Nedelja, 07.10.2018.

10:06

Novo rusko uporište na Balkanu, Kremlj pravi novu RS?

Američki analitičar Januš Bugajski ocenio da je Skoplje novo rusko uporište na Balkanu i da Kremlj računa na to da će Makedonija postati nova Republika Srpska.

Izvor: Beta

Novo rusko uporište na Balkanu, Kremlj pravi novu RS? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Gradjanin sveta

pre 5 godina

NATO se vec nalazi u Makedoniji i tesko mogu da zamislim da ce SAD dozvoliti Rusiji da preuzmu Makedoniju. Potisnuce proruske politicare iz Makedonije bez obzira na veliki broj njihovih pristalica. EU je vec cestitala na proevropskoj odluci naroda ne komentarisuci slabu izlaznost..Vucicu bi bilo pametnije da cuti i ne mesa se ako zeli nastavak podrske SAD i zapada koja mu je i pomogla da dodje na vlast. Srbija i Makedonija treba da se potpuno intergrise u zapadno drustvo. Rusija je drzava bez demokratskih jnstitucija u kojij ogromna vecina zivi u bedi. Ne treba nam takav sistem!

Живојин Рилаковић

pre 5 godina

Умро је Збигњев Бжежињски па је место главног русофоба Пољака у Америци упражњено. Е, за то место се сад кандидује опскурни "аналитичар" Јануш Бугајски, пишући овакве небулозе и претендујући да зна по нешто и о Македонији.

Bik koji sedi

pre 5 godina

Nisam baš razumeo.. Bio je referendum, znamo kako je prošao, gde su tu rusi? kao nekakvi "botovi" su na društvenim mrežama kao uticali na referendum?!?
malo ozbiljnosti gospodo

Nn

pre 5 godina

Ali kad nece da ih udostoje ni posete, nego im salju zahteve preko video snimka. Pa jos kad spinuju propali referendum. Ako im neko pokaze srednji prst kao makedonski narod na pomenutom referendumu, odmah su ruska gubernija, itd.

Makedonija - kako došla...

pre 5 godina

A šta kažu ruski analitičari za Kosovo, čija je to kolonija, pardon interesna sfera - možda crnogorska, slovenačka, hrvatska ili američka...
Što se Makedonije tiče, nadam se da će Amerikancima pomoći Albanci i iz Albanije, sa Kosova, Crne Gore i Srbije, tako da - ne brini se analitičaru, mirno spavaj.

zlaja

pre 5 godina

realno@da ...u pravu si....šest meseci sam u minhenu i za vreme svetskog prvenstva sam mislio da živim u hr.....100 000 godišnje zapali preko....ne možete ni sa svojima a srbi krivi.....matematika....i genetika....šta više reći....

Budimo realni

pre 5 godina

Što pre da tako bude. Maćedonija je stara Srpska zemlja, teritoriju od Skoplja do Bitolja oslobadjala je Srpska vojska i ona je uvek bila deo stare Srbije do dolaska komunista. Etnički, jezički i kulturno Makednoci su najbliži Srbima i povezuje nas pravoslavlje i svetoslavlje. Savez izmedju Srbije, Republike Srpske, Makedonije, ali i Crne Gore neophodan je zbog opstanka Srba kao nacije na ovim prostorima. Živeli dobri ljudi!

zmitjkoe

pre 5 godina

Americki analiticar? Sve je jasno...
(Nenad, 7. oktobar 2018 14:32)

A ti prati ruske, oni su poznati po objektivnosti i mnogo ćeš naučiti od njih, pre svega šta su lažne vesti.

Realno

pre 5 godina

A mogli smo biti jaki da zivimo zajedno u jakoj drzavi kao sto je bila Jugoslavija,ali mi smo hteli rat i svako svoju drzavu,i eto sta smo docekali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran LFC, 7. oktobar 2018 12:52) # Link komentara

Rat je u pocetku bio jedino opcija srba.kasnije Hrvata,Bosnjaka,Albanaca..
E sad...malo je onih koji drze Jugu kao pravu opciju.
Ne z kak se jos netko moze lozit na to osim vas srba.
Svi procvijetali kad su se makli od vas

Branko

pre 5 godina

poverovacu kad ijedan americki analiticar bude utvrdio da rusi u stvari nista i ne cuine u makedoniji, ustvari nikome komkretno nije poznato ni sta cine ali zato ovi drugi se ne gase, hajce i dan i noc
(braske, 07. oktobar 2018 12:54)
Nisu li grčko ruski odnosi pogoršani bas zbog toga sto su Rusi plaćali demonstrante u Grčkoj i u Makedoniji da izazivaju haos i krvoproliće? Grci expresno proterali nekoliko lica zato i imaju zategnute odnose. Pamet u glavu.

radar

pre 5 godina

Јанусз Бугајски


Радио је као консултант за источноевропске послове за различите америчке организације и владине агенције као што су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), Министарство одбране Сједињених Држава, Међународни републички институт (ИРИ), Институт за слободне синдикате АФЛ-ЦИО), Међународног одбора за истраживање и размену (ИРЕКС) и ББЦ телевизије у Лондону.
--------------------
Nismo znali da je nevidljiv! 😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

Aleksandar

pre 5 godina

Ako je Ruski uticaj maligan kakav je Americki? Nesto se nesecam da od Ruskog uticaja povecan broj kancerogenih bolesti a kolko znam od Americkog i EU jeste. Cista statistika

dr

pre 5 godina

Juce sam cuo dobar komentar od jednog prijatelja u vezi nas srba. Mi volimo cvrstu ruku. Zato i ne cudi sto volimo Putina, Vucica, Asada, Kima... jednostavno nam je to u krvi.
(panco

Мислиш на оне исте Србе који су једини на овим просторима изградили независну и демократску државу?
(Професор Атлагић, 7. oktobar 2018 13:44)
--------------------------------

Довољно је прочитати Домановића, па видети да је то тачно. А за професора, нити је та држава била независна, а о каквој ви демократији причате стварно ми није јасно.

tnavac

pre 5 godina

Americki amaliticar ocito slabo poznaje bivse yu - republike.Makedonci se tek uce drzavnosti i podlozni su raznim decijim bolestima kao uostalom hiperbolisanje makedonske istorije nasta svakako imaju pravo,no u to hiperbolisanje istorije tesko je uglaviti trenutnu realnost da cuprijom Cara Dusana u Skopju netabanaju svakodnevno samo makedonci nego i albanci kojih je tamo 30% i sada smo na referendumu dobili cisto etnicko glasanje jer od makedonaca jedino je Zaev i poneko iz njegove vlade izasao.Kako je referendum pokazao to nema nikakve veze sa Moskvom nego sa nerazumevanjem Zapada koji zeli da prelomi sve preko kolena ponudivsi makedoncima umesto sargarepe BANANU i dobili su odgovor,EU mora da ulozi malo truda i para i vremena da bi ih narod razumeo inace ce biti uzaludna donacija srbije sto je svoju staru prestonicu Skopje donirala makedoncima uz uslov da jednom godisnje okrece Cara Dusana Silnog most.

