Ponedeljak, 14.01.2019.

07:57

"Dete je jednostavno počelo da se gasi" VIDEO

"Dete je jednostavno počelo da se gasi. Jedan po jedan organ počeli su da otkazuju", kaže dr Savić iz klinike u kojoj je operisan Andrija, koji je preminuo.

Izvor: B92

"Dete je jednostavno poèelo da se gasi" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Formalnosti su izgleda ispostovane , ozbiljno govoreci , kod operacije niko nikome ne moze da garantuje posledice , ali dali je u tome bilo krivice po Bozjoj pravdi , to znaju samo lekari.
(Sreten, 14. januar 2019 14:41)


U cemu je problem?
On je u tvom stavu da nije trebalo rizikovati i pustiti ovo dete da zivi dok moze!
To je potpuno pogresno i debilno.
Sa takvim pogledom,nijedan rizican slucaj ne bi bio operisan,niti bi postojala sansa da se bilo kome pomogne,posto je svaka operacija,koliko god da je jednostavna ili rutinska,veoma opasna jer moze doci do komplikacija.

Hajde da zabranimo i lekove,jer svaki od njih moze da ima nuspojave.

Sreten

pre 5 godina

Po meni , krivica postoji. Lekarski konzilijum (ili je u pitanju pojedinac koji svoje misljenje nametne ostalima) koji je odlucio da operise dete , a znao je da se to moze kobno zavrsiti , trebalo je da ne radi operaciju i pusti da dete zivi koliko mu Bog odredi. Nije tacno da takve osobe bez izuzetka brzo umiru i znam primer iz komsiluka gde je jedna devojka sa takvom dijagnozom dozivela duboku starost. Pristanak majke i deteta jeste formalno dat , ali da sam lekar , meni njihov pristanak nebi bio najvazniji nego moje ubedjenje dali cu osobi zaista pomoci ili ga oterati u smrt. Ovo vazi za svakog lekara u svakoj ustanovi. Lekari su dakle znali da su male sanse da dete prezivi , pogotovo sto su strane klinike odbile da rade operaciju , ali su ipak uradili operaciju. To je nemoralno. Dali je u pitanju 30000 evra koje su raspodelili ili bolesna zelja za slavom ako se sve srecno zavrsi bez smrtnog ishoda , to znaju samo oni koji su prihvatili da operisu. Na zalost takvih primera ima puno. Lekar svesno operise sitniji problem koji nije za operaciju jer je logicno da ce sve biti u redu da bi zadobio slavu uspesnog hirurga , iako zna da se time moze prouzrokovati jos veci problem. A ako stvari podju po zlu , onda se serviraju price od kojih mi se gadi. Formalnosti su izgleda ispostovane , ozbiljno govoreci , kod operacije niko nikome ne moze da garantuje posledice , ali dali je u tome bilo krivice po Bozjoj pravdi , to znaju samo lekari.

Vlada

pre 5 godina

Mala Tijana Ognjanović je preminula u Hjustonu... Da li je neko tražio krivca u Hjustonu, možda poslao inspekciju ili tražio objašnjenje zašto je baš morala da umre? Zamislite da je preminula ovde.... Svi doktori bi bili proglašeni ubicama... Kao i sa ovim nesrećnim detetom. Puna podrška doktorima, uz želju da ovakve složene stvari radite tamo gde nećete biti oblaćeni od onih koji za lažni i senzacionalistički tekst dobiju više novca nego vi za 6 meseci neizlsaka iz sale, ambulante....

hm

pre 5 godina

Operacija je bila rizicna. 25 kila sa 15 godina s ostecenim organima. Taj decak jedva da je bio ziv i pre operacije. Jedino pitanje koje se moze postaviti je ono nije li se u operaciju trebalo ici daleko ranije.

Franko Kafic

pre 5 godina

Kaze neko: Neka idu u Francusku i pogledaju kako funkcionise sistem, pravi sistem. Ne treba da idu ni na Juputer, ni na Saturn, samo u Francusku.

Sve je tudje bolje, kako da ne...
Imas karticu, pandan zdravstvenoj knjizici, Asurans Maladi se zove.
Treba ti primera radi zubar. Jednostavna stvar, rutinska.
Odes na internet, nadjes zubare.
Treba da zakazes, oces - ceka se po mesec i vise dana jer lekara bas i nema puno.
Kada jednom dodjes, radionica, pardon, ordinacija je u nekoj zgradi koja je raspadnutija od nasih drzavnih. Obicno neki sobicak koji dele njih petoro, jer im se ne isplati ni da rade ni da iznajmljuju ni da ne rade - Francuska... Tu ti je recimo opsta praksa, pedijatar, zubar, psihijatar, ma klinika cela (sarkazam)
Nakon sto uradi posao gore od svakog naseg kod koga sam bio - platis.
Sada na scenu stupa kartica Asurans Maladi, pa ti posle refundiraju troskove (ali prvo platis!)

I? Sta tacno treba da vidim u sistemu zdravstva u Francuskoj?
- zakazivanje u nedogled?
- lekare sa manje entuzijazma i vestine?
- opremu istu ili losiju nego kod nas?
- besmisleno komlikovanu proceduru naplate?

Iz iskustva, jer idem kod istog naseg zubara vec deceniju.
Svaki put kada sam bio, pre ili posle mene je dolazio neko iz inostranstva koji je dosao da obidje familiju - i uradi remont zuba (mada ima strano zdravstveno).

Ne gledajte Jupiter, ni Francusku, nego gledajte nase najbolje!

Laik

pre 5 godina

Ljudi, sta vam je? Dete je umrlo, obdukcija ce pokazati sta se desilo. Da li je nemarnost lekara ili nesto drugo ako ima pravde znace se. Mene samo zanima da li su kapaciteti bolnice takvi da mogu da urade takvu operaciju? Ili je samo cena od 30 000 eura bila u pitanju? Alavost ili jednostavno ... Pocivaj u miru andjele!

Ostin A

pre 5 godina

Posle ovakvih medijske pompe šta doktori treba da urade ?

Da izbegavaju operacije gde pacijent ima velike šanse da umre?
Jel su trebali majci da kažu "gospođo ne želimo da operišemo vaše dete jer će mediji da nas razapnu" ?

neko

pre 5 godina

Rođaka je imala sličnih problema (valjda). Njoj se kičma krivila oko svoje ose, i dali su joj god dana života ili će postati invalid ili umreti ako se odma ne operiše. Sva sreća, brzo su otkrili šta joj je, operisali i evo, prošlo više od 20g od tada.

