Petak, 15.02.2019.

08:37

Tramp uvodi vanredno stanje

Američki predsednik Donald Tramp planira da uvede vanredno stanje, navodi AP.

Izvor: Tanjug

Tramp uvodi vanredno stanje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Kadidaturom Trampa i Hilari Amerika je prakticni krenula u sunovrat,a da toga nije ni svesna. Izbor im je bio takav da nema mogucnosti za povratak i to ce se sada samo produbljivati.
Za jos dva do maksimalno tri izborna ciklusa to ce biti ozbiljni i beznadezno pocepana nacija koja se nece moci "zakrpiti". Bice haoticnije i gore politicko stanje nego u Srbiji. Iako to sada mnogima (koji su Ameriku videli samo na filmu) deluje kao nerealno,zlurado i glupo.

Samim ti sto republikanci nisu mogli da "izrode" nikog boljeg od glupaka,prevaranta i finansijiskog mesetara Trampa,a demokrate su malverzacijama jedne porodice namestili svoje unutrasnje izbore za jedno zlo tu vise zdravog razuma nema. I to je reka bez povratka. Mogu da zidaju sta god hoce (a,nece ga sazidati), nikakvi zidovi nisu zaustavili gladne i kriminalce,nece ni sada. Pa samim tim ni Amerika nece videti nikakve koristi,vec samo novu i definitivnu podelu vec ozbiljno podeljene nacije.
U Cikagu ne smes da izgovoris Tramp osim u pogrdnom kontekstu. U Teksasu ne smes da pomenes demokrate osim pogrdno. Inace su velike sanse da se provedes kao vaterpolisti Zvezde u Splitu.

EU Citizen

pre 5 godina

@Pele
Pod neki sud, mislite verovatno neki komunjarski federalni sud, a onda će to doći do Vrhovnog suda i glatko će propasti, to jest, Tramp će izgraditi zid kao što je obećao većini građana koji su ga izabrali, da zaštiti Ameriku ne samo od kriminalaca, već i od uvoza socijalističkih glasača, jer je to pravi razlog zašto demokrati podržavaju ilegalnu imigraciju i neće zid.

Varas se

pre 5 godina

CATARA, da vidis koliko tek rusofila ima u Japanu. Kalendar sa Putinovim likom i delom planuo za dva dana. Verujem da kod nas to niko ne bi uzeo.

Radoznao

pre 5 godina

U ovom trenutku je na snazi 31 Uredba u uvođenju vanrednog stanja u SAD, od kojih je najviše Klinton uvodio ( 17 puta), pa Obama ( 13), Buš mlađi ( 12), Regan ( 6), Buš stariji 4 puta... Čak je i Tramp već 3 puta proglasio vanredno stanje...

explicit

pre 5 godina

@marko
"Ima Izrael zid prema Palestincima i niko ne kritikuje njih zbog toga." - prakticno ceo svet, osim Amerike, "kritikuje" Izrael zbog zida. Medjunuarodni Sud Pravde (organ UN, najvisa sudska instanca na svetu) je jos pre 15 godina doneo odluku da je izraelski zid ilegalan. A razlog je taj sto zid nije sagradjen duz medjunarodno priznate granice Izraela, vec pripaja ogroman deo vodenih resursa i oko 10% zemlje u okupiranim Palestinskim teritorijama.

Mrmot

pre 5 godina

"Trump uvodi vanredno stanje, da bi uzeo novac, koji je bio predviđen za oporavak od katastrofalnog požara u Kaliforniji i tropske oluje u Portoriku, da bi napravio zid za izmisljenu krizu, najezde migranata, koja ne postoji i koju je on izmislio zbog svojih biraca.

Amerika se nikad neće oprati od sramote zvane Trump.
(Srb in, 15. februar 2019 11:38)"
Narod ga je izabrao zbog tog zida (izmedju ostalog), ako je narod u zabludi... to je cena demokratije. DA, to sto on pokusava da uradi, se zove demokratija, prijatelju. Ovo sto americki kongres radi pod vodjstvom demokrata se zove borba za vlast po svaku cenu, totalitarizam i korupcija.

Vlatko

pre 5 godina

(netko, 15. februar 2019 10:22)
On je toliko "gotov" da po poslednjim anketama, recimo Rasmunsena od pre dva dana(svako je može pronaći na netu), ima podršku od 50% građana Amerike.
Ali, ankete su jedno, izbori su drugo.
Za dve godine ceo svet će dobiti odgovor koliko je D.Tramp bio dobar predsednik za građane Amerike, jer samo to je važno, naša lična mišljenja, jer nemamo pravo glasa, su nebitna.
Do sada je svako obećanje iz predizborne kampanje ispunio.
Pozdrav!

jsx

pre 5 godina

Najjace mi je sto ljudi ovde kukaju za jednu fontanu ili jarbol (opravdano) da se trose prevelike pare, a opravdavaju 6 milijardi za zid (doduse, nisu nase pare). A sumnjam da ce sam zid da spreci imigraciju. Mozda uspori na neko vreme, ali cenim da ce naci nacin da predju jednu fizicku prepreku, ako vec nisu koliko dugo to najavljuje. Padaju mi na pamet brodovi, podmornice, prelazenje granice u gepeku, normalno prelazenje granice sa laznim dokumentima, a cak i ako nesto od toga u praksi nije izvodljivo cenim da ima ko ce naci nesto sto jeste.

Pele

pre 5 godina

Neki sud u SAD zabraniće Trampu odn.staviće van snage odluku o vanrednom stanju,jer Tramp zaista ne zna da vodi ovako veliku državu.On misli da je država njegovo preduzeće i da može da radi šta hoće.

