Ponedeljak, 11.03.2019.

12:27

HR: Ministarka nudi ostavku, Plenković ne prihvata VIDEO

Hrvatska ministarka regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, koja nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je vozilom naletela na dete, ponudila ostavku.

Izvor: B92

HR: Ministarka nudi ostavku, Plenkoviæ ne prihvata VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

RTH

pre 5 godina

U HR vozačke izdane 2010 i kasnije vrijede do 65 godine života. One izdane prije vrijede 10 godina. Njena je očito iz 2006 ako vrijedi do 2016. Da je zatražila novu dobila bi ju do 65 godine života. Benigna glupost. A nesreća se može svakom desiti.

John

pre 5 godina

(point_of_sale, 11. mart 2019 17:45)

Neće biti.
Članak 222 Zakona o sigurnosti prometa na cestama: (na snazi od 16.11.2017)
"Vozaćka dozvola za upravljanje vozilima ...., B, ... kategorije izdaje se s rokom vaćženja od 10 godina

lekarski pregled

pre 5 godina

dobar deo komentara banalizuje obnavljanje vozačke dozvole.
gospodo postoji razlog zašto se nekome izda dokument na dve, nekome na pet, a nekome na deset godina.
pri obnovi vozačke dozvole radi se lekarski pregled, to sto je neko jednom prosao pregled ne znaci da ce opet proci deset godina kasnije. možda sada slabije vidi ili cuje (pa su mu potrebne naocare ili slusni aparat dok vozi), ili ima neke neuroloske smetnje, oslabljene reflekse itd. nije lekarski pregled za podceniti. naravno potpuno je nepovezano sto je udarila dete sa istekom dokumenta.

point_of_sale

pre 5 godina

U Hrvatskoj se vozačka dozvola ne produžuje - vrijedi od dana kada vam je izdana pa do 68. godine života (prije do 65.)
Iznimka su slučajevi kad imate ograničenje (obično 3 god) i tada ju morate prožavati.

prcko

pre 5 godina

zena navodno radi svoj posao u ministarstvu izuzetno dobro a to sa dokumentima koja imaju po 10 g trajnost vazenja nije ni cudo da covjek zaboravi.

Miha

pre 5 godina

Kakva je to ministarka koja nije u stanju da vodi racuna o svojim obavezama i licnim dokumentima. Za nju nije nista do mozda neki administrativni posao.
Uzas bre, balkan, sta reci.

John

pre 5 godina

(John, 11. mart 2019 12:52)

Nisam hteo da napišem u ovom komentaru "A da vidiš kad Plenki ne prihvati ostavku" misleći da je preterano. Kad, eto ti ga na...
Otprilike, da parafraziram, "Ona bi kao da podnese ostavku, a oni joj kao ne daju".

Vidim da, u međuvremenu, mnogi komentatori govore da "se svima dešava da ne pogledaju dokle važi dozvola ili neki drugi dokument". E, pa, fudbalski rečeno - promašili ste ceo fudbal - ONA (t.j. političari/funkcioneri nisu SVI - zbog svog položaja imaju mnogo manja prava, a mnogo veće obaveze i dužnosti nego SVI mi ostali. I nema ono "ja kao građanin" - nisi ti građanin više, sad si poslanik/ministar/direktor... i za tebe važe druga pravila. Imaš brojne privilegije koje mi SVI nemamo. E,pa, to košta, ali ne u novcu.
Naravno, mnogo vode će proteći Savom dok Ex-Yu kvazi-države i njihovi narodi to shvate.

Princip

pre 5 godina

Ima jedna zemlja na brdovitom Balkanu u kojoj čak i čipovana saobraćajna dozvola a bogme i ,nećete verovati, tablice imaju rok trajanja!!! Za ne poverovati! U Sloveniji se policajac krsti kad vidi. To što nije imala produženu vozačku dozvolu je samo obični administrativni prekršaj nebitno za ovaj slučaj. Sve ostalo je nesrećan slučaj.

logike bez

pre 5 godina

Nema ovde razlike izmedju nasih i njihovih. I ovi nasi daju ostavke, do narednih izbora. Njihovi isto. Cujes: nudi ostavku. Smejurija.

mufljuz

pre 5 godina

Zamislite, zeni je istekla dozvola i, verovatno je istekom dozvole zaboravila da vozi! Cini se da je manje bitno sto je naletela na dete. Ako je kriva, onda je kriva zbog nepaznje ili neodgovorne voznje. Ako nije kriva (dete istrcalo na ulicu gde ga ona nije mogla videti) onda nije kriva. Socijalisticki rudiment vazenja nekog dokumenta ... kad istekne onda vi prestanete biti to sto jeste! U svakom slucaju, moralni je cin podneti ostavku.

