Ponedeljak, 21.01.2019.

11:45

Uručena nota – "suspendovana odluka o priznanju Kosova"

Predsednik Republike Palau Tomi Remenges predao je Ivici Dačiću notu o odluci te zemlje da suspenduje prethodne odluke i deklaracije u vezi sa Kosovom.

Izvor: Tanjug

Uruèena nota – "suspendovana odluka o priznanju Kosova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Zoran USA

pre 5 godina

Memo ovima koji se smiju Dacicu i Srbiji u vezi ove male zemlje- pa glas ove zemlje od 20,000 stanovnika za "NE" je isti kao glas zemlje od 350,000,000 kao Ameika za "DA" a sada vi se okrecite kako god znate i mozete a to i Americi i Kosovu smeta.

BobRock

pre 5 godina

Palau deluje u skladu sa svojim interesima. Pokušaj formiranja države Kosovo karakteriše pre svega silničko ignorisanje međunarodnog prava od strane jedne američke administracije i njenih saveznika. Male države imaju i te kako ozbiljan razlog za bojazan od ustaljivanja takve naopake prakse jer će nekom hegemonu u budućnosti možda pasti na pamet da treba da pripoji sve pacifičke države SAD-u kao što je to učinjeno sa Havajima.

Grower

pre 5 godina

Hahahahaaaaa!!! Veoma znacajna i jaka drzava, 20000 stanovnika!??????
(gradjanin, 21. januar 2019 12:09)

Ali opet država, koliko god to tebi smetalo!

KOSIGNAS

pre 5 godina

Čitam kako se neki podsmevaju veličinom i značajem Republike Palau, iako njen glas u GS UN, znači isto kao i glas SAD 1:1. Tzv. nezavisnost AP KiM priznaje svega par značajnijih zemalja, ostale su naterane da priznaju kvazi državu. SAD, Engleska, Francuska i Nemačka su pritiskom, pretnjama, ucenama i podmićivanjem naterale sve ostale države koje su priznale lažnu državu na to, iako tim državama to nije bio intetes, a zapravo verujem da su to samo SAD i VB. Znači oko 95 država članica UN je naterano da prizna lažnu državu. Najjače i najveće države, AP KiM nikada nisu priznale kao nezavisnu državu, kao i one koje poštuju međunarodno pravo i ne podležu pritisku od strane SAD i VB. Kada sve to sagledamo, lažnu državu priznaje zanemarljiv broj država, ostaju one koje to moraju pod prisilom, mislim na većinu evropskih država. Idemo ministre na ispod 50.

citaj izmedju redova

pre 5 godina

Prvo, cim su suspendovali prethodne odluke, to znaci da su povukli priznanje. Ovo je samo receno na lepsi nacin. Hajde da vam ja prevedem: priznace ga opet nakon uspostave podele, posto Kosovo svakako nece ostati u ovakvim granicama. Ceka se jos par dogovora i da smene Haradinaja. Ostalo je sve dogovoreno.

Miki

pre 5 godina

Za tu zemlju sam prvi put čuo u leto 1985., kada je tamo ubijen predsednik, a "Politika" je tu vest objavila na naslovnoj strani. To je skoro pa bio vic, da se naslovna strana popuni nečim što deluje ozbiljno onda kada je letnje mrtvilo i malo se šta dešava. Mnogi su tada posumnjali da pomenuta država uopšte postoji.

nikola

pre 5 godina

citam ovde neke komentare i ne verujem...Nije vazno kolika je drzava i broj stanovnika,vec skor koje su protiv nezavisnosti.Jednom je Sebastijan Kurc rekao zelim sa Vama dogovor u svakoj ste vladi.Bravo Dacicu,izvezi im malo IQ.

alban

pre 5 godina

Ovaj Dacic a i Srbija izgleda da nije svesna koliko je postala smesna zemlja a i neozbiljna u ocima zapadnih zemalja. Nemojte posle da se cudite da vas niko nece i da vas niko ne uzima za ozbiljno. Zamislite Srbiju koja hoce da se pridruzi Evropi a istovremeno se bavi tamo sa nekom nepostojecom zemljom velicine Lapjeg Sela. Zamislite da je Srbiji preca ta preoko okenska zemlja sa 20.000 stanovnika nego njihove komsije albanci, plus u toj drzavi Kosovo zive i srbi. Samo nastavite vi Dacicu da se igrate, i da budete neozbiljni, ali ce vam se na kraju sve obiti po glavi.

