Nedelja, 16.09.2018.

20:11

"Mali Dušan stabilno, biće uplaćeno još 250.000 evra"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio da je četvrogodišnji Dušan Todorović, koji je otišao na lečenje u Barselonu, dobro i stabilno.

Izvor: Beta

"Mali Dušan stabilno, biæe uplaæeno još 250.000 evra" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Пре свега свака част Сергеју који је на челу те хуманитарне организације! Надам се да ће Душан и остала деца успети да се извуку!
(iluminat43, 16. septembar 2018 20:13)
I nalupa bot coveku 2200 minusa za ovaj komentar...sto bi rekao Diklic ti nisi dete, ti si degenerik.

D

pre 5 godina

Everton
Nije to Srbija u kojoj ne placas porez,doneses knjizicu od 3 meseca i trazis uslugu kao na Menhetnu.Lecenje je ozbiljna stvar.Osoblje kosta,lekovi kostaju.To samo ovde misle ako su dali 50 din za participaciju da su time sve resili.
Ne daj Boze bolesti nikom,ali decije sudbine me uvek potresu.Malisa,drzi se.

Krika

pre 5 godina

Za one koji ne razumeju cenu.

Prosecan lekar u razvijenoj zemlji dobija oko 4k evra platu. Specijalista i hirurg duplo, nekada i trostruko vise. U USA plate su jos enormnije i mogu se kretati i preko 100k dolara.

Ozbiljne drzave ekstremno cene svoje lekare. Iz toga razloga zdravstvene usluge su jako jako skupe, ali cena je pokrivena ili preko drzave ili osiguravajuce kuce, tako da kao stanovnik takve neke zemlje, cenu ne osetite. Problem naravno nastaje kada se pojavi stranac koji mora platiti punu cenu.

Srbija je digla ruke od bilo kakvog napretka otprilike 1987 kada se Sloba pojavio. Od devedesetih pa do danas tehnologija u medicini je ekstremno napredovala do razmera koje ne mozemo da pojmimo, a Srbija je ostala na nivou osamdesetih. Nema opreme, nema proizvodjaca opreme, nema strucnog osoblja i nema para.
Nade nazalost nema, jer je ta rupa od 30 godina izazvala napredak od 100 godina u medicini, a zapadna drustva ne daju tehnologiju za dzabe. Mi se samo mozemo nadati staroj i polovnoj opremi i to je to, a najgore od svega je sto ce nam sve sto je talentovano na fakultetima vezanim za medicinu i tehniku otici daleko daleko odavde.

Dusica

pre 5 godina

Mali Dusane, shampionu nas, molimo se svim srcem i dusom, da uz strucnost lekara i boziju milost, pobedis opaku bolest, i vratis nam se ziv i zdrav u Srbiju !

Vladimir Rolovic

pre 5 godina

"...Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar..."
Rece ministar i iskoristi to o neke druge svrhe.
Bilo bi tuzno da nije tragicno.

idi begaj

pre 5 godina

Detetu da bi se spasio život traže gomilu para.
To nema nikakve veze sa politikom već globalnim stanjem čovečanstva,to se prihvata bez pogovora kao normalno a bolesno je do zla boga.
Idealno za komentatore da nekoga opljunu,da objasne nama glupavima kako su oni pametni itd.
NE MOŽE I NE SME DA KOŠTA NIŠTA DA BI SE SPASIO ŽIVOT DETETA!!!!!!!!!
DAKLE NULA DINARA,DOLARA,MARAKA!
Voleo bi da nam prikažu osobu na prijemnom koji govori:vaše dete će umreti ako nam ne platite pola miliona eura.
Eto,to je toliko jednostavno....

rebro

pre 5 godina

Za vas koji se čudite zašto je lečenje skupo predlažem da uzmete kalkulator u ruke i izračunate koliko košta stvaranje JEDNOG hirurga. Potom koliko košta da se od ideje dođe do LEKA. Znanje vrhunskih lekara ima svoju cenu. Vi ste svi spremni da platite za dobar telefon, a ne pitate se zašto su cene visoke ali vam nije jasno zašto košta usluge lekara koji su u stanju da izleče ili barm stave pod kontrolu RAK.

netko

pre 5 godina

Meni samo nije jasno zasto je to lecenje toliko skupo I zasto su te bolnice toliko alave za pare ??
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (everton, 16. septembar 2018 20:17)

nisam bas upucen, ali ne verujem da je to do bolnica.

pre je do farmaceutske industrije koja razbija sa cenama lekova.

odes u bolnicu, lek za ovo, lek za ono, i opa racun boli glava.