Milan

pre 5 godina

Privatna...drzavna...koja god, hajde jedan ovde da mi kaze da nije imao negativno iskustvo sa nasim lekarima?
Samo jedan!
Ne krivim kliniku, ni doktora, krivim sistem!
Sistem je toliko nakaradan da zahteva najpreciju intervenciju. Niko iz vlasti, nikada nije odrzao neki "savet za nacionalno zdravlje", izasao pred govornicu i rekao, dosta! Okrecemo novi list.
Za kriminal ponekad da, za zdravlje nikad.
Neka idu u Francusku i pogledaju kako funkcionise sistem, pravi sistem. Ne treba da idu ni na Juputer, ni na Saturn, samo u Francusku.
Sistem je i za siromasne i za bogate.
Ali nece, u sistemu nema vacarenja, poklona, podmicivanja.
samo ukratko kako funkcionise francuski sistem. Postoji nivoi osiguranja i oni pokrivaju odredjeni iznos trsokova. Sto vise placas, vise ti se vraca. Privatnici i drzavni su na istom nivou. Svuda placas, i za sve ti se refundira. Nema guranja iz drzavnih u "svoje" klinike, sto je rak rana naseg "sistema".

Sudija

pre 5 godina

Sve stručnjak do stručnjaka. Voleo bih, da ove sa negativnim komentarima, proverim kako oni obavljaju svoj posao. Da li su ikada pogrešili i napravili neku štetu.
Koliko je naše dece lečeno u inostranstvu, stotine hiljada evra/dolara dato za intervencije, a ishod za mnoge (većinu) fatalan. Niko nije tada optuživao lekare i klinike (privatne, takođe) što su uzeli pare kada su znali da su šanse za izlečenje male. Samo je kod nas to problem.
Još jedna rečenica kritičarima svega i svačega, analizirajte svoj rad pa ako ste bezgrešni i besprekorni onda imate pravo da kritikujete druge.

A.

pre 5 godina

Počivaj u miru Andrija.

Pitam se, ako "je dečak prebačen u Tiršovu jer Atlas bolnica nema aparat za dijalizu", zbog čega je odlučeno da dete prevoze 240 kilometara, umesto da bude primljen u novi Klinički centar u Nišu?

Lika

pre 5 godina

Doktor je u pravu, zasto se potencira u privatnoj, ja imam odlično iskustvo sa privatnim ordinacijama.Nazalost dečak je roden sa takvom stvari i bas mi je zao sto nije uspelo, čitav svoj kratki vek je proveu u patnji i po bolnicama, koliko sam pročitao majka isto postuje trud lekara.Počivaj u miru mladi Anđele.

drradoicic

pre 5 godina

Žao mi je namučenog deteta, i nesrećnog detinjstva i života sa deformitetom koji je imao, niko njegovim roditeljima ne može da nadokanadi gubitak ni sve inspekcije ni svi komentari. Pišem jer prilično sam rezigniran nekim komentarima, i ja sam hirurg, i mogu da vam kažem da niko normalan nikome ne može da garantuje ishod niti jedne operacije. Najvažnije je ko vas operiše, doktoru – hirurgu a ne sistemu ili bolnici ili zgradi poveravate sebe ili najmilije, kad sam trebao da se operišem pitao sam mog hirurga samo kad i gde, jer sam mu verovao pa i na livadi da mi je tako rekao, dok kod nekih kolega ne bih pa da im sve resurse NASA-e stave na raspolaganje. Iako je zdravstvo jedini segment društva koji je ostao potpuno imun na sve promene (nabolje ili nagore) ali kroz koje smo prosli kao državi društvo i dalje potpuno balsamovan socijalizmom. Većina držanih bolnica bi bi da se zvanično objavljuje broj preminiluih i zataškanih komplikacija odavno bila zatvorena. U takvim okolnostima gde je svaka moguća komplikacija u novinama, u privatnoj praksi (iako će vam zvučati neobično) se radi sa mnogo vise pažnje i poštovanja savremenih procedura. Ne sumnjam da su lekari i u Atlasu i u Tiršovoj učinili sve da pomognu nesrećnom detetu, u takvim situacijama bitan je samo život i dajemo sve od sebe da se pomogne a nekad i to nije dovoljno. I to nije tako samo u Beogradu već i u Tokiu i Minhenu i Ontariu i bilo gde na svetu.

Ikica

pre 5 godina

joj, ako se neko uhvati komplikovane operacije mora da ima i aparat za dijalizu koji može da zatreba posle operacije. Istovremeno, bubrežna slabost se ne razvija trenutno pa je dete moglo ranije da se pošalje na dijalizu. Doktori što rade sa državne klinike (koliko ih je) nisu dovoljni jer treba i ostali personal koji zna posao sa državne klinike (nije dovoljan hirurg). Istovremeno nisi odgovorio na pitanje o konzilijarnoj odluci za operaciju!

Lasta

pre 5 godina

@ room 1408

A zasto neko uvek mora da bude kriv?! Zasto po navici uvek trazimo krivca i gde ga nema. Ovde je nazalost priroda ucinila da dete bude rodjeno sa teskom deformitetom i nazalost desilo se ono najgore.

Marko

pre 5 godina

Saučešće roditeljima i podrška za (privatnu) Kliniku! -

Treba UJEDINITI privatno i državno zdravstvo, a ne da se pljuje po privatnom... Pa ISTI LEKARI rade u oba, prepodne državno poslepodne privatno.

Bitan je KVALITET KADRA I OPREME a ne da l je privatni vlasnik ili je vlasnik država.

Privatne bolnice NISU kao privatni fakulteti, gde se štancaju diplome... već su svi lekari na (privatnim) klinikama - kadar (državnog) -

Medicinskog fakulteta

Kada ćemo ujediniti privatno i državno?

Zašto bi postojale liste čekanja, kada privatnici imaju i opremu i kadar?

Ima li imalo mozga u Ministarstvu zdravlja (Zlatibor Lončar) i u RFZO fondu? - platite privatnike onoliko koliko plaćate državne institucije pa ćete vidjeti kako KONKURENCIJA utiče na KVALITET (a i CENU) usluge

...a i mi, pacijenti, ćemo biti zadovoljniji...što je najvažnije.

Ikica

pre 5 godina

Kako su smeli da operišu takvu deformaciju kada nemaju aparate i koji je konzilijum doneo odluku da se operiše dete i baš tu za 30.000 E pored svih klinika ove zemlje? Naravno dodatno ali i osnovno je pitanje njihove stručnosti.