Srbija!

pre 5 godina

Lepo je ovo i nwk se nastavi dalje. ali kopka me obo suspendovana odluka i da ce se sve ove zemlje izjasniti kada se zavrsi dijalog, plasim se da nas nasi ne sjebu sa ovim dijalogom kao i do sada!!!

sloba

pre 5 godina

"Predsednik Republike Palau Tomi Remenges predao je Ivici Dačiću notu o odluci te zemlje da suspenduje prethodne odluke i deklaracije u vezi sa Kosovom."

Da sam rekao đedu ovu rečenicu pre 20 godina umrli bismo od smeha zajedno... Ali ne... Ovo je naša realnost...

Са 98 на 97

pre 5 godina

Hahahahaaaaa!!! Veoma znacajna i jaka drzava, 20000 stanovnika!??????
(gradjanin, 21. januar 2019 12:09)

А када се овим државама надувавао број оних који су признали "независно" Косово* онда није било коментара у вези њихове величине и броја становника... Е, моји лицемери...

Никола

pre 5 godina

Када су Палау, Гренада и сличне микро државе признавале Косово, неки људи су нас убеђивали да је то велика ствар, да "цео свет" признаје Косово, да сви увиђају "реалност"... а сада када те државе повлаче признања, исти ти људи нас убеђују да је то небитно, да су те државе само географски појмови, спрдају се са величином и бројем становника....
Подршка сваком повлачењу!!!!

Bgd

pre 5 godina

hahaah pa ovi nisu povukli priznanje Kosova, kako ovi naši pričaju, već će "preispitati". Verovatno će sad malo do Prištine, da vide ko više nudi

MomaSRB

pre 5 godina

Super... A što taj Ivica Dačić ne kaže koliko je naših para, pardon, iz budžeta dao republici Palau da povuče priznavanje! Pogledajte samo imena država koje su u zadnje vreme povukle priznavanje...jel mislite da su za džabe povukle priznavanje!?

realnost

pre 5 godina

Od budalaština koje prave ne znaju ni kako da nazovu postupak. Da li je to "povlacenje" ili "suspenzija" ili "preispitivanje" niko ne zna.

Ono šo međutim zna jeste da Kosovo može da se zahvaljuje Palau ako ga prizna. Ako ne prizna onda to ne utice ni 0,0001% na odluku o nezavisnosti.

A Ivici neko mora da saopšti da Kosovo nije u Unesko niti ce u neko vreme aplicirati ali eto SAD su izašle iz tog Uneska i ne umiru zbog toga.

Može Kosovo lagodno i bez Uneska tako da Ivice ne loži se puno sa ovim.

A gospodu iz Palau neko mora da objasni da on treba da bude svestan svoje pozicije i da ne vređa velike i ozbiljne države jer te države znaju mnogo bolje od njega šta je međunarondo pravo.

Uostalom ozbiljna država komunicira direkto sa državom o kojom se odnosi nota. U ovom slučaju Palau trebao da obavesti Kosovo jer nota o priznanju je poslata u Prištini a ne u Beogradu.

Ovim postupcima samo dokazuju da nisu država i zato nece to utcati na Kosovo.

Zemljoradnik

pre 5 godina

Nota o preispitivanju odluke o povlačenju priznanja. Nota o povlačenju priznanja. Dve potpuno različite stvari. Može Dačić da spinuje i uvija u oblandu kako god hoće, ali suština je da Palau nije povukao priznanje.

Marching on together

pre 5 godina

Sa Palaua moji, znaš ti dobro koji.

Apsolutno sam zgranut našom estradnom diplomatijom i čitavim vrhom države sa sve NJIM, nikakav komentar podrške vlasti već želim svi koji bi ovu vest sa podsmehom primili da kažem da je glas u UN Palaua isti kao glas npr. Indonezije.

Hvala, idemo dalje!

pozz

pre 5 godina

Hvala braćo Palauanci.
Uvek smo se držali skupa i imali dobre odnose.
Čak imamo i suficit u vanjskotrgovinskoj razmeni.
Mislim, ako ga AV ne pozove sad u posetu i pripremi doček kao Putinu onda ne znam kada će

WillyWonka

pre 5 godina

Bože dragi, da li je moguće?
Evo, iskopiraću rečenicu koja je objavljena u članku od prije neki sat na istom ovom sajtu: "Republika Palau je 13. država koja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova." To je, navodno, Vučić dao informaciju.
E sad, kako je povukla priznanje kad tek preispituje odluku? Ovo je stvarno ludnica otvorenog tipa.

