Petak, 15.02.2019.

13:11

Brnabićeva na zvižduke:Poštujte pretke, fašizam neće proći

Poštujte pretke, fašizam neće proći, rekla je premijerka Ana Brnabić grupi članova Ravnogorskog pokreta, koji su zvižducima propratili njeno obraćanje u Orašcu.

Izvor: Tanjug

Brnabiæeva na zvižduke:Poštujte pretke, fašizam neæe proæi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

мерак

pre 5 godina

Ви сте нешто најгоре што нас је снашло. Гори сте и од Слобе а и од жутих за које сам мислио да су катастрофа. Лустрација и власт народу!

Zeka

pre 5 godina

Dveri su poznate po svojoj hrabrosti kada treba da napadaju žene...
Danas su naleteli na jednu hrabru i odlučnu ženu i dobili lekciju.Bravo Ana!

Sale

pre 5 godina

Koji fas8zam, o cemu ti zeno pricas da li si ti pri sebi... zvizdali su tebi i Vucicevoj vladavini i gradjani nezadovolj i to imaju i pravo da ucine jer Ustav im garantuje, sloboda govora

Walldorf

pre 5 godina

Устав Републике Србије не познаје појмове "Премијер" или "Премијерка", све једно. Ти појмови не значе ништа. По Уставу Републике Србије, Србија има владу и Председника владе. Те се, молим Вас, понашајте у складу са Уставом. Даље, неприхватљиво је одсуство Председника Републике Србије на данашњој манифестацији! Очито да му не прија Шумадија, последња српска тврђава слободарског духа Србије. Он не воли звиждуке. Он воли безпоговорну послушност, иако Србију води директно у амбис пропасти. Он воли аплаузе, тапшање по рамену, безпризорно и љи*аво понашање људи из његовог окружења и оних који аутобусима, са сендвичем у рукама, долазе из подружница СНС-а широм Србије. Да не дужим, момци који су данас протест изражавали звиждуцима, потомци су људи који су 1941. године чинили први антифашистички покрет у поробљеној и спаљеној Европи. Вођа тог покрета, Ђенерал Михаиловић, је носилац одликовања савезничких снага. Њега су одликовали Хари Труман, Шарл де Гол и други антифашисти. За разлику од Павелића који је одликовања примао од Хитлера, Мусолинија, представника Ватикана. Разлика је очита, сложићемо се. Да закључим. Називање момака који су данас извиждали г. Брнабић, фашистима, коси се са здравим разумом. Они нису фашисти, они су српски родољуби. Као и њихови дедови и прадедови. Поздрав искреним српским родољубима!!! Догодине у Призрену.

Harry

pre 5 godina

Bravo Brnabiceva...pravim imenom si ih nazvala...fasisti. Ma nisu oni ni fasisti. Oni su, kao i ustase, obicna koljacka rulja, zedna krvi. Cuj, cetnici pricaju o nekoj izdaji?

Tanja

pre 5 godina

Veće zlo se pojavilo u ovoj državi nije. Svaka čast ljudima koji protestuju. Naši preci se prevrću u grobu. Kada bi mogli da vide ko vodi ovu državu i za šta su se borili...

paja jase ponovo

pre 5 godina

Zasto Aleksandar Vucic nije dosao pa on je predsednik on je tu najvazniji sto se krije kad ga narod voli, svi predhodni predsednici su dolazili samo on nesme.

Aca

pre 5 godina

Tipični liberali, kad ne mogu da odgovore vrište fašizam, nacizam, govor mržnje i slično. Zbog toga je Tramp došao na vlast u SAD i zbog takvih sličnih stvari će nacionalisti počistiti liberalne stranke na izborima za EU. Običnim ljudima je dosta svega.

zvezdan

pre 5 godina

Zanimljivo je videti poneke komentare. Opozicija i oni koji izlaze na ulice da traže više demokratije, a kiji u isto vreme brane Ravnogorce (Četnike)... ajde kažite mi, kako ja, obican državljanin, mogu da podržim manifestacije i demokratsku opoziciju, kad je ona spremna da ide sa fašistima (Četnicima) i neofasistima (Dveri). Nema šanse... radje cu da začepim nos i glasam za Vučića kad dođje vreme.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Вешала су расистичка, пароле фашистичке, протестанти неотесани грађани Србије - а ви сте цвећке и све радите најбоље...

Mare

pre 5 godina

Zanimljivo je videti poneke komentare. Opozicija i oni koji izlaze na ulice da traže više demokratije, a kiji u isto vreme brane Ravnogorce (Četnike)... ajde kažite mi, kako ja, obican državljanin, mogu da podržim manifestacije i demokratsku opoziciju, kad je ona spremna da ide sa fašistima (Četnicima) i neofasistima (Dveri). Nema šanse... radje cu da začepim nos i glasam za Vučića kad dođje vreme.
Sreća pa ne znaš da je Vučić u koaliciji sa SPS-om i Jul-om koji su ubijali sopstveni narod devedesetih.

dasa

pre 5 godina

Au brate kakvi komentari?! Citajuci ovo jasno mi je samo da se kod nas nista vise ne zna. Sve smo izmesali i leve i desne, i demokrate i nacionaliste, i komuniste i fasiste... ispade da svak svakog mrzi i da smo svi mi u nekom ludilu iz kojeg ja ne znam kako cemo da se izvucemo. Debelo smo izgubili kompas za sve.

