1. Da li može netko da mi objasni koja je razlika između Kosovskih bezbednosnih snaga (Forca e Sigurisë së Kosovës) i možebitne Vojske Kosova (valjda Ushtria e Kosovës) i zašto je to bitno kako će se zvati kad očigledno već postoje neke naoružane formacije koje nisu policija? Što bi promijenilo da se Hrvatskoj, iz nekih hipotetičkihi razloga, nije dopustilo da ima Hrvatsku vojsku nego da je morao ostati Zbor narodne garde (ZND)??? Pa ni Izrael nema "Vojsku Izraela" nego Israel Defense Forces (IDF), koji nazivom malo vuče na ovo kosovsko, a IDF je više i veća vojska nego mnoge "vojske", "armije" i sl.
  (Marko Glembay, 09. novembar 2018 11:58)

  U osnovi dobra usporedba sa ZNG. Hrvatska je formirala ZNG jer je to bilo moguće u okvirima zakona. Narodnu gardu imaju i SAD, a ovlasti su im kao i ostalim gardama ili sigurnosnim snagama ograničene na teritorij SAD,odnosno za domaće zadaće. Vojskom bi Kosovo dobilo na jačanju državnosti i u tome leži prava opasnost za Srbiju. Ako Srbija dopusti formiranje vojske Kosova, dopustila je da Kosovo dobije još jedan element državnosti. Pokrajine nemaju vojsku, države imaju.
   (leptirica, 9. novembar 2018 13:08)

  # Link komentara

 2. Skoro sve je tacno to sto stoji u REzulociji 1244 ali niko ne spominje jedan mali detalj gde otprilike stoji.....dok narod Kosova drugacije ne odluci, oni su odlucili, a to sto Rusija ne dozvoljava svojim vetom da se ukine ta rezolucija to je druga stvar.
  (Bato, 9. novembar 2018 12:48)

  # Link komentara

 3. NATO mnogo prati situaciju i u fazonu je "ma biće sve ok.." a situacija je da kad gledam dnevnik ili cujem neke izjave srce mi preskače bre! Nije ovo ok, kažite i njima i nama šta je ko i dokle je ko, ovo ovako sigurno nije dobro. To što pomažete KBS je za Albance motivacija da što pre naprave vojsku i to ce i uraditi. A ako u medjuvremenu ne dodje do nekog dogovora, ode sve u tri pm.
  (Saša, 9. novembar 2018 12:38)

  # Link komentara

 4. Da li može netko da mi objasni koja je razlika između Kosovskih bezbednosnih snaga (Forca e Sigurisë së Kosovës) i možebitne Vojske Kosova (valjda Ushtria e Kosovës) i zašto je to bitno kako će se zvati kad očigledno već postoje neke naoružane formacije koje nisu policija? Što bi promijenilo da se Hrvatskoj, iz nekih hipotetičkihi razloga, nije dopustilo da ima Hrvatsku vojsku nego da je morao ostati Zbor narodne garde (ZND)??? Pa ni Izrael nema "Vojsku Izraela" nego Israel Defense Forces (IDF), koji nazivom malo vuče na ovo kosovsko, a IDF je više i veća vojska nego mnoge "vojske", "armije" i sl.
  (Marko Glembay, 9. novembar 2018 11:58)

  # Link komentara

 5. kosovo je zapravo veliko igraliste za zapad!

  Njihovi politicari i kompanije koriste resurse i privredu kosova* za licne interese odnosno profiterstvo. Evo kako to funkcionise:

  - Albanci sa jako izrazenim nacioanlnim ponosom i indetitetom pomazu tadasnju UCK a danasnju vladu kosova jer se to smatra njihovim zadatkom i oni se ponose time kada daju novac za kosovo, odnosno za svoju drzavu
  - vlast naravno deo sredstava zadrzi kao i svaka vlast
  - drugi deo trpa u dzepove stranih politicara koji lobiraju za kosovo
  - uticajnijim i zasluznijim daju vlasnistvo nad energanitma, rudnicima ili telekomunikacijama a oni njima obecanje da ce da pritiskaju srbiju da kosovo postane drzava
  - NIJEDNA od tih drzava nece NIKADA ali doslovce NIKADA da dozvoli kosovskim albancima da imaju bezvizni rezim ili liberalizaciju viza sa tim zapadnim zemljama ali ce JOS DUGO DUGO DA UBIRAJU KAJMAK NA RACUN MRZNJE KOJA POSTOJI IZMEDJU SRBA I ALABANACA jer znaju da Srbija nece da prizna kosovo* kao drzavu a nije ni njima u interesu jer za STA BI ONDA UZIMALI PARE OD ALBANACA???
  (alcale, 9. novembar 2018 11:53)