Wft

pre 5 godina

Ministar na Tv Pinku I propaganda na racun bolesne decice... e, moj narode...Prave nas budalama a mi tapsemo dok nam ljudi umiru zbog propalog zdravstva... a oni onda kao salju helikoptere ali samo uz uslov da svugde budu kamere, bas kao sto se to radi na Pinku...reality dragi moji...

Detroit Pistons

pre 5 godina

"Ko može da pomogne, neka pomogne, ko ne može, nemoj samo da odmaže. Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar."

A ti ministre prvi to koristiš u političke svrhe.Niti si pomogao i sad samo odmažeš.
Čemu samopromocija-gde si bio kad se sakupljao novac ?
Bolje bi bilo da novac koji trošite na jarbole,jelke,rasvetu i razne gluposti poput satelita i novih stadiona date toj deci, e onda ćeš imati pravo da kažeš ono u tvom citatu.

mamlaz

pre 5 godina

""Ko može da pomogne, neka pomogne, ko ne može, nemoj samo da odmaže. Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar."

Level licemerja 11/10

Bečka šnicla

pre 5 godina

Meni samo nije jasno zasto je to lecenje toliko skupo I zasto su te bolnice toliko alave za pare ??
(everton, 16. septembar 2018 20:17)

A šta ti misliš koliko desetina/stotina hiljada košta da bolnica jedan dan radi, tj. da bude otvorena?!

Marin

pre 5 godina

Covek 'ladno prica da oni "prethodni" nisu ulagali, a mogli su...Tacno! Mogli su, a nisu. Zato smo ih i zamenili vama. Ali Zlatibore, zar nisi upravo TI bio taj "prethodni"??? Sam sebe prozivas za nerad i nemar???
Elem, neka dragi Bog pomogne malom Dusanu da pobedi svoju bolest! Hvala Srbijo. Jos jedanput smo pokazali koliko nam je srce!!!

znalac

pre 5 godina

Meni samo nije jasno zasto je to lecenje toliko skupo I zasto su te bolnice toliko alave za pare ?? 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (everton, 16. septembar 2018 20:17) 
nisu alave vec je lecenje skupa stvar, znanje je jako na ceni u ozbiljnim zemljama a zdravstveno osoblje (lekari prvenstveno) na ceni i naravno da su dobro placeni. Drugacije se ni ne moze ozbiljno leciti. A to, sto ti mislis da ces nasem doktoru dati viski i dobiti dzabe uslugu (pri cemu nisi platio porez i zdravstveno a fingirao si uplate), to nema nigne na svetu okruglom. Zna se kolika je cena zivota, pa samim tim svi koji su u tome moraju biti dobro placeni, da bi mogli da pruze neophodan maximum.

Zdravstvo

pre 5 godina

bo@; pitanje nije glupo, ali je neprimjereno.Nase zdravstvo je toliko devastirano, da su potrebne godine, da se postavi “na noge”.
Do tada, prepušteni smo sami sebi, donacijama i velikoj sreći da sve bude na vreme.
Lončara ne u ni da komentarisem.
Dečku, želim sve najbolje, a nepoznatom donatoru, kao i svim ljudima koji su učestvovali u prikupljanju novca, HVALA.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

A, moze li neki referendum da se umesto cetvrt milijarde evra za nac.stadion, sve te pare uplate u ovu svrhu? Neka nasa reprezentacija igra i dalje na Marakani,.JNA, Cairu, Karadjordju...uglavnom su tu i ponikli, nista im nece faliti da igraju tamo i dalje, a koliko dece mozemo da spasemo sa tolikim novcem...