Sava

pre 5 godina

Fašiste treba hapsiti, kao i one koji traže 100 muslimana za 1 Srbina jer je to maltene isto. A zvižduci nisu fašizam jer svako ima slobodu da kaže šta misli, gde i kad god.

Rotvajler

pre 5 godina

Fasizam??? Kakve veze ima fasizam sa zvizducima i nezadovoljstvom naroda.Opet ste poceli kao u vreme mraka Slobodana i Mire da delite narod na vama podobne stranacke patriote i sve ostale strane placenike i domace izdajnike!!! Ta retorika vas vodi samo u jednom pravcu...u istoriju u kojoj cete vi biti upisani kao zlocinci protiv sopstvenog naroda draga Ana!!

Sin parizana koji zna istinu!

pre 5 godina

@drug
Vojska u otadžbini, ravnogorski pokret, četnici ili kako vam drago su antifašisti. Komunisti su posle rata izjednačili Ustaše i Četnike, što blage veze nema. Partizani i Četnici su među sobom vodili ideološki građanski rat (bratoubilački)! Ravnogorci na proslavi su izdali sve ono za šta se Čića časno zalagao! Svojim ponašanjem su uvredili generala Jugoslovenske Kraljeve vojske u otadžbini, a ne premijerku. Premijerka je svojom reakciom pokazala da ne razlikuje fašiste od antifašista, ta činjenica je mnogo gora od prostakluka ravnogoraca!

Rade

pre 5 godina

Srbi sigurno nisu fašisti. Zar nismo iskrvarili baš od njih. Što se tiće Nedića, Ljotića, Draže..pa istoriju o njima su napisali komunisti na čelu sa Titom i Hrvatskim i Slovenačkim kadrom u ono vreme. Još niko,osim neproverenih priča o njima nije dao čvrste dokaze. (samo priča Titovih komunista i Titovih udžbenika u školama) Premijerko , ne zovite fašzmom u Srbiji nekoliko barjaka ispred vas.

Dragasin

pre 5 godina

Nije ih nazvala fasistima zbog zvizduka. Nazvala ih je fasistima zbog cetnickih zastava koje su razvili...a verovatno su bili i bradati, sa subarama na glavi, koje je "krasila" kokarda. Eto zato ih je tako nazvala. Pa njih su cak i original fasisti, Italijani i Nemci, zbog izgleda, s podozrenjem gledali. Nekako se ni fasistima nisu svidjali.

Milosav

pre 5 godina

Ako nisi s njima - fasista si!
Ana da postuje pretke, ne bi samo aminovala na sve sto joj Efendija servira nego bi pokazala barem malo dostojanstva. Ovako i nju kao i sve koje je postavio na funkcije drzi u ruci kao vrapce koji ne smeju da pisnu.
Lepo dece onaj Vazduplohov pre neki dan: kad te Vucic postavi na polozaj ti znas sta ti je ciniti...
Srecan ti praznik "drzavo" Srbijo, jadna li si sa ovakvom vlascu.

opala

pre 5 godina

Nisam za Dveri, isti su mi kao i SNS, i moram da kazem da nije primereno mesto i vreme za zvizduke ali isto tako i da pitam odakle premijeru pravo da gradjane naziva fasistima? Ako su fasisti, a znamo da ipak nisu, zasto ih ne uhapsite sve jer je fasizam krivicno delo? Ipak ste na celu drzave. Na sta to lici, kakvo je to vredjanje i javna osuda, katastrofa. Kao nekakav nepristojan rijaliti. Stidim se svog premijera.

drug

pre 5 godina

Ravno gorski pokret je bio fasisticki pokret! Taj pokret je podrzavao Hitlerov fasizam, to je istina. U tome Presednica nije gresila kada je rekla, da fasizam u Srbiji nece proci,, jerogromna vecina gradjana tako misli. reci izdaja i sl. su podstrek za najgore za ljde na vlasti. Treba izbegavati takav recnik koji podstice na nasilje i netrplivosti za druge.

ja

pre 5 godina

@ (Usamljeni vuk, 15. februar 2019 13:26)

Lepo je rekla - vidim vaše zastave, vidim koga predstavljate i onda nastavila na priča o fašizmu. Ko nije gledao, u publici su se vijorile crno-crvene zastave pokreta "Naši", sa sve nemačkim "Gvozdenim krstom". Iako ne podržavam ove na vlasti, umem da saberem 2 i 2...

Pero

pre 5 godina

Kako je ovo uzvikivanje parola povezano sa fasizmom? Moze li neko da mi objasni.