Draza_Olmajti

pre 5 godina

Ko god je vozac on je i potencijalni ubica. Nesrece se desavaju i treba sa malo vise mozga komentarisati ovakve stvari,jer se sutra moze isto desiti vama.

Misula

pre 5 godina

@Bruce Springsteen
Glupost, pa ona je naletela na dete sa malom brzinom, dete pretrcavalo van pesackog prelaza, to moze da se desi svakome, pogotovu u trenutnom padu koncentracije pa da ne predvidi tu mogucnost. To sto joj je istekla vozacka i samo je nije formalno produzila je najmanji moguci prekrsaj i sa ovakvim korektnim ponasanjem apsolutno moze da ostane na toj funkciji. Pa onaj Babic je ubio zenu na naplatnoj rampi u sumanutoj brzini i ponudio ostavku i sta je bilo posle toga?! Sakrili snimke kamera, niko nista ne zna, ne moze da se cuje bilo sta vise od tada. Sad Jutka od Brusa kada je isplivalo na TV-u kako je spopadao zene, odjednom je to napad na gospodara a on to jos potvrdio da to u stvari njega napadaju (nema blage veze) ali nije bitno, i to ce da se zaboravi, ovaj podneo ostavku, bice ko i Babic prebacen na neko manje upecatljivo mesto i nastavice da radi svoje ko i do sada.

leptirica

pre 5 godina

Realno mislim i sa važećom vozačkom dozvolom da nema pravo naletati na decu?!Valjda?Za koplje po bahatosti su ipak iznad nas....
(Bruce Springsteen, 11. mart 2019 12:34)

Dijete istrčalo pred auto, van pješačkog prelaza. Vozačka joj je istekla, žena nije produžila, to je nemar,ali to nije imalo nikakvog utjecaja na ovu nesreću. Sve da je i produžila vozačku kad je trebala to nebi promjenilo činjenicu da je dijete istrčalo pred auto. Šta se bahatosti tiče, žena se ispričala putem društvenih mreža i medija, posjetila djete u bolnici.... Sad je i plakala i na kraju ponudila ostavku. Gdi je tu bahatost?

neko_iz_mase

pre 5 godina

Vozila 30-40 km/h??? Draga gospođo, vozilo pri toj brzini prilikom kočenja treba da stane u mjestu. Zato je ograničenje u krugu škole 30 km/h. Vi pričate o nekom izbjegavanju djeteta vozilom i prelasku u drugu traku, znači da ste je vidjeli ranije. Prirodna reakcija svakog vozača, pogotovo onih malo lošijih je da noga odmah leti na kočnicu, tako da ta priča da ste išli 30-40 km/h je glupa laž, kao i vaša navodna ostavka i manipulacija suzama. Vozili ste sigurno 50-60 km/h minimalno.

rog

pre 5 godina

Realno mislim i sa važećom vozačkom dozvolom da nema pravo naletati na decu?!Valjda?Za koplje po bahatosti su ipak iznad nas....
(Bruce Springsteen, 11. mart 2019 12:34)

Vidi se da ne vozis inace ne bi lupao ovakve gluposti.
Kako mislis da izbegnes pesaka koji odjednom ispred tebe istrci na ulicu van pesackog prelaza bez prethodno pokazane namere da zeli da predje? Pesaci su ucesnici u saobracaju kao i vozaci i snose odgovornost za svoje postupke.

Vuk

pre 5 godina

Reko bih da je sasvim normalno postupila. To što je vozačka istekla, prekršaj pa je prekršaj i nema nikave veze sa nezgodom. Dete je zbrinuto i u stabilnom stanju, žena savesno postupila... dešava se, pototovo ako ne vozi često pa ni ne obrati pažnju, al zbog ne pažnje će da plati kaznu i završeno.

Mare

pre 5 godina

To se zaista dešava. Mene pre par godina zaustavila policija. Dajem vozačku dozvolu kad policajac kaže "Gospodine, vama je vozačka dozvola istekla pre dve godine!". Nisam ni pomislio da je prošlo već 12 godina od izdavanja dozvole.
Stvarno, u današnje vreme kada si prinudjen da imaš na stotine raznih identifikacija, kartica i dozvola, a sve sa različitim rokovima trajanja, takve stvari se dešavaju.