  # Link komentara

 6. Licemerje NATO-a u sred Beograda, mozda cak i u GS-u je davao ovakve izjave. Po vazecoj rezoluciji 1244 Albanci na KiM nesmeju da imaju svoju nacionalnu vojsku. Ali to nece zadrzati SAD, Francuska, Nemacka i VB da naprave Albansku vojsku. Njima odgovara nestabilni Balkan, a za njih ne vaze medjunarodni zakoni. Skoro su Nemaci isporucili ogromnu kolicinu oruzja u Bonstil, a NATO trupama to oruzje ne treba (vec ga imaju i vishe nego dovoljno), znaci spremno je za Albance. Ukoliko procene da im odgovara poslace Albance na Srbiju: da ~oslobadjaju~ Presevsku dolinu ili ukoliko se Makedonci uzjogune pa sutnu Zaeva, poslace ih u Makedonuju da ~vrate Makedoniju na pravi put~.
  (OK Real, 9. novembar 2018 11:32)

  # Link komentara

 7. Ludilo.
  Došli smo u fazu da se ono što nije normalno razmatra kao normalno.
  Zločinci sa KiM iz izveštaja Dika Martija i pre tužbi Suda za ratne zločine OVK ulaze u Interpol i traže ni manje ni više vojsku tzv. kosova.
  Uz sve dodati i izjavi Karle Del Ponte o Haradinaju i ludnica sa političarima Zapada je širom otvorena.
  Napravićete nam rat!

  A Srbija učestvuje u tome,
  ne mogu da verujem.
  Ko je ovde lud????
  (marija, 9. novembar 2018 11:22)

  # Link komentara

 8. Neka mi neko posle kaze da se Rusija pita za nesto. Ovi napravise i vojsku.
  (cbx, 9. novembar 2018 11:21)

  # Link komentara

 9. Postoji rezolicija 1244 ujedinjenih nacija, postoji Ustav Republike Srbije, postoje zakoni,postoje međunarodni sporazumi,konvencije...Po svemu tome ne postoji ni trunka mogućnosti za nekom kvazi vojskom na okupiranom delu teritorije jedne države članice ujedinjenih nacija. Ukoliko se to prekrši, čemu onda služi međunarodno pravo?Stupićemo u doba u kojem ne vlada pravo već anarhija i jači jedu slabije,ali dokle će nas to dovesti?
  Ničija nije trajala doveka, pa neće ni kosovskih Albanaca,a Srbi su narod koji ume da čeka,a ko čeka taj i dočeka.
  Neka oni rade svoj posao,naše je da ne potpisujemo ništa već da na AP Kosovo i Metohija gledamo kao na deo okupirane teritorije i da jačamo i svoju ekonomiju,ali i kulturu,identitet i vojsku i da čekamo dan kada ćemo se kao država vratiti.
   (Široke mase, 9. novembar 2018 11:15)

  # Link komentara

 10. izmedju redova, ako se ukine un misija i ezolucija 1244 mogu da rade sta im je volja.
  (ledenjak, 9. novembar 2018 10:56)

  # Link komentara

 11. Mislim da te famozne "kosovske bezbedonosne snage" nisu nikako predvidjene rezolucijom 1244 OUN. Zasto su uopste nastale i ko je to dozvolio ?!!
  (Milojko, 9. novembar 2018 10:55)

  # Link komentara

 12. Ako amerika kaze da ce biti vojske,ona ce se napravit i funkcionisat ce normalno,pa mogu svi ostali naglavacke stojat.
   (BOSS, 9. novembar 2018 10:43)

  # Link komentara

 13. Dobro razmotrite i zapitajte da li vam treba muslimansko teroristicka vojska u srcu evrope.
  (Bojana, 9. novembar 2018 10:41)

  # Link komentara

 14. Amerika već 19 godina oprema i obučava "bezbednostne snage" na Kosmetu, tako da je malo verovatno, da su oni sve to uzalud radili, i da neće formirati tu vojsku ( svima je jasno da Priština ne formira vojsku, već da to vrši Amerika).
  (nm, 9. novembar 2018 10:32)

  # Link komentara

 15. PA ruku na Srce nebi vam bilo prvi put da preobucene teroriste (preimenovanu alkaidu) obucavate kao Vojsku ("demoktratske snage Sirije").
  (Petar S., 9. novembar 2018 10:26)

  # Link komentara

 16. sta ima da razmatraju , valda je normalno da kaze NE.
  (Ceca, 9. novembar 2018 10:20)

  # Link komentara

 17. Samoproglasene kvazidrzave ne mogu formirati vojsku!
  (Branko, 9. novembar 2018 10:17)

  # Link komentara