Mogu ja. Četnici, Ljotićevci i Nedićevci su bili saradnici okupatora, a ovi danas u Orašcu su njihovi naslednici. Jasnije?

vlax

pre 5 godina

A Prvorodjeni nije smeo danas da dodje na ovaj skup jer je znao da ce se nesto ovako dogoditi pa je poslao svoju premijerku da ona popije gorku pilulu.Znao je da ovo nije skup koji moze da iskontrolise kao one vasare po gradovima Srbije gde dovodi samo svoje pristalice pa je izbegao da danas prosipa svoju demagogiju...

WillyWonka

pre 5 godina

Uvijek je simpatično kad neko poveže antifašizam i Ravnogorski četnički pokret. Dokle god je u Srbiji taj pokret zla legalan, dotle se Srbija fašizma riješiti neće.

sempervivum

pre 5 godina

Чуди ме да није поменула Јеремића, Ђиласа, Јанковића...
(а да... њих АВ помиње).
Ови што звижде јесу непристојни, али ништа више од њених умивених радикала.

Grdoje

pre 5 godina

SNS-ov profitni ogranak na cijem si ti čelu, nije popularan u Orašcu!
Jbg, tako je kako je...
S druge strane, ti nemas u sebi nista čime bi animirala masu i skrenula im razmisljanje i naredjenja iz drugog profitnog centra.
Naravoučenije: drži se ti kabineta i salona, rad na terenu nije za tebe.
Naravoučenije 2: možda je sve to glavni boss i očekivao pa te poslao u golgotu, da ne poletiš mnogo.
Naravoučenije 3: bez obzira da li je u pitanju USA ili SRB, kao političar MORAŠ da znaš da možes da budeš osveženje u velikim sredinama i da doneses još neki glasić, dok u tradicionalnom i konzervativnom okruženju možes samo da nagrabusiš i okreneš i postojeće glasače protiv tvoje stranke.

opopopopop

pre 5 godina

Ja koliko se secam, jedini koji je imao fasisticke izjave je bio upravo Vucic. 100 muslimana za jednog Srbina i to u parlamentu R. Srbije. Toliko o doslednosti premijerke.

bole

pre 5 godina

Jaoj koliko budala u ovoj zemlji, ovi sto su do sada a i sada sede sa Amerima koji su nam uzeli Kosovo i Krajinu zvižde i viču o izdaji Kosova. Stvarno neki ljudi veruju ono što čuju a ne ono što vide

Pravis se blesav

pre 5 godina

Fasizam? Kakvo veze ima sa zvizducima ?
(Rottfrajer, 15. februar 2019 14:24)

Nema veze sa zvizducima, nego sa fasistickim simbilima koje su nosili ti sto su zvizdali.

Krle

pre 5 godina

Ti znaš šta je sveto mesto, nikad do sad nisi ni bila u Orašcu, niti si ti naše gore list, tvoji su iz Hrvatske,a o fašizmu tek ništa ne znaš, premijerka koju niko nije birao od naroda, tj.na izborima !!!Auuu kako te je Vučić podmetnuo, jer nije smeo u Orašac !!

Cica Draza

pre 5 godina

Kako je ovo uzvikivanje parola povezano sa fasizmom? Moze li neko da mi objasni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Usamljeni vuk, 15. februar 2019 13:26)

Pitaj Ljoticevce iz Dveri.

Laki Lućano

pre 5 godina

A hommage "antifašisti" Ljotiću u Politikinom zabavniku, nisam naletio da je neko od glavnih vladajućih političara to osudio, svakako ne premijerka, ni njen vrhovni komandant, a ni tablu "Ulica đenerala Milana Nedića" u Aranđelovcu nikako već godinama da sklone!

Pero

pre 5 godina

Kako je ovo uzvikivanje parola povezano sa fasizmom? Moze li neko da mi objasni.


Mogu ja. Četnici, Ljotićevci i Nedićevci su bili saradnici okupatora, a ovi danas u Orašcu su njihovi naslednici. Jasnije?

Pravis se blesav

pre 5 godina

Fasizam? Kakvo veze ima sa zvizducima ?
(Rottfrajer, 15. februar 2019 14:24)

Nema veze sa zvizducima, nego sa fasistickim simbilima koje su nosili ti sto su zvizdali.

Krle

pre 5 godina

Ti znaš šta je sveto mesto, nikad do sad nisi ni bila u Orašcu, niti si ti naše gore list, tvoji su iz Hrvatske,a o fašizmu tek ništa ne znaš, premijerka koju niko nije birao od naroda, tj.na izborima !!!Auuu kako te je Vučić podmetnuo, jer nije smeo u Orašac !!

drug

pre 5 godina

Ravno gorski pokret je bio fasisticki pokret! Taj pokret je podrzavao Hitlerov fasizam, to je istina. U tome Presednica nije gresila kada je rekla, da fasizam u Srbiji nece proci,, jerogromna vecina gradjana tako misli. reci izdaja i sl. su podstrek za najgore za ljde na vlasti. Treba izbegavati takav recnik koji podstice na nasilje i netrplivosti za druge.

zvezdan

pre 5 godina

Zanimljivo je videti poneke komentare. Opozicija i oni koji izlaze na ulice da traže više demokratije, a kiji u isto vreme brane Ravnogorce (Četnike)... ajde kažite mi, kako ja, obican državljanin, mogu da podržim manifestacije i demokratsku opoziciju, kad je ona spremna da ide sa fašistima (Četnicima) i neofasistima (Dveri). Nema šanse... radje cu da začepim nos i glasam za Vučića kad dođje vreme.

