Subota, 20.10.2018.

16:26

"Ne pamti se dan kao jučerašnji", Zapad "trlja ruke"

Makedonsko Sobranje odlučilo je noćas da pokrene inicijativu ustavniih promena u skladu sa Prespanskim sporazumom.

Izvor: Tanjug

"Ne pamti se dan kao juèerašnji", Zapad "trlja ruke" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Makedonac Brsjak

pre 5 godina

Interesantno je da su najvise razocarani,a i besni,u Srbiji,komentatori/botovi koji podrzavaju sadasnju vasu Vladu/vlast.Intetesantno je i da su Vucic i nas bivsi Premijer Nikolae Gruesku veliki prijatelji.Gruesku za 5 dana ide ba robiju.Za pocetak 2 godine,sa ostalim presudama-DOZIVOTNO.I nije samo on,oko 150-200 kriminalaca iz VRHA idu u corku.E to je MAKEDONSKI SCENARIO o kojem je govorio vas Pretsednik.A svako ko je lopov-treba ide u corku.Jel tako?Tako je.Prizeljkujem vam "makedonski scenario" sto brze.Pozdrav ekipi iz B92 i dobronamernim komentatorima iz Skopja.

netko

pre 5 godina

Zamolio bih nekog od negativnih komentatora, da mi objasni, zasto je odluka Makedonskog Parlamenta losa za Makedojiju? Ja zaista ne razumem sta je lose u toj odluci. Verovatno mi nedostaje neka informacija. Molim za pojasnjenje.
(App, 20. oktobar 2018 19:25)

da ti objasnim...
resavanjem problema sa grckom i imenom makedonija vise nema nikakvih kocnica da udje u nato a nesto kasnije i u EU a to se ovdasnjim rusoljubcima (vecina naroda ovde kojima je u zivotu jedino normalno da zive pod nekim staljinom i u komunizmu gde svi rade a svako za minimalac dok politicari sede na wc od zlata) jako ne svidja...

dakle niko ovde ne komentarise makedonce nego samo njihovo NE rusima.

drugo, makedonija ulaskom u nato koci i albance oko njihove zelje za posebnom drzavom. vecina ni danas ne razume da je srbija bila u nato 99te albanci na kosovu ne bi smeli ni da pisnu jer bi onda ono sto su oni uradili od natoa bilo gledano kao terorizam a ne borba za nezavisnost...

ikac klisa

pre 5 godina

@dood i to je nesto lose? Kad pogledas kako je Crna gora usla, da ne bi mafijasa bacili iza resetaka... A makedonci mimo volje gradjna isto uz reket i podmicivanje? Ja sam ponosan sto Srbija nije u NATO. A tebi ako se praktikuje fasizam pravac zapad doodoole tebi i slicnima je svejedno gde zive...

Aleks

pre 5 godina

Veze ovo nema sa demokratijom.Ovo je tiha okupacija.
(trig, 20. oktobar 2018 16:31)
Ali bolja za dobrobit države. Čim uđu u NATO, nema više albanskih težnji i izazivanja. Na balkanu će ostati samo jedna država koju će sve komšije da j...

Treća Srbija

pre 5 godina

@ESP, ako misliš da su počele da im padaju pečene ševe sa neba-nisu, ali imaju veće plate, veći GDP, manju nezaposlenost i veći izvoz od Srbije, a da, imaju i očuvan teritorijalni integritet zemlje. Imali bi i više, ali su Balkanci, a ne srednjeevropljani, pa vole malo da nakrive kapu. Svaka zemlja koja želi da uspe treba sve da radi suprotno od Srbije i nema brige.

Rusofilija bolest najmilija

pre 5 godina

Vanzemaljci koji prate vesti sa nase planete mora da ne silaze dole zbog tih Rusa - kakva li je to bolest kad se i krvolocni Ameri boje, a vec su okupirali pola sveta? No, sta moze da svari hamburgerski kokakola mozak, pa to ni pijani Rus ne moze da proguta.
(Bravo, 20. oktobar 2018 17:57)
Rusofilija bolest najmilija...

apolo

pre 5 godina

Komedija... referendum od 30% izlaznosti je dovoljan očigledno kada je goruće pitanje... Dakle ovde se flagrantno krsi ustav... Ali a druge strane, kada udju u Nato Srbija dobija besplatnu zaštitu od Nato jer će biti okružena sa svih strana osim BiH.

Sadaman Muljosevic

pre 5 godina

Samo gledajte braco Srbi,Makedonija ide napred svetlosnom brzinom. 
(mix, 20. oktobar 2018 17:23) 

Bas kao Bugari i Rumuni. Eno ih u drugoj galaksiji...
(ESP, 20. oktobar 2018 18:30)
Za Srbistan i jesu!!! Mi smo bili Amerika za Bugarsku i Rumuniju krajem 80-ih godina, a gde su oni sada, a gde mi? Vi rusofili i antievropejci ste rak rana Srbije!!!

Sadaman Muljosevic

pre 5 godina

Veze ovo nema sa demokratijom.Ovo je tiha okupacija.
(trig, 20. oktobar 2018 16:31)
Ma bitno je da je demokratija u Rusiji, Belorusiji, Kini i Srbiji...E moj, Srbine medju sljivama...

samo napred

pre 5 godina

Bravo za Makedoniju, tacnije, za prvu konstruktivnu i pozitivnu vladu koju imaju od kad se raspala SFRJ. A ovo sto su iz te partije odmah izbaceni oni koji glasaju kako misle da treba, i kako je jedino ispravno, to je samo pokazatelj ko i sta je na tom balkanu zlo i gde je uporiste fashizma - pa u takvim partijama, i to je strasno. Da bi se taj balkan konacno integrisao u civilizaciju pa uljudio, to zlo, te takve partije gde se samo klima glavom, to treba da bude sve razbucano. Sve u svemu, samo napred Makedonija i jos jednom.cestitke, a sto se ovih tu tice, ocigledno su od njih svi digli ruke, pa i njihovi normalni sugradjani koji se ubrzano evakuisu odatle i to ih uopste vise ne zanima, a tako i treba, mislim ocigledno je to poslednje mesto u Evropi, ono, dno dna. Makedonija se polako tome otrze, i na tome joj svaka cast.

App

pre 5 godina

Zamolio bih nekog od negativnih komentatora, da mi objasni, zasto je odluka Makedonskog Parlamenta losa za Makedojiju? Ja zaista ne razumem sta je lose u toj odluci. Verovatno mi nedostaje neka informacija. Molim za pojasnjenje.

Raca

pre 5 godina

Ma, nije moguće !!
A referendum ?
Lep podsetnik i opomena za sve one koji još uvek veruju da se na referendumima i sličnim "zabavama za narod" na Balkanu nešto odlučuje i običan narod za nešto pita.