EU Citizen

pre 5 godina

U suštini, banalna stvar, gospođa ama baš ni za šta specijalno nije kriva, zaboravila je da produži dozvolu, što se svakome može desiti, i stvar je za manju kaznu, nije prekoračila brzinu, nije pila, dete je bilo izvan pešačkog prelaza. Mediji su odavno postali hijene koje najtrivijalnije stvari naduvavaju do grotesknih proporcija i pokušavaju da svakome unište živor ako mogu.

Luftinspektor

pre 5 godina

Njen jedini grijeh je da nije produžila vozačku, jedan komentator je tu napisao da se u normalnim zemljama za to ide u zatvor, za taj prekršaj u Austriji kazna je 36 eura i ne ide se u zatvor, ne znam samo je li njemu Austrija "normalna" zemlja.
Ništa drugo nije kriva, nije vozila prebrzo, nije bila pijana, ništa, klinka joj je izletila pred auto, i sad daje ostavku, već smo imali slučajeve da ministri koji direktno ništa nisu skrivili daju ostavke, šta se u Srbiji mora desiti da neki ministar da ostavku?!

Života

pre 5 godina

Imamo zakone koji su smišljeni samo da bi se maltretiralo biračko telo i da bi mu se uzele pare. Sad se to polomilo na onima iz vlasti. Ako se vozačka dozvola automatski produžava, zašto onda ne izdaju do 65 godina starosti kada bi se krenulo sa očnim pregledima?

Pertinaks

pre 5 godina

Ne treba sad tu previse drviti, cinjenica da nema vazecu dozvolu nije doprinela nesreci, ako je dete istrcalo van pesackog dal je imala vazeci il nevazeci dokument nema neke preterane veze.
Ali da si ti ministar iceg i ne znas dokumente licne prirode da organizujes pa kako mislis svoj resor da organizujes.

Luka Laban

pre 5 godina

Pitaju je zasto nije dala neopozivu ostavku? Pa zato sto je ovo Balkan, mi smo svi istog mentaliteta i sklopa, samo trazimo izgovore. I to uglavnom bezobrazne, bahate i glupe.

natalijadespotovic@gmail.com

pre 5 godina

Ovo je za mene nesrecan slucaj. Moze svima da se desi.... Ja ne pamtim kada sam pogledala datum do kada mi vazi vozacka dozvola...

jurica

pre 5 godina

Ona NUDI ostavku, umjesto da ju je neopozivo dala..

Međutim, najbolje je to što je rekla da ima vozačku, ali joj je istekla.

A bolje od toga je to da nije znala da joj je istekla prije 3 godine.

Ovakvi ljudi vrijeđaju zdrav razum građana RH.

John

pre 5 godina

Balkansi političarski sindrom na delu...
"Nudi" ostavku?
U normalnim zemljama bi ostavku i to neopozivu podela još istog dana i onda se povukla iz politike, a ovde će da "nudi" ostavku i stavlja mandat "na raspolaganje"

Misula

pre 5 godina

@Bruce Springsteen
Glupost, pa ona je naletela na dete sa malom brzinom, dete pretrcavalo van pesackog prelaza, to moze da se desi svakome, pogotovu u trenutnom padu koncentracije pa da ne predvidi tu mogucnost. To sto joj je istekla vozacka i samo je nije formalno produzila je najmanji moguci prekrsaj i sa ovakvim korektnim ponasanjem apsolutno moze da ostane na toj funkciji. Pa onaj Babic je ubio zenu na naplatnoj rampi u sumanutoj brzini i ponudio ostavku i sta je bilo posle toga?! Sakrili snimke kamera, niko nista ne zna, ne moze da se cuje bilo sta vise od tada. Sad Jutka od Brusa kada je isplivalo na TV-u kako je spopadao zene, odjednom je to napad na gospodara a on to jos potvrdio da to u stvari njega napadaju (nema blage veze) ali nije bitno, i to ce da se zaboravi, ovaj podneo ostavku, bice ko i Babic prebacen na neko manje upecatljivo mesto i nastavice da radi svoje ko i do sada.

