1. Realno, u pravu je. Ostaje pitanje zašto sada otvoreno istupa protiv zapada, a ranije nije? Rekao bih da pucaju naša "prijateljstva".
   (Branko BG, 9. novembar 2018 16:21)

  # Link komentara

 2. Ne razumem pojedine komentare ovde. Pa naravno da ćemo da se pozivamo na Rusiju, ili Kinu u slučaju KiM, jer one zastupaju naše interese. Koliko znam, u našem ustavu i dalje piše da je KiM autonomna pokrajina u sklopu Srbije (ma koliko realnost bila drugačija), tako da nema tu šta da vas čudi. Sigurno nećemo da budemo u vezi KiM sa onima koji na sva zvona lobiraju da deo naše teritorije bude nezavisan.
  Najgore od svega je što se čoveku čini da te zapadne zemlje na sve strane gledaju da nam rade o glavu i da nas sputavaju kao narod i državu. Nažalost, lako tu posle KiM po njima dođe i Vojvodina, Sandžak. Čim bi izbio neki veliki problem verujem da bi istog trena radili protiv naše države.
  Jeste, mi hoćemo taj zapadni kapital i standard, to nije sporno, ali imamo pravo da branimo naš suverenitet. Uostalom, na primeru Turske i Rusije vidimo da one, iako imaju totalno drugačije viđene politike oko Kosova, Ukrajine i Sirije, u ekonomskom pogledu itekako sarađuju, zato što to u toj sferi imaju zajednički interes.
  (Ivan, 9. novembar 2018 15:36)

  # Link komentara

 3. Nema u politici stalnih ni prijatelja ni neprijatelja . Samo stalnih interesa.
   (T- Zex, 9. novembar 2018 15:31)

  # Link komentara

 4. Eno i Merkelova se zalaze za Kosovo u Interpolu, a ona nam je jedan od najvecih prijatelja.
  Jel sme cuveni diplomata nesto na tu temu da izjavi?
  (koji shaban, 9. novembar 2018 15:27)

  # Link komentara

 5. Ja da sam na mestu EU zahtevao bi da vratite sve pare i ostalo sto je donirala EU i rekao izvolite sad i idite sa Rusijom.
   (Krle, 9. novembar 2018 15:01)

  # Link komentara

 6. @jasno je

  nista tebi nije jasno. Samo trolujete. Odgovori samo na jedno pitanje: Od koga to vojno neutralna Srbija treba da se brani ako je okruzena NATO savezom? Bonus pitanje: A ko nam to preti?
  (SGT, 9. novembar 2018 14:49)

  # Link komentara

 7. E pa dobro onda je jasno. Ako Srbija hoće sa Rusima nema problema. Uskoro i Makedonija u NATO tako da Srbija postaje izolovano ostrvo, zaokružena NATO državama. Ako to hoće neka je sa srečom.

  Što se tiće BiH, pa i sa ovom državom van NATO, Srbija ponovo jeste faktički zaokružena NATO državama i na tom delu jer i anu malu luku drže Bošnjaci plus da nema izlaz na more bez prelaska na teritorijalne vode članice NATO-a - Hrvatske.

  Izolacijom niko neće imati posledice osim naroda u Srbiji jer sve druge države napreduju.

  Stare generacije mogu da se sete kako recimo nekada živeli stanovnici Rumunije i Bugarske i kako im je sada. Da ne spominjemo Poljsku gde bivši jugosloveni boravili po najboljim hotelima i kupili sve što su želeli.

  Ali da li mogu sada to? Pa ni u snu.

  Dakle, za budalaštine plaća se visoka cena.
  (jasno je, 9. novembar 2018 14:32)

  # Link komentara

 8. Дипломата био и остао.
  (Новосадиста, 9. novembar 2018 14:18)

  # Link komentara

 9. Ovde se jasno vidi koji je nas problem. Ne volimo kauboje zbog bombardovanja i podrske Kosovu, ali volimo njihove dolare. S druge strane mnogi vole Ruse, ali od njih nema pomoci. Znaci ne volimo ni jedne ni druge, samo pare. Neko bi pomislio da smo prodane duse i da ne znamo sta hocemo.
  (ZX, 9. novembar 2018 14:11)

  # Link komentara

 10. Kada predstavnik u UN zagovara nešto što je suprotno međunarodnom pravu. Ne podržavam Dačića jer je politika njegove stranke dovela do svih problema ali ne mogu da podržim ni američku bahatost.
   (Oj Trebinje, Trebinje, 9. novembar 2018 14:04)

  # Link komentara

 11. Rusi su možda tebi prijatelji.
  (s., 9. novembar 2018 13:58)

  # Link komentara

 12. Ma slobodno idite sa Rusijom, ko vam brani. Ali koliko ja znam vi ste kandidat za članstvo u EU a ne u Rusiju, a koliko vidim građani masovno odlaze u te zemlje, tako da nemoj da se foliraš i pravuš se patrijota, jer ti je to jedino služilo za ostanak na vlasti i ništa drugo.
  (Argo, 9. novembar 2018 13:50)

  # Link komentara