1. izuzetno naporan čovek. njegove izjave deluju vrlo negativno na moju probavu.
  (e moj galileo..., 11. oktobar 2018 23:26)

  # Link komentara

 2. Ko bi reko čuda da se dese...
  Emire da li si postao Nemanja iz interesa ili si stvarno iz uvjerenja onako naglo postao pravoslavac ili si u nekom strahu ili si u kompleksima ili si krivo procijenio ko ce da pobijedi? Sretno Emire, a vrijeme je da čovjek tvojih godina shvati da parame ne može da se kupi ono najvažnije, ono šta daje najveće zadovoljstvo, a to je mir u srcu i duši koje ima pravednik, pošten i čestit čovjek, onaj koji poštuje tuđe, koji nije učinio zla i koji uživa svoje. Ne možeš mrziti majku a voljeti ratnog zločinca i biti sretan. To nije moguće ljudskom biću. Svaki čovjek zna u dubini svog bića što je ispravno i moralno a što je zlo. Čovjek koji čini dobro ima osjećaj radosti, čovjek koji čini protiv dobra ili koji čini zlo, taj nema radosti, u njemu je nemir, mržnja, agresija, nezadovoljstvo, crne misli, bijeg u alkohol, drogu, kocku, bijeg od samog sebe ali od sebe se ne može pobjeći. Želim ti da pronađeš taj duboki mir.
  (Bosna zemlja plemenita)
  -------
  Ako ste rodjeni i rasli u tako plemenitoj zemlji otkud toliko primitivizma, neznanja i mržnje u Vašem komentaru?!
  Da li ste i Vi postali Ibro, Bakir ili Ejup iz interesa? Zašto je povratak na veru svojih predaka veći greh nego prelazak na veru stranih okupatora?! Ko je Vama Bošnjacima "majka" a ko "maćeha" ali, kada pokušavate to da utvrdite shvatite da je Islam na Balkan došao tek u XIV veku?! Na ovim prostorima se uvek lakše vidi trun u tudjem oku nego balvan u svom oku?!
  (Mula Jusuf, 11. oktobar 2018 22:25)

  # Link komentara

 3. "Проблем код нас Срба је што се раздвајамо по вери. Једно је нација, а друго је вера. Значи Срби могу да буду и муслимани и католици, а не само православци."
  Isti problem imaju i Bosanci.
  (jin i jang, 11. oktobar 2018 20:05)

  # Link komentara

 4. @ za Emira Nemanju ako slučajno naiđe da pročita

  Ko bi reko čuda da se dese...
  Emire da li si postao Nemanja iz interesa ili si stvarno iz uvjerenja onako naglo postao pravoslavac ili si u nekom strahu ili si u kompleksima ili si krivo procijenio ko ce da pobijedi? Da li se se već razočarao ili si sretan kao nikad prije? Da li je to šta reče “ako postanem musliman” već neki početak promjene? Sta god odabereš neka ti je sretno ali ne vrijeđaj druge, posebno one koji su žrtve nasilja. Sretno Emire, a vrijeme je da čovjek tvojih godina shvati da parame ne može da se kupi ono najvažnije, ono šta daje najveće zadovoljstvo, a to je mir u srcu i duši koje ima pravednik, pošten i čestit čovjek, onaj koji poštuje tuđe, koji nije učinio zla i koji uživa svoje. Ne možeš mrziti majku a voljeti ratnog zločinca i biti sretan. To nije moguće ljudskom biću. Svaki čovjek zna u dubini svog bića što je ispravno i moralno a što je zlo. Čovjek koji čini dobro ima osjećaj radosti, čovjek koji čini protiv dobra ili koji čini zlo, taj nema radosti, u njemu je nemir, mržnja, agresija, nezadovoljstvo, crne misli, bijeg u alkohol, drogu, kocku, bijeg od samog sebe ali od sebe se ne može pobjeći. Želim ti da pronađeš taj duboki mir.
  (Bosna zemlja plemenita, 11. oktobar 2018 17:29)

