1. Шарчевићу, па ти ... Шарчевићу како те више није срамота да лупеташ и брукаш колеге и професију?!? Овде, ваљда, важи девиза: Што си гори наставник, добијеш боље место, а ако си најгори, читај "брука", постанеш МИНИСТАР!!! Србијо међу шљивама...и ********!?!
  (Елиот, 26. septembar 2018 23:44)

  # Link komentara

 2. Kakva zamena teza. Da li namerno ili ministar zaista misli tako?

  Ministre, nisu majka, dete i mediji "krivi za novonastali problem", nego neko (ili više njih) iz kolektiva škole ko nije rešavao i NA VREME rešio prethodni problem (dečak je trpeo nasilje još u šestom razredu).
  (A., 26. septembar 2018 17:00)

  # Link komentara

 3. Nasilje ne treba resavati nasiljem. To se svakako ne bi desilo da su institucije reagovale na vreme. Da su nasilnici poslati u popravne domove (bez mogucnosti komunikacije da spoljnim svetom) a njihovi roditelji platili ozbiljne kazne i odstete, ne bi postojala nikakva mogucnost da se ovo desi.
   (jasdf, 26. septembar 2018 17:00)

  # Link komentara

 4. Niko nista nije zloupotrebio vec je roditelj resio da se na svaki nacin bori za svoje dete. Kada se reakcija skole desila tek posle pojavljivanja majke i deteta u jednoj TV emisiji, onda, ministre, procedure, na koje se pozivate, nisu dobre. Besmislene procedure ne znaju za vreme a za dete, zrtvu vrsnjackog nasilja, ono mozda istice. Izgleda da slucaj malog Alekse nije bio dovoljna opomena. Cini se da je bitno i cija su deca. Jer, otkud odjednom tolika revnost prema nasilncima koji su sad postali zrtve? Da li ce dirketorka biti smenjena? Da li Vi nameravate da podnesete ostavku? Ili ne vidite niciju odgovornost osim majke, deteta i medija. Jedni sto su se usudili da nam uzivo predstave kako izgleda skolski sistem u Srbiji a drugi sto su im omogucili medijski prostor. Istina Vas, ocigledno, ne zanima.
   (ArtuDitu, 26. septembar 2018 16:08)

  # Link komentara

 5. Samo bih da kazem da sam pozitivno iznenadjen cinjenicom da je neko stao u odbranu slabijeg (sitan, jedan prema tri - sta treba jos dodati?). Cak i da su malo i preterali, ali u ovoj zemlji toliko gaze slabe da je ovo stvarno mnogo znacajnije nego nekad u drugim vremenima.
  Samo me interesuje kako to da je majka decaka D.D. vise od godinu dana pokusavala da nesto uradi, a ovo troje odmah zavredilo reakciju ministra, jer su se obratili ministarstvu?? Valjda postoji normalan put do ministra - razredni, direktor, skola, .... Ciju bi postu ministar citao da svi pocnu odjednom da mu pisu? A inace je ministar prava adresa - mnogo strucan da resava ovakve stvari (mozda je zavrsio i psihologiju usput)?
  (mali maxa, 26. septembar 2018 16:00)

  # Link komentara

 6. Kakav bullshit stav ministarstva...
   (Milos, 26. septembar 2018 15:54)

  # Link komentara

 7. ...po ucestalosti pojavljivanja i broju datih izjava resornih ministara tacno se moze proceniti koja su ministarstva u srbiji na najnizim granama...
  ...takoreci jadna...
  (kraja, 26. septembar 2018 15:49)

  # Link komentara

 8. A sada se vidi ko je ovde razmazen!
  Mali licemeri!
  A sve skole znaju za nasilje, samo zataskavaju!
  Bez advokata kod direktora vise ne treba niko da ide.
  Provereno skroz!
  (izmaltretiran, 26. septembar 2018 14:54)

  # Link komentara

 9. Nista, sad to troje opet u emisiju sa roditeljima, pa mogu i njih da prebaceu neka odeljenja.
   (hipokrat, 26. septembar 2018 14:18)

  # Link komentara

 10. Što se mene tiče, nasilnici i treba da dožive nasilje, jer oni samo jezik nasilja i razumeju. Nasilnik se ne može izlečiti lepim rečima.
  (Saša, 26. septembar 2018 14:04)

  # Link komentara

 11. Problem je trebalo rešiti tako što se ukloni nasilnik, a ne žrtva. Ovako je napravljen još jedan problem produbljen jaz među decom. Problem su roditelji koji ne reaguju i ne pričaju sa decom, a ne sama deca. Sve počinje u kući
   (Vesna, 26. septembar 2018 14:02)

  # Link komentara

 12. Ova majka se obraćala razrednom starešini, ali bez podrške dok "slucaj" nije dobio ove razmere!!! Sada su svi u problemu i postiđeni, i poniženi i uvređeni, a što je najgore pravu sliku nećemo dugo saznati. Da li se opet nešto skriva?
   (m, 26. septembar 2018 14:02)

  # Link komentara

 13. indikativno je da u saopštenju škola kaže za markov slučaj "navodno nasilje" a za slučaj napadnutih nasilnika potvrdjuje da se desilo.
  Ako se obe istrage rade a markov slučaj je stariji kako je onda njegov "navodno nasilje" a slučaj napadnutih nasilnika već gotova stvar??
   (objavite komentar, 26. septembar 2018 13:59)

  # Link komentara

 14. ni jedna institucija nikada u srbiji nije radila efikasno
   (objavite komwntar, 26. septembar 2018 13:56)

  # Link komentara

 15. sta bi? kada je napasnik postao zrtva vise nije zanimljivo? e ako im se desilo i njima i svima takvima! Jedini lek za delikvente da ih neko prevaspita. Posto su im roditelji najcesce neupotrebljivi i nezaiteresovani, drustvo je za to zakon! Hvala svoj deci koja stite svoje drugare!
  (bole, 26. septembar 2018 13:38)

  # Link komentara

 16. Da li je bilo koji medij objavio imena nasilnika i time ih izložio ovome što se desilo. Ako jeste nek reaguje nadležni organ. Marku i njegovoj majci svaka čast na hrabrosti da se obrate medijima i izlože sebe. Znam kako im je.
  (mishka, 26. septembar 2018 13:28)

  # Link komentara