Četvrtak, 24.06.2004.

07:55

Vlada o struji i Mobtelu

Izvor: FoNet

Vlada o struji i Mobtelu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

16 Komentari

Sortiraj po:

Peca @ SER a ne @TRALALA

pre 19 godina

Pa i deca lopova i placenih ubica zive od toga sto njihovi roditelji rade pa to ne znaci da ih ne treba uhapsiti i zatvoriti! Setite se samo ko je Karic i kako je i uz ciju pomoc napravio svoju imperiju. A sada razmislite koga pokusavate da branite a sve u cilju puste zelje da se ovoj Vladi namesti nesto kao sto je prethodna Vlada imala.
Ali, izgleda da nece bas moci. Velja kakav je takav, narodski receno "seljak" covek ali je hiljadu puta bolji od kojekakvih "ugladjenih" Kolesara, Kostica, Jovanovica, Zivkovica i ostalih "jahaca naroda".
I ne daj Boze da nam se vrate, skoro kao i Sloba.

cepidlaka

pre 19 godina

Ni meni Velja nije simpatican, ali isti se ne moze ukloniti iz vlade, a da ona ne padne. Bogoljub ima aduta, a Dinkic moze samo da ga mrzi. A ako krene arbitraza, drzava ostaje i bez 49%.

Majka

pre 19 godina

Pitam se samo, "draga" Vlado, ministri, ili jos drazi komentatori na ovom sajtu, ima li neko od vas na umu da blokadom racuna Mobtela najvise ugrozavate one koji od Mobtela zive, one kojima je Mobtel osnova egzistencije, kao i one o kojima oni brinu i koje izdrzavaju. Srbijo koja izumire, koju bela kuga vec dobrano napada, znas li koliko se dece hrani iz tog Mobtela.
Vlado i ministri, da li je to ta briga o natalitetu i porodici na kojoj su vam silne kampanje zasnovane?
Neka Vas je stid i sram, pognite glavu svi Vi protiv Mobtela ostrasceni pred svakim detetom koje sretnete. Mozda je bas neko od njih dete jednog od mnogih zaposlenih u Mobtelu, mozda je to dete jedno od onih kojima ste, blokirajuci racun Mobtela, blokirali mnogo!

Cile

pre 19 godina

Da li ste znali da se TELEKOM zvanicno reklamira na VOIP forumima na internetu:
http://www.voipproviderslist.com/provider/Telekom%20Srbija/

Gradjanin koji se greje na struju

pre 19 godina

"Svakako, pri izradi projekcije inflacije za ovu godinu, uzeta je u obzir korekcija cene struje za ovih najavljenih 10 procenata od 1. jula, tako da to neće promeniti projektovanu stopu inflacije." - Uf, dobro je sto ima ljudi koji brinu o projektovanoj stopi inflacije. Najvaznije je da nema nikakvih promena u inflaciji (koja je takodje promena). I oni poskupljenje opravdavaju kao neku neminovnu prirodnu pojavu sa kojom, eto, moramo da se nosimo :-( Bljak, gade mi se.

misa

pre 19 godina

Drzava treba da naplati ono sto je njeno i sto se godinama slivalo u Kariceve Dzepove. Neka veliki industrijalac kaze koji su njegovi industriski pogoni u zemlji i koji je to njegov industriski proizvod. Kada Karic bude ostvarivao prihode od svojih firmi koje nisu zasnovane na monopolu neka se onda javi.

sasa jokic

pre 19 godina

Nisam pristalica g17+, cak naprotiv smatram da su jedan finansijski lobi, ali podrzavam Dinkica u nameri da Bogoljuba stavi tamo gde mu je i mesto. Mobtel mu je Sloba poklonio, naravno kolac su delili, verovatno ga i danas dele, tako da mu to treba oduzeti. Takodje ga treba raskrinkati i pokazati gradjanima pravu sliku o nacinu na koji je stekao bogatstvo, ne ulozivsi u Srbiju jedan jedini dinar, cak ni poslovnu zgradu nije sagradi nego je renta. I sada se taj Bogoljub udara u pluca i obecava skidanje katanaca?! Pa zbog takvih su ti katanci i stavljeni. Dobio je od Slobe pare iz primarne misije da otvara preduzeca na Kosovu. Jedno nije otvorio, a pare je ulagao u nekretnine po svetu, naravno u svoje mnogobrojne vile. Skida nam kozu s' ledja preterano skupim racunima za mobilne, deca im se sa telohraniteljima vozikaju po gradu, kupuju i zene beogradske sponzoruse i ponasaju se kao sultani, a praziluk im viri... ne znaju ni srpski da pricaju. Strasno, ako Srbija zaista hoce da se promeni, mora da se otarasi ovakvih "biznismena"!