Mitros Petrovas

pre 5 godina

Najbolji predsednik od postanka SAD.
(Aleksandar, 15. februar 2019 08:59) # Link komentara

Da li mislis da je bolji i od jednog Vasingtona, Dzefersona, Franklina, ili Adamsa? Pa cak i Franklina Ruzvelta? Svi oni su za ovog pajaca druga galaksija, intelekt koji on nece dostici za jos pet zivota, Svasta se na ovim komentarima pise, i svako pise.

Srb in

pre 5 godina

Trump uvodi vanredno stanje, da bi uzeo novac, koji je bio predviđen za oporavak od katastrofalnog požara u Kaliforniji i tropske oluje u Portoriku, da bi napravio zid za izmisljenu krizu, najezde migranata, koja ne postoji i koju je on izmislio zbog svojih biraca.

Amerika se nikad neće oprati od sramote zvane Trump.

CATAPA

pre 5 godina

Nevjerojatno koliko Srbi vole autokrate i diktatore!
(Žbrlj, 15. februar 2019 09:24)
Zapravo Trampa obožavaju rusofili jer ga doživljavaju kao Putinovog pajaca. Nažalost, pošto je bolesnih rusofila u Srbiji toliko koliko je, i tvoj zaključak je savršeno tačan. Ali virus bolesti je ipak u rusofiliji, a ne pukom obožavanju autokratije. Obožavanje autokratije je simptom, a ne uzrok.

Vlatko

pre 5 godina

Donald Tramp izvrašava obećanja iz predizborne kampanje, a zbog toga su ga valjda Amerikanci i izabrali, za razliku od balkanskih političara koji slažu čim zinu.
Samim tim i priče o tome da li je dobar predsednik ili ne se završavaju, a on lično će dobiti odgovor na sve šta je radio za dve godine.
Ja se sećam i "ugovora sa narodom" iz 2000.god., a od kojeg nije bilo ništa.Slušamo i obećanja sadašnje vlasti o nikad boljoj ekonomskoj situaciji u Srbiji, a u poslednje 7 godine 650 000 Srba je napustilo Srbiju u potrazi za boljim životom.A od dobrog se ne beži.
Tako da sama obećanja vetar nosi, važna su samo dela i ispunjenje obećanja.

netko

pre 5 godina

Ja sam vrhunski obrazovan,nisam lenj,a sto se tice "zadojenosti mrznjom",priznajem da veoma mrzim kriminalce iz MS 13 koji ilegalno dolaze u Ameriku iz Meksika i ubijaju neduzne Amerikance. I bezrezervno i strastveno podrzavam Trumpa. I sta ces sad?
(Oliver, 15. februar 2019 09:50)

koliko lupanja po komentarima. ti imas veze sa SAD i MS13 ko ja sa kinom i kineskim triadama. ama me nista ne doticu.

MS13 je juznoafricka banda koja diluje drogu i bori se sa drugim dilerima i narkomanima oko teritorije, policija im ne moze nista, A TEK ZID SA TAKVIMA NISTA NECE POMOCI. clanovi tih bandi ni ne prelaze granice u vecem broju nego vrbuju clanove medju sirotinjom koja je vec u americi.

vidi onog drugog, uporedjuje izreal i njihove ratove sa amerikancima..

a tek ovaj sto lupa o DEEP state..koji ste vi likovi, pojma u zivotu nemate. tramp je obecao zid koji ce meksikanci da placaju a ne amerikanci. ovo sta sad radi nije ostvarivanje obecanja nego cista sarada i pravljenje cirkusa (jedino to i zna raditi u zadnjih 10 godina zivota, od rijaliti programa pa nadalje) jer mu vlasti disu za vratom oko finansijskih muljanja pa radi sve sto moze da sa toga skrene paznju.

njemu je vec svejedno, on je gotov, u new yorku mu vec zatvaraju fondaciju zbog muljanja, advokati mu u corki sa predatim dokazima vlastima, snimcima razgovora itd..svi bivsi saradnici ga provlace kroz medije..sad sa zidom hoce samo da umulja jos para dok moze.

LazarBL

pre 5 godina

Bilo je i razgovora da ce ElChapo platiti zid odnosno od oduzete imovine koja se procjenjuje na 14 milijardi dolara.
Definitivno je Deep State u panici.
Borba protiv demokrata odnosno skrivenih komunista u punom jeku
Procitajte malo New green deal i sve ce vam biti jasno.
Make Amerika great again

Lele

pre 5 godina

Oliver dakle ti "bezrezervno i strastveno podrzavaš Trumpa" i još kažeš da si obrazovan. Očigledno kad si se obrazovao nisi naučio šta je to kritičko mišljenje. Ako Trump kaže da mu se jutros javilo da prema Americi hoda 10000 silovatelja, ti ćeš da misliš da je to istina? Nećeš ni za trenutak pomisliti da je to nebuloza?

Profa

pre 5 godina

Boze, ovaj covek je tako kratke pameti da je to neverovatno. Samo ce baciti ogroman novac i nista nece postici. Ako Meksikanci zele da ulaze u SAD, naci ce nacin. Kopace tunele, letece ilegalnim letovima, dolazice camcima kao Kubanci. A sta li tek smisljaju dileri?

NikolaKodcura

pre 5 godina

Treba malo više od obrazovanosti da se shvati zašto taj zid nije dobar. Da se razumemo on je dobar za ameriku, ali amerika daje primer mnogim zemljama i ako krenemo tim putem onda će zidovi da niču svukuda. Jednom kada postoji takva prepreka ona samo silom može da se sruši i eto ti novih konflikta.

Bolje da naprave pouzdaniji sistem sa nelegalnim imigrantima nego da naprave nešto što podseća na srednji vek.

Ima amerika para i za 100 zidova nije u tome stvar nego kuda to vodi na daleke staze.