EU Citizen

pre 5 godina

U suštini, banalna stvar, gospođa ama baš ni za šta specijalno nije kriva, zaboravila je da produži dozvolu, što se svakome može desiti, i stvar je za manju kaznu, nije prekoračila brzinu, nije pila, dete je bilo izvan pešačkog prelaza. Mediji su odavno postali hijene koje najtrivijalnije stvari naduvavaju do grotesknih proporcija i pokušavaju da svakome unište živor ako mogu.

Luka Laban

pre 5 godina

Pitaju je zasto nije dala neopozivu ostavku? Pa zato sto je ovo Balkan, mi smo svi istog mentaliteta i sklopa, samo trazimo izgovore. I to uglavnom bezobrazne, bahate i glupe.

leptirica

pre 5 godina

Realno mislim i sa važećom vozačkom dozvolom da nema pravo naletati na decu?!Valjda?Za koplje po bahatosti su ipak iznad nas....
(Bruce Springsteen, 11. mart 2019 12:34)

Dijete istrčalo pred auto, van pješačkog prelaza. Vozačka joj je istekla, žena nije produžila, to je nemar,ali to nije imalo nikakvog utjecaja na ovu nesreću. Sve da je i produžila vozačku kad je trebala to nebi promjenilo činjenicu da je dijete istrčalo pred auto. Šta se bahatosti tiče, žena se ispričala putem društvenih mreža i medija, posjetila djete u bolnici.... Sad je i plakala i na kraju ponudila ostavku. Gdi je tu bahatost?

Mare

pre 5 godina

To se zaista dešava. Mene pre par godina zaustavila policija. Dajem vozačku dozvolu kad policajac kaže "Gospodine, vama je vozačka dozvola istekla pre dve godine!". Nisam ni pomislio da je prošlo već 12 godina od izdavanja dozvole.
Stvarno, u današnje vreme kada si prinudjen da imaš na stotine raznih identifikacija, kartica i dozvola, a sve sa različitim rokovima trajanja, takve stvari se dešavaju.

Luftinspektor

pre 5 godina

Njen jedini grijeh je da nije produžila vozačku, jedan komentator je tu napisao da se u normalnim zemljama za to ide u zatvor, za taj prekršaj u Austriji kazna je 36 eura i ne ide se u zatvor, ne znam samo je li njemu Austrija "normalna" zemlja.
Ništa drugo nije kriva, nije vozila prebrzo, nije bila pijana, ništa, klinka joj je izletila pred auto, i sad daje ostavku, već smo imali slučajeve da ministri koji direktno ništa nisu skrivili daju ostavke, šta se u Srbiji mora desiti da neki ministar da ostavku?!

John

pre 5 godina

Balkansi političarski sindrom na delu...
"Nudi" ostavku?
U normalnim zemljama bi ostavku i to neopozivu podela još istog dana i onda se povukla iz politike, a ovde će da "nudi" ostavku i stavlja mandat "na raspolaganje"

Pertinaks

pre 5 godina

Ne treba sad tu previse drviti, cinjenica da nema vazecu dozvolu nije doprinela nesreci, ako je dete istrcalo van pesackog dal je imala vazeci il nevazeci dokument nema neke preterane veze.
Ali da si ti ministar iceg i ne znas dokumente licne prirode da organizujes pa kako mislis svoj resor da organizujes.

rog

pre 5 godina

Realno mislim i sa važećom vozačkom dozvolom da nema pravo naletati na decu?!Valjda?Za koplje po bahatosti su ipak iznad nas....
(Bruce Springsteen, 11. mart 2019 12:34)

Vidi se da ne vozis inace ne bi lupao ovakve gluposti.
Kako mislis da izbegnes pesaka koji odjednom ispred tebe istrci na ulicu van pesackog prelaza bez prethodno pokazane namere da zeli da predje? Pesaci su ucesnici u saobracaju kao i vozaci i snose odgovornost za svoje postupke.

Draza_Olmajti

pre 5 godina

Ko god je vozac on je i potencijalni ubica. Nesrece se desavaju i treba sa malo vise mozga komentarisati ovakve stvari,jer se sutra moze isto desiti vama.

jurica

pre 5 godina

Ona NUDI ostavku, umjesto da ju je neopozivo dala..

Međutim, najbolje je to što je rekla da ima vozačku, ali joj je istekla.

A bolje od toga je to da nije znala da joj je istekla prije 3 godine.