Cica Draza

pre 5 godina

Kako je ovo uzvikivanje parola povezano sa fasizmom? Moze li neko da mi objasni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Usamljeni vuk, 15. februar 2019 13:26)

Pitaj Ljoticevce iz Dveri.

ja

pre 5 godina

@ (Usamljeni vuk, 15. februar 2019 13:26)

Lepo je rekla - vidim vaše zastave, vidim koga predstavljate i onda nastavila na priča o fašizmu. Ko nije gledao, u publici su se vijorile crno-crvene zastave pokreta "Naši", sa sve nemačkim "Gvozdenim krstom". Iako ne podržavam ove na vlasti, umem da saberem 2 i 2...

Harry

pre 5 godina

Bravo Brnabiceva...pravim imenom si ih nazvala...fasisti. Ma nisu oni ni fasisti. Oni su, kao i ustase, obicna koljacka rulja, zedna krvi. Cuj, cetnici pricaju o nekoj izdaji?

bole

pre 5 godina

Jaoj koliko budala u ovoj zemlji, ovi sto su do sada a i sada sede sa Amerima koji su nam uzeli Kosovo i Krajinu zvižde i viču o izdaji Kosova. Stvarno neki ljudi veruju ono što čuju a ne ono što vide

мерак

pre 5 godina

Ви сте нешто најгоре што нас је снашло. Гори сте и од Слобе а и од жутих за које сам мислио да су катастрофа. Лустрација и власт народу!

opopopopop

pre 5 godina

Ja koliko se secam, jedini koji je imao fasisticke izjave je bio upravo Vucic. 100 muslimana za jednog Srbina i to u parlamentu R. Srbije. Toliko o doslednosti premijerke.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Вешала су расистичка, пароле фашистичке, протестанти неотесани грађани Србије - а ви сте цвећке и све радите најбоље...

Walldorf

pre 5 godina

Устав Републике Србије не познаје појмове "Премијер" или "Премијерка", све једно. Ти појмови не значе ништа. По Уставу Републике Србије, Србија има владу и Председника владе. Те се, молим Вас, понашајте у складу са Уставом. Даље, неприхватљиво је одсуство Председника Републике Србије на данашњој манифестацији! Очито да му не прија Шумадија, последња српска тврђава слободарског духа Србије. Он не воли звиждуке. Он воли безпоговорну послушност, иако Србију води директно у амбис пропасти. Он воли аплаузе, тапшање по рамену, безпризорно и љи*аво понашање људи из његовог окружења и оних који аутобусима, са сендвичем у рукама, долазе из подружница СНС-а широм Србије. Да не дужим, момци који су данас протест изражавали звиждуцима, потомци су људи који су 1941. године чинили први антифашистички покрет у поробљеној и спаљеној Европи. Вођа тог покрета, Ђенерал Михаиловић, је носилац одликовања савезничких снага. Њега су одликовали Хари Труман, Шарл де Гол и други антифашисти. За разлику од Павелића који је одликовања примао од Хитлера, Мусолинија, представника Ватикана. Разлика је очита, сложићемо се. Да закључим. Називање момака који су данас извиждали г. Брнабић, фашистима, коси се са здравим разумом. Они нису фашисти, они су српски родољуби. Као и њихови дедови и прадедови. Поздрав искреним српским родољубима!!! Догодине у Призрену.

Zeka

pre 5 godina

Dveri su poznate po svojoj hrabrosti kada treba da napadaju žene...
Danas su naleteli na jednu hrabru i odlučnu ženu i dobili lekciju.Bravo Ana!

WillyWonka

pre 5 godina

Uvijek je simpatično kad neko poveže antifašizam i Ravnogorski četnički pokret. Dokle god je u Srbiji taj pokret zla legalan, dotle se Srbija fašizma riješiti neće.

paja jase ponovo

pre 5 godina

Zasto Aleksandar Vucic nije dosao pa on je predsednik on je tu najvazniji sto se krije kad ga narod voli, svi predhodni predsednici su dolazili samo on nesme.

vlax

pre 5 godina

A Prvorodjeni nije smeo danas da dodje na ovaj skup jer je znao da ce se nesto ovako dogoditi pa je poslao svoju premijerku da ona popije gorku pilulu.Znao je da ovo nije skup koji moze da iskontrolise kao one vasare po gradovima Srbije gde dovodi samo svoje pristalice pa je izbegao da danas prosipa svoju demagogiju...

opala

pre 5 godina

Nisam za Dveri, isti su mi kao i SNS, i moram da kazem da nije primereno mesto i vreme za zvizduke ali isto tako i da pitam odakle premijeru pravo da gradjane naziva fasistima? Ako su fasisti, a znamo da ipak nisu, zasto ih ne uhapsite sve jer je fasizam krivicno delo? Ipak ste na celu drzave. Na sta to lici, kakvo je to vredjanje i javna osuda, katastrofa. Kao nekakav nepristojan rijaliti. Stidim se svog premijera.