IVKOVIC Marinko

pre 19 godina

Stvar je veoma prosta jer gospodin Velja Ilic je verovatno mislio na njegovu sopstvenu glavu i to u figurativnom smislu naravno. Kada jedan ministar lupi ovako nesto nista mu drugo ne ostaje nego da odmah podnese ostavku ili da bude smenjen. Nadam se da ce Kostunica i ostali dati podrsku Dinkicu, a Velju naterati da izadje iz Vlade, pa neka onda ide i neka radi za Karice. Svi znamo ko su Karici i kako neposteno su stekli bogatstvo. Velja Ilic nije prvi koga su kupili u ovoj zemlji ali nadajmo se da bi mogao biti poslednji. Da ima pravde i zakona (a nadajmo se da ce ih biti u dogledno vreme) Karici kao i ostali novobogatasi morali bi da poloze racune ovom opljackanom i prevarenom narodu i to odmah, a ne da se sepure po Beogradu.

danijel

pre 19 godina

Nadam se zaista da ce Dinkic uspeti da vrati drzavne pare od Karica koje mu je gosn Djelic tako velikodusno vratio na preporuku suda nazad u budzet gde im je i mesto. Mislim da je zaista skandalozno to sto Bogoljub predstavlja da jos od '94-te Mobtel posluje bez profita i da zbog toga ne placa nikakvu dividendu akcionarima (drzavi u ovom slucaju), a porez na dobit i da ne spominjem. Kako je moguce da Mobtel koristi besplatno zgrade posta u Srbiji kao antenske stubove ili pak da Karici 90 odsto kartica za dopunu 063 mreze prodaju preko privatnih distributera, o pranju para preko igara tipa "Pozovi 063 i dobijas mercedes" i da ne pricamo. Zaista mislim da je krajnje vreme da se ekstraprofiterima barem tog kalibra, koji se cak usudjuju da danas pricaju o nekakvom moralu i salatama, stane na put. Ova Vlada samo to nek uradi i ja, kao i mnogi drugi verujem, bicemo zadovoljni.

Obavesten

pre 19 godina

A sta je bilo sa utvrdjivanjem vlasničke strukture u Mobtelu, to je mnogo bitnije od ekstraprofita. Ovo mi deluje kao maska da se ustvari sakrije procena ko je vecinski vlasnik Mobtela. Pri osnivanju Mobtela, PTT je bio dužan da u pravima i skupu fiksne telefonije obezbedi oko 65.000.000 $ a Mobtel oko 68.000.000$ u opremi što je trebalo da predstavlja zajednički osnivački ulog u odnosu 51%-49%. Međutim Mobtel je kupio opremu od Ericssona za oko 48.000.000$ pa je samim tim vlasnička struktura u drugačijem odnosu. Mobtel je uzimao svoj deo profita kao da je vlasnik 51% u periodu od osnivanja kompanije pa do danas (9 godina), a nisam siguran da je iplaćivao PTT-u njegov deo. Ako se svede računica Mobtelu ne bi smelo da ostane više od 15%-20% akcija. Pa u kom ozbiljnom biznisu ima da neko poklanja 6% akcija svoje firme državi (Karić je velikodušno ponudio Srđanu Bogosavljeviću bivšem direktoru PTT i Mariji Rašeti Vukosavljević bivšem ministru za Telekomunikacije)
A ovo što se prepucavaju gen. dir Telekoma Srbija Draško Petrović i MOBTEL o nedozvoljenom generisanju međunarodnog saoborćaja putem VOIP tehnologije je sve istina samo je jedna stvar tu čudna: to je primećeno pre više od godinu dana a tek sada Draško Petrović reguje. Zašto?
Šta je sa drugim firmama koje isto to rade poput Telefonije i SAGE. One isto kao i Mobtel imaju svoje ljude u Telekomu koji ih štite. Što se neko ne zapita zašto, od nove godine, značajno pada prihod Telekoma, pa zbog ovakvih mahinacija.

aca_bg

pre 19 godina

Lepo je sto vlada brani interese drzave u mobtelu. vidim ima i radne grupe. Ali sta je sa telekomom? Koliko ja znam iz budzeta drzave za Mobtel nikada nije otisao ni dinar. Sa druge strane Telekom je kostao poreske obveznike milijarde DOLARA. Za sve ovo vreme nikada i niko nije odgovarao ni za najsitniju zloupotrebu u Telekomu. Ako je Mobtel uzeo (a jeste) 78 mil eura za interkonekciju Telekom je uzeo bar deset puta vise po istom osnovu (pogledati cenovnik poziva fiksni-mobilni, mobtel ima 1,?? din ostatak uzima Telekom). Gde je tih 700 mil eura? Ne vidim da je ulozeno u poboljsanje fiksne telefonije, a ako jeste voleo bih da se zna koliko. Mislim da bi prica o friziranju faktura od dobavlajca tek u slucaju Telekoma dobila na znacaju i dimenzijama. Jos jedna stvar ... koliko znam osnivacki ulog drzave u Mobtel je bilo pravo na frekvenciju. Drzava se osnivackim ugovorom obavezala da ce Mobtel imati monopol u narednih 10 godina. Posle svega godinu dve drzava je pravo na koriscenje frekvencije dala i Telekomu. Da li je moguce da ovim cinom drzava nije obezvredila svoj ulog u Mobtelu?