Da sumiram, kratkoročno za ameriku zid je veoma efikasno rešenje ali dugoročno za ceo svet je užasno rešenje, a samim tim i za tu istu ameriku. Treba raditi na tome da se granice smanjuju i uklanjaju a ne pojačavaju.

paor

pre 5 godina

Tramp nastavlja da iznenađuje. Ali nije porazno to što radi, nego što je upravo on najbolji predsednik SAD koga pamtim (a pamtim ofžd Buša starijeg). Evo izašto: noje i vrv neće pokrenuti ni jedan rat do sada, inače nije intervencionista a ponovo uvodi protekcionizam. Sve što sam nabrojao je u interesu malih zemalja kao naše. Sad, ako birate između lepih i pametnih predsednika i Trampa sa druge strane -mi bi uvek trebali da glasmo za Trampa. Eto je zabrinjavajuće.

vig

pre 5 godina

Tramp je u kampanji obećao da će izgradnju zida finansirati Meksiko. Šta je sad bilo sa tim obećanjem??? Predsednik po meri neobrazovanih, lenjih i zadojenih mržnjom. Znam još jednog predsednika koji je po meri ovakve populacije.

Proki

pre 5 godina

Niste obratili pažnju na deo da pojedine države SAD spremaju tužbe protiv predsednika Trampa. Šta mislite, da li bi ovo bilo moguće kod nas... građanin protiv predsednika, a materijala ima koliko hoćete?

Oliver

pre 5 godina

@(vig

Ja sam vrhunski obrazovan,nisam lenj,a sto se tice "zadojenosti mrznjom",priznajem da veoma mrzim kriminalce iz MS 13 koji ilegalno dolaze u Ameriku iz Meksika i ubijaju neduzne Amerikance. I bezrezervno i strastveno podrzavam Trumpa. I sta ces sad?

gzola

pre 5 godina

@marko

Stvarno nevjerovatne cifre, jedna raketa Tomahawk košta 1,5 milion$.. Bolji učinak na teroriste bi bio kad bi ih granatirali Poršeima i jahtama.

Oliver

pre 5 godina

Nesto slicno je pokusao Frenk Andervud u Kuci od karata kad je hteo da uzme novac iz FEMA(Agencija za vanredne situacije) kako bi namakao novac za svoj plan zaposljavanja. Ali Frenk nije uspeo,jer je naisao tornado,dok ce Trump uspeti. Stvarnost je mocnija od maste. Inace,americki predsednik ima legalno pokrice za ovakve akcije,tako da su tuzbe protiv Trumpa osudjene na propast,jer nema krsenja zakona. Predsednikovo je suvereno i diskreciono pravo da procenjuje sta je "vanredna situacija". Taj termin je podlozan politickoj interpretaciji,a ne pravnoj. Trump ne moze da ide u reizbor 2020. bez zida,jer je to jedno od glavnih obecanja njegovoj bazi biraca. Go Trump,Keep America Great!

dejan

pre 5 godina

e da su mu djilas jankovic jeremic blizu sve bi bilo reseno a zid bi se gradio oko mexika hondurasa San Salvadora I nazad ovako bez njih 3 kao dezurnih krivvaca bice malo teze

Daki

pre 5 godina

Tramp je u kampanji obećao da će izgradnju zida finansirati Meksiko. Šta je sad bilo sa tim obećanjem??? Predsednik po meri neobrazovanih, lenjih i zadojenih mržnjom. Znam još jednog predsednika koji je po meri ovakve populacije.
(vig, 15. februar 2019 09:33)

A što se ti brineš? Nije tebi obećao.

aca

pre 5 godina

Deo ovdasnjeg zivlja ne shavata koliko je vazno i dobro za SAD da zaustave na ovaj ili onaj nacin priliv migranata koji se najcesce i ne uklapaju bas najbolje u sistem.

marko

pre 5 godina

Nemaju za zid koji bi im značio a košta smešnih 6 milijardi $ za toliku državu, a imaju 400 milijardi dolara za borbeni avion  F-35 koliko ih je koštao od 2006.g?
Ima Izrael zid prema Palestincima i niko ne kritikuje njih zbog toga.
Ali po meni najpoštenija varijanta je referndum kojo ne znam da li je nekad postojao u Americi daš ljudima da odluče da li hoće zid ili ne.

marko

pre 5 godina

Nemaju za zid koji bi im značio a košta smešnih 6 milijardi $ za toliku državu, a imaju 400 milijardi dolara za borbeni avion  F-35 koliko ih je koštao od 2006.g?
Ima Izrael zid prema Palestincima i niko ne kritikuje njih zbog toga.
Ali po meni najpoštenija varijanta je referndum kojo ne znam da li je nekad postojao u Americi daš ljudima da odluče da li hoće zid ili ne.

Proki

pre 5 godina

Niste obratili pažnju na deo da pojedine države SAD spremaju tužbe protiv predsednika Trampa. Šta mislite, da li bi ovo bilo moguće kod nas... građanin protiv predsednika, a materijala ima koliko hoćete?

aca

pre 5 godina

Deo ovdasnjeg zivlja ne shavata koliko je vazno i dobro za SAD da zaustave na ovaj ili onaj nacin priliv migranata koji se najcesce i ne uklapaju bas najbolje u sistem.

vig

pre 5 godina

Tramp je u kampanji obećao da će izgradnju zida finansirati Meksiko. Šta je sad bilo sa tim obećanjem??? Predsednik po meri neobrazovanih, lenjih i zadojenih mržnjom. Znam još jednog predsednika koji je po meri ovakve populacije.

gzola

pre 5 godina

@marko

Stvarno nevjerovatne cifre, jedna raketa Tomahawk košta 1,5 milion$.. Bolji učinak na teroriste bi bio kad bi ih granatirali Poršeima i jahtama.

Oliver

pre 5 godina

@(vig

Ja sam vrhunski obrazovan,nisam lenj,a sto se tice "zadojenosti mrznjom",priznajem da veoma mrzim kriminalce iz MS 13 koji ilegalno dolaze u Ameriku iz Meksika i ubijaju neduzne Amerikance. I bezrezervno i strastveno podrzavam Trumpa. I sta ces sad?