Ovakvi ljudi vrijeđaju zdrav razum građana RH.

natalijadespotovic@gmail.com

pre 5 godina

Ovo je za mene nesrecan slucaj. Moze svima da se desi.... Ja ne pamtim kada sam pogledala datum do kada mi vazi vozacka dozvola...

Vuk

pre 5 godina

Reko bih da je sasvim normalno postupila. To što je vozačka istekla, prekršaj pa je prekršaj i nema nikave veze sa nezgodom. Dete je zbrinuto i u stabilnom stanju, žena savesno postupila... dešava se, pototovo ako ne vozi često pa ni ne obrati pažnju, al zbog ne pažnje će da plati kaznu i završeno.

Života

pre 5 godina

Imamo zakone koji su smišljeni samo da bi se maltretiralo biračko telo i da bi mu se uzele pare. Sad se to polomilo na onima iz vlasti. Ako se vozačka dozvola automatski produžava, zašto onda ne izdaju do 65 godina starosti kada bi se krenulo sa očnim pregledima?

Miha

pre 5 godina

Kakva je to ministarka koja nije u stanju da vodi racuna o svojim obavezama i licnim dokumentima. Za nju nije nista do mozda neki administrativni posao.
Uzas bre, balkan, sta reci.

neko_iz_mase

pre 5 godina

Vozila 30-40 km/h??? Draga gospođo, vozilo pri toj brzini prilikom kočenja treba da stane u mjestu. Zato je ograničenje u krugu škole 30 km/h. Vi pričate o nekom izbjegavanju djeteta vozilom i prelasku u drugu traku, znači da ste je vidjeli ranije. Prirodna reakcija svakog vozača, pogotovo onih malo lošijih je da noga odmah leti na kočnicu, tako da ta priča da ste išli 30-40 km/h je glupa laž, kao i vaša navodna ostavka i manipulacija suzama. Vozili ste sigurno 50-60 km/h minimalno.

Princip

pre 5 godina

Ima jedna zemlja na brdovitom Balkanu u kojoj čak i čipovana saobraćajna dozvola a bogme i ,nećete verovati, tablice imaju rok trajanja!!! Za ne poverovati! U Sloveniji se policajac krsti kad vidi. To što nije imala produženu vozačku dozvolu je samo obični administrativni prekršaj nebitno za ovaj slučaj. Sve ostalo je nesrećan slučaj.

mufljuz

pre 5 godina

Zamislite, zeni je istekla dozvola i, verovatno je istekom dozvole zaboravila da vozi! Cini se da je manje bitno sto je naletela na dete. Ako je kriva, onda je kriva zbog nepaznje ili neodgovorne voznje. Ako nije kriva (dete istrcalo na ulicu gde ga ona nije mogla videti) onda nije kriva. Socijalisticki rudiment vazenja nekog dokumenta ... kad istekne onda vi prestanete biti to sto jeste! U svakom slucaju, moralni je cin podneti ostavku.

logike bez

pre 5 godina

Nema ovde razlike izmedju nasih i njihovih. I ovi nasi daju ostavke, do narednih izbora. Njihovi isto. Cujes: nudi ostavku. Smejurija.

John

pre 5 godina

(John, 11. mart 2019 12:52)

Nisam hteo da napišem u ovom komentaru "A da vidiš kad Plenki ne prihvati ostavku" misleći da je preterano. Kad, eto ti ga na...
Otprilike, da parafraziram, "Ona bi kao da podnese ostavku, a oni joj kao ne daju".

Vidim da, u međuvremenu, mnogi komentatori govore da "se svima dešava da ne pogledaju dokle važi dozvola ili neki drugi dokument". E, pa, fudbalski rečeno - promašili ste ceo fudbal - ONA (t.j. političari/funkcioneri nisu SVI - zbog svog položaja imaju mnogo manja prava, a mnogo veće obaveze i dužnosti nego SVI mi ostali. I nema ono "ja kao građanin" - nisi ti građanin više, sad si poslanik/ministar/direktor... i za tebe važe druga pravila. Imaš brojne privilegije koje mi SVI nemamo. E,pa, to košta, ali ne u novcu.
Naravno, mnogo vode će proteći Savom dok Ex-Yu kvazi-države i njihovi narodi to shvate.

prcko

pre 5 godina

zena navodno radi svoj posao u ministarstvu izuzetno dobro a to sa dokumentima koja imaju po 10 g trajnost vazenja nije ni cudo da covjek zaboravi.