Aleksa

pre 5 godina

Siroto dete i roditelji! Lekarima svaka cast sto nisu pobegli od rizicnog posla, vec se u njega upustili, sa zeljom da pomognu. Nasa javnost, koja je cesto zeljna zrtava i krivaca, pa radosno doceka na noz lekare koji samo rade svoj posao, mora biti objektivna. Ovaj posao je veoma tezak.

Advokat Hadzi Antic

pre 5 godina

Tuga velika.Deteta vise nema ko god da je kriv....
(room 1408, 14. januar 2019 08:20)

Ti si ,znaci ,odlucio da je neko kriv?
Ne znas ko je u pitanju,ali "neko" mora biti kriv!

Povraca mi se od ovakvih stavova,kao i od izjava saucesca ,od osoba koje veze nemaju sa zivotom,niti znaju bilo sta o ovakvim slucajevima i koji se samo lazno saosecaju.

doktori su pokusali,a pacijent je umro ,iako je operacija bila uspesna,posto mu je organizam toliko bio ostecen,da jednostavno vise nije mogao da izdrzi.
Isto bi se desilo i da ga nisu operisali!

Doktori su radili ono sto znaju,a koliko su rizicni ovakvi slucajevi,najbolje pokazuje statistika,koju ej lako pronaci na netu.
Kicma je uzasno komplikovana regija za bilo kakvu intervenciju,usled svih nervih zavrsetaka i kicmene mozdine.
Ljudi uporno zaboravljaju da je svak aoperacija,ma koliko izgledala bezazleno,sa sobom nosi odredjeni rizik prilikom operativnog procesa,tako i prilikom postoperativnog procesa.
Tu su moguce sve vrste komplikacija,infekcije,otkazivanje organa,embolija pluca i svasta drugo.


....ali je bitno da si ti odlucio da je neko kriv!!!

joj

pre 5 godina

Ikice, i o princes krofnama da bi pricao, moras ih bar jednom napraviti sam ili probati. Oni nemaju aparat za dijalizu a koji se ne koristi prilikom operacije. Ostalo imaju. A sto se strucnosti tice, to su isti doktori koji rade u drzavnim bolnicama. Pametuj na drugom mestu.

Filip

pre 5 godina

Ljudi su jos od one Decedre ili kako se vec zvala uplaseni i skepticni prema privatnim klinikama, ali ovde deluje da su stvarno sve uradili profesionalno, a umiru ljudi nazalost na svim klinikama sveta

batina

pre 5 godina

Odlična paralela , privatna klinika = privatna televizija! Niko u inostranstvu nije smeo da operiše a nadaleko poznata i renomirana klinika u Beogradu je to smela a nema ni aparat za dijalizu ako ne daj Bože otkažu bubrezi! Ma dajte pobogu!!

mokisa

pre 5 godina

Ajmo sada pljuvanje po zdravstvu. Ljudi moji ovo je tuga ali se desava. Smrt je sastavni deo medicine ma koliko to laicima delovalo strasno. Svaka operacija je rizik pa se zato potpisuje saglasnost pacijenta za intervenciju. Jadni malisan nije imao nikakav kvalitet zivota i zato su se odlucili na ovaj rizican korak. U drzavnim ocigledno nema ko ovo da uradi ili ko se ovom patologijom bavi. Zato je hirurg dosao iz Nemacke. Dete je prebaceno u Tirsovu jer ova privatna klinika nema dijalizator (normalno jer se ne bavi dijalizom) a detetu su otkazivali uz druge organe i bubrezi.Dobro se secam reci mog dugogodisnjeg nacelnika i coveka cije ime iz postovanja nosi radioloska dijagnostika UC K.C.S :"Pacijenti ovde dolaze da se lece ali i da umru". Surova istina.

pan

pre 5 godina

Ovo je jedna strasno tuzna prica,na zalost.... ali ovakve vesti izlaze u medije,stotine srecnih na dnevnom nivou nisu “interesantne”,posebno nama,strucnjacima za sve,iz fotelje. Svaka cast doktorima na mu...a da prihvate ovu operaciju,njima 30k ne znaci,verujte mi. Jednostavno,priroda je osudila to jadno dete i njegovu porodicu,a ljudi su sigurno probali sve.

Dragojle

pre 5 godina

Cuj, niko po svetu nije hteo decka da operise zbog mogucih komplikacija, samo ovaj i njegova ekipa su se prihvatili posla. Ko vele, nije mala para 30.000€, a decko se, kako rece doktor, gasi pa gasi. Jadna majka. Izgubi i dete i pare. Pare ce verovatno da vraca do kraja zivota.

Aleksa

pre 5 godina

Siroto dete i roditelji! Lekarima svaka cast sto nisu pobegli od rizicnog posla, vec se u njega upustili, sa zeljom da pomognu. Nasa javnost, koja je cesto zeljna zrtava i krivaca, pa radosno doceka na noz lekare koji samo rade svoj posao, mora biti objektivna. Ovaj posao je veoma tezak.

Lika

pre 5 godina

Doktor je u pravu, zasto se potencira u privatnoj, ja imam odlično iskustvo sa privatnim ordinacijama.Nazalost dečak je roden sa takvom stvari i bas mi je zao sto nije uspelo, čitav svoj kratki vek je proveu u patnji i po bolnicama, koliko sam pročitao majka isto postuje trud lekara.Počivaj u miru mladi Anđele.

Lasta

pre 5 godina

@ room 1408

A zasto neko uvek mora da bude kriv?! Zasto po navici uvek trazimo krivca i gde ga nema. Ovde je nazalost priroda ucinila da dete bude rodjeno sa teskom deformitetom i nazalost desilo se ono najgore.

Filip

pre 5 godina

Ljudi su jos od one Decedre ili kako se vec zvala uplaseni i skepticni prema privatnim klinikama, ali ovde deluje da su stvarno sve uradili profesionalno, a umiru ljudi nazalost na svim klinikama sveta

Advokat Hadzi Antic

pre 5 godina

Tuga velika.Deteta vise nema ko god da je kriv....
(room 1408, 14. januar 2019 08:20)

Ti si ,znaci ,odlucio da je neko kriv?
Ne znas ko je u pitanju,ali "neko" mora biti kriv!

Povraca mi se od ovakvih stavova,kao i od izjava saucesca ,od osoba koje veze nemaju sa zivotom,niti znaju bilo sta o ovakvim slucajevima i koji se samo lazno saosecaju.

doktori su pokusali,a pacijent je umro ,iako je operacija bila uspesna,posto mu je organizam toliko bio ostecen,da jednostavno vise nije mogao da izdrzi.
Isto bi se desilo i da ga nisu operisali!