Oliver

pre 5 godina

Nesto slicno je pokusao Frenk Andervud u Kuci od karata kad je hteo da uzme novac iz FEMA(Agencija za vanredne situacije) kako bi namakao novac za svoj plan zaposljavanja. Ali Frenk nije uspeo,jer je naisao tornado,dok ce Trump uspeti. Stvarnost je mocnija od maste. Inace,americki predsednik ima legalno pokrice za ovakve akcije,tako da su tuzbe protiv Trumpa osudjene na propast,jer nema krsenja zakona. Predsednikovo je suvereno i diskreciono pravo da procenjuje sta je "vanredna situacija". Taj termin je podlozan politickoj interpretaciji,a ne pravnoj. Trump ne moze da ide u reizbor 2020. bez zida,jer je to jedno od glavnih obecanja njegovoj bazi biraca. Go Trump,Keep America Great!

Daki

pre 5 godina

Tramp je u kampanji obećao da će izgradnju zida finansirati Meksiko. Šta je sad bilo sa tim obećanjem??? Predsednik po meri neobrazovanih, lenjih i zadojenih mržnjom. Znam još jednog predsednika koji je po meri ovakve populacije.
(vig, 15. februar 2019 09:33)

A što se ti brineš? Nije tebi obećao.

dejan

pre 5 godina

e da su mu djilas jankovic jeremic blizu sve bi bilo reseno a zid bi se gradio oko mexika hondurasa San Salvadora I nazad ovako bez njih 3 kao dezurnih krivvaca bice malo teze

Vlatko

pre 5 godina

Donald Tramp izvrašava obećanja iz predizborne kampanje, a zbog toga su ga valjda Amerikanci i izabrali, za razliku od balkanskih političara koji slažu čim zinu.
Samim tim i priče o tome da li je dobar predsednik ili ne se završavaju, a on lično će dobiti odgovor na sve šta je radio za dve godine.
Ja se sećam i "ugovora sa narodom" iz 2000.god., a od kojeg nije bilo ništa.Slušamo i obećanja sadašnje vlasti o nikad boljoj ekonomskoj situaciji u Srbiji, a u poslednje 7 godine 650 000 Srba je napustilo Srbiju u potrazi za boljim životom.A od dobrog se ne beži.
Tako da sama obećanja vetar nosi, važna su samo dela i ispunjenje obećanja.

CATAPA

pre 5 godina

Nevjerojatno koliko Srbi vole autokrate i diktatore!
(Žbrlj, 15. februar 2019 09:24)
Zapravo Trampa obožavaju rusofili jer ga doživljavaju kao Putinovog pajaca. Nažalost, pošto je bolesnih rusofila u Srbiji toliko koliko je, i tvoj zaključak je savršeno tačan. Ali virus bolesti je ipak u rusofiliji, a ne pukom obožavanju autokratije. Obožavanje autokratije je simptom, a ne uzrok.

paor

pre 5 godina

Tramp nastavlja da iznenađuje. Ali nije porazno to što radi, nego što je upravo on najbolji predsednik SAD koga pamtim (a pamtim ofžd Buša starijeg). Evo izašto: noje i vrv neće pokrenuti ni jedan rat do sada, inače nije intervencionista a ponovo uvodi protekcionizam. Sve što sam nabrojao je u interesu malih zemalja kao naše. Sad, ako birate između lepih i pametnih predsednika i Trampa sa druge strane -mi bi uvek trebali da glasmo za Trampa. Eto je zabrinjavajuće.

Vlatko

pre 5 godina

(netko, 15. februar 2019 10:22)
On je toliko "gotov" da po poslednjim anketama, recimo Rasmunsena od pre dva dana(svako je može pronaći na netu), ima podršku od 50% građana Amerike.
Ali, ankete su jedno, izbori su drugo.
Za dve godine ceo svet će dobiti odgovor koliko je D.Tramp bio dobar predsednik za građane Amerike, jer samo to je važno, naša lična mišljenja, jer nemamo pravo glasa, su nebitna.
Do sada je svako obećanje iz predizborne kampanje ispunio.
Pozdrav!

LazarBL

pre 5 godina

Bilo je i razgovora da ce ElChapo platiti zid odnosno od oduzete imovine koja se procjenjuje na 14 milijardi dolara.
Definitivno je Deep State u panici.
Borba protiv demokrata odnosno skrivenih komunista u punom jeku
Procitajte malo New green deal i sve ce vam biti jasno.
Make Amerika great again

Lele

pre 5 godina

Oliver dakle ti "bezrezervno i strastveno podrzavaš Trumpa" i još kažeš da si obrazovan. Očigledno kad si se obrazovao nisi naučio šta je to kritičko mišljenje. Ako Trump kaže da mu se jutros javilo da prema Americi hoda 10000 silovatelja, ti ćeš da misliš da je to istina? Nećeš ni za trenutak pomisliti da je to nebuloza?

Profa

pre 5 godina

Boze, ovaj covek je tako kratke pameti da je to neverovatno. Samo ce baciti ogroman novac i nista nece postici. Ako Meksikanci zele da ulaze u SAD, naci ce nacin. Kopace tunele, letece ilegalnim letovima, dolazice camcima kao Kubanci. A sta li tek smisljaju dileri?

netko

pre 5 godina

Ja sam vrhunski obrazovan,nisam lenj,a sto se tice "zadojenosti mrznjom",priznajem da veoma mrzim kriminalce iz MS 13 koji ilegalno dolaze u Ameriku iz Meksika i ubijaju neduzne Amerikance. I bezrezervno i strastveno podrzavam Trumpa. I sta ces sad?
(Oliver, 15. februar 2019 09:50)

koliko lupanja po komentarima. ti imas veze sa SAD i MS13 ko ja sa kinom i kineskim triadama. ama me nista ne doticu.