Aleksandar

pre 5 godina

@(Slobomir, 20. oktobar 2018 18:50)

Možeš, ali ne moraš. S druge strane, da bi Rusi bili uz tebe moraš biti lopov i diktator - tako oni biraju saveznike.

3210

pre 5 godina

Samo gledajte braco Srbi,Makedonija ide napred svetlosnom brzinom. 
(mix, 20. oktobar 2018 17:23) 

Bas kao Bugari i Rumuni. Eno ih u drugoj galaksiji...
(ESP, 20. oktobar 2018 18:30)

Pa i Bugari i Rumuni su napredovali,ne koliko Česi,Slovenci,Hrvati,Mađari ali zamisli tek gde bi bili da su ostali na koloseku gde i Srbija.
Milioni Rumuna i Bugara slibodno putuju rade preko,ima nekog napredka...med.sestra u Rumuniji ima platu 1 000 eura nije svima bolje ali ima nade za razliku od naše situacije.
Pa mi ne znamo ni gde smo pošli ni gde će mo završiti,čoveče ne znamo ni gde su nam granice.....imamo 800 000 zaposlenih u javnom sektoru i 1 800 000 penzionera a u proizvodnji nemamo ni 300 000 radnika i to što radi u proizvodnji radi za 250 e i gleda da pobegne.
Mi ne da ne možemo ići napred mi ne možemo ostati ni na ovom nivou.
Ko ima i malo mozga zna da je nama propast sigurno zagarantovana taman toliko koliko je sigurno da je danas Subota a sutra Nedelja.

Aleksandar

pre 5 godina

@(ESP, 20. oktobar 2018 18:30)

Zašto taj podrugljivi ton prema Bugarskoj i Rumuniji? Je l' znaš ti kakva su oni beda bili pre nego što su krenuli put NATO i EU? Evo malo brojki:

Bugarska:
1990. - Krenuli u evro-integracije (prvi ugovor) - BDP $20,6 mlrd (po glavi $4.499)
2007. - Ulazak u EU - BDP $44,4 mlrd (po glavi $6.476)
2017. - BDP $56,8 mlrd (po glavi $8.312)

Rumunija:
1993. - Krenuli u evro-integracije (prvi ugovor) - BDP $26,8 mlrd (po glavi $4.332)
2007. - Ulazak u EU - BDP $175,9 mlrd (po glavi $8.061)
2017. - BDP $211,8 mrd (po glavi $10.932)

A Srbija, koja se deklarativno zalaže za EU ali uporno odbija da prihvati pravila igre, za iste godine:

1990. - Ne shvatamo da je berlinski zid pao - BDP $40,4 mlrd (po glavi $4.249)
1993. - Svi bi integracije, mi bismo dezintegraciju - BDP $19,3 mlrd (po glavi $1.973)
2000. - Slobo slobodo! - BDP $6,54 mlrd (po glavi $3.406)
2001. - Dolazi nam iz stražnjice u predeo između ušiju, krećemo ka EU - BDP $12,3 (po glavi $3.582)
2007. - Potpisujemo SSP - BDP $40,3 (po glavi $5.206)
2009. - Apliciramo za članstvo u EU - BDP $42,6 (po glavi $5.359)
2013. - Počinjemo pregovore sa EU - BDP $45,5 (po glavi $5.671)
2017. - Još se njanjavimo... - BDP $41.4 (po glavi $5.992)

Ako tebi iz tih podataka nije jasno da li je EU korisna ili nije, pogotovo za Rumuniju i Bugarsku, bojim se da nema svrhe dalje objašnjavati.

Ne da su druga galaksija, oni su već drugi Univerzum za Srbiju!

Bogdan

pre 5 godina

Komentari totalno promašili temu. Ovde nije reč o tome dal je Prespanski sporazum dobar ili nije već o tome da je grubo prekršena volja naroda i da se desila parlamentarna kradja, koja je legitimna ako je u službi zapadnih sila.

Henry Chinasky

pre 5 godina

Amerika i Engleska će uraditi sve da spreče izlazak Rusije na Sredozemno more i njen uticaj na ovaj deo sveta. Korumpirani polutičari u Makedoniji, Srbiji, BiH, C. Gori, Hrvatskoj pomažu u tome, ma šta narod mislio i glasao. Zato i imamo Albance koji žare i pale i kolone izbeglica koje se nastanjuju na prostoru bivše SFRJ. Za to vreme masovno se iseljava lokalno stanovništvo i odlazi na Zapad kao radna snaga na poslovima koji su zapadnjacima u Evropi ispod časti.

mitko

pre 5 godina

"To je izazvalo oluju pozitivnih reagovanja u međunarodnoj zajednici, SAD I EU, ali i nezadovoljstvo u najuticajnijoj opozicionoj VRMO-DPMNE." Kakvo poredjenje

c i t i z e n

pre 5 godina

Онима који слепо верују у референдум: нигде, осим у Швајцарској, референдум није обавезујући. Ако се деца не слажу са одлуком родитеља и то одлучно покажу, родитељи ипак ураде како мисле да је најбоље.
Узгред, референдум нису избори. За успешност избора важна је излазност, за референдум не. На референдум не излази само неинформисан и/или глуп, јер тиме показује да га не занима шта ће се десити. Референдум је савршено легитиман када од свих изашлих, макар их било ссмо 20 %, више од 50 % гласа уа једну опцију. У овом случају, на македонски референдум је изашло преко 35 %, а ЗА је гласало преко 90 %. Дакле, референдум је био регуларан и легитиман. Тако је и у Шведској и у другим демократским земљама.
Бугарофил ЉуБчо (личи на срБски) Георгиевски и његов ВМРО још од 1991. завлаче Македонце, а сада је томе коначно крај. Нема више БЈРМ.

BOSS

pre 5 godina

Znaci iz aviona se vidi da je bilo korupcije,i da je ovo na silu izglasano al to ne smeta zapadu jer ide u njihovu korist. Znaci tipican primjer kakav je danasnji svijet,i da stvari funkcionisu kako kome odgovara.

Posmatrač F4/5

pre 5 godina

Ovo je borba protiv svakog pokušaja
makar i malog zrna nezavisnosti , a i pre svega protiv uticaja Kine ( pre nego Rusije , koju ovaj deo Balkana nikada nije interesovao ! Rusi su uvek bili okrenuti Zagrebu i Sofiji ) na Balkanu .
Kina je investirala u Pirej , a sada kreditira puteve i železnicu u CG , Srbiji , Madjarskoj ...