Ono

pre 5 godina

Mnogo konfuzno saopštava informacije. Pogledajte brojke i videćete da se neke stvari ne slažu. Nakon toga priča o ulaganjima i naravno kako prethodni nisu ulagali. Pritom znam situaciju pouzdano u nekoliko ustanova i mogu vam reci da se pare rasipaju i retko šta konkretno bude uloženo. Da ne pričam sto se najmanje vodi računa o ljudskom resursu tako da uskoro ostajemo bez radiologa, ogroman problem koji niko ne pominje. Prvi stručnjaci koji su već sada deficitarni i kasni se sa mnogo čime zbog toga.

bo

pre 5 godina

Je l bezveze ako pitam, zasto ne ulazemo u otvaranje neke specijalisticke bolnice u Srbiji? I da se novac koji dajemo Turskoj, Nemackoj, gde nam se vec deca lece, preusmeri na Srbiju i ovo malo lekara sto nam ostaje. Mozfda bi nekog i zadrzali...

Pegla mi se od politicara

pre 5 godina

Koje foliranje! Cim je nesto iole medijski propraceno trpaju se politicari da uberu poene. Sto ministre ne zoves tako svaki dan kad se neko drugo dete bori za zivot? Sto ne izglasate I pocnete da PRIMENJUJETE zakone koje se ticu bolesne, materijalno ugrozene dece? Zasto smanjujete plate trudnicama? Zasto mislite da ne vidimo sta radite? Zasto mi cutimo?????

Niko

pre 5 godina

Ovo je sada da se operu od bruke sto je mali Dusan otisao na lecenje jer je narod skupio pare a ne drzava.
Pa kad je pukla bruka onda ajde i frzavni avion i ovo i ono, ali kasno je sada. Da nije bilo anonimnog donatora, Dusan ne bi otisao nigde.

iluminat43

pre 5 godina

Пре свега свака част Сергеју који је на челу те хуманитарне организације! Надам се да ће Душан и остала деца успети да се извуку!

LeoLajke

pre 5 godina

Ma jadna bolesna deca,uplati pola Srbije pare plus neko anoniman doglavi i onda se vi reklamirate kao da ste pomogli.Uplacivacu i dalje koliko mogu a vesti vise necu da citam i gledam.

lezilebovicka

pre 5 godina

ja vise ocima ne mogu da gledam ove likove na vlasti, ma da ih smislim ne mogu! Bravo za divnog Sergeja, coveka cistog i velikog srca, bravo za Srbe koji su slozni i ponazu ovoj jadnoj maloj i vec napacenoj deci, svu srecu im zelim

DEMOS

pre 5 godina

Otkuda bas na TV Pink? Sada ce biti uplaceno, kada su narod i jedan veliki dobrocinitelj vec sve uplatili i zavrsili. Cekali ste i pustili roditelji da se sami snalaze.

MomaSRB

pre 5 godina

"Ko može da pomogne, neka pomogne, ko ne može, nemoj samo da odmaže. Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar.

Pa majstore, upravo vi naprednjaci odmažete i koristite ovo u neke druge svrhe!

paorka

pre 5 godina

Neko anonimno uplatio novac za ovo dete a ti se na Pinku pojavljujes i drzis predavanje kako ce ko da pomaze... Nema, najgori ste.
(Jax, 16. septembar 2018 20:12)

Ama nek se reklamiraju koliko hoce ,samo da uplate to što obecaju.
Bitno je da se deca izleče ,za ostalo me baš briga!

iluminat43

pre 5 godina

Пре свега свака част Сергеју који је на челу те хуманитарне организације! Надам се да ће Душан и остала деца успети да се извуку!

Niko

pre 5 godina

Ovo je sada da se operu od bruke sto je mali Dusan otisao na lecenje jer je narod skupio pare a ne drzava.
Pa kad je pukla bruka onda ajde i frzavni avion i ovo i ono, ali kasno je sada. Da nije bilo anonimnog donatora, Dusan ne bi otisao nigde.

LeoLajke

pre 5 godina

Ma jadna bolesna deca,uplati pola Srbije pare plus neko anoniman doglavi i onda se vi reklamirate kao da ste pomogli.Uplacivacu i dalje koliko mogu a vesti vise necu da citam i gledam.

lezilebovicka

pre 5 godina

ja vise ocima ne mogu da gledam ove likove na vlasti, ma da ih smislim ne mogu! Bravo za divnog Sergeja, coveka cistog i velikog srca, bravo za Srbe koji su slozni i ponazu ovoj jadnoj maloj i vec napacenoj deci, svu srecu im zelim

MomaSRB

pre 5 godina

"Ko može da pomogne, neka pomogne, ko ne može, nemoj samo da odmaže. Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar.