RTH

pre 5 godina

U HR vozačke izdane 2010 i kasnije vrijede do 65 godine života. One izdane prije vrijede 10 godina. Njena je očito iz 2006 ako vrijedi do 2016. Da je zatražila novu dobila bi ju do 65 godine života. Benigna glupost. A nesreća se može svakom desiti.

lekarski pregled

pre 5 godina

dobar deo komentara banalizuje obnavljanje vozačke dozvole.
gospodo postoji razlog zašto se nekome izda dokument na dve, nekome na pet, a nekome na deset godina.
pri obnovi vozačke dozvole radi se lekarski pregled, to sto je neko jednom prosao pregled ne znaci da ce opet proci deset godina kasnije. možda sada slabije vidi ili cuje (pa su mu potrebne naocare ili slusni aparat dok vozi), ili ima neke neuroloske smetnje, oslabljene reflekse itd. nije lekarski pregled za podceniti. naravno potpuno je nepovezano sto je udarila dete sa istekom dokumenta.

John

pre 5 godina

(point_of_sale, 11. mart 2019 17:45)

Neće biti.
Članak 222 Zakona o sigurnosti prometa na cestama: (na snazi od 16.11.2017)
"Vozaćka dozvola za upravljanje vozilima ...., B, ... kategorije izdaje se s rokom vaćženja od 10 godina

point_of_sale

pre 5 godina

U Hrvatskoj se vozačka dozvola ne produžuje - vrijedi od dana kada vam je izdana pa do 68. godine života (prije do 65.)
Iznimka su slučajevi kad imate ograničenje (obično 3 god) i tada ju morate prožavati.

EU Citizen

pre 5 godina

U suštini, banalna stvar, gospođa ama baš ni za šta specijalno nije kriva, zaboravila je da produži dozvolu, što se svakome može desiti, i stvar je za manju kaznu, nije prekoračila brzinu, nije pila, dete je bilo izvan pešačkog prelaza. Mediji su odavno postali hijene koje najtrivijalnije stvari naduvavaju do grotesknih proporcija i pokušavaju da svakome unište živor ako mogu.

neko_iz_mase

pre 5 godina

Vozila 30-40 km/h??? Draga gospođo, vozilo pri toj brzini prilikom kočenja treba da stane u mjestu. Zato je ograničenje u krugu škole 30 km/h. Vi pričate o nekom izbjegavanju djeteta vozilom i prelasku u drugu traku, znači da ste je vidjeli ranije. Prirodna reakcija svakog vozača, pogotovo onih malo lošijih je da noga odmah leti na kočnicu, tako da ta priča da ste išli 30-40 km/h je glupa laž, kao i vaša navodna ostavka i manipulacija suzama. Vozili ste sigurno 50-60 km/h minimalno.

Luka Laban

pre 5 godina

Pitaju je zasto nije dala neopozivu ostavku? Pa zato sto je ovo Balkan, mi smo svi istog mentaliteta i sklopa, samo trazimo izgovore. I to uglavnom bezobrazne, bahate i glupe.

jurica

pre 5 godina

Ona NUDI ostavku, umjesto da ju je neopozivo dala..

Međutim, najbolje je to što je rekla da ima vozačku, ali joj je istekla.

A bolje od toga je to da nije znala da joj je istekla prije 3 godine.

Ovakvi ljudi vrijeđaju zdrav razum građana RH.

John

pre 5 godina

Balkansi političarski sindrom na delu...
"Nudi" ostavku?
U normalnim zemljama bi ostavku i to neopozivu podela još istog dana i onda se povukla iz politike, a ovde će da "nudi" ostavku i stavlja mandat "na raspolaganje"

leptirica

pre 5 godina

Realno mislim i sa važećom vozačkom dozvolom da nema pravo naletati na decu?!Valjda?Za koplje po bahatosti su ipak iznad nas....
(Bruce Springsteen, 11. mart 2019 12:34)

Dijete istrčalo pred auto, van pješačkog prelaza. Vozačka joj je istekla, žena nije produžila, to je nemar,ali to nije imalo nikakvog utjecaja na ovu nesreću. Sve da je i produžila vozačku kad je trebala to nebi promjenilo činjenicu da je dijete istrčalo pred auto. Šta se bahatosti tiče, žena se ispričala putem društvenih mreža i medija, posjetila djete u bolnici.... Sad je i plakala i na kraju ponudila ostavku. Gdi je tu bahatost?