Grower

pre 5 godina

Ajd da se nadamo da će biti neke vajde od ovog posla.
Samo se plašim, da kad dođe vreme za to i kad se glasovi budu prebrojavali, da Amerika ne umeša svoje prste i natera ove državice da glasaju onako kako im se naredi!

istina

pre 5 godina

I mala država Palau shvata da je smešno povuči priznanje jedne države a nikako da shvataju Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

Smešno jer povlačenje priznanja NE postoji u međunarodnoj praksi. Države koje ipak to rade pokazuju SVU NEozbiljnost svoje države.

Ako to rade onda pokazuju da ne zaslužuju da budu države.

No, dobro je što Palau podržava dijalog Kosova i Srbije uz posredovanje Brisela ali konačan status jeste poznat - nezavisnost Kosova.

I Palau i ostale države treba samo da pročitaju izjave Vučića i Dačića o "razgraničenju" i da im bude jasno da i kada bi preduzele takav nepostoječi korak povlačenja priznanja onda morale ponovo da priznaju Kosovo posle tog "razgraničenja" makar i 90% teritorije Kosova jer i ta 90% od teritorije bi bilo nezavisno.

Zašto bi onda Palau uvukao sebe u takvu igru i soli pamet velikim i ozbiljnim državama sveta poput SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Japana, Kanade, Australije, Belgije, Norveške, Holandije, Danske itd.

Ko je Palau, na kraju krajeva, da se uporedi sa takvim državama i da im naući lekcije o međunarodnom pravu?!

sweet dreams

pre 5 godina

ah, danima se pise da nece priznati kosovo. da 12 egzoticnih drzava ne priznaje kosovo.
sada cvrc. oni svi ce da preispitaju svoje odluke o priznanjima kosova.

EU

pre 5 godina

Nezavisnost Kosova uglavnom ne podržavaju zemlje koje imaju slične političke probleme kao Srbija i Kosovo. Palau je država sa 16 saveznih jedinica (uglavnom ostrva) od kojih neki imaju pretenzije da se otcijepe. SAD je spasila tu državu od raspada 1994. godine i jednim asocijacijskim sporazumom preuzela njenu odbrambenu politiku.

Surinam, koji je takođe stava da Kosovo i Srbija trebaju da se dogovore prije nego se prizna Kosovo, ima teritorijalni spor sa susjednom Francuskom Gvinejom zbog kojeg je umalo izbio rat 2000. godine. Takođe su imali krvavi rat 1986-1992 godine i vojnu diktaturu. Sve su to slični problemi kao na Balkanu i samo pokazuje da su protiv kosovske nezavisnosti uslovno uglavnom one države koje bi zbog određenog vanjskopolitičkog stava mogle imati unutrašnje probleme i disolucije.

Svi ovi teritorijalni sporevi na Balkanu nemaju nikakvog smisla, jer će se granice ionako obrisati uslaskom u EU, a sudeći prema razvojnoj politici, fokus EU će biti lokalne zajednice i njihov razvoj.

DrHaus

pre 5 godina

Cekaj bre, jel povukao priznanje ili ce tek da prepispita, pa ovo, pa ono... Zasto smo se izleteli tako brzo, mozda je upravo ova formulacija primenjena pod pritiskom u zadnjih dan-dva.

Са 98 на 97

pre 5 godina

Hahahahaaaaa!!! Veoma znacajna i jaka drzava, 20000 stanovnika!??????
(gradjanin, 21. januar 2019 12:09)

А када се овим државама надувавао број оних који су признали "независно" Косово* онда није било коментара у вези њихове величине и броја становника... Е, моји лицемери...

Никола

pre 5 godina

Када су Палау, Гренада и сличне микро државе признавале Косово, неки људи су нас убеђивали да је то велика ствар, да "цео свет" признаје Косово, да сви увиђају "реалност"... а сада када те државе повлаче признања, исти ти људи нас убеђују да је то небитно, да су те државе само географски појмови, спрдају се са величином и бројем становника....
Подршка сваком повлачењу!!!!

Grower

pre 5 godina

Hahahahaaaaa!!! Veoma znacajna i jaka drzava, 20000 stanovnika!??????
(gradjanin, 21. januar 2019 12:09)

Ali opet država, koliko god to tebi smetalo!

