Petak, 10.08.2018.

23:10

Otkaz medicinskoj sestri, razlog - TV ili konflikt? VIDEO

Skandal potresa Zavod za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju u Beogradu.

Izvor: Prva

Otkaz medicinskoj sestri, razlog - TV ili konflikt? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

bob

pre 5 godina

CATAPA, 11. avgust 2018 10:04
Niste u pravu! Zasto nije sproveden disciplinski postupak i njemu da se utvrdi da li je med.sestra nesto pogresila ili nije, pa u skladu sa tim joj se izrice ili ne izrice disciplinska mera! I otkud to da joj se za to urucuje otkaz???? Zar ne postoje druge disciplinske mere, pa ako one ne urode plodom i ako je vec vise puta kaznjavana, onda joj se, kao krajnja mera, urucuje resenje o prestanku radnog odnosa?

strokavikokos

pre 5 godina

Smešno je šta se ovde dovodi u pitanje i šta je vest. Ali posmatrano sa strane običnog komentatora koji nema više informacija od onih iznetih u ovom članku, mogu samo da primetim medicinsku sestru u bretelama, oćigledno dobro podučenu da tuži sve redom za tobože štetu koja je njoj pričinjena i direktoricu koja je za moj lični, nebitni ukus pristojna, koja iznosi jasne činjenice da ovo ipak nije grom iz vedra neba; da je dotična sestra i ranije bila konfliktna i nepristojna u odnosu kako prema pacijentima, tako i prema kolegama zaposlenima, koje u ovom konkretnom slučaju niko ništa nije pitao, tj. niko od njih nije zvao novine zbog ove breteluše.
Izvadila kabl iz utičnice? Zašto nije našla razuman, komunikacijski i verbalno jasan način da da do znanja tom pacijentu, o kome opet ne znamo ništa, da treba da poštuje kućni red. Ima i pacijenata svakakvih, ali mislim da ima i različitih načina da se odrastao, pametan čovek izrazi.
Zašto me ovo pogađa jeste jer sam i sama mlad lekar koji je u državnoj ustanovi radeći na ugovor i strepeći od budalaština svako malo dočekan na nož od svakakvog polusveta - kako kolega, tako i pacijenata, a to je sve atmosfera koju su bahate, starije kolege ostavile nama; sliku da smo svi neotesani i da svako ima prava da prigovori, s tim što njima Bog otac ne može dati otkaz, a radnicima koji su na određeno mogu noge da se brišu, bez uplitanja pitanja kvaliteta. Lično bih volela da se zdravstveni sisem filtrira od ovog taloga.

CATAPA

pre 5 godina

E, a sad zamislite da je ta bolnica privatna. Onda bi komentari bili da upravnik može da otpusti koga želi i kako želi, a kome se ne sviđa može da ide.

Stim što se onda ni zaposleni ne bi ponašali kao da im niko ništa ne može i da pacijente tretiraju kao stoku. A kad je državno, onda svi "imaju bogomdano pravo" da budu bahati, naravno prema podređenima. I da se prave blesavi prema nadređenima.

Da je ovo privatna bolnica, ovo ne bi bila ni vest.

Nedoje

pre 5 godina

Ova izgleda da je bila jako besna s obzirom da je TV iskljucila cimajuci kabal iz uticnice. Na zalost, koliko god da je posao med. sestre psiho-fizicki tezak, sestra ne sme da besni. Vazi pravilo, pacijent je uvek u pravu, cak i kad nije u pravu. Pacijent "sme" da bude bezobrazan, primitivan, agresivan, a sestra je tu da sve to proguta. Takav je to poziv. Radim i ja u medicini, znam o cemu pricam.

Glas razuma

pre 5 godina

Gasiti televizor nekome ko u to vreme gleda film ili utakmicu ili bilo sta drugo sto ga zanima je bezobziran, nekulturan i nasilnicki cin. Duge i teske su noci bolesnog coveka i samo psihopata je u stanju da ga prisiljava da noc provede gledajuci u jednu tacku na plafonu.

Sindikalni aktivista

pre 5 godina

Puna je Srbija slicnih slucajeva. U vecini, sud posle nekoliko godina presudi u korist otpustenih radnika. Isti se vracaju na posao i isplacuju im se sve plate, doprinosi i kamate.

Ako tako bude i u ovom slucaju, zasto bismo svi mi korisnici zdravstvene zastite nasim parama od doprinosa placali ovakve odstete?! Mi te pare dajemo po sili zakona i one mogu biti potrosene jedino za troskove lecenja i opremanje zdravstva, a ne za nekakve sudske troskove.

Dakle eventualna odsteta treba da bude naplacena od odgovornog lica koje je neopravdano dala nekome otkaz.

Da pojasnim, ako radnik napravi neku stetu svojom nepaznjom ista mu se naplati odbijanjem od plate, sto nije sporno. Kada direktor nekoga nezakonito otpusti, onda svi radnici placaju odstetu od svojih plata.

Na zalost Srbija je puna bahatih i nadobudnih direktorcica koji dele otkaze "sakom i kapom", a cesto, ubedjen sam i u dogovoru sa "zrtvom" koja posle toga godinama sedi kuci ili radi nesto drugo. Na kraju stigne presuda, "zrtvi" se sve isplati (plate i radni staz) sa kamatama, a troskove ne placa direktor koji je nezakonito dao otkaz, vec verovatno deli pare sa "zrtvom".

zaista...

pre 5 godina

Resenje nije zakonito. Nakon zvanicne opomene, ona mora da nacini istu povredu radne discipline u roku od 6 meseci, da bi na osnovu toga mogla da bude otpustena.