Ratko Rodic

pre 19 godina

Velja Ilic je clan Vlade Republike Srbije na osnovu volje gradjana koji su mu dali glasove u dovoljnom procentu. Njima se bas svidja to sto on radi i kako to radi. E, to je problem.

Isti onaj problem koji je doveo do toga da Bogoljub Karic dobije 20% i bude ubedljivo najvoljeniji srpski biznismen. BK grupa, uz put, ostvaruje preko 95% prometa van Srbije i nema nijedan proizvodni pogon u njoj.

Isti onaj problem koji je Slobodanu Milosevicu omogucavao da bez ikakve namestaljke glatko pobedjuje na svim izborima do 2000.

Problem u poimanju politike, biznisa, boljitka i svega ostalog...

sale

pre 19 godina

Umesto poskupljenja hvatajte kradljivce struje
koji greju bazene i plenite im imovinu na dobos, pa na licitaciju. Me snizujte najnizu zonu, nego srednju, a povecajte crvenu.

jelena

pre 19 godina

Sramota je zato sto covek takvog kalibra, kakav je Velja Ilic, sedi u kabinetu jednog ministra, a kamoli da sam bude ministar. To sto se toliko zalaze za Mobtel, samo govori o tome, da je on jedan VEOMA bogat covek. Vlada je mehanizam koji mora da deluje ujednaceno, ministri bi trebalo da u osnovi pricaju jednu pricu, bar kad je rec o tako bitnim stvarima kakva je naplata poreza od 30 i nesto miliona eura. Ja zaista verujem da Karic treba da plati drzavi taj porez, na kraju, sav novec na kom se on obogatio, je zapravo novac nas samih, bliskosti sa Milosevicem... Ali i Dinkic bi morao malo da se obuzda. U svakom slucaju zivo me interesuje kako ce se zavrsiti cela prica. Ja licno ne podrzavam ovu vladu, ali bih volela da uzmu do poslednjeg dinara Karicu (naravno, samo ono sto treba da plati drzavi).

R Hinic

pre 19 godina

Radio Jerevan prenosi vest da je Ilicev prvoaprilski "prijatelj", Stiv Bogdanovic iz Cikaga, spreman da otkupi Karicev deo Mobtela za dve milijarde dolara. Stara dobricina Velja nasao se izmedju dva prijatelja, pa zeli da u ucini i jednom i drugom. Zato i pozuruje celu stvar.

antara

pre 19 godina

U vezi sa utiskom Biljane Stepanovic o funkcionisanju Vlade, pogledajte intervju sa Duskom Kovacevicem u danasnjem "Blicu" (www.blic.co.yu, link za intervju je na naslovnoj stran) - covek tvrdi da je kombinacija "Tadic predsednik, Kostunica premijer" otprilike idealna za Srbiju i da je Vlada ok, da je donela vazne zakone koje prethodna nije uspela, da je mozda malo treba rekonstruisati, ali po njemu, ta Vlada je odlicna. Nisam verovao da jedan kriticki nastrojen intelektualac moze tako sta da kaze, pa makar i zato sto je u g17!

antara

pre 19 godina

U vezi sa utiskom Biljane Stepanovic o funkcionisanju Vlade, pogledajte intervju sa Duskom Kovacevicem u danasnjem "Blicu" (www.blic.co.yu, link za intervju je na naslovnoj stran) - covek tvrdi da je kombinacija "Tadic predsednik, Kostunica premijer" otprilike idealna za Srbiju i da je Vlada ok, da je donela vazne zakone koje prethodna nije uspela, da je mozda malo treba rekonstruisati, ali po njemu, ta Vlada je odlicna. Nisam verovao da jedan kriticki nastrojen intelektualac moze tako sta da kaze, pa makar i zato sto je u g17!

R Hinic

pre 19 godina

Radio Jerevan prenosi vest da je Ilicev prvoaprilski "prijatelj", Stiv Bogdanovic iz Cikaga, spreman da otkupi Karicev deo Mobtela za dve milijarde dolara. Stara dobricina Velja nasao se izmedju dva prijatelja, pa zeli da u ucini i jednom i drugom. Zato i pozuruje celu stvar.

sale

pre 19 godina

Umesto poskupljenja hvatajte kradljivce struje
koji greju bazene i plenite im imovinu na dobos, pa na licitaciju. Me snizujte najnizu zonu, nego srednju, a povecajte crvenu.