BeKo

pre 5 godina

Мислиш на оне исте Србе који су једини на овим просторима изградили независну и демократску државу?
(Професор Атлагић, 07. oktobar 2018 13:44)

Dobar vic,trenutno Srbija nije ni nezavisna (nema suverenitet nad Kosovom-oduzet zbog zlostavljanja Albanske manjine) a samim tim ni demokratska.

bo_sana_c

pre 5 godina

Rusija u RS ima samo Dodika a NATO svoju bazu u Butmiru i vojni poligon gdje svake godine izvode neke vježbe na Manjači pokraj Banja Luke a da im aktuelna vlast sa Dodikom nemogu ama baš ništa, dolaze vježbaju i odlaze kako hoće. Rusi tu sem verbalne podrške vlastima RS nemaju gotovo nikakav uticaj.

joe

pre 5 godina

Nije samo pitanje koja savezništva biraju Srbi i Makedonci, pa i Bugari i Grci. Šta pa mi možemo da biramo?! Već je i pitanje koje su to savezništvo izabrale elite u Sjedinjenim Državama? Igrati na kartu mladih, napaljenih Albanaca i nekakvog muslimanskog faktora u poslednjih 30 godina je najmanje rečeno - bljutavo. To će sve da pukne ko tikva. Pa valjda i ti Makedonci imaju neku kičmu. Šta će ostati od Makedonije ako se potpuno prepusti? Ne verujem da je ovo sve isključivo ruski uticaj. Smoreni su izgleda svi sa "evropskom perspektivom" i "multilkulturnom" Velikom Albanijom. Čitam jutros St. Protića genija - kaže Srbima južno od Ibra biće bolje kad se rasele u Srbiju. Pa jel NATO bombardovao da spase neke civile, da napravi multietnički raj? Ili da dobije proširenu Albaniju, Kosovo državu i progna x hiljada ljudi?! Ni Rusi nisu prijatelji samo koriste gužvu. Balkanski narodi bi najbolje prošli kada bi se čvršće držali zajedno - a to je zasada utopija, nažalost.

Branko

pre 5 godina

Rusi su pokušali uz pomoć nekih naših sluđenih rusofila u Crnoj Gori da sprovedu udar i naprave haos, nije li ovo dovoljno da dokaže da je analitičar u pravu? Ova afera sa Srbima kao pomagačima nam je nanela ogromnu štetu na inostranom polju i među EU partnerima. Rusi su se uvukli u sve pore našeg društva, većina medija je u njihovim rukama, mi se nalazimo pod tihom okupacijom, zbog toga ne možemo da se dogovorimo oko Kosova i zbog toga slabo otvaramo poglavlja sa EU. Jesam li nešta pogrešio?

Hari Haler

pre 5 godina

Gde vise iskopavate ove moralne i profesionalne gnjide od analiticara ako boga znate, ova analiza je stvarno ispod prosecnog nivoa zdravog razuma.

sad

pre 5 godina

Kao Rusija se mesa a Amerika svake godine pravi sranja u svim drzavama, kontinentima,... pravi krize, ratove, menja vlasti, obara valute,...

Kao Rusija hoce uticaj nad Makedonijom, A Nato nece, jeli?

Toliko su providne lazi ovih nosilaca demokratije sa zapada a spremaju nam omcu oko vrata.

Професор Атлагић

pre 5 godina

Juce sam cuo dobar komentar od jednog prijatelja u vezi nas srba. Mi volimo cvrstu ruku. Zato i ne cudi sto volimo Putina, Vucica, Asada, Kima... jednostavno nam je to u krvi.
(panco

Мислиш на оне исте Србе који су једини на овим просторима изградили независну и демократску државу?

Vlada

pre 5 godina

Gospodine Janos,pa u BJRM, je odrzan referendum,izvorna demokratija,pogurana sa zapada,i nije uspeo!!,ovo sto vi pisete je pamflet!,da nije tuzno,bilo bi smesno,a smesni su ovde jedino Nato-botovi,koji napadaju Rusiju,zbog neuspeha vaseg referenduma!

Ja

pre 5 godina

Boze mili, svi znaju bolje od Makedonaca sta je najbolje za njih. '' Demokratija'' je da manjina nametne stav vecini jer je to bolje za strane drzave.
(Hipokrizija, 07. oktobar 2018 12:02)

– Vidiš li ona tri čobana u daljini, prijatelju?
– Dokle god oni mogu da nadglasaju Sokrata i mene, ja u demokratiju ne verujem!
Platon, Drzava, VII glava

Vidis druze, ako ti mislis da u americi krezavi crnci stondirani krekom, polupismeni belci na Teksaskim vukojebinama, odredjuju politiku svoje zemlje, malo si se zeznuo. Elita vuce i narod formira stavove, planira 100 god unapred...

Peca što vas ke _ _

pre 5 godina

Rusija je jedina sila na svetu koja Ameriku može da pretvori u prah i pepeo, baz da i dima ostane, da kojim slučajem to nije tako ceo svet bi bio američki poligon za njihove najgore eksperimente, a većina čovečanstva bi ubrzo nestala, na svu sreću nije tako, pa tako neka Bog blagoslovi sve one "Sarmate", "Bulave", "Topolje" i ostale radioaktivne igračke da budu što jače i što preciznije. I za kraj da završim u stilu Domagoja Vide, neka gori Vašington!

panco

pre 5 godina

Juce sam cuo dobar komentar od jednog prijatelja u vezi nas srba. Mi volimo cvrstu ruku. Zato i ne cudi sto volimo Putina, Vucica, Asada, Kima... jednostavno nam je to u krvi.

berkut

pre 5 godina

Ovo je smešno,potpuni promašaj.

Pa svi ali svi u Makedoniji i Pozicija i Opozicija i albanci I makedinci su za ulazak Makedonije u EU i NATO to nikad nije bilo sporno.Niko živ nije za Rusiju sem možda dela srpske manjine koja čini jedva 1 ili 1,5 % Makedonije.

Zoran LFC

pre 5 godina

A mogli smo biti jaki da zivimo zajedno u jakoj drzavi kao sto je bila Jugoslavija,ali mi smo hteli rat i svako svoju drzavu,i eto sta smo docekali.

Hipokrizija

pre 5 godina

Boze mili, svi znaju bolje od Makedonaca sta je najbolje za njih. '' Demokratija'' je da manjina nametne stav vecini jer je to bolje za strane drzave.

Rusokill (as known as zmitjkoe)

pre 5 godina

Rusi, ostavite Balkan na miru, jedino što znate je da pravite haos i ratove na ovim prostorima. Svi koji su bili sa vama, ili pod vama, pobegli su glavom bez obzira, možete samo još Srbima da prodajete mooda za bubrege, tj. da smo kao nekakva ”braća” (kao što smo bili i 1948. ?), nesvesni da će nas Rusi ostaviti i bez gaća, Crnogorci i Makedonci su to shvatili i zahvalili se ”ruskoj kragni“, (uprkos neuspelom refrendumu, 91% izašlih Makedonaca je glasalo za priključenje NATO). Da kojim slučajem još uvek traje ”hladni rat”, pojedini Srbi bi pod okriljem mrkle noći, rizikujuči život, preskočili berlinski zid i iz Zapadnog Berlina prebegli u Istočni, kod Putina koji je u tim vremenima uveliko praktikovao svoja špijunska znanja.

bobo mk

pre 5 godina

Prema anketama građani Makedonije i s podržavaju ulazak u NATO i EU sa preko 75%, isto je i kod relevantnim političkim strankama, ali ne prihvataju ultimatume i poniženja u stilu evo vama novo ime u zamenu za prijem u EU nekada i negde.