Doktori su radili ono sto znaju,a koliko su rizicni ovakvi slucajevi,najbolje pokazuje statistika,koju ej lako pronaci na netu.
Kicma je uzasno komplikovana regija za bilo kakvu intervenciju,usled svih nervih zavrsetaka i kicmene mozdine.
Ljudi uporno zaboravljaju da je svak aoperacija,ma koliko izgledala bezazleno,sa sobom nosi odredjeni rizik prilikom operativnog procesa,tako i prilikom postoperativnog procesa.
Tu su moguce sve vrste komplikacija,infekcije,otkazivanje organa,embolija pluca i svasta drugo.


....ali je bitno da si ti odlucio da je neko kriv!!!

Ostin A

pre 5 godina

Posle ovakvih medijske pompe šta doktori treba da urade ?

Da izbegavaju operacije gde pacijent ima velike šanse da umre?
Jel su trebali majci da kažu "gospođo ne želimo da operišemo vaše dete jer će mediji da nas razapnu" ?

Marko

pre 5 godina

Saučešće roditeljima i podrška za (privatnu) Kliniku! -

Treba UJEDINITI privatno i državno zdravstvo, a ne da se pljuje po privatnom... Pa ISTI LEKARI rade u oba, prepodne državno poslepodne privatno.

Bitan je KVALITET KADRA I OPREME a ne da l je privatni vlasnik ili je vlasnik država.

Privatne bolnice NISU kao privatni fakulteti, gde se štancaju diplome... već su svi lekari na (privatnim) klinikama - kadar (državnog) -

Medicinskog fakulteta

Kada ćemo ujediniti privatno i državno?

Zašto bi postojale liste čekanja, kada privatnici imaju i opremu i kadar?

Ima li imalo mozga u Ministarstvu zdravlja (Zlatibor Lončar) i u RFZO fondu? - platite privatnike onoliko koliko plaćate državne institucije pa ćete vidjeti kako KONKURENCIJA utiče na KVALITET (a i CENU) usluge

...a i mi, pacijenti, ćemo biti zadovoljniji...što je najvažnije.

mokisa

pre 5 godina

Ajmo sada pljuvanje po zdravstvu. Ljudi moji ovo je tuga ali se desava. Smrt je sastavni deo medicine ma koliko to laicima delovalo strasno. Svaka operacija je rizik pa se zato potpisuje saglasnost pacijenta za intervenciju. Jadni malisan nije imao nikakav kvalitet zivota i zato su se odlucili na ovaj rizican korak. U drzavnim ocigledno nema ko ovo da uradi ili ko se ovom patologijom bavi. Zato je hirurg dosao iz Nemacke. Dete je prebaceno u Tirsovu jer ova privatna klinika nema dijalizator (normalno jer se ne bavi dijalizom) a detetu su otkazivali uz druge organe i bubrezi.Dobro se secam reci mog dugogodisnjeg nacelnika i coveka cije ime iz postovanja nosi radioloska dijagnostika UC K.C.S :"Pacijenti ovde dolaze da se lece ali i da umru". Surova istina.

joj

pre 5 godina

Ikice, i o princes krofnama da bi pricao, moras ih bar jednom napraviti sam ili probati. Oni nemaju aparat za dijalizu a koji se ne koristi prilikom operacije. Ostalo imaju. A sto se strucnosti tice, to su isti doktori koji rade u drzavnim bolnicama. Pametuj na drugom mestu.

drradoicic

pre 5 godina

Žao mi je namučenog deteta, i nesrećnog detinjstva i života sa deformitetom koji je imao, niko njegovim roditeljima ne može da nadokanadi gubitak ni sve inspekcije ni svi komentari. Pišem jer prilično sam rezigniran nekim komentarima, i ja sam hirurg, i mogu da vam kažem da niko normalan nikome ne može da garantuje ishod niti jedne operacije. Najvažnije je ko vas operiše, doktoru – hirurgu a ne sistemu ili bolnici ili zgradi poveravate sebe ili najmilije, kad sam trebao da se operišem pitao sam mog hirurga samo kad i gde, jer sam mu verovao pa i na livadi da mi je tako rekao, dok kod nekih kolega ne bih pa da im sve resurse NASA-e stave na raspolaganje. Iako je zdravstvo jedini segment društva koji je ostao potpuno imun na sve promene (nabolje ili nagore) ali kroz koje smo prosli kao državi društvo i dalje potpuno balsamovan socijalizmom. Većina držanih bolnica bi bi da se zvanično objavljuje broj preminiluih i zataškanih komplikacija odavno bila zatvorena. U takvim okolnostima gde je svaka moguća komplikacija u novinama, u privatnoj praksi (iako će vam zvučati neobično) se radi sa mnogo vise pažnje i poštovanja savremenih procedura. Ne sumnjam da su lekari i u Atlasu i u Tiršovoj učinili sve da pomognu nesrećnom detetu, u takvim situacijama bitan je samo život i dajemo sve od sebe da se pomogne a nekad i to nije dovoljno. I to nije tako samo u Beogradu već i u Tokiu i Minhenu i Ontariu i bilo gde na svetu.

pan

pre 5 godina

Ovo je jedna strasno tuzna prica,na zalost.... ali ovakve vesti izlaze u medije,stotine srecnih na dnevnom nivou nisu “interesantne”,posebno nama,strucnjacima za sve,iz fotelje. Svaka cast doktorima na mu...a da prihvate ovu operaciju,njima 30k ne znaci,verujte mi. Jednostavno,priroda je osudila to jadno dete i njegovu porodicu,a ljudi su sigurno probali sve.

Sudija

pre 5 godina

Sve stručnjak do stručnjaka. Voleo bih, da ove sa negativnim komentarima, proverim kako oni obavljaju svoj posao. Da li su ikada pogrešili i napravili neku štetu.
Koliko je naše dece lečeno u inostranstvu, stotine hiljada evra/dolara dato za intervencije, a ishod za mnoge (većinu) fatalan. Niko nije tada optuživao lekare i klinike (privatne, takođe) što su uzeli pare kada su znali da su šanse za izlečenje male. Samo je kod nas to problem.
Još jedna rečenica kritičarima svega i svačega, analizirajte svoj rad pa ako ste bezgrešni i besprekorni onda imate pravo da kritikujete druge.

batina

pre 5 godina

Odlična paralela , privatna klinika = privatna televizija! Niko u inostranstvu nije smeo da operiše a nadaleko poznata i renomirana klinika u Beogradu je to smela a nema ni aparat za dijalizu ako ne daj Bože otkažu bubrezi! Ma dajte pobogu!!

neko

pre 5 godina

Rođaka je imala sličnih problema (valjda). Njoj se kičma krivila oko svoje ose, i dali su joj god dana života ili će postati invalid ili umreti ako se odma ne operiše. Sva sreća, brzo su otkrili šta joj je, operisali i evo, prošlo više od 20g od tada.