BobRock

pre 5 godina

Palau deluje u skladu sa svojim interesima. Pokušaj formiranja države Kosovo karakteriše pre svega silničko ignorisanje međunarodnog prava od strane jedne američke administracije i njenih saveznika. Male države imaju i te kako ozbiljan razlog za bojazan od ustaljivanja takve naopake prakse jer će nekom hegemonu u budućnosti možda pasti na pamet da treba da pripoji sve pacifičke države SAD-u kao što je to učinjeno sa Havajima.

KOSIGNAS

pre 5 godina

Čitam kako se neki podsmevaju veličinom i značajem Republike Palau, iako njen glas u GS UN, znači isto kao i glas SAD 1:1. Tzv. nezavisnost AP KiM priznaje svega par značajnijih zemalja, ostale su naterane da priznaju kvazi državu. SAD, Engleska, Francuska i Nemačka su pritiskom, pretnjama, ucenama i podmićivanjem naterale sve ostale države koje su priznale lažnu državu na to, iako tim državama to nije bio intetes, a zapravo verujem da su to samo SAD i VB. Znači oko 95 država članica UN je naterano da prizna lažnu državu. Najjače i najveće države, AP KiM nikada nisu priznale kao nezavisnu državu, kao i one koje poštuju međunarodno pravo i ne podležu pritisku od strane SAD i VB. Kada sve to sagledamo, lažnu državu priznaje zanemarljiv broj država, ostaju one koje to moraju pod prisilom, mislim na većinu evropskih država. Idemo ministre na ispod 50.

sloba

pre 5 godina

"Predsednik Republike Palau Tomi Remenges predao je Ivici Dačiću notu o odluci te zemlje da suspenduje prethodne odluke i deklaracije u vezi sa Kosovom."

Da sam rekao đedu ovu rečenicu pre 20 godina umrli bismo od smeha zajedno... Ali ne... Ovo je naša realnost...

Zoran USA

pre 5 godina

Memo ovima koji se smiju Dacicu i Srbiji u vezi ove male zemlje- pa glas ove zemlje od 20,000 stanovnika za "NE" je isti kao glas zemlje od 350,000,000 kao Ameika za "DA" a sada vi se okrecite kako god znate i mozete a to i Americi i Kosovu smeta.

WillyWonka

pre 5 godina

Bože dragi, da li je moguće?
Evo, iskopiraću rečenicu koja je objavljena u članku od prije neki sat na istom ovom sajtu: "Republika Palau je 13. država koja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova." To je, navodno, Vučić dao informaciju.
E sad, kako je povukla priznanje kad tek preispituje odluku? Ovo je stvarno ludnica otvorenog tipa.

MomaSRB

pre 5 godina

Super... A što taj Ivica Dačić ne kaže koliko je naših para, pardon, iz budžeta dao republici Palau da povuče priznavanje! Pogledajte samo imena država koje su u zadnje vreme povukle priznavanje...jel mislite da su za džabe povukle priznavanje!?

nikola

pre 5 godina

citam ovde neke komentare i ne verujem...Nije vazno kolika je drzava i broj stanovnika,vec skor koje su protiv nezavisnosti.Jednom je Sebastijan Kurc rekao zelim sa Vama dogovor u svakoj ste vladi.Bravo Dacicu,izvezi im malo IQ.

alban

pre 5 godina

Ovaj Dacic a i Srbija izgleda da nije svesna koliko je postala smesna zemlja a i neozbiljna u ocima zapadnih zemalja. Nemojte posle da se cudite da vas niko nece i da vas niko ne uzima za ozbiljno. Zamislite Srbiju koja hoce da se pridruzi Evropi a istovremeno se bavi tamo sa nekom nepostojecom zemljom velicine Lapjeg Sela. Zamislite da je Srbiji preca ta preoko okenska zemlja sa 20.000 stanovnika nego njihove komsije albanci, plus u toj drzavi Kosovo zive i srbi. Samo nastavite vi Dacicu da se igrate, i da budete neozbiljni, ali ce vam se na kraju sve obiti po glavi.

Bgd

pre 5 godina

hahaah pa ovi nisu povukli priznanje Kosova, kako ovi naši pričaju, već će "preispitati". Verovatno će sad malo do Prištine, da vide ko više nudi

pozz

pre 5 godina

Hvala braćo Palauanci.
Uvek smo se držali skupa i imali dobre odnose.
Čak imamo i suficit u vanjskotrgovinskoj razmeni.
Mislim, ako ga AV ne pozove sad u posetu i pripremi doček kao Putinu onda ne znam kada će

Marching on together

pre 5 godina

Sa Palaua moji, znaš ti dobro koji.