željko

pre 5 godina

Makedonci pobegose od bacuske. Mozemo samo da im zavidimo.
(Mile, 20. oktobar 2018 16:58)

Kako misliš pobegli od Rusa???

Pa Rusija nikad nije imala uporište u Makedoniji.
U Makedoniji niko apsolutno niko nije za Rusiju ni vlast ni opozicija ni makedonci ni albanci.
Pa i opoziciona VMRO se zalaže za prijem u EU i NATO.

U Makedoniji ne postoji rusofilska stranka,niko živ nije za Rusiju.

Soroškeš

pre 5 godina

Samo Srbija, Vojvodina i pola Bosne su vam sistema. Imam utisak da će svi ekstremni levičari i protivnici NATO da se dosele u Srbiju. Tu su i izbeglice i Srbija postaje novi lider u regionu.

ESP

pre 5 godina

Samo gledajte braco Srbi,Makedonija ide napred svetlosnom brzinom.
(mix, 20. oktobar 2018 17:23)

Bas kao Bugari i Rumuni. Eno ih u drugoj galaksiji...

Vlada

pre 5 godina

Kako kaze narod, *da nije tuzno bilo bi smesno*,izuivljavanje,nad pravom,ogoljena korupcija,kupovanje glasova ili ti narodne volje!,sta se slavi,to stovise za sebe ne mogu da kazu da su Makedonci??!, kazeta, pobegli od Rusa?,a otrcali Albancima??!!,super je zovete se Severno Srbi umesto Srbi!!,i to vam je razlog za slavlje!!

Rale

pre 5 godina

Ruzno je to ,tako se ne pravi drzava ...u bilo kom pravcu. Sve to dodje na naplatu pre ili kasnije...Cak ako pragmaticima i nije ruzno onda je svakako glupo ...

Belegradeboyy

pre 5 godina

Makedonija je ovim potezom postala celovita.Gubitnici su Albanci.Nema sanse vise da im uzmu deo zemlje.Srbija ostaje krava muzara za sve ako ne udje u NATO.

Gale

pre 5 godina

Šta će ti referendum? Narod je svuda pa i kod nas nepien. Ne zna ništa. Zato trebaš biti lidet, jasan, odlučan i donositi odluke u korist svih. A ne kao neki, da se kriješ iza naroda. Jel znas da u Srbiji ima manje od 10% fakultetski obrazovanih a npr. Kanada ima 52%? Jel ti to govori nesto? Ja sam siguran da tebi ne govori nista. Na zalost.

Srbija sutra

pre 5 godina

ostala samo Srbija mimo NATO
(dood, 20. oktobar 2018 16:32)
Pa?
(Srbija Danas, 20. oktobar 2018 16:59)

Znas ono kad te lekar prozove, "sledeci!" Nemoj da se plasis, vidis da je svima bolje.

Вук

pre 5 godina

Сви ви који имате своја анти-западна тумачења, предложите која је алтернатива ЕУ? Цело окружење ти је у ЕУ и Нато. Све ствари у држави ти се финансирају из европских фондова. Ко ти други помаже? Русија? Па они жуту банку нису дали у Македонији једино што раде је да муљају и смештају поделе народа.

Шта треба, да Македонци остану изоловано пусто острво, народ да једе корење али, ето, да испоштују "традицију" добрих односа са братском Русијом? Не заносите се.

Bravo

pre 5 godina

Pobegli od Rusa, u zagrljaj Amerima. Sad ce da procvetaju kao susedna Bugarska :))))
Zanimljiva mi je ova americka demokratija - zakon se mora postovati volja gradjana, a po potrebi moze da se sprovede i po koja revolucija, drzavni udarcic, da se malo gazne ustav i prevari narod. I da se za to dobiju pohvale ili okrive Rusi. Vanzemaljci koji prate vesti sa nase planete mora da ne silaze dole zbog tih Rusa - kakva li je to bolest kad se i krvolocni Ameri boje, a vec su okupirali pola sveta? No, sta moze da svari hamburgerski kokakola mozak, pa to ni pijani Rus ne moze da proguta.

Avanti Popolo

pre 5 godina

Zali boze vremena i naseg zvizdanja pistanja u zvizdaljke i lupanja u lonce za vreme drugog dnevnika "tv bastilje" tokom devedesetih. Ovo demokratija? Ovo da prodje? Ovo evropa (podrzava)? Kupovina glasova kao da si na pijaci? Krstim se iako sam ateista.

Dragisha Milic

pre 5 godina

Sta ti je karma. Pocetkom devedesetih je Kiro zvao Un da zastiti Makedoniju od Srbije koja se sprema da ih sve pobije .. kako on to rece tada .. a danas sami Makedonci unistavaju sebe. Imam negde litar crnog vina iz Jugoslovenske Makedonije, sad ja pravo vreme da se popije ...

Dragisha Milic

pre 5 godina

Sta ti je karma. Pocetkom devedesetih je Kiro zvao Un da zastiti Makedoniju od Srbije koja se sprema da ih sve pobije .. kako on to rece tada .. a danas sami Makedonci unistavaju sebe. Imam negde litar crnog vina iz Jugoslovenske Makedonije, sad ja pravo vreme da se popije ...

BOSS

pre 5 godina

Znaci iz aviona se vidi da je bilo korupcije,i da je ovo na silu izglasano al to ne smeta zapadu jer ide u njihovu korist. Znaci tipican primjer kakav je danasnji svijet,i da stvari funkcionisu kako kome odgovara.

Belegradeboyy

pre 5 godina

Makedonija je ovim potezom postala celovita.Gubitnici su Albanci.Nema sanse vise da im uzmu deo zemlje.Srbija ostaje krava muzara za sve ako ne udje u NATO.

ESP

pre 5 godina

Samo gledajte braco Srbi,Makedonija ide napred svetlosnom brzinom.
(mix, 20. oktobar 2018 17:23)

Bas kao Bugari i Rumuni. Eno ih u drugoj galaksiji...

Вук

pre 5 godina

Сви ви који имате своја анти-западна тумачења, предложите која је алтернатива ЕУ? Цело окружење ти је у ЕУ и Нато. Све ствари у држави ти се финансирају из европских фондова. Ко ти други помаже? Русија? Па они жуту банку нису дали у Македонији једино што раде је да муљају и смештају поделе народа.

Шта треба, да Македонци остану изоловано пусто острво, народ да једе корење али, ето, да испоштују "традицију" добрих односа са братском Русијом? Не заносите се.

Soroškeš

pre 5 godina

Samo Srbija, Vojvodina i pola Bosne su vam sistema. Imam utisak da će svi ekstremni levičari i protivnici NATO da se dosele u Srbiju. Tu su i izbeglice i Srbija postaje novi lider u regionu.