A.

pre 5 godina

Počivaj u miru Andrija.

Pitam se, ako "je dečak prebačen u Tiršovu jer Atlas bolnica nema aparat za dijalizu", zbog čega je odlučeno da dete prevoze 240 kilometara, umesto da bude primljen u novi Klinički centar u Nišu?

Dragojle

pre 5 godina

Cuj, niko po svetu nije hteo decka da operise zbog mogucih komplikacija, samo ovaj i njegova ekipa su se prihvatili posla. Ko vele, nije mala para 30.000€, a decko se, kako rece doktor, gasi pa gasi. Jadna majka. Izgubi i dete i pare. Pare ce verovatno da vraca do kraja zivota.

Milan

pre 5 godina

Privatna...drzavna...koja god, hajde jedan ovde da mi kaze da nije imao negativno iskustvo sa nasim lekarima?
Samo jedan!
Ne krivim kliniku, ni doktora, krivim sistem!
Sistem je toliko nakaradan da zahteva najpreciju intervenciju. Niko iz vlasti, nikada nije odrzao neki "savet za nacionalno zdravlje", izasao pred govornicu i rekao, dosta! Okrecemo novi list.
Za kriminal ponekad da, za zdravlje nikad.
Neka idu u Francusku i pogledaju kako funkcionise sistem, pravi sistem. Ne treba da idu ni na Juputer, ni na Saturn, samo u Francusku.
Sistem je i za siromasne i za bogate.
Ali nece, u sistemu nema vacarenja, poklona, podmicivanja.
samo ukratko kako funkcionise francuski sistem. Postoji nivoi osiguranja i oni pokrivaju odredjeni iznos trsokova. Sto vise placas, vise ti se vraca. Privatnici i drzavni su na istom nivou. Svuda placas, i za sve ti se refundira. Nema guranja iz drzavnih u "svoje" klinike, sto je rak rana naseg "sistema".

Ikica

pre 5 godina

Kako su smeli da operišu takvu deformaciju kada nemaju aparate i koji je konzilijum doneo odluku da se operiše dete i baš tu za 30.000 E pored svih klinika ove zemlje? Naravno dodatno ali i osnovno je pitanje njihove stručnosti.

Franko Kafic

pre 5 godina

Kaze neko: Neka idu u Francusku i pogledaju kako funkcionise sistem, pravi sistem. Ne treba da idu ni na Juputer, ni na Saturn, samo u Francusku.

Sve je tudje bolje, kako da ne...
Imas karticu, pandan zdravstvenoj knjizici, Asurans Maladi se zove.
Treba ti primera radi zubar. Jednostavna stvar, rutinska.
Odes na internet, nadjes zubare.
Treba da zakazes, oces - ceka se po mesec i vise dana jer lekara bas i nema puno.
Kada jednom dodjes, radionica, pardon, ordinacija je u nekoj zgradi koja je raspadnutija od nasih drzavnih. Obicno neki sobicak koji dele njih petoro, jer im se ne isplati ni da rade ni da iznajmljuju ni da ne rade - Francuska... Tu ti je recimo opsta praksa, pedijatar, zubar, psihijatar, ma klinika cela (sarkazam)
Nakon sto uradi posao gore od svakog naseg kod koga sam bio - platis.
Sada na scenu stupa kartica Asurans Maladi, pa ti posle refundiraju troskove (ali prvo platis!)

I? Sta tacno treba da vidim u sistemu zdravstva u Francuskoj?
- zakazivanje u nedogled?
- lekare sa manje entuzijazma i vestine?
- opremu istu ili losiju nego kod nas?
- besmisleno komlikovanu proceduru naplate?

Iz iskustva, jer idem kod istog naseg zubara vec deceniju.
Svaki put kada sam bio, pre ili posle mene je dolazio neko iz inostranstva koji je dosao da obidje familiju - i uradi remont zuba (mada ima strano zdravstveno).

Ne gledajte Jupiter, ni Francusku, nego gledajte nase najbolje!

hm

pre 5 godina

Operacija je bila rizicna. 25 kila sa 15 godina s ostecenim organima. Taj decak jedva da je bio ziv i pre operacije. Jedino pitanje koje se moze postaviti je ono nije li se u operaciju trebalo ici daleko ranije.

Vlada

pre 5 godina

Mala Tijana Ognjanović je preminula u Hjustonu... Da li je neko tražio krivca u Hjustonu, možda poslao inspekciju ili tražio objašnjenje zašto je baš morala da umre? Zamislite da je preminula ovde.... Svi doktori bi bili proglašeni ubicama... Kao i sa ovim nesrećnim detetom. Puna podrška doktorima, uz želju da ovakve složene stvari radite tamo gde nećete biti oblaćeni od onih koji za lažni i senzacionalistički tekst dobiju više novca nego vi za 6 meseci neizlsaka iz sale, ambulante....

Ikica

pre 5 godina

joj, ako se neko uhvati komplikovane operacije mora da ima i aparat za dijalizu koji može da zatreba posle operacije. Istovremeno, bubrežna slabost se ne razvija trenutno pa je dete moglo ranije da se pošalje na dijalizu. Doktori što rade sa državne klinike (koliko ih je) nisu dovoljni jer treba i ostali personal koji zna posao sa državne klinike (nije dovoljan hirurg). Istovremeno nisi odgovorio na pitanje o konzilijarnoj odluci za operaciju!

Laik

pre 5 godina

Ljudi, sta vam je? Dete je umrlo, obdukcija ce pokazati sta se desilo. Da li je nemarnost lekara ili nesto drugo ako ima pravde znace se. Mene samo zanima da li su kapaciteti bolnice takvi da mogu da urade takvu operaciju? Ili je samo cena od 30 000 eura bila u pitanju? Alavost ili jednostavno ... Pocivaj u miru andjele!