Pavle Stojanović

pre 5 godina

Bugajski je bio i ostao najdogmatičniji apologeta Zapadnog imperijalizma, a o "demokratskim dostignućima" na Balkanu najbolje govori skandalozno formulisano pitanje na makedonskom referendumu održanom pod patronatom NATO i EU.

monsoon....

pre 5 godina

Pa Rusija vec ima Republiku Srpsku, ali joj to nije dovoljno.... Hoce i Makedoniju...Htela bi i Srbiju... Pa kad vec sem Belorusije nema nijednog saveznika u Evropi, grčevito se uhvatila za Balkan....
Šta ce joj? Da može da tera inat NATO-u i da može da se pogadja i cenjka sa Zapadom...
Ako treba, može ovde na Balkanu i da zarati, borice se do poslednjeg Srbina...

neobavezno

pre 5 godina

Jos jednom: U Makedoniji je glasalo manje od 37% gradjana. Znaci manjina, nedovoljan broj za uspeh referenduma. Od tih 37% posto preko 90% je za menjanje imena, za uazak u NATO i EU. To su oni lojalni vlasti, oni koji i u Srbiji udaraju minuse na svaku kritiku vlasti cak i.kada je vise nego ocigledno da nas lazu i sprovode bezvlasce.

jedan drugi analitičar iz Republike Severne makedonije

pre 5 godina

E, moj dragi Janoše. Važno je da su na vašoj strani braća Montenegrini, i biće na vašoj strani sve dok se u svetu ne pojavi neko jači od vas. A kada se to desi, onda ćete vi ostati bez važnog saveznika. Smehotres :)

braske

pre 5 godina

poverovacu kad ijedan americki analiticar bude utvrdio da rusi u stvari nista i ne cuine u makedoniji, ustvari nikome komkretno nije poznato ni sta cine ali zato ovi drugi se ne gase, hajce i dan i noc

Leghorn

pre 5 godina

Teško narodima (državama) koje služe kao igračke supersilama. Blago malim narodima koji pametno plivaju medju talasima nevolja. Bitno je snaći se, nije uspeh rat i propast već život u miru.

Jova

pre 5 godina

Da se ne lazemo, EU i Amerika mogu ovo da rese za nedelju dana da hoce. Mogu uvesti Srbiju,Albaniju,CG,Bosnu,Mak.zajedno u EU sa sve Kosovom, a onda nikome nece biti vazno razgranicenja. Upumpaju novac kao ameri sto su Nemackoj posle drugov sv.rata, ekonomija bi pocela da se oporavlja,napetost izmedju naroda bi nestala. Jer po cemu su Hrvatska,Bugarska,Rumunija sredjenije zemlje od ostalih zemalja na Balkanu koje nisu usle u Eu? Ne nego nece,igraju istu igru kao i Rusi. Narode balkanski znaj da ste samo zrtve i topovsko meso velikim silama a tako ce i ostati u buducnosti doveka!

Pako Alkaser

pre 5 godina

Teško narodima (državama) koje služe kao igračke supersilama. Blago malim narodima koji pametno plivaju medju talasima nevolja. Bitno je snaći se, nije uspeh rat i propast već život u miru.

#(Leghorn, 7. oktobar 2018 12:09)


Hmm ma da, da, samo što takvo "pametno plivanje među talasima nevolja" malim narodima nikada nije stvar njihovog ličnog izbora, nego plod čiste slučajnosti.

Нарциса Зец

pre 5 godina

Teško narodima (državama) koje služe kao igračke supersilama. Blago malim narodima koji pametno plivaju medju talasima nevolja. Bitno je snaći se, nije uspeh rat i propast već život u miru.
(Leghorn, 07. oktobar 2018 12:09)

To je oksimoron.
ne postoji mali narod koji nije pod šapom velike sile! Ili si na zapadu ili na istoku.

Trajce

pre 5 godina

Ej majku vam ludu...
Samo gledate kako da zavadite narode i da se okoristite...
Pa stvarno ste bitange sto ne postoje na zemljinoj kugli.
...Ostavite narode, i jedni i drugi, da u miru grade svoju buducnost!

Rusokill (as known as zmitjkoe)

pre 5 godina

Rusi, ostavite Balkan na miru, jedino što znate je da pravite haos i ratove na ovim prostorima. Svi koji su bili sa vama, ili pod vama, pobegli su glavom bez obzira, možete samo još Srbima da prodajete mooda za bubrege, tj. da smo kao nekakva ”braća” (kao što smo bili i 1948. ?), nesvesni da će nas Rusi ostaviti i bez gaća, Crnogorci i Makedonci su to shvatili i zahvalili se ”ruskoj kragni“, (uprkos neuspelom refrendumu, 91% izašlih Makedonaca je glasalo za priključenje NATO). Da kojim slučajem još uvek traje ”hladni rat”, pojedini Srbi bi pod okriljem mrkle noći, rizikujuči život, preskočili berlinski zid i iz Zapadnog Berlina prebegli u Istočni, kod Putina koji je u tim vremenima uveliko praktikovao svoja špijunska znanja.

cobo

pre 5 godina

....Makedonija ce biti izlozena mesnju Moskve :)
Pa neki dan su svi zapadni politicari stajali u redu u Skopju,bitno je da se Moskva ne mesa :(

Српски Црногорац, црногорски Србин

pre 5 godina

A шта недостаје Републици Српској, она је брана муслиманима да надгласавају Србе, савршена и демократска држава.

Српски Црногорац, црногорски Србин

pre 5 godina

A шта недостаје Републици Српској, она је брана муслиманима да надгласавају Србе, савршена и демократска држава.

cobo

pre 5 godina

....Makedonija ce biti izlozena mesnju Moskve :)
Pa neki dan su svi zapadni politicari stajali u redu u Skopju,bitno je da se Moskva ne mesa :(

monsoon....

pre 5 godina

Pa Rusija vec ima Republiku Srpsku, ali joj to nije dovoljno.... Hoce i Makedoniju...Htela bi i Srbiju... Pa kad vec sem Belorusije nema nijednog saveznika u Evropi, grčevito se uhvatila za Balkan....
Šta ce joj? Da može da tera inat NATO-u i da može da se pogadja i cenjka sa Zapadom...
Ako treba, može ovde na Balkanu i da zarati, borice se do poslednjeg Srbina...

Leghorn

pre 5 godina

Teško narodima (državama) koje služe kao igračke supersilama. Blago malim narodima koji pametno plivaju medju talasima nevolja. Bitno je snaći se, nije uspeh rat i propast već život u miru.

Trajce

pre 5 godina

Ej majku vam ludu...
Samo gledate kako da zavadite narode i da se okoristite...
Pa stvarno ste bitange sto ne postoje na zemljinoj kugli.
...Ostavite narode, i jedni i drugi, da u miru grade svoju buducnost!

Branko

pre 5 godina

Rusi su pokušali uz pomoć nekih naših sluđenih rusofila u Crnoj Gori da sprovedu udar i naprave haos, nije li ovo dovoljno da dokaže da je analitičar u pravu? Ova afera sa Srbima kao pomagačima nam je nanela ogromnu štetu na inostranom polju i među EU partnerima. Rusi su se uvukli u sve pore našeg društva, većina medija je u njihovim rukama, mi se nalazimo pod tihom okupacijom, zbog toga ne možemo da se dogovorimo oko Kosova i zbog toga slabo otvaramo poglavlja sa EU. Jesam li nešta pogrešio?

Hipokrizija

pre 5 godina

Boze mili, svi znaju bolje od Makedonaca sta je najbolje za njih. '' Demokratija'' je da manjina nametne stav vecini jer je to bolje za strane drzave.