Pa majstore, upravo vi naprednjaci odmažete i koristite ovo u neke druge svrhe!

Pegla mi se od politicara

pre 5 godina

Koje foliranje! Cim je nesto iole medijski propraceno trpaju se politicari da uberu poene. Sto ministre ne zoves tako svaki dan kad se neko drugo dete bori za zivot? Sto ne izglasate I pocnete da PRIMENJUJETE zakone koje se ticu bolesne, materijalno ugrozene dece? Zasto smanjujete plate trudnicama? Zasto mislite da ne vidimo sta radite? Zasto mi cutimo?????

bo

pre 5 godina

Je l bezveze ako pitam, zasto ne ulazemo u otvaranje neke specijalisticke bolnice u Srbiji? I da se novac koji dajemo Turskoj, Nemackoj, gde nam se vec deca lece, preusmeri na Srbiju i ovo malo lekara sto nam ostaje. Mozfda bi nekog i zadrzali...

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

A, moze li neki referendum da se umesto cetvrt milijarde evra za nac.stadion, sve te pare uplate u ovu svrhu? Neka nasa reprezentacija igra i dalje na Marakani,.JNA, Cairu, Karadjordju...uglavnom su tu i ponikli, nista im nece faliti da igraju tamo i dalje, a koliko dece mozemo da spasemo sa tolikim novcem...

Wft

pre 5 godina

Ministar na Tv Pinku I propaganda na racun bolesne decice... e, moj narode...Prave nas budalama a mi tapsemo dok nam ljudi umiru zbog propalog zdravstva... a oni onda kao salju helikoptere ali samo uz uslov da svugde budu kamere, bas kao sto se to radi na Pinku...reality dragi moji...

DEMOS

pre 5 godina

Otkuda bas na TV Pink? Sada ce biti uplaceno, kada su narod i jedan veliki dobrocinitelj vec sve uplatili i zavrsili. Cekali ste i pustili roditelji da se sami snalaze.

Detroit Pistons

pre 5 godina

"Ko može da pomogne, neka pomogne, ko ne može, nemoj samo da odmaže. Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar."

A ti ministre prvi to koristiš u političke svrhe.Niti si pomogao i sad samo odmažeš.
Čemu samopromocija-gde si bio kad se sakupljao novac ?
Bolje bi bilo da novac koji trošite na jarbole,jelke,rasvetu i razne gluposti poput satelita i novih stadiona date toj deci, e onda ćeš imati pravo da kažeš ono u tvom citatu.

Marin

pre 5 godina

Covek 'ladno prica da oni "prethodni" nisu ulagali, a mogli su...Tacno! Mogli su, a nisu. Zato smo ih i zamenili vama. Ali Zlatibore, zar nisi upravo TI bio taj "prethodni"??? Sam sebe prozivas za nerad i nemar???
Elem, neka dragi Bog pomogne malom Dusanu da pobedi svoju bolest! Hvala Srbijo. Jos jedanput smo pokazali koliko nam je srce!!!

mamlaz

pre 5 godina

""Ko može da pomogne, neka pomogne, ko ne može, nemoj samo da odmaže. Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar."

Level licemerja 11/10

Zdravstvo

pre 5 godina

bo@; pitanje nije glupo, ali je neprimjereno.Nase zdravstvo je toliko devastirano, da su potrebne godine, da se postavi “na noge”.
Do tada, prepušteni smo sami sebi, donacijama i velikoj sreći da sve bude na vreme.
Lončara ne u ni da komentarisem.
Dečku, želim sve najbolje, a nepoznatom donatoru, kao i svim ljudima koji su učestvovali u prikupljanju novca, HVALA.

netko

pre 5 godina

Meni samo nije jasno zasto je to lecenje toliko skupo I zasto su te bolnice toliko alave za pare ??
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (everton, 16. septembar 2018 20:17)

nisam bas upucen, ali ne verujem da je to do bolnica.

pre je do farmaceutske industrije koja razbija sa cenama lekova.

odes u bolnicu, lek za ovo, lek za ono, i opa racun boli glava.

