Utorak, 16.10.2018.

10:22

"Šta god da je za Skota za nas je tzv. Da sam bio tamo..."

Šta god da je Kosovo i njegova vlada za SAD i ambasadora Skota, za nas je to takozvana vlada i takozvana država, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

"Šta god da je za Skota za nas je tzv. Da sam bio tamo..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Brankica Mamula

pre 5 godina

Šta god da je za skota, za nas Ustav Srbije, Zakon o odbrani i Zakon o vojsci, ne poznaju funkciju "vrhovnog komandanta", niti odrednicu "oružane snage", stoga se svako nazivanje Aleksandra Vučića vrhovnim komandantnom oružanih snaga, kosi sa ustavnim i zakonskim odredbama.

Kiza

pre 5 godina

Skat je zaboravio da je prošlo vreme u Srbiji kada su se ambasadori pitali kakav će stav Srbije biti po određenim pitanjima. Zaneo se čovek.

Joca

pre 5 godina

Nafurana si ti mazga...ti ces kao nekom nesto da kazes i taj neko ce od tebe da se uplasi. Bezi bre, ne zasmejavaj nas vise i nemoj da nam vredjas inteligenciju.

Musa Kesedžija

pre 5 godina

"... rekao je Vučić i primetio da nije do diplomata da ispravljaju novinare, već da odgovaraju na njihova pitanja."

Ha, ha, ha! Izjavljuje predsednik koji svakodnevno ispravlja i kritikuje novinare.

Komša

pre 5 godina

@Ahtung
Mislim da je dobro kritikovati svaku vlast.
Bez želje da Vučićevu političku karijeru ocenjujem kao pozitivanu ili negativnu pojavu ,da ulazim u to da li su mi njegovi stavovi prihvatljivi ili ne ,da li mi je simpatičan ili ne moram peiznati da se ovaj put ne slažem s tobom.
Kažeš da bi Predsednik morao da se drži Ustava ? Istina,često je i njegova i politika vladajuće koalicije u "svadji" sa Ustavom ali baš ovaj put je sve što je izgovorio i u skladu sa Ustavom i u skladu sa ustavnim ovlašćenjima Predsednika.
A dodao bih - u skladu sa našim nacionalnim interesom.
Kritikama o korupciji i drugim stvarima nije mesto na ovoj vesti.
Predsednica Vlade je peopustila da reaguje (?!) - onda to mora neko.

tex

pre 5 godina

Izjava na nivou osnovca. "Da sam ja bio tamo..." Pa eto ti ga 500m od tebe odi pa mu kazi. Kad ce ovaj narod da ukljuci mozak malo, ako ga uopste i ima.

mislim dakle postojim

pre 5 godina

U nekoj drugoj Srbiji bih i ja podrzao ovakav odgovor predsednika, ali svako koga Vucic napada mi je posebno drag. Eto kakav animozitet izaziva Vuciceva pojava.

goran

pre 5 godina

na stranu moje mišljenje o Kosovu i pre svega ljudima koji su tamo vlast u ovom trenutku, ali šta neko očekuje od ambasadora zemlje koja je priznala Kosovo, da skandira Kosovo je Srbija. S druge strane strašno je loše, nediplomatski i na kraju svakako nekulturno da se ovakve poruke upućuju ambasadoru jedne zemlje, tu pre svega mislim na izjavu Aleksandra Vulina koji je izjavio da je Vučić bio na tom sastanku verovatno bi ambasador izlete naglavačke iz vlade, koja izjava je u najmanju ruku skandal, a ni Vučićeva izjava nije mnogo bolja. Mi treba da prekinemo sa manirom šibadžija i da počenemo da trezveno i odmerteno dajemo izjave, što je prilično nemoguće kad u Vladi imate jednog Vulina čija bi poslovna sposobnost u normalnoj zemlji bila upitna, a kamo li sposobnost da bude ministar

milan d

pre 5 godina

Vucicu , sta god je Kosovo za tebe to je tvoja stvar. Kosovo je u realnosti druga drzava i ti mozes da se prucas dok god zelis. Vidis ti za mene nisi predsednik, a za druge jesi.

Radmila

pre 5 godina

6 godina si ti vodja isao u Brisel,6 godina usta stavio nisi Jeremica i Tadica dok nisi zaokruzio drzavu Kosovo.Tada si se dosetio kako greh sa sebe da speres pa si prikacijo ta tvoja nedela Jeremicu i Tadicu kao su oni Boze moj priznali Kosovo sto su trazili misljenje Medjunarodnog suda i da su oni napravili granicu i ako si ti to uradio.

Sonja

pre 5 godina

Odgovor Vučića je sasvim na mestu. Sobzirom da su nam Nemci bombardovali Beograd 1941 i streljali đake u Kragujevu, mislim da Vučić mora Angeli Merkel da otkaže ljubav i prekine sve odnose sa Nemačkom, protera Lidl i Bosch iz Srbije. Mislite da neće moći? U pravu ste.

Milovan

pre 5 godina

Kad dunem i vatru sunem....Kakav junak! Busa se u grudi na Pinku, a u direktnom kontaktu sa ambasadorima Amerike, Rusije, Kine, Nemačke, Francuske umiljato šeni.

mikula Mali

pre 5 godina

Ama ljudi, zamajavaju vas sa stvarima koje su odavno resene. Da je to bitno Vucic bi dao izjavu jucer, umesto toga uprego je masineriju koja stvara privid da oni, ipak, kao, nesto rade. Nista mu ne verujem. Zasto mi ne zivimo bolje, kad je on tako dobar i svemoguc?

ivan

pre 5 godina

Pa što potpisa Briselski sporazum,dade im granicu,carinu,policiju,sudstvo....bre ako si isprao ovim gledačima farme mozak ima nas koji se služimo dosta dobro sa istim.