Sava

pre 5 godina

Fašiste treba hapsiti, kao i one koji traže 100 muslimana za 1 Srbina jer je to maltene isto. A zvižduci nisu fašizam jer svako ima slobodu da kaže šta misli, gde i kad god.

Tanja

pre 5 godina

Veće zlo se pojavilo u ovoj državi nije. Svaka čast ljudima koji protestuju. Naši preci se prevrću u grobu. Kada bi mogli da vide ko vodi ovu državu i za šta su se borili...

sempervivum

pre 5 godina

Чуди ме да није поменула Јеремића, Ђиласа, Јанковића...
(а да... њих АВ помиње).
Ови што звижде јесу непристојни, али ништа више од њених умивених радикала.

Grdoje

pre 5 godina

SNS-ov profitni ogranak na cijem si ti čelu, nije popularan u Orašcu!
Jbg, tako je kako je...
S druge strane, ti nemas u sebi nista čime bi animirala masu i skrenula im razmisljanje i naredjenja iz drugog profitnog centra.
Naravoučenije: drži se ti kabineta i salona, rad na terenu nije za tebe.
Naravoučenije 2: možda je sve to glavni boss i očekivao pa te poslao u golgotu, da ne poletiš mnogo.
Naravoučenije 3: bez obzira da li je u pitanju USA ili SRB, kao političar MORAŠ da znaš da možes da budeš osveženje u velikim sredinama i da doneses još neki glasić, dok u tradicionalnom i konzervativnom okruženju možes samo da nagrabusiš i okreneš i postojeće glasače protiv tvoje stranke.

Laki Lućano

pre 5 godina

A hommage "antifašisti" Ljotiću u Politikinom zabavniku, nisam naletio da je neko od glavnih vladajućih političara to osudio, svakako ne premijerka, ni njen vrhovni komandant, a ni tablu "Ulica đenerala Milana Nedića" u Aranđelovcu nikako već godinama da sklone!

Rade

pre 5 godina

Srbi sigurno nisu fašisti. Zar nismo iskrvarili baš od njih. Što se tiće Nedića, Ljotića, Draže..pa istoriju o njima su napisali komunisti na čelu sa Titom i Hrvatskim i Slovenačkim kadrom u ono vreme. Još niko,osim neproverenih priča o njima nije dao čvrste dokaze. (samo priča Titovih komunista i Titovih udžbenika u školama) Premijerko , ne zovite fašzmom u Srbiji nekoliko barjaka ispred vas.

Sale

pre 5 godina

Koji fas8zam, o cemu ti zeno pricas da li si ti pri sebi... zvizdali su tebi i Vucicevoj vladavini i gradjani nezadovolj i to imaju i pravo da ucine jer Ustav im garantuje, sloboda govora

Milosav

pre 5 godina

Ako nisi s njima - fasista si!
Ana da postuje pretke, ne bi samo aminovala na sve sto joj Efendija servira nego bi pokazala barem malo dostojanstva. Ovako i nju kao i sve koje je postavio na funkcije drzi u ruci kao vrapce koji ne smeju da pisnu.
Lepo dece onaj Vazduplohov pre neki dan: kad te Vucic postavi na polozaj ti znas sta ti je ciniti...
Srecan ti praznik "drzavo" Srbijo, jadna li si sa ovakvom vlascu.

Rotvajler

pre 5 godina

Fasizam??? Kakve veze ima fasizam sa zvizducima i nezadovoljstvom naroda.Opet ste poceli kao u vreme mraka Slobodana i Mire da delite narod na vama podobne stranacke patriote i sve ostale strane placenike i domace izdajnike!!! Ta retorika vas vodi samo u jednom pravcu...u istoriju u kojoj cete vi biti upisani kao zlocinci protiv sopstvenog naroda draga Ana!!

dasa

pre 5 godina

Au brate kakvi komentari?! Citajuci ovo jasno mi je samo da se kod nas nista vise ne zna. Sve smo izmesali i leve i desne, i demokrate i nacionaliste, i komuniste i fasiste... ispade da svak svakog mrzi i da smo svi mi u nekom ludilu iz kojeg ja ne znam kako cemo da se izvucemo. Debelo smo izgubili kompas za sve.

Aca

pre 5 godina

Tipični liberali, kad ne mogu da odgovore vrište fašizam, nacizam, govor mržnje i slično. Zbog toga je Tramp došao na vlast u SAD i zbog takvih sličnih stvari će nacionalisti počistiti liberalne stranke na izborima za EU. Običnim ljudima je dosta svega.