Ono

pre 5 godina

Mnogo konfuzno saopštava informacije. Pogledajte brojke i videćete da se neke stvari ne slažu. Nakon toga priča o ulaganjima i naravno kako prethodni nisu ulagali. Pritom znam situaciju pouzdano u nekoliko ustanova i mogu vam reci da se pare rasipaju i retko šta konkretno bude uloženo. Da ne pričam sto se najmanje vodi računa o ljudskom resursu tako da uskoro ostajemo bez radiologa, ogroman problem koji niko ne pominje. Prvi stručnjaci koji su već sada deficitarni i kasni se sa mnogo čime zbog toga.

paorka

pre 5 godina

Neko anonimno uplatio novac za ovo dete a ti se na Pinku pojavljujes i drzis predavanje kako ce ko da pomaze... Nema, najgori ste.
(Jax, 16. septembar 2018 20:12)

Ama nek se reklamiraju koliko hoce ,samo da uplate to što obecaju.
Bitno je da se deca izleče ,za ostalo me baš briga!

znalac

pre 5 godina

Meni samo nije jasno zasto je to lecenje toliko skupo I zasto su te bolnice toliko alave za pare ?? 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (everton, 16. septembar 2018 20:17) 
nisu alave vec je lecenje skupa stvar, znanje je jako na ceni u ozbiljnim zemljama a zdravstveno osoblje (lekari prvenstveno) na ceni i naravno da su dobro placeni. Drugacije se ni ne moze ozbiljno leciti. A to, sto ti mislis da ces nasem doktoru dati viski i dobiti dzabe uslugu (pri cemu nisi platio porez i zdravstveno a fingirao si uplate), to nema nigne na svetu okruglom. Zna se kolika je cena zivota, pa samim tim svi koji su u tome moraju biti dobro placeni, da bi mogli da pruze neophodan maximum.

Dusica

pre 5 godina

Mali Dusane, shampionu nas, molimo se svim srcem i dusom, da uz strucnost lekara i boziju milost, pobedis opaku bolest, i vratis nam se ziv i zdrav u Srbiju !

idi begaj

pre 5 godina

Detetu da bi se spasio život traže gomilu para.
To nema nikakve veze sa politikom već globalnim stanjem čovečanstva,to se prihvata bez pogovora kao normalno a bolesno je do zla boga.
Idealno za komentatore da nekoga opljunu,da objasne nama glupavima kako su oni pametni itd.
NE MOŽE I NE SME DA KOŠTA NIŠTA DA BI SE SPASIO ŽIVOT DETETA!!!!!!!!!
DAKLE NULA DINARA,DOLARA,MARAKA!
Voleo bi da nam prikažu osobu na prijemnom koji govori:vaše dete će umreti ako nam ne platite pola miliona eura.
Eto,to je toliko jednostavno....

Bečka šnicla

pre 5 godina

Meni samo nije jasno zasto je to lecenje toliko skupo I zasto su te bolnice toliko alave za pare ??
(everton, 16. septembar 2018 20:17)

A šta ti misliš koliko desetina/stotina hiljada košta da bolnica jedan dan radi, tj. da bude otvorena?!

rebro

pre 5 godina

Za vas koji se čudite zašto je lečenje skupo predlažem da uzmete kalkulator u ruke i izračunate koliko košta stvaranje JEDNOG hirurga. Potom koliko košta da se od ideje dođe do LEKA. Znanje vrhunskih lekara ima svoju cenu. Vi ste svi spremni da platite za dobar telefon, a ne pitate se zašto su cene visoke ali vam nije jasno zašto košta usluge lekara koji su u stanju da izleče ili barm stave pod kontrolu RAK.

D

pre 5 godina

Everton
Nije to Srbija u kojoj ne placas porez,doneses knjizicu od 3 meseca i trazis uslugu kao na Menhetnu.Lecenje je ozbiljna stvar.Osoblje kosta,lekovi kostaju.To samo ovde misle ako su dali 50 din za participaciju da su time sve resili.
Ne daj Boze bolesti nikom,ali decije sudbine me uvek potresu.Malisa,drzi se.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Пре свега свака част Сергеју који је на челу те хуманитарне организације! Надам се да ће Душан и остала деца успети да се извуку!
(iluminat43, 16. septembar 2018 20:13)
I nalupa bot coveku 2200 minusa za ovaj komentar...sto bi rekao Diklic ti nisi dete, ti si degenerik.