Ahtung

pre 5 godina

Ovaj Vučić je retko odvratan čovek sa svojim komentarima! Svaki dan ima nešto da komentariše, a drugima zabranjuje da se pojavljuju u medijima. Misli da je najpametniji, ali gorko se vara, ako misli da se tolika korupcija u Srbiji neće baš njemu obiti o glavu. Ako je predsednik, onda ima da se ponaša po ustavu kao predsednik, a ne da vodi ličnu politiku, za koju je zadužena vlada kao kolektivni organ.

tamnavac

pre 5 godina

Ako se drzava drzi takvog stava barem u javnosti onda bi trebala da ima takav stav prema svima,sto je nemacka izuzetak a nemacka to istice i u beogradu javno,sta ste bre navalili na Mr.Skat,ako pratite dnevnu stampu pa u napisima o kosovu koriste stalno predsednik kosova i to nikom nesmeta.

Miloš

pre 5 godina

Zamolite ovog Bugojanca da se ne loži više.Zahvaljujući njegovim radikalima ostasmo i bez naroda u Srbiji .Samo šešeljoidi i lažne patriote ovde opstaju a građani Srbije kojima je ona dedovina nestaju.

s.

pre 5 godina

(prcko, 16. oktobar 2018 10:57)

Imaš vučića, imaš dačića, vulina, brnabićku, stefanovića...nabrajanje može večno potrajati.
I šta ti od takve ekipe očekuješ?
Sofisticirano diplomatsko ponašanje?
Mora da se šališ.

s.

pre 5 godina

(Maja, 16. oktobar 2018 10:57)

Naše dostojanstvo je bilo, jer pričaš o prošlosti, u rukama miloševića, šešelja, vučića, vulina i nebrojenih drugih koji su ovo sve izazvali.
Njih pitaj, nikog drugog nego njih.

Majestyk

pre 5 godina

Vučko je potpuno u pravu što se tiče odgovora. (Šaomi, 16. oktobar 2018 11:07)

Jeste... I takozvani članovi njegove takozvane stranke, uopšte nisu takozvani funkcioneri u takozvanoj vlasti takozvanog Kosova, uz takozvanu podršku vlasti u Srbiji?

Daki

pre 5 godina

Tako je!! takozvana kreatura SAD-a i međunarodne zajednice,od koje ne mogu da se operu a hteli bi,ali kako će velika SAD priznati da je pogrešila i teroriste podržavala,nikako. Leglo terorista na jugu NAŠE zemlje podržavaju i još nas teraju da pregovaramo sa njima a da se pritom oni ničega ne pridržavaju.Sramota za svet,oni će da nam drže pridike o slobodama i demokratiji.

Mamer N'goj

pre 5 godina

Skot je ambasador drzave koja je priznala Kosovo kao nezavisnu, i zato ne razumem zasto se prica o njemu. Tako bi odgovorili i ambasadori svih drzava koji su priznali Kosovo.

Zoran

pre 5 godina

Predsednice,cim ste potpisali 41 tehnicki sporazum u Briselu sa Hasim Tacijem vi ste bili duzni i obavezni da taj sporazum procitate gradjanima Srbije ali originalan da nas gradjane informisete da li je po nas taj sporazum stetan ili ne.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Ovde rus saslusava Brnabicku koja mu se pravda donoseci papir sa sobom kada je dolazila na raport...radnici se sikaniraju po korejskim fabrikama-nose pelene-nikom nista...za takve se nadje opravdanje...jedino se na izjave americkih zvanicnika reaguje na prvu loptu...sve kao kod Milosevica koji nije nasao za shodno da primi ambasadora Cimermana...posle se cudimo sta nam se desava...to bi bilo u redu ako zele da prekinu diplomatske odnose sa SAD ali ako ne zele onda grdno grese?Jos da dodam covek je rekao ono sto svi znamo?

Srbin

pre 5 godina

Možda za vas. Za nas je Kosovo kosovsko, a izgubio ga je Milosevic kad je krenuo da ga osvaja tenkovima dok je Vučić bio ministar informisanja u Milosevicevoj vladi.

doktor

pre 5 godina

jeste vi ljudi nekad culi za diplomatiju?
jel vi znate u tom duhu da se ponasate?
ovakve stvari kostaju mnogo vise nego sto mislite...neznanje, nestrucnost, nekompetentnost, to smo mi!

realnost

pre 5 godina

Aleksandre, Kosovo i Srbija razgovaraju o NORMALIZACIJI odnosa a NE o statusu Kosova. Status Kosova jeste RESEN tj. nezavisnost. Da li to prihvata Srbija ili ne uopšte ne menja realnost.

Evo tvoja omiljena država - Rusija - kaže da Južna Osetija i Abhazija su države!

Ako su one države šte je onda Kosovo? Pa ta Južna Osetija i Anhazija nemaju ni svoje pasoše a pasošem Republike Kosovo može recimo da se ide i u Grcku, Rumuniju, Slovacku, koje ne priznaje Kosovo formalno ali de fakto itekako. O vise od 100 država sveta koje priznaju Kosovo i de jure da ne govorimo.

Dakle, Skot je rekao ono što je REALNOST i mnogo je bolje da se realnost prihavata nego da se reaguje nervozno jer ako se tako nastavi ta nervoza može dugo, mnogo dugo da potraje.

