1. U USA se punoletan postaje sa 21 god.
  Znaci, sa 19 godina mozes da ides u rat bez problema ali ne mozes da izadjes u grad bez pratnje roditelja?
  (Drasko, 30. septembar 2004 11:50)

  # Link komentara

 2. Ovi su bolesni. Ali zato, svaki maloletnik moze da kupi oruzje i municiju, pa onda da ubija i ubija.
  (pera, 30. septembar 2004 14:00)

  # Link komentara

 3. Da, bolesni. U Americi mozes da kupis oruzje i mozes da ubijas, a u Srbiji ne mozes ni da kupis ni da nosis, ali ipak radis i jedno i drugo, i ubijas. I to na veliko. Sta je bolje?
  (Milos, 30. septembar 2004 17:06)

  # Link komentara

 4. Kod njih policajci ne ubijaju nikoga, pa ni kriminalce dok su na "odmoru" ili na "bolovanju". Kod njih mozes da kupis oruzje, ali ne u svakoj drzavi. Po tom pitanju, jedino je Teksas ekstremno naoruzan, kao nasa CG. Ali zato se tamo ne moze desiti da neko ubije coveka usred dana na ulici i da ne bude uhvacen, a da ne govorimo o tome da je optuzen za ubistvo predsednika vlade i da prima penziju i da ga oslovljavaju sa gospodine. Maloletnici ne mogu kupiti ni pivo, a kamoli oruzje. A ako se domognu oruzja roditelja, onda i oni odgovaraju zajedno sa njima. Koliko je kod nas dece nastradalo u igri oruzjem, cak i rucnim bombama? A da li je neko za to odgovarao? Kod nas je zabranjeno gradjanima da nose oruzje, ali se ljudi ubijaju na ulicama, po kaficima u kolima itd. Zato je sablja trebalo da ide do kraja.
  (Dragan R, 30. septembar 2004 18:20)

  # Link komentara

 5. Predlog se odnosi na maloletnike ispod 18 bez pratnje starijih, izmedju ponoci i 6 ujutro. Cak i ako predlog bude prihvacen, ACLU (American Civil Liberties Union) ce verovatno da tuzi gradski odbor sudu. Sudovi u NY su veoma liberalni, tako da postoji sansa da sud ponisti takvu odluku na osnovu krsenja odredbi ili duha Ustava.
  Koliko je meni poznato, u Srbiji i desetogodisnje dete moze bez problema da kupi flasu rakije u bilo kojoj radnji i da ostaje na ulici celu noc. Ko je ovde bolestan?
  (vladimir, 30. septembar 2004 20:50)

  # Link komentara

 6. Kod nas se u rat islo sa 18 godina, i to ne dobrovoljno kao u Americi, nego su mladici bili primorani da ginu, stiteci necije sulude ideale.
  (Bojan, 30. septembar 2004 20:55)

  # Link komentara

 7. Takav zakon uopste nece jednako biti primenjen. On postoji kako bi policajci u jedan ujutru imali ovlascenje da zaustave maloletnike po Harlemu, koji vise na uglu neke ulice. Nova filozofija americke policije je "preventiva". Inace, garantujem da se mozes setati s kim god hoces, ako ne izgledas kao gangster, u bilo koje doba. Takvo sam iskustvo imao u Los Andjelesu u svojoj 16. i 17. godini.
  (Jovan, 30. septembar 2004 21:32)

  # Link komentara

 8. Kako su oni "nazadni", a mi eto odosmo, a nasoj deci se kezi "buducnost i sloboda".
  - deca od 12 god kod nas izlaze u jedanaest uvece, a ne zna se kad dolaze
  - deca i od deset godina kod nas mogu da kupe cigare, samo ako mogu da dosegnu kasu
  - nasa deca mogu da priuste vise i da popiju vise piva i odu kuci pijana bez problema
  - nase deca su deca i kad napune trideset godina i zavise od mamine i tatine penzije
  (Ika, 30. septembar 2004 21:51)

  # Link komentara

 9. Taj zakon bi se trebao primeniti i kod nas jer maloletna deca nemaju sta raditi napolju posle ponoci, svako tko ima decu razume i zna da je taj zakon odlican, pogotovo u danasnje vreme, vreme droge alkohola i ostalih poroka.
  (ljilja, 1. oktobar 2004 06:23)

  # Link komentara