Vladimir Rolovic

pre 5 godina

"...Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar..."
Rece ministar i iskoristi to o neke druge svrhe.
Bilo bi tuzno da nije tragicno.

Krika

pre 5 godina

Za one koji ne razumeju cenu.

Prosecan lekar u razvijenoj zemlji dobija oko 4k evra platu. Specijalista i hirurg duplo, nekada i trostruko vise. U USA plate su jos enormnije i mogu se kretati i preko 100k dolara.

Ozbiljne drzave ekstremno cene svoje lekare. Iz toga razloga zdravstvene usluge su jako jako skupe, ali cena je pokrivena ili preko drzave ili osiguravajuce kuce, tako da kao stanovnik takve neke zemlje, cenu ne osetite. Problem naravno nastaje kada se pojavi stranac koji mora platiti punu cenu.

Srbija je digla ruke od bilo kakvog napretka otprilike 1987 kada se Sloba pojavio. Od devedesetih pa do danas tehnologija u medicini je ekstremno napredovala do razmera koje ne mozemo da pojmimo, a Srbija je ostala na nivou osamdesetih. Nema opreme, nema proizvodjaca opreme, nema strucnog osoblja i nema para.
Nade nazalost nema, jer je ta rupa od 30 godina izazvala napredak od 100 godina u medicini, a zapadna drustva ne daju tehnologiju za dzabe. Mi se samo mozemo nadati staroj i polovnoj opremi i to je to, a najgore od svega je sto ce nam sve sto je talentovano na fakultetima vezanim za medicinu i tehniku otici daleko daleko odavde.

iluminat43

pre 5 godina

Пре свега свака част Сергеју који је на челу те хуманитарне организације! Надам се да ће Душан и остала деца успети да се извуку!

Niko

pre 5 godina

Ovo je sada da se operu od bruke sto je mali Dusan otisao na lecenje jer je narod skupio pare a ne drzava.
Pa kad je pukla bruka onda ajde i frzavni avion i ovo i ono, ali kasno je sada. Da nije bilo anonimnog donatora, Dusan ne bi otisao nigde.

MomaSRB

pre 5 godina

"Ko može da pomogne, neka pomogne, ko ne može, nemoj samo da odmaže. Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar.

Pa majstore, upravo vi naprednjaci odmažete i koristite ovo u neke druge svrhe!

Pegla mi se od politicara

pre 5 godina

Koje foliranje! Cim je nesto iole medijski propraceno trpaju se politicari da uberu poene. Sto ministre ne zoves tako svaki dan kad se neko drugo dete bori za zivot? Sto ne izglasate I pocnete da PRIMENJUJETE zakone koje se ticu bolesne, materijalno ugrozene dece? Zasto smanjujete plate trudnicama? Zasto mislite da ne vidimo sta radite? Zasto mi cutimo?????

LeoLajke

pre 5 godina

Ma jadna bolesna deca,uplati pola Srbije pare plus neko anoniman doglavi i onda se vi reklamirate kao da ste pomogli.Uplacivacu i dalje koliko mogu a vesti vise necu da citam i gledam.

Wft

pre 5 godina

Ministar na Tv Pinku I propaganda na racun bolesne decice... e, moj narode...Prave nas budalama a mi tapsemo dok nam ljudi umiru zbog propalog zdravstva... a oni onda kao salju helikoptere ali samo uz uslov da svugde budu kamere, bas kao sto se to radi na Pinku...reality dragi moji...

lezilebovicka

pre 5 godina

ja vise ocima ne mogu da gledam ove likove na vlasti, ma da ih smislim ne mogu! Bravo za divnog Sergeja, coveka cistog i velikog srca, bravo za Srbe koji su slozni i ponazu ovoj jadnoj maloj i vec napacenoj deci, svu srecu im zelim

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

A, moze li neki referendum da se umesto cetvrt milijarde evra za nac.stadion, sve te pare uplate u ovu svrhu? Neka nasa reprezentacija igra i dalje na Marakani,.JNA, Cairu, Karadjordju...uglavnom su tu i ponikli, nista im nece faliti da igraju tamo i dalje, a koliko dece mozemo da spasemo sa tolikim novcem...

DEMOS

pre 5 godina

Otkuda bas na TV Pink? Sada ce biti uplaceno, kada su narod i jedan veliki dobrocinitelj vec sve uplatili i zavrsili. Cekali ste i pustili roditelji da se sami snalaze.