Ja

pre 5 godina

Nekom treba posebno da se crta da postoji kucni red, da postoje obaveze sestre da u toliko i toliiko sati da terapiju, spremi na spavanje pacijente itd. Ovde komentarisu neozbiljni ljudi, ima mnogo nerealnih komentara i idiotizma po komentarima!

???

pre 5 godina

SNS fazoni. Ako ne igraš kako ti direktor svira i ako razmišljaš drugačije od njih , pdpisao si sam sebi odkaz. Tako je u svim javnim ustanovama!

onajkomeneobjavljujetekomentare

pre 5 godina

A zašto pacijent mora da isključi tv, sve neki propisi ko u logoru. Postoje slušalice tako da može da se gleda i nikom ne smeta. A poneko kad treba nekom nešto da zabrani ooo to je više uživanje nego poštovanje propisa.
(SasaS, 10. avgust 2018 23:50
idi javi se penzosu i kupi mu slušalice da može da gleda tv i u 4 ujutro i pravi mu društvo.. za vas dvoje ne postoji kućni red

razocarana

pre 5 godina

Bila tamo sa detetom. Jos ga vodili sa pogresnom dijagnozom; poludesmo tamo izdrzasmo par dana. Tv upaljen; deca nemaju gde kreativno da provode vreme a imaju cesto ozbiljnih problema; imas logopeda 30min i nesto malo fizikalnu i ostalo vreme blejas u plafon. Kazu: Pa socijalizacija. A ja kazem: Ima je u vrtiću i to sa osobljem sto puta boljim nego u Lipovici...

cobo

pre 5 godina

Buca Brus@
Dzaba sto je uruceno po propisu ako nije napisano po propisu.Ako joj poslodavac nije prije toga najmanje dva puta dao pismenu opomenu,sve dzaba a za tv,najbolje resenje osigurac :)

Leskovčanin

pre 5 godina

Ma ćuti bre sestro spasila si se.
I idi za Nemačku i uživaj tamo su pacijenti vaspitani i sami gase TV ...a plata dobra.
Vidiš da svi odoše, ne brini se za pacijente - direktorka će da ih leči.

borko

pre 5 godina

U stručnost i moralne kvalitete dr. Ljiljane Avramović nemojte uopšte sumnjati , bio sam njen pacijent i mogu samo reći da me je spasila i vratila u normalan život. Inače u toj ustanovi su do njenog dolaska vladali javašluk , anarhija i raznorazni klanovi. Ova situacija je verovatno posledica uspostavljanja nekog reda koji mora postojati. Ne sumnjam da će se dr. Avramović izboriti sa svim problemima na koje će naići jer ima previše kako profesionalnog tako i životnog iskustva. Veliki pozdrav za svo dobro , vredno , radno i nadasve pošteno osoblje zaposleno u zavodu za palatalizaciju govora šalje B. Ilijevski

kuglica

pre 5 godina

Resenje nije uruceno kako zakon nalaze. Prvo upozorenje pred otkaz, pa se zaposleni pismeno izjasni o navedenim razlozima, pa onda resenje o otkazu. Resenje moze biti uruceno, dostavljeno postom ili u krajnjem slucaju ostavljeno 8 dana na oglasnoj tabli. Koliko vidim, ne postoji njena pisana izjava, tako da pred sudom resenje o otkazu pada u vodu. Dalje, sta god da je uradila, to treba dokazati. Teret dokazivanja u ovom slucaju je na poslodavcu. Veoma tesko je dokazivo da je bilo koji verbalni konflikt toliko dramatican da postane razlog za otkaz. Moj savet njoj je da "presavije tabak", da cuti i da pusti advokate da rade svoj posao. Sud ce ponistiti resenje o otlazu...

Marko

pre 5 godina

Stvarno mislite da, recimo, kad vas medicinska sestra vrati sa šaltera to njena odluka, ili direktiva koju sprovodi?
Ne želim da stanem na nečiju stranu, ne znam šta se to dešavalo, ali iz komentara mi se čini da postoji predstava u narodu da je bolnica hotel? Da su svi pacijenti idealni? Da neki nemaju debele veze i to zdušno koriste i protežu kad i kako im se prohte?
Meni se čini da se ona bori za posao od 38k Dinara mesečno sa sve povećanjem, na neki naivan način jer je procedura za otkaz data bez propusta što je vrlo neobično kada su državne službe u pitanju.
Samo kažem nemojte suditi bez potpunih informacija.

Pop

pre 5 godina

Tog idiota pacijenta treba kazniti , jer misli da za njega pravila ne važe, a VAŽE apsolutno!

Žena RADI svoj posao, a direktorka bi trebala da dobije otkaz , posle odluke suda, NARAVNO!

Na žalost, nema PRAVNE države, sada bi tu nesretnu, izmaltretiranu sestru, trebalo već 10 advokata da moli , da ih angažuje (i to i o NJIHOVOM trošku ako treba), i da ODERU za odstetu jedno 50.000€!