jelena

pre 19 godina

Sramota je zato sto covek takvog kalibra, kakav je Velja Ilic, sedi u kabinetu jednog ministra, a kamoli da sam bude ministar. To sto se toliko zalaze za Mobtel, samo govori o tome, da je on jedan VEOMA bogat covek. Vlada je mehanizam koji mora da deluje ujednaceno, ministri bi trebalo da u osnovi pricaju jednu pricu, bar kad je rec o tako bitnim stvarima kakva je naplata poreza od 30 i nesto miliona eura. Ja zaista verujem da Karic treba da plati drzavi taj porez, na kraju, sav novec na kom se on obogatio, je zapravo novac nas samih, bliskosti sa Milosevicem... Ali i Dinkic bi morao malo da se obuzda. U svakom slucaju zivo me interesuje kako ce se zavrsiti cela prica. Ja licno ne podrzavam ovu vladu, ali bih volela da uzmu do poslednjeg dinara Karicu (naravno, samo ono sto treba da plati drzavi).

Ratko Rodic

pre 19 godina

Velja Ilic je clan Vlade Republike Srbije na osnovu volje gradjana koji su mu dali glasove u dovoljnom procentu. Njima se bas svidja to sto on radi i kako to radi. E, to je problem.

Isti onaj problem koji je doveo do toga da Bogoljub Karic dobije 20% i bude ubedljivo najvoljeniji srpski biznismen. BK grupa, uz put, ostvaruje preko 95% prometa van Srbije i nema nijedan proizvodni pogon u njoj.

Isti onaj problem koji je Slobodanu Milosevicu omogucavao da bez ikakve namestaljke glatko pobedjuje na svim izborima do 2000.

Problem u poimanju politike, biznisa, boljitka i svega ostalog...

aca_bg

pre 19 godina

Lepo je sto vlada brani interese drzave u mobtelu. vidim ima i radne grupe. Ali sta je sa telekomom? Koliko ja znam iz budzeta drzave za Mobtel nikada nije otisao ni dinar. Sa druge strane Telekom je kostao poreske obveznike milijarde DOLARA. Za sve ovo vreme nikada i niko nije odgovarao ni za najsitniju zloupotrebu u Telekomu. Ako je Mobtel uzeo (a jeste) 78 mil eura za interkonekciju Telekom je uzeo bar deset puta vise po istom osnovu (pogledati cenovnik poziva fiksni-mobilni, mobtel ima 1,?? din ostatak uzima Telekom). Gde je tih 700 mil eura? Ne vidim da je ulozeno u poboljsanje fiksne telefonije, a ako jeste voleo bih da se zna koliko. Mislim da bi prica o friziranju faktura od dobavlajca tek u slucaju Telekoma dobila na znacaju i dimenzijama. Jos jedna stvar ... koliko znam osnivacki ulog drzave u Mobtel je bilo pravo na frekvenciju. Drzava se osnivackim ugovorom obavezala da ce Mobtel imati monopol u narednih 10 godina. Posle svega godinu dve drzava je pravo na koriscenje frekvencije dala i Telekomu. Da li je moguce da ovim cinom drzava nije obezvredila svoj ulog u Mobtelu?

danijel

pre 19 godina

Nadam se zaista da ce Dinkic uspeti da vrati drzavne pare od Karica koje mu je gosn Djelic tako velikodusno vratio na preporuku suda nazad u budzet gde im je i mesto. Mislim da je zaista skandalozno to sto Bogoljub predstavlja da jos od '94-te Mobtel posluje bez profita i da zbog toga ne placa nikakvu dividendu akcionarima (drzavi u ovom slucaju), a porez na dobit i da ne spominjem. Kako je moguce da Mobtel koristi besplatno zgrade posta u Srbiji kao antenske stubove ili pak da Karici 90 odsto kartica za dopunu 063 mreze prodaju preko privatnih distributera, o pranju para preko igara tipa "Pozovi 063 i dobijas mercedes" i da ne pricamo. Zaista mislim da je krajnje vreme da se ekstraprofiterima barem tog kalibra, koji se cak usudjuju da danas pricaju o nekakvom moralu i salatama, stane na put. Ova Vlada samo to nek uradi i ja, kao i mnogi drugi verujem, bicemo zadovoljni.