Marin

pre 5 godina

Covek 'ladno prica da oni "prethodni" nisu ulagali, a mogli su...Tacno! Mogli su, a nisu. Zato smo ih i zamenili vama. Ali Zlatibore, zar nisi upravo TI bio taj "prethodni"??? Sam sebe prozivas za nerad i nemar???
Elem, neka dragi Bog pomogne malom Dusanu da pobedi svoju bolest! Hvala Srbijo. Jos jedanput smo pokazali koliko nam je srce!!!

Detroit Pistons

pre 5 godina

"Ko može da pomogne, neka pomogne, ko ne može, nemoj samo da odmaže. Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar."

A ti ministre prvi to koristiš u političke svrhe.Niti si pomogao i sad samo odmažeš.
Čemu samopromocija-gde si bio kad se sakupljao novac ?
Bolje bi bilo da novac koji trošite na jarbole,jelke,rasvetu i razne gluposti poput satelita i novih stadiona date toj deci, e onda ćeš imati pravo da kažeš ono u tvom citatu.

mamlaz

pre 5 godina

""Ko može da pomogne, neka pomogne, ko ne može, nemoj samo da odmaže. Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar."

Level licemerja 11/10

Zdravstvo

pre 5 godina

bo@; pitanje nije glupo, ali je neprimjereno.Nase zdravstvo je toliko devastirano, da su potrebne godine, da se postavi “na noge”.
Do tada, prepušteni smo sami sebi, donacijama i velikoj sreći da sve bude na vreme.
Lončara ne u ni da komentarisem.
Dečku, želim sve najbolje, a nepoznatom donatoru, kao i svim ljudima koji su učestvovali u prikupljanju novca, HVALA.

Ono

pre 5 godina

Mnogo konfuzno saopštava informacije. Pogledajte brojke i videćete da se neke stvari ne slažu. Nakon toga priča o ulaganjima i naravno kako prethodni nisu ulagali. Pritom znam situaciju pouzdano u nekoliko ustanova i mogu vam reci da se pare rasipaju i retko šta konkretno bude uloženo. Da ne pričam sto se najmanje vodi računa o ljudskom resursu tako da uskoro ostajemo bez radiologa, ogroman problem koji niko ne pominje. Prvi stručnjaci koji su već sada deficitarni i kasni se sa mnogo čime zbog toga.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Пре свега свака част Сергеју који је на челу те хуманитарне организације! Надам се да ће Душан и остала деца успети да се извуку!
(iluminat43, 16. septembar 2018 20:13)
I nalupa bot coveku 2200 minusa za ovaj komentar...sto bi rekao Diklic ti nisi dete, ti si degenerik.

Krika

pre 5 godina

Za one koji ne razumeju cenu.

Prosecan lekar u razvijenoj zemlji dobija oko 4k evra platu. Specijalista i hirurg duplo, nekada i trostruko vise. U USA plate su jos enormnije i mogu se kretati i preko 100k dolara.

Ozbiljne drzave ekstremno cene svoje lekare. Iz toga razloga zdravstvene usluge su jako jako skupe, ali cena je pokrivena ili preko drzave ili osiguravajuce kuce, tako da kao stanovnik takve neke zemlje, cenu ne osetite. Problem naravno nastaje kada se pojavi stranac koji mora platiti punu cenu.

Srbija je digla ruke od bilo kakvog napretka otprilike 1987 kada se Sloba pojavio. Od devedesetih pa do danas tehnologija u medicini je ekstremno napredovala do razmera koje ne mozemo da pojmimo, a Srbija je ostala na nivou osamdesetih. Nema opreme, nema proizvodjaca opreme, nema strucnog osoblja i nema para.
Nade nazalost nema, jer je ta rupa od 30 godina izazvala napredak od 100 godina u medicini, a zapadna drustva ne daju tehnologiju za dzabe. Mi se samo mozemo nadati staroj i polovnoj opremi i to je to, a najgore od svega je sto ce nam sve sto je talentovano na fakultetima vezanim za medicinu i tehniku otici daleko daleko odavde.

znalac

pre 5 godina

Meni samo nije jasno zasto je to lecenje toliko skupo I zasto su te bolnice toliko alave za pare ?? 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (everton, 16. septembar 2018 20:17) 
nisu alave vec je lecenje skupa stvar, znanje je jako na ceni u ozbiljnim zemljama a zdravstveno osoblje (lekari prvenstveno) na ceni i naravno da su dobro placeni. Drugacije se ni ne moze ozbiljno leciti. A to, sto ti mislis da ces nasem doktoru dati viski i dobiti dzabe uslugu (pri cemu nisi platio porez i zdravstveno a fingirao si uplate), to nema nigne na svetu okruglom. Zna se kolika je cena zivota, pa samim tim svi koji su u tome moraju biti dobro placeni, da bi mogli da pruze neophodan maximum.

