1. Vuk je u pravu, naknadna pamet kaže :
  Da je Kralj Aleksandar imao pametne savetnike i da je 1918. stvorio Veliko kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca (od Kraljevine Srbije i kneževine Slovenije i Hrvatske),
  slično kao Kraljevina Engleska u Velikoj Britaniji (sa Škotskom, Welsom, Irskom),
  danas bi bili Kraljevina u EU sa prosečnom platom od 1.500 evra, i svi bi slavili ujedinjenje !
  (Naknadna pamet, 3. decembar 2018 12:52)

  # Link komentara

 2. Jugoslavija bi preživela da je slobodan prihvatio konfederaciju 91-ve i ulazak u EU i NATO
  (Vjeko, 1. decembar 2018 23:32)

  # Link komentara

 3. Srbiji je tada bio potreban duhovni i politički preporod kakav su, na primer, sprovele pristalice Kemal-paše (Ataturk). Proces formiranja kakve-takve srednje građanske klase kao protivteže stalnim zahtevima tradicionalno vaspitanih podanika za restauracijom despotije. Kako iz okvira despotske tradicije izgraditi takve političke institucije koje će nas, s jedne strane uspešno štititi i od loših i nepoštenih političara na vlasti i koje će istovremeno, s druge strane, onemogućiti restauraciju despotije? Istorijski primeri pokazuju da ne postoje nikakve prečice koje iz despotije vode u građansko društvo. Teškoće potiču otuda što mi ne možemo krenuti od početka, od sigurnih temelja - jer takvih u despotiji nema – već bi naši pokušaji najpre ličili na poduhvat mornara koji na otvorenom moru ponovo moraju da izgrade svoj brod, ali da pri tome nikako ne mogu ponovo da počnu od dna. Elita oko Karađorđevića to nije bila u stanju da sprovede u YU ili bez nje; kao ni elite iz komunizma pa smo evo i u 21 veku na početku!
  (zoran stokic, 30. novembar 2018 17:28)

  # Link komentara

 4. Svaka cast ovom coveku kad cemo jednom reci e sad idemo u buducnost ne za mene nego za nasu decu
  (ivanovic, 30. novembar 2018 15:05)

  # Link komentara

 5. ...knjizevnik i lider...
  ...cega...???
  ...prototip domanovicevog "vodje"...
  (kraja, 30. novembar 2018 12:32)

  # Link komentara

 6. Politički umro, finansijski vaskrsao. Vuk Drašković.
   (sotir zvani djubre, 30. novembar 2018 11:47)

  # Link komentara

 7. Vuče, pa ti si bio protiv otvaranja arhiva iako si se drugačije deklarisao. Od raspada Jugoslavije ovaj narod vode najgori! Ne znamo i ne možemo da prepoznamo zlo, dobro ste već uništili.
   (Krstarica, 30. novembar 2018 11:11)

  # Link komentara

 8. Mogli bi,za promenu, da se ostavimo svojih predaka i pocnemo da mislimo na svoju decu, tj kakvu buducnost zelimo za one koji ce ipak nastaviti ovde da zive....

  Stare bitke i stradanja pretresti, ali s obzirom na to koliko je mudro i svrsishodno za naciju bilo donosenje nekih sudbonosnih odluka....

  I da, mogli bi vec jednom da otvorimo arhive UDBE, jer izgleda da smo jedina zemlja koja to nije ucinila....Nije valjda da je DB i danas toliko mocna? Ili jeste?!?
   (Milly...., 30. novembar 2018 10:49)

  # Link komentara

 9. aj za pocetak da otvorimo arhive saradnika udbe, pa da procitamo tvoje memoare
  (vuk ljisica, 30. novembar 2018 10:25)

  # Link komentara

 10. Samo ako nam to ne pomogne! Vec 30 godina zivimo u periodu od Kosovskog boja preko ubistva karadjordja pa 1 i 2SR i posle ratne YU! Uglavnom velicamo svoje poraze kao bitku na kosovu, uzdizemo gubitnike poput Draze i pokusavamo da unistimo i srusimo sve sto je stvoreno od 45 do 1981. Mi smo nacija, zajedno sa ovakvim 'naucnicima' koja se u poptpunosti odrekla svojih predaka i ponistila sve njihove odluke i dela samo zato sto smo SAZNALI da su i oni GRESILI!
  Tako da... nosi se i ti i tvoje rovarenje po istoriji! JA hocu da cujem od nekoga sta cemo danas i sutra da uradimo bolje! A NE DA RUSIO NESTO SAMO ZATO STO JE TAJ KOJI JE GRADIO NOSIO PETOKRAKU! Boli me uvo sta je nosio na celu ako je to dobro za mene!
  (Alcale, 30. novembar 2018 10:24)

  # Link komentara