Zato jedan savet da se ta nervoza skrati a ne da se produžava. Skot, u ovom pogledu, samo je ucinio uslugu.

sidji do reke

pre 5 godina

da je predsednik bio tamo ambasador bi morao da zove u pomoć šestu flotu, toliko bi jak bio odgovor! (jel može neki plus od botova? pliiiz?)

In vino veritas

pre 5 godina

Šta bi bilo da si bio tamo?!
Može za tebe i Kanada da bude takozvana država.
Temelj nezavisnog Kosova udaren je u Kumanovu i konačno Rezolucijom 1244, ne ona za Srbiju ne znači ništa dobro.
Kosovo je izgubljeno u ratu, Srbija je kapitulirala i to je Sloba i potpisao, tako da kosovska nezavisnost stvarno jeste u skladu s međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244, nisu sudije najvišeg suda u galaksiji pogrešili.
Nego gde si ti tada bio, jesi li možda imao nekakvu funkciju?!

Sanja

pre 5 godina

Bez obzira na to sto je Amerika sila ona mora da postuje zemlju domacina znaci svaki njihov predstavnik ne sme da provocira a to sto imaju interes da se Kosovo osamostali to je neka druga prica za koju mi sitni ljudi ne znamo

Predrag

pre 5 godina

Ovo ne priliči PREDSEDNIKU Države,POZOVI AMBASADORA I URUČI ZVANIČNU NOTU,DA SE ZNA ŠTA MISLI SRBIJA!!!!Inače,na OVAJ način sve LIČI na običan TRAČ!!!Možda AMBASADOR nije ni rekao tako šta,da li ste pravilno razumeli engleski jezik!?

delboji

pre 5 godina

Sve zemlje koje su proznale Kosovo za njih je Kosovo suverena nezavisna država. Srbija može zbog toga da sa svima njima prekine diplomatske odnose i da izbaci ambasadore, ali to neće da reši ništa, samo će da oteža Srbiji. Tada bi se zatvorilo 24 ambasade iz EU, ambasada SAD i razne druge, njih preko 120, a ostala bi ambasada Vatikana, Rusije, Kine, Gvineje Bisao...

we are the champions

pre 5 godina

“Nažalost nisam bio prisutan”.Ja sam mislio da je nas predsednik svud prisutan?Milsim da svi stojite u stavu mirno kada ovaj Amer priča.Znam da ‘70-ih godina prošlog veka ambasadori nisu po pola godine mogli doći na prijem kod predsednika,...

Sabahudin

pre 5 godina

Što mu ne uskratimo gostoprimstvo?
Jer smo banana država i jer se samo u medijima pravimo da smo jaki, a u realnosti nas svi gaze bespoštedno.

prcko

pre 5 godina

diplomatsko umece ravno nuli, reci americkom ambasadoru da bi leteo kroz prozor? ucite se od hrvata i crnogoraca koji su premazani sa 100 boja, pogotovo cg. zna se kako se diplomatski pregovara.

Voja zločinac

pre 5 godina

Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Pristojan odgovor jednog ministra Srbije,sramno.

Jamina

pre 5 godina

Do cega je dosao svet. Probleme nam resavaju oni koji ih najvise naprave i samo zarad svojih interesa. Oni svoja resenja postizu silom, a mi ne smemo ni da se branimo. Sta bre amer ima da trazi na Kosovu ?, pa neka napadaju Kinu i Rusiju , a nas da se manu jednom.

Pantenon

pre 5 godina

Koliko nas presednik prica u vetar.
1.Dinkic na robiji
2. vraticu naplatu karata u nadleznost grada (bus plus)
3. necu se smiriti doku Srbiju ne dovedem jos jednog proizvodjaca automobila.
4. Ikarbus je simbol oporavka srpske industrije.
5. nulta stopa tolerancije na mito i korupciju.
6. Ikarbus je prodat 5 Jul (jeste samo kupci nikako da dodju)
7. ZATO NAROD ODLAZI a od 1 januara sa novim propisima u Nemackoj ocekuje se egzodus. Ako ne odma zbog zime na prolece treca seoba Srba. Luzicki Srbi cao Zdravo Mi dolazimo.

Milovan

pre 5 godina

Kad dunem i vatru sunem....Kakav junak! Busa se u grudi na Pinku, a u direktnom kontaktu sa ambasadorima Amerike, Rusije, Kine, Nemačke, Francuske umiljato šeni.

Voja zločinac

pre 5 godina

Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Pristojan odgovor jednog ministra Srbije,sramno.

Miloš

pre 5 godina

Zamolite ovog Bugojanca da se ne loži više.Zahvaljujući njegovim radikalima ostasmo i bez naroda u Srbiji .Samo šešeljoidi i lažne patriote ovde opstaju a građani Srbije kojima je ona dedovina nestaju.

Ahtung

pre 5 godina

Ovaj Vučić je retko odvratan čovek sa svojim komentarima! Svaki dan ima nešto da komentariše, a drugima zabranjuje da se pojavljuju u medijima. Misli da je najpametniji, ali gorko se vara, ako misli da se tolika korupcija u Srbiji neće baš njemu obiti o glavu. Ako je predsednik, onda ima da se ponaša po ustavu kao predsednik, a ne da vodi ličnu politiku, za koju je zadužena vlada kao kolektivni organ.

Predrag

pre 5 godina

Ovo ne priliči PREDSEDNIKU Države,POZOVI AMBASADORA I URUČI ZVANIČNU NOTU,DA SE ZNA ŠTA MISLI SRBIJA!!!!Inače,na OVAJ način sve LIČI na običan TRAČ!!!Možda AMBASADOR nije ni rekao tako šta,da li ste pravilno razumeli engleski jezik!?