Pa da vidiš, kako bi sve lepo funkcionisalo!

tan-tan-taratan

pre 5 godina

Radim u Nemackoj kao lekar, ovakva situacija je ovde nezamisliva. Med. sestra, negovateljica ili negovatelj ne mogu da zamisle da urade tako nesto, a i kad bi se desilo imala/o bi konsultacije sa psihologom, a moguce i sa psihijatrom. Da se razumemo nisu nemci nista bolji od nas samo sto oni imaju sistem koji moraju da postuju hteli ili ne.
Otkaz je potpuno normalna stvar posle date situacije i u njenim papirima mora da pise zasto je dobila otkaz tako da drugi put ako bi i dobila posao morala bi da ga postuje. Ovde bi ga tesko dobila.

Kibo

pre 5 godina

Resenje o otkazu je apsolutno uradjeno po zakonu i to 100%...e,sad treba ispitati razlog u vezi istog..a meni se cini da se sestra pravi malo naivna u vezi koverte sa resenjem o otkazu(mozda su tu pare..hahaha..pazi da nisu) te prema tome nepristrasno mislim da je otkaz i zasluzila....P.S.Jos ona "ladno" odlazi na odmor posle incidenta na poslu umesto da resava situaciju dok je jos "vruca"..malo bezobrazno,zar ne?
(Buca Brus, 10. avgust 2018 23:41)

Hm. Za ostalo ne znsm, ali možda je već isplanirala odmor/ uplatila letovanje. Sigurno da neće da ga otkaže zbog tako neke situacije na poslu.

Dekameron

pre 5 godina

A da nije deda otac nekog politicara?E onda sve menja stvar.Jos ako je deda SNS otac,dobro da sestra nije streljana.Polako sa nepristrasnim komentarima u kojima odmah osudjujete sestru.Vagate stvari a nemate ni vagu ni robu.

realno

pre 5 godina

Inspekcija utvrdila da je sve u redu, a postoji problem. Ako su pravila konfliktna i dovode radnike i pacijente u nezgodnu situaciju odgovornost je na direktoru. Kako ovo traje, znači i da direktor ili vršilac dužnosti takodje treba da ide.
(rez, 10. avgust 2018 23:43)

Prijatelju ovo je zemlja gde riba smrdi od repa a ne od glave kao što je normalno tako da direktori (uglavnom Bogom dani) su nedodirljivi....

SasaS

pre 5 godina

A zašto pacijent mora da isključi tv, sve neki propisi ko u logoru. Postoje slušalice tako da može da se gleda i nikom ne smeta. A poneko kad treba nekom nešto da zabrani ooo to je više uživanje nego poštovanje propisa.

PBC

pre 5 godina

I naravno sud će je uz neko smešno obrazloženje vratiti na posao i dobiće sve zaostale plate sa kamatom i doprinose. Priroda posla mi je takva da sam imao više prilika da čitam sudske presude kojima se zaposleni koji su učinili takve povrede discipline da bi im i rođena majka dala otkaz, vraćaju na posao uz obrazloženja koja se graniče sa zdravim razumom

Buca Brus

pre 5 godina

Resenje o otkazu je apsolutno uradjeno po zakonu i to 100%...e,sad treba ispitati razlog u vezi istog..a meni se cini da se sestra pravi malo naivna u vezi koverte sa resenjem o otkazu(mozda su tu pare..hahaha..pazi da nisu) te prema tome nepristrasno mislim da je otkaz i zasluzila....P.S.Jos ona "ladno" odlazi na odmor posle incidenta na poslu umesto da resava situaciju dok je jos "vruca"..malo bezobrazno,zar ne?

rez

pre 5 godina

Inspekcija utvrdila da je sve u redu, a postoji problem. Ako su pravila konfliktna i dovode radnike i pacijente u nezgodnu situaciju odgovornost je na direktoru. Kako ovo traje, znači i da direktor ili vršilac dužnosti takodje treba da ide.

Buca Brus

pre 5 godina

Resenje o otkazu je apsolutno uradjeno po zakonu i to 100%...e,sad treba ispitati razlog u vezi istog..a meni se cini da se sestra pravi malo naivna u vezi koverte sa resenjem o otkazu(mozda su tu pare..hahaha..pazi da nisu) te prema tome nepristrasno mislim da je otkaz i zasluzila....P.S.Jos ona "ladno" odlazi na odmor posle incidenta na poslu umesto da resava situaciju dok je jos "vruca"..malo bezobrazno,zar ne?

PBC

pre 5 godina

I naravno sud će je uz neko smešno obrazloženje vratiti na posao i dobiće sve zaostale plate sa kamatom i doprinose. Priroda posla mi je takva da sam imao više prilika da čitam sudske presude kojima se zaposleni koji su učinili takve povrede discipline da bi im i rođena majka dala otkaz, vraćaju na posao uz obrazloženja koja se graniče sa zdravim razumom

rez

pre 5 godina

Inspekcija utvrdila da je sve u redu, a postoji problem. Ako su pravila konfliktna i dovode radnike i pacijente u nezgodnu situaciju odgovornost je na direktoru. Kako ovo traje, znači i da direktor ili vršilac dužnosti takodje treba da ide.