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Formalnosti su izgleda ispostovane , ozbiljno govoreci , kod operacije niko nikome ne moze da garantuje posledice , ali dali je u tome bilo krivice po Bozjoj pravdi , to znaju samo lekari.
(Sreten, 14. januar 2019 14:41)


U cemu je problem?
On je u tvom stavu da nije trebalo rizikovati i pustiti ovo dete da zivi dok moze!
To je potpuno pogresno i debilno.
Sa takvim pogledom,nijedan rizican slucaj ne bi bio operisan,niti bi postojala sansa da se bilo kome pomogne,posto je svaka operacija,koliko god da je jednostavna ili rutinska,veoma opasna jer moze doci do komplikacija.

Hajde da zabranimo i lekove,jer svaki od njih moze da ima nuspojave.

Sreten

pre 5 godina

Po meni , krivica postoji. Lekarski konzilijum (ili je u pitanju pojedinac koji svoje misljenje nametne ostalima) koji je odlucio da operise dete , a znao je da se to moze kobno zavrsiti , trebalo je da ne radi operaciju i pusti da dete zivi koliko mu Bog odredi. Nije tacno da takve osobe bez izuzetka brzo umiru i znam primer iz komsiluka gde je jedna devojka sa takvom dijagnozom dozivela duboku starost. Pristanak majke i deteta jeste formalno dat , ali da sam lekar , meni njihov pristanak nebi bio najvazniji nego moje ubedjenje dali cu osobi zaista pomoci ili ga oterati u smrt. Ovo vazi za svakog lekara u svakoj ustanovi. Lekari su dakle znali da su male sanse da dete prezivi , pogotovo sto su strane klinike odbile da rade operaciju , ali su ipak uradili operaciju. To je nemoralno. Dali je u pitanju 30000 evra koje su raspodelili ili bolesna zelja za slavom ako se sve srecno zavrsi bez smrtnog ishoda , to znaju samo oni koji su prihvatili da operisu. Na zalost takvih primera ima puno. Lekar svesno operise sitniji problem koji nije za operaciju jer je logicno da ce sve biti u redu da bi zadobio slavu uspesnog hirurga , iako zna da se time moze prouzrokovati jos veci problem. A ako stvari podju po zlu , onda se serviraju price od kojih mi se gadi. Formalnosti su izgleda ispostovane , ozbiljno govoreci , kod operacije niko nikome ne moze da garantuje posledice , ali dali je u tome bilo krivice po Bozjoj pravdi , to znaju samo lekari.

Ikica

pre 5 godina

Kako su smeli da operišu takvu deformaciju kada nemaju aparate i koji je konzilijum doneo odluku da se operiše dete i baš tu za 30.000 E pored svih klinika ove zemlje? Naravno dodatno ali i osnovno je pitanje njihove stručnosti.

Dragojle

pre 5 godina

Cuj, niko po svetu nije hteo decka da operise zbog mogucih komplikacija, samo ovaj i njegova ekipa su se prihvatili posla. Ko vele, nije mala para 30.000€, a decko se, kako rece doktor, gasi pa gasi. Jadna majka. Izgubi i dete i pare. Pare ce verovatno da vraca do kraja zivota.

batina

pre 5 godina

Odlična paralela , privatna klinika = privatna televizija! Niko u inostranstvu nije smeo da operiše a nadaleko poznata i renomirana klinika u Beogradu je to smela a nema ni aparat za dijalizu ako ne daj Bože otkažu bubrezi! Ma dajte pobogu!!

Ikica

pre 5 godina

joj, ako se neko uhvati komplikovane operacije mora da ima i aparat za dijalizu koji može da zatreba posle operacije. Istovremeno, bubrežna slabost se ne razvija trenutno pa je dete moglo ranije da se pošalje na dijalizu. Doktori što rade sa državne klinike (koliko ih je) nisu dovoljni jer treba i ostali personal koji zna posao sa državne klinike (nije dovoljan hirurg). Istovremeno nisi odgovorio na pitanje o konzilijarnoj odluci za operaciju!

Sreten

pre 5 godina

Po meni , krivica postoji. Lekarski konzilijum (ili je u pitanju pojedinac koji svoje misljenje nametne ostalima) koji je odlucio da operise dete , a znao je da se to moze kobno zavrsiti , trebalo je da ne radi operaciju i pusti da dete zivi koliko mu Bog odredi. Nije tacno da takve osobe bez izuzetka brzo umiru i znam primer iz komsiluka gde je jedna devojka sa takvom dijagnozom dozivela duboku starost. Pristanak majke i deteta jeste formalno dat , ali da sam lekar , meni njihov pristanak nebi bio najvazniji nego moje ubedjenje dali cu osobi zaista pomoci ili ga oterati u smrt. Ovo vazi za svakog lekara u svakoj ustanovi. Lekari su dakle znali da su male sanse da dete prezivi , pogotovo sto su strane klinike odbile da rade operaciju , ali su ipak uradili operaciju. To je nemoralno. Dali je u pitanju 30000 evra koje su raspodelili ili bolesna zelja za slavom ako se sve srecno zavrsi bez smrtnog ishoda , to znaju samo oni koji su prihvatili da operisu. Na zalost takvih primera ima puno. Lekar svesno operise sitniji problem koji nije za operaciju jer je logicno da ce sve biti u redu da bi zadobio slavu uspesnog hirurga , iako zna da se time moze prouzrokovati jos veci problem. A ako stvari podju po zlu , onda se serviraju price od kojih mi se gadi. Formalnosti su izgleda ispostovane , ozbiljno govoreci , kod operacije niko nikome ne moze da garantuje posledice , ali dali je u tome bilo krivice po Bozjoj pravdi , to znaju samo lekari.

Milan

pre 5 godina

Privatna...drzavna...koja god, hajde jedan ovde da mi kaze da nije imao negativno iskustvo sa nasim lekarima?
Samo jedan!
Ne krivim kliniku, ni doktora, krivim sistem!
Sistem je toliko nakaradan da zahteva najpreciju intervenciju. Niko iz vlasti, nikada nije odrzao neki "savet za nacionalno zdravlje", izasao pred govornicu i rekao, dosta! Okrecemo novi list.
Za kriminal ponekad da, za zdravlje nikad.
Neka idu u Francusku i pogledaju kako funkcionise sistem, pravi sistem. Ne treba da idu ni na Juputer, ni na Saturn, samo u Francusku.
Sistem je i za siromasne i za bogate.
Ali nece, u sistemu nema vacarenja, poklona, podmicivanja.
samo ukratko kako funkcionise francuski sistem. Postoji nivoi osiguranja i oni pokrivaju odredjeni iznos trsokova. Sto vise placas, vise ti se vraca. Privatnici i drzavni su na istom nivou. Svuda placas, i za sve ti se refundira. Nema guranja iz drzavnih u "svoje" klinike, sto je rak rana naseg "sistema".