MS13 je juznoafricka banda koja diluje drogu i bori se sa drugim dilerima i narkomanima oko teritorije, policija im ne moze nista, A TEK ZID SA TAKVIMA NISTA NECE POMOCI. clanovi tih bandi ni ne prelaze granice u vecem broju nego vrbuju clanove medju sirotinjom koja je vec u americi.

vidi onog drugog, uporedjuje izreal i njihove ratove sa amerikancima..

a tek ovaj sto lupa o DEEP state..koji ste vi likovi, pojma u zivotu nemate. tramp je obecao zid koji ce meksikanci da placaju a ne amerikanci. ovo sta sad radi nije ostvarivanje obecanja nego cista sarada i pravljenje cirkusa (jedino to i zna raditi u zadnjih 10 godina zivota, od rijaliti programa pa nadalje) jer mu vlasti disu za vratom oko finansijskih muljanja pa radi sve sto moze da sa toga skrene paznju.

njemu je vec svejedno, on je gotov, u new yorku mu vec zatvaraju fondaciju zbog muljanja, advokati mu u corki sa predatim dokazima vlastima, snimcima razgovora itd..svi bivsi saradnici ga provlace kroz medije..sad sa zidom hoce samo da umulja jos para dok moze.

Mitros Petrovas

pre 5 godina

Najbolji predsednik od postanka SAD.
(Aleksandar, 15. februar 2019 08:59) # Link komentara

Da li mislis da je bolji i od jednog Vasingtona, Dzefersona, Franklina, ili Adamsa? Pa cak i Franklina Ruzvelta? Svi oni su za ovog pajaca druga galaksija, intelekt koji on nece dostici za jos pet zivota, Svasta se na ovim komentarima pise, i svako pise.

NikolaKodcura

pre 5 godina

Treba malo više od obrazovanosti da se shvati zašto taj zid nije dobar. Da se razumemo on je dobar za ameriku, ali amerika daje primer mnogim zemljama i ako krenemo tim putem onda će zidovi da niču svukuda. Jednom kada postoji takva prepreka ona samo silom može da se sruši i eto ti novih konflikta.

Bolje da naprave pouzdaniji sistem sa nelegalnim imigrantima nego da naprave nešto što podseća na srednji vek.

Ima amerika para i za 100 zidova nije u tome stvar nego kuda to vodi na daleke staze.

Da sumiram, kratkoročno za ameriku zid je veoma efikasno rešenje ali dugoročno za ceo svet je užasno rešenje, a samim tim i za tu istu ameriku. Treba raditi na tome da se granice smanjuju i uklanjaju a ne pojačavaju.

Mrmot

pre 5 godina

"Trump uvodi vanredno stanje, da bi uzeo novac, koji je bio predviđen za oporavak od katastrofalnog požara u Kaliforniji i tropske oluje u Portoriku, da bi napravio zid za izmisljenu krizu, najezde migranata, koja ne postoji i koju je on izmislio zbog svojih biraca.

Amerika se nikad neće oprati od sramote zvane Trump.
(Srb in, 15. februar 2019 11:38)"
Narod ga je izabrao zbog tog zida (izmedju ostalog), ako je narod u zabludi... to je cena demokratije. DA, to sto on pokusava da uradi, se zove demokratija, prijatelju. Ovo sto americki kongres radi pod vodjstvom demokrata se zove borba za vlast po svaku cenu, totalitarizam i korupcija.

Srb in

pre 5 godina

Trump uvodi vanredno stanje, da bi uzeo novac, koji je bio predviđen za oporavak od katastrofalnog požara u Kaliforniji i tropske oluje u Portoriku, da bi napravio zid za izmisljenu krizu, najezde migranata, koja ne postoji i koju je on izmislio zbog svojih biraca.

Amerika se nikad neće oprati od sramote zvane Trump.

EU Citizen

pre 5 godina

@Pele
Pod neki sud, mislite verovatno neki komunjarski federalni sud, a onda će to doći do Vrhovnog suda i glatko će propasti, to jest, Tramp će izgraditi zid kao što je obećao većini građana koji su ga izabrali, da zaštiti Ameriku ne samo od kriminalaca, već i od uvoza socijalističkih glasača, jer je to pravi razlog zašto demokrati podržavaju ilegalnu imigraciju i neće zid.

jsx

pre 5 godina

Najjace mi je sto ljudi ovde kukaju za jednu fontanu ili jarbol (opravdano) da se trose prevelike pare, a opravdavaju 6 milijardi za zid (doduse, nisu nase pare). A sumnjam da ce sam zid da spreci imigraciju. Mozda uspori na neko vreme, ali cenim da ce naci nacin da predju jednu fizicku prepreku, ako vec nisu koliko dugo to najavljuje. Padaju mi na pamet brodovi, podmornice, prelazenje granice u gepeku, normalno prelazenje granice sa laznim dokumentima, a cak i ako nesto od toga u praksi nije izvodljivo cenim da ima ko ce naci nesto sto jeste.

explicit

pre 5 godina

@marko
"Ima Izrael zid prema Palestincima i niko ne kritikuje njih zbog toga." - prakticno ceo svet, osim Amerike, "kritikuje" Izrael zbog zida. Medjunuarodni Sud Pravde (organ UN, najvisa sudska instanca na svetu) je jos pre 15 godina doneo odluku da je izraelski zid ilegalan. A razlog je taj sto zid nije sagradjen duz medjunarodno priznate granice Izraela, vec pripaja ogroman deo vodenih resursa i oko 10% zemlje u okupiranim Palestinskim teritorijama.

Pele

pre 5 godina

Neki sud u SAD zabraniće Trampu odn.staviće van snage odluku o vanrednom stanju,jer Tramp zaista ne zna da vodi ovako veliku državu.On misli da je država njegovo preduzeće i da može da radi šta hoće.