Vlada

pre 5 godina

Gospodine Janos,pa u BJRM, je odrzan referendum,izvorna demokratija,pogurana sa zapada,i nije uspeo!!,ovo sto vi pisete je pamflet!,da nije tuzno,bilo bi smesno,a smesni su ovde jedino Nato-botovi,koji napadaju Rusiju,zbog neuspeha vaseg referenduma!

Ja

pre 5 godina

Boze mili, svi znaju bolje od Makedonaca sta je najbolje za njih. '' Demokratija'' je da manjina nametne stav vecini jer je to bolje za strane drzave.
(Hipokrizija, 07. oktobar 2018 12:02)

– Vidiš li ona tri čobana u daljini, prijatelju?
– Dokle god oni mogu da nadglasaju Sokrata i mene, ja u demokratiju ne verujem!
Platon, Drzava, VII glava

Vidis druze, ako ti mislis da u americi krezavi crnci stondirani krekom, polupismeni belci na Teksaskim vukojebinama, odredjuju politiku svoje zemlje, malo si se zeznuo. Elita vuce i narod formira stavove, planira 100 god unapred...

bobo mk

pre 5 godina

Prema anketama građani Makedonije i s podržavaju ulazak u NATO i EU sa preko 75%, isto je i kod relevantnim političkim strankama, ali ne prihvataju ultimatume i poniženja u stilu evo vama novo ime u zamenu za prijem u EU nekada i negde.

Професор Атлагић

pre 5 godina

Juce sam cuo dobar komentar od jednog prijatelja u vezi nas srba. Mi volimo cvrstu ruku. Zato i ne cudi sto volimo Putina, Vucica, Asada, Kima... jednostavno nam je to u krvi.
(panco

Мислиш на оне исте Србе који су једини на овим просторима изградили независну и демократску државу?

neobavezno

pre 5 godina

Jos jednom: U Makedoniji je glasalo manje od 37% gradjana. Znaci manjina, nedovoljan broj za uspeh referenduma. Od tih 37% posto preko 90% je za menjanje imena, za uazak u NATO i EU. To su oni lojalni vlasti, oni koji i u Srbiji udaraju minuse na svaku kritiku vlasti cak i.kada je vise nego ocigledno da nas lazu i sprovode bezvlasce.

Peca što vas ke _ _

pre 5 godina

Rusija je jedina sila na svetu koja Ameriku može da pretvori u prah i pepeo, baz da i dima ostane, da kojim slučajem to nije tako ceo svet bi bio američki poligon za njihove najgore eksperimente, a većina čovečanstva bi ubrzo nestala, na svu sreću nije tako, pa tako neka Bog blagoslovi sve one "Sarmate", "Bulave", "Topolje" i ostale radioaktivne igračke da budu što jače i što preciznije. I za kraj da završim u stilu Domagoja Vide, neka gori Vašington!

sad

pre 5 godina

Kao Rusija se mesa a Amerika svake godine pravi sranja u svim drzavama, kontinentima,... pravi krize, ratove, menja vlasti, obara valute,...

Kao Rusija hoce uticaj nad Makedonijom, A Nato nece, jeli?

Toliko su providne lazi ovih nosilaca demokratije sa zapada a spremaju nam omcu oko vrata.

Pavle Stojanović

pre 5 godina

Bugajski je bio i ostao najdogmatičniji apologeta Zapadnog imperijalizma, a o "demokratskim dostignućima" na Balkanu najbolje govori skandalozno formulisano pitanje na makedonskom referendumu održanom pod patronatom NATO i EU.

joe

pre 5 godina

Nije samo pitanje koja savezništva biraju Srbi i Makedonci, pa i Bugari i Grci. Šta pa mi možemo da biramo?! Već je i pitanje koje su to savezništvo izabrale elite u Sjedinjenim Državama? Igrati na kartu mladih, napaljenih Albanaca i nekakvog muslimanskog faktora u poslednjih 30 godina je najmanje rečeno - bljutavo. To će sve da pukne ko tikva. Pa valjda i ti Makedonci imaju neku kičmu. Šta će ostati od Makedonije ako se potpuno prepusti? Ne verujem da je ovo sve isključivo ruski uticaj. Smoreni su izgleda svi sa "evropskom perspektivom" i "multilkulturnom" Velikom Albanijom. Čitam jutros St. Protića genija - kaže Srbima južno od Ibra biće bolje kad se rasele u Srbiju. Pa jel NATO bombardovao da spase neke civile, da napravi multietnički raj? Ili da dobije proširenu Albaniju, Kosovo državu i progna x hiljada ljudi?! Ni Rusi nisu prijatelji samo koriste gužvu. Balkanski narodi bi najbolje prošli kada bi se čvršće držali zajedno - a to je zasada utopija, nažalost.

Hari Haler

pre 5 godina

Gde vise iskopavate ove moralne i profesionalne gnjide od analiticara ako boga znate, ova analiza je stvarno ispod prosecnog nivoa zdravog razuma.

berkut

pre 5 godina

Ovo je smešno,potpuni promašaj.

Pa svi ali svi u Makedoniji i Pozicija i Opozicija i albanci I makedinci su za ulazak Makedonije u EU i NATO to nikad nije bilo sporno.Niko živ nije za Rusiju sem možda dela srpske manjine koja čini jedva 1 ili 1,5 % Makedonije.

Rusokill (as known as zmitjkoe)

pre 5 godina

Rusi, ostavite Balkan na miru, jedino što znate je da pravite haos i ratove na ovim prostorima. Svi koji su bili sa vama, ili pod vama, pobegli su glavom bez obzira, možete samo još Srbima da prodajete mooda za bubrege, tj. da smo kao nekakva ”braća” (kao što smo bili i 1948. ?), nesvesni da će nas Rusi ostaviti i bez gaća, Crnogorci i Makedonci su to shvatili i zahvalili se ”ruskoj kragni“, (uprkos neuspelom refrendumu, 91% izašlih Makedonaca je glasalo za priključenje NATO). Da kojim slučajem još uvek traje ”hladni rat”, pojedini Srbi bi pod okriljem mrkle noći, rizikujuči život, preskočili berlinski zid i iz Zapadnog Berlina prebegli u Istočni, kod Putina koji je u tim vremenima uveliko praktikovao svoja špijunska znanja.

bo_sana_c

pre 5 godina

Rusija u RS ima samo Dodika a NATO svoju bazu u Butmiru i vojni poligon gdje svake godine izvode neke vježbe na Manjači pokraj Banja Luke a da im aktuelna vlast sa Dodikom nemogu ama baš ništa, dolaze vježbaju i odlaze kako hoće. Rusi tu sem verbalne podrške vlastima RS nemaju gotovo nikakav uticaj.

panco

pre 5 godina

Juce sam cuo dobar komentar od jednog prijatelja u vezi nas srba. Mi volimo cvrstu ruku. Zato i ne cudi sto volimo Putina, Vucica, Asada, Kima... jednostavno nam je to u krvi.

Aleksandar

pre 5 godina

Ako je Ruski uticaj maligan kakav je Americki? Nesto se nesecam da od Ruskog uticaja povecan broj kancerogenih bolesti a kolko znam od Americkog i EU jeste. Cista statistika

Budimo realni

pre 5 godina

Što pre da tako bude. Maćedonija je stara Srpska zemlja, teritoriju od Skoplja do Bitolja oslobadjala je Srpska vojska i ona je uvek bila deo stare Srbije do dolaska komunista. Etnički, jezički i kulturno Makednoci su najbliži Srbima i povezuje nas pravoslavlje i svetoslavlje. Savez izmedju Srbije, Republike Srpske, Makedonije, ali i Crne Gore neophodan je zbog opstanka Srba kao nacije na ovim prostorima. Živeli dobri ljudi!