A.

pre 5 godina

Počivaj u miru Andrija.

Pitam se, ako "je dečak prebačen u Tiršovu jer Atlas bolnica nema aparat za dijalizu", zbog čega je odlučeno da dete prevoze 240 kilometara, umesto da bude primljen u novi Klinički centar u Nišu?

Laik

pre 5 godina

Ljudi, sta vam je? Dete je umrlo, obdukcija ce pokazati sta se desilo. Da li je nemarnost lekara ili nesto drugo ako ima pravde znace se. Mene samo zanima da li su kapaciteti bolnice takvi da mogu da urade takvu operaciju? Ili je samo cena od 30 000 eura bila u pitanju? Alavost ili jednostavno ... Pocivaj u miru andjele!

Franko Kafic

pre 5 godina

Kaze neko: Neka idu u Francusku i pogledaju kako funkcionise sistem, pravi sistem. Ne treba da idu ni na Juputer, ni na Saturn, samo u Francusku.

Sve je tudje bolje, kako da ne...
Imas karticu, pandan zdravstvenoj knjizici, Asurans Maladi se zove.
Treba ti primera radi zubar. Jednostavna stvar, rutinska.
Odes na internet, nadjes zubare.
Treba da zakazes, oces - ceka se po mesec i vise dana jer lekara bas i nema puno.
Kada jednom dodjes, radionica, pardon, ordinacija je u nekoj zgradi koja je raspadnutija od nasih drzavnih. Obicno neki sobicak koji dele njih petoro, jer im se ne isplati ni da rade ni da iznajmljuju ni da ne rade - Francuska... Tu ti je recimo opsta praksa, pedijatar, zubar, psihijatar, ma klinika cela (sarkazam)
Nakon sto uradi posao gore od svakog naseg kod koga sam bio - platis.
Sada na scenu stupa kartica Asurans Maladi, pa ti posle refundiraju troskove (ali prvo platis!)

I? Sta tacno treba da vidim u sistemu zdravstva u Francuskoj?
- zakazivanje u nedogled?
- lekare sa manje entuzijazma i vestine?
- opremu istu ili losiju nego kod nas?
- besmisleno komlikovanu proceduru naplate?

Iz iskustva, jer idem kod istog naseg zubara vec deceniju.
Svaki put kada sam bio, pre ili posle mene je dolazio neko iz inostranstva koji je dosao da obidje familiju - i uradi remont zuba (mada ima strano zdravstveno).

Ne gledajte Jupiter, ni Francusku, nego gledajte nase najbolje!

Advokat Hadzi Antic

pre 5 godina

Tuga velika.Deteta vise nema ko god da je kriv....
(room 1408, 14. januar 2019 08:20)

Ti si ,znaci ,odlucio da je neko kriv?
Ne znas ko je u pitanju,ali "neko" mora biti kriv!

Povraca mi se od ovakvih stavova,kao i od izjava saucesca ,od osoba koje veze nemaju sa zivotom,niti znaju bilo sta o ovakvim slucajevima i koji se samo lazno saosecaju.

doktori su pokusali,a pacijent je umro ,iako je operacija bila uspesna,posto mu je organizam toliko bio ostecen,da jednostavno vise nije mogao da izdrzi.
Isto bi se desilo i da ga nisu operisali!

Doktori su radili ono sto znaju,a koliko su rizicni ovakvi slucajevi,najbolje pokazuje statistika,koju ej lako pronaci na netu.
Kicma je uzasno komplikovana regija za bilo kakvu intervenciju,usled svih nervih zavrsetaka i kicmene mozdine.
Ljudi uporno zaboravljaju da je svak aoperacija,ma koliko izgledala bezazleno,sa sobom nosi odredjeni rizik prilikom operativnog procesa,tako i prilikom postoperativnog procesa.
Tu su moguce sve vrste komplikacija,infekcije,otkazivanje organa,embolija pluca i svasta drugo.


....ali je bitno da si ti odlucio da je neko kriv!!!

Aleksa

pre 5 godina

Siroto dete i roditelji! Lekarima svaka cast sto nisu pobegli od rizicnog posla, vec se u njega upustili, sa zeljom da pomognu. Nasa javnost, koja je cesto zeljna zrtava i krivaca, pa radosno doceka na noz lekare koji samo rade svoj posao, mora biti objektivna. Ovaj posao je veoma tezak.

Lika

pre 5 godina

Doktor je u pravu, zasto se potencira u privatnoj, ja imam odlično iskustvo sa privatnim ordinacijama.Nazalost dečak je roden sa takvom stvari i bas mi je zao sto nije uspelo, čitav svoj kratki vek je proveu u patnji i po bolnicama, koliko sam pročitao majka isto postuje trud lekara.Počivaj u miru mladi Anđele.

Filip

pre 5 godina

Ljudi su jos od one Decedre ili kako se vec zvala uplaseni i skepticni prema privatnim klinikama, ali ovde deluje da su stvarno sve uradili profesionalno, a umiru ljudi nazalost na svim klinikama sveta

joj

pre 5 godina

Ikice, i o princes krofnama da bi pricao, moras ih bar jednom napraviti sam ili probati. Oni nemaju aparat za dijalizu a koji se ne koristi prilikom operacije. Ostalo imaju. A sto se strucnosti tice, to su isti doktori koji rade u drzavnim bolnicama. Pametuj na drugom mestu.

Lasta

pre 5 godina

@ room 1408

A zasto neko uvek mora da bude kriv?! Zasto po navici uvek trazimo krivca i gde ga nema. Ovde je nazalost priroda ucinila da dete bude rodjeno sa teskom deformitetom i nazalost desilo se ono najgore.

Marko

pre 5 godina

Saučešće roditeljima i podrška za (privatnu) Kliniku! -

Treba UJEDINITI privatno i državno zdravstvo, a ne da se pljuje po privatnom... Pa ISTI LEKARI rade u oba, prepodne državno poslepodne privatno.

Bitan je KVALITET KADRA I OPREME a ne da l je privatni vlasnik ili je vlasnik država.

Privatne bolnice NISU kao privatni fakulteti, gde se štancaju diplome... već su svi lekari na (privatnim) klinikama - kadar (državnog) -

Medicinskog fakulteta

Kada ćemo ujediniti privatno i državno?

Zašto bi postojale liste čekanja, kada privatnici imaju i opremu i kadar?