Sonja

pre 5 godina

Odgovor Vučića je sasvim na mestu. Sobzirom da su nam Nemci bombardovali Beograd 1941 i streljali đake u Kragujevu, mislim da Vučić mora Angeli Merkel da otkaže ljubav i prekine sve odnose sa Nemačkom, protera Lidl i Bosch iz Srbije. Mislite da neće moći? U pravu ste.

Jamina

pre 5 godina

Do cega je dosao svet. Probleme nam resavaju oni koji ih najvise naprave i samo zarad svojih interesa. Oni svoja resenja postizu silom, a mi ne smemo ni da se branimo. Sta bre amer ima da trazi na Kosovu ?, pa neka napadaju Kinu i Rusiju , a nas da se manu jednom.

Daki

pre 5 godina

Tako je!! takozvana kreatura SAD-a i međunarodne zajednice,od koje ne mogu da se operu a hteli bi,ali kako će velika SAD priznati da je pogrešila i teroriste podržavala,nikako. Leglo terorista na jugu NAŠE zemlje podržavaju i još nas teraju da pregovaramo sa njima a da se pritom oni ničega ne pridržavaju.Sramota za svet,oni će da nam drže pridike o slobodama i demokratiji.

Zoran

pre 5 godina

Predsednice,cim ste potpisali 41 tehnicki sporazum u Briselu sa Hasim Tacijem vi ste bili duzni i obavezni da taj sporazum procitate gradjanima Srbije ali originalan da nas gradjane informisete da li je po nas taj sporazum stetan ili ne.

prcko

pre 5 godina

diplomatsko umece ravno nuli, reci americkom ambasadoru da bi leteo kroz prozor? ucite se od hrvata i crnogoraca koji su premazani sa 100 boja, pogotovo cg. zna se kako se diplomatski pregovara.

sidji do reke

pre 5 godina

da je predsednik bio tamo ambasador bi morao da zove u pomoć šestu flotu, toliko bi jak bio odgovor! (jel može neki plus od botova? pliiiz?)

Pantenon

pre 5 godina

Koliko nas presednik prica u vetar.
1.Dinkic na robiji
2. vraticu naplatu karata u nadleznost grada (bus plus)
3. necu se smiriti doku Srbiju ne dovedem jos jednog proizvodjaca automobila.
4. Ikarbus je simbol oporavka srpske industrije.
5. nulta stopa tolerancije na mito i korupciju.
6. Ikarbus je prodat 5 Jul (jeste samo kupci nikako da dodju)
7. ZATO NAROD ODLAZI a od 1 januara sa novim propisima u Nemackoj ocekuje se egzodus. Ako ne odma zbog zime na prolece treca seoba Srba. Luzicki Srbi cao Zdravo Mi dolazimo.

realnost

pre 5 godina

Aleksandre, Kosovo i Srbija razgovaraju o NORMALIZACIJI odnosa a NE o statusu Kosova. Status Kosova jeste RESEN tj. nezavisnost. Da li to prihvata Srbija ili ne uopšte ne menja realnost.

Evo tvoja omiljena država - Rusija - kaže da Južna Osetija i Abhazija su države!

Ako su one države šte je onda Kosovo? Pa ta Južna Osetija i Anhazija nemaju ni svoje pasoše a pasošem Republike Kosovo može recimo da se ide i u Grcku, Rumuniju, Slovacku, koje ne priznaje Kosovo formalno ali de fakto itekako. O vise od 100 država sveta koje priznaju Kosovo i de jure da ne govorimo.

Dakle, Skot je rekao ono što je REALNOST i mnogo je bolje da se realnost prihavata nego da se reaguje nervozno jer ako se tako nastavi ta nervoza može dugo, mnogo dugo da potraje.

Zato jedan savet da se ta nervoza skrati a ne da se produžava. Skot, u ovom pogledu, samo je ucinio uslugu.

In vino veritas

pre 5 godina

Šta bi bilo da si bio tamo?!
Može za tebe i Kanada da bude takozvana država.
Temelj nezavisnog Kosova udaren je u Kumanovu i konačno Rezolucijom 1244, ne ona za Srbiju ne znači ništa dobro.
Kosovo je izgubljeno u ratu, Srbija je kapitulirala i to je Sloba i potpisao, tako da kosovska nezavisnost stvarno jeste u skladu s međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244, nisu sudije najvišeg suda u galaksiji pogrešili.
Nego gde si ti tada bio, jesi li možda imao nekakvu funkciju?!

Sanja

pre 5 godina

Bez obzira na to sto je Amerika sila ona mora da postuje zemlju domacina znaci svaki njihov predstavnik ne sme da provocira a to sto imaju interes da se Kosovo osamostali to je neka druga prica za koju mi sitni ljudi ne znamo

doktor

pre 5 godina

jeste vi ljudi nekad culi za diplomatiju?
jel vi znate u tom duhu da se ponasate?
ovakve stvari kostaju mnogo vise nego sto mislite...neznanje, nestrucnost, nekompetentnost, to smo mi!

we are the champions

pre 5 godina

“Nažalost nisam bio prisutan”.Ja sam mislio da je nas predsednik svud prisutan?Milsim da svi stojite u stavu mirno kada ovaj Amer priča.Znam da ‘70-ih godina prošlog veka ambasadori nisu po pola godine mogli doći na prijem kod predsednika,...