Bečka šnicla

pre 5 godina

Meni samo nije jasno zasto je to lecenje toliko skupo I zasto su te bolnice toliko alave za pare ??
(everton, 16. septembar 2018 20:17)

A šta ti misliš koliko desetina/stotina hiljada košta da bolnica jedan dan radi, tj. da bude otvorena?!

Vladimir Rolovic

pre 5 godina

"...Nemoj da koristmo ovo u neke druge svrhe", kazao je Lončar..."
Rece ministar i iskoristi to o neke druge svrhe.
Bilo bi tuzno da nije tragicno.

paorka

pre 5 godina

Neko anonimno uplatio novac za ovo dete a ti se na Pinku pojavljujes i drzis predavanje kako ce ko da pomaze... Nema, najgori ste.
(Jax, 16. septembar 2018 20:12)

Ama nek se reklamiraju koliko hoce ,samo da uplate to što obecaju.
Bitno je da se deca izleče ,za ostalo me baš briga!

netko

pre 5 godina

Meni samo nije jasno zasto je to lecenje toliko skupo I zasto su te bolnice toliko alave za pare ??
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (everton, 16. septembar 2018 20:17)

nisam bas upucen, ali ne verujem da je to do bolnica.

pre je do farmaceutske industrije koja razbija sa cenama lekova.

odes u bolnicu, lek za ovo, lek za ono, i opa racun boli glava.

bo

pre 5 godina

Je l bezveze ako pitam, zasto ne ulazemo u otvaranje neke specijalisticke bolnice u Srbiji? I da se novac koji dajemo Turskoj, Nemackoj, gde nam se vec deca lece, preusmeri na Srbiju i ovo malo lekara sto nam ostaje. Mozfda bi nekog i zadrzali...

idi begaj

pre 5 godina

Detetu da bi se spasio život traže gomilu para.
To nema nikakve veze sa politikom već globalnim stanjem čovečanstva,to se prihvata bez pogovora kao normalno a bolesno je do zla boga.
Idealno za komentatore da nekoga opljunu,da objasne nama glupavima kako su oni pametni itd.
NE MOŽE I NE SME DA KOŠTA NIŠTA DA BI SE SPASIO ŽIVOT DETETA!!!!!!!!!
DAKLE NULA DINARA,DOLARA,MARAKA!
Voleo bi da nam prikažu osobu na prijemnom koji govori:vaše dete će umreti ako nam ne platite pola miliona eura.
Eto,to je toliko jednostavno....

rebro

pre 5 godina

Za vas koji se čudite zašto je lečenje skupo predlažem da uzmete kalkulator u ruke i izračunate koliko košta stvaranje JEDNOG hirurga. Potom koliko košta da se od ideje dođe do LEKA. Znanje vrhunskih lekara ima svoju cenu. Vi ste svi spremni da platite za dobar telefon, a ne pitate se zašto su cene visoke ali vam nije jasno zašto košta usluge lekara koji su u stanju da izleče ili barm stave pod kontrolu RAK.

Dusica

pre 5 godina

Mali Dusane, shampionu nas, molimo se svim srcem i dusom, da uz strucnost lekara i boziju milost, pobedis opaku bolest, i vratis nam se ziv i zdrav u Srbiju !

D

pre 5 godina

Everton
Nije to Srbija u kojoj ne placas porez,doneses knjizicu od 3 meseca i trazis uslugu kao na Menhetnu.Lecenje je ozbiljna stvar.Osoblje kosta,lekovi kostaju.To samo ovde misle ako su dali 50 din za participaciju da su time sve resili.
Ne daj Boze bolesti nikom,ali decije sudbine me uvek potresu.Malisa,drzi se.