Sin parizana koji zna istinu!

pre 5 godina

@drug
Vojska u otadžbini, ravnogorski pokret, četnici ili kako vam drago su antifašisti. Komunisti su posle rata izjednačili Ustaše i Četnike, što blage veze nema. Partizani i Četnici su među sobom vodili ideološki građanski rat (bratoubilački)! Ravnogorci na proslavi su izdali sve ono za šta se Čića časno zalagao! Svojim ponašanjem su uvredili generala Jugoslovenske Kraljeve vojske u otadžbini, a ne premijerku. Premijerka je svojom reakciom pokazala da ne razlikuje fašiste od antifašista, ta činjenica je mnogo gora od prostakluka ravnogoraca!

Mare

pre 5 godina

Zanimljivo je videti poneke komentare. Opozicija i oni koji izlaze na ulice da traže više demokratije, a kiji u isto vreme brane Ravnogorce (Četnike)... ajde kažite mi, kako ja, obican državljanin, mogu da podržim manifestacije i demokratsku opoziciju, kad je ona spremna da ide sa fašistima (Četnicima) i neofasistima (Dveri). Nema šanse... radje cu da začepim nos i glasam za Vučića kad dođje vreme.
Sreća pa ne znaš da je Vučić u koaliciji sa SPS-om i Jul-om koji su ubijali sopstveni narod devedesetih.

Dragasin

pre 5 godina

Nije ih nazvala fasistima zbog zvizduka. Nazvala ih je fasistima zbog cetnickih zastava koje su razvili...a verovatno su bili i bradati, sa subarama na glavi, koje je "krasila" kokarda. Eto zato ih je tako nazvala. Pa njih su cak i original fasisti, Italijani i Nemci, zbog izgleda, s podozrenjem gledali. Nekako se ni fasistima nisu svidjali.

Krle

pre 5 godina

Ti znaš šta je sveto mesto, nikad do sad nisi ni bila u Orašcu, niti si ti naše gore list, tvoji su iz Hrvatske,a o fašizmu tek ništa ne znaš, premijerka koju niko nije birao od naroda, tj.na izborima !!!Auuu kako te je Vučić podmetnuo, jer nije smeo u Orašac !!

opopopopop

pre 5 godina

Ja koliko se secam, jedini koji je imao fasisticke izjave je bio upravo Vucic. 100 muslimana za jednog Srbina i to u parlamentu R. Srbije. Toliko o doslednosti premijerke.

vlax

pre 5 godina

A Prvorodjeni nije smeo danas da dodje na ovaj skup jer je znao da ce se nesto ovako dogoditi pa je poslao svoju premijerku da ona popije gorku pilulu.Znao je da ovo nije skup koji moze da iskontrolise kao one vasare po gradovima Srbije gde dovodi samo svoje pristalice pa je izbegao da danas prosipa svoju demagogiju...

мерак

pre 5 godina

Ви сте нешто најгоре што нас је снашло. Гори сте и од Слобе а и од жутих за које сам мислио да су катастрофа. Лустрација и власт народу!

sempervivum

pre 5 godina

Чуди ме да није поменула Јеремића, Ђиласа, Јанковића...
(а да... њих АВ помиње).
Ови што звижде јесу непристојни, али ништа више од њених умивених радикала.

Grdoje

pre 5 godina

SNS-ov profitni ogranak na cijem si ti čelu, nije popularan u Orašcu!
Jbg, tako je kako je...
S druge strane, ti nemas u sebi nista čime bi animirala masu i skrenula im razmisljanje i naredjenja iz drugog profitnog centra.
Naravoučenije: drži se ti kabineta i salona, rad na terenu nije za tebe.
Naravoučenije 2: možda je sve to glavni boss i očekivao pa te poslao u golgotu, da ne poletiš mnogo.
Naravoučenije 3: bez obzira da li je u pitanju USA ili SRB, kao političar MORAŠ da znaš da možes da budeš osveženje u velikim sredinama i da doneses još neki glasić, dok u tradicionalnom i konzervativnom okruženju možes samo da nagrabusiš i okreneš i postojeće glasače protiv tvoje stranke.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Вешала су расистичка, пароле фашистичке, протестанти неотесани грађани Србије - а ви сте цвећке и све радите најбоље...

Sava

pre 5 godina

Fašiste treba hapsiti, kao i one koji traže 100 muslimana za 1 Srbina jer je to maltene isto. A zvižduci nisu fašizam jer svako ima slobodu da kaže šta misli, gde i kad god.