Radoznao

pre 5 godina

U ovom trenutku je na snazi 31 Uredba u uvođenju vanrednog stanja u SAD, od kojih je najviše Klinton uvodio ( 17 puta), pa Obama ( 13), Buš mlađi ( 12), Regan ( 6), Buš stariji 4 puta... Čak je i Tramp već 3 puta proglasio vanredno stanje...

Varas se

pre 5 godina

CATARA, da vidis koliko tek rusofila ima u Japanu. Kalendar sa Putinovim likom i delom planuo za dva dana. Verujem da kod nas to niko ne bi uzeo.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Kadidaturom Trampa i Hilari Amerika je prakticni krenula u sunovrat,a da toga nije ni svesna. Izbor im je bio takav da nema mogucnosti za povratak i to ce se sada samo produbljivati.
Za jos dva do maksimalno tri izborna ciklusa to ce biti ozbiljni i beznadezno pocepana nacija koja se nece moci "zakrpiti". Bice haoticnije i gore politicko stanje nego u Srbiji. Iako to sada mnogima (koji su Ameriku videli samo na filmu) deluje kao nerealno,zlurado i glupo.

Samim ti sto republikanci nisu mogli da "izrode" nikog boljeg od glupaka,prevaranta i finansijiskog mesetara Trampa,a demokrate su malverzacijama jedne porodice namestili svoje unutrasnje izbore za jedno zlo tu vise zdravog razuma nema. I to je reka bez povratka. Mogu da zidaju sta god hoce (a,nece ga sazidati), nikakvi zidovi nisu zaustavili gladne i kriminalce,nece ni sada. Pa samim tim ni Amerika nece videti nikakve koristi,vec samo novu i definitivnu podelu vec ozbiljno podeljene nacije.
U Cikagu ne smes da izgovoris Tramp osim u pogrdnom kontekstu. U Teksasu ne smes da pomenes demokrate osim pogrdno. Inace su velike sanse da se provedes kao vaterpolisti Zvezde u Splitu.

aca

pre 5 godina

Deo ovdasnjeg zivlja ne shavata koliko je vazno i dobro za SAD da zaustave na ovaj ili onaj nacin priliv migranata koji se najcesce i ne uklapaju bas najbolje u sistem.

Oliver

pre 5 godina

Nesto slicno je pokusao Frenk Andervud u Kuci od karata kad je hteo da uzme novac iz FEMA(Agencija za vanredne situacije) kako bi namakao novac za svoj plan zaposljavanja. Ali Frenk nije uspeo,jer je naisao tornado,dok ce Trump uspeti. Stvarnost je mocnija od maste. Inace,americki predsednik ima legalno pokrice za ovakve akcije,tako da su tuzbe protiv Trumpa osudjene na propast,jer nema krsenja zakona. Predsednikovo je suvereno i diskreciono pravo da procenjuje sta je "vanredna situacija". Taj termin je podlozan politickoj interpretaciji,a ne pravnoj. Trump ne moze da ide u reizbor 2020. bez zida,jer je to jedno od glavnih obecanja njegovoj bazi biraca. Go Trump,Keep America Great!

marko

pre 5 godina

Nemaju za zid koji bi im značio a košta smešnih 6 milijardi $ za toliku državu, a imaju 400 milijardi dolara za borbeni avion  F-35 koliko ih je koštao od 2006.g?
Ima Izrael zid prema Palestincima i niko ne kritikuje njih zbog toga.
Ali po meni najpoštenija varijanta je referndum kojo ne znam da li je nekad postojao u Americi daš ljudima da odluče da li hoće zid ili ne.

Oliver

pre 5 godina

@(vig

Ja sam vrhunski obrazovan,nisam lenj,a sto se tice "zadojenosti mrznjom",priznajem da veoma mrzim kriminalce iz MS 13 koji ilegalno dolaze u Ameriku iz Meksika i ubijaju neduzne Amerikance. I bezrezervno i strastveno podrzavam Trumpa. I sta ces sad?

CATAPA

pre 5 godina

Nevjerojatno koliko Srbi vole autokrate i diktatore!
(Žbrlj, 15. februar 2019 09:24)
Zapravo Trampa obožavaju rusofili jer ga doživljavaju kao Putinovog pajaca. Nažalost, pošto je bolesnih rusofila u Srbiji toliko koliko je, i tvoj zaključak je savršeno tačan. Ali virus bolesti je ipak u rusofiliji, a ne pukom obožavanju autokratije. Obožavanje autokratije je simptom, a ne uzrok.

vig

pre 5 godina

Tramp je u kampanji obećao da će izgradnju zida finansirati Meksiko. Šta je sad bilo sa tim obećanjem??? Predsednik po meri neobrazovanih, lenjih i zadojenih mržnjom. Znam još jednog predsednika koji je po meri ovakve populacije.

Daki

pre 5 godina

Tramp je u kampanji obećao da će izgradnju zida finansirati Meksiko. Šta je sad bilo sa tim obećanjem??? Predsednik po meri neobrazovanih, lenjih i zadojenih mržnjom. Znam još jednog predsednika koji je po meri ovakve populacije.
(vig, 15. februar 2019 09:33)

A što se ti brineš? Nije tebi obećao.

Lele

pre 5 godina

Oliver dakle ti "bezrezervno i strastveno podrzavaš Trumpa" i još kažeš da si obrazovan. Očigledno kad si se obrazovao nisi naučio šta je to kritičko mišljenje. Ako Trump kaže da mu se jutros javilo da prema Americi hoda 10000 silovatelja, ti ćeš da misliš da je to istina? Nećeš ni za trenutak pomisliti da je to nebuloza?

netko

pre 5 godina

Ja sam vrhunski obrazovan,nisam lenj,a sto se tice "zadojenosti mrznjom",priznajem da veoma mrzim kriminalce iz MS 13 koji ilegalno dolaze u Ameriku iz Meksika i ubijaju neduzne Amerikance. I bezrezervno i strastveno podrzavam Trumpa. I sta ces sad?
(Oliver, 15. februar 2019 09:50)

koliko lupanja po komentarima. ti imas veze sa SAD i MS13 ko ja sa kinom i kineskim triadama. ama me nista ne doticu.