SasaS

pre 5 godina

A zašto pacijent mora da isključi tv, sve neki propisi ko u logoru. Postoje slušalice tako da može da se gleda i nikom ne smeta. A poneko kad treba nekom nešto da zabrani ooo to je više uživanje nego poštovanje propisa.

borko

pre 5 godina

U stručnost i moralne kvalitete dr. Ljiljane Avramović nemojte uopšte sumnjati , bio sam njen pacijent i mogu samo reći da me je spasila i vratila u normalan život. Inače u toj ustanovi su do njenog dolaska vladali javašluk , anarhija i raznorazni klanovi. Ova situacija je verovatno posledica uspostavljanja nekog reda koji mora postojati. Ne sumnjam da će se dr. Avramović izboriti sa svim problemima na koje će naići jer ima previše kako profesionalnog tako i životnog iskustva. Veliki pozdrav za svo dobro , vredno , radno i nadasve pošteno osoblje zaposleno u zavodu za palatalizaciju govora šalje B. Ilijevski

Ja

pre 5 godina

Nekom treba posebno da se crta da postoji kucni red, da postoje obaveze sestre da u toliko i toliiko sati da terapiju, spremi na spavanje pacijente itd. Ovde komentarisu neozbiljni ljudi, ima mnogo nerealnih komentara i idiotizma po komentarima!

Nedoje

pre 5 godina

Ova izgleda da je bila jako besna s obzirom da je TV iskljucila cimajuci kabal iz uticnice. Na zalost, koliko god da je posao med. sestre psiho-fizicki tezak, sestra ne sme da besni. Vazi pravilo, pacijent je uvek u pravu, cak i kad nije u pravu. Pacijent "sme" da bude bezobrazan, primitivan, agresivan, a sestra je tu da sve to proguta. Takav je to poziv. Radim i ja u medicini, znam o cemu pricam.

Dekameron

pre 5 godina

A da nije deda otac nekog politicara?E onda sve menja stvar.Jos ako je deda SNS otac,dobro da sestra nije streljana.Polako sa nepristrasnim komentarima u kojima odmah osudjujete sestru.Vagate stvari a nemate ni vagu ni robu.

Marko

pre 5 godina

Stvarno mislite da, recimo, kad vas medicinska sestra vrati sa šaltera to njena odluka, ili direktiva koju sprovodi?
Ne želim da stanem na nečiju stranu, ne znam šta se to dešavalo, ali iz komentara mi se čini da postoji predstava u narodu da je bolnica hotel? Da su svi pacijenti idealni? Da neki nemaju debele veze i to zdušno koriste i protežu kad i kako im se prohte?
Meni se čini da se ona bori za posao od 38k Dinara mesečno sa sve povećanjem, na neki naivan način jer je procedura za otkaz data bez propusta što je vrlo neobično kada su državne službe u pitanju.
Samo kažem nemojte suditi bez potpunih informacija.

Glas razuma

pre 5 godina

Gasiti televizor nekome ko u to vreme gleda film ili utakmicu ili bilo sta drugo sto ga zanima je bezobziran, nekulturan i nasilnicki cin. Duge i teske su noci bolesnog coveka i samo psihopata je u stanju da ga prisiljava da noc provede gledajuci u jednu tacku na plafonu.

onajkomeneobjavljujetekomentare

pre 5 godina

A zašto pacijent mora da isključi tv, sve neki propisi ko u logoru. Postoje slušalice tako da može da se gleda i nikom ne smeta. A poneko kad treba nekom nešto da zabrani ooo to je više uživanje nego poštovanje propisa.
(SasaS, 10. avgust 2018 23:50
idi javi se penzosu i kupi mu slušalice da može da gleda tv i u 4 ujutro i pravi mu društvo.. za vas dvoje ne postoji kućni red

Pop

pre 5 godina

Tog idiota pacijenta treba kazniti , jer misli da za njega pravila ne važe, a VAŽE apsolutno!

Žena RADI svoj posao, a direktorka bi trebala da dobije otkaz , posle odluke suda, NARAVNO!

Na žalost, nema PRAVNE države, sada bi tu nesretnu, izmaltretiranu sestru, trebalo već 10 advokata da moli , da ih angažuje (i to i o NJIHOVOM trošku ako treba), i da ODERU za odstetu jedno 50.000€!

Pa da vidiš, kako bi sve lepo funkcionisalo!

Leskovčanin

pre 5 godina

Ma ćuti bre sestro spasila si se.
I idi za Nemačku i uživaj tamo su pacijenti vaspitani i sami gase TV ...a plata dobra.
Vidiš da svi odoše, ne brini se za pacijente - direktorka će da ih leči.

???

pre 5 godina

SNS fazoni. Ako ne igraš kako ti direktor svira i ako razmišljaš drugačije od njih , pdpisao si sam sebi odkaz. Tako je u svim javnim ustanovama!

realno

pre 5 godina

Inspekcija utvrdila da je sve u redu, a postoji problem. Ako su pravila konfliktna i dovode radnike i pacijente u nezgodnu situaciju odgovornost je na direktoru. Kako ovo traje, znači i da direktor ili vršilac dužnosti takodje treba da ide.
(rez, 10. avgust 2018 23:43)

Prijatelju ovo je zemlja gde riba smrdi od repa a ne od glave kao što je normalno tako da direktori (uglavnom Bogom dani) su nedodirljivi....

razocarana

pre 5 godina

Bila tamo sa detetom. Jos ga vodili sa pogresnom dijagnozom; poludesmo tamo izdrzasmo par dana. Tv upaljen; deca nemaju gde kreativno da provode vreme a imaju cesto ozbiljnih problema; imas logopeda 30min i nesto malo fizikalnu i ostalo vreme blejas u plafon. Kazu: Pa socijalizacija. A ja kazem: Ima je u vrtiću i to sa osobljem sto puta boljim nego u Lipovici...