Walldorf

pre 5 godina

Устав Републике Србије не познаје појмове "Премијер" или "Премијерка", све једно. Ти појмови не значе ништа. По Уставу Републике Србије, Србија има владу и Председника владе. Те се, молим Вас, понашајте у складу са Уставом. Даље, неприхватљиво је одсуство Председника Републике Србије на данашњој манифестацији! Очито да му не прија Шумадија, последња српска тврђава слободарског духа Србије. Он не воли звиждуке. Он воли безпоговорну послушност, иако Србију води директно у амбис пропасти. Он воли аплаузе, тапшање по рамену, безпризорно и љи*аво понашање људи из његовог окружења и оних који аутобусима, са сендвичем у рукама, долазе из подружница СНС-а широм Србије. Да не дужим, момци који су данас протест изражавали звиждуцима, потомци су људи који су 1941. године чинили први антифашистички покрет у поробљеној и спаљеној Европи. Вођа тог покрета, Ђенерал Михаиловић, је носилац одликовања савезничких снага. Њега су одликовали Хари Труман, Шарл де Гол и други антифашисти. За разлику од Павелића који је одликовања примао од Хитлера, Мусолинија, представника Ватикана. Разлика је очита, сложићемо се. Да закључим. Називање момака који су данас извиждали г. Брнабић, фашистима, коси се са здравим разумом. Они нису фашисти, они су српски родољуби. Као и њихови дедови и прадедови. Поздрав искреним српским родољубима!!! Догодине у Призрену.

paja jase ponovo

pre 5 godina

Zasto Aleksandar Vucic nije dosao pa on je predsednik on je tu najvazniji sto se krije kad ga narod voli, svi predhodni predsednici su dolazili samo on nesme.

opala

pre 5 godina

Nisam za Dveri, isti su mi kao i SNS, i moram da kazem da nije primereno mesto i vreme za zvizduke ali isto tako i da pitam odakle premijeru pravo da gradjane naziva fasistima? Ako su fasisti, a znamo da ipak nisu, zasto ih ne uhapsite sve jer je fasizam krivicno delo? Ipak ste na celu drzave. Na sta to lici, kakvo je to vredjanje i javna osuda, katastrofa. Kao nekakav nepristojan rijaliti. Stidim se svog premijera.

Laki Lućano

pre 5 godina

A hommage "antifašisti" Ljotiću u Politikinom zabavniku, nisam naletio da je neko od glavnih vladajućih političara to osudio, svakako ne premijerka, ni njen vrhovni komandant, a ni tablu "Ulica đenerala Milana Nedića" u Aranđelovcu nikako već godinama da sklone!

Tanja

pre 5 godina

Veće zlo se pojavilo u ovoj državi nije. Svaka čast ljudima koji protestuju. Naši preci se prevrću u grobu. Kada bi mogli da vide ko vodi ovu državu i za šta su se borili...

Rade

pre 5 godina

Srbi sigurno nisu fašisti. Zar nismo iskrvarili baš od njih. Što se tiće Nedića, Ljotića, Draže..pa istoriju o njima su napisali komunisti na čelu sa Titom i Hrvatskim i Slovenačkim kadrom u ono vreme. Još niko,osim neproverenih priča o njima nije dao čvrste dokaze. (samo priča Titovih komunista i Titovih udžbenika u školama) Premijerko , ne zovite fašzmom u Srbiji nekoliko barjaka ispred vas.

Sale

pre 5 godina

Koji fas8zam, o cemu ti zeno pricas da li si ti pri sebi... zvizdali su tebi i Vucicevoj vladavini i gradjani nezadovolj i to imaju i pravo da ucine jer Ustav im garantuje, sloboda govora

Rotvajler

pre 5 godina

Fasizam??? Kakve veze ima fasizam sa zvizducima i nezadovoljstvom naroda.Opet ste poceli kao u vreme mraka Slobodana i Mire da delite narod na vama podobne stranacke patriote i sve ostale strane placenike i domace izdajnike!!! Ta retorika vas vodi samo u jednom pravcu...u istoriju u kojoj cete vi biti upisani kao zlocinci protiv sopstvenog naroda draga Ana!!

Milosav

pre 5 godina

Ako nisi s njima - fasista si!
Ana da postuje pretke, ne bi samo aminovala na sve sto joj Efendija servira nego bi pokazala barem malo dostojanstva. Ovako i nju kao i sve koje je postavio na funkcije drzi u ruci kao vrapce koji ne smeju da pisnu.
Lepo dece onaj Vazduplohov pre neki dan: kad te Vucic postavi na polozaj ti znas sta ti je ciniti...
Srecan ti praznik "drzavo" Srbijo, jadna li si sa ovakvom vlascu.

dasa

pre 5 godina

Au brate kakvi komentari?! Citajuci ovo jasno mi je samo da se kod nas nista vise ne zna. Sve smo izmesali i leve i desne, i demokrate i nacionaliste, i komuniste i fasiste... ispade da svak svakog mrzi i da smo svi mi u nekom ludilu iz kojeg ja ne znam kako cemo da se izvucemo. Debelo smo izgubili kompas za sve.

Sin parizana koji zna istinu!

pre 5 godina

@drug
Vojska u otadžbini, ravnogorski pokret, četnici ili kako vam drago su antifašisti. Komunisti su posle rata izjednačili Ustaše i Četnike, što blage veze nema. Partizani i Četnici su među sobom vodili ideološki građanski rat (bratoubilački)! Ravnogorci na proslavi su izdali sve ono za šta se Čića časno zalagao! Svojim ponašanjem su uvredili generala Jugoslovenske Kraljeve vojske u otadžbini, a ne premijerku. Premijerka je svojom reakciom pokazala da ne razlikuje fašiste od antifašista, ta činjenica je mnogo gora od prostakluka ravnogoraca!