Jova

pre 5 godina

Da se ne lazemo, EU i Amerika mogu ovo da rese za nedelju dana da hoce. Mogu uvesti Srbiju,Albaniju,CG,Bosnu,Mak.zajedno u EU sa sve Kosovom, a onda nikome nece biti vazno razgranicenja. Upumpaju novac kao ameri sto su Nemackoj posle drugov sv.rata, ekonomija bi pocela da se oporavlja,napetost izmedju naroda bi nestala. Jer po cemu su Hrvatska,Bugarska,Rumunija sredjenije zemlje od ostalih zemalja na Balkanu koje nisu usle u Eu? Ne nego nece,igraju istu igru kao i Rusi. Narode balkanski znaj da ste samo zrtve i topovsko meso velikim silama a tako ce i ostati u buducnosti doveka!

Rusokill (as known as zmitjkoe)

pre 5 godina

Rusi, ostavite Balkan na miru, jedino što znate je da pravite haos i ratove na ovim prostorima. Svi koji su bili sa vama, ili pod vama, pobegli su glavom bez obzira, možete samo još Srbima da prodajete mooda za bubrege, tj. da smo kao nekakva ”braća” (kao što smo bili i 1948. ?), nesvesni da će nas Rusi ostaviti i bez gaća, Crnogorci i Makedonci su to shvatili i zahvalili se ”ruskoj kragni“, (uprkos neuspelom refrendumu, 91% izašlih Makedonaca je glasalo za priključenje NATO). Da kojim slučajem još uvek traje ”hladni rat”, pojedini Srbi bi pod okriljem mrkle noći, rizikujuči život, preskočili berlinski zid i iz Zapadnog Berlina prebegli u Istočni, kod Putina koji je u tim vremenima uveliko praktikovao svoja špijunska znanja.

zmitjkoe

pre 5 godina

Americki analiticar? Sve je jasno...
(Nenad, 7. oktobar 2018 14:32)

A ti prati ruske, oni su poznati po objektivnosti i mnogo ćeš naučiti od njih, pre svega šta su lažne vesti.

jedan drugi analitičar iz Republike Severne makedonije

pre 5 godina

E, moj dragi Janoše. Važno je da su na vašoj strani braća Montenegrini, i biće na vašoj strani sve dok se u svetu ne pojavi neko jači od vas. A kada se to desi, onda ćete vi ostati bez važnog saveznika. Smehotres :)

Нарциса Зец

pre 5 godina

Teško narodima (državama) koje služe kao igračke supersilama. Blago malim narodima koji pametno plivaju medju talasima nevolja. Bitno je snaći se, nije uspeh rat i propast već život u miru.
(Leghorn, 07. oktobar 2018 12:09)

To je oksimoron.
ne postoji mali narod koji nije pod šapom velike sile! Ili si na zapadu ili na istoku.

Zoran LFC

pre 5 godina

A mogli smo biti jaki da zivimo zajedno u jakoj drzavi kao sto je bila Jugoslavija,ali mi smo hteli rat i svako svoju drzavu,i eto sta smo docekali.

Pako Alkaser

pre 5 godina

Teško narodima (državama) koje služe kao igračke supersilama. Blago malim narodima koji pametno plivaju medju talasima nevolja. Bitno je snaći se, nije uspeh rat i propast već život u miru.

#(Leghorn, 7. oktobar 2018 12:09)


Hmm ma da, da, samo što takvo "pametno plivanje među talasima nevolja" malim narodima nikada nije stvar njihovog ličnog izbora, nego plod čiste slučajnosti.

radar

pre 5 godina

Јанусз Бугајски


Радио је као консултант за источноевропске послове за различите америчке организације и владине агенције као што су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), Министарство одбране Сједињених Држава, Међународни републички институт (ИРИ), Институт за слободне синдикате АФЛ-ЦИО), Међународног одбора за истраживање и размену (ИРЕКС) и ББЦ телевизије у Лондону.
--------------------
Nismo znali da je nevidljiv! 😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

Realno

pre 5 godina

A mogli smo biti jaki da zivimo zajedno u jakoj drzavi kao sto je bila Jugoslavija,ali mi smo hteli rat i svako svoju drzavu,i eto sta smo docekali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran LFC, 7. oktobar 2018 12:52) # Link komentara

Rat je u pocetku bio jedino opcija srba.kasnije Hrvata,Bosnjaka,Albanaca..
E sad...malo je onih koji drze Jugu kao pravu opciju.
Ne z kak se jos netko moze lozit na to osim vas srba.
Svi procvijetali kad su se makli od vas

Branko

pre 5 godina

poverovacu kad ijedan americki analiticar bude utvrdio da rusi u stvari nista i ne cuine u makedoniji, ustvari nikome komkretno nije poznato ni sta cine ali zato ovi drugi se ne gase, hajce i dan i noc
(braske, 07. oktobar 2018 12:54)
Nisu li grčko ruski odnosi pogoršani bas zbog toga sto su Rusi plaćali demonstrante u Grčkoj i u Makedoniji da izazivaju haos i krvoproliće? Grci expresno proterali nekoliko lica zato i imaju zategnute odnose. Pamet u glavu.

braske

pre 5 godina

poverovacu kad ijedan americki analiticar bude utvrdio da rusi u stvari nista i ne cuine u makedoniji, ustvari nikome komkretno nije poznato ni sta cine ali zato ovi drugi se ne gase, hajce i dan i noc

BeKo

pre 5 godina

Мислиш на оне исте Србе који су једини на овим просторима изградили независну и демократску државу?
(Професор Атлагић, 07. oktobar 2018 13:44)

Dobar vic,trenutno Srbija nije ni nezavisna (nema suverenitet nad Kosovom-oduzet zbog zlostavljanja Albanske manjine) a samim tim ni demokratska.

Nn

pre 5 godina

Ali kad nece da ih udostoje ni posete, nego im salju zahteve preko video snimka. Pa jos kad spinuju propali referendum. Ako im neko pokaze srednji prst kao makedonski narod na pomenutom referendumu, odmah su ruska gubernija, itd.

zlaja

pre 5 godina

realno@da ...u pravu si....šest meseci sam u minhenu i za vreme svetskog prvenstva sam mislio da živim u hr.....100 000 godišnje zapali preko....ne možete ni sa svojima a srbi krivi.....matematika....i genetika....šta više reći....

tnavac

pre 5 godina

Americki amaliticar ocito slabo poznaje bivse yu - republike.Makedonci se tek uce drzavnosti i podlozni su raznim decijim bolestima kao uostalom hiperbolisanje makedonske istorije nasta svakako imaju pravo,no u to hiperbolisanje istorije tesko je uglaviti trenutnu realnost da cuprijom Cara Dusana u Skopju netabanaju svakodnevno samo makedonci nego i albanci kojih je tamo 30% i sada smo na referendumu dobili cisto etnicko glasanje jer od makedonaca jedino je Zaev i poneko iz njegove vlade izasao.Kako je referendum pokazao to nema nikakve veze sa Moskvom nego sa nerazumevanjem Zapada koji zeli da prelomi sve preko kolena ponudivsi makedoncima umesto sargarepe BANANU i dobili su odgovor,EU mora da ulozi malo truda i para i vremena da bi ih narod razumeo inace ce biti uzaludna donacija srbije sto je svoju staru prestonicu Skopje donirala makedoncima uz uslov da jednom godisnje okrece Cara Dusana Silnog most.

dr

pre 5 godina

Juce sam cuo dobar komentar od jednog prijatelja u vezi nas srba. Mi volimo cvrstu ruku. Zato i ne cudi sto volimo Putina, Vucica, Asada, Kima... jednostavno nam je to u krvi.
(panco

Мислиш на оне исте Србе који су једини на овим просторима изградили независну и демократску државу?
(Професор Атлагић, 7. oktobar 2018 13:44)
--------------------------------

Довољно је прочитати Домановића, па видети да је то тачно. А за професора, нити је та држава била независна, а о каквој ви демократији причате стварно ми није јасно.