Obavesten

pre 19 godina

A sta je bilo sa utvrdjivanjem vlasničke strukture u Mobtelu, to je mnogo bitnije od ekstraprofita. Ovo mi deluje kao maska da se ustvari sakrije procena ko je vecinski vlasnik Mobtela. Pri osnivanju Mobtela, PTT je bio dužan da u pravima i skupu fiksne telefonije obezbedi oko 65.000.000 $ a Mobtel oko 68.000.000$ u opremi što je trebalo da predstavlja zajednički osnivački ulog u odnosu 51%-49%. Međutim Mobtel je kupio opremu od Ericssona za oko 48.000.000$ pa je samim tim vlasnička struktura u drugačijem odnosu. Mobtel je uzimao svoj deo profita kao da je vlasnik 51% u periodu od osnivanja kompanije pa do danas (9 godina), a nisam siguran da je iplaćivao PTT-u njegov deo. Ako se svede računica Mobtelu ne bi smelo da ostane više od 15%-20% akcija. Pa u kom ozbiljnom biznisu ima da neko poklanja 6% akcija svoje firme državi (Karić je velikodušno ponudio Srđanu Bogosavljeviću bivšem direktoru PTT i Mariji Rašeti Vukosavljević bivšem ministru za Telekomunikacije)
A ovo što se prepucavaju gen. dir Telekoma Srbija Draško Petrović i MOBTEL o nedozvoljenom generisanju međunarodnog saoborćaja putem VOIP tehnologije je sve istina samo je jedna stvar tu čudna: to je primećeno pre više od godinu dana a tek sada Draško Petrović reguje. Zašto?
Šta je sa drugim firmama koje isto to rade poput Telefonije i SAGE. One isto kao i Mobtel imaju svoje ljude u Telekomu koji ih štite. Što se neko ne zapita zašto, od nove godine, značajno pada prihod Telekoma, pa zbog ovakvih mahinacija.

IVKOVIC Marinko

pre 19 godina

Stvar je veoma prosta jer gospodin Velja Ilic je verovatno mislio na njegovu sopstvenu glavu i to u figurativnom smislu naravno. Kada jedan ministar lupi ovako nesto nista mu drugo ne ostaje nego da odmah podnese ostavku ili da bude smenjen. Nadam se da ce Kostunica i ostali dati podrsku Dinkicu, a Velju naterati da izadje iz Vlade, pa neka onda ide i neka radi za Karice. Svi znamo ko su Karici i kako neposteno su stekli bogatstvo. Velja Ilic nije prvi koga su kupili u ovoj zemlji ali nadajmo se da bi mogao biti poslednji. Da ima pravde i zakona (a nadajmo se da ce ih biti u dogledno vreme) Karici kao i ostali novobogatasi morali bi da poloze racune ovom opljackanom i prevarenom narodu i to odmah, a ne da se sepure po Beogradu.

sasa jokic

pre 19 godina

Nisam pristalica g17+, cak naprotiv smatram da su jedan finansijski lobi, ali podrzavam Dinkica u nameri da Bogoljuba stavi tamo gde mu je i mesto. Mobtel mu je Sloba poklonio, naravno kolac su delili, verovatno ga i danas dele, tako da mu to treba oduzeti. Takodje ga treba raskrinkati i pokazati gradjanima pravu sliku o nacinu na koji je stekao bogatstvo, ne ulozivsi u Srbiju jedan jedini dinar, cak ni poslovnu zgradu nije sagradi nego je renta. I sada se taj Bogoljub udara u pluca i obecava skidanje katanaca?! Pa zbog takvih su ti katanci i stavljeni. Dobio je od Slobe pare iz primarne misije da otvara preduzeca na Kosovu. Jedno nije otvorio, a pare je ulagao u nekretnine po svetu, naravno u svoje mnogobrojne vile. Skida nam kozu s' ledja preterano skupim racunima za mobilne, deca im se sa telohraniteljima vozikaju po gradu, kupuju i zene beogradske sponzoruse i ponasaju se kao sultani, a praziluk im viri... ne znaju ni srpski da pricaju. Strasno, ako Srbija zaista hoce da se promeni, mora da se otarasi ovakvih "biznismena"!

Cile

pre 19 godina

Da li ste znali da se TELEKOM zvanicno reklamira na VOIP forumima na internetu:
http://www.voipproviderslist.com/provider/Telekom%20Srbija/

Gradjanin koji se greje na struju

pre 19 godina

"Svakako, pri izradi projekcije inflacije za ovu godinu, uzeta je u obzir korekcija cene struje za ovih najavljenih 10 procenata od 1. jula, tako da to neće promeniti projektovanu stopu inflacije." - Uf, dobro je sto ima ljudi koji brinu o projektovanoj stopi inflacije. Najvaznije je da nema nikakvih promena u inflaciji (koja je takodje promena). I oni poskupljenje opravdavaju kao neku neminovnu prirodnu pojavu sa kojom, eto, moramo da se nosimo :-( Bljak, gade mi se.

misa

pre 19 godina

Drzava treba da naplati ono sto je njeno i sto se godinama slivalo u Kariceve Dzepove. Neka veliki industrijalac kaze koji su njegovi industriski pogoni u zemlji i koji je to njegov industriski proizvod. Kada Karic bude ostvarivao prihode od svojih firmi koje nisu zasnovane na monopolu neka se onda javi.