Ima li imalo mozga u Ministarstvu zdravlja (Zlatibor Lončar) i u RFZO fondu? - platite privatnike onoliko koliko plaćate državne institucije pa ćete vidjeti kako KONKURENCIJA utiče na KVALITET (a i CENU) usluge

...a i mi, pacijenti, ćemo biti zadovoljniji...što je najvažnije.

Ostin A

pre 5 godina

Posle ovakvih medijske pompe šta doktori treba da urade ?

Da izbegavaju operacije gde pacijent ima velike šanse da umre?
Jel su trebali majci da kažu "gospođo ne želimo da operišemo vaše dete jer će mediji da nas razapnu" ?

mokisa

pre 5 godina

Ajmo sada pljuvanje po zdravstvu. Ljudi moji ovo je tuga ali se desava. Smrt je sastavni deo medicine ma koliko to laicima delovalo strasno. Svaka operacija je rizik pa se zato potpisuje saglasnost pacijenta za intervenciju. Jadni malisan nije imao nikakav kvalitet zivota i zato su se odlucili na ovaj rizican korak. U drzavnim ocigledno nema ko ovo da uradi ili ko se ovom patologijom bavi. Zato je hirurg dosao iz Nemacke. Dete je prebaceno u Tirsovu jer ova privatna klinika nema dijalizator (normalno jer se ne bavi dijalizom) a detetu su otkazivali uz druge organe i bubrezi.Dobro se secam reci mog dugogodisnjeg nacelnika i coveka cije ime iz postovanja nosi radioloska dijagnostika UC K.C.S :"Pacijenti ovde dolaze da se lece ali i da umru". Surova istina.

Sudija

pre 5 godina

Sve stručnjak do stručnjaka. Voleo bih, da ove sa negativnim komentarima, proverim kako oni obavljaju svoj posao. Da li su ikada pogrešili i napravili neku štetu.
Koliko je naše dece lečeno u inostranstvu, stotine hiljada evra/dolara dato za intervencije, a ishod za mnoge (većinu) fatalan. Niko nije tada optuživao lekare i klinike (privatne, takođe) što su uzeli pare kada su znali da su šanse za izlečenje male. Samo je kod nas to problem.
Još jedna rečenica kritičarima svega i svačega, analizirajte svoj rad pa ako ste bezgrešni i besprekorni onda imate pravo da kritikujete druge.

drradoicic

pre 5 godina

Žao mi je namučenog deteta, i nesrećnog detinjstva i života sa deformitetom koji je imao, niko njegovim roditeljima ne može da nadokanadi gubitak ni sve inspekcije ni svi komentari. Pišem jer prilično sam rezigniran nekim komentarima, i ja sam hirurg, i mogu da vam kažem da niko normalan nikome ne može da garantuje ishod niti jedne operacije. Najvažnije je ko vas operiše, doktoru – hirurgu a ne sistemu ili bolnici ili zgradi poveravate sebe ili najmilije, kad sam trebao da se operišem pitao sam mog hirurga samo kad i gde, jer sam mu verovao pa i na livadi da mi je tako rekao, dok kod nekih kolega ne bih pa da im sve resurse NASA-e stave na raspolaganje. Iako je zdravstvo jedini segment društva koji je ostao potpuno imun na sve promene (nabolje ili nagore) ali kroz koje smo prosli kao državi društvo i dalje potpuno balsamovan socijalizmom. Većina držanih bolnica bi bi da se zvanično objavljuje broj preminiluih i zataškanih komplikacija odavno bila zatvorena. U takvim okolnostima gde je svaka moguća komplikacija u novinama, u privatnoj praksi (iako će vam zvučati neobično) se radi sa mnogo vise pažnje i poštovanja savremenih procedura. Ne sumnjam da su lekari i u Atlasu i u Tiršovoj učinili sve da pomognu nesrećnom detetu, u takvim situacijama bitan je samo život i dajemo sve od sebe da se pomogne a nekad i to nije dovoljno. I to nije tako samo u Beogradu već i u Tokiu i Minhenu i Ontariu i bilo gde na svetu.

neko

pre 5 godina

Rođaka je imala sličnih problema (valjda). Njoj se kičma krivila oko svoje ose, i dali su joj god dana života ili će postati invalid ili umreti ako se odma ne operiše. Sva sreća, brzo su otkrili šta joj je, operisali i evo, prošlo više od 20g od tada.

hm

pre 5 godina

Operacija je bila rizicna. 25 kila sa 15 godina s ostecenim organima. Taj decak jedva da je bio ziv i pre operacije. Jedino pitanje koje se moze postaviti je ono nije li se u operaciju trebalo ici daleko ranije.

pan

pre 5 godina

Ovo je jedna strasno tuzna prica,na zalost.... ali ovakve vesti izlaze u medije,stotine srecnih na dnevnom nivou nisu “interesantne”,posebno nama,strucnjacima za sve,iz fotelje. Svaka cast doktorima na mu...a da prihvate ovu operaciju,njima 30k ne znaci,verujte mi. Jednostavno,priroda je osudila to jadno dete i njegovu porodicu,a ljudi su sigurno probali sve.

Vlada

pre 5 godina

Mala Tijana Ognjanović je preminula u Hjustonu... Da li je neko tražio krivca u Hjustonu, možda poslao inspekciju ili tražio objašnjenje zašto je baš morala da umre? Zamislite da je preminula ovde.... Svi doktori bi bili proglašeni ubicama... Kao i sa ovim nesrećnim detetom. Puna podrška doktorima, uz želju da ovakve složene stvari radite tamo gde nećete biti oblaćeni od onih koji za lažni i senzacionalistički tekst dobiju više novca nego vi za 6 meseci neizlsaka iz sale, ambulante....

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Formalnosti su izgleda ispostovane , ozbiljno govoreci , kod operacije niko nikome ne moze da garantuje posledice , ali dali je u tome bilo krivice po Bozjoj pravdi , to znaju samo lekari.
(Sreten, 14. januar 2019 14:41)


U cemu je problem?
On je u tvom stavu da nije trebalo rizikovati i pustiti ovo dete da zivi dok moze!
To je potpuno pogresno i debilno.
Sa takvim pogledom,nijedan rizican slucaj ne bi bio operisan,niti bi postojala sansa da se bilo kome pomogne,posto je svaka operacija,koliko god da je jednostavna ili rutinska,veoma opasna jer moze doci do komplikacija.

Hajde da zabranimo i lekove,jer svaki od njih moze da ima nuspojave.