Makedonija - kako došla...

pre 5 godina

A šta kažu ruski analitičari za Kosovo, čija je to kolonija, pardon interesna sfera - možda crnogorska, slovenačka, hrvatska ili američka...
Što se Makedonije tiče, nadam se da će Amerikancima pomoći Albanci i iz Albanije, sa Kosova, Crne Gore i Srbije, tako da - ne brini se analitičaru, mirno spavaj.

Gradjanin sveta

pre 5 godina

NATO se vec nalazi u Makedoniji i tesko mogu da zamislim da ce SAD dozvoliti Rusiji da preuzmu Makedoniju. Potisnuce proruske politicare iz Makedonije bez obzira na veliki broj njihovih pristalica. EU je vec cestitala na proevropskoj odluci naroda ne komentarisuci slabu izlaznost..Vucicu bi bilo pametnije da cuti i ne mesa se ako zeli nastavak podrske SAD i zapada koja mu je i pomogla da dodje na vlast. Srbija i Makedonija treba da se potpuno intergrise u zapadno drustvo. Rusija je drzava bez demokratskih jnstitucija u kojij ogromna vecina zivi u bedi. Ne treba nam takav sistem!

Живојин Рилаковић

pre 5 godina

Умро је Збигњев Бжежињски па је место главног русофоба Пољака у Америци упражњено. Е, за то место се сад кандидује опскурни "аналитичар" Јануш Бугајски, пишући овакве небулозе и претендујући да зна по нешто и о Македонији.

Bik koji sedi

pre 5 godina

Nisam baš razumeo.. Bio je referendum, znamo kako je prošao, gde su tu rusi? kao nekakvi "botovi" su na društvenim mrežama kao uticali na referendum?!?
malo ozbiljnosti gospodo

Branko

pre 5 godina

Rusi su pokušali uz pomoć nekih naših sluđenih rusofila u Crnoj Gori da sprovedu udar i naprave haos, nije li ovo dovoljno da dokaže da je analitičar u pravu? Ova afera sa Srbima kao pomagačima nam je nanela ogromnu štetu na inostranom polju i među EU partnerima. Rusi su se uvukli u sve pore našeg društva, većina medija je u njihovim rukama, mi se nalazimo pod tihom okupacijom, zbog toga ne možemo da se dogovorimo oko Kosova i zbog toga slabo otvaramo poglavlja sa EU. Jesam li nešta pogrešio?

Српски Црногорац, црногорски Србин

pre 5 godina

A шта недостаје Републици Српској, она је брана муслиманима да надгласавају Србе, савршена и демократска држава.

monsoon....

pre 5 godina

Pa Rusija vec ima Republiku Srpsku, ali joj to nije dovoljno.... Hoce i Makedoniju...Htela bi i Srbiju... Pa kad vec sem Belorusije nema nijednog saveznika u Evropi, grčevito se uhvatila za Balkan....
Šta ce joj? Da može da tera inat NATO-u i da može da se pogadja i cenjka sa Zapadom...
Ako treba, može ovde na Balkanu i da zarati, borice se do poslednjeg Srbina...

Rusokill (as known as zmitjkoe)

pre 5 godina

Rusi, ostavite Balkan na miru, jedino što znate je da pravite haos i ratove na ovim prostorima. Svi koji su bili sa vama, ili pod vama, pobegli su glavom bez obzira, možete samo još Srbima da prodajete mooda za bubrege, tj. da smo kao nekakva ”braća” (kao što smo bili i 1948. ?), nesvesni da će nas Rusi ostaviti i bez gaća, Crnogorci i Makedonci su to shvatili i zahvalili se ”ruskoj kragni“, (uprkos neuspelom refrendumu, 91% izašlih Makedonaca je glasalo za priključenje NATO). Da kojim slučajem još uvek traje ”hladni rat”, pojedini Srbi bi pod okriljem mrkle noći, rizikujuči život, preskočili berlinski zid i iz Zapadnog Berlina prebegli u Istočni, kod Putina koji je u tim vremenima uveliko praktikovao svoja špijunska znanja.

Rusokill (as known as zmitjkoe)

pre 5 godina

Rusi, ostavite Balkan na miru, jedino što znate je da pravite haos i ratove na ovim prostorima. Svi koji su bili sa vama, ili pod vama, pobegli su glavom bez obzira, možete samo još Srbima da prodajete mooda za bubrege, tj. da smo kao nekakva ”braća” (kao što smo bili i 1948. ?), nesvesni da će nas Rusi ostaviti i bez gaća, Crnogorci i Makedonci su to shvatili i zahvalili se ”ruskoj kragni“, (uprkos neuspelom refrendumu, 91% izašlih Makedonaca je glasalo za priključenje NATO). Da kojim slučajem još uvek traje ”hladni rat”, pojedini Srbi bi pod okriljem mrkle noći, rizikujuči život, preskočili berlinski zid i iz Zapadnog Berlina prebegli u Istočni, kod Putina koji je u tim vremenima uveliko praktikovao svoja špijunska znanja.

Budimo realni

pre 5 godina

Što pre da tako bude. Maćedonija je stara Srpska zemlja, teritoriju od Skoplja do Bitolja oslobadjala je Srpska vojska i ona je uvek bila deo stare Srbije do dolaska komunista. Etnički, jezički i kulturno Makednoci su najbliži Srbima i povezuje nas pravoslavlje i svetoslavlje. Savez izmedju Srbije, Republike Srpske, Makedonije, ali i Crne Gore neophodan je zbog opstanka Srba kao nacije na ovim prostorima. Živeli dobri ljudi!

Peca što vas ke _ _

pre 5 godina

Rusija je jedina sila na svetu koja Ameriku može da pretvori u prah i pepeo, baz da i dima ostane, da kojim slučajem to nije tako ceo svet bi bio američki poligon za njihove najgore eksperimente, a većina čovečanstva bi ubrzo nestala, na svu sreću nije tako, pa tako neka Bog blagoslovi sve one "Sarmate", "Bulave", "Topolje" i ostale radioaktivne igračke da budu što jače i što preciznije. I za kraj da završim u stilu Domagoja Vide, neka gori Vašington!

Realno

pre 5 godina

A mogli smo biti jaki da zivimo zajedno u jakoj drzavi kao sto je bila Jugoslavija,ali mi smo hteli rat i svako svoju drzavu,i eto sta smo docekali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran LFC, 7. oktobar 2018 12:52) # Link komentara

Rat je u pocetku bio jedino opcija srba.kasnije Hrvata,Bosnjaka,Albanaca..
E sad...malo je onih koji drze Jugu kao pravu opciju.
Ne z kak se jos netko moze lozit na to osim vas srba.
Svi procvijetali kad su se makli od vas

zmitjkoe

pre 5 godina

Americki analiticar? Sve je jasno...
(Nenad, 7. oktobar 2018 14:32)

A ti prati ruske, oni su poznati po objektivnosti i mnogo ćeš naučiti od njih, pre svega šta su lažne vesti.