Majka

pre 19 godina

Pitam se samo, "draga" Vlado, ministri, ili jos drazi komentatori na ovom sajtu, ima li neko od vas na umu da blokadom racuna Mobtela najvise ugrozavate one koji od Mobtela zive, one kojima je Mobtel osnova egzistencije, kao i one o kojima oni brinu i koje izdrzavaju. Srbijo koja izumire, koju bela kuga vec dobrano napada, znas li koliko se dece hrani iz tog Mobtela.
Vlado i ministri, da li je to ta briga o natalitetu i porodici na kojoj su vam silne kampanje zasnovane?
Neka Vas je stid i sram, pognite glavu svi Vi protiv Mobtela ostrasceni pred svakim detetom koje sretnete. Mozda je bas neko od njih dete jednog od mnogih zaposlenih u Mobtelu, mozda je to dete jedno od onih kojima ste, blokirajuci racun Mobtela, blokirali mnogo!

cepidlaka

pre 19 godina

Ni meni Velja nije simpatican, ali isti se ne moze ukloniti iz vlade, a da ona ne padne. Bogoljub ima aduta, a Dinkic moze samo da ga mrzi. A ako krene arbitraza, drzava ostaje i bez 49%.

Peca @ SER a ne @TRALALA

pre 19 godina

Pa i deca lopova i placenih ubica zive od toga sto njihovi roditelji rade pa to ne znaci da ih ne treba uhapsiti i zatvoriti! Setite se samo ko je Karic i kako je i uz ciju pomoc napravio svoju imperiju. A sada razmislite koga pokusavate da branite a sve u cilju puste zelje da se ovoj Vladi namesti nesto kao sto je prethodna Vlada imala.
Ali, izgleda da nece bas moci. Velja kakav je takav, narodski receno "seljak" covek ali je hiljadu puta bolji od kojekakvih "ugladjenih" Kolesara, Kostica, Jovanovica, Zivkovica i ostalih "jahaca naroda".
I ne daj Boze da nam se vrate, skoro kao i Sloba.

antara

pre 19 godina

U vezi sa utiskom Biljane Stepanovic o funkcionisanju Vlade, pogledajte intervju sa Duskom Kovacevicem u danasnjem "Blicu" (www.blic.co.yu, link za intervju je na naslovnoj stran) - covek tvrdi da je kombinacija "Tadic predsednik, Kostunica premijer" otprilike idealna za Srbiju i da je Vlada ok, da je donela vazne zakone koje prethodna nije uspela, da je mozda malo treba rekonstruisati, ali po njemu, ta Vlada je odlicna. Nisam verovao da jedan kriticki nastrojen intelektualac moze tako sta da kaze, pa makar i zato sto je u g17!

R Hinic

pre 19 godina

Radio Jerevan prenosi vest da je Ilicev prvoaprilski "prijatelj", Stiv Bogdanovic iz Cikaga, spreman da otkupi Karicev deo Mobtela za dve milijarde dolara. Stara dobricina Velja nasao se izmedju dva prijatelja, pa zeli da u ucini i jednom i drugom. Zato i pozuruje celu stvar.

sale

pre 19 godina

Umesto poskupljenja hvatajte kradljivce struje
koji greju bazene i plenite im imovinu na dobos, pa na licitaciju. Me snizujte najnizu zonu, nego srednju, a povecajte crvenu.

jelena

pre 19 godina

Sramota je zato sto covek takvog kalibra, kakav je Velja Ilic, sedi u kabinetu jednog ministra, a kamoli da sam bude ministar. To sto se toliko zalaze za Mobtel, samo govori o tome, da je on jedan VEOMA bogat covek. Vlada je mehanizam koji mora da deluje ujednaceno, ministri bi trebalo da u osnovi pricaju jednu pricu, bar kad je rec o tako bitnim stvarima kakva je naplata poreza od 30 i nesto miliona eura. Ja zaista verujem da Karic treba da plati drzavi taj porez, na kraju, sav novec na kom se on obogatio, je zapravo novac nas samih, bliskosti sa Milosevicem... Ali i Dinkic bi morao malo da se obuzda. U svakom slucaju zivo me interesuje kako ce se zavrsiti cela prica. Ja licno ne podrzavam ovu vladu, ali bih volela da uzmu do poslednjeg dinara Karicu (naravno, samo ono sto treba da plati drzavi).

Ratko Rodic

pre 19 godina

Velja Ilic je clan Vlade Republike Srbije na osnovu volje gradjana koji su mu dali glasove u dovoljnom procentu. Njima se bas svidja to sto on radi i kako to radi. E, to je problem.

Isti onaj problem koji je doveo do toga da Bogoljub Karic dobije 20% i bude ubedljivo najvoljeniji srpski biznismen. BK grupa, uz put, ostvaruje preko 95% prometa van Srbije i nema nijedan proizvodni pogon u njoj.

Isti onaj problem koji je Slobodanu Milosevicu omogucavao da bez ikakve namestaljke glatko pobedjuje na svim izborima do 2000.