željko

pre 5 godina

Makedonci pobegose od bacuske. Mozemo samo da im zavidimo.
(Mile, 20. oktobar 2018 16:58)

Kako misliš pobegli od Rusa???

Pa Rusija nikad nije imala uporište u Makedoniji.
U Makedoniji niko apsolutno niko nije za Rusiju ni vlast ni opozicija ni makedonci ni albanci.
Pa i opoziciona VMRO se zalaže za prijem u EU i NATO.

U Makedoniji ne postoji rusofilska stranka,niko živ nije za Rusiju.

Aleksandar

pre 5 godina

@(ESP, 20. oktobar 2018 18:30)

Zašto taj podrugljivi ton prema Bugarskoj i Rumuniji? Je l' znaš ti kakva su oni beda bili pre nego što su krenuli put NATO i EU? Evo malo brojki:

Bugarska:
1990. - Krenuli u evro-integracije (prvi ugovor) - BDP $20,6 mlrd (po glavi $4.499)
2007. - Ulazak u EU - BDP $44,4 mlrd (po glavi $6.476)
2017. - BDP $56,8 mlrd (po glavi $8.312)

Rumunija:
1993. - Krenuli u evro-integracije (prvi ugovor) - BDP $26,8 mlrd (po glavi $4.332)
2007. - Ulazak u EU - BDP $175,9 mlrd (po glavi $8.061)
2017. - BDP $211,8 mrd (po glavi $10.932)

A Srbija, koja se deklarativno zalaže za EU ali uporno odbija da prihvati pravila igre, za iste godine:

1990. - Ne shvatamo da je berlinski zid pao - BDP $40,4 mlrd (po glavi $4.249)
1993. - Svi bi integracije, mi bismo dezintegraciju - BDP $19,3 mlrd (po glavi $1.973)
2000. - Slobo slobodo! - BDP $6,54 mlrd (po glavi $3.406)
2001. - Dolazi nam iz stražnjice u predeo između ušiju, krećemo ka EU - BDP $12,3 (po glavi $3.582)
2007. - Potpisujemo SSP - BDP $40,3 (po glavi $5.206)
2009. - Apliciramo za članstvo u EU - BDP $42,6 (po glavi $5.359)
2013. - Počinjemo pregovore sa EU - BDP $45,5 (po glavi $5.671)
2017. - Još se njanjavimo... - BDP $41.4 (po glavi $5.992)

Ako tebi iz tih podataka nije jasno da li je EU korisna ili nije, pogotovo za Rumuniju i Bugarsku, bojim se da nema svrhe dalje objašnjavati.

Ne da su druga galaksija, oni su već drugi Univerzum za Srbiju!

Bravo

pre 5 godina

Pobegli od Rusa, u zagrljaj Amerima. Sad ce da procvetaju kao susedna Bugarska :))))
Zanimljiva mi je ova americka demokratija - zakon se mora postovati volja gradjana, a po potrebi moze da se sprovede i po koja revolucija, drzavni udarcic, da se malo gazne ustav i prevari narod. I da se za to dobiju pohvale ili okrive Rusi. Vanzemaljci koji prate vesti sa nase planete mora da ne silaze dole zbog tih Rusa - kakva li je to bolest kad se i krvolocni Ameri boje, a vec su okupirali pola sveta? No, sta moze da svari hamburgerski kokakola mozak, pa to ni pijani Rus ne moze da proguta.

Avanti Popolo

pre 5 godina

Zali boze vremena i naseg zvizdanja pistanja u zvizdaljke i lupanja u lonce za vreme drugog dnevnika "tv bastilje" tokom devedesetih. Ovo demokratija? Ovo da prodje? Ovo evropa (podrzava)? Kupovina glasova kao da si na pijaci? Krstim se iako sam ateista.

c i t i z e n

pre 5 godina

Онима који слепо верују у референдум: нигде, осим у Швајцарској, референдум није обавезујући. Ако се деца не слажу са одлуком родитеља и то одлучно покажу, родитељи ипак ураде како мисле да је најбоље.
Узгред, референдум нису избори. За успешност избора важна је излазност, за референдум не. На референдум не излази само неинформисан и/или глуп, јер тиме показује да га не занима шта ће се десити. Референдум је савршено легитиман када од свих изашлих, макар их било ссмо 20 %, више од 50 % гласа уа једну опцију. У овом случају, на македонски референдум је изашло преко 35 %, а ЗА је гласало преко 90 %. Дакле, референдум је био регуларан и легитиман. Тако је и у Шведској и у другим демократским земљама.
Бугарофил ЉуБчо (личи на срБски) Георгиевски и његов ВМРО још од 1991. завлаче Македонце, а сада је томе коначно крај. Нема више БЈРМ.

Bogdan

pre 5 godina

Komentari totalno promašili temu. Ovde nije reč o tome dal je Prespanski sporazum dobar ili nije već o tome da je grubo prekršena volja naroda i da se desila parlamentarna kradja, koja je legitimna ako je u službi zapadnih sila.

Vlada

pre 5 godina

Kako kaze narod, *da nije tuzno bilo bi smesno*,izuivljavanje,nad pravom,ogoljena korupcija,kupovanje glasova ili ti narodne volje!,sta se slavi,to stovise za sebe ne mogu da kazu da su Makedonci??!, kazeta, pobegli od Rusa?,a otrcali Albancima??!!,super je zovete se Severno Srbi umesto Srbi!!,i to vam je razlog za slavlje!!

Aleks

pre 5 godina

Veze ovo nema sa demokratijom.Ovo je tiha okupacija.
(trig, 20. oktobar 2018 16:31)
Ali bolja za dobrobit države. Čim uđu u NATO, nema više albanskih težnji i izazivanja. Na balkanu će ostati samo jedna država koju će sve komšije da j...

mitko

pre 5 godina

"To je izazvalo oluju pozitivnih reagovanja u međunarodnoj zajednici, SAD I EU, ali i nezadovoljstvo u najuticajnijoj opozicionoj VRMO-DPMNE." Kakvo poredjenje

Gale

pre 5 godina

Šta će ti referendum? Narod je svuda pa i kod nas nepien. Ne zna ništa. Zato trebaš biti lidet, jasan, odlučan i donositi odluke u korist svih. A ne kao neki, da se kriješ iza naroda. Jel znas da u Srbiji ima manje od 10% fakultetski obrazovanih a npr. Kanada ima 52%? Jel ti to govori nesto? Ja sam siguran da tebi ne govori nista. Na zalost.

Raca

pre 5 godina

Ma, nije moguće !!
A referendum ?
Lep podsetnik i opomena za sve one koji još uvek veruju da se na referendumima i sličnim "zabavama za narod" na Balkanu nešto odlučuje i običan narod za nešto pita.