tan-tan-taratan

pre 5 godina

Radim u Nemackoj kao lekar, ovakva situacija je ovde nezamisliva. Med. sestra, negovateljica ili negovatelj ne mogu da zamisle da urade tako nesto, a i kad bi se desilo imala/o bi konsultacije sa psihologom, a moguce i sa psihijatrom. Da se razumemo nisu nemci nista bolji od nas samo sto oni imaju sistem koji moraju da postuju hteli ili ne.
Otkaz je potpuno normalna stvar posle date situacije i u njenim papirima mora da pise zasto je dobila otkaz tako da drugi put ako bi i dobila posao morala bi da ga postuje. Ovde bi ga tesko dobila.

Kibo

pre 5 godina

Resenje o otkazu je apsolutno uradjeno po zakonu i to 100%...e,sad treba ispitati razlog u vezi istog..a meni se cini da se sestra pravi malo naivna u vezi koverte sa resenjem o otkazu(mozda su tu pare..hahaha..pazi da nisu) te prema tome nepristrasno mislim da je otkaz i zasluzila....P.S.Jos ona "ladno" odlazi na odmor posle incidenta na poslu umesto da resava situaciju dok je jos "vruca"..malo bezobrazno,zar ne?
(Buca Brus, 10. avgust 2018 23:41)

Hm. Za ostalo ne znsm, ali možda je već isplanirala odmor/ uplatila letovanje. Sigurno da neće da ga otkaže zbog tako neke situacije na poslu.

zaista...

pre 5 godina

Resenje nije zakonito. Nakon zvanicne opomene, ona mora da nacini istu povredu radne discipline u roku od 6 meseci, da bi na osnovu toga mogla da bude otpustena.

cobo

pre 5 godina

Buca Brus@
Dzaba sto je uruceno po propisu ako nije napisano po propisu.Ako joj poslodavac nije prije toga najmanje dva puta dao pismenu opomenu,sve dzaba a za tv,najbolje resenje osigurac :)

kuglica

pre 5 godina

Resenje nije uruceno kako zakon nalaze. Prvo upozorenje pred otkaz, pa se zaposleni pismeno izjasni o navedenim razlozima, pa onda resenje o otkazu. Resenje moze biti uruceno, dostavljeno postom ili u krajnjem slucaju ostavljeno 8 dana na oglasnoj tabli. Koliko vidim, ne postoji njena pisana izjava, tako da pred sudom resenje o otkazu pada u vodu. Dalje, sta god da je uradila, to treba dokazati. Teret dokazivanja u ovom slucaju je na poslodavcu. Veoma tesko je dokazivo da je bilo koji verbalni konflikt toliko dramatican da postane razlog za otkaz. Moj savet njoj je da "presavije tabak", da cuti i da pusti advokate da rade svoj posao. Sud ce ponistiti resenje o otlazu...

CATAPA

pre 5 godina

E, a sad zamislite da je ta bolnica privatna. Onda bi komentari bili da upravnik može da otpusti koga želi i kako želi, a kome se ne sviđa može da ide.

Stim što se onda ni zaposleni ne bi ponašali kao da im niko ništa ne može i da pacijente tretiraju kao stoku. A kad je državno, onda svi "imaju bogomdano pravo" da budu bahati, naravno prema podređenima. I da se prave blesavi prema nadređenima.

Da je ovo privatna bolnica, ovo ne bi bila ni vest.

Sindikalni aktivista

pre 5 godina

Puna je Srbija slicnih slucajeva. U vecini, sud posle nekoliko godina presudi u korist otpustenih radnika. Isti se vracaju na posao i isplacuju im se sve plate, doprinosi i kamate.

Ako tako bude i u ovom slucaju, zasto bismo svi mi korisnici zdravstvene zastite nasim parama od doprinosa placali ovakve odstete?! Mi te pare dajemo po sili zakona i one mogu biti potrosene jedino za troskove lecenja i opremanje zdravstva, a ne za nekakve sudske troskove.

Dakle eventualna odsteta treba da bude naplacena od odgovornog lica koje je neopravdano dala nekome otkaz.

Da pojasnim, ako radnik napravi neku stetu svojom nepaznjom ista mu se naplati odbijanjem od plate, sto nije sporno. Kada direktor nekoga nezakonito otpusti, onda svi radnici placaju odstetu od svojih plata.

Na zalost Srbija je puna bahatih i nadobudnih direktorcica koji dele otkaze "sakom i kapom", a cesto, ubedjen sam i u dogovoru sa "zrtvom" koja posle toga godinama sedi kuci ili radi nesto drugo. Na kraju stigne presuda, "zrtvi" se sve isplati (plate i radni staz) sa kamatama, a troskove ne placa direktor koji je nezakonito dao otkaz, vec verovatno deli pare sa "zrtvom".