Problem u poimanju politike, biznisa, boljitka i svega ostalog...

aca_bg

pre 19 godina

Lepo je sto vlada brani interese drzave u mobtelu. vidim ima i radne grupe. Ali sta je sa telekomom? Koliko ja znam iz budzeta drzave za Mobtel nikada nije otisao ni dinar. Sa druge strane Telekom je kostao poreske obveznike milijarde DOLARA. Za sve ovo vreme nikada i niko nije odgovarao ni za najsitniju zloupotrebu u Telekomu. Ako je Mobtel uzeo (a jeste) 78 mil eura za interkonekciju Telekom je uzeo bar deset puta vise po istom osnovu (pogledati cenovnik poziva fiksni-mobilni, mobtel ima 1,?? din ostatak uzima Telekom). Gde je tih 700 mil eura? Ne vidim da je ulozeno u poboljsanje fiksne telefonije, a ako jeste voleo bih da se zna koliko. Mislim da bi prica o friziranju faktura od dobavlajca tek u slucaju Telekoma dobila na znacaju i dimenzijama. Jos jedna stvar ... koliko znam osnivacki ulog drzave u Mobtel je bilo pravo na frekvenciju. Drzava se osnivackim ugovorom obavezala da ce Mobtel imati monopol u narednih 10 godina. Posle svega godinu dve drzava je pravo na koriscenje frekvencije dala i Telekomu. Da li je moguce da ovim cinom drzava nije obezvredila svoj ulog u Mobtelu?

danijel

pre 19 godina

Nadam se zaista da ce Dinkic uspeti da vrati drzavne pare od Karica koje mu je gosn Djelic tako velikodusno vratio na preporuku suda nazad u budzet gde im je i mesto. Mislim da je zaista skandalozno to sto Bogoljub predstavlja da jos od '94-te Mobtel posluje bez profita i da zbog toga ne placa nikakvu dividendu akcionarima (drzavi u ovom slucaju), a porez na dobit i da ne spominjem. Kako je moguce da Mobtel koristi besplatno zgrade posta u Srbiji kao antenske stubove ili pak da Karici 90 odsto kartica za dopunu 063 mreze prodaju preko privatnih distributera, o pranju para preko igara tipa "Pozovi 063 i dobijas mercedes" i da ne pricamo. Zaista mislim da je krajnje vreme da se ekstraprofiterima barem tog kalibra, koji se cak usudjuju da danas pricaju o nekakvom moralu i salatama, stane na put. Ova Vlada samo to nek uradi i ja, kao i mnogi drugi verujem, bicemo zadovoljni.

Obavesten

pre 19 godina

A sta je bilo sa utvrdjivanjem vlasničke strukture u Mobtelu, to je mnogo bitnije od ekstraprofita. Ovo mi deluje kao maska da se ustvari sakrije procena ko je vecinski vlasnik Mobtela. Pri osnivanju Mobtela, PTT je bio dužan da u pravima i skupu fiksne telefonije obezbedi oko 65.000.000 $ a Mobtel oko 68.000.000$ u opremi što je trebalo da predstavlja zajednički osnivački ulog u odnosu 51%-49%. Međutim Mobtel je kupio opremu od Ericssona za oko 48.000.000$ pa je samim tim vlasnička struktura u drugačijem odnosu. Mobtel je uzimao svoj deo profita kao da je vlasnik 51% u periodu od osnivanja kompanije pa do danas (9 godina), a nisam siguran da je iplaćivao PTT-u njegov deo. Ako se svede računica Mobtelu ne bi smelo da ostane više od 15%-20% akcija. Pa u kom ozbiljnom biznisu ima da neko poklanja 6% akcija svoje firme državi (Karić je velikodušno ponudio Srđanu Bogosavljeviću bivšem direktoru PTT i Mariji Rašeti Vukosavljević bivšem ministru za Telekomunikacije)
A ovo što se prepucavaju gen. dir Telekoma Srbija Draško Petrović i MOBTEL o nedozvoljenom generisanju međunarodnog saoborćaja putem VOIP tehnologije je sve istina samo je jedna stvar tu čudna: to je primećeno pre više od godinu dana a tek sada Draško Petrović reguje. Zašto?
Šta je sa drugim firmama koje isto to rade poput Telefonije i SAGE. One isto kao i Mobtel imaju svoje ljude u Telekomu koji ih štite. Što se neko ne zapita zašto, od nove godine, značajno pada prihod Telekoma, pa zbog ovakvih mahinacija.