MS13 je juznoafricka banda koja diluje drogu i bori se sa drugim dilerima i narkomanima oko teritorije, policija im ne moze nista, A TEK ZID SA TAKVIMA NISTA NECE POMOCI. clanovi tih bandi ni ne prelaze granice u vecem broju nego vrbuju clanove medju sirotinjom koja je vec u americi.

vidi onog drugog, uporedjuje izreal i njihove ratove sa amerikancima..

a tek ovaj sto lupa o DEEP state..koji ste vi likovi, pojma u zivotu nemate. tramp je obecao zid koji ce meksikanci da placaju a ne amerikanci. ovo sta sad radi nije ostvarivanje obecanja nego cista sarada i pravljenje cirkusa (jedino to i zna raditi u zadnjih 10 godina zivota, od rijaliti programa pa nadalje) jer mu vlasti disu za vratom oko finansijskih muljanja pa radi sve sto moze da sa toga skrene paznju.

njemu je vec svejedno, on je gotov, u new yorku mu vec zatvaraju fondaciju zbog muljanja, advokati mu u corki sa predatim dokazima vlastima, snimcima razgovora itd..svi bivsi saradnici ga provlace kroz medije..sad sa zidom hoce samo da umulja jos para dok moze.

NikolaKodcura

pre 5 godina

Treba malo više od obrazovanosti da se shvati zašto taj zid nije dobar. Da se razumemo on je dobar za ameriku, ali amerika daje primer mnogim zemljama i ako krenemo tim putem onda će zidovi da niču svukuda. Jednom kada postoji takva prepreka ona samo silom može da se sruši i eto ti novih konflikta.

Bolje da naprave pouzdaniji sistem sa nelegalnim imigrantima nego da naprave nešto što podseća na srednji vek.

Ima amerika para i za 100 zidova nije u tome stvar nego kuda to vodi na daleke staze.

Da sumiram, kratkoročno za ameriku zid je veoma efikasno rešenje ali dugoročno za ceo svet je užasno rešenje, a samim tim i za tu istu ameriku. Treba raditi na tome da se granice smanjuju i uklanjaju a ne pojačavaju.

Srb in

pre 5 godina

Trump uvodi vanredno stanje, da bi uzeo novac, koji je bio predviđen za oporavak od katastrofalnog požara u Kaliforniji i tropske oluje u Portoriku, da bi napravio zid za izmisljenu krizu, najezde migranata, koja ne postoji i koju je on izmislio zbog svojih biraca.

Amerika se nikad neće oprati od sramote zvane Trump.

Profa

pre 5 godina

Boze, ovaj covek je tako kratke pameti da je to neverovatno. Samo ce baciti ogroman novac i nista nece postici. Ako Meksikanci zele da ulaze u SAD, naci ce nacin. Kopace tunele, letece ilegalnim letovima, dolazice camcima kao Kubanci. A sta li tek smisljaju dileri?

LazarBL

pre 5 godina

Bilo je i razgovora da ce ElChapo platiti zid odnosno od oduzete imovine koja se procjenjuje na 14 milijardi dolara.
Definitivno je Deep State u panici.
Borba protiv demokrata odnosno skrivenih komunista u punom jeku
Procitajte malo New green deal i sve ce vam biti jasno.
Make Amerika great again

paor

pre 5 godina

Tramp nastavlja da iznenađuje. Ali nije porazno to što radi, nego što je upravo on najbolji predsednik SAD koga pamtim (a pamtim ofžd Buša starijeg). Evo izašto: noje i vrv neće pokrenuti ni jedan rat do sada, inače nije intervencionista a ponovo uvodi protekcionizam. Sve što sam nabrojao je u interesu malih zemalja kao naše. Sad, ako birate između lepih i pametnih predsednika i Trampa sa druge strane -mi bi uvek trebali da glasmo za Trampa. Eto je zabrinjavajuće.

Pele

pre 5 godina

Neki sud u SAD zabraniće Trampu odn.staviće van snage odluku o vanrednom stanju,jer Tramp zaista ne zna da vodi ovako veliku državu.On misli da je država njegovo preduzeće i da može da radi šta hoće.

Mitros Petrovas

pre 5 godina

Najbolji predsednik od postanka SAD.
(Aleksandar, 15. februar 2019 08:59) # Link komentara

Da li mislis da je bolji i od jednog Vasingtona, Dzefersona, Franklina, ili Adamsa? Pa cak i Franklina Ruzvelta? Svi oni su za ovog pajaca druga galaksija, intelekt koji on nece dostici za jos pet zivota, Svasta se na ovim komentarima pise, i svako pise.

Proki

pre 5 godina

Niste obratili pažnju na deo da pojedine države SAD spremaju tužbe protiv predsednika Trampa. Šta mislite, da li bi ovo bilo moguće kod nas... građanin protiv predsednika, a materijala ima koliko hoćete?

jsx

pre 5 godina

Najjace mi je sto ljudi ovde kukaju za jednu fontanu ili jarbol (opravdano) da se trose prevelike pare, a opravdavaju 6 milijardi za zid (doduse, nisu nase pare). A sumnjam da ce sam zid da spreci imigraciju. Mozda uspori na neko vreme, ali cenim da ce naci nacin da predju jednu fizicku prepreku, ako vec nisu koliko dugo to najavljuje. Padaju mi na pamet brodovi, podmornice, prelazenje granice u gepeku, normalno prelazenje granice sa laznim dokumentima, a cak i ako nesto od toga u praksi nije izvodljivo cenim da ima ko ce naci nesto sto jeste.