strokavikokos

pre 5 godina

Smešno je šta se ovde dovodi u pitanje i šta je vest. Ali posmatrano sa strane običnog komentatora koji nema više informacija od onih iznetih u ovom članku, mogu samo da primetim medicinsku sestru u bretelama, oćigledno dobro podučenu da tuži sve redom za tobože štetu koja je njoj pričinjena i direktoricu koja je za moj lični, nebitni ukus pristojna, koja iznosi jasne činjenice da ovo ipak nije grom iz vedra neba; da je dotična sestra i ranije bila konfliktna i nepristojna u odnosu kako prema pacijentima, tako i prema kolegama zaposlenima, koje u ovom konkretnom slučaju niko ništa nije pitao, tj. niko od njih nije zvao novine zbog ove breteluše.
Izvadila kabl iz utičnice? Zašto nije našla razuman, komunikacijski i verbalno jasan način da da do znanja tom pacijentu, o kome opet ne znamo ništa, da treba da poštuje kućni red. Ima i pacijenata svakakvih, ali mislim da ima i različitih načina da se odrastao, pametan čovek izrazi.
Zašto me ovo pogađa jeste jer sam i sama mlad lekar koji je u državnoj ustanovi radeći na ugovor i strepeći od budalaština svako malo dočekan na nož od svakakvog polusveta - kako kolega, tako i pacijenata, a to je sve atmosfera koju su bahate, starije kolege ostavile nama; sliku da smo svi neotesani i da svako ima prava da prigovori, s tim što njima Bog otac ne može dati otkaz, a radnicima koji su na određeno mogu noge da se brišu, bez uplitanja pitanja kvaliteta. Lično bih volela da se zdravstveni sisem filtrira od ovog taloga.

bob

pre 5 godina

CATAPA, 11. avgust 2018 10:04
Niste u pravu! Zasto nije sproveden disciplinski postupak i njemu da se utvrdi da li je med.sestra nesto pogresila ili nije, pa u skladu sa tim joj se izrice ili ne izrice disciplinska mera! I otkud to da joj se za to urucuje otkaz???? Zar ne postoje druge disciplinske mere, pa ako one ne urode plodom i ako je vec vise puta kaznjavana, onda joj se, kao krajnja mera, urucuje resenje o prestanku radnog odnosa?

Dekameron

pre 5 godina

A da nije deda otac nekog politicara?E onda sve menja stvar.Jos ako je deda SNS otac,dobro da sestra nije streljana.Polako sa nepristrasnim komentarima u kojima odmah osudjujete sestru.Vagate stvari a nemate ni vagu ni robu.

SasaS

pre 5 godina

A zašto pacijent mora da isključi tv, sve neki propisi ko u logoru. Postoje slušalice tako da može da se gleda i nikom ne smeta. A poneko kad treba nekom nešto da zabrani ooo to je više uživanje nego poštovanje propisa.

onajkomeneobjavljujetekomentare

pre 5 godina

A zašto pacijent mora da isključi tv, sve neki propisi ko u logoru. Postoje slušalice tako da može da se gleda i nikom ne smeta. A poneko kad treba nekom nešto da zabrani ooo to je više uživanje nego poštovanje propisa.
(SasaS, 10. avgust 2018 23:50
idi javi se penzosu i kupi mu slušalice da može da gleda tv i u 4 ujutro i pravi mu društvo.. za vas dvoje ne postoji kućni red

realno

pre 5 godina

Inspekcija utvrdila da je sve u redu, a postoji problem. Ako su pravila konfliktna i dovode radnike i pacijente u nezgodnu situaciju odgovornost je na direktoru. Kako ovo traje, znači i da direktor ili vršilac dužnosti takodje treba da ide.
(rez, 10. avgust 2018 23:43)

Prijatelju ovo je zemlja gde riba smrdi od repa a ne od glave kao što je normalno tako da direktori (uglavnom Bogom dani) su nedodirljivi....

Pop

pre 5 godina

Tog idiota pacijenta treba kazniti , jer misli da za njega pravila ne važe, a VAŽE apsolutno!

Žena RADI svoj posao, a direktorka bi trebala da dobije otkaz , posle odluke suda, NARAVNO!

Na žalost, nema PRAVNE države, sada bi tu nesretnu, izmaltretiranu sestru, trebalo već 10 advokata da moli , da ih angažuje (i to i o NJIHOVOM trošku ako treba), i da ODERU za odstetu jedno 50.000€!

Pa da vidiš, kako bi sve lepo funkcionisalo!

Leskovčanin

pre 5 godina

Ma ćuti bre sestro spasila si se.
I idi za Nemačku i uživaj tamo su pacijenti vaspitani i sami gase TV ...a plata dobra.
Vidiš da svi odoše, ne brini se za pacijente - direktorka će da ih leči.

razocarana

pre 5 godina

Bila tamo sa detetom. Jos ga vodili sa pogresnom dijagnozom; poludesmo tamo izdrzasmo par dana. Tv upaljen; deca nemaju gde kreativno da provode vreme a imaju cesto ozbiljnih problema; imas logopeda 30min i nesto malo fizikalnu i ostalo vreme blejas u plafon. Kazu: Pa socijalizacija. A ja kazem: Ima je u vrtiću i to sa osobljem sto puta boljim nego u Lipovici...

???

pre 5 godina

SNS fazoni. Ako ne igraš kako ti direktor svira i ako razmišljaš drugačije od njih , pdpisao si sam sebi odkaz. Tako je u svim javnim ustanovama!

cobo

pre 5 godina

Buca Brus@
Dzaba sto je uruceno po propisu ako nije napisano po propisu.Ako joj poslodavac nije prije toga najmanje dva puta dao pismenu opomenu,sve dzaba a za tv,najbolje resenje osigurac :)

zaista...

pre 5 godina

Resenje nije zakonito. Nakon zvanicne opomene, ona mora da nacini istu povredu radne discipline u roku od 6 meseci, da bi na osnovu toga mogla da bude otpustena.