Професор Атлагић

pre 5 godina

Juce sam cuo dobar komentar od jednog prijatelja u vezi nas srba. Mi volimo cvrstu ruku. Zato i ne cudi sto volimo Putina, Vucica, Asada, Kima... jednostavno nam je to u krvi.
(panco

Мислиш на оне исте Србе који су једини на овим просторима изградили независну и демократску државу?

BeKo

pre 5 godina

Мислиш на оне исте Србе који су једини на овим просторима изградили независну и демократску државу?
(Професор Атлагић, 07. oktobar 2018 13:44)

Dobar vic,trenutno Srbija nije ni nezavisna (nema suverenitet nad Kosovom-oduzet zbog zlostavljanja Albanske manjine) a samim tim ni demokratska.

panco

pre 5 godina

Juce sam cuo dobar komentar od jednog prijatelja u vezi nas srba. Mi volimo cvrstu ruku. Zato i ne cudi sto volimo Putina, Vucica, Asada, Kima... jednostavno nam je to u krvi.

Vlada

pre 5 godina

Gospodine Janos,pa u BJRM, je odrzan referendum,izvorna demokratija,pogurana sa zapada,i nije uspeo!!,ovo sto vi pisete je pamflet!,da nije tuzno,bilo bi smesno,a smesni su ovde jedino Nato-botovi,koji napadaju Rusiju,zbog neuspeha vaseg referenduma!

Aleksandar

pre 5 godina

Ako je Ruski uticaj maligan kakav je Americki? Nesto se nesecam da od Ruskog uticaja povecan broj kancerogenih bolesti a kolko znam od Americkog i EU jeste. Cista statistika

cobo

pre 5 godina

....Makedonija ce biti izlozena mesnju Moskve :)
Pa neki dan su svi zapadni politicari stajali u redu u Skopju,bitno je da se Moskva ne mesa :(

berkut

pre 5 godina

Ovo je smešno,potpuni promašaj.

Pa svi ali svi u Makedoniji i Pozicija i Opozicija i albanci I makedinci su za ulazak Makedonije u EU i NATO to nikad nije bilo sporno.Niko živ nije za Rusiju sem možda dela srpske manjine koja čini jedva 1 ili 1,5 % Makedonije.

Branko

pre 5 godina

poverovacu kad ijedan americki analiticar bude utvrdio da rusi u stvari nista i ne cuine u makedoniji, ustvari nikome komkretno nije poznato ni sta cine ali zato ovi drugi se ne gase, hajce i dan i noc
(braske, 07. oktobar 2018 12:54)
Nisu li grčko ruski odnosi pogoršani bas zbog toga sto su Rusi plaćali demonstrante u Grčkoj i u Makedoniji da izazivaju haos i krvoproliće? Grci expresno proterali nekoliko lica zato i imaju zategnute odnose. Pamet u glavu.

bobo mk

pre 5 godina

Prema anketama građani Makedonije i s podržavaju ulazak u NATO i EU sa preko 75%, isto je i kod relevantnim političkim strankama, ali ne prihvataju ultimatume i poniženja u stilu evo vama novo ime u zamenu za prijem u EU nekada i negde.

sad

pre 5 godina

Kao Rusija se mesa a Amerika svake godine pravi sranja u svim drzavama, kontinentima,... pravi krize, ratove, menja vlasti, obara valute,...

Kao Rusija hoce uticaj nad Makedonijom, A Nato nece, jeli?

Toliko su providne lazi ovih nosilaca demokratije sa zapada a spremaju nam omcu oko vrata.

neobavezno

pre 5 godina

Jos jednom: U Makedoniji je glasalo manje od 37% gradjana. Znaci manjina, nedovoljan broj za uspeh referenduma. Od tih 37% posto preko 90% je za menjanje imena, za uazak u NATO i EU. To su oni lojalni vlasti, oni koji i u Srbiji udaraju minuse na svaku kritiku vlasti cak i.kada je vise nego ocigledno da nas lazu i sprovode bezvlasce.

Hari Haler

pre 5 godina

Gde vise iskopavate ove moralne i profesionalne gnjide od analiticara ako boga znate, ova analiza je stvarno ispod prosecnog nivoa zdravog razuma.

dr

pre 5 godina

Juce sam cuo dobar komentar od jednog prijatelja u vezi nas srba. Mi volimo cvrstu ruku. Zato i ne cudi sto volimo Putina, Vucica, Asada, Kima... jednostavno nam je to u krvi.
(panco

Мислиш на оне исте Србе који су једини на овим просторима изградили независну и демократску државу?
(Професор Атлагић, 7. oktobar 2018 13:44)
--------------------------------

Довољно је прочитати Домановића, па видети да је то тачно. А за професора, нити је та држава била независна, а о каквој ви демократији причате стварно ми није јасно.

Zoran LFC

pre 5 godina

A mogli smo biti jaki da zivimo zajedno u jakoj drzavi kao sto je bila Jugoslavija,ali mi smo hteli rat i svako svoju drzavu,i eto sta smo docekali.

jedan drugi analitičar iz Republike Severne makedonije

pre 5 godina

E, moj dragi Janoše. Važno je da su na vašoj strani braća Montenegrini, i biće na vašoj strani sve dok se u svetu ne pojavi neko jači od vas. A kada se to desi, onda ćete vi ostati bez važnog saveznika. Smehotres :)

bo_sana_c

pre 5 godina

Rusija u RS ima samo Dodika a NATO svoju bazu u Butmiru i vojni poligon gdje svake godine izvode neke vježbe na Manjači pokraj Banja Luke a da im aktuelna vlast sa Dodikom nemogu ama baš ništa, dolaze vježbaju i odlaze kako hoće. Rusi tu sem verbalne podrške vlastima RS nemaju gotovo nikakav uticaj.

Pavle Stojanović

pre 5 godina

Bugajski je bio i ostao najdogmatičniji apologeta Zapadnog imperijalizma, a o "demokratskim dostignućima" na Balkanu najbolje govori skandalozno formulisano pitanje na makedonskom referendumu održanom pod patronatom NATO i EU.

Jova

pre 5 godina

Da se ne lazemo, EU i Amerika mogu ovo da rese za nedelju dana da hoce. Mogu uvesti Srbiju,Albaniju,CG,Bosnu,Mak.zajedno u EU sa sve Kosovom, a onda nikome nece biti vazno razgranicenja. Upumpaju novac kao ameri sto su Nemackoj posle drugov sv.rata, ekonomija bi pocela da se oporavlja,napetost izmedju naroda bi nestala. Jer po cemu su Hrvatska,Bugarska,Rumunija sredjenije zemlje od ostalih zemalja na Balkanu koje nisu usle u Eu? Ne nego nece,igraju istu igru kao i Rusi. Narode balkanski znaj da ste samo zrtve i topovsko meso velikim silama a tako ce i ostati u buducnosti doveka!

Makedonija - kako došla...

pre 5 godina

A šta kažu ruski analitičari za Kosovo, čija je to kolonija, pardon interesna sfera - možda crnogorska, slovenačka, hrvatska ili američka...
Što se Makedonije tiče, nadam se da će Amerikancima pomoći Albanci i iz Albanije, sa Kosova, Crne Gore i Srbije, tako da - ne brini se analitičaru, mirno spavaj.