3210

pre 5 godina

Samo gledajte braco Srbi,Makedonija ide napred svetlosnom brzinom. 
(mix, 20. oktobar 2018 17:23) 

Bas kao Bugari i Rumuni. Eno ih u drugoj galaksiji...
(ESP, 20. oktobar 2018 18:30)

Pa i Bugari i Rumuni su napredovali,ne koliko Česi,Slovenci,Hrvati,Mađari ali zamisli tek gde bi bili da su ostali na koloseku gde i Srbija.
Milioni Rumuna i Bugara slibodno putuju rade preko,ima nekog napredka...med.sestra u Rumuniji ima platu 1 000 eura nije svima bolje ali ima nade za razliku od naše situacije.
Pa mi ne znamo ni gde smo pošli ni gde će mo završiti,čoveče ne znamo ni gde su nam granice.....imamo 800 000 zaposlenih u javnom sektoru i 1 800 000 penzionera a u proizvodnji nemamo ni 300 000 radnika i to što radi u proizvodnji radi za 250 e i gleda da pobegne.
Mi ne da ne možemo ići napred mi ne možemo ostati ni na ovom nivou.
Ko ima i malo mozga zna da je nama propast sigurno zagarantovana taman toliko koliko je sigurno da je danas Subota a sutra Nedelja.

App

pre 5 godina

Zamolio bih nekog od negativnih komentatora, da mi objasni, zasto je odluka Makedonskog Parlamenta losa za Makedojiju? Ja zaista ne razumem sta je lose u toj odluci. Verovatno mi nedostaje neka informacija. Molim za pojasnjenje.

Rale

pre 5 godina

Ruzno je to ,tako se ne pravi drzava ...u bilo kom pravcu. Sve to dodje na naplatu pre ili kasnije...Cak ako pragmaticima i nije ruzno onda je svakako glupo ...

Posmatrač F4/5

pre 5 godina

Ovo je borba protiv svakog pokušaja
makar i malog zrna nezavisnosti , a i pre svega protiv uticaja Kine ( pre nego Rusije , koju ovaj deo Balkana nikada nije interesovao ! Rusi su uvek bili okrenuti Zagrebu i Sofiji ) na Balkanu .
Kina je investirala u Pirej , a sada kreditira puteve i železnicu u CG , Srbiji , Madjarskoj ...

Sadaman Muljosevic

pre 5 godina

Samo gledajte braco Srbi,Makedonija ide napred svetlosnom brzinom. 
(mix, 20. oktobar 2018 17:23) 

Bas kao Bugari i Rumuni. Eno ih u drugoj galaksiji...
(ESP, 20. oktobar 2018 18:30)
Za Srbistan i jesu!!! Mi smo bili Amerika za Bugarsku i Rumuniju krajem 80-ih godina, a gde su oni sada, a gde mi? Vi rusofili i antievropejci ste rak rana Srbije!!!

Treća Srbija

pre 5 godina

@ESP, ako misliš da su počele da im padaju pečene ševe sa neba-nisu, ali imaju veće plate, veći GDP, manju nezaposlenost i veći izvoz od Srbije, a da, imaju i očuvan teritorijalni integritet zemlje. Imali bi i više, ali su Balkanci, a ne srednjeevropljani, pa vole malo da nakrive kapu. Svaka zemlja koja želi da uspe treba sve da radi suprotno od Srbije i nema brige.

Srbija sutra

pre 5 godina

ostala samo Srbija mimo NATO
(dood, 20. oktobar 2018 16:32)
Pa?
(Srbija Danas, 20. oktobar 2018 16:59)

Znas ono kad te lekar prozove, "sledeci!" Nemoj da se plasis, vidis da je svima bolje.

samo napred

pre 5 godina

Bravo za Makedoniju, tacnije, za prvu konstruktivnu i pozitivnu vladu koju imaju od kad se raspala SFRJ. A ovo sto su iz te partije odmah izbaceni oni koji glasaju kako misle da treba, i kako je jedino ispravno, to je samo pokazatelj ko i sta je na tom balkanu zlo i gde je uporiste fashizma - pa u takvim partijama, i to je strasno. Da bi se taj balkan konacno integrisao u civilizaciju pa uljudio, to zlo, te takve partije gde se samo klima glavom, to treba da bude sve razbucano. Sve u svemu, samo napred Makedonija i jos jednom.cestitke, a sto se ovih tu tice, ocigledno su od njih svi digli ruke, pa i njihovi normalni sugradjani koji se ubrzano evakuisu odatle i to ih uopste vise ne zanima, a tako i treba, mislim ocigledno je to poslednje mesto u Evropi, ono, dno dna. Makedonija se polako tome otrze, i na tome joj svaka cast.

Aleksandar

pre 5 godina

@(Slobomir, 20. oktobar 2018 18:50)

Možeš, ali ne moraš. S druge strane, da bi Rusi bili uz tebe moraš biti lopov i diktator - tako oni biraju saveznike.

apolo

pre 5 godina

Komedija... referendum od 30% izlaznosti je dovoljan očigledno kada je goruće pitanje... Dakle ovde se flagrantno krsi ustav... Ali a druge strane, kada udju u Nato Srbija dobija besplatnu zaštitu od Nato jer će biti okružena sa svih strana osim BiH.

Henry Chinasky

pre 5 godina

Amerika i Engleska će uraditi sve da spreče izlazak Rusije na Sredozemno more i njen uticaj na ovaj deo sveta. Korumpirani polutičari u Makedoniji, Srbiji, BiH, C. Gori, Hrvatskoj pomažu u tome, ma šta narod mislio i glasao. Zato i imamo Albance koji žare i pale i kolone izbeglica koje se nastanjuju na prostoru bivše SFRJ. Za to vreme masovno se iseljava lokalno stanovništvo i odlazi na Zapad kao radna snaga na poslovima koji su zapadnjacima u Evropi ispod časti.

Sadaman Muljosevic

pre 5 godina

Veze ovo nema sa demokratijom.Ovo je tiha okupacija.
(trig, 20. oktobar 2018 16:31)
Ma bitno je da je demokratija u Rusiji, Belorusiji, Kini i Srbiji...E moj, Srbine medju sljivama...

Rusofilija bolest najmilija

pre 5 godina

Vanzemaljci koji prate vesti sa nase planete mora da ne silaze dole zbog tih Rusa - kakva li je to bolest kad se i krvolocni Ameri boje, a vec su okupirali pola sveta? No, sta moze da svari hamburgerski kokakola mozak, pa to ni pijani Rus ne moze da proguta.
(Bravo, 20. oktobar 2018 17:57)
Rusofilija bolest najmilija...