Kibo

pre 5 godina

Resenje o otkazu je apsolutno uradjeno po zakonu i to 100%...e,sad treba ispitati razlog u vezi istog..a meni se cini da se sestra pravi malo naivna u vezi koverte sa resenjem o otkazu(mozda su tu pare..hahaha..pazi da nisu) te prema tome nepristrasno mislim da je otkaz i zasluzila....P.S.Jos ona "ladno" odlazi na odmor posle incidenta na poslu umesto da resava situaciju dok je jos "vruca"..malo bezobrazno,zar ne?
(Buca Brus, 10. avgust 2018 23:41)

Hm. Za ostalo ne znsm, ali možda je već isplanirala odmor/ uplatila letovanje. Sigurno da neće da ga otkaže zbog tako neke situacije na poslu.

kuglica

pre 5 godina

Resenje nije uruceno kako zakon nalaze. Prvo upozorenje pred otkaz, pa se zaposleni pismeno izjasni o navedenim razlozima, pa onda resenje o otkazu. Resenje moze biti uruceno, dostavljeno postom ili u krajnjem slucaju ostavljeno 8 dana na oglasnoj tabli. Koliko vidim, ne postoji njena pisana izjava, tako da pred sudom resenje o otkazu pada u vodu. Dalje, sta god da je uradila, to treba dokazati. Teret dokazivanja u ovom slucaju je na poslodavcu. Veoma tesko je dokazivo da je bilo koji verbalni konflikt toliko dramatican da postane razlog za otkaz. Moj savet njoj je da "presavije tabak", da cuti i da pusti advokate da rade svoj posao. Sud ce ponistiti resenje o otlazu...

Buca Brus

pre 5 godina

Resenje o otkazu je apsolutno uradjeno po zakonu i to 100%...e,sad treba ispitati razlog u vezi istog..a meni se cini da se sestra pravi malo naivna u vezi koverte sa resenjem o otkazu(mozda su tu pare..hahaha..pazi da nisu) te prema tome nepristrasno mislim da je otkaz i zasluzila....P.S.Jos ona "ladno" odlazi na odmor posle incidenta na poslu umesto da resava situaciju dok je jos "vruca"..malo bezobrazno,zar ne?

bob

pre 5 godina

CATAPA, 11. avgust 2018 10:04
Niste u pravu! Zasto nije sproveden disciplinski postupak i njemu da se utvrdi da li je med.sestra nesto pogresila ili nije, pa u skladu sa tim joj se izrice ili ne izrice disciplinska mera! I otkud to da joj se za to urucuje otkaz???? Zar ne postoje druge disciplinske mere, pa ako one ne urode plodom i ako je vec vise puta kaznjavana, onda joj se, kao krajnja mera, urucuje resenje o prestanku radnog odnosa?

PBC

pre 5 godina

I naravno sud će je uz neko smešno obrazloženje vratiti na posao i dobiće sve zaostale plate sa kamatom i doprinose. Priroda posla mi je takva da sam imao više prilika da čitam sudske presude kojima se zaposleni koji su učinili takve povrede discipline da bi im i rođena majka dala otkaz, vraćaju na posao uz obrazloženja koja se graniče sa zdravim razumom

rez

pre 5 godina

Inspekcija utvrdila da je sve u redu, a postoji problem. Ako su pravila konfliktna i dovode radnike i pacijente u nezgodnu situaciju odgovornost je na direktoru. Kako ovo traje, znači i da direktor ili vršilac dužnosti takodje treba da ide.

tan-tan-taratan

pre 5 godina

Radim u Nemackoj kao lekar, ovakva situacija je ovde nezamisliva. Med. sestra, negovateljica ili negovatelj ne mogu da zamisle da urade tako nesto, a i kad bi se desilo imala/o bi konsultacije sa psihologom, a moguce i sa psihijatrom. Da se razumemo nisu nemci nista bolji od nas samo sto oni imaju sistem koji moraju da postuju hteli ili ne.
Otkaz je potpuno normalna stvar posle date situacije i u njenim papirima mora da pise zasto je dobila otkaz tako da drugi put ako bi i dobila posao morala bi da ga postuje. Ovde bi ga tesko dobila.

borko

pre 5 godina

U stručnost i moralne kvalitete dr. Ljiljane Avramović nemojte uopšte sumnjati , bio sam njen pacijent i mogu samo reći da me je spasila i vratila u normalan život. Inače u toj ustanovi su do njenog dolaska vladali javašluk , anarhija i raznorazni klanovi. Ova situacija je verovatno posledica uspostavljanja nekog reda koji mora postojati. Ne sumnjam da će se dr. Avramović izboriti sa svim problemima na koje će naići jer ima previše kako profesionalnog tako i životnog iskustva. Veliki pozdrav za svo dobro , vredno , radno i nadasve pošteno osoblje zaposleno u zavodu za palatalizaciju govora šalje B. Ilijevski

CATAPA

pre 5 godina

E, a sad zamislite da je ta bolnica privatna. Onda bi komentari bili da upravnik može da otpusti koga želi i kako želi, a kome se ne sviđa može da ide.