Komša

pre 5 godina

@Ahtung
Mislim da je dobro kritikovati svaku vlast.
Bez želje da Vučićevu političku karijeru ocenjujem kao pozitivanu ili negativnu pojavu ,da ulazim u to da li su mi njegovi stavovi prihvatljivi ili ne ,da li mi je simpatičan ili ne moram peiznati da se ovaj put ne slažem s tobom.
Kažeš da bi Predsednik morao da se drži Ustava ? Istina,često je i njegova i politika vladajuće koalicije u "svadji" sa Ustavom ali baš ovaj put je sve što je izgovorio i u skladu sa Ustavom i u skladu sa ustavnim ovlašćenjima Predsednika.
A dodao bih - u skladu sa našim nacionalnim interesom.
Kritikama o korupciji i drugim stvarima nije mesto na ovoj vesti.
Predsednica Vlade je peopustila da reaguje (?!) - onda to mora neko.

delboji

pre 5 godina

Sve zemlje koje su proznale Kosovo za njih je Kosovo suverena nezavisna država. Srbija može zbog toga da sa svima njima prekine diplomatske odnose i da izbaci ambasadore, ali to neće da reši ništa, samo će da oteža Srbiji. Tada bi se zatvorilo 24 ambasade iz EU, ambasada SAD i razne druge, njih preko 120, a ostala bi ambasada Vatikana, Rusije, Kine, Gvineje Bisao...

tamnavac

pre 5 godina

Ako se drzava drzi takvog stava barem u javnosti onda bi trebala da ima takav stav prema svima,sto je nemacka izuzetak a nemacka to istice i u beogradu javno,sta ste bre navalili na Mr.Skat,ako pratite dnevnu stampu pa u napisima o kosovu koriste stalno predsednik kosova i to nikom nesmeta.

Kiza

pre 5 godina

Skat je zaboravio da je prošlo vreme u Srbiji kada su se ambasadori pitali kakav će stav Srbije biti po određenim pitanjima. Zaneo se čovek.

Musa Kesedžija

pre 5 godina

"... rekao je Vučić i primetio da nije do diplomata da ispravljaju novinare, već da odgovaraju na njihova pitanja."

Ha, ha, ha! Izjavljuje predsednik koji svakodnevno ispravlja i kritikuje novinare.

Joca

pre 5 godina

Nafurana si ti mazga...ti ces kao nekom nesto da kazes i taj neko ce od tebe da se uplasi. Bezi bre, ne zasmejavaj nas vise i nemoj da nam vredjas inteligenciju.

tex

pre 5 godina

Izjava na nivou osnovca. "Da sam ja bio tamo..." Pa eto ti ga 500m od tebe odi pa mu kazi. Kad ce ovaj narod da ukljuci mozak malo, ako ga uopste i ima.

Sabahudin

pre 5 godina

Što mu ne uskratimo gostoprimstvo?
Jer smo banana država i jer se samo u medijima pravimo da smo jaki, a u realnosti nas svi gaze bespoštedno.

mislim dakle postojim

pre 5 godina

U nekoj drugoj Srbiji bih i ja podrzao ovakav odgovor predsednika, ali svako koga Vucic napada mi je posebno drag. Eto kakav animozitet izaziva Vuciceva pojava.

milan d

pre 5 godina

Vucicu , sta god je Kosovo za tebe to je tvoja stvar. Kosovo je u realnosti druga drzava i ti mozes da se prucas dok god zelis. Vidis ti za mene nisi predsednik, a za druge jesi.

s.

pre 5 godina

(prcko, 16. oktobar 2018 10:57)

Imaš vučića, imaš dačića, vulina, brnabićku, stefanovića...nabrajanje može večno potrajati.
I šta ti od takve ekipe očekuješ?
Sofisticirano diplomatsko ponašanje?
Mora da se šališ.

Majestyk

pre 5 godina

Vučko je potpuno u pravu što se tiče odgovora. (Šaomi, 16. oktobar 2018 11:07)

Jeste... I takozvani članovi njegove takozvane stranke, uopšte nisu takozvani funkcioneri u takozvanoj vlasti takozvanog Kosova, uz takozvanu podršku vlasti u Srbiji?

goran

pre 5 godina

na stranu moje mišljenje o Kosovu i pre svega ljudima koji su tamo vlast u ovom trenutku, ali šta neko očekuje od ambasadora zemlje koja je priznala Kosovo, da skandira Kosovo je Srbija. S druge strane strašno je loše, nediplomatski i na kraju svakako nekulturno da se ovakve poruke upućuju ambasadoru jedne zemlje, tu pre svega mislim na izjavu Aleksandra Vulina koji je izjavio da je Vučić bio na tom sastanku verovatno bi ambasador izlete naglavačke iz vlade, koja izjava je u najmanju ruku skandal, a ni Vučićeva izjava nije mnogo bolja. Mi treba da prekinemo sa manirom šibadžija i da počenemo da trezveno i odmerteno dajemo izjave, što je prilično nemoguće kad u Vladi imate jednog Vulina čija bi poslovna sposobnost u normalnoj zemlji bila upitna, a kamo li sposobnost da bude ministar

ivan

pre 5 godina

Pa što potpisa Briselski sporazum,dade im granicu,carinu,policiju,sudstvo....bre ako si isprao ovim gledačima farme mozak ima nas koji se služimo dosta dobro sa istim.

Mamer N'goj

pre 5 godina

Skot je ambasador drzave koja je priznala Kosovo kao nezavisnu, i zato ne razumem zasto se prica o njemu. Tako bi odgovorili i ambasadori svih drzava koji su priznali Kosovo.

Srbin

pre 5 godina

Možda za vas. Za nas je Kosovo kosovsko, a izgubio ga je Milosevic kad je krenuo da ga osvaja tenkovima dok je Vučić bio ministar informisanja u Milosevicevoj vladi.