Dragasin

pre 5 godina

Nije ih nazvala fasistima zbog zvizduka. Nazvala ih je fasistima zbog cetnickih zastava koje su razvili...a verovatno su bili i bradati, sa subarama na glavi, koje je "krasila" kokarda. Eto zato ih je tako nazvala. Pa njih su cak i original fasisti, Italijani i Nemci, zbog izgleda, s podozrenjem gledali. Nekako se ni fasistima nisu svidjali.

Pero

pre 5 godina

Kako je ovo uzvikivanje parola povezano sa fasizmom? Moze li neko da mi objasni.


Mogu ja. Četnici, Ljotićevci i Nedićevci su bili saradnici okupatora, a ovi danas u Orašcu su njihovi naslednici. Jasnije?

Cica Draza

pre 5 godina

Kako je ovo uzvikivanje parola povezano sa fasizmom? Moze li neko da mi objasni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Usamljeni vuk, 15. februar 2019 13:26)

Pitaj Ljoticevce iz Dveri.

zvezdan

pre 5 godina

Zanimljivo je videti poneke komentare. Opozicija i oni koji izlaze na ulice da traže više demokratije, a kiji u isto vreme brane Ravnogorce (Četnike)... ajde kažite mi, kako ja, obican državljanin, mogu da podržim manifestacije i demokratsku opoziciju, kad je ona spremna da ide sa fašistima (Četnicima) i neofasistima (Dveri). Nema šanse... radje cu da začepim nos i glasam za Vučića kad dođje vreme.

Aca

pre 5 godina

Tipični liberali, kad ne mogu da odgovore vrište fašizam, nacizam, govor mržnje i slično. Zbog toga je Tramp došao na vlast u SAD i zbog takvih sličnih stvari će nacionalisti počistiti liberalne stranke na izborima za EU. Običnim ljudima je dosta svega.

Harry

pre 5 godina

Bravo Brnabiceva...pravim imenom si ih nazvala...fasisti. Ma nisu oni ni fasisti. Oni su, kao i ustase, obicna koljacka rulja, zedna krvi. Cuj, cetnici pricaju o nekoj izdaji?

drug

pre 5 godina

Ravno gorski pokret je bio fasisticki pokret! Taj pokret je podrzavao Hitlerov fasizam, to je istina. U tome Presednica nije gresila kada je rekla, da fasizam u Srbiji nece proci,, jerogromna vecina gradjana tako misli. reci izdaja i sl. su podstrek za najgore za ljde na vlasti. Treba izbegavati takav recnik koji podstice na nasilje i netrplivosti za druge.

Pravis se blesav

pre 5 godina

Fasizam? Kakvo veze ima sa zvizducima ?
(Rottfrajer, 15. februar 2019 14:24)

Nema veze sa zvizducima, nego sa fasistickim simbilima koje su nosili ti sto su zvizdali.

Mare

pre 5 godina

Zanimljivo je videti poneke komentare. Opozicija i oni koji izlaze na ulice da traže više demokratije, a kiji u isto vreme brane Ravnogorce (Četnike)... ajde kažite mi, kako ja, obican državljanin, mogu da podržim manifestacije i demokratsku opoziciju, kad je ona spremna da ide sa fašistima (Četnicima) i neofasistima (Dveri). Nema šanse... radje cu da začepim nos i glasam za Vučića kad dođje vreme.
Sreća pa ne znaš da je Vučić u koaliciji sa SPS-om i Jul-om koji su ubijali sopstveni narod devedesetih.

Zeka

pre 5 godina

Dveri su poznate po svojoj hrabrosti kada treba da napadaju žene...
Danas su naleteli na jednu hrabru i odlučnu ženu i dobili lekciju.Bravo Ana!

ja

pre 5 godina

@ (Usamljeni vuk, 15. februar 2019 13:26)

Lepo je rekla - vidim vaše zastave, vidim koga predstavljate i onda nastavila na priča o fašizmu. Ko nije gledao, u publici su se vijorile crno-crvene zastave pokreta "Naši", sa sve nemačkim "Gvozdenim krstom". Iako ne podržavam ove na vlasti, umem da saberem 2 i 2...

WillyWonka

pre 5 godina

Uvijek je simpatično kad neko poveže antifašizam i Ravnogorski četnički pokret. Dokle god je u Srbiji taj pokret zla legalan, dotle se Srbija fašizma riješiti neće.

bole

pre 5 godina

Jaoj koliko budala u ovoj zemlji, ovi sto su do sada a i sada sede sa Amerima koji su nam uzeli Kosovo i Krajinu zvižde i viču o izdaji Kosova. Stvarno neki ljudi veruju ono što čuju a ne ono što vide