Stim što se onda ni zaposleni ne bi ponašali kao da im niko ništa ne može i da pacijente tretiraju kao stoku. A kad je državno, onda svi "imaju bogomdano pravo" da budu bahati, naravno prema podređenima. I da se prave blesavi prema nadređenima.

Da je ovo privatna bolnica, ovo ne bi bila ni vest.

Ja

pre 5 godina

Nekom treba posebno da se crta da postoji kucni red, da postoje obaveze sestre da u toliko i toliiko sati da terapiju, spremi na spavanje pacijente itd. Ovde komentarisu neozbiljni ljudi, ima mnogo nerealnih komentara i idiotizma po komentarima!

Nedoje

pre 5 godina

Ova izgleda da je bila jako besna s obzirom da je TV iskljucila cimajuci kabal iz uticnice. Na zalost, koliko god da je posao med. sestre psiho-fizicki tezak, sestra ne sme da besni. Vazi pravilo, pacijent je uvek u pravu, cak i kad nije u pravu. Pacijent "sme" da bude bezobrazan, primitivan, agresivan, a sestra je tu da sve to proguta. Takav je to poziv. Radim i ja u medicini, znam o cemu pricam.

Glas razuma

pre 5 godina

Gasiti televizor nekome ko u to vreme gleda film ili utakmicu ili bilo sta drugo sto ga zanima je bezobziran, nekulturan i nasilnicki cin. Duge i teske su noci bolesnog coveka i samo psihopata je u stanju da ga prisiljava da noc provede gledajuci u jednu tacku na plafonu.

Sindikalni aktivista

pre 5 godina

Puna je Srbija slicnih slucajeva. U vecini, sud posle nekoliko godina presudi u korist otpustenih radnika. Isti se vracaju na posao i isplacuju im se sve plate, doprinosi i kamate.

Ako tako bude i u ovom slucaju, zasto bismo svi mi korisnici zdravstvene zastite nasim parama od doprinosa placali ovakve odstete?! Mi te pare dajemo po sili zakona i one mogu biti potrosene jedino za troskove lecenja i opremanje zdravstva, a ne za nekakve sudske troskove.

Dakle eventualna odsteta treba da bude naplacena od odgovornog lica koje je neopravdano dala nekome otkaz.

Da pojasnim, ako radnik napravi neku stetu svojom nepaznjom ista mu se naplati odbijanjem od plate, sto nije sporno. Kada direktor nekoga nezakonito otpusti, onda svi radnici placaju odstetu od svojih plata.

Na zalost Srbija je puna bahatih i nadobudnih direktorcica koji dele otkaze "sakom i kapom", a cesto, ubedjen sam i u dogovoru sa "zrtvom" koja posle toga godinama sedi kuci ili radi nesto drugo. Na kraju stigne presuda, "zrtvi" se sve isplati (plate i radni staz) sa kamatama, a troskove ne placa direktor koji je nezakonito dao otkaz, vec verovatno deli pare sa "zrtvom".

Marko

pre 5 godina

Stvarno mislite da, recimo, kad vas medicinska sestra vrati sa šaltera to njena odluka, ili direktiva koju sprovodi?
Ne želim da stanem na nečiju stranu, ne znam šta se to dešavalo, ali iz komentara mi se čini da postoji predstava u narodu da je bolnica hotel? Da su svi pacijenti idealni? Da neki nemaju debele veze i to zdušno koriste i protežu kad i kako im se prohte?
Meni se čini da se ona bori za posao od 38k Dinara mesečno sa sve povećanjem, na neki naivan način jer je procedura za otkaz data bez propusta što je vrlo neobično kada su državne službe u pitanju.
Samo kažem nemojte suditi bez potpunih informacija.

strokavikokos

pre 5 godina

Smešno je šta se ovde dovodi u pitanje i šta je vest. Ali posmatrano sa strane običnog komentatora koji nema više informacija od onih iznetih u ovom članku, mogu samo da primetim medicinsku sestru u bretelama, oćigledno dobro podučenu da tuži sve redom za tobože štetu koja je njoj pričinjena i direktoricu koja je za moj lični, nebitni ukus pristojna, koja iznosi jasne činjenice da ovo ipak nije grom iz vedra neba; da je dotična sestra i ranije bila konfliktna i nepristojna u odnosu kako prema pacijentima, tako i prema kolegama zaposlenima, koje u ovom konkretnom slučaju niko ništa nije pitao, tj. niko od njih nije zvao novine zbog ove breteluše.
Izvadila kabl iz utičnice? Zašto nije našla razuman, komunikacijski i verbalno jasan način da da do znanja tom pacijentu, o kome opet ne znamo ništa, da treba da poštuje kućni red. Ima i pacijenata svakakvih, ali mislim da ima i različitih načina da se odrastao, pametan čovek izrazi.
Zašto me ovo pogađa jeste jer sam i sama mlad lekar koji je u državnoj ustanovi radeći na ugovor i strepeći od budalaština svako malo dočekan na nož od svakakvog polusveta - kako kolega, tako i pacijenata, a to je sve atmosfera koju su bahate, starije kolege ostavile nama; sliku da smo svi neotesani i da svako ima prava da prigovori, s tim što njima Bog otac ne može dati otkaz, a radnicima koji su na određeno mogu noge da se brišu, bez uplitanja pitanja kvaliteta. Lično bih volela da se zdravstveni sisem filtrira od ovog taloga.