Makedonac Brsjak

pre 5 godina

Interesantno je da su najvise razocarani,a i besni,u Srbiji,komentatori/botovi koji podrzavaju sadasnju vasu Vladu/vlast.Intetesantno je i da su Vucic i nas bivsi Premijer Nikolae Gruesku veliki prijatelji.Gruesku za 5 dana ide ba robiju.Za pocetak 2 godine,sa ostalim presudama-DOZIVOTNO.I nije samo on,oko 150-200 kriminalaca iz VRHA idu u corku.E to je MAKEDONSKI SCENARIO o kojem je govorio vas Pretsednik.A svako ko je lopov-treba ide u corku.Jel tako?Tako je.Prizeljkujem vam "makedonski scenario" sto brze.Pozdrav ekipi iz B92 i dobronamernim komentatorima iz Skopja.

netko

pre 5 godina

Zamolio bih nekog od negativnih komentatora, da mi objasni, zasto je odluka Makedonskog Parlamenta losa za Makedojiju? Ja zaista ne razumem sta je lose u toj odluci. Verovatno mi nedostaje neka informacija. Molim za pojasnjenje.
(App, 20. oktobar 2018 19:25)

da ti objasnim...
resavanjem problema sa grckom i imenom makedonija vise nema nikakvih kocnica da udje u nato a nesto kasnije i u EU a to se ovdasnjim rusoljubcima (vecina naroda ovde kojima je u zivotu jedino normalno da zive pod nekim staljinom i u komunizmu gde svi rade a svako za minimalac dok politicari sede na wc od zlata) jako ne svidja...

dakle niko ovde ne komentarise makedonce nego samo njihovo NE rusima.

drugo, makedonija ulaskom u nato koci i albance oko njihove zelje za posebnom drzavom. vecina ni danas ne razume da je srbija bila u nato 99te albanci na kosovu ne bi smeli ni da pisnu jer bi onda ono sto su oni uradili od natoa bilo gledano kao terorizam a ne borba za nezavisnost...

ikac klisa

pre 5 godina

@dood i to je nesto lose? Kad pogledas kako je Crna gora usla, da ne bi mafijasa bacili iza resetaka... A makedonci mimo volje gradjna isto uz reket i podmicivanje? Ja sam ponosan sto Srbija nije u NATO. A tebi ako se praktikuje fasizam pravac zapad doodoole tebi i slicnima je svejedno gde zive...

Dragisha Milic

pre 5 godina

Sta ti je karma. Pocetkom devedesetih je Kiro zvao Un da zastiti Makedoniju od Srbije koja se sprema da ih sve pobije .. kako on to rece tada .. a danas sami Makedonci unistavaju sebe. Imam negde litar crnog vina iz Jugoslovenske Makedonije, sad ja pravo vreme da se popije ...

c i t i z e n

pre 5 godina

Онима који слепо верују у референдум: нигде, осим у Швајцарској, референдум није обавезујући. Ако се деца не слажу са одлуком родитеља и то одлучно покажу, родитељи ипак ураде како мисле да је најбоље.
Узгред, референдум нису избори. За успешност избора важна је излазност, за референдум не. На референдум не излази само неинформисан и/или глуп, јер тиме показује да га не занима шта ће се десити. Референдум је савршено легитиман када од свих изашлих, макар их било ссмо 20 %, више од 50 % гласа уа једну опцију. У овом случају, на македонски референдум је изашло преко 35 %, а ЗА је гласало преко 90 %. Дакле, референдум је био регуларан и легитиман. Тако је и у Шведској и у другим демократским земљама.
Бугарофил ЉуБчо (личи на срБски) Георгиевски и његов ВМРО још од 1991. завлаче Македонце, а сада је томе коначно крај. Нема више БЈРМ.

Belegradeboyy

pre 5 godina

Makedonija je ovim potezom postala celovita.Gubitnici su Albanci.Nema sanse vise da im uzmu deo zemlje.Srbija ostaje krava muzara za sve ako ne udje u NATO.

Soroškeš

pre 5 godina

Samo Srbija, Vojvodina i pola Bosne su vam sistema. Imam utisak da će svi ekstremni levičari i protivnici NATO da se dosele u Srbiju. Tu su i izbeglice i Srbija postaje novi lider u regionu.

Вук

pre 5 godina

Сви ви који имате своја анти-западна тумачења, предложите која је алтернатива ЕУ? Цело окружење ти је у ЕУ и Нато. Све ствари у држави ти се финансирају из европских фондова. Ко ти други помаже? Русија? Па они жуту банку нису дали у Македонији једино што раде је да муљају и смештају поделе народа.

Шта треба, да Македонци остану изоловано пусто острво, народ да једе корење али, ето, да испоштују "традицију" добрих односа са братском Русијом? Не заносите се.

ESP

pre 5 godina

Samo gledajte braco Srbi,Makedonija ide napred svetlosnom brzinom.
(mix, 20. oktobar 2018 17:23)

Bas kao Bugari i Rumuni. Eno ih u drugoj galaksiji...

Bravo

pre 5 godina

Pobegli od Rusa, u zagrljaj Amerima. Sad ce da procvetaju kao susedna Bugarska :))))
Zanimljiva mi je ova americka demokratija - zakon se mora postovati volja gradjana, a po potrebi moze da se sprovede i po koja revolucija, drzavni udarcic, da se malo gazne ustav i prevari narod. I da se za to dobiju pohvale ili okrive Rusi. Vanzemaljci koji prate vesti sa nase planete mora da ne silaze dole zbog tih Rusa - kakva li je to bolest kad se i krvolocni Ameri boje, a vec su okupirali pola sveta? No, sta moze da svari hamburgerski kokakola mozak, pa to ni pijani Rus ne moze da proguta.

BOSS

pre 5 godina

Znaci iz aviona se vidi da je bilo korupcije,i da je ovo na silu izglasano al to ne smeta zapadu jer ide u njihovu korist. Znaci tipican primjer kakav je danasnji svijet,i da stvari funkcionisu kako kome odgovara.

Aleks

pre 5 godina

Veze ovo nema sa demokratijom.Ovo je tiha okupacija.
(trig, 20. oktobar 2018 16:31)
Ali bolja za dobrobit države. Čim uđu u NATO, nema više albanskih težnji i izazivanja. Na balkanu će ostati samo jedna država koju će sve komšije da j...

Srbija sutra

pre 5 godina

ostala samo Srbija mimo NATO
(dood, 20. oktobar 2018 16:32)
Pa?
(Srbija Danas, 20. oktobar 2018 16:59)

Znas ono kad te lekar prozove, "sledeci!" Nemoj da se plasis, vidis da je svima bolje.