  # Link komentara

 5. Možda on toga nije svestan, ali meni se čini da je misija Emira Kusturice u tome da podsvesno približi Islam Srbima, kako bi u nekom narednom periodu naša deca lakše prihvatila ideju mešanja sa migrantima i prelaska u Islam. Ova izjava to potvrdjuje. Molim objavite komentar, hvala.
  (Bojan, 11. oktobar 2018 17:03)

  # Link komentara

 6. Када бих постао оним који влада, заповеда и командује, звао бих се, у турском и арапском свету, Емир, Амир или Умар.
  (Nomen est omen, 11. oktobar 2018 16:50)

  # Link komentara

 7. Normalan, pametan, obrazovan, kreativan, nagradjivan, svetski covek, od lika i dela, sa integritetom. Govori ono sto je istina, da su Bosnjaci islamizovani Srbi. I da je njemu blize da bude ono sto jeste nego da glumi da je nesto sto nije. To svi znamo. Nemam nameru da vredjam Bosnjake, ne moraju se deklarisati kao Srbi, ali cemu mrznja i precutkivnje svog srpskog porekla? Emir jedini ima hrabrosti da kaze ono sto svaki gradjanin zna u obe drzave. Dok se stvari ne iznesu na videlo vec su u "vazduhu" ni medju dvoje pojedinaca ne popusta napetost a kamo li ovako na kolektivnom nivou. Tu napetost onda zloupotrebljavaju razni ekstremisti i nezasiti politicari i umesto da se postujemo i da saradjujemo mi se prepucavamo oko toga ko je ko i sta je sta ko pijanci ispred trafike a niko ne vodi racuna o bitnim stvarima: pravnoj drzavi, privredi, pozitivnoj selekciji, odgovornosti slobodi, standardu...Bosnjaci, bez ljutnje, ali recite istinu pa da oprostimo jedni drugima i krenemo napred svi zajedno.
   (jakub, 11. oktobar 2018 16:42)

  # Link komentara

 8. Da se Kusturica izjasni da li je za Jugoslaviju ili Srbiju,da bi pričali ili ne o nacionalizmu,izdaji,doslednosti,zemlje gde smo rodjeni...
   (hm, 11. oktobar 2018 16:38)

  # Link komentara

 9. Stipe Delic....katolik,Faruk Delic....musliman,Vukasin Delic....pravoslavac....Tri coveka istog prezimena i isti jezik govore,a razlicite vere....
  (karudijan, 11. oktobar 2018 14:51) # Link komentara

  Ono si sta hoces biti.samo to nekima nije jasno.
  Eto imas Washingtona amera,engleza,australaca,novozelandjana...
  I sad vidi koliko su te nacije napredne,a balkanska plemena zaostala jer se vjecito zivi u proslosti
  (Realno, 11. oktobar 2018 16:38)

  # Link komentara

 10. Folirant
  (pop, 11. oktobar 2018 15:56)

  # Link komentara

 11. Човек је геније. Проблем код нас Срба је што се раздвајамо по вери. Једно је нација, а друго је вера. Значи Срби могу да буду и муслимани и католици, а не само православци.
  Како је могуће да нико жив нема то да каже овом народу осим Емира?
  (Maja, 11. oktobar 2018 15:00)

  # Link komentara

 12. @arsuz Posle Monike Beluči nema dalje! :-)
  (Nekulturko, 11. oktobar 2018 14:55)

  # Link komentara

 13. Ovaj covek je zalutao u svemu
   (Bez inegriteta, 11. oktobar 2018 14:53)

  # Link komentara

 14. Stipe Delic....katolik,Faruk Delic....musliman,Vukasin Delic....pravoslavac....Tri coveka istog prezimena i isti jezik govore,a razlicite vere....
  (karudijan, 11. oktobar 2018 14:51)