Apsolutno sam zgranut našom estradnom diplomatijom i čitavim vrhom države sa sve NJIM, nikakav komentar podrške vlasti već želim svi koji bi ovu vest sa podsmehom primili da kažem da je glas u UN Palaua isti kao glas npr. Indonezije.

Hvala, idemo dalje!

istina

pre 5 godina

I mala država Palau shvata da je smešno povuči priznanje jedne države a nikako da shvataju Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

Smešno jer povlačenje priznanja NE postoji u međunarodnoj praksi. Države koje ipak to rade pokazuju SVU NEozbiljnost svoje države.

Ako to rade onda pokazuju da ne zaslužuju da budu države.

No, dobro je što Palau podržava dijalog Kosova i Srbije uz posredovanje Brisela ali konačan status jeste poznat - nezavisnost Kosova.

I Palau i ostale države treba samo da pročitaju izjave Vučića i Dačića o "razgraničenju" i da im bude jasno da i kada bi preduzele takav nepostoječi korak povlačenja priznanja onda morale ponovo da priznaju Kosovo posle tog "razgraničenja" makar i 90% teritorije Kosova jer i ta 90% od teritorije bi bilo nezavisno.

Zašto bi onda Palau uvukao sebe u takvu igru i soli pamet velikim i ozbiljnim državama sveta poput SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Japana, Kanade, Australije, Belgije, Norveške, Holandije, Danske itd.

Ko je Palau, na kraju krajeva, da se uporedi sa takvim državama i da im naući lekcije o međunarodnom pravu?!

Zemljoradnik

pre 5 godina

Nota o preispitivanju odluke o povlačenju priznanja. Nota o povlačenju priznanja. Dve potpuno različite stvari. Može Dačić da spinuje i uvija u oblandu kako god hoće, ali suština je da Palau nije povukao priznanje.

realnost

pre 5 godina

Od budalaština koje prave ne znaju ni kako da nazovu postupak. Da li je to "povlacenje" ili "suspenzija" ili "preispitivanje" niko ne zna.

Ono šo međutim zna jeste da Kosovo može da se zahvaljuje Palau ako ga prizna. Ako ne prizna onda to ne utice ni 0,0001% na odluku o nezavisnosti.

A Ivici neko mora da saopšti da Kosovo nije u Unesko niti ce u neko vreme aplicirati ali eto SAD su izašle iz tog Uneska i ne umiru zbog toga.

Može Kosovo lagodno i bez Uneska tako da Ivice ne loži se puno sa ovim.

A gospodu iz Palau neko mora da objasni da on treba da bude svestan svoje pozicije i da ne vređa velike i ozbiljne države jer te države znaju mnogo bolje od njega šta je međunarondo pravo.

Uostalom ozbiljna država komunicira direkto sa državom o kojom se odnosi nota. U ovom slučaju Palau trebao da obavesti Kosovo jer nota o priznanju je poslata u Prištini a ne u Beogradu.

Ovim postupcima samo dokazuju da nisu država i zato nece to utcati na Kosovo.

EU

pre 5 godina

Nezavisnost Kosova uglavnom ne podržavaju zemlje koje imaju slične političke probleme kao Srbija i Kosovo. Palau je država sa 16 saveznih jedinica (uglavnom ostrva) od kojih neki imaju pretenzije da se otcijepe. SAD je spasila tu državu od raspada 1994. godine i jednim asocijacijskim sporazumom preuzela njenu odbrambenu politiku.

Surinam, koji je takođe stava da Kosovo i Srbija trebaju da se dogovore prije nego se prizna Kosovo, ima teritorijalni spor sa susjednom Francuskom Gvinejom zbog kojeg je umalo izbio rat 2000. godine. Takođe su imali krvavi rat 1986-1992 godine i vojnu diktaturu. Sve su to slični problemi kao na Balkanu i samo pokazuje da su protiv kosovske nezavisnosti uslovno uglavnom one države koje bi zbog određenog vanjskopolitičkog stava mogle imati unutrašnje probleme i disolucije.

Svi ovi teritorijalni sporevi na Balkanu nemaju nikakvog smisla, jer će se granice ionako obrisati uslaskom u EU, a sudeći prema razvojnoj politici, fokus EU će biti lokalne zajednice i njihov razvoj.

citaj izmedju redova

pre 5 godina

Prvo, cim su suspendovali prethodne odluke, to znaci da su povukli priznanje. Ovo je samo receno na lepsi nacin. Hajde da vam ja prevedem: priznace ga opet nakon uspostave podele, posto Kosovo svakako nece ostati u ovakvim granicama. Ceka se jos par dogovora i da smene Haradinaja. Ostalo je sve dogovoreno.