Vuk

pre 5 godina

Reko bih da je sasvim normalno postupila. To što je vozačka istekla, prekršaj pa je prekršaj i nema nikave veze sa nezgodom. Dete je zbrinuto i u stabilnom stanju, žena savesno postupila... dešava se, pototovo ako ne vozi često pa ni ne obrati pažnju, al zbog ne pažnje će da plati kaznu i završeno.

Misula

pre 5 godina

@Bruce Springsteen
Glupost, pa ona je naletela na dete sa malom brzinom, dete pretrcavalo van pesackog prelaza, to moze da se desi svakome, pogotovu u trenutnom padu koncentracije pa da ne predvidi tu mogucnost. To sto joj je istekla vozacka i samo je nije formalno produzila je najmanji moguci prekrsaj i sa ovakvim korektnim ponasanjem apsolutno moze da ostane na toj funkciji. Pa onaj Babic je ubio zenu na naplatnoj rampi u sumanutoj brzini i ponudio ostavku i sta je bilo posle toga?! Sakrili snimke kamera, niko nista ne zna, ne moze da se cuje bilo sta vise od tada. Sad Jutka od Brusa kada je isplivalo na TV-u kako je spopadao zene, odjednom je to napad na gospodara a on to jos potvrdio da to u stvari njega napadaju (nema blage veze) ali nije bitno, i to ce da se zaboravi, ovaj podneo ostavku, bice ko i Babic prebacen na neko manje upecatljivo mesto i nastavice da radi svoje ko i do sada.

Luftinspektor

pre 5 godina

Njen jedini grijeh je da nije produžila vozačku, jedan komentator je tu napisao da se u normalnim zemljama za to ide u zatvor, za taj prekršaj u Austriji kazna je 36 eura i ne ide se u zatvor, ne znam samo je li njemu Austrija "normalna" zemlja.
Ništa drugo nije kriva, nije vozila prebrzo, nije bila pijana, ništa, klinka joj je izletila pred auto, i sad daje ostavku, već smo imali slučajeve da ministri koji direktno ništa nisu skrivili daju ostavke, šta se u Srbiji mora desiti da neki ministar da ostavku?!

natalijadespotovic@gmail.com

pre 5 godina

Ovo je za mene nesrecan slucaj. Moze svima da se desi.... Ja ne pamtim kada sam pogledala datum do kada mi vazi vozacka dozvola...

Miha

pre 5 godina

Kakva je to ministarka koja nije u stanju da vodi racuna o svojim obavezama i licnim dokumentima. Za nju nije nista do mozda neki administrativni posao.
Uzas bre, balkan, sta reci.

Mare

pre 5 godina

To se zaista dešava. Mene pre par godina zaustavila policija. Dajem vozačku dozvolu kad policajac kaže "Gospodine, vama je vozačka dozvola istekla pre dve godine!". Nisam ni pomislio da je prošlo već 12 godina od izdavanja dozvole.
Stvarno, u današnje vreme kada si prinudjen da imaš na stotine raznih identifikacija, kartica i dozvola, a sve sa različitim rokovima trajanja, takve stvari se dešavaju.

Princip

pre 5 godina

Ima jedna zemlja na brdovitom Balkanu u kojoj čak i čipovana saobraćajna dozvola a bogme i ,nećete verovati, tablice imaju rok trajanja!!! Za ne poverovati! U Sloveniji se policajac krsti kad vidi. To što nije imala produženu vozačku dozvolu je samo obični administrativni prekršaj nebitno za ovaj slučaj. Sve ostalo je nesrećan slučaj.

Draza_Olmajti

pre 5 godina

Ko god je vozac on je i potencijalni ubica. Nesrece se desavaju i treba sa malo vise mozga komentarisati ovakve stvari,jer se sutra moze isto desiti vama.

point_of_sale

pre 5 godina

U Hrvatskoj se vozačka dozvola ne produžuje - vrijedi od dana kada vam je izdana pa do 68. godine života (prije do 65.)
Iznimka su slučajevi kad imate ograničenje (obično 3 god) i tada ju morate prožavati.

rog

pre 5 godina

Realno mislim i sa važećom vozačkom dozvolom da nema pravo naletati na decu?!Valjda?Za koplje po bahatosti su ipak iznad nas....
(Bruce Springsteen, 11. mart 2019 12:34)

Vidi se da ne vozis inace ne bi lupao ovakve gluposti.
Kako mislis da izbegnes pesaka koji odjednom ispred tebe istrci na ulicu van pesackog prelaza bez prethodno pokazane namere da zeli da predje? Pesaci su ucesnici u saobracaju kao i vozaci i snose odgovornost za svoje postupke.

logike bez

pre 5 godina

Nema ovde razlike izmedju nasih i njihovih. I ovi nasi daju ostavke, do narednih izbora. Njihovi isto. Cujes: nudi ostavku. Smejurija.