Vlatko

pre 5 godina

(netko, 15. februar 2019 10:22)
On je toliko "gotov" da po poslednjim anketama, recimo Rasmunsena od pre dva dana(svako je može pronaći na netu), ima podršku od 50% građana Amerike.
Ali, ankete su jedno, izbori su drugo.
Za dve godine ceo svet će dobiti odgovor koliko je D.Tramp bio dobar predsednik za građane Amerike, jer samo to je važno, naša lična mišljenja, jer nemamo pravo glasa, su nebitna.
Do sada je svako obećanje iz predizborne kampanje ispunio.
Pozdrav!

Mrmot

pre 5 godina

"Trump uvodi vanredno stanje, da bi uzeo novac, koji je bio predviđen za oporavak od katastrofalnog požara u Kaliforniji i tropske oluje u Portoriku, da bi napravio zid za izmisljenu krizu, najezde migranata, koja ne postoji i koju je on izmislio zbog svojih biraca.

Amerika se nikad neće oprati od sramote zvane Trump.
(Srb in, 15. februar 2019 11:38)"
Narod ga je izabrao zbog tog zida (izmedju ostalog), ako je narod u zabludi... to je cena demokratije. DA, to sto on pokusava da uradi, se zove demokratija, prijatelju. Ovo sto americki kongres radi pod vodjstvom demokrata se zove borba za vlast po svaku cenu, totalitarizam i korupcija.

Vlatko

pre 5 godina

Donald Tramp izvrašava obećanja iz predizborne kampanje, a zbog toga su ga valjda Amerikanci i izabrali, za razliku od balkanskih političara koji slažu čim zinu.
Samim tim i priče o tome da li je dobar predsednik ili ne se završavaju, a on lično će dobiti odgovor na sve šta je radio za dve godine.
Ja se sećam i "ugovora sa narodom" iz 2000.god., a od kojeg nije bilo ništa.Slušamo i obećanja sadašnje vlasti o nikad boljoj ekonomskoj situaciji u Srbiji, a u poslednje 7 godine 650 000 Srba je napustilo Srbiju u potrazi za boljim životom.A od dobrog se ne beži.
Tako da sama obećanja vetar nosi, važna su samo dela i ispunjenje obećanja.

gzola

pre 5 godina

@marko

Stvarno nevjerovatne cifre, jedna raketa Tomahawk košta 1,5 milion$.. Bolji učinak na teroriste bi bio kad bi ih granatirali Poršeima i jahtama.

explicit

pre 5 godina

@marko
"Ima Izrael zid prema Palestincima i niko ne kritikuje njih zbog toga." - prakticno ceo svet, osim Amerike, "kritikuje" Izrael zbog zida. Medjunuarodni Sud Pravde (organ UN, najvisa sudska instanca na svetu) je jos pre 15 godina doneo odluku da je izraelski zid ilegalan. A razlog je taj sto zid nije sagradjen duz medjunarodno priznate granice Izraela, vec pripaja ogroman deo vodenih resursa i oko 10% zemlje u okupiranim Palestinskim teritorijama.

dejan

pre 5 godina

e da su mu djilas jankovic jeremic blizu sve bi bilo reseno a zid bi se gradio oko mexika hondurasa San Salvadora I nazad ovako bez njih 3 kao dezurnih krivvaca bice malo teze

EU Citizen

pre 5 godina

@Pele
Pod neki sud, mislite verovatno neki komunjarski federalni sud, a onda će to doći do Vrhovnog suda i glatko će propasti, to jest, Tramp će izgraditi zid kao što je obećao većini građana koji su ga izabrali, da zaštiti Ameriku ne samo od kriminalaca, već i od uvoza socijalističkih glasača, jer je to pravi razlog zašto demokrati podržavaju ilegalnu imigraciju i neće zid.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Kadidaturom Trampa i Hilari Amerika je prakticni krenula u sunovrat,a da toga nije ni svesna. Izbor im je bio takav da nema mogucnosti za povratak i to ce se sada samo produbljivati.
Za jos dva do maksimalno tri izborna ciklusa to ce biti ozbiljni i beznadezno pocepana nacija koja se nece moci "zakrpiti". Bice haoticnije i gore politicko stanje nego u Srbiji. Iako to sada mnogima (koji su Ameriku videli samo na filmu) deluje kao nerealno,zlurado i glupo.

Samim ti sto republikanci nisu mogli da "izrode" nikog boljeg od glupaka,prevaranta i finansijiskog mesetara Trampa,a demokrate su malverzacijama jedne porodice namestili svoje unutrasnje izbore za jedno zlo tu vise zdravog razuma nema. I to je reka bez povratka. Mogu da zidaju sta god hoce (a,nece ga sazidati), nikakvi zidovi nisu zaustavili gladne i kriminalce,nece ni sada. Pa samim tim ni Amerika nece videti nikakve koristi,vec samo novu i definitivnu podelu vec ozbiljno podeljene nacije.
U Cikagu ne smes da izgovoris Tramp osim u pogrdnom kontekstu. U Teksasu ne smes da pomenes demokrate osim pogrdno. Inace su velike sanse da se provedes kao vaterpolisti Zvezde u Splitu.

Varas se

pre 5 godina

CATARA, da vidis koliko tek rusofila ima u Japanu. Kalendar sa Putinovim likom i delom planuo za dva dana. Verujem da kod nas to niko ne bi uzeo.

Radoznao

pre 5 godina

U ovom trenutku je na snazi 31 Uredba u uvođenju vanrednog stanja u SAD, od kojih je najviše Klinton uvodio ( 17 puta), pa Obama ( 13), Buš mlađi ( 12), Regan ( 6), Buš stariji 4 puta... Čak je i Tramp već 3 puta proglasio vanredno stanje...