Miki

pre 5 godina

Za tu zemlju sam prvi put čuo u leto 1985., kada je tamo ubijen predsednik, a "Politika" je tu vest objavila na naslovnoj strani. To je skoro pa bio vic, da se naslovna strana popuni nečim što deluje ozbiljno onda kada je letnje mrtvilo i malo se šta dešava. Mnogi su tada posumnjali da pomenuta država uopšte postoji.

DrHaus

pre 5 godina

Cekaj bre, jel povukao priznanje ili ce tek da prepispita, pa ovo, pa ono... Zasto smo se izleteli tako brzo, mozda je upravo ova formulacija primenjena pod pritiskom u zadnjih dan-dva.

sweet dreams

pre 5 godina

ah, danima se pise da nece priznati kosovo. da 12 egzoticnih drzava ne priznaje kosovo.
sada cvrc. oni svi ce da preispitaju svoje odluke o priznanjima kosova.

Grower

pre 5 godina

Ajd da se nadamo da će biti neke vajde od ovog posla.
Samo se plašim, da kad dođe vreme za to i kad se glasovi budu prebrojavali, da Amerika ne umeša svoje prste i natera ove državice da glasaju onako kako im se naredi!

Srbija!

pre 5 godina

Lepo je ovo i nwk se nastavi dalje. ali kopka me obo suspendovana odluka i da ce se sve ove zemlje izjasniti kada se zavrsi dijalog, plasim se da nas nasi ne sjebu sa ovim dijalogom kao i do sada!!!

citaj izmedju redova

pre 5 godina

Prvo, cim su suspendovali prethodne odluke, to znaci da su povukli priznanje. Ovo je samo receno na lepsi nacin. Hajde da vam ja prevedem: priznace ga opet nakon uspostave podele, posto Kosovo svakako nece ostati u ovakvim granicama. Ceka se jos par dogovora i da smene Haradinaja. Ostalo je sve dogovoreno.

WillyWonka

pre 5 godina

Bože dragi, da li je moguće?
Evo, iskopiraću rečenicu koja je objavljena u članku od prije neki sat na istom ovom sajtu: "Republika Palau je 13. država koja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova." To je, navodno, Vučić dao informaciju.
E sad, kako je povukla priznanje kad tek preispituje odluku? Ovo je stvarno ludnica otvorenog tipa.

sloba

pre 5 godina

"Predsednik Republike Palau Tomi Remenges predao je Ivici Dačiću notu o odluci te zemlje da suspenduje prethodne odluke i deklaracije u vezi sa Kosovom."

Da sam rekao đedu ovu rečenicu pre 20 godina umrli bismo od smeha zajedno... Ali ne... Ovo je naša realnost...

Marching on together

pre 5 godina

Sa Palaua moji, znaš ti dobro koji.

Apsolutno sam zgranut našom estradnom diplomatijom i čitavim vrhom države sa sve NJIM, nikakav komentar podrške vlasti već želim svi koji bi ovu vest sa podsmehom primili da kažem da je glas u UN Palaua isti kao glas npr. Indonezije.

Hvala, idemo dalje!

MomaSRB

pre 5 godina

Super... A što taj Ivica Dačić ne kaže koliko je naših para, pardon, iz budžeta dao republici Palau da povuče priznavanje! Pogledajte samo imena država koje su u zadnje vreme povukle priznavanje...jel mislite da su za džabe povukle priznavanje!?

istina

pre 5 godina

I mala država Palau shvata da je smešno povuči priznanje jedne države a nikako da shvataju Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

Smešno jer povlačenje priznanja NE postoji u međunarodnoj praksi. Države koje ipak to rade pokazuju SVU NEozbiljnost svoje države.

Ako to rade onda pokazuju da ne zaslužuju da budu države.

No, dobro je što Palau podržava dijalog Kosova i Srbije uz posredovanje Brisela ali konačan status jeste poznat - nezavisnost Kosova.

I Palau i ostale države treba samo da pročitaju izjave Vučića i Dačića o "razgraničenju" i da im bude jasno da i kada bi preduzele takav nepostoječi korak povlačenja priznanja onda morale ponovo da priznaju Kosovo posle tog "razgraničenja" makar i 90% teritorije Kosova jer i ta 90% od teritorije bi bilo nezavisno.

