako da ta probosnjacka partizanska prica ne prolazi.A zamolio bi i komentatore da konacno pocnu razlikovati izraze bosanski i bosnjacki,kao i upotrebu izraza bosanac,jer ja sam bosanac i srbin,kao sto su neki od vas sumadinci i srbi,ili vojvodjani i srbi.
   (boro, 17. april 2019 09:36)

  # Link komentara

 34. na Balkanu reci da nesto nikad nece biti nesto je tragikomicno.
   (m, 17. april 2019 09:35)

  # Link komentara

 35. Samo sto se grad nalazi u sastavu federacije i novi pazar nije vecinski srpski pa nikom nista.
  (seki, 17. april 2019 09:19)

  # Link komentara

 36. OK Željko, samo nemoj da se sikiras, idi polako na cevape..
   (zdravlje na prvom mestu, 17. april 2019 09:12)

  # Link komentara

 37. jako bitno cija je selendra zvana Drvar...cinjenica da tamo nema 1000 ljudi ispod 30 godina, da nema posla, novca, nicega..e to je poanta !! na kraju kad matorci pomru ostace pustahija
  (ters, 17. april 2019 09:08)

  # Link komentara

 38. Pa vi Suzana zivite izgleda na Marsu. Srbi u BiH su konstitutivan narod, kao i bosnjaci i hrvati. A Bugari, hrvati i bosnjaci su manjine u Srbiji. Valjda bi toliko trebali da znate kada pisete komentare po portalima.
  (igor, 17. april 2019 09:05)

  # Link komentara

 39. Vrlo je neintelegentno osporavajući nečiji stav uz navođenje činjenica koje kasnije još više produbljuju prethodno izneto. Inače, reakcija je više neprimerena nego izjava na koju je, ovaj "političar", reagovao.
  (zoran, 17. april 2019 08:54)

  # Link komentara

 40. Koje kompleksasko izigravanje veceg Bosnjaka od Bosnjaka. Da li je Komsic svestan koliko je tragikomican? I ko je bio vecina u tim patrizanima?
  (schlyamm, 17. april 2019 08:44)

  # Link komentara

 41. Do 92e bio vecinski srpski grad. Cak ni ustase nisu uspele da mu promene status. E posle...
   (mlekadzija, 17. april 2019 08:43)

  # Link komentara

 42. ne dirajte mi Drvar.... i jedni u drugi i treći, u njemu se živjelio u sreći dok Vi političari i probisveti, hulje niste počeli da se petljte...
  volim Drvar
   (Maksić, 17. april 2019 08:32)

  # Link komentara

 43. Drvar ce biti mesto u kojem zive srbi,ako im to odgovara.Ambasador je analfabeta,bio i bice zauvek.
  (rados, 17. april 2019 08:22)

  # Link komentara

 44. Jel mu to Čeda sastavlja govore?
  (Malevila, 17. april 2019 08:13)

  # Link komentara

 45. Wikipedia na hrvatskom jeziku za grad Drvar pise o popisu stanovnistva iz 2013 godine. Srba ima 91,25%. Podaci za ranije godine 1991, 1981, 1971 srba ima od 85% do 95%. E sada ciji je grad to je pravo pitanje?
  (Petar, 17. april 2019 08:08)

  # Link komentara

 46. Mozda nece biti srpski grad samo ako nasele tu Arape. Bosanski grad malo morgen.
  (Bre!, 17. april 2019 07:52)

  # Link komentara

 47. Tako je.
  (beograd, 17. april 2019 07:49)

  # Link komentara

 48. Gospodine, tamo su oduvek ziveli ljudi kojima je u rubrici koje su nacionalnosti pisalo da su Srbi a ne Bosanci. Koliko ja znam i Vi ste Hrvatski, ne Bosanski, clan predsednistva BiH.
  (Milan, 17. april 2019 07:47)

  # Link komentara

 49. Srbija stiti svoj narod koji zivi u BIH, i nista vise. Uvek ce tako i da bude. Jedine pretenzije koje postoje su one bosnjacke da cela Bosna bude pod njihovom kontrolom. Zna se sta se desilo zbog toga, ali nazalost nije se jos ni zavrsilo.
   (Deda Kreza, 17. april 2019 07:37)

  # Link komentara

 50. Gradove čine ljudi; dakle, Drvar jeste srpski grad sve dok u njemu bude Srba.
  (raja babeja, 17. april 2019 07:34)

  # Link komentara

 51. Pa i Pakrac je bio srpski....ali sad tamo nema 5000 ljudi....nema ni srba ..ni hrvata...umiru gradovi...eto ...to su dobili.
   (Cokana, 17. april 2019 07:28)

  # Link komentara

 52. R. Srpska ide ka nezavsinosti, Komsicu, Izatbegovicu, Vi ste tome znatno doprineli, hvala Vam.
  (Boris, 17. april 2019 07:26)

  # Link komentara

 53. DA li je moguće da je ambasador Srbije tako nešto rekao? Zamislite da se desilo suprptno, da ambasador neke susedne zemlje kaže slično-Dimitrovgrad je bio bugarski i biće, Novi Pazar bosanski, hrvatski ambasador može da nađe neko mesto u Vojvodini...
  (suzana, 17. april 2019 07:15)

  # Link komentara