1. vracaj koko sto si pozobala
  (nece da boli, 12. februar 2019 22:39)

  # Link komentara

 2. Istru je dobila Jugoslavija kao ratnu odštetu za ww2,tako da ona mora da se podeli na 6 delova ili da Hrvatska isplati bivšim republikama SFRJ,samo bi bio problem proceniti vrednost Istre.
   (Điu,Liu i Sadriu, 12. februar 2019 22:30)

  # Link komentara

 3. Ne znam samo o kakvoj Titovoj komunističkoj "diktaturi" priča. Da li ima neko da nije u to vreme isao u Italiju u šoping? Imao si pare i dobar pasoš, i ako nisi kršio zakon nikome nisi polagao račune. Secam se da je cela jadranska obala bila preplavljena turistima iz cele evrope. Mogli su da biraju da li ce u privatni smeštaj, u hotele, u kampive, na nudisticke plaze, krastarenja. Radili su bioskopi, restorani, pozorista, kafici. Pio si kokakolu i pepsi kad su mnoge komunisticke zemlje mogle samo da ih sanjaju. Nema sta nismo uvozili i izvozili. Ljudi su imali besplatno skolovanje, lecenje, svako je vozio kola i imao krov nad glavom, a mnogi i vikendice. Nacionalisti, kriminalci, korumpirana burzoazija i popovi su bili na lancu. A to je pruzalo ogroman prostor inteligenciji i normalnima da zive slobodno i bez ovog kapitalistickog stresa od kojeg danas svi pucamo. Niko u svetu nije smeo pogresno ni da nas pogleda a kamoli omalovazava ili ovako gazi kao danas. Da skratim, ako je to diktatura, zelim ziveti u takvoj diktaturi ceo zivot.
  (Markinjo, 12. februar 2019 22:22)

  # Link komentara

 4. Sto bi nas epski pesnik rekao: Sto Ture pijano govorilo to trezno bese ucinilo. Na nama Srbima je da maksimalno podrzimo Italijane u njihovim ciljevima jer je red da uzvratimo Slovencima i Hrvatima na njihovom trudu na rasparcavanju Srbije, kada su se vec toliko pomucili, pa i Slovenci su uzvratili nama kada smo u Srbiju primili njihove porodice za vreme WW-2 koje proterase Nemci.
  (Solomon, 12. februar 2019 22:08)

  # Link komentara

 5. Puna usta Evrope bez granica... kada sada ovo? Svi su priznali Kosovo! Puna podrška Italiji kada su u pitanju Istra i Dalmacija.
  Takođe i Austriji kada je Južni Tirol u pitanju!
  Pandorinu kutiju su Ameri mudro otvorili...
  uskoro bi cela Evropa mogla da govori “Kosovo je Srbija”
  Ali kasno Marko na Kosovo stiže...
  (ja sam ja, 12. februar 2019 22:02)

  # Link komentara

 6. Sad će opet hteti Jugu...
   (bgd, 12. februar 2019 22:00)

  # Link komentara

 7. Viva Italia!
   (df/dx, 12. februar 2019 21:59)

  # Link komentara