Zašto bi onda Palau uvukao sebe u takvu igru i soli pamet velikim i ozbiljnim državama sveta poput SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Japana, Kanade, Australije, Belgije, Norveške, Holandije, Danske itd.

Ko je Palau, na kraju krajeva, da se uporedi sa takvim državama i da im naući lekcije o međunarodnom pravu?!

alban

pre 5 godina

Ovaj Dacic a i Srbija izgleda da nije svesna koliko je postala smesna zemlja a i neozbiljna u ocima zapadnih zemalja. Nemojte posle da se cudite da vas niko nece i da vas niko ne uzima za ozbiljno. Zamislite Srbiju koja hoce da se pridruzi Evropi a istovremeno se bavi tamo sa nekom nepostojecom zemljom velicine Lapjeg Sela. Zamislite da je Srbiji preca ta preoko okenska zemlja sa 20.000 stanovnika nego njihove komsije albanci, plus u toj drzavi Kosovo zive i srbi. Samo nastavite vi Dacicu da se igrate, i da budete neozbiljni, ali ce vam se na kraju sve obiti po glavi.

sweet dreams

pre 5 godina

ah, danima se pise da nece priznati kosovo. da 12 egzoticnih drzava ne priznaje kosovo.
sada cvrc. oni svi ce da preispitaju svoje odluke o priznanjima kosova.

Zemljoradnik

pre 5 godina

Nota o preispitivanju odluke o povlačenju priznanja. Nota o povlačenju priznanja. Dve potpuno različite stvari. Može Dačić da spinuje i uvija u oblandu kako god hoće, ali suština je da Palau nije povukao priznanje.

pozz

pre 5 godina

Hvala braćo Palauanci.
Uvek smo se držali skupa i imali dobre odnose.
Čak imamo i suficit u vanjskotrgovinskoj razmeni.
Mislim, ako ga AV ne pozove sad u posetu i pripremi doček kao Putinu onda ne znam kada će

Srbija!

pre 5 godina

Lepo je ovo i nwk se nastavi dalje. ali kopka me obo suspendovana odluka i da ce se sve ove zemlje izjasniti kada se zavrsi dijalog, plasim se da nas nasi ne sjebu sa ovim dijalogom kao i do sada!!!

Grower

pre 5 godina

Ajd da se nadamo da će biti neke vajde od ovog posla.
Samo se plašim, da kad dođe vreme za to i kad se glasovi budu prebrojavali, da Amerika ne umeša svoje prste i natera ove državice da glasaju onako kako im se naredi!

realnost

pre 5 godina

Od budalaština koje prave ne znaju ni kako da nazovu postupak. Da li je to "povlacenje" ili "suspenzija" ili "preispitivanje" niko ne zna.

Ono šo međutim zna jeste da Kosovo može da se zahvaljuje Palau ako ga prizna. Ako ne prizna onda to ne utice ni 0,0001% na odluku o nezavisnosti.

A Ivici neko mora da saopšti da Kosovo nije u Unesko niti ce u neko vreme aplicirati ali eto SAD su izašle iz tog Uneska i ne umiru zbog toga.

Može Kosovo lagodno i bez Uneska tako da Ivice ne loži se puno sa ovim.

A gospodu iz Palau neko mora da objasni da on treba da bude svestan svoje pozicije i da ne vređa velike i ozbiljne države jer te države znaju mnogo bolje od njega šta je međunarondo pravo.

Uostalom ozbiljna država komunicira direkto sa državom o kojom se odnosi nota. U ovom slučaju Palau trebao da obavesti Kosovo jer nota o priznanju je poslata u Prištini a ne u Beogradu.

Ovim postupcima samo dokazuju da nisu država i zato nece to utcati na Kosovo.

Bgd

pre 5 godina

hahaah pa ovi nisu povukli priznanje Kosova, kako ovi naši pričaju, već će "preispitati". Verovatno će sad malo do Prištine, da vide ko više nudi

EU

pre 5 godina

Nezavisnost Kosova uglavnom ne podržavaju zemlje koje imaju slične političke probleme kao Srbija i Kosovo. Palau je država sa 16 saveznih jedinica (uglavnom ostrva) od kojih neki imaju pretenzije da se otcijepe. SAD je spasila tu državu od raspada 1994. godine i jednim asocijacijskim sporazumom preuzela njenu odbrambenu politiku.