Gale

pre 5 godina

Šta će ti referendum? Narod je svuda pa i kod nas nepien. Ne zna ništa. Zato trebaš biti lidet, jasan, odlučan i donositi odluke u korist svih. A ne kao neki, da se kriješ iza naroda. Jel znas da u Srbiji ima manje od 10% fakultetski obrazovanih a npr. Kanada ima 52%? Jel ti to govori nesto? Ja sam siguran da tebi ne govori nista. Na zalost.

Treća Srbija

pre 5 godina

@ESP, ako misliš da su počele da im padaju pečene ševe sa neba-nisu, ali imaju veće plate, veći GDP, manju nezaposlenost i veći izvoz od Srbije, a da, imaju i očuvan teritorijalni integritet zemlje. Imali bi i više, ali su Balkanci, a ne srednjeevropljani, pa vole malo da nakrive kapu. Svaka zemlja koja želi da uspe treba sve da radi suprotno od Srbije i nema brige.

Bogdan

pre 5 godina

Komentari totalno promašili temu. Ovde nije reč o tome dal je Prespanski sporazum dobar ili nije već o tome da je grubo prekršena volja naroda i da se desila parlamentarna kradja, koja je legitimna ako je u službi zapadnih sila.

Vlada

pre 5 godina

Kako kaze narod, *da nije tuzno bilo bi smesno*,izuivljavanje,nad pravom,ogoljena korupcija,kupovanje glasova ili ti narodne volje!,sta se slavi,to stovise za sebe ne mogu da kazu da su Makedonci??!, kazeta, pobegli od Rusa?,a otrcali Albancima??!!,super je zovete se Severno Srbi umesto Srbi!!,i to vam je razlog za slavlje!!

Aleksandar

pre 5 godina

@(ESP, 20. oktobar 2018 18:30)

Zašto taj podrugljivi ton prema Bugarskoj i Rumuniji? Je l' znaš ti kakva su oni beda bili pre nego što su krenuli put NATO i EU? Evo malo brojki:

Bugarska:
1990. - Krenuli u evro-integracije (prvi ugovor) - BDP $20,6 mlrd (po glavi $4.499)
2007. - Ulazak u EU - BDP $44,4 mlrd (po glavi $6.476)
2017. - BDP $56,8 mlrd (po glavi $8.312)

Rumunija:
1993. - Krenuli u evro-integracije (prvi ugovor) - BDP $26,8 mlrd (po glavi $4.332)
2007. - Ulazak u EU - BDP $175,9 mlrd (po glavi $8.061)
2017. - BDP $211,8 mrd (po glavi $10.932)

A Srbija, koja se deklarativno zalaže za EU ali uporno odbija da prihvati pravila igre, za iste godine:

1990. - Ne shvatamo da je berlinski zid pao - BDP $40,4 mlrd (po glavi $4.249)
1993. - Svi bi integracije, mi bismo dezintegraciju - BDP $19,3 mlrd (po glavi $1.973)
2000. - Slobo slobodo! - BDP $6,54 mlrd (po glavi $3.406)
2001. - Dolazi nam iz stražnjice u predeo između ušiju, krećemo ka EU - BDP $12,3 (po glavi $3.582)
2007. - Potpisujemo SSP - BDP $40,3 (po glavi $5.206)
2009. - Apliciramo za članstvo u EU - BDP $42,6 (po glavi $5.359)
2013. - Počinjemo pregovore sa EU - BDP $45,5 (po glavi $5.671)
2017. - Još se njanjavimo... - BDP $41.4 (po glavi $5.992)

Ako tebi iz tih podataka nije jasno da li je EU korisna ili nije, pogotovo za Rumuniju i Bugarsku, bojim se da nema svrhe dalje objašnjavati.

Ne da su druga galaksija, oni su već drugi Univerzum za Srbiju!

App

pre 5 godina

Zamolio bih nekog od negativnih komentatora, da mi objasni, zasto je odluka Makedonskog Parlamenta losa za Makedojiju? Ja zaista ne razumem sta je lose u toj odluci. Verovatno mi nedostaje neka informacija. Molim za pojasnjenje.

samo napred

pre 5 godina

Bravo za Makedoniju, tacnije, za prvu konstruktivnu i pozitivnu vladu koju imaju od kad se raspala SFRJ. A ovo sto su iz te partije odmah izbaceni oni koji glasaju kako misle da treba, i kako je jedino ispravno, to je samo pokazatelj ko i sta je na tom balkanu zlo i gde je uporiste fashizma - pa u takvim partijama, i to je strasno. Da bi se taj balkan konacno integrisao u civilizaciju pa uljudio, to zlo, te takve partije gde se samo klima glavom, to treba da bude sve razbucano. Sve u svemu, samo napred Makedonija i jos jednom.cestitke, a sto se ovih tu tice, ocigledno su od njih svi digli ruke, pa i njihovi normalni sugradjani koji se ubrzano evakuisu odatle i to ih uopste vise ne zanima, a tako i treba, mislim ocigledno je to poslednje mesto u Evropi, ono, dno dna. Makedonija se polako tome otrze, i na tome joj svaka cast.

Avanti Popolo

pre 5 godina

Zali boze vremena i naseg zvizdanja pistanja u zvizdaljke i lupanja u lonce za vreme drugog dnevnika "tv bastilje" tokom devedesetih. Ovo demokratija? Ovo da prodje? Ovo evropa (podrzava)? Kupovina glasova kao da si na pijaci? Krstim se iako sam ateista.

Aleksandar

pre 5 godina

@(Slobomir, 20. oktobar 2018 18:50)

Možeš, ali ne moraš. S druge strane, da bi Rusi bili uz tebe moraš biti lopov i diktator - tako oni biraju saveznike.

apolo

pre 5 godina

Komedija... referendum od 30% izlaznosti je dovoljan očigledno kada je goruće pitanje... Dakle ovde se flagrantno krsi ustav... Ali a druge strane, kada udju u Nato Srbija dobija besplatnu zaštitu od Nato jer će biti okružena sa svih strana osim BiH.

Sadaman Muljosevic

pre 5 godina

Veze ovo nema sa demokratijom.Ovo je tiha okupacija.
(trig, 20. oktobar 2018 16:31)
Ma bitno je da je demokratija u Rusiji, Belorusiji, Kini i Srbiji...E moj, Srbine medju sljivama...

Sadaman Muljosevic

pre 5 godina

Samo gledajte braco Srbi,Makedonija ide napred svetlosnom brzinom. 
(mix, 20. oktobar 2018 17:23) 

Bas kao Bugari i Rumuni. Eno ih u drugoj galaksiji...
(ESP, 20. oktobar 2018 18:30)
Za Srbistan i jesu!!! Mi smo bili Amerika za Bugarsku i Rumuniju krajem 80-ih godina, a gde su oni sada, a gde mi? Vi rusofili i antievropejci ste rak rana Srbije!!!