Radmila

pre 5 godina

6 godina si ti vodja isao u Brisel,6 godina usta stavio nisi Jeremica i Tadica dok nisi zaokruzio drzavu Kosovo.Tada si se dosetio kako greh sa sebe da speres pa si prikacijo ta tvoja nedela Jeremicu i Tadicu kao su oni Boze moj priznali Kosovo sto su trazili misljenje Medjunarodnog suda i da su oni napravili granicu i ako si ti to uradio.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Ovde rus saslusava Brnabicku koja mu se pravda donoseci papir sa sobom kada je dolazila na raport...radnici se sikaniraju po korejskim fabrikama-nose pelene-nikom nista...za takve se nadje opravdanje...jedino se na izjave americkih zvanicnika reaguje na prvu loptu...sve kao kod Milosevica koji nije nasao za shodno da primi ambasadora Cimermana...posle se cudimo sta nam se desava...to bi bilo u redu ako zele da prekinu diplomatske odnose sa SAD ali ako ne zele onda grdno grese?Jos da dodam covek je rekao ono sto svi znamo?

mikula Mali

pre 5 godina

Ama ljudi, zamajavaju vas sa stvarima koje su odavno resene. Da je to bitno Vucic bi dao izjavu jucer, umesto toga uprego je masineriju koja stvara privid da oni, ipak, kao, nesto rade. Nista mu ne verujem. Zasto mi ne zivimo bolje, kad je on tako dobar i svemoguc?

s.

pre 5 godina

(Maja, 16. oktobar 2018 10:57)

Naše dostojanstvo je bilo, jer pričaš o prošlosti, u rukama miloševića, šešelja, vučića, vulina i nebrojenih drugih koji su ovo sve izazvali.
Njih pitaj, nikog drugog nego njih.

Brankica Mamula

pre 5 godina

Šta god da je za skota, za nas Ustav Srbije, Zakon o odbrani i Zakon o vojsci, ne poznaju funkciju "vrhovnog komandanta", niti odrednicu "oružane snage", stoga se svako nazivanje Aleksandra Vučića vrhovnim komandantnom oružanih snaga, kosi sa ustavnim i zakonskim odredbama.

Milovan

pre 5 godina

Kad dunem i vatru sunem....Kakav junak! Busa se u grudi na Pinku, a u direktnom kontaktu sa ambasadorima Amerike, Rusije, Kine, Nemačke, Francuske umiljato šeni.

Miloš

pre 5 godina

Zamolite ovog Bugojanca da se ne loži više.Zahvaljujući njegovim radikalima ostasmo i bez naroda u Srbiji .Samo šešeljoidi i lažne patriote ovde opstaju a građani Srbije kojima je ona dedovina nestaju.

Ahtung

pre 5 godina

Ovaj Vučić je retko odvratan čovek sa svojim komentarima! Svaki dan ima nešto da komentariše, a drugima zabranjuje da se pojavljuju u medijima. Misli da je najpametniji, ali gorko se vara, ako misli da se tolika korupcija u Srbiji neće baš njemu obiti o glavu. Ako je predsednik, onda ima da se ponaša po ustavu kao predsednik, a ne da vodi ličnu politiku, za koju je zadužena vlada kao kolektivni organ.

Predrag

pre 5 godina

Ovo ne priliči PREDSEDNIKU Države,POZOVI AMBASADORA I URUČI ZVANIČNU NOTU,DA SE ZNA ŠTA MISLI SRBIJA!!!!Inače,na OVAJ način sve LIČI na običan TRAČ!!!Možda AMBASADOR nije ni rekao tako šta,da li ste pravilno razumeli engleski jezik!?

Zoran

pre 5 godina

Predsednice,cim ste potpisali 41 tehnicki sporazum u Briselu sa Hasim Tacijem vi ste bili duzni i obavezni da taj sporazum procitate gradjanima Srbije ali originalan da nas gradjane informisete da li je po nas taj sporazum stetan ili ne.

mislim dakle postojim

pre 5 godina

U nekoj drugoj Srbiji bih i ja podrzao ovakav odgovor predsednika, ali svako koga Vucic napada mi je posebno drag. Eto kakav animozitet izaziva Vuciceva pojava.

Joca

pre 5 godina

Nafurana si ti mazga...ti ces kao nekom nesto da kazes i taj neko ce od tebe da se uplasi. Bezi bre, ne zasmejavaj nas vise i nemoj da nam vredjas inteligenciju.

tex

pre 5 godina

Izjava na nivou osnovca. "Da sam ja bio tamo..." Pa eto ti ga 500m od tebe odi pa mu kazi. Kad ce ovaj narod da ukljuci mozak malo, ako ga uopste i ima.

sidji do reke

pre 5 godina

da je predsednik bio tamo ambasador bi morao da zove u pomoć šestu flotu, toliko bi jak bio odgovor! (jel može neki plus od botova? pliiiz?)

prcko

pre 5 godina

diplomatsko umece ravno nuli, reci americkom ambasadoru da bi leteo kroz prozor? ucite se od hrvata i crnogoraca koji su premazani sa 100 boja, pogotovo cg. zna se kako se diplomatski pregovara.

milan d

pre 5 godina

Vucicu , sta god je Kosovo za tebe to je tvoja stvar. Kosovo je u realnosti druga drzava i ti mozes da se prucas dok god zelis. Vidis ti za mene nisi predsednik, a za druge jesi.

mikula Mali

pre 5 godina

Ama ljudi, zamajavaju vas sa stvarima koje su odavno resene. Da je to bitno Vucic bi dao izjavu jucer, umesto toga uprego je masineriju koja stvara privid da oni, ipak, kao, nesto rade. Nista mu ne verujem. Zasto mi ne zivimo bolje, kad je on tako dobar i svemoguc?