Pertinaks

pre 5 godina

Ne treba sad tu previse drviti, cinjenica da nema vazecu dozvolu nije doprinela nesreci, ako je dete istrcalo van pesackog dal je imala vazeci il nevazeci dokument nema neke preterane veze.
Ali da si ti ministar iceg i ne znas dokumente licne prirode da organizujes pa kako mislis svoj resor da organizujes.

John

pre 5 godina

(John, 11. mart 2019 12:52)

Nisam hteo da napišem u ovom komentaru "A da vidiš kad Plenki ne prihvati ostavku" misleći da je preterano. Kad, eto ti ga na...
Otprilike, da parafraziram, "Ona bi kao da podnese ostavku, a oni joj kao ne daju".

Vidim da, u međuvremenu, mnogi komentatori govore da "se svima dešava da ne pogledaju dokle važi dozvola ili neki drugi dokument". E, pa, fudbalski rečeno - promašili ste ceo fudbal - ONA (t.j. političari/funkcioneri nisu SVI - zbog svog položaja imaju mnogo manja prava, a mnogo veće obaveze i dužnosti nego SVI mi ostali. I nema ono "ja kao građanin" - nisi ti građanin više, sad si poslanik/ministar/direktor... i za tebe važe druga pravila. Imaš brojne privilegije koje mi SVI nemamo. E,pa, to košta, ali ne u novcu.
Naravno, mnogo vode će proteći Savom dok Ex-Yu kvazi-države i njihovi narodi to shvate.

Života

pre 5 godina

Imamo zakone koji su smišljeni samo da bi se maltretiralo biračko telo i da bi mu se uzele pare. Sad se to polomilo na onima iz vlasti. Ako se vozačka dozvola automatski produžava, zašto onda ne izdaju do 65 godina starosti kada bi se krenulo sa očnim pregledima?

lekarski pregled

pre 5 godina

dobar deo komentara banalizuje obnavljanje vozačke dozvole.
gospodo postoji razlog zašto se nekome izda dokument na dve, nekome na pet, a nekome na deset godina.
pri obnovi vozačke dozvole radi se lekarski pregled, to sto je neko jednom prosao pregled ne znaci da ce opet proci deset godina kasnije. možda sada slabije vidi ili cuje (pa su mu potrebne naocare ili slusni aparat dok vozi), ili ima neke neuroloske smetnje, oslabljene reflekse itd. nije lekarski pregled za podceniti. naravno potpuno je nepovezano sto je udarila dete sa istekom dokumenta.

mufljuz

pre 5 godina

Zamislite, zeni je istekla dozvola i, verovatno je istekom dozvole zaboravila da vozi! Cini se da je manje bitno sto je naletela na dete. Ako je kriva, onda je kriva zbog nepaznje ili neodgovorne voznje. Ako nije kriva (dete istrcalo na ulicu gde ga ona nije mogla videti) onda nije kriva. Socijalisticki rudiment vazenja nekog dokumenta ... kad istekne onda vi prestanete biti to sto jeste! U svakom slucaju, moralni je cin podneti ostavku.

RTH

pre 5 godina

U HR vozačke izdane 2010 i kasnije vrijede do 65 godine života. One izdane prije vrijede 10 godina. Njena je očito iz 2006 ako vrijedi do 2016. Da je zatražila novu dobila bi ju do 65 godine života. Benigna glupost. A nesreća se može svakom desiti.

prcko

pre 5 godina

zena navodno radi svoj posao u ministarstvu izuzetno dobro a to sa dokumentima koja imaju po 10 g trajnost vazenja nije ni cudo da covjek zaboravi.

John

pre 5 godina

(point_of_sale, 11. mart 2019 17:45)

Neće biti.
Članak 222 Zakona o sigurnosti prometa na cestama: (na snazi od 16.11.2017)
"Vozaćka dozvola za upravljanje vozilima ...., B, ... kategorije izdaje se s rokom vaćženja od 10 godina