"Politika": Tadić saslušan u SBPOK-u

Beograd -- Bivši predsednik Srbije Boris Tadić saslušan kao građanina u SBPOK-u pred tužiocem u pretkrivičnom postupku za ubistvo gardista u Topčideru, piše "Politika".

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. ...cim se pominje mrtvi maras, a precutkuje zivi vuk tufegdzic, prilicno je izvesno u kom smeru se vodi postupak...
  ...sama istraga je veeeeelika sramota (i krivica) i ds-a, jer nisu nicim pomogli da se slucaj pomeri sa mrtve tacke...
  ...i tadicu su se obracali roditelji sa molbom za pomoc, pa nista...
  ...ali, kad skrivaju detalje ubistva zorana djindjica, kad nisu insistirali na pozadini i organizatorima, sta vise ocekivati od njih...
  (kraja, 18. oktobar 2018 11:38)

  # Link komentara

 2. Samo me jedno intresuje.Jeednog dana kada se utvrdi istina da li ce odgovarati i strucnjaci koji su u svojim vestacenjima tvrdili da su se vojnici pobijali izmedju sebe.Mislim da od njih treba poceti klupko da se otvara tacnije po cijem naredjenu je takvo vestacenje uradjeno. I ispravka Tadic je dao izjavu a nije saslusavan.Ko je ne upucen moze pogresan zakljucak da izvede.
  (Slobodan, 18. oktobar 2018 11:28)

  # Link komentara

 3. @da,da
  U to vreme vlasti u Srbiji "nisu znale" gde je Mladić pa nisu mogle da kažu - "Nije tu bio". Ako ne znaš gde je ,kako znaš da nije bio tu a ako znaš gde je zašto lažeš medjunarodnu zajednicu da pojma nemaš?
  I to onda otvara prostor da neko iskonstruiše priču i napadne ih zbog toga i eksploatiše to u političke svrhe.
  Sa druge strane njima je dobro došlo jer je lakše braniti se od nečega za šta nisi kriv (pa još ako je patiotizam u igri) nego čačkati nekoga ko je očigledno bitan i ko je ostao bitan i kada su se vlasti promenile...
  Kada je već Mladić u Hagu,kada ne postoji više taj pritisak,kada su se vlasti promenile onda imamo verovatno tačnu izjavu Ljajića - uvidom u kretanje Mladića utvrdjeno je da on tamo nije bio.
  Nisu morali da stradaju zbog politike (i najverovatnije i nisu) ali su izvršioci verovatno bitni nekom ko je uspeo da bude bitan svakoj vlasti.
  Nekako mi se čini da će i istraga po pitanju Davida isto završiti pa čak i da se vlast sutra promeni.
  Očigledno je da zločinci imaju prefinjen osećaj za politički trenutak i prelete kad god je to korisno...
  (Komša, 18. oktobar 2018 10:45)

  # Link komentara

 4. Sve je namešteno tako da se pravi krivci nikada ne nađu. Prošlo je već 14 godina, da su hteli odavno bi uhvatili počinioce i nalogodavce.
  (Zoka, 18. oktobar 2018 10:09)

  # Link komentara

 5. Po meni, ima tri verzije događaja zbog čega su gardisti ubijeni i sve se vrte oko toga da su videli nešto što nisu smeli ili trebali da vide.

  Prva je da su stvarno prisustvovali krijumčarenju kokaina i smeštanju u kasarnu. Druga, da su videli Radovana Karadžića kako se tu krije ili su slučajno doznali da se on tu krije. Treća, da su videli ili čuli da se tu krije Ratko Mladić.

  Sve u svemu, dva mlada života su nesrećno oduzeta zbog državnih gluposti i muljavina.
  (nemanja94, 18. oktobar 2018 10:06)

  # Link komentara

 6. Ubila ih strana agentura tražeći Mladića i to oružjem nesrećnih vojnika.A godinama raznim pričama zataškavaju slučaj.
  (misko, 18. oktobar 2018 09:59)

  # Link komentara

 7. Ma jok, nije; niko nije...Ali ipak, mora biti, neko jeste!
   (Desa, 18. oktobar 2018 09:44)

  # Link komentara

 8. Be bi u tome bilo ništa nenormalno da zaista postoji iskrena namera da se taj slučaj reši. Sve u ovoj zemlji radi se u političke svrhe. Da postoji iskrena namera da se to reši, bio bi davno saslušan, ali kao i u slučaju Vuka Jerwmića, pozivi stižu u onom trenutku kada to odgovara vlsdajućoj stranci.
  (simens, 18. oktobar 2018 09:43)

  # Link komentara

 9. Tugu roditelja i njihovu tragediju niko i nista ne moze da ublazi, ali bi im sigurno malo bilo lakse da saznaju istinu o stradanju svoje dece.
  (Valentina, 18. oktobar 2018 09:40)

  # Link komentara

 10. Očekujem saopštenje Udruženja tužilaca o još jednim pritiscima na njihov nezavisni status od strane izvršne vlasti. Brukanje države se nastavlja.
   (Uobičajena manipulacija izvršne vlasti, 18. oktobar 2018 09:36)

  # Link komentara

 11. Kako su krenuli sa teorijama zavere na kraju ce ispasti da su ih ubili marsovci.
  (ns posmatrac, 18. oktobar 2018 09:03)

  # Link komentara

 12. На сву срећу, онај због кога су убијени је у Хагу !!!
  (да да, 18. oktobar 2018 08:53)

  # Link komentara

 13. Pa ocigledno da je bilo zataskavanja i to zestokog i to sa svih mogucih strana!Nemoze niko da me ubedi da drzava nije u stanju da pronadje ubicu/ubice? gardista i to u vojnom objektu!?Sramota i tuga u isto vreme,sramota za drzavu a tuga za roditelje i rodbinu nastradalih momaka!
   (Molder, 18. oktobar 2018 08:43)

  # Link komentara

 14. Sve je namešteno tako da se pravi krivci nikada ne nađu. Prošlo je već 14 godina, da su hteli odavno bi uhvatili počinioce i nalogodavce. Kad se setim samo da su proturili i priču da su njih dvojica bili u ljubavnoj vezi i da je zbog toga jedan ubio drugog pa sebe!!!???
  (opet ja, 18. oktobar 2018 08:36)

  # Link komentara