Pantenon

pre 5 godina

Koliko nas presednik prica u vetar.
1.Dinkic na robiji
2. vraticu naplatu karata u nadleznost grada (bus plus)
3. necu se smiriti doku Srbiju ne dovedem jos jednog proizvodjaca automobila.
4. Ikarbus je simbol oporavka srpske industrije.
5. nulta stopa tolerancije na mito i korupciju.
6. Ikarbus je prodat 5 Jul (jeste samo kupci nikako da dodju)
7. ZATO NAROD ODLAZI a od 1 januara sa novim propisima u Nemackoj ocekuje se egzodus. Ako ne odma zbog zime na prolece treca seoba Srba. Luzicki Srbi cao Zdravo Mi dolazimo.

tamnavac

pre 5 godina

Ako se drzava drzi takvog stava barem u javnosti onda bi trebala da ima takav stav prema svima,sto je nemacka izuzetak a nemacka to istice i u beogradu javno,sta ste bre navalili na Mr.Skat,ako pratite dnevnu stampu pa u napisima o kosovu koriste stalno predsednik kosova i to nikom nesmeta.

realnost

pre 5 godina

Aleksandre, Kosovo i Srbija razgovaraju o NORMALIZACIJI odnosa a NE o statusu Kosova. Status Kosova jeste RESEN tj. nezavisnost. Da li to prihvata Srbija ili ne uopšte ne menja realnost.

Evo tvoja omiljena država - Rusija - kaže da Južna Osetija i Abhazija su države!

Ako su one države šte je onda Kosovo? Pa ta Južna Osetija i Anhazija nemaju ni svoje pasoše a pasošem Republike Kosovo može recimo da se ide i u Grcku, Rumuniju, Slovacku, koje ne priznaje Kosovo formalno ali de fakto itekako. O vise od 100 država sveta koje priznaju Kosovo i de jure da ne govorimo.

Dakle, Skot je rekao ono što je REALNOST i mnogo je bolje da se realnost prihavata nego da se reaguje nervozno jer ako se tako nastavi ta nervoza može dugo, mnogo dugo da potraje.

Zato jedan savet da se ta nervoza skrati a ne da se produžava. Skot, u ovom pogledu, samo je ucinio uslugu.

In vino veritas

pre 5 godina

Šta bi bilo da si bio tamo?!
Može za tebe i Kanada da bude takozvana država.
Temelj nezavisnog Kosova udaren je u Kumanovu i konačno Rezolucijom 1244, ne ona za Srbiju ne znači ništa dobro.
Kosovo je izgubljeno u ratu, Srbija je kapitulirala i to je Sloba i potpisao, tako da kosovska nezavisnost stvarno jeste u skladu s međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244, nisu sudije najvišeg suda u galaksiji pogrešili.
Nego gde si ti tada bio, jesi li možda imao nekakvu funkciju?!

doktor

pre 5 godina

jeste vi ljudi nekad culi za diplomatiju?
jel vi znate u tom duhu da se ponasate?
ovakve stvari kostaju mnogo vise nego sto mislite...neznanje, nestrucnost, nekompetentnost, to smo mi!

s.

pre 5 godina

(prcko, 16. oktobar 2018 10:57)

Imaš vučića, imaš dačića, vulina, brnabićku, stefanovića...nabrajanje može večno potrajati.
I šta ti od takve ekipe očekuješ?
Sofisticirano diplomatsko ponašanje?
Mora da se šališ.

we are the champions

pre 5 godina

“Nažalost nisam bio prisutan”.Ja sam mislio da je nas predsednik svud prisutan?Milsim da svi stojite u stavu mirno kada ovaj Amer priča.Znam da ‘70-ih godina prošlog veka ambasadori nisu po pola godine mogli doći na prijem kod predsednika,...

ivan

pre 5 godina

Pa što potpisa Briselski sporazum,dade im granicu,carinu,policiju,sudstvo....bre ako si isprao ovim gledačima farme mozak ima nas koji se služimo dosta dobro sa istim.

Srbin

pre 5 godina

Možda za vas. Za nas je Kosovo kosovsko, a izgubio ga je Milosevic kad je krenuo da ga osvaja tenkovima dok je Vučić bio ministar informisanja u Milosevicevoj vladi.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Ovde rus saslusava Brnabicku koja mu se pravda donoseci papir sa sobom kada je dolazila na raport...radnici se sikaniraju po korejskim fabrikama-nose pelene-nikom nista...za takve se nadje opravdanje...jedino se na izjave americkih zvanicnika reaguje na prvu loptu...sve kao kod Milosevica koji nije nasao za shodno da primi ambasadora Cimermana...posle se cudimo sta nam se desava...to bi bilo u redu ako zele da prekinu diplomatske odnose sa SAD ali ako ne zele onda grdno grese?Jos da dodam covek je rekao ono sto svi znamo?

Sabahudin

pre 5 godina

Što mu ne uskratimo gostoprimstvo?
Jer smo banana država i jer se samo u medijima pravimo da smo jaki, a u realnosti nas svi gaze bespoštedno.

Radmila

pre 5 godina

6 godina si ti vodja isao u Brisel,6 godina usta stavio nisi Jeremica i Tadica dok nisi zaokruzio drzavu Kosovo.Tada si se dosetio kako greh sa sebe da speres pa si prikacijo ta tvoja nedela Jeremicu i Tadicu kao su oni Boze moj priznali Kosovo sto su trazili misljenje Medjunarodnog suda i da su oni napravili granicu i ako si ti to uradio.

Musa Kesedžija

pre 5 godina

"... rekao je Vučić i primetio da nije do diplomata da ispravljaju novinare, već da odgovaraju na njihova pitanja."