Surinam, koji je takođe stava da Kosovo i Srbija trebaju da se dogovore prije nego se prizna Kosovo, ima teritorijalni spor sa susjednom Francuskom Gvinejom zbog kojeg je umalo izbio rat 2000. godine. Takođe su imali krvavi rat 1986-1992 godine i vojnu diktaturu. Sve su to slični problemi kao na Balkanu i samo pokazuje da su protiv kosovske nezavisnosti uslovno uglavnom one države koje bi zbog određenog vanjskopolitičkog stava mogle imati unutrašnje probleme i disolucije.

Svi ovi teritorijalni sporevi na Balkanu nemaju nikakvog smisla, jer će se granice ionako obrisati uslaskom u EU, a sudeći prema razvojnoj politici, fokus EU će biti lokalne zajednice i njihov razvoj.

DrHaus

pre 5 godina

Cekaj bre, jel povukao priznanje ili ce tek da prepispita, pa ovo, pa ono... Zasto smo se izleteli tako brzo, mozda je upravo ova formulacija primenjena pod pritiskom u zadnjih dan-dva.

Miki

pre 5 godina

Za tu zemlju sam prvi put čuo u leto 1985., kada je tamo ubijen predsednik, a "Politika" je tu vest objavila na naslovnoj strani. To je skoro pa bio vic, da se naslovna strana popuni nečim što deluje ozbiljno onda kada je letnje mrtvilo i malo se šta dešava. Mnogi su tada posumnjali da pomenuta država uopšte postoji.

Са 98 на 97

pre 5 godina

Hahahahaaaaa!!! Veoma znacajna i jaka drzava, 20000 stanovnika!??????
(gradjanin, 21. januar 2019 12:09)

А када се овим државама надувавао број оних који су признали "независно" Косово* онда није било коментара у вези њихове величине и броја становника... Е, моји лицемери...

KOSIGNAS

pre 5 godina

Čitam kako se neki podsmevaju veličinom i značajem Republike Palau, iako njen glas u GS UN, znači isto kao i glas SAD 1:1. Tzv. nezavisnost AP KiM priznaje svega par značajnijih zemalja, ostale su naterane da priznaju kvazi državu. SAD, Engleska, Francuska i Nemačka su pritiskom, pretnjama, ucenama i podmićivanjem naterale sve ostale države koje su priznale lažnu državu na to, iako tim državama to nije bio intetes, a zapravo verujem da su to samo SAD i VB. Znači oko 95 država članica UN je naterano da prizna lažnu državu. Najjače i najveće države, AP KiM nikada nisu priznale kao nezavisnu državu, kao i one koje poštuju međunarodno pravo i ne podležu pritisku od strane SAD i VB. Kada sve to sagledamo, lažnu državu priznaje zanemarljiv broj država, ostaju one koje to moraju pod prisilom, mislim na većinu evropskih država. Idemo ministre na ispod 50.

Grower

pre 5 godina

Hahahahaaaaa!!! Veoma znacajna i jaka drzava, 20000 stanovnika!??????
(gradjanin, 21. januar 2019 12:09)

Ali opet država, koliko god to tebi smetalo!

nikola

pre 5 godina

citam ovde neke komentare i ne verujem...Nije vazno kolika je drzava i broj stanovnika,vec skor koje su protiv nezavisnosti.Jednom je Sebastijan Kurc rekao zelim sa Vama dogovor u svakoj ste vladi.Bravo Dacicu,izvezi im malo IQ.

Никола

pre 5 godina

Када су Палау, Гренада и сличне микро државе признавале Косово, неки људи су нас убеђивали да је то велика ствар, да "цео свет" признаје Косово, да сви увиђају "реалност"... а сада када те државе повлаче признања, исти ти људи нас убеђују да је то небитно, да су те државе само географски појмови, спрдају се са величином и бројем становника....
Подршка сваком повлачењу!!!!

BobRock

pre 5 godina

Palau deluje u skladu sa svojim interesima. Pokušaj formiranja države Kosovo karakteriše pre svega silničko ignorisanje međunarodnog prava od strane jedne američke administracije i njenih saveznika. Male države imaju i te kako ozbiljan razlog za bojazan od ustaljivanja takve naopake prakse jer će nekom hegemonu u budućnosti možda pasti na pamet da treba da pripoji sve pacifičke države SAD-u kao što je to učinjeno sa Havajima.

Zoran USA

pre 5 godina

Memo ovima koji se smiju Dacicu i Srbiji u vezi ove male zemlje- pa glas ove zemlje od 20,000 stanovnika za "NE" je isti kao glas zemlje od 350,000,000 kao Ameika za "DA" a sada vi se okrecite kako god znate i mozete a to i Americi i Kosovu smeta.