Rale

pre 5 godina

Ruzno je to ,tako se ne pravi drzava ...u bilo kom pravcu. Sve to dodje na naplatu pre ili kasnije...Cak ako pragmaticima i nije ruzno onda je svakako glupo ...

željko

pre 5 godina

Makedonci pobegose od bacuske. Mozemo samo da im zavidimo.
(Mile, 20. oktobar 2018 16:58)

Kako misliš pobegli od Rusa???

Pa Rusija nikad nije imala uporište u Makedoniji.
U Makedoniji niko apsolutno niko nije za Rusiju ni vlast ni opozicija ni makedonci ni albanci.
Pa i opoziciona VMRO se zalaže za prijem u EU i NATO.

U Makedoniji ne postoji rusofilska stranka,niko živ nije za Rusiju.

Henry Chinasky

pre 5 godina

Amerika i Engleska će uraditi sve da spreče izlazak Rusije na Sredozemno more i njen uticaj na ovaj deo sveta. Korumpirani polutičari u Makedoniji, Srbiji, BiH, C. Gori, Hrvatskoj pomažu u tome, ma šta narod mislio i glasao. Zato i imamo Albance koji žare i pale i kolone izbeglica koje se nastanjuju na prostoru bivše SFRJ. Za to vreme masovno se iseljava lokalno stanovništvo i odlazi na Zapad kao radna snaga na poslovima koji su zapadnjacima u Evropi ispod časti.

Posmatrač F4/5

pre 5 godina

Ovo je borba protiv svakog pokušaja
makar i malog zrna nezavisnosti , a i pre svega protiv uticaja Kine ( pre nego Rusije , koju ovaj deo Balkana nikada nije interesovao ! Rusi su uvek bili okrenuti Zagrebu i Sofiji ) na Balkanu .
Kina je investirala u Pirej , a sada kreditira puteve i železnicu u CG , Srbiji , Madjarskoj ...

3210

pre 5 godina

Samo gledajte braco Srbi,Makedonija ide napred svetlosnom brzinom. 
(mix, 20. oktobar 2018 17:23) 

Bas kao Bugari i Rumuni. Eno ih u drugoj galaksiji...
(ESP, 20. oktobar 2018 18:30)

Pa i Bugari i Rumuni su napredovali,ne koliko Česi,Slovenci,Hrvati,Mađari ali zamisli tek gde bi bili da su ostali na koloseku gde i Srbija.
Milioni Rumuna i Bugara slibodno putuju rade preko,ima nekog napredka...med.sestra u Rumuniji ima platu 1 000 eura nije svima bolje ali ima nade za razliku od naše situacije.
Pa mi ne znamo ni gde smo pošli ni gde će mo završiti,čoveče ne znamo ni gde su nam granice.....imamo 800 000 zaposlenih u javnom sektoru i 1 800 000 penzionera a u proizvodnji nemamo ni 300 000 radnika i to što radi u proizvodnji radi za 250 e i gleda da pobegne.
Mi ne da ne možemo ići napred mi ne možemo ostati ni na ovom nivou.
Ko ima i malo mozga zna da je nama propast sigurno zagarantovana taman toliko koliko je sigurno da je danas Subota a sutra Nedelja.

Rusofilija bolest najmilija

pre 5 godina

Vanzemaljci koji prate vesti sa nase planete mora da ne silaze dole zbog tih Rusa - kakva li je to bolest kad se i krvolocni Ameri boje, a vec su okupirali pola sveta? No, sta moze da svari hamburgerski kokakola mozak, pa to ni pijani Rus ne moze da proguta.
(Bravo, 20. oktobar 2018 17:57)
Rusofilija bolest najmilija...

Raca

pre 5 godina

Ma, nije moguće !!
A referendum ?
Lep podsetnik i opomena za sve one koji još uvek veruju da se na referendumima i sličnim "zabavama za narod" na Balkanu nešto odlučuje i običan narod za nešto pita.

ikac klisa

pre 5 godina

@dood i to je nesto lose? Kad pogledas kako je Crna gora usla, da ne bi mafijasa bacili iza resetaka... A makedonci mimo volje gradjna isto uz reket i podmicivanje? Ja sam ponosan sto Srbija nije u NATO. A tebi ako se praktikuje fasizam pravac zapad doodoole tebi i slicnima je svejedno gde zive...

Makedonac Brsjak

pre 5 godina

Interesantno je da su najvise razocarani,a i besni,u Srbiji,komentatori/botovi koji podrzavaju sadasnju vasu Vladu/vlast.Intetesantno je i da su Vucic i nas bivsi Premijer Nikolae Gruesku veliki prijatelji.Gruesku za 5 dana ide ba robiju.Za pocetak 2 godine,sa ostalim presudama-DOZIVOTNO.I nije samo on,oko 150-200 kriminalaca iz VRHA idu u corku.E to je MAKEDONSKI SCENARIO o kojem je govorio vas Pretsednik.A svako ko je lopov-treba ide u corku.Jel tako?Tako je.Prizeljkujem vam "makedonski scenario" sto brze.Pozdrav ekipi iz B92 i dobronamernim komentatorima iz Skopja.

mitko

pre 5 godina

"To je izazvalo oluju pozitivnih reagovanja u međunarodnoj zajednici, SAD I EU, ali i nezadovoljstvo u najuticajnijoj opozicionoj VRMO-DPMNE." Kakvo poredjenje

netko

pre 5 godina

Zamolio bih nekog od negativnih komentatora, da mi objasni, zasto je odluka Makedonskog Parlamenta losa za Makedojiju? Ja zaista ne razumem sta je lose u toj odluci. Verovatno mi nedostaje neka informacija. Molim za pojasnjenje.
(App, 20. oktobar 2018 19:25)

da ti objasnim...
resavanjem problema sa grckom i imenom makedonija vise nema nikakvih kocnica da udje u nato a nesto kasnije i u EU a to se ovdasnjim rusoljubcima (vecina naroda ovde kojima je u zivotu jedino normalno da zive pod nekim staljinom i u komunizmu gde svi rade a svako za minimalac dok politicari sede na wc od zlata) jako ne svidja...

dakle niko ovde ne komentarise makedonce nego samo njihovo NE rusima.

drugo, makedonija ulaskom u nato koci i albance oko njihove zelje za posebnom drzavom. vecina ni danas ne razume da je srbija bila u nato 99te albanci na kosovu ne bi smeli ni da pisnu jer bi onda ono sto su oni uradili od natoa bilo gledano kao terorizam a ne borba za nezavisnost...