Ha, ha, ha! Izjavljuje predsednik koji svakodnevno ispravlja i kritikuje novinare.

goran

pre 5 godina

na stranu moje mišljenje o Kosovu i pre svega ljudima koji su tamo vlast u ovom trenutku, ali šta neko očekuje od ambasadora zemlje koja je priznala Kosovo, da skandira Kosovo je Srbija. S druge strane strašno je loše, nediplomatski i na kraju svakako nekulturno da se ovakve poruke upućuju ambasadoru jedne zemlje, tu pre svega mislim na izjavu Aleksandra Vulina koji je izjavio da je Vučić bio na tom sastanku verovatno bi ambasador izlete naglavačke iz vlade, koja izjava je u najmanju ruku skandal, a ni Vučićeva izjava nije mnogo bolja. Mi treba da prekinemo sa manirom šibadžija i da počenemo da trezveno i odmerteno dajemo izjave, što je prilično nemoguće kad u Vladi imate jednog Vulina čija bi poslovna sposobnost u normalnoj zemlji bila upitna, a kamo li sposobnost da bude ministar

s.

pre 5 godina

(Maja, 16. oktobar 2018 10:57)

Naše dostojanstvo je bilo, jer pričaš o prošlosti, u rukama miloševića, šešelja, vučića, vulina i nebrojenih drugih koji su ovo sve izazvali.
Njih pitaj, nikog drugog nego njih.

Mamer N'goj

pre 5 godina

Skot je ambasador drzave koja je priznala Kosovo kao nezavisnu, i zato ne razumem zasto se prica o njemu. Tako bi odgovorili i ambasadori svih drzava koji su priznali Kosovo.

Majestyk

pre 5 godina

Vučko je potpuno u pravu što se tiče odgovora. (Šaomi, 16. oktobar 2018 11:07)

Jeste... I takozvani članovi njegove takozvane stranke, uopšte nisu takozvani funkcioneri u takozvanoj vlasti takozvanog Kosova, uz takozvanu podršku vlasti u Srbiji?

Brankica Mamula

pre 5 godina

Šta god da je za skota, za nas Ustav Srbije, Zakon o odbrani i Zakon o vojsci, ne poznaju funkciju "vrhovnog komandanta", niti odrednicu "oružane snage", stoga se svako nazivanje Aleksandra Vučića vrhovnim komandantnom oružanih snaga, kosi sa ustavnim i zakonskim odredbama.

Sanja

pre 5 godina

Bez obzira na to sto je Amerika sila ona mora da postuje zemlju domacina znaci svaki njihov predstavnik ne sme da provocira a to sto imaju interes da se Kosovo osamostali to je neka druga prica za koju mi sitni ljudi ne znamo

Jamina

pre 5 godina

Do cega je dosao svet. Probleme nam resavaju oni koji ih najvise naprave i samo zarad svojih interesa. Oni svoja resenja postizu silom, a mi ne smemo ni da se branimo. Sta bre amer ima da trazi na Kosovu ?, pa neka napadaju Kinu i Rusiju , a nas da se manu jednom.

Voja zločinac

pre 5 godina

Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Pristojan odgovor jednog ministra Srbije,sramno.

Komša

pre 5 godina

@Ahtung
Mislim da je dobro kritikovati svaku vlast.
Bez želje da Vučićevu političku karijeru ocenjujem kao pozitivanu ili negativnu pojavu ,da ulazim u to da li su mi njegovi stavovi prihvatljivi ili ne ,da li mi je simpatičan ili ne moram peiznati da se ovaj put ne slažem s tobom.
Kažeš da bi Predsednik morao da se drži Ustava ? Istina,često je i njegova i politika vladajuće koalicije u "svadji" sa Ustavom ali baš ovaj put je sve što je izgovorio i u skladu sa Ustavom i u skladu sa ustavnim ovlašćenjima Predsednika.
A dodao bih - u skladu sa našim nacionalnim interesom.
Kritikama o korupciji i drugim stvarima nije mesto na ovoj vesti.
Predsednica Vlade je peopustila da reaguje (?!) - onda to mora neko.

Daki

pre 5 godina

Tako je!! takozvana kreatura SAD-a i međunarodne zajednice,od koje ne mogu da se operu a hteli bi,ali kako će velika SAD priznati da je pogrešila i teroriste podržavala,nikako. Leglo terorista na jugu NAŠE zemlje podržavaju i još nas teraju da pregovaramo sa njima a da se pritom oni ničega ne pridržavaju.Sramota za svet,oni će da nam drže pridike o slobodama i demokratiji.

Kiza

pre 5 godina

Skat je zaboravio da je prošlo vreme u Srbiji kada su se ambasadori pitali kakav će stav Srbije biti po određenim pitanjima. Zaneo se čovek.

Sonja

pre 5 godina

Odgovor Vučića je sasvim na mestu. Sobzirom da su nam Nemci bombardovali Beograd 1941 i streljali đake u Kragujevu, mislim da Vučić mora Angeli Merkel da otkaže ljubav i prekine sve odnose sa Nemačkom, protera Lidl i Bosch iz Srbije. Mislite da neće moći? U pravu ste.

delboji

pre 5 godina

Sve zemlje koje su proznale Kosovo za njih je Kosovo suverena nezavisna država. Srbija može zbog toga da sa svima njima prekine diplomatske odnose i da izbaci ambasadore, ali to neće da reši ništa, samo će da oteža Srbiji. Tada bi se zatvorilo 24 ambasade iz EU, ambasada SAD i razne druge, njih preko 120, a ostala bi ambasada Vatikana, Rusije, Kine, Gvineje Bisao...