  # Link komentara

 15. Tvoj jedini Bog je novac i licna korist. Molio bi se ti kome god samo da plati.
   (Shirobon, 11. oktobar 2018 14:50)

  # Link komentara

 16. E moj nemanja...
   (Lazo, 11. oktobar 2018 14:18)

  # Link komentara

 17. Respect!
  (Chicago Sarma, 11. oktobar 2018 14:17)

  # Link komentara

 18. (arsuz, 11. oktobar 2018 12:35)
  Nije u redu druže moj jer je čovek genije a film i vera su preusko polje da se Emir ograniči samo na to. Bravo i napred Emire!
   (Dunster, 11. oktobar 2018 14:11)

  # Link komentara

 19. Emir je postao stručnjak opšte prakse, a fali mu znanja van sfere filmske umetnosti, kao i poznavanje metodologije.
  Pravda za Emira brata našeg +
   (Bobić, 11. oktobar 2018 14:05)

  # Link komentara

 20. Gdje si Nemanja..., još uvijek žališ za Sarajevom- koje toliko pljuješ , ostavi nas na miru i idi u crkvu ...
   (almir, 11. oktobar 2018 14:05)

  # Link komentara

 21. Čovječe sjaši više s Bosne i Bošnjaka, budi šta želiš i marsovac što se mene tiče. Snimaj filmove, radi šta hočeš, samo nas popusti više. U Sarajevu niti ko pita za tebe niti si kome interesantan.
   (dino, 11. oktobar 2018 13:58)

  # Link komentara

 22. Mislimani se mole isključivo na arapskom jeziku...
  (beograđanin, 11. oktobar 2018 13:50)

  # Link komentara

 23. Emire, Zapad je rad. Ko radi taj i ima. Zapad je kapitalizam sto znaci glava. Ko je pametan taj i ima. Sta je pogresno u tim vrednostima Emire? Zasto uporno trujete Srbe antizapadnom propagandom?
  (stranger, 11. oktobar 2018 13:50)

  # Link komentara

 24. Arsuze nije Emir menjao veru, jer je rođen i odrastao u porodici u kojoj se vera nije praktikovala. Znači on se kao zreo čovek opredelio, nije ga niko kao dete bez pitanja usmerio.
   (Pera Srbin, 11. oktobar 2018 13:48)

  # Link komentara

 25. Nije to samo problem muslimana u bivsoj Jugi nego u citavom svetu osim arapskom,mole se Bogu na jeziku koji ne razumeju,tako je bilo i u pravoslavaca,na staroslovenskom a i u katolika na latinskom,stoga je 100% Emir u pravu :)
   (cobo, 11. oktobar 2018 13:14)

  # Link komentara

 26. Kako u zemlji kao sto je (nekada) moja Bosna, da se rodi tako obrazovano inteligentno, posteno vaspitano bice kao sto je Kusturica? Moj naklon gospodine Emire, sve sto ste rekli do sada mudro je i duboko promisljeno.
  (Sarajka, 11. oktobar 2018 12:43)

  # Link komentara

 27. Emire budi ono sto zelis da budes i nemas potrebe da razumes druge,jer ni oni tebe ne razumeju. Vecina nas, razmislja o egzistenciji i kako "skrpiti"kraj sa krajem,a ti mozes oko sebe okupiti intelektualce,koji kao i ti nemaju egzistencijalnih problema i sa kojima mozes da "glabas"o svim problemima koji i postoje i ne postoje, u,za tebe svetloj sadasnjosti,a i buducnosti.
  (Kraljevic Marko, 11. oktobar 2018 12:43)

  # Link komentara

 28. Pa kad nisi vernik što onda promenio veru? Još nešto sam primetio. Naš priznati reditelj o svemu priča zadnjih godina. O politici, veri... a najmanje o filmu i umetnosti. Nešto tu nije u redu.
   (arsuz, 11. oktobar 2018 12:35)

  # Link komentara