Ja

pre 5 godina

Boze mili, svi znaju bolje od Makedonaca sta je najbolje za njih. '' Demokratija'' je da manjina nametne stav vecini jer je to bolje za strane drzave.
(Hipokrizija, 07. oktobar 2018 12:02)

– Vidiš li ona tri čobana u daljini, prijatelju?
– Dokle god oni mogu da nadglasaju Sokrata i mene, ja u demokratiju ne verujem!
Platon, Drzava, VII glava

Vidis druze, ako ti mislis da u americi krezavi crnci stondirani krekom, polupismeni belci na Teksaskim vukojebinama, odredjuju politiku svoje zemlje, malo si se zeznuo. Elita vuce i narod formira stavove, planira 100 god unapred...

Hipokrizija

pre 5 godina

Boze mili, svi znaju bolje od Makedonaca sta je najbolje za njih. '' Demokratija'' je da manjina nametne stav vecini jer je to bolje za strane drzave.

tnavac

pre 5 godina

Americki amaliticar ocito slabo poznaje bivse yu - republike.Makedonci se tek uce drzavnosti i podlozni su raznim decijim bolestima kao uostalom hiperbolisanje makedonske istorije nasta svakako imaju pravo,no u to hiperbolisanje istorije tesko je uglaviti trenutnu realnost da cuprijom Cara Dusana u Skopju netabanaju svakodnevno samo makedonci nego i albanci kojih je tamo 30% i sada smo na referendumu dobili cisto etnicko glasanje jer od makedonaca jedino je Zaev i poneko iz njegove vlade izasao.Kako je referendum pokazao to nema nikakve veze sa Moskvom nego sa nerazumevanjem Zapada koji zeli da prelomi sve preko kolena ponudivsi makedoncima umesto sargarepe BANANU i dobili su odgovor,EU mora da ulozi malo truda i para i vremena da bi ih narod razumeo inace ce biti uzaludna donacija srbije sto je svoju staru prestonicu Skopje donirala makedoncima uz uslov da jednom godisnje okrece Cara Dusana Silnog most.

braske

pre 5 godina

poverovacu kad ijedan americki analiticar bude utvrdio da rusi u stvari nista i ne cuine u makedoniji, ustvari nikome komkretno nije poznato ni sta cine ali zato ovi drugi se ne gase, hajce i dan i noc

joe

pre 5 godina

Nije samo pitanje koja savezništva biraju Srbi i Makedonci, pa i Bugari i Grci. Šta pa mi možemo da biramo?! Već je i pitanje koje su to savezništvo izabrale elite u Sjedinjenim Državama? Igrati na kartu mladih, napaljenih Albanaca i nekakvog muslimanskog faktora u poslednjih 30 godina je najmanje rečeno - bljutavo. To će sve da pukne ko tikva. Pa valjda i ti Makedonci imaju neku kičmu. Šta će ostati od Makedonije ako se potpuno prepusti? Ne verujem da je ovo sve isključivo ruski uticaj. Smoreni su izgleda svi sa "evropskom perspektivom" i "multilkulturnom" Velikom Albanijom. Čitam jutros St. Protića genija - kaže Srbima južno od Ibra biće bolje kad se rasele u Srbiju. Pa jel NATO bombardovao da spase neke civile, da napravi multietnički raj? Ili da dobije proširenu Albaniju, Kosovo državu i progna x hiljada ljudi?! Ni Rusi nisu prijatelji samo koriste gužvu. Balkanski narodi bi najbolje prošli kada bi se čvršće držali zajedno - a to je zasada utopija, nažalost.

Leghorn

pre 5 godina

Teško narodima (državama) koje služe kao igračke supersilama. Blago malim narodima koji pametno plivaju medju talasima nevolja. Bitno je snaći se, nije uspeh rat i propast već život u miru.

Nn

pre 5 godina

Ali kad nece da ih udostoje ni posete, nego im salju zahteve preko video snimka. Pa jos kad spinuju propali referendum. Ako im neko pokaze srednji prst kao makedonski narod na pomenutom referendumu, odmah su ruska gubernija, itd.

Pako Alkaser

pre 5 godina

Teško narodima (državama) koje služe kao igračke supersilama. Blago malim narodima koji pametno plivaju medju talasima nevolja. Bitno je snaći se, nije uspeh rat i propast već život u miru.

#(Leghorn, 7. oktobar 2018 12:09)


Hmm ma da, da, samo što takvo "pametno plivanje među talasima nevolja" malim narodima nikada nije stvar njihovog ličnog izbora, nego plod čiste slučajnosti.

Trajce

pre 5 godina

Ej majku vam ludu...
Samo gledate kako da zavadite narode i da se okoristite...
Pa stvarno ste bitange sto ne postoje na zemljinoj kugli.
...Ostavite narode, i jedni i drugi, da u miru grade svoju buducnost!

radar

pre 5 godina

Јанусз Бугајски


Радио је као консултант за источноевропске послове за различите америчке организације и владине агенције као што су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), Министарство одбране Сједињених Држава, Међународни републички институт (ИРИ), Институт за слободне синдикате АФЛ-ЦИО), Међународног одбора за истраживање и размену (ИРЕКС) и ББЦ телевизије у Лондону.
--------------------
Nismo znali da je nevidljiv! 😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

Нарциса Зец

pre 5 godina

Teško narodima (državama) koje služe kao igračke supersilama. Blago malim narodima koji pametno plivaju medju talasima nevolja. Bitno je snaći se, nije uspeh rat i propast već život u miru.
(Leghorn, 07. oktobar 2018 12:09)

To je oksimoron.
ne postoji mali narod koji nije pod šapom velike sile! Ili si na zapadu ili na istoku.

Gradjanin sveta

pre 5 godina

NATO se vec nalazi u Makedoniji i tesko mogu da zamislim da ce SAD dozvoliti Rusiji da preuzmu Makedoniju. Potisnuce proruske politicare iz Makedonije bez obzira na veliki broj njihovih pristalica. EU je vec cestitala na proevropskoj odluci naroda ne komentarisuci slabu izlaznost..Vucicu bi bilo pametnije da cuti i ne mesa se ako zeli nastavak podrske SAD i zapada koja mu je i pomogla da dodje na vlast. Srbija i Makedonija treba da se potpuno intergrise u zapadno drustvo. Rusija je drzava bez demokratskih jnstitucija u kojij ogromna vecina zivi u bedi. Ne treba nam takav sistem!

zlaja

pre 5 godina

realno@da ...u pravu si....šest meseci sam u minhenu i za vreme svetskog prvenstva sam mislio da živim u hr.....100 000 godišnje zapali preko....ne možete ni sa svojima a srbi krivi.....matematika....i genetika....šta više reći....

Bik koji sedi

pre 5 godina

Nisam baš razumeo.. Bio je referendum, znamo kako je prošao, gde su tu rusi? kao nekakvi "botovi" su na društvenim mrežama kao uticali na referendum?!?
malo ozbiljnosti gospodo

Живојин Рилаковић

pre 5 godina

Умро је Збигњев Бжежињски па је место главног русофоба Пољака у Америци упражњено. Е, за то место се сад кандидује опскурни "аналитичар" Јануш Бугајски, пишући овакве небулозе и претендујући да зна по нешто и о Македонији.