IVKOVIC Marinko

pre 19 godina

Stvar je veoma prosta jer gospodin Velja Ilic je verovatno mislio na njegovu sopstvenu glavu i to u figurativnom smislu naravno. Kada jedan ministar lupi ovako nesto nista mu drugo ne ostaje nego da odmah podnese ostavku ili da bude smenjen. Nadam se da ce Kostunica i ostali dati podrsku Dinkicu, a Velju naterati da izadje iz Vlade, pa neka onda ide i neka radi za Karice. Svi znamo ko su Karici i kako neposteno su stekli bogatstvo. Velja Ilic nije prvi koga su kupili u ovoj zemlji ali nadajmo se da bi mogao biti poslednji. Da ima pravde i zakona (a nadajmo se da ce ih biti u dogledno vreme) Karici kao i ostali novobogatasi morali bi da poloze racune ovom opljackanom i prevarenom narodu i to odmah, a ne da se sepure po Beogradu.

sasa jokic

pre 19 godina

Nisam pristalica g17+, cak naprotiv smatram da su jedan finansijski lobi, ali podrzavam Dinkica u nameri da Bogoljuba stavi tamo gde mu je i mesto. Mobtel mu je Sloba poklonio, naravno kolac su delili, verovatno ga i danas dele, tako da mu to treba oduzeti. Takodje ga treba raskrinkati i pokazati gradjanima pravu sliku o nacinu na koji je stekao bogatstvo, ne ulozivsi u Srbiju jedan jedini dinar, cak ni poslovnu zgradu nije sagradi nego je renta. I sada se taj Bogoljub udara u pluca i obecava skidanje katanaca?! Pa zbog takvih su ti katanci i stavljeni. Dobio je od Slobe pare iz primarne misije da otvara preduzeca na Kosovu. Jedno nije otvorio, a pare je ulagao u nekretnine po svetu, naravno u svoje mnogobrojne vile. Skida nam kozu s' ledja preterano skupim racunima za mobilne, deca im se sa telohraniteljima vozikaju po gradu, kupuju i zene beogradske sponzoruse i ponasaju se kao sultani, a praziluk im viri... ne znaju ni srpski da pricaju. Strasno, ako Srbija zaista hoce da se promeni, mora da se otarasi ovakvih "biznismena"!

Cile

pre 19 godina

Da li ste znali da se TELEKOM zvanicno reklamira na VOIP forumima na internetu:
http://www.voipproviderslist.com/provider/Telekom%20Srbija/

Gradjanin koji se greje na struju

pre 19 godina

"Svakako, pri izradi projekcije inflacije za ovu godinu, uzeta je u obzir korekcija cene struje za ovih najavljenih 10 procenata od 1. jula, tako da to neće promeniti projektovanu stopu inflacije." - Uf, dobro je sto ima ljudi koji brinu o projektovanoj stopi inflacije. Najvaznije je da nema nikakvih promena u inflaciji (koja je takodje promena). I oni poskupljenje opravdavaju kao neku neminovnu prirodnu pojavu sa kojom, eto, moramo da se nosimo :-( Bljak, gade mi se.

misa

pre 19 godina

Drzava treba da naplati ono sto je njeno i sto se godinama slivalo u Kariceve Dzepove. Neka veliki industrijalac kaze koji su njegovi industriski pogoni u zemlji i koji je to njegov industriski proizvod. Kada Karic bude ostvarivao prihode od svojih firmi koje nisu zasnovane na monopolu neka se onda javi.

Majka

pre 19 godina

Pitam se samo, "draga" Vlado, ministri, ili jos drazi komentatori na ovom sajtu, ima li neko od vas na umu da blokadom racuna Mobtela najvise ugrozavate one koji od Mobtela zive, one kojima je Mobtel osnova egzistencije, kao i one o kojima oni brinu i koje izdrzavaju. Srbijo koja izumire, koju bela kuga vec dobrano napada, znas li koliko se dece hrani iz tog Mobtela.
Vlado i ministri, da li je to ta briga o natalitetu i porodici na kojoj su vam silne kampanje zasnovane?
Neka Vas je stid i sram, pognite glavu svi Vi protiv Mobtela ostrasceni pred svakim detetom koje sretnete. Mozda je bas neko od njih dete jednog od mnogih zaposlenih u Mobtelu, mozda je to dete jedno od onih kojima ste, blokirajuci racun Mobtela, blokirali mnogo!

cepidlaka

pre 19 godina

Ni meni Velja nije simpatican, ali isti se ne moze ukloniti iz vlade, a da ona ne padne. Bogoljub ima aduta, a Dinkic moze samo da ga mrzi. A ako krene arbitraza, drzava ostaje i bez 49%.

Peca @ SER a ne @TRALALA

pre 19 godina

Pa i deca lopova i placenih ubica zive od toga sto njihovi roditelji rade pa to ne znaci da ih ne treba uhapsiti i zatvoriti! Setite se samo ko je Karic i kako je i uz ciju pomoc napravio svoju imperiju. A sada razmislite koga pokusavate da branite a sve u cilju puste zelje da se ovoj Vladi namesti nesto kao sto je prethodna Vlada imala.
Ali, izgleda da nece bas moci. Velja kakav je takav, narodski receno "seljak" covek ali je hiljadu puta bolji od kojekakvih "ugladjenih" Kolesara, Kostica, Jovanovica, Zivkovica i ostalih "jahaca naroda".
I ne daj Boze da nam se